Mamusie styczniowe 2016, cz. II - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-23, 13:11   #1201
czarnulax
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II

Patrzcie co tutaj pisze o ruchach dziecka: https://parenting.pl/portal/17-tydzien-ciazy
Te które już są na tym etapie. A wszyscy dookoła mówią, że to niemożliwe. Chociaż osobiście wątpię bym poczuła kopniaka już
Stary 2015-07-23, 13:12   #1202
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Ech, jesteś nie do pary do mnie jednym słowem

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-23, 13:13   #1203
czarnulax
Zakorzenienie

Ja to nie mam ochoty dzisiaj w ogóle na jedzenie. Od wczoraj mnie okropnie mdli. Może to od tego bólu głowy
Stary 2015-07-23, 13:21   #1204
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

cześć czy któraś juz czuła ruchy e którym miejscu na brzuchu?
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-23, 13:24   #1205
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Moja siostra zawsze byla egoistka,jak przyjechala do.mnir w kwietniu to robila mi awantury ze jej nie woze autem-sama ma prawo jazdy,dalam jej kluczyki. Ale nie, ona musi miec szofera.

Jakies artykuły na temat niebalkonowania? Bo też gdzies czytałam ze przez pierwszy miesiav dziecko tylko na balkonie i troche nmnie to przeraza

Mi o tym ze to przestarzałe wbijali do głowy na szkole rodzenia. Szczegolnie w twoim klimacie to sie mija z celem. Tylko na słońce i wiatr musisz uważać.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-23, 13:26   #1206
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
I juz jestem. Dzis mega zadowolona mialam prenatalne. Z dzidzia wszystko dobrze. Raczki, nozki, glowka, kregoslup ok. Przeziernosc super. Urosl przez tydzien prawie 2 cm. Wyniki ok. Te podwyzszenia w sumie nie maja znaczenia. Dostalam zwolnienie na kolejny miesiac. Nastepna wizyta 20.08. Takze troche odetchnelam. Dziekuuuje Wam za kciuki

A teraz ide nadrabiac o czym tam pisalyscie
wspaniałe wieści!
Ja mam jutro prenatalne trzymajcie kciuki

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Niektórzy mają po prostu słabsze krążenie. Ja potrafię mieć lodowate ręce i stopy, a jest mi ciepło

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Zróbcie mi obiad, tak mi się nie chceee

W ogóle miałam dziś popracować, ale przez ten upał NIC jeszcze nie zrobiłam, a jutro pół dnia mi odpada, bo jadę do tego lekarza. Chyba w sobotę siądę nad tym..
ja mam to samo - wiecznie zimne dłonie i stopy
Dotka Tyś miała wolny dzień to masz bana na lenistwo
Ja w pracy już ledwo dycham, ale wreszcie spadł deszcz

I poinformowałam dyrektora o ciąży już zaczyna rekrutacje na moje zastępstwo bo stwierdził, że bardzo cieżko będzie kogoś znaleźć

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-23, 13:28   #1207
czarnulax
Zakorzenienie

kinga bierzesz jeszcze luteinę? Jakoś miałaś odstawiać niedługo? Ja zaczynam powoli zmniejszanie dawki i się strasznie boję. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych problemów.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-23, 13:31   #1208
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja na NFZ. Prywatnie chodziłam do gina przed ciążą. Zbankrutowałabym prywatnie chodząc

Będę teraz celować w te same wózki. Ja wózek głęboki mam - stary po moim bracie. Jest w świetnym stanie, ale martwi mnie to że jest stary bo chyba cieńszy? Ale z drugiej strony mama mówi że w '97 w styczniu zima była mocna i młodemu było ciepło więc chyba nie mam się co martwić szczególnie że młody jest z początków stycznia. Zawsze to zaoszczędzone parę stów

Ja prasuję, bo Tż po UK złapał jakiegoś robaka Od tamtej pory wietrzę, prasuję i w ogóle Jeśli jednak nie mam siły to prasuję np. 4 koszulki i odkładam żelazko, nie zmuszam się na siłę. Przy dzieciaczku chce mieć wszystko wyprasowane, a przeczuwam że trochę mi zejdzie z tym prasowaniem

Ja miałam kupować kołyskę ale też mi ktoś zgarnął sprzed nosa

Mama mi mówila że ona wkładała taki becik grubszy do wózka, dzieciaczka w kombinezon przykrywała tym becikiem i nakładka na wózek co jest. I było spoko. Ale ja myślę, że włożę coś grubszego pod spód, dziecko w kombinezon i kocyk. Myślę o polarowym bo chyba najlepszy

Bleeeee Jakbym miała takie zmiksowane płatki owsiane zjeść to fuj! Na początku ciąży jadłam takie shaki na śniadanie i kończyło się szybciej niż zaczynało
Mimo że smakowało mi bardzo z truskawkami i w ogóle to jednak konsystencja nie ta

Nam babka na zajęciach z pedagogiki opowiadała o tym, że mama jej opowiadała jak była wojna to niedaleko zamieszkała żona oficera niemieckiego. I ona urodziła w grudniu bliźnięta i od samego rana do wieczora jak tylko słonko świeciło dzieci stały w wózku na werandzie Takie malutkie, poubierane że ledwo im nosy wystawały, ale spały twardo cały dzień. Zabierane były co 2h na karmienie i zmianę pieluchy i spowrotem na zewnątrz. Wszystkie baby we wsi oburzone no bo jak to takie maleńkie na takim zimnie (zimy przecież wtedy były bardziej ostre niż teraz) a ta nic sobie nie robiła bo skoro dzieci nie chorują to co w tym złego

ej,moja mamá to samo robila. Jestem z konca pazdziernika,w grudniu pojechalismy w góry,siostra i tata na nartach a ja i mamá na balkonie caly dzien. I zyje

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52175450]Cos2 z tym ubieraniem jednak jest, bo ja będąc w Irl - wiadomo tam wieje, pada, mało słońca kurtka gruba, kaptur i caasem rękawiczki bo ręce odmarzały, a dzieciaki ? Te co widywałam kiedy bawiły się na dworze podkoszulek krotki2 i spodenki. I one w tym temperaturach czują się dobrze, a my by$my tam przemarzli do kości.[/QUOTE]

Pracuje w hotelu do ktorego sporo anglikow przyjezdza i ostatnio narzekaja ze za goraco,zapytalam sie jak tam w Anglii a oni mowia ze całkiem cieplo ostatnio,16 stopni hahaha

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-23, 13:32   #1209
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Czarnula, ja nie Kinga ale już odstawiłam. Zmniejszyłam dawkę o połowę, potem całkiem i co ból brzucha to miałam schizy że ronię/rodzę. Ale teraz biorę magnez, piję melisę i jeszcze jestem w ciąży, jakoś Z luteiną to kurczę komfort psychiczny był...

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-07-23, 13:33   #1210
Dotka90
Zakorzenienie

Mojakaren, no dzień wolny, ale miałam wypłaty dzisiaj dalej robić, a leży odłogiem. Ale chyba oleję to dzisiaj serio, bo kompletnie nie mam siły.

U nas też w końcu pada i temperatura spadła z 36 stopni na 26

Szkoda, że leje, bo jedyny plus tego upału to taki, że zrobiłam 3 prania i myślałam, że mi wyschnie raz dwa

Super,że już z praca z głowy, ja się tez koszmarnie denerwowałam przed rozmową w pracy

Czarnula, ja lutkę mam do 20 tc
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-23, 13:35   #1211
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
kinga bierzesz jeszcze luteinę? Jakoś miałaś odstawiać niedługo? Ja zaczynam powoli zmniejszanie dawki i się strasznie boję. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych problemów.
Tak, zapomniałam napisać, biorę min do 30 tygodnia. Ale coś czuje że cała ciąże będę brać. Bo nie wiem czy wspominałam, ale wtedy co mi gin powiedział, żeby nie brać to był senior (bo na początku, 2 lata temu zaczynałam leczenie u seniora, na początku tego roku, gabinet przejął jego syn, i on mi już ciąże prowadzi, ale w środy i piątki przyjmują obaj)i wtedy byłam u seriora i on mówił że można odstawić, a jak ostatnio byłam i pytam młodego czy mam odstawić to on z pytaniem kto mi tak powiedział, na to ja że jego ojciec, a on że nie że mam brać cały czas, bo kobietą po klinikach i mających problemy zaleca się długie branie, że jest bezpieczniej, i szczerze trochę mi ulżyło. I tak syn, ojcu zaprzecza.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-23, 13:39   #1212
Dotka90
Zakorzenienie

Kinga, bo jednak młodszy lekarz ma bardziej aktualnie wiadomości
Stary 2015-07-23, 13:40   #1213
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Kinga, bo jednak młodszy lekarz ma bardziej aktualnie wiadomości
Tez tak myślę, tym bardziej że zanim wziął gabinet, pracował w klinice gdzie miałam in vitro i jego żona miała in vitro. Jakieś mam większe zaufanie do niego, nie mówię że senior był zły ale....
Stary 2015-07-23, 13:42   #1214
czarnulax
Zakorzenienie

Ja jeszcze nie wiem dokładnie do którego tc mam brać. Na razie zmniejszenie dawki. No chyba, że coś będzie się działo, to mam dzwonić i powrót do większej.
Stary 2015-07-23, 13:45   #1215
Dotka90
Zakorzenienie

Nie no, jest coś w tym. Moja mama chodziła do gina całe lata, do jednego. Ale jest już starszy i mimo, że ona w wieku okołomenopauzalnym, to nic jej nie zlecał, ani badań ani nic. W końcu wysłałam ją do innego gina, też nie jakiś super młody, ale młodszy, to od razu wypytał o wszystko, jakie badania co i jak.

Mój gin z kolei jest młody, ok. 40tki ale baaardzo dokładny wywiad ze mną przeprowadził, wypytał o WSZYSTKO dosłownie, o różne poboczne wątki też no i właśnie lutkę też zalecił. Mimo że mnie się nic nie działo, ani plamień ani krwawień, poronień, problemów z zajściem, no nic. Ale on mówi, że jak mamy szansę maluchowi pomóc, to czemu tego nie zrobić.

Zalecił tylko nie dawać lutki podjęzykowo jak w ulotce, bo będę mieć mdłości i bóle głowy, tylko łykać tabletkę normalnie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-23, 13:50   #1216
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze nie wiem dokładnie do którego tc mam brać. Na razie zmniejszenie dawki. No chyba, że coś będzie się działo, to mam dzwonić i powrót do większej.
Trzymam kciuki, aby było wszystko dobrze. Pewnie się stresujesz i na każdą "głupotę" będziesz zwracać uwagę, ale to dobrze jak tylko coś się będzie działo to dzwoń do gin, nie ma co ryzykować. Ale na pewno będzie już wszystko dobrze, musi być

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Nie no, jest coś w tym. Moja mama chodziła do gina całe lata, do jednego. Ale jest już starszy i mimo, że ona w wieku okołomenopauzalnym, to nic jej nie zlecał, ani badań ani nic. W końcu wysłałam ją do innego gina, też nie jakiś super młody, ale młodszy, to od razu wypytał o wszystko, jakie badania co i jak.

Mój gin z kolei jest młody, ok. 40tki ale baaardzo dokładny wywiad ze mną przeprowadził, wypytał o WSZYSTKO dosłownie, o różne poboczne wątki też no i właśnie lutkę też zalecił. Mimo że mnie się nic nie działo, ani plamień ani krwawień, poronień, problemów z zajściem, no nic. Ale on mówi, że jak mamy szansę maluchowi pomóc, to czemu tego nie zrobić.

Zalecił tylko nie dawać lutki podjęzykowo jak w ulotce, bo będę mieć mdłości i bóle głowy, tylko łykać tabletkę normalnie.
Dokładnie jestem tego samego zdania, tym bardziej że nawet wysoki progesteron nie jest szkodliwy.
Stary 2015-07-23, 14:01   #1217
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
a ja właśnie nie wiedzieć czemu mam brać dopochwowo... no nic dopytam jutro gina

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-07-23, 14:05   #1218
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
a ja właśnie nie wiedzieć czemu mam brać dopochwowo... no nic dopytam jutro gina
Też mam dopochwowo rano i wieczorem w południe łykać. Podobno lepiej się wchłania, ale ile w tym prawdy nie wiem.
Stary 2015-07-23, 14:10   #1219
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
O to wiecznie kłóciłam się z teściową! Ona ubierała, ja ściągałam..

Ja po wysłaniu X artykułów przestałam słyszeć o czapeczce.

Cytat:
I juz jestem. Dzis mega zadowolona mialam prenatalne. Z dzidzia wszystko dobrze. Raczki, nozki, glowka, kregoslup ok. Przeziernosc super. Urosl przez tydzien prawie 2 cm. Wyniki ok. Te podwyzszenia w sumie nie maja znaczenia. Dostalam zwolnienie na kolejny miesiac. Nastepna wizyta 20.08. Takze troche odetchnelam. Dziekuuuje Wam za kciuki

Super.

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
U mnie też czasem są zgrzyty z teściową, sęk w tym że zawsze odwróci kota ogonem i wyjdzie na to, że nic takiego nie zrobiła/ nie powiedziała. A strasznie ostatnio zaborcza W stosunku do mojego męża się robi... i robi mu pranie mózgu. Np. Mi marzy się kolyska, a to już jestem be, bo mam fanaberie i trwonię kasę, przecież ona ma 30-letnie łóżeczko gdzieś tam schowane po 3 synach, tylko materac kupić trzeba bo tamten jeszcze na siano jest i mąż jak od niej wraca to też mi truje na jej modłę i bardzo mi wtedy przykro się robi (bo po co kolyska jak na kanapie może dziecko leżeć w dzień poza sypialnią) itp.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Tak więc frontin bardzo współczuję i rozumiem

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Dotka, słyszałam też że dzieci ogólnie mają chłodne ręce i stopy więc nie powinniśmy kierować się tylko tym przy ubieraniu. I że dzieci ogólnie lepiej znoszą upały niż my

Upały akurat znoszą gorzej bo organizm gorzej się poci.
Patrzy sie tylko na kark. Nigdy ręce czy nogi.

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Tak, zapomniałam napisać, biorę min do 30 tygodnia. Ale coś czuje że cała ciąże będę brać. Bo nie wiem czy wspominałam, ale wtedy co mi gin powiedział, żeby nie brać to był senior (bo na początku, 2 lata temu zaczynałam leczenie u seniora, na początku tego roku, gabinet przejął jego syn, i on mi już ciąże prowadzi, ale w środy i piątki przyjmują obaj)i wtedy byłam u seriora i on mówił że można odstawić, a jak ostatnio byłam i pytam młodego czy mam odstawić to on z pytaniem kto mi tak powiedział, na to ja że jego ojciec, a on że nie że mam brać cały czas, bo kobietą po klinikach i mających problemy zaleca się długie branie, że jest bezpieczniej, i szczerze trochę mi ulżyło. I tak syn, ojcu zaprzecza.

Ja brałam do 36 tygodnia.
Stary 2015-07-23, 14:13   #1220
czarnulax
Zakorzenienie

Na szczęście zmniejszanie dawki jest bardzo stopniowe u mnie, ale i tak umieram ze strachu.
Ja mam dopochwową. Podobno jest lepsza, bo trafia od razu tam gdzie ma trafiać.
Stary 2015-07-23, 14:47   #1221
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Na szczęście zmniejszanie dawki jest bardzo stopniowe u mnie, ale i tak umieram ze strachu.

Dobrze bedzie. Jezeli cokolwiek sie bedzie działo to zaczniesz brać ponownie.
Stary 2015-07-23, 14:48   #1222
tygrysek83
Zadomowienie

Mamusie styczniowe 2016, cz. II

.

Edytowane przez tygrysek83
Czas edycji: 2015-07-23 o 15:34
Stary 2015-07-23, 14:50   #1223
tygrysek83
Zadomowienie

.

Czas edycji: 2015-07-23 o 15:34
Stary 2015-07-23, 14:50   #1224
tygrysek83
Zadomowienie

.

Czas edycji: 2015-07-23 o 15:35
Stary 2015-07-23, 15:13   #1225
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
jesteś pod kontrolą lekarza i to jest najważniejsze, on wie co robi

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-07-23, 16:11   #1226
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:

Gratki Kochana

Jezuuuu zabijcie mnie... Gorąc jak nie wiem, plecy mi wysiadają już bo cały dzień w pracy siedzę, a jeszcze dzisiaj jest dzień marudy chyba, bo co przychodzi jakiś Pacjent do gabinetu to ciągle jakieś "ale" ma i nic nikomu dzisiaj nie pasuje... Teraz też wielka pretensja do mnie bo lekarz ma opóźnienie, no jakbym ja miała jakikolwiek wpływ na to co się dzieje poza recepcją...
Ehhhhh do domu już chceee

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-23, 16:22   #1227
Casaa
Zakorzenienie

Ja sie podlaczam pod prosbe niepozornej o zabicie.... Juz mam dosc bolu :-( najchetniej nazarlabym sie tramalu:'(:'(:'(

Dzis jade z TZ do moich rodzicow, podroz autem dobija moj kregoslup i nie wiem jak 300km przejade :-(

Widzialam, ze pisalyscie o tym kto bedzie z Wami po porodzie. U mnie pewnie mama i tata przyjada, zreszta mama jest polozna (starej daty) no a z racji odleglosci pewnie zamieszkaja z tydzien u nas :-/ i powiem Wam, ze masakrycznie sie tego boje, bo znajac moja mame to dzieciak pierdnie u nas w sypialni, a matka bedzie juz przy lozeczku :-/

Najchetniej bylabym z TZtem sama, zwlaszcza, ze wiekszosc czasu pracuje zdalnie, w domu a na nikim tak nie moge polegac jak na nim (obym tylko nie przechwalila go:P)
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-23, 16:44   #1228
niepozorna
Zakorzenienie

Casaa dla mnie podróż autem to też masakra... Generalnie siedzenie w miejscu dłuższy czas jest teraz zabójcze

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-23, 17:00   #1229
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dziekuje Wam raz jeszcze dziewczynki:-*

W ogole siedzac w przychodni dwie panie rozmawialy o piciu napoi gazowanych w ciazy. I jedna stwierdzila ze niby ktos tam jej powiedzial ze jak kobieta pije gazowane to pozniej dzidzius ma takie biale zaskorniki na buzce wiecie o co chodzi o taka kaszke. Zastanawiam sie czy rzeczywiscie jest w tym jakas prawda czy to kolejne ciazowe bujdy?

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-07-23 o 17:01
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-23, 17:02   #1230
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Magdusia, w dodatku jak to będzie fanta to będzie całe pomarańczowe, a jak powerride to niebieskie się urodzi. Jak Boga kocham, naprawdę! 😉

30.12.2012
26.04.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości