|
|
#511 | |
|
Dostojna peema.
|
Dot.: Czekające na oświadczyny i te, które się już doczekały :) cz. X
Cytat:
Najważniejsze, żeby pasowało to osobom, których to dotyczy ![]() Idę w środę na pierwsze przymiarki sukni, chciałam to dłużej odwlekać, ale może upoluję coś na przecenach xD
|
|
#512 |
|
Konto usunięte
|
Wszystko zależy od rodziny, relacji, podejścia.
Mój ojciec kiedyś powiedział, że fajnie byłoby gdyby Tż pojawił się u nich w domu i poprosił o moją rękę (obaj się uwielbiają i tata oczywiście się zgodzi) natomiast jest on starej daty "i za jego czasów" tak to wyglądało. Do mamy mogłabym przyjechać i powiedzieć "wychodzę za mąż" a ona odpowiedziałaby "dobrze". |
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Nie musza, jasne ze nie. Gdy sie czesto razem spotyka to jest to bardziej naturalne ale w sytuacji kiedy przypuszczalnie moi rodzice widzieli mojego Tz ostatni raz 5 lat temu to raczej wypada wreczyc te kwiaty kiedy sie ma taka i formacje do przekazania :-P
|
#514 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
|
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdej rodzinie jest inaczej, jeśli parze i rodzicom takie oficjalne poinformowanie sprawia przyjemność i jest potrzebne to absolutnie nie mam nic przeciwko, nie hejtuję takiego sposobu informacji, po prostu napisałam jak jest u mnie
|
|
|
|
|
#516 |
|
Konto usunięte
|
No ale co Cię tak bolą te kwiaty i alkohol? Tylko tym tak naprawdę się to różni, a jeśli ma to rodzicom sprawić przyjemność to jak najbardziej. Byli zachwyceni tym, jak pięknie TŻ potrafi się zachować, a wiele go to nie kosztowało przecież. Jeśli takim małym gestem mogliśmy ich zachwycić to ekstra. Jesteśmy blisko z rodzicami, więc zależy nam na ich szczęściu. I tak już ich wykluczyliśmy z organizacji wesela, więc niech chociaż czują się ważni i potrzebni w taki sposób. Wiadomo, że ich odpowiedź była nieistotna, bo wzielibysmy ślub nawet pomimo sprzeciwu, ale było miło i bardzo podbudowało w ich oczach pozycję mojego TŻ.
|
|
|
|
#517 |
|
Raczkowanie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;52185967]Zbyt serio bierzecie to "proszenie"
u nas to było już po zaręczynach, taki sposób, żeby im to ładnie przekazać i tyle, przecież nie przyszlibyśmy do domu i nie powiedzielibyśmy "siema, będziemy się hajtać" U nas dokładnie to tak było To, że już mieliśmy wszystko załatwione do niej nie przemawiało.
|
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5218605 6]
Do mamy mogłabym przyjechać i powiedzieć "wychodzę za mąż" a ona odpowiedziałaby "dobrze".[/QUOTE] U mnie było podobnie, tylko odpowiedzią mamy było "w końcu" a taty "dziecko, po co ci to potrzebne" |
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama wyśmiałaby takiego delikwenta co by chciał prosić o ręke
![]() Ale ja też ze względu na kontakty z nią nie mam zamiaru jej informować dopóki to nie będzie konieczne. Zresztą szczerze wątpię czy ona przyjedzie, nawet jeśli będziemy z TŻtem zapraszać rodzinę. Jest przeciwna takim imprezom i może lepiej bo absolutnie nie wyobrażam sobie spotkania mojej rodzicielki z rodzicami TŻta.
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;52186098]No ale co Cię tak bolą te kwiaty i alkohol? Tylko tym tak naprawdę się to różni, a jeśli ma to rodzicom sprawić przyjemność to jak najbardziej. Byli zachwyceni tym, jak pięknie TŻ potrafi się zachować, a wiele go to nie kosztowało przecież. Jeśli takim małym gestem mogliśmy ich zachwycić to ekstra. Jesteśmy blisko z rodzicami, więc zależy nam na ich szczęściu. I tak już ich wykluczyliśmy z organizacji wesela, więc niech chociaż czują się ważni i potrzebni w taki sposób. Wiadomo, że ich odpowiedź była nieistotna, bo wzielibysmy ślub nawet pomimo sprzeciwu, ale było miło i bardzo podbudowało w ich oczach pozycję mojego TŻ.[/QUOTE] Po pierwsze nic mnie nie boli
Po prostu tak jak napisałam - wszystko zależy od relacji w jakiejś rodzinie.
|
|
|
|
#521 |
|
Konto usunięte
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;52185967]Zbyt serio bierzecie to "proszenie"
u nas to było już po zaręczynach, taki sposób, żeby im to ładnie przekazać i tyle, przecież nie przyszlibyśmy do domu i nie powiedzielibyśmy "siema, będziemy się hajtać" dlaczego nie? my tak właśnie zrobiliśmy.
|
|
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#523 |
|
Konto usunięte
|
Mój tata na pewno poczułby się wykluczony, pominięty gdybyśmy wpadli i od progu powiedzieli, że to już. Ojciec jest w tak dobrej relacji z Tż i tak go lubi, że zawsze gdy do mnie dzwoni to pyta co u X, pozdrów X. Dlatego myślę, że ze strony Tż będzie to fajny gest, szczególnie, że jestem córeczką tatusia i jesteśmy blisko.
Mama jak mama, uważa, że skończyłam 18 lat i póki nie napadam na banki mogę robić co chcę. Przywykłam do myśli, że nie będzie ze mną wybierać sukienki. (ale do komentowania będzie pierwsza )
Edytowane przez 1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c Czas edycji: 2015-07-24 o 11:02 |
|
|
|
#524 |
|
Rozeznanie
|
Oj tam, oj tam. Nie nie pojęte tylko każdy ma swoje zdanie a my jesteśmy wszystkie kulturalne babeczki i nawzajem się rozumiemy, że każdy ma inne zdanie i opinię na ten temat
|
|
#525 |
|
Konto usunięte
|
ja już nawet nie pamiętam jak to było u nas.
zaraz po zaręczynach zadzwoniłam do mamy i powiedziałam, a ona że no spoko i od razu zmieniła temat. potem jak byliśmy u taty to pokazałam pierścionek, powiedział że ładny. rodzicom tżta powiedzieliśmy, to też tylko powiedzieli że no fajnie fajnie ![]() pamiętam, że tata tżta kiedyś przy okazji otworzył jakiegoś dobrego szampana na ważne okazje, ale to chyba było jak już datę mieliśmy zaklepaną. z okazji zaręczyn nie było nic z naszej strony ani ze strony rodziców i wg mnie bardzo dobrze. jakby tż chciał informować najpierw moich/swoich rodziców, a potem dopiero mnie to by miał jesień średniowiecza. |
|
|
|
#526 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie rodzice TŻta i rodzeństwo wiedzieli dużo wcześniej niż ja. Bo ogólnie zaręczyny miały być wcześniej, ale coś mu nie wyszło i odwlekł do moich urodzin. A dwa tygodnie przed zaręczynami jego siostra wręczyła nam zaproszenie na ślub i na nim byłam już zapisana z nazwiska TŻ, ale nic się kurde nie domyśliłam, mimo że ona wtedy bardzo wymownie na mnie patrzyła Myślałam, że jaja sobie robi ![]() Jak przyjechałam jakiś czas po zaręczynach do domu to dopiero po jakiś dwóch dniach mama przyszła do mnie i mówi - weź pokaż ten pierścionek, przecież go jeszcze nie widziałam |
|
|
|
|
#528 |
|
Dostojna peema.
|
Jak widać, po prostu każdy ma inaczej w domu i tyle. Nie lepiej czy gorzej - po prostu inaczej.
Moja mama jest chyba jeszcze bardziej podekscytowana weselem niż ja, aktywnie angażuje się w organizację. Niektórym by to przeszkadzało, my po ustaleniu pewnych granic żyjemy w zgodzie. :P
|
#529 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;52186331]No to fajnie.
My po prostu ładniej ubraliśmy to w słowa + kwiaty i alkohol. [/QUOTE]już nie rób takich minek Nie chciałam żeby się ktoś poczuł urażony. Serio nie mam nic przeciwko takim oficjalnym spotkaniom, u mnie w rodzinie się tego po prostu nie robi i tyle. Napisałam tylko jak jest u mnie. Każdy ma innych rodziców, inne podejście do życia itp. Nie ma się co oburzać
|
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem co zrobi moj Tz wzgledem rodzicow ale niech robi co chce
|
#532 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
Weźcie już skończcie te przepychanki słowne, bo nie chce się tego czytać.
Niech każdy robi jak chce. ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Shan, jak tam rana? Goi się? Dałaś radę z nią jakoś funkcjonować na weselu?
|
#535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze jak pytam Tz co robic to mowi "Niunia masz swoj rozum, rob co chcesz". :-D I ja jemu tez nie bede mowila co ma robic. ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
|
|
#536 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pół wesela było ok, póki nie wzięliśmy się pod rękę z Tż i nie kręciliśmy się wokół Skóra się zdarła do zera odkrywając ranę ale okazało się, że teść młodego ma plastry przepisywanie na receptę. Stosuje się je na odleżyny, po przeszczepach skóry i na poparzenia II stopnia. Takie fajne, że po przyklejeniu trzymają się do 5 dni i można się z nimi kąpać. Jakieś związki srebra i leki zawierały więc piekło ale powiem Ci, że po tych dwóch plastrach mam skórę i być może nie będzie blizny Powiedz mi, jak powrót do codzienności po urlopie? Od razu do pracy czy jeszcze wracasz do żywych?
|
|
|
|
|
#537 |
|
Rozeznanie
|
Temat jak każdy inny
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Byłam u lekarza medycyny pracy całe 5min za całe 40zł Ciul z tym, że jeszcze jedna wizyta czeka u lekarza medycyny pracy ![]() W niedziele w nocy jedziemy znowu do Słubic. TŻ idzie na rozmowę o pracę [1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5218402 3]Byłam u pani dr. Wszystko jest w miarę ok ale dogadałyśmy się, że za 2-3 miesiące odstawiamy tabsy i będzie mnie monitorować O mamo, mam nadzieję, że nie przepiszę się do mamusiek Oby było lepiej [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;52185967]Zbyt serio bierzecie to "proszenie" u nas to było już po zaręczynach, taki sposób, żeby im to ładnie przekazać i tyle, przecież nie przyszlibyśmy do domu i nie powiedzielibyśmy "siema, będziemy się hajtać" U nas było tak, że TŻ kupił wódkę i opiliśmy sprawę
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Moja musi się zrosnąć.
![]() Jak wczoraj zmieniałam opatrunek, to widziałam, że chyba zaczyna się ładnie goić. Nie widać żeby się paskudziła. Mam nadzieję, że szybko się zagoi. W przyszłym tygodniu zdejmę szew. ![]() Tylko kolano mam trochę opuchnięte, bo było też stłuczone. ![]() [1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5218677 6]Na biało ![]() Pół wesela było ok, póki nie wzięliśmy się pod rękę z Tż i nie kręciliśmy się wokół Skóra się zdarła do zera odkrywając ranę ale okazało się, że teść młodego ma plastry przepisywanie na receptę. Stosuje się je na odleżyny, po przeszczepach skóry i na poparzenia II stopnia. Takie fajne, że po przyklejeniu trzymają się do 5 dni i można się z nimi kąpać. Jakieś związki srebra i leki zawierały więc piekło ale powiem Ci, że po tych dwóch plastrach mam skórę i być może nie będzie blizny Powiedz mi, jak powrót do codzienności po urlopie? Od razu do pracy czy jeszcze wracasz do żywych? [/QUOTE]No to super. Cieszę się, że Ci się goi. Mi generalnie ciężko jest odnaleźć się w codzienności i w pracy. Od razu po wyjeździe wróciłam do pracy i ciałem jestem tutaj, ale myślami w Tatrach.
|
#540 |
|
Konto usunięte
|
zrobiłam dziś reklamacje zaproszeń, tż mówił żebym se dała spokój, ale się okazało że mam rację i wydrukują mi nowe
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.

muszą być kwiaty dla mamy, alkohol dla taty itp. itd.?
Najważniejsze, żeby pasowało to osobom, których to dotyczy 
To, że już mieliśmy wszystko załatwione do niej nie przemawiało.

a taty "dziecko, po co ci to potrzebne"