Panny Młode 2017 cz. 4 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-24, 11:05   #4231
aankaa092
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2017 cz. 4

Ja jak zwykle 2 dni bez wchodzenia na wizaż. Teraz znowu nadrobiłam. Cytowałam więcej, ale nie wiem czemu wizaż mi obciął większość cytowań
Cytat:
Napisane przez Lexie_94 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe Panny Młode!

Dzisiaj znalazłam salę, gdzie mają menu za 130/145/165zł/os i w zasadzie interesuje nas chyba to za 130, zawiera ono 3 dania gorące+zupa, 5 przystawek, 3 sałatki, 1L napojów gazowanych/os, 0,5L soku/os.
Pokaż pierścionek 1,5litra to mało. I wyydaje mi się, że 5 przystawek to mało. Ostatnio na chrzcinach jak byłam to było 8 przystawek na 20osób.

Cytat:
Napisane przez Edithh_21 Pokaż wiadomość
Zamówiłam dzisiaj datę u księdza i godz. Ślub będzie na 17
Też myślę o 17, albo o 16. PRzy 17 miałabym super datę i godiznę byłoby 1.7.17 o 17.00 Ale boję się, że będzie krótka zabawa, bo robimy tylko 1 dzień Bo zaczęłoby się wesele dopiero koło 19.

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
na pewno w pobliskich miastach i miejscowościach pracuje (woj. małopolskie) , nie wiem jak z innymi rejonami możesz do niej napisać podaje linka : https://www.facebook.com/WeddingEven...aTadel?fref=ts

Napiszę do niej.

Cytat:
Napisane przez pytton Pokaż wiadomość

ja zawsze boję się rowerem jeździć po ulicy, bo takich wariatów nie brakuje, a wtedy w ogole się nie obronię, jak we mnie uderzy samochód to leżę.. dlatego jestem jednym z tych znienawidzonych rowerzystów ktorzy wolą jeździć chodnikiem niż ulicą ale jak jest ulica w miarę bezpieczna (nie ekspresowka ktorej nienawidze :O ) to jakos tam jadę, ale przeraza mnie mysl ze tak latwo mozna umrzec przez czyjas glupote

też chcę o godzinie 17! Będę miała wtedy piękną datę: 22.07.2017 17:00 i może TŻ nie zapomni
Nie można jeździć po ekspresówkach rowerem. Wkurzają mnie rowerzyści nie znający przepisów, bo potem własnie na ekspresówce jest problem z ich wyprzedzeniem, stanowią zagrożenie. Rowerem po ulicy można jeździć, gdy jest na niej ograniczenie do 50km/h, jak jest wyższe to tylko chodnik (nawet osoby dorosłe), albo ścieżka rowerowa. Przez ulicę można przejechać rowerem tyko wtedy gdy jest specjalny pas koło zebry dla rowerów.

Cytat:
piona!

moglybyscie ocenic czy TEN fotograf robi fajne zdjecia, czy warto go brać? zastanawiam się czy by do niego nie zagadać i mieć go na weselu (nie chcę kamerzysty, tylko fotograf)
Jak dla mnie fajny fotograf, ale większość zdjęć ma "klimat" bo używa rybiego oka. Każde takie ma klimat. Zależy ile on bierze za weselicho

Cytat:
Co do kosztów to w zależności od opcji 1600-2400zł.

pełen pakiet (2400zł) zawiera:
- sesję narzeczeńską parę tygodni/miesięcy przed ślubem, w dzień ślubu:
- przygotowania,
- błogosławieństwo,
- ślub
- wesele do oczepin,
- plener innego dnia (3-4 miejsca dla zróżnicowania sesji)
oraz
  • duży album 30x30cm, 100str,
  • w albumie 100 zdjęć w formacie 15x23cm, 10 wydruków z sesji narzeczeńskiej,
  • ozdobne etui z płytą lub pendrivem (min. 500 zdjęć na płycie/pendrivie),
  • wydruk w A3 (30x45cm).

my sesji narzeczeńskiej nie chcemy, ale może na przykład wymyślimy, że na poprawiny przyjdzie w zamian albo taniej będzie Chyba to nieduzo jak za takie zdjęcia? zalezy mi na ładnych, bo nie będzie kamery
A ile zdjęć daje przerobionych z wesela, ślubu i przygotowań i czy daje nieprzerobione?

Cytat:
Napisane przez butcher_girl Pokaż wiadomość
Hej.
u mnie kiepsko... Tata Tża nie został przyjęty wczoraj do szpitala.Czekał na korytarzu chyba 4 godziny i odesłali go z kwitkiem. Tż potem do niego dzwonił i okazało się, że ojciec leży gdzieś pijany. Obrzucił Tża najgorszymi epitetami podobno i to by było na tyle. Widziałam, że Tż był nieswój, nie chciał mi nic powiedzieć, potem znów zaczął się denerwować na to wszystko/
Mówię Wam, ciągle coś. Nie może być dobrze chociaż przez jeden tydzień. :/ Jestem zmęczona ciągłymi problemami, mam nadzieję,że na urlopie trochę odpoczniemy-razem.
Ojj biedni. Współczuję bardzo. Niestety, ale nowotwór często załamuje. Najważniejsze, że jesteście. On nie chce was obrażać, robi to nieświadomie. Nieprawdą jest, że osoby pijane mówią zawsze prawdę. Macie razem ciężki czas. Współczuję

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
yyy kurcze nie mam pojęcia, muszę @ napisać do nich
Ja też nie wiem jak z napojami u mnie. W sierpniu postaram się pojechać na salę w dzień wesela i pogadać z właścicielami.

Cytat:
Napisane przez motylek825 Pokaż wiadomość
Za równe 5 miesięcy Wigilia
Ale spam
Cytat:
Napisane przez sandra_pe Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny również dołączam do Waszego grona. Ślub 12.08.2017 r.
To będzie na pewno najpiękniejszy dzień w moim życiu!
Napisz coś o sobie i TŻ. Czy już po zaręczyanch? Jaki pierścionek? Mieszkacie razem? Co robicie? Ile lat macie?.... itd
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 11:08   #4232
aguleekk
Zakorzenienie

U nas też teraz żadnych rocznic, żadnych świat. No chyba, że sobie jakoś powinkujemy w sierpniu z okazji roku do ślubu, haha
Za to w listopadzie będzie 5 lat razem i rok od zaręczyn

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 11:09   #4233
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Pochodzimy z woj. mazowieckiego z małych miejscowości. Aktualnie obydwoje pracujemy w stolicy i tam razem mieszkamy Obydwoje jesteśmy rocznik '92 Ślub koscielny, wesele wielkie lista na 260 osób, umowa podpisana na 220 póki co mamy spisane umowy z restauracją i orkiestrą.

Cała naszą historię opisałam wyżej
Mój rocznik
Łoooo, ogromne wesele Ja ciągle nie mam DJa
Stary 2015-07-24, 11:14   #4234
motylek825
Zakorzenienie

Cytat:
Pochodzimy z woj. mazowieckiego z małych miejscowości. Aktualnie obydwoje pracujemy w stolicy i tam razem mieszkamy Obydwoje jesteśmy rocznik '92 Ślub koscielny, wesele wielkie lista na 260 osób, umowa podpisana na 220 póki co mamy spisane umowy z restauracją i orkiestrą.

Tez jesteśmy rocznik 92

A wasza historia niczym z dobrej książki

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 11:20   #4235
butcher_girl
Zadomowienie

Zła passa trwa. Tata Tża nadal pije, nie da się z Nim pogadać nawet.
Dowiedziałam się, że pies, który towarzyszył mi w dzieciństwie został 2 dni temu uśpiony ;( (sznaucer miniaturka- tata kupił mi pieska jak miałam 7 lat, a mój brat 3. Pamiętam jak dziś, jak przyniósł go w kartonie, a ja myślałam, że to komputer..., potem siedzieliśmy z nim i oglądaliśmy dobranockę "Marcelino, chleb i wino". Piękny czarny sznaucer, który po paru latach poszedł do mojej babci, która ma podwórko i mieszka na wsi, na obrzeżach naszego miasta. Pies był tam taki szczęśliwy! Miał 15 lat. Miał nowotwór na łapie,oślepł, przestał słyszeć, amputacja nie gwarantowała powrotu do zdrowia.) tak mi smutno...

a jutro koncert AC/DC!

19.07.2013 <3
08.07.2017 PM!
butcher_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 11:21   #4236
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89anioleknh89 Pokaż wiadomość
jesli chodzi o kwiaty to tam jest kwiaciarnia, ktora tak jakby wspolpracuje z ta sala i tam bysmy pewnie kupowali, i ona mowila ze orientacyjna cena bukietu 70/80zl, a to 130 to duuzo :O
Dla mnie nawet 80 zł za bukiet to dużo! Ja mam zamiar kupić eustomy i bez zadnego przybrania wstawić do wazonu. Wygląda to pięknie,tak naturalnie a przeciez o to mi chodzi w stylu boho
Ostatnio byłam na weselu i własnie takie byly i bardzo mi sie spodobały.
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 11:24   #4237
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Dla mnie nawet 80 zł za bukiet to dużo! Ja mam zamiar kupić eustomy i bez zadnego przybrania wstawić do wazonu. Wygląda to pięknie,tak naturalnie a przeciez o to mi chodzi w stylu boho
Mam zamiar zrobić podobnie Tylko, że mi chodzą po głowie białe mieczyki

20.08.2016
Stary 2015-07-24, 11:26   #4238
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
gratulacje!

witamy

dawno mnie nie było ale chyba wszystko nadrobiłam
ze spraw ślubnych to do końca miesiąca mamy podpisać umowę z foto - 1700 złotych za dwa dni wesela , błogosławieństwo i plener w innym dniu

i mam dość szukania kamerzysty.
chyba zdecydujemy się na pakiet za 2900 - dwa dni wesela bez żadnych innych cudów
[/COLOR]a co do strojenia bram to nie chce balonów i brzózek

na chwilę obecną jestem za tym żeby powiesić jakieś ładne kokardy nawiązujące do dekoracji wesela i tyle
Chwal mi się, miałaś mi dawac namiary :P
Ja tam też troszkę balonów i tyle.

Ponawiam pytanie do dziewczyn ze świętokrzyskiego Bo napisałam do tej fotograf,ale nie odpisuje na razie.

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Nie wiem szczerze mówiąc. było 70 osób. Kucharki, kelnerki - szwagra znajome. Tylko produkty na obiad dokupilismy a remiza za free,bo 'nasza'

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Oglądam film, "To tylko seks", uwielbiam!
to Wy mysza mieliście sobotę na sali,a niedzielę w remizie?
Tez lubię ten film
Stary 2015-07-24, 11:31   #4239
sandra_pe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Mój rocznik
Łoooo, ogromne wesele Ja ciągle nie mam DJa
Jak przyjdzie 200 osób to będę mega szcześliwa. Wesele robimy duze gdyż non stop mamy jakieś wesela znajomych, rodziny. W przyszłym roku juz 6 pewnych za dwa lata już 4 pewne z naszym takze odprosic trzeba
Ciesze się, ze tutaj trafiłam to podejrzę co nie co bo moze o czymś zapomniałam :p

Mam tak przy okazji pyt. ile biorą kamerzyści? Nie chce przepłacać a pasowałoby poszukać juz kogoś zeby mieć z głowy.

sandra_pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 11:34   #4240
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny również dołączam do Waszego grona. Ślub 12.08.2017 r.
To będzie na pewno najpiękniejszy dzień w moim życiu!
Z moim M znamy się od gimnazjum, zawsze był gdzieś blisko. Przyjeżdżał do mnie z znajomymi, żeby pogadać czy napić się piwa. Laski za nim latały a mimo to ja... widzą w nim fajnego chłopaka nigdy nie pomyślałam o nim jako o facecie dla siebie. Dużo pisalismy, rozmawialiśmy... nasze drogi rozeszly się w szkole średniej ale mimo to zawsze życzliwie o sobie mówiliśmy. Każde spotkanie, każdą wiadomość wspominam bardzo miło. Dlaczego zatem nigdy nie pomyślałam o nim powaznie?... Tego nie wiem.
Kiedy kończyłam pierwszy rok studiów znów się pojawił wszystko zaczęło sie od głupiego komentarza na fb później spotkanie w gronie znajomych, jakieś piwo, żarty.
Pamiętam jak dziś jak M powiedział, ze nie chce mojego nowego numeru po czym ukradkiem zdobył go i napisał Tak się zaczęła ta cała historia... od drobnych spotkań, po nocne rozmowy do rana, po randki i niespodzianki. Przeznaczał dla mnie mnóstwo czasu, odwoził do miasta w którym studiowałam i przyjeżdżał tam pracując blisko. Nie byliśmy jednak razem...
Któregoś dnia M powiedział, ze nie mam tego czegoś. Mimo to kontakt nie ucichał, spotykaliśmy się coraz częściej... pewnego dnia kiedy odjechał ode mnie stanęły mi w oczach łzy, taka tęsknota po miło spędzonym weekendzie, wtedy (pamiętam jak dziś) napisał "chciałem Cię przytulic, pocałować i powiedzieć, ze Cie kocham po czym odjechać" tak się wszystko zaczęło... po 2 latach od naszej rocznicy zabrał mnie do kina klęknął... pierścionka jednak nie miał. Cała sceneria, piękna niespodzianka czekała na mnie po powrocie z kina do wspólnego mieszkania. Do dziś nie pamiętam czy w ogóle poprosił mnie o rękę to był cudny dzień!
A teraz... mieszkamy razem, planujemy wspólną przyszłość. Sala już zaklepana na 220 osób, orkiestra także. )
Witaj Pewnie,że to bedzie najpiękniejszy dzień. Nie tylko dla Ciebie. Wreszcie ktoś kto ma tę datę co ja
Super historia Planujecie dwudniowe wesele? Ile macie lat? Skąd jesteście?

Pochwal się salą i zespołem

Edytowane przez malgosiaw123
Czas edycji: 2015-07-24 o 11:36
Stary 2015-07-24, 11:36   #4241
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

Cytat:
Jak przyjdzie 200 osób to będę mega szcześliwa. Wesele robimy duze gdyż non stop mamy jakieś wesela znajomych, rodziny. W przyszłym roku juz 6 pewnych za dwa lata już 4 pewne z naszym takze odprosic trzeba
Ciesze się, ze tutaj trafiłam to podejrzę co nie co bo moze o czymś zapomniałam :p

Mam tak przy okazji pyt. ile biorą kamerzyści? Nie chce przepłacać a pasowałoby poszukać juz kogoś zeby mieć z głowy.
Rzeczywiście osób duuużo
Nasz kamerzysta chyba 3900 bierze o ile dobrze pamiętam plus 1200 za teledysk w plenerze

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
W sumie te eustomy piękne
89anioleknh89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 11:40   #4242
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
My na szczęście na razie żadnych rocznic, świąt, urodzin ble ble
A nie w sumie 30 lecie małżeństwa rodziców D. jest w sierpniu.
Dzięki Bogu bo zbieram na okulary i zegarek hahah
Za każdym razem jak już odłożę to na coś to wydaje

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Ho Ho
Zamówiłam sobie właśnie 50 twarzy greya, oczami greya w empiku
A na wesele nie zbierasz? :P
Oczami Greya to odgrzewany kotlet. Chyba mnie nie zainteresuje,chociaż możesz opisać wrażenia
Stary 2015-07-24, 11:42   #4243
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Oooo a dlaczego sama ?
Mam nadzieję, że nie kłótnia i mąż nie będzie musiał spać na balkonie
Mąż dziś śpi w pracy

Cytat:

Czytałam
My też z mazowieckiego, może gdzieś blisko siebie mieszkamy?
My na liście mieliśmy więcej niż 210

Cytat:
Dla mnie nawet 80 zł za bukiet to dużo!
Nasze (mój i świadkowej) kosztowały 330

Cytat:
to Wy mysza mieliście sobotę na sali,a niedzielę w remizie?
Tez lubię ten film
Tak, nie chcieliśmy na sali - bo to byłby dodatkowy koszt - 70 osób po 30 czy 35 zł. W remizie wyszło taniej, poza tym Tż strażak

Cytat:
Mój 1400 ale zwykły
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 11:48   #4244
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
Mam zamiar zrobić podobnie Tylko, że mi chodzą po głowie białe mieczyki
O też ładne! Które z nich cenowo wyjdą mniej? chociaż bardziej skłaniam się jednak ku eustomom.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:

Zalezy czy szukasz czegoś wow, z teledyskami i wypasionym obrazem. Czy po prostu żeby był?
My też mamy duzo wesel,ale tak naprawdę nie odpraszamy wszystkich. Staramy się chodzić na wesela,zeby nie bylo nikomu przykro,ale jakbysmy chcieli wszystkich odpraszać u których byliśmy to nie wiem czy w 300 osobach bysmy sie zmiescili. A zresztą ja chce,żeby w tym dniu byli sami moi najblizsi i najważniejsi dla mnie. A odpraszajac wszystkich tak by nie było.

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość

Nasze (mój i świadkowej) kosztowały 330

Tak, nie chcieliśmy na sali - bo to byłby dodatkowy koszt - 70 osób po 30 czy 35 zł. W remizie wyszło taniej, poza tym Tż strażak

A to dlatego miałaś taką niską cenę za salę :P
U mnie tak naprawdę w cenie 210-230 są 3 dni wesela

Jezu jakie drogie bukiety! Jak ja byłam świadkowa to za dwa chyba wyszlo 180zł,a były przepiekne!
Stary 2015-07-24, 11:48   #4245
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:

To się nie dziwię Ja w międzyczasie mam tylko 2 wesela w rodzinie. Na jeden nie zostałam zaproszona (siostra cioteczna, która zbiera kasę na dom zapraszała raczej tylko osoby z pokolenia swoich rodziców), a drugie to wesele mojego brata
Stary 2015-07-24, 11:49   #4246
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

Cytat:
A na wesele nie zbierasz? :P
Oczami Greya to odgrzewany kotlet. Chyba mnie nie zainteresuje,chociaż możesz opisać wrażenia
Na wesele większość już mamy - zostanie nam do dołożenia ok. 10tys. więc na to jest jeszcze czasu a czasuuu
Opiszę , chociaż dostanę ja dopiero ok. 10.09
Stary 2015-07-24, 11:51   #4247
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
O też ładne! Które z nich cenowo wyjdą mniej? chociaż bardziej skłaniam się jednak ku eustomom.
Wydaje mi się, że mieczyki mogą być tańsze ale pewna nie jest. Mi ogólnie zależy, żeby to były białe kwiaty ale też nie za drogie.

20.08.2016
Stary 2015-07-24, 11:51   #4248
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Na wesele większość już mamy - zostanie nam do dołożenia ok. 10tys. więc na to jest jeszcze czasu a czasuuu
Opiszę , chociaż dostanę ja dopiero ok. 10.09
Pozazdrościć U mnie zbieranie od podstaw,ale tylko napiszę magisterkę i biorę się do pracy.

Jezu już nie ogarniam tych wszystkich organizacyjnych spraw, a tu jeszcze dwa lata. Chyba muszę zacząć wszystko spisywać.
Stary 2015-07-24, 11:52   #4249
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
A to dlatego miałaś taką niską cenę za salę :P
U mnie tak naprawdę w cenie 210-230 są 3 dni wesela

Jezu jakie drogie bukiety! Jak ja byłam świadkowa to za dwa chyba wyszlo 180zł,a były przepiekne!
A ja nigdzie nie pisałam że to cena za 2 dni Poza tym też nie wiedzieliśmy ile osób przyjdzie na poprawiny itp
A nawet z poprawinami to by wyszło 168 za osobę to i tak 'tanio'

No masakryczne. Byłam głupia że nie poszłam do innej kwiaciarni
Stary 2015-07-24, 11:57   #4250
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

Cytat:
Pozazdrościć U mnie zbieranie od podstaw,ale tylko napiszę magisterkę i biorę się do pracy.

Jezu już nie ogarniam tych wszystkich organizacyjnych spraw, a tu jeszcze dwa lata. Chyba muszę zacząć wszystko spisywać.
Noo, akurat nam się poszczęściło z tym, że rodzina zaoferowała tak sporą kwotę do dołożenia
Ja też muszę napisać Czasu coraz mniej a ja tak tłumaczę sobie, że przecież go taaak dużo
Spisywanie to dobry pomysł, mi ten notatnik spadł niczym z nieba (dostałam go od mamy D.) Tzn. głównie od D., który dostał od mamy nawet z dedykacją w środku od autorki
Stary 2015-07-24, 11:57   #4251
motylek825
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butcher_girl Pokaż wiadomość
Zła passa trwa. Tata Tża nadal pije, nie da się z Nim pogadać nawet.
Dowiedziałam się, że pies, który towarzyszył mi w dzieciństwie został 2 dni temu uśpiony ;( (sznaucer miniaturka- tata kupił mi pieska jak miałam 7 lat, a mój brat 3. Pamiętam jak dziś, jak przyniósł go w kartonie, a ja myślałam, że to komputer..., potem siedzieliśmy z nim i oglądaliśmy dobranockę "Marcelino, chleb i wino". Piękny czarny sznaucer, który po paru latach poszedł do mojej babci, która ma podwórko i mieszka na wsi, na obrzeżach naszego miasta. Pies był tam taki szczęśliwy! Miał 15 lat. Miał nowotwór na łapie,oślepł, przestał słyszeć, amputacja nie gwarantowała powrotu do zdrowia.) tak mi smutno...

a jutro koncert AC/DC!
Strasznie współczuje to takie smutne, ze zwierzęta żyją tak krótko moj pies ma 14 lat i za kazdym razem jak wyjeżdżam z domu to boje sie, ze go więcej nie zobaczę tez jest juz lekko głuchy i ślepy...

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 12:00   #4252
sandra_pe
Raczkowanie

Cytat:
Witaj Pewnie,że to bedzie najpiękniejszy dzień. Nie tylko dla Ciebie. Wreszcie ktoś kto ma tę datę co ja
Super historia Planujecie dwudniowe wesele? Ile macie lat? Skąd jesteście?

Pochwal się salą i zespołem
Jesteśmy z dolnej cześci woj. mazowieckiego, prawie przy świetokrzystkim. Wesele planujemy dwudniowe. Mamy po 23 lata. Zespół... nie wiem jak sie nazywa (to po prostu znajomi) a sala to Dom weselny "U Alberta" w Niedarczowie.

A Ty Magłosia skad pochodzisz, gdzie robisz weselicho? Może polecisz kamerzystę.

Cytat:

Zalezy czy szukasz czegoś wow, z teledyskami i wypasionym obrazem. Czy po prostu żeby był?
My też mamy duzo wesel,ale tak naprawdę nie odpraszamy wszystkich. Staramy się chodzić na wesela,zeby nie bylo nikomu przykro,ale jakbysmy chcieli wszystkich odpraszać u których byliśmy to nie wiem czy w 300 osobach bysmy sie zmiescili. A zresztą ja chce,żeby w tym dniu byli sami moi najblizsi i najważniejsi dla mnie. A odpraszajac wszystkich tak by nie było.
Chce żeby to był ktoś, kto dobrze wykona swoja prace. To ma byc film na lata więc czym lepsza jakośc tym lepiej.
A apropo odpraszania gosci to wszyscy których zapraszamy to nasi bliscy. Paczka znajomych sie kruszy, przy tym znajomi z miejscowosci w której pochodzę i rówieśniki z rodziny. Zbędnych gości mieć nie zamierzam.

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
To się nie dziwię Ja w międzyczasie mam tylko 2 wesela w rodzinie. Na jeden nie zostałam zaproszona (siostra cioteczna, która zbiera kasę na dom zapraszała raczej tylko osoby z pokolenia swoich rodziców), a drugie to wesele mojego brata
U nas od trzech lat sezon wesel się zaczął, wcześniej nie było tego tak dużo. W 2014 - 3 wesela, w 2015 - 2 wesela, w 2016 i dalej mamy wiecej...

Stary 2015-07-24, 12:07   #4253
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, że mieczyki mogą być tańsze ale pewna nie jest. Mi ogólnie zależy, żeby to były białe kwiaty ale też nie za drogie.
Gdzies czytałam,że jedna sztuka eustom 3 zł. Ale nie znam się to nie wiem.

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Jesteśmy z dolnej cześci woj. mazowieckiego, prawie przy świetokrzystkim. Wesele planujemy dwudniowe. Mamy po 23 lata. Zespół... nie wiem jak sie nazywa (to po prostu znajomi) a sala to Dom weselny "U Alberta" w Niedarczowie.

A Ty Magłosia skad pochodzisz, gdzie robisz weselicho? Może polecisz kamerzystę.

U nas od trzech lat sezon wesel się zaczął, wcześniej nie było tego tak dużo. W 2014 - 3 wesela, w 2015 - 2 wesela, w 2016 i dalej mamy wiecej...
Ja woj.łodzkie. Wesele robię w Drzewicy. Kamerzysty jeszcze nie mam Na razie sala i orkiestra. A jaką masz orkiestrę?
My w 2013-3, 2014-2, 2015-4..
Stary 2015-07-24, 12:07   #4254
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

Cytat:
To chyba nie jakaś tragedia
Tzn. Jeszcze zależy z ilu kwiatów ma być bukiet i ile w sumie bukietów byś potrzebowała ale to i tak w sumie wychodzi dużo taniej niż za bukiet, o którym mówiła mi właścicielka naszej sali.
Stary 2015-07-24, 12:11   #4255
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja też jestem całkiem nie w temacie jeśli chodzi o cenę kwiatów zamierzam znaleźć jakąś giełdę kwiatową i tam sama kupić, bo przez kwiaciarnie pewnie drożej wyjdzie. A jeśli już się zdecyduje na te mieczyki to będę je chciała na stoły i na dekoracje kościoła wiec trochę ich wyjdzie.

20.08.2016
Stary 2015-07-24, 12:19   #4256
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba nie jakaś tragedia
Tzn. Jeszcze zależy z ilu kwiatów ma być bukiet i ile w sumie bukietów byś potrzebowała ale to i tak w sumie wychodzi dużo taniej niż za bukiet, o którym mówiła mi właścicielka naszej sali.
No własnie tanio. Na taki bukiet nie trzeba wcale dużo tych kwiatów.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
No właśnie ja też jestem całkiem nie w temacie jeśli chodzi o cenę kwiatów zamierzam znaleźć jakąś giełdę kwiatową i tam sama kupić, bo przez kwiaciarnie pewnie drożej wyjdzie. A jeśli już się zdecyduje na te mieczyki to będę je chciała na stoły i na dekoracje kościoła wiec trochę ich wyjdzie.
U mnie mam nadzieję, ze się dogadamy co do wystroju z innymi parami,ktore biorą slub w tym dniu. Zawsze to mniejsze koszty.
Stary 2015-07-24, 12:19   #4257
sandra_pe
Raczkowanie

Cytat:

Ja woj.łodzkie. Wesele robię w Drzewicy. Kamerzysty jeszcze nie mam Na razie sala i orkiestra. A jaką masz orkiestrę?
W takim razie jesteście na takim samym etapie jak my. Orkiestra to młode chłopaki od nas z okolic, rozchwytywani. Za 2017 r biorą 4600 zł. My po znajomości mamy nieco mniej.

Stary 2015-07-24, 12:27   #4258
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

Cytat:
No własnie tanio. Na taki bukiet nie trzeba wcale dużo tych kwiatów.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

U mnie mam nadzieję, ze się dogadamy co do wystroju z innymi parami,ktore biorą slub w tym dniu. Zawsze to mniejsze koszty.
Z tego co widziałam one występują też w odcieniach delikatnego różu - muszę o tym pomyśleć ew. zasugerować dekoratorce jak byśmy ja brali lub tak jak było wspomniane samemu kupić kwiaty na targu i jakieś dodatki do nich do przyozdobienia i zrobić samemu
Stary 2015-07-24, 12:28   #4259
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
W takim razie jesteście na takim samym etapie jak my. Orkiestra to młode chłopaki od nas z okolic, rozchwytywani. Za 2017 r biorą 4600 zł. My po znajomości mamy nieco mniej.
U nas 4500, ale zeszli nam na 4300.
Stary 2015-07-24, 12:30   #4260
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
To u nas słabo w 2012 - 1,w 2013 - 0, w '14 - 4 (w tym jedno nasze), w 15' - raczej 0, za to w przyszłym szykują się na pewno 2 a czy więcej to zobaczymy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości