![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 5
Cytat:
Fajny artykuł ktoś tu wkleił o laktacji. Dzięki ![]()
![]() |
#962 | |
Rozeznanie
|
Cześć mamusie,
ja dzisiaj zaliczyłam z Tż-tem bumelę do 10 w łóżku, wstaliśmy, zjedliśmy śniadanie, a teraz mnie tak zmuliło, i boli mnie głowa, że totalnie jestem bez sił. Mieliśmy jechać załatwiać tam coś na mieście, myślałam o pojechaniu nad jezioro, ale totalnie nie mam sił. Tż sprząta a ja Was nadrabiam...i postaram się zabrać za tą wyprawkę, ale też jakoś mi się nie chce............. Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#964 |
Zadomowienie
|
mała mi bratowa mówiła że jeszcze w szpitalu zrobiły jej się kamienie z piersi jak miała nawał, ból nieziemski podobno, nie miała laktatora musiała odciągać ręką, a nie mogła dosłownie się dotknąć.
spadam bo grzmi a nam strasznie lubi router palić, będę później
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#966 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na innym forum śmieją się ze mnie że dopadł mnie syndrom 7ego miesiąca - te zakupy, rozkminy co potrzebne i w ogóle szaleństwo wicia gniazda ![]() Cytat:
![]() Moje paczki utknęły na poczcie do poniedziałku ![]() Za to w przyszłym tygodniu zacznie to nabierać kształtów. [QUOTE=mala29lll;52199025 Fajny artykuł ktoś tu wkleił o laktacji. Dzięki ![]() Ból to jest jak masz zastój i ewentualnie stan zapalny. Przy nawale raczej jest to uczucie rozpierania, przepełnienia, biust się może zrobić twardy ![]() Cytat:
Te najbardziej intensywne karmienia to kwestia kilku tygodni max 3 miesięcy. Dość szybko się to normuje. Nie wydaje mi się, że strasznie dużo stracimy z życia, jeśli ten czas poświęcimy głównie dziecku ![]() Aha a pokarm nocny jest najbardziej wartościowy i pożywny. Znajome zawsze powtarzają, że jedząc w nocy dziecko buduje sobie mózg ![]() Ja w każdym razie chodziłam wyspana mimo kilku nocnych karmień ![]()
![]() |
#967 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jakaś taka zamulona cały dzień chodzę. Nic mi się nie chce, tylko bym spała. A, w sumie, spokojną noc miałam. Tylko raz się przebudziłam przed 3, a potem już spałam do 8.30. Jeszcze Kinga tak mi się teraz nogami rozpycha po żebrach, że już nie wiem, jak siedzieć, żeby nie bolało ![]() Jeszcze weszłam dzisiaj na wagę, a tutaj plus 4kg od ostatniej wizyty ![]()
12.10.2015 ![]() Edytowane przez blindness_94 Czas edycji: 2015-07-25 o 13:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jaki ten krem na odparzenia mam kupić
![]() linomag bephanten alantan sudokrem tormentiol? ziajka ????????????? Ja nie wiem jak te zakupy w aptece przeżyję, jeszcze mala zgubiła mi się ta Twoja lista a nie umiem tu wyszukiwać starych postów na wizażu. Myślicie że ta Sroka to jest wiarygodna? z tymi swoimi recenzjami, czy firmy jej płacą?
![]() |
#969 | |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
![]() ![]() ok kończę jeść ruskie i lecimy na grubsze zakupy, może wrócę z wanienką ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem ze w nocy trzeba wybudzac jak dziecko slabo na wadze przybiera a tak to po co ![]() No jakby ktos mnie obudzil w nocy i kazal jesc to bym byla zla :P
![]() |
#971 |
Rozeznanie
|
malinowa no pamiętałam o tej Ziajce a tu czytam w opiniach, że ma dużo chemii i bądź tu mądra :/
Ja pier*** jak się zakrztusiłam śliwką, dobrze, że Tż był w pobliżu, ale ciągle czuję dyskomfort w gardle, mam nadzieje, że małej krzywdy nie zrobiłam jakim ostrym kaszlem ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 |
wkręcona :)
|
No właśnie ja nie wiem jaki krem itp wybrać. Do kąpania chyba te z rosmana. Czarna magia to wszystko
![]() Ja od kilku dni szukam pościeli i chyba cały internet już przejrzałam ![]() ![]()
#973 | |
Wtajemniczenie
|
O matko w końcu Was nadrobiłam!! I już nie pamietam co komu
![]() Mała wrzucę linka do drożdżówek jak będę na kompie, a tak swoją droga właśnie je robię ![]() Dzisiaj od rana sie przeraziłam, bo nie czułam kopniaczkow..prawie zawał na miejscu, wszystko do mnie wróciło ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
Ja naczytałam sie bloga sroki i większość kosmetyków kupie z Hippa i babydream, bo maja najlepsze składy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Doszły i do nas te grzmoty. Spędziłam z młodym na balkonie 20minut i nawet troszkę popadało. Ale zaraz jak tylko chmury się przesunęły słońce wyszło, więc pewnie duchota jak była tak będzie ![]() Ja już pisałam, że ja krem do pupy stosowałam tylko w razie zaczerwienienia, czyli dość rzadko i raczej postawię na babydream w razie W ![]()
![]() |
#975 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli jej wierzysz? :P:P Mam nadzieję, że jest wiarygodna, bo przecież opisuje składy, więc hmmm... i tak pewnie każdy przeżyje swoje wybory na "własnej"- czytaj dzieciowej- skórze ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Sroki to nie wiem, bo ona tak chyba zachwala wszystko co z Rossmana, ale nie wiem Kurde co chwilę śpię. Tragedia dzisiaj jakaś z samopoczuciem ![]()
![]() |
#977 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pospałabym chętnie, ale odkąd młody wstał (czyli od 7) to po kilka minut łapię polegiwania na łóżku i wtedy do Was zerkam. Teraz się gadzina kąpie. Tż na szczęście wróci za jakieś 2 godziny uff.
![]() |
#978 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
![]() Kurde piję sobie małą kawkę, bo normalnie się czuję do doopy, a cały dzięń nie mogę spać, bo co ja w nocy będę robić? ![]() Mąż ładnie posprzątał, ale mnie wkurza bo zawsze jak sprząta to taką ma minę skrzywdzoną i jakiś poddenerwowany eh... On chyba myśli, ze ja symuluję złe samopoczucie, ale niestety tak nie jest ![]()
![]() |
#979 | ||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() wczoraj spytal sie mnie czy dzisiaj mam ochote obejrzec dzidziusia czy nie ![]() ![]() Cytat:
![]() na szczęście juz jestem umówiona w poniedzialek na 18.40 do tego lekarza, u ktorego robilam cytologie na początku. na hasło "wypalona nadżerka" od razu przebadał mnie z kazdej strony, czego nie zrobił zaden lekarz. no i to własnie on zadecydował o CC przy pierwszym porodzie. niestety schodził ze zmiany i przyszedł ordynator ![]() ostatnio kolezanka mi mówila, ze dziewczyna rodzila u nas juz dobre kilkanaście h i nic nie szło a oni ją na siłe. wpadł ten lekarz na sale i do nich "co wy robicie, dziecko sie dusi, cięcie natychmiast!" u mnie objawy tego spojenia to przede wszystkim to, ze nie moge np nic przesunąć nogą ( odkurzacza, dywanu) nie moge sie odkręcic na bok w nocy , bo mnie rwie. nie moge wstac z łozka a jak wstane to jak kaczka. Cytat:
ale dzis duchota .. Tż jak zwykle naprawia samochod, Mała jest u dziadkow co tu robic ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#980 | |
|
Cytat:
Amelie trzymam kciuki, żeby wszystko ułożyło się po Twojej myśli ![]() Masakra ten obecny lekarz... łaskę ci robi... a tyle kasy na to idzie... ![]()
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
ja mam ziajke na odparzenia i z tej samej firmy taki zwykly krem na co dzien. na kazda pogode z nivea, puder nivea, a oliwke i zel do mycia linomag
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() CHolera to mam tak samo np z tym wstawaniem. No boli jak nie wiem co. Eh okaże się 3 sierpnia
![]() |
#983 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zacznę od Babydream, a jak coś no to się kupi coś droższego/lepszego. Ja przed chwilą wstałam zrobić dziecku budyń i nie mogłam się schylić kilka cm do szuflady tak mnie rozbolał kręgosłup. Normalnie sztywna muszę chodzić, bo boli jak cholera :/ Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Hehe co do męża sprzątającego, to mój dzisiaj odwrotnie całkiem (trochę w szoku jestem), chodzi uśmiechnięty, co chwile "Kocham Cię" no i oczywiście padło " Ładnie posprzątałem, co?" a ja "Tak Kochanie, robisz to najlepiej" ![]() Cytat:
![]() Mamuśki doświadczone. Pytanie co do kąpieli, jakie te kosmetyki??? Bo ja już głupia jestem - w kolejności: 1) do wanienki - płyn do kąpieli? 2) szampon do włosków? 3) po kąpieli oliwka? czy mleczko? 4) krem/mąka na pupkę? 5) jakiś krem na twarz?
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o Srokę, to wierzę jej, ale to pewnie dlatego też, że wg mnie produkty hipp są ekstra (sama ich używam), z babydream olejek dla kobiet w ciąży tez sobie chwalę, a koleżanki mamuśki tez chwalą pozostałe produkty jako że dobre i tanie
![]()
![]() |
#986 |
Wtajemniczenie
|
Amelie idz do niego idz on w szpitalu pracuje? Moja kolezanka bardzo chciala aby byl w szpitalu jej lekarz ale nie wiadomo kiedy zacznie rodzic to mu dala 1000zl i miala dzwonic jak sie zacznie
![]() ![]() Jak mu powiesz ze chcesz aby On przy Tobie byl to mu milo sie zrobi i tez bedzie mily ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Ale mnie powalilo... robie pizze 33 stopnie upal a u mnie piekarnik wlaczony ![]() Nawet z Inga na spacer nie wyszlam taka dzisiaj duchota...
#987 |
Rozeznanie
|
U mnie była znowu taka burza, że normalnie rzeki płynęły mi po ogrodzie.
![]() |
#988 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u Arciszewskich jak robil mi usg mowie czy dostane dzis fotke jakas ładna, a on pomajstrował doslownie chwile tym usg i mowi " nie, nie da rady" ![]() ![]() jak byłam tu u nas na wizycie to ze 20 min mi robił 3d zeby złapac cokolwiek i o dziwo zaplacilam jak za wizyte bez 3d. Agatko - tak , pracuje w szpitalu, jest bardzo dokładny. przez niego mialam dwie krzywe cukrowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Wtajemniczenie
|
AMELIE mysle ze to bedzie najlepsze , zapytaj go na wizycie delikatnie np czy da rade go wykupic na porod
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Ja chce juz 10 sierpnia bo mi teraz usg nie robil i dawno nie widzialam mojej ksiezniki ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.