Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 4 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-26, 09:02   #4771
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 4

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Hej.
My od 6 juz gadamy sobie mala spala do 3 u siebie w lozeczku tak wiec sie wyspalam

PAVLINECKA kombiak najlepszy jak dla mnie dla takiego malucha.

ROSI nienawidzisz ale sie na to zgadzasz bo mu na to pozwalasz aby pil!

No wlasnie masz racje, nie wiem, o co mi chodziło z kurtka ;p
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 09:11   #4772
niunka2015
BAN stały

Malemu pobrali wymaz z gardla nic nie znalezli, dali jeszcze jednego czopka i kazali spadac mimo ze goraczka byla dalej, maz avanture prawie tam zrobil i mial juz jechac do innego szpitala ale po powrocie do domu bylo juz ponizej 38, ostatnie mierzenie bylo o 8 mej i juz temperatura normalne, na policzku drugim pojawila sie taka sama pokrzywka.
Mam nadzieje, ze to sie skonczylo, bo wczoraj ryczalam tylko, on nawet chodzic nie mogl, postawilam na chwile upadl na pupe i trzasl sie caly, straszne to bylo

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Biedny, niech wreszcie coś mu przepisza

Kurze, może zrób tak jak dziewczyny piszą jakieś badania na brzuszek i usg.

Poszło o to że w nocy po pijaku chciał iść do sklepu po chipsy. W sobotę gdzie chodzi multum pijanych ludzi. Jeszcze ktoś by go zaczepił. A w zeszłym tygodniu szlam w niedzielę to pełno śladów krwi. Jego mama też powiedziała kiedyś ze ma sobie odpuścić chodzenie po nocy ale on się uparł że chce chipsy, choć miał jedne w domu ale on chce inne... Grrrr...
W ogóle tak jak myślałam z rana jakby.nigdy.nic. I jeszcze o co mi chodzi. Jak mu powiedziałam to ten że naleŻało mi się i powinnam przemyśleć a potem stwierdził że trochę przesądził... A potem znowu przyszedł i mówi że mnie gdzieś zabierze. Chyba go, nigdzie z nim nie idę. Niech idzie bujac się na drzewo.z malpami.
Mały zjadł i po jedzeniu trzy razy ulał :/ Jak nie mieliśmy z tym problemu tak teraz ulewa non stop :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Jeszcze sredniawe

I przezl glupie chiosy tak sie zachowywal, az sie wierzyc nie chce.

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

SONIA wspolczuje.
niunka2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 09:18   #4773
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Nie podoba mi się, że wyrażane są złe opinie o osobach, które nie karmią piersią (Rosi, nie uderzam personalnie w Ciebie, Twoja wypowiedź jest tylko przykładem). Szczerze powiedziawszy to czy ktoś kp czy mm to jest tylko i wyłącznie sprawa danej osoby. Zakładam, że każda matka chce jak najlepiej dla swojego dziecka ale z drugiej strony kp nie może być okupione jej dobrym samopoczuciem. Jeśli nie czuje się na siłach to czemu ma się katować? Może spełniać się doskonale w innych aspektach... Ja z karmieniem nie czułam się komfortowo i nie było to dla mnie cudowne przeżycie, wręcz przeciwnie. Planowałam karmić do 6m i ani dnia dłużej. Ułożyło się tak, że moje dziecko samo nie chciało jeść mojego pokarmu i złe się po nim czuło. I trudno, próbowałam zmieniać dietę i nic nie pomagało. Lekarka sama kazała odstawić i przejść na mm i w głębi ducha dla mnie to była ulga. I nie wstydzę się tego, bo nie jestem zła matka i kocham moje dziecko najbardziej na świecie. Jeśli ktoś nie chce kp, to absolutnie nie powinien się do tego zmuszać i nikomu nic do tego!
Zgadzam sie w 100%

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
ja to jestem wrogiem herbatek bo one mają strasznie dużo cukru w sobie. Ale jeśli dziecko NIC innego nie pije to trudno

łee to daleko ode mnie

ja też znam tylko Rosi

mój miał równo 3 dni gorączkę i tą wysypkę po 1 dniu dostał. po 3 dniach gorączka odpuściła, została tylko wysypka ale nie swędziała ni nic i zeszła po jakimś czasie

ej ale mój synek miał robione badania jak mial 3miesiace i żadnych drutów nie było. Chcieli go trzymać za ręce i nogi żeby nie wierzgał ale powiedziałam że sama dam radę utrzymać dziecko i jak ja nie dam rady to niech oni robią. przy mnie był spokojny (bo przy obcych co go krępują to słabo)i dało radę
Cukier w herbatce? A link otworzylas?
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 09:22   #4774
niunka2015
BAN stały

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Zgadzam sie w 100%

Cukier w herbatce? A link otworzylas?
Mo cos ten link nie dzialal, ale chyba wiem o ktora ci chodzi.
Jak parzona to mozna normalnie do picia
Stary 2015-07-26, 09:26   #4775
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
No to u mnie jest dokladnie to samo to chyba kryzys trzeciego miesiaca.. bo nie wiem jak to inaczej wytlumaczyc
Swietna jest ta bliskosc to prawda i dla matki i dla dziecka, moze i jestem 'mleczarnia' ale zadnej z tych chwil nie zamienilabym na nic innego, tego odprezonego ciałka trzymajacego jedna raczką cycusia, druga smyrajac gdzies mnie z boku i tych usteczek ssacych tak słodko.. tego usypiania w ramionach z miłościa i zaufaniem..
ja tez sie boje ze to poczatek końca u mnie, ale trzymam za nas Violka kciuki zeby jednak nasze malenstwa odbraziły sie na cycki :/
Karmienie butelka jest podobne. Synek Tez mnie łapie i smyra rączka. Łapie rozczulajaco za palec u reki w której trzymam butelkę patrzy mi w oczy
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-07-26, 09:29   #4776
kar0ola
Rozeznanie

Hej, u nas tragedia juz charczy caly czas, odciagnelam nos i dalej i to mocno, polozna napisala zeby do szpitala jechac, to czekam an TZ az sie do niego dodzwonie bo on w pracy i jedziemy

NIUNKA jak maly??

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

NIUNKA juz doczytalam. Biedny maluch. Trzymam kciuki zeby to sie skonczylo
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 09:32   #4777
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Biedny, niech wreszcie coś mu przepisza

Kurze, może zrób tak jak dziewczyny piszą jakieś badania na brzuszek i usg.

Poszło o to że w nocy po pijaku chciał iść do sklepu po chipsy. W sobotę gdzie chodzi multum pijanych ludzi. Jeszcze ktoś by go zaczepił. A w zeszłym tygodniu szlam w niedzielę to pełno śladów krwi. Jego mama też powiedziała kiedyś ze ma sobie odpuścić chodzenie po nocy ale on się uparł że chce chipsy, choć miał jedne w domu ale on chce inne... Grrrr...
W ogóle tak jak myślałam z rana jakby.nigdy.nic. I jeszcze o co mi chodzi. Jak mu powiedziałam to ten że naleŻało mi się i powinnam przemyśleć a potem stwierdził że trochę przesądził... A potem znowu przyszedł i mówi że mnie gdzieś zabierze. Chyba go, nigdzie z nim nie idę. Niech idzie bujac się na drzewo.z malpami.
Mały zjadł i po jedzeniu trzy razy ulał :/ Jak nie mieliśmy z tym problemu tak teraz ulewa non stop :/

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Jeszcze sredniawe

Myślę ze chcial sie dopic. Nie uwierze ze w nocy polazl by po chipsy bo chce a w domu mial.

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
I to chyba nie o chipsy chodziło a jakiś trunek zeby sie dopic....
Nienawidzę alkoholu
Dokladnie tez nienawidze

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Dzięki za odp w sprawie herbatki.

Sonia wspolczuje nocki. U nas tez dziś średnio.

Pogoda u nas marna 15stopni i pochmurno.
Pawcio 13.04.2015

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-26, 09:37   #4778
Rina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Nie podoba mi się, że wyrażane są złe opinie o osobach, które nie karmią piersią (Rosi, nie uderzam personalnie w Ciebie, Twoja wypowiedź jest tylko przykładem). Szczerze powiedziawszy to czy ktoś kp czy mm to jest tylko i wyłącznie sprawa danej osoby. Zakładam, że każda matka chce jak najlepiej dla swojego dziecka ale z drugiej strony kp nie może być okupione jej dobrym samopoczuciem. Jeśli nie czuje się na siłach to czemu ma się katować? Może spełniać się doskonale w innych aspektach... Ja z karmieniem nie czułam się komfortowo i nie było to dla mnie cudowne przeżycie, wręcz przeciwnie. Planowałam karmić do 6m i ani dnia dłużej. Ułożyło się tak, że moje dziecko samo nie chciało jeść mojego pokarmu i złe się po nim czuło. I trudno, próbowałam zmieniać dietę i nic nie pomagało. Lekarka sama kazała odstawić i przejść na mm i w głębi ducha dla mnie to była ulga. I nie wstydzę się tego, bo nie jestem zła matka i kocham moje dziecko najbardziej na świecie. Jeśli ktoś nie chce kp, to absolutnie nie powinien się do tego zmuszać i nikomu nic do tego!
podpisuje się obiema rękami!!
dla mnie kp było koszmarem i przez pierwsze 3 miesiące nie skupiałam się na Małym tylko na tym, aby wywalczyć pokarm. W momencie odstawienia moja psychika wróciła na właściwe jej tory i jest super. Dziś moge ze spokojem i radością powiedzieć, że kocham mm i butelkę!
I chcę dodać, że absolutnie nie uważam, żebym robiła mojemu dziecku coś złego! Nam kp nie było pisane, z perspektywy czasu patrząc, ze zdobytą już wiedzą i doświadczeniem, jakbym mogła cofnąć czas, nie walczyłabym tak. Mnie to za dużo nerwów kosztowało.
A prawda też jest taka, że jest ZBYT duży nacisk na kp. I w przypadku takich kobiet jak ja na przykład cholernie się to rzuca na psychikę-bo trzeba kp, bo kp jest najważniejsze.
Nie. Jest ważne, ale spokojna, szczęśliwa mama jest ważniejsza.
Jak zwykle u nas nie ma złotego środka.

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Niewiem możliwe... Wydaje mi się że dużo butlą nie dawałam, ale teraz znowu się poddałam i dałam jej na noc... Tak mi płacze ze nie daję rady i na cycka wisk. Ściągnęłam wczesniej z obu 80 ml w 30 minut razem to niewiem czy to duzo czy mało Czuję że to początek końca. Przez tydzien się potrudzę ze ściąganiem, jak się uda to super, jak nie to bedzie mi przykro, ale zabijać się o to nie będę, bo karmienie juz staje się dla mnie horrorem...

Cycki mam flakowate i jakby mało pokarmu i mała possie kilka minut i wisk, cieżko uspokoić i za 2 godziny to samo. Ona w nocy juz jadła ostatnio raz albo wcale i wydaje mi się że temu mi hamuje laktacja...
Im bardziej myślę o końcu laktacji to jakoś przykro się robi, a szczerze to za bardzo nie rozumiałam wczesniej rozterek dziewczyn. Jednak świetna jest ta bliskość z dzieckiem przy cycku ❤
Napisałam ta wiadomość o 20 he ale miałam koleżanki, a teraz odciągam metoda 7 5 3
hmm wiesz co, a jaką butelką karmisz?bo ja mam doświadczenia z habermanem i zwykła. I Habermanna używaliśmy póki było kp, żeby nie zanikł odruch ssania, po odstawieniu przeszliśmy na zwykłą ( u nas lovi). I powiem tak- absolutnie żadnego porównania!Z habermanna Mikołaj musiał ciągnąć, jak z piersi, ot tak nie leciało nic, mogliśmy butelkę przewracać, machać nią-nic. Ze zwykłej leci ot tak. A mamy nadal smoczek o najmniejszym przepływie!
Stąd wnioskuję, że jeśli wszystkie zwykłe butelki tak mają (ma mamy aktywne ssanie ) to nie ma się co dziwić, że dzieci piersi nie chcą.

Cytat:
Napisane przez niunka2015 Pokaż wiadomość
Malemu pobrali wymaz z gardla nic nie znalezli, dali jeszcze jednego czopka i kazali spadac mimo ze goraczka byla dalej, maz avanture prawie tam zrobil i mial juz jechac do innego szpitala ale po powrocie do domu bylo juz ponizej 38, ostatnie mierzenie bylo o 8 mej i juz temperatura normalne, na policzku drugim pojawila sie taka sama pokrzywka.
Mam nadzieje, ze to sie skonczylo, bo wczoraj ryczalam tylko, on nawet chodzic nie mogl, postawilam na chwile upadl na pupe i trzasl sie caly, straszne to bylo

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

SONIA wspolczuje.
jejku doczytałam, że już lepiej u synka. Mam nadzieję, że już będzie wszystko dobrze

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png
Rina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 09:38   #4779
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.
My od 6 juz gadamy sobie mala spala do 3 u siebie w lozeczku tak wiec sie wyspalam

Nie pozwalam, tylko to jeszcze większą kłótnię powoduje... Bo on mówi, ze na smyczy nie będzie uwiązany i że psem ogrodnika nie jest. i tyle gadania. Co mam zrobić? Rzucić go ? Dziecko ma się bez ojca wychowywać. Agresywny ani nic po alko nie jest, wczoraj tylko wyzwał, a ja jego też i to wszytsko, choć ja nie tak ostro.

Eh... już nie wiem co mam z nim robić. Z domu wyrzucić ?

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 09:43   #4780
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pozwalam, tylko to jeszcze większą kłótnię powoduje... Bo on mówi, ze na smyczy nie będzie uwiązany i że psem ogrodnika nie jest. i tyle gadania. Co mam zrobić? Rzucić go ? Dziecko ma się bez ojca wychowywać. Agresywny ani nic po alko nie jest, wczoraj tylko wyzwał, a ja jego też i to wszytsko, choć ja nie tak ostro.

Tak albo teksty ze pracuje i nawet sie piwa nie moze po pracy napić... Ustalcie ile w tyg a ile weekend mize wypic a ile hak jesteście na imprezie...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 09:44   #4781
soniuska
Zakorzenienie

Rosi moim zdaniam Twoj Tz ma problem z alkoholem..jal mu nie pozwolilas to Cie zwyzywal i zaczal awanture robic.. pamietam jak bliska mi osoba (nie znajaca okolicy) powiedziala ze idzie na plaze..a ze byla to impreza zorganizowana przeze mnie to wszystkim powiedzialam ze idziemy na plaze..wtedy zaczela sie awantura..ze butow nie ma,ze blizy cieplej a to ,a tamto..to ja zaproponowalam ciuchy swoje..to sie zsczela awantura niewiadomo z jakiego powodu..w koncu nikt nie szedl na plaze a ona sie wymknela...no i przylapal ja moj "brat" na jaraniu zielska.. tak sie objawia uzaleznienie.. niewazne od czego.. ktecenie,motanie..kombino wanie..
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 09:44   #4782
gossip_girl21
Zakorzenienie

U mnie na ulewanie troche podzialalo to ze karmie pod katem ok 30' po odbeknieciu musze od razu ja polozyc wlasnie nie na plasko a pod katem zeby byla wyzrj ale nie za wysoko

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-07-26, 09:45   #4783
rosarioV
Zakorzenienie

Niektóre kobiety mają gorzej, mój kuzyn chleje ile wlezie ona mu non stop gada a on nic sobie z tego nie robi. Wiem, że problem lezy tez we mnie. Ostatnio nic nie gadałam jak pił, byłam cicho choć mnie to bardzo denerwowało. Ale zauważyłam, że przestał pić po kryjomu jak nic mu w domu nie gadam. Wczoraj było to tak, że obiecał, że wypije tylko dwa i chyba jednak sie nie dopił i szukał sposobu aby się napic jeszcze, bo przyszedł do mnie spytał się czy może sobie jeszcze jedno piwo kupić choć wie, ze obiecał a ja twardo nie, więc wymówkę sobie chciał znaleźć ;/ Dużo nie pije ale mnie już jedno piwo wkurza. Z takim podejściem jakim teraz mam to znaleźć faceta byłoby jak szukac igły w stogu siana, który nic nie pije. Eh... dobra koniec smęcenia i tematu. Chciałam się troche wygadać to się wygadałam

Dziś idziemy na obiad do teściów. Muszę jeszcze zajść do apteki zobaczyć czy mają woreczki i do rosska bo odzywka do włosów mi się skończyła. Poleca ktoś jakąś ?

Edytowane przez rosarioV
Czas edycji: 2015-07-26 o 09:47
Stary 2015-07-26, 09:46   #4784
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Majka udanego wyjazdu

My za tydzien ruszamy I przeraza mnie Te 5godz w aucie..

Jade po sukiemke na wesele dla siebie, a pewnie wrócę z rzeczami dla malej
5 godz to nieduzo. Jazda ulula małą. Najlepiej wyjechac b.wczesnym rankiem

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Niech po czuje uroki ojcostwa ;p dobra, ide przewijać i obsypywać mąka

Niech poczuje

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Zauwazylmze jak nie odbijr po nocnym karmieniu to siwy dym..snoszr w pionie,klepie i wybudzsm zeby bekal. A on nie i potem budzi sie z piskiem...i nagle baki go bola... cieple oklady..sab simplex w ruch
...a i tak musi wycierpiec

Wyczula ze z butli szybciej sie naje...

i kal mam zrobic na co? Podpowiedz prosze a zrobie

A co zbadac?
Matko boje sie tego badania dna oka

jejku ale pospalas super ☺

katmie go..mozr zasnie i siebie ogarnr i zjem..1

Gratki 4m!

Zjadlabym gofry..alr ani warunkow do zrobirnia,ani sily..

może posiew kału

Cytat:
Hej.

A ja chce i kombinezon i kurtkę bo jak będę jechac na zakupy to nie bede dziecka parzyc w kombinezonie. Na spacery najlepszy kombinezon

Cytat:

SONIA wspolczuje.

Dobrze ze juz lepiej. Moj starszy mial kiedys 1,5 doby b.wysokiej gorączki a potem zdrowy

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
Hej, u nas tragedia juz charczy caly czas, odciagnelam nos i dalej i to mocno, polozna napisala zeby do szpitala jechac, to czekam an TZ az sie do niego dodzwonie bo on w pracy i jedziemy

NIUNKA jak maly??

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

NIUNKA juz doczytalam. Biedny maluch. Trzymam kciuki zeby to sie skonczylo
Zdrówka dla malutkiej!
Stary 2015-07-26, 09:47   #4785
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Niektóre kobiety mają gorzej, mój kuzyn chleje ile wlezie ona mu non stop gada a on nic sobie z tego nie robi. Wiem, że problem lezy tez we mnie. Ostatnio nic nie gadałam jak pił, byłam cicho choć mnie to bardzo denerwowało. Ale zauważyłam, że przestał pić po kryjomu jak nic mu w domu nie gadam. Wczoraj było to tak, że obiecał, że wypije tylko dwa i chyba jednak sie nie dopił i szukał sposobu aby się napic jeszcze, bo przyszedł do mnie spytał się czy może sobie jeszcze jedno piwo kupić choć wie, ze obiecał a ja twardo nie, więc wymówkę sobie chciał znaleźć ;/ Dużo nie pije ale mnie już jedno piwo wkurza. Z takim podejściem jakim teraz mam to znaleźć faceta byłoby jak szukac igły w stogu siana, który nic nie pije. Eh... dobra koniec smęcenia i tematu. Chciałam się troche wygadać to się wygadałam

Dziś idziemy na obiad do teściów ;/ Muszę jeszcze zajść do apteki zobaczyć czy mają woreczki i do rosska bo odzywka do włosów mi się skończyła. Poleca ktoś jakąś ?
Przeczytaj co wyzej pisalam.

I nie patrz na innych. Ze inni maja gorzej to nie znaczy ze Ty masz jakis skarb

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-26, 09:49   #4786
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:

Ciezko Ci cos poradzić ;( najłatwiej mowić cis z boku, ale nikt nie jest na Twoim niejscu i TZeta nie zna. Na jednych słowa pakuj sie i wynos podzialaja, inny rzeczywiscie weźmie i sie wyniesie i co wtedy? To nie jest proste, moze rozmawiaj do skutku, szczerze, mow jak sie czujesz, jak Cie rani i czy chce tak żyć? W związku, gdzie uniesCzesliwia matkę swojego dziecka? Podkreśl jego dobre strony, powiedz, ze problemem jest jedynie alkohol i Zachowanie po nim, ustalcie jakies limity. Wszystko jest dla ludzi, ja lubie alkohol, ale jak ktoś nie umie wypić tylko troche, albo sie zachować ...
Stary 2015-07-26, 09:52   #4787
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Ciezko Ci cos poradzić ;( najłatwiej mowić cis z boku, ale nikt nie jest na Twoim niejscu i TZeta nie zna. Na jednych słowa pakuj sie i wynos podzialaja, inny rzeczywiscie weźmie i sie wyniesie i co wtedy? To nie jest proste, moze rozmawiaj do skutku, szczerze, mow jak sie czujesz, jak Cie rani i czy chce tak żyć? W związku, gdzie uniesCzesliwia matkę swojego dziecka? Podkreśl jego dobre strony, powiedz, ze problemem jest jedynie alkohol i Zachowanie po nim, ustalcie jakies limity. Wszystko jest dla ludzi, ja lubie alkohol, ale jak ktoś nie umie wypić tylko troche, albo sie zachować ...
To prawda.. a limity moim zdaniem sie nie sprawdzaja..bo np jednego tygodnia moze nie byc "okaxji" do picia a w nast tyg az 3 i co wtedy?
Stary 2015-07-26, 09:57   #4788
rosarioV
Zakorzenienie

Klub

Stary 2015-07-26, 09:59   #4789
niunka2015
BAN stały

Pochwalilam ze malemu lepiej...dalej temperatura skoczyla😭

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-26, 10:03   #4790
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
To prawda.. a limity moim zdaniem sie nie sprawdzaja..bo np jednego tygodnia moze nie byc "okaxji" do picia a w nast tyg az 3 i co wtedy?

To niech wybierze ważniejsze ja nie widzę nic złego jeśli np 3 razy idzie nie wiem, na imieniny, dopki nie wraca nawalony jak szpadel w srodku nocy (jak moj potrafi), i nikt na tym nie cierpi: bo jeśli przedkłada alkohol nad dobro rodziny, wymyka sie, itp to jest juz niestety problem. Jesteśmy dorośli i jakies zakazy sa troche nie fair, to tak jakby mi zakazał jesc bułki, bo białe pieczywo szkodzi. Ale jeśli oszukuje, pije zbyt duzo, nie kontroluje Zachowań, nie umie wyhamować, to juz nie jest ok. Jak dla mnie moj moze pic i 3 razy w tygodniu, dopóki jest to jedno, Gora dwa piwa( chłop wielki, po tym powie jak ja po karmi), ale, ze pic nie umie, robi to tylko w sobotę i w domu. Chociaz i tak potrafi wypić za duzo. A jak chce wyjsc wie, ze poniesie konsekwencje, jego wybór. U mnie taki system działa, ale każdy jest inny...

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Pochwalilam ze malemu lepiej...dalej temperatura skoczyla

Kciuki za maluszka, niech mu w koncu przejdzie ;(
Stary 2015-07-26, 10:07   #4791
Rina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Karmienie butelka jest podobne. Synek Tez mnie łapie i smyra rączka. Łapie rozczulajaco za palec u reki w której trzymam butelkę patrzy mi w oczy

Mikołaj łapie za butelkę, albo trzyma mnie za palec drugiej ręki i patrzy mi w oczy

tak w ogóle to dzień dobry!! cześć i czołem Mamusie
meldujemy się.
U nas: nadal jesteśmy u rodziców, już dwa tyg, i na zmianę się nie zanosi. Dobrze Nam tu, ja nie siedzę w domu sama jak ten ciołek, mam z kim pogadać, mojej mamie tez jest lżej (opiekuje się leżącą babcią). Przy sprzyjającej pogodzie, tzn. jak nie jest zimno jak dziś, spędzamy większość dnia na dworze- moi rodzice mieszkają w domu ze sporym ogrodem, czyli unikam spacerów w dzikim tłumie ludzi (w naszym turystycznym mieście-kurorcie stonka czyli turyści zaatakowała i nie ma się jak poruszać:P). Mamy spokój, ciszę, mąż do nas przyjeżdża co drugi dzień i w weekendy. Koty się zadomowiły.

Młody rośnie jak na drożdżach, jak dorwę tu gdzieś kabelek to wrzucę Wam fotki do klubu i na fb. Ja całkiem nieźle, choć kryzys jeden był, ale pojawiają się już coraz rzadziej.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png
Rina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 10:09   #4792
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwalilam ze malemu lepiej...dalej temperatura skoczyla😭
Kurcze no co mu jest Może pojedzcie do drugiego szpitala

Stary 2015-07-26, 10:13   #4793
Belka15
Rozeznanie

Rina odpoczywajcie póki możecie )
SOniuska z tymi kolkami to biedni jesteście
Rosario wiem co czujesz... byłam kiedyś z alkoholikiem. do niczego dobrego to nie prowadzi..
Niunka zdrowia dla syna!

a ja mam dzisiaj "prawie randkę". Takie spore prawie.. z dzieckiem i moim bratem jedziemy nad wodę. i tam spotykam się ze znajomym
Belka15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 10:17   #4794
rosarioV
Zakorzenienie

Mały przekręcił sie podobno z plecków na brzuszek !!! Ja tego nie widziałam ale tż widział Ostatnio też prawie się przekręcił ale mu sie nie udało Muszę czyhać teraz z kamerą i go nagrać

Stary 2015-07-26, 10:18   #4795
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Belka15 Pokaż wiadomość
Rosario wiem co czujesz... byłam kiedyś z alkoholikiem. do niczego dobrego to nie prowadzi..
Niunka zdrowia dla syna!

a ja mam dzisiaj "prawie randkę". Takie spore prawie.. z dzieckiem i moim bratem jedziemy nad wodę. i tam spotykam się ze znajomym
Jeahhh cudownie odpicuj sie😀😊😊😊

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-07-26, 10:19   #4796
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Belka15 Pokaż wiadomość
Niunka zdrowia dla syna!

Oooo super To życzę udanej "prawie randki"

Stary 2015-07-26, 10:39   #4797
gosiak0512
Zakorzenienie

ROSI nie raz juz przez to pifkowanie jego plakalas! Ja bym swojego za morde wziela jak by tak robil! Ale to ja.. bo mam ojca alkoholika i wiem ze tak wyglada tego poczatek! Bo "jedno piwo dziennie to nie tragedia " i mozna je zlopac jak herbate! Wczesniej nic nie robil ale pil teraz doszly wczorajsze przepychanki slowne a co bedzie nastepne? Jak dla mnie ma on problem z alko tylko go nie widzi lub nawet nie chce widziec bo na rauszu mu fajnie!

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 10:46   #4798
FlightlessBird
Zakorzenienie

Belka to udanej prawie randki

Kupilam sukienkę, w sumie to nawet 2 w mohito bylo 50%na druga przeceniona rzecz, wiec zal bylo nie wziac

Obie maja rękaw przed koniec. Mam nadzieje, ze sie nie ugotuje

Aaa i proszę o kciuki, bo kupilam malej te smoki Lovi Folky - one takie śliczne, ze nie moglam się oprzecz oby zalapala

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 10:46   #4799
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:

Dziś idziemy na obiad do teściów. Muszę jeszcze zajść do apteki zobaczyć czy mają woreczki i do rosska bo odzywka do włosów mi się skończyła. Poleca ktoś jakąś ?
Inni maja gorzej?! Super! Serdecznie Ci gratuluje! Mysl tak dalej i bron go dalej! Oszukuj sama siebie ze jest wszystko ok! Chcialas sie pozalic a nawet nas oklamalas bo pisalas ze chipsow mu sie chcialo a nawet my sie kapnelysmy ze o piwo chodzilo i teraz to napisalas..

NIUNKA a jak te krosty wygladaja? Bo moze to bostonka?

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 10:47   #4800
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
ROSI nie raz juz przez to pifkowanie jego plakalas! Ja bym swojego za morde wziela jak by tak robil! Ale to ja.. bo mam ojca alkoholika i wiem ze tak wyglada tego poczatek! Bo "jedno piwo dziennie to nie tragedia " i mozna je zlopac jak herbate! Wczesniej nic nie robil ale pil teraz doszly wczorajsze przepychanki slowne a co bedzie nastepne? Jak dla mnie ma on problem z alko tylko go nie widzi lub nawet nie chce widziec bo na rauszu mu fajnie!

A Rosi wczoraj bylas wsciekla, a dzis juz go bronisz

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości