Mamusie październikowe 2015, część 5 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-26, 13:33   #1081
Malpka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 5

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Fajny artykuł ktoś tu wkleił o laktacji. Dzięki A jak to z tym nawałem pokarmu jest? Faktycznie ból taki itd?
u mnie przy nawale pokarmu bolała dosyć mocno, ale zdażało się to niezbyt często głównie jak nagle dziecko prześpi ci całą noc choć zwykle wstaje to budzisz się z bolącym cycem ale wtedy szybkie odciągnięcie chociaż troszeczkę i jest lepiej

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość

No ciekawy artykuł. Nam ostatnio położna mówiła, że najlepiej jest właśnie karmić na żądanie, więc dziecko ciągle przy cycku, ale kurde :/ gdzie tu żyć? Wszyscy moi znajomi karmili w stałych odstępach czasowych i bardzo to sobie chwalili :/ To nie wiem już sama :/ A poza tym chyba każdy rodzic uważał za osiągnięcie, że ich dziecko przesypia całą noc, a tu jest napisane, że właśnie wybudzać..hmmmmmmmmmmmm
przez pierwszy miesiąc to karmiłąm na żądanie ale też bez przesady nie co 15 minut tylko np co 1-2 h później się to stabilizowało. No i ja nigdy nie wybudzałam w nocy na jedzenie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Obudziłam się o 2 przez deszcz walący w parapet i potrzebę siusiu.
Niestety kręgosłup bardzo boli dalej. Tzn jak jestem prosto to mogę nawet chodzić, ale nijak nie mogę się schylić/rozprostować Do wstania z łóżka Tż przysunął mi krzesło to się podciągnęłam na oparciu, a w łazience to była kombinacja norweska i mnóstwo bólu, żeby się podnieść
Nie wiem od czego to tak strasznie boli.
Jak mi nie przejdzie będę zmuszona chyba zwiedzić IP wieczorem, bo do 16 Tż w pracy [COLOR="Silver"]
:
a moze coś ci wyskoczyło? może niech cię tż albo mama skoro teraz jest namasuje mi kiedyś tak się krąg czy tam dysk wysunął i tak bolało to mi mama masowała wzdłuż kręgosłupa i mi naskoczyło na miejsce, momentalnie poczułam ulgę

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość

Kurczę tak piszecie o torbie do szpitala, niedługo trzeba się spakować Kiedy planujecie to zrobić ? Też muszę kupić te mini kosmetyki...
ja sie spakuję na początku września bo ostatni tydzień jeszcze Julka wyjeźdża a w tą samą torbę będę się pakować no ale najpierw muszę sobie pokupić te wszystkie rzeczy do szpitala bo jeszcze nic nie mam ale listę chociaż już zrobiłam
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 14:24   #1082
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Mysle ze 34/35 tydzien torba juz powinna byc spakowana

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Pochlaniam dzis wszystko jak odkurzacz ale kupilam taka pyszna tarte ze nie moge przejsc obok obojetnie
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 14:37   #1083
Oliath
Zakorzenienie

U mnie się WIEEELKI POTĘŻNY gar lecza gotuje właśnie
Poprasowałam rano, jeszcze jeden kosz przede mną, taki duży ksz niestety :P
a potem kroiłam i kroiłam i kroiłam te cukinie, pomidory, kiełbasę, papryki - aż mi nogi do doopy wchodzą już
Ale będę miała na jutro obiad z głowy, a że teściowie na tydzień zjeżdżają do nas, to się cieszę, że nie będę w panice od rana gotowć musiała
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 14:53   #1084
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
a potem kroiłam i kroiłam i kroiłam te cukinie, pomidory, kiełbasę, papryki - aż mi nogi do doopy wchodzą już
Ale będę miała na jutro obiad z głowy, a że teściowie na tydzień zjeżdżają do nas, to się cieszę, że nie będę w panice od rana gotowć musiała
Masochistka z Ciebie, jeśli o teściów chodzi
Moja mama też pewnie tydzień zostanie, ale raczej to na nią zrzucę gotowanie
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 15:20   #1085
gosiek0388
Zadomowienie

hejka
dziewczyny które kupiły maxi cosi cabriofix! miałyście w komplecie tą osłonke od wiatru(bude)? czy sam fotelik?
Stary 2015-07-26, 15:39   #1086
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
hejka
dziewczyny które kupiły maxi cosi cabriofix! miałyście w komplecie tą osłonke od wiatru(bude)? czy sam fotelik?
Ja co prawda miałam Citi kupowany dla młodego kilka lat temu, ale miałam/mam taką materiałową budkę mocowaną na rzepy w zestawie
Stary 2015-07-26, 16:13   #1087
Oliath
Zakorzenienie

Ale tu niedzielna cisza dziś
Kubulek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-26, 16:23   #1088
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale tu niedzielna cisza dziś
No ja jestem cały czas, bo leżę.
Nie bardzo jestem w stanie cokolwiek zrobić z tym bólem pleców Koleżanka doświadczona w temacie zasugerowała, że to może być rwa kulszowa.

Pytanko mam: czy ma któraś i używa piłki do ćwiczeń? Jaką pompką ją się pompuje?
Kupiłabym, ale nie wiem czy będę miała czym napompować
Stary 2015-07-26, 16:29   #1089
natalitka1988
wkręcona :)

Mamy dziś leniwą niedzielę byliśmy tylko na krótkim spacerku jak chodziłam do pracy to uwielbiałam spędzać tak niedziele... a teraz jak siedzę w tygodniu to w weekend już mi się nie chce ale tż zmęczony, więc trzeba iść na kompromis
Stary 2015-07-26, 16:58   #1090
krolewna1986
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj cały dzień przespacerowałam, lubię taką pogodę, w końcu można odetchnąć

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 17:00   #1091
natalitka1988

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj cały dzień przespacerowałam, lubię taką pogodę, w końcu można odetchnąć
Nooo w końcu można pooddychać świeżym powietrzem nie wiem jak ja kiedyś mogłam narzekać na brak upałów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-26, 17:07   #1092
Oliath
Zakorzenienie

Z kolei ja nie pamiętam, kiedy niedzielę ostatnio spędziłam aż tak pracowicie

Ciągle mam wrażenie, że muszę jak najwięcej zrobić na zapas, bo na bank coś się schrzani w moim świetnym samopoczuciu zaraz i nie będę w stanie później zrobić nic
Kubulek
Stary 2015-07-26, 17:41   #1093
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ty robisz obiad a ja sobie dogadzam jestem w trakcie robienia chałki z kruszonką mniam
Stary 2015-07-26, 17:43   #1094
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Z kolei ja nie pamiętam, kiedy niedzielę ostatnio spędziłam aż tak pracowicie

Ciągle mam wrażenie, że muszę jak najwięcej zrobić na zapas, bo na bank coś się schrzani w moim świetnym samopoczuciu zaraz i nie będę w stanie później zrobić nic
Niestety jestem niechlubnym przykładem takiego stanu rzeczy
Kurde coraz bardziej się martwię, bo mi ten ból nie mija. Raczej nauczyłam się tak poruszać/wstawać/kłaść się żeby unikać tych bolących pozycji. Ale jak chciałam szybciej wstać i złapałam Tż za rękę to skończyło się legnięciem spowrotem na łóżko z jękiem, jak mnie ostry ból przeszył.
Jutro zadzwonię chyba do ginki, opowiem co jest i co radzi, bo przecież nie mogę całkiem przejść do trybu przymusowo leżącego. Muszę chociażby jechać do poradni hematologicznej na badania w czwartek
Stary 2015-07-26, 18:04   #1095
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety jestem niechlubnym przykładem takiego stanu rzeczy
Kurde coraz bardziej się martwię, bo mi ten ból nie mija. Raczej nauczyłam się tak poruszać/wstawać/kłaść się żeby unikać tych bolących pozycji. Ale jak chciałam szybciej wstać i złapałam Tż za rękę to skończyło się legnięciem spowrotem na łóżko z jękiem, jak mnie ostry ból przeszył.
Jutro zadzwonię chyba do ginki, opowiem co jest i co radzi, bo przecież nie mogę całkiem przejść do trybu przymusowo leżącego. Muszę chociażby jechać do poradni hematologicznej na badania w czwartek
Tosia, do ortopedy biegiem czy innego speca od kośćca!

Niech Cię nikt nie próbuje rozmasować ani niczego nie uciska, bo jeśli to od kręgosłupa - ucisk na nerw pomiędzy dyskami, dysk czy rwa - to tylko specjalista pomoże Ci zamiast gorzej zaszkodzić.

Raz mi tak w szyjnym przeskoczyło od dźwignięcia w pracy, że pogotowie wzywali, bo głowę miałam nieruchomą z bólu i nie mogłam odetchnąć głęboko, bo czarno w oczach. Lekarz od kręgosłupa pomacał, pokręcił mną leciutko, po czym złapał mnie za głowę i wykonał jeden ruch - jakby mi kark chciał skręcić - aż krzyknęłam, łzy w oczach, chrupnęło coś tak, że w poczekalni chyba słyszeli :P - ale wyszłam jak nowonarodzona, zero najmniejszego dyskomfortu nawet, ból minął w ułamku sekundy.

Idź kochana jak najszybciej, tzn. niech Cię ktoś zawiezie jutro, nie ożesz tak się męczyć!... a nuż wrócisz bez bólu
Kubulek
Stary 2015-07-26, 18:08   #1096
natalitka1988

Toska ja myślę, że to własnie rwa... pamiętam jak moja koleżanka to miała własnie w ciąży... leżała plackiem...łzy miała w oczach jak tylko się ruszyła... tylko jedne leki, które mogła brać jej pomogły w miarę... ale one były baardzo drogie...
Nie czekaj kochana bo niepotrzebnie się męczysz tylko wal smiało do specjalisty samo raczej nie przejdzie
Stary 2015-07-26, 18:14   #1097
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja jestem cały czas, bo leżę.
Nie bardzo jestem w stanie cokolwiek zrobić z tym bólem pleców Koleżanka doświadczona w temacie zasugerowała, że to może być rwa kulszowa.

Pytanko mam: czy ma któraś i używa piłki do ćwiczeń? Jaką pompką ją się pompuje?
Kupiłabym, ale nie wiem czy będę miała czym napompować
Ta.. ja kupilam i teraz chetnie sie z Toba tym doswiadczeniem podziele bo juz myslalam ze na koncu swiata bede szukac pompki :P
Ja mialam taki bialy wentylek jakby i go trzeba wyciagnac napompowac i wsadzic dopiero bylam nawet u wulkonizatora hahah i zdziwieni ze taka cienka igla potrzebna, ja mam wytlumaczenie mozg w ciazy to zelek ale takie chlopy hahah

Edytowane przez AgatkaSz
Czas edycji: 2015-07-26 o 18:16
Stary 2015-07-26, 18:20   #1098
emylka86
Zakorzenienie

hej wszystkim. tradycyjnie w weekend mniej czasu. teraz w ogole mam go mniej bo tż ma urlop ;p

z niecierpliwością wyczekuję już 4.08 i wizyty... mam nadzieję, że gin mi coś zaradzi z opuchlizną i dyskomfortem z tym związanym. kurcze boli no to! najdziwniejsze jest to że spuchnięta jest tylko prawa strona... : (

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 18:28   #1099
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Ty robisz obiad a ja sobie dogadzam jestem w trakcie robienia chałki z kruszonką mniam
poka przepis na chałkę jak masz sprawdzony może i ja bym zrobiła
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 18:59   #1100
krolewna1986
Wtajemniczenie

Kobitki wypadają Wam włosy? W pierwszej ciąży miałam strasznie mocne włosy, a teraz mi lecą..moze to przez niedoczynność tarczycy? Hmm

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-07-26, 19:20   #1101
rita_k
Zadomowienie

Moje sie trzymaja. Prawie wogole mi nie wypadaja. No ale to pierwsza ciąża. Może cos w tym jest
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 19:24   #1102
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Ta.. ja kupilam i teraz chetnie sie z Toba tym doswiadczeniem podziele bo juz myslalam ze na koncu swiata bede szukac pompki :P
Ja mialam taki bialy wentylek jakby i go trzeba wyciagnac napompowac i wsadzic dopiero bylam nawet u wulkonizatora hahah i zdziwieni ze taka cienka igla potrzebna, ja mam wytlumaczenie mozg w ciazy to zelek ale takie chlopy hahah
Ale można kupić taką popkę uniwersalną z kompletem końcówek, w tym również te cieniutkie - to jest chyba pompka rowerowa, do różnych wentyli - samochodowych, rowerowych, do piłek/ skoczków etc. mój mąż kupił i jest do wszystkiego dosłownie
Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
hej wszystkim. tradycyjnie w weekend mniej czasu. teraz w ogole mam go mniej bo tż ma urlop ;p

z niecierpliwością wyczekuję już 4.08 i wizyty... mam nadzieję, że gin mi coś zaradzi z opuchlizną i dyskomfortem z tym związanym. kurcze boli no to! najdziwniejsze jest to że spuchnięta jest tylko prawa strona... : (
cała prawa, bo mi umknęło?... biedna Ty
Cytat:
Kobitki wypadają Wam włosy? W pierwszej ciąży miałam strasznie mocne włosy, a teraz mi lecą..moze to przez niedoczynność tarczycy? Hmm
Mi nie, ale już wiem, że po ciąży wypadnie tyle, że będę miała jak zawsze wrażenie, że łysieję
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-07-26 o 19:26
Stary 2015-07-26, 19:33   #1103
Oliath
Zakorzenienie

Mój ci on, na Halloween
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1_f.jpg (93,3 KB, 11 załadowań)
Kubulek
Stary 2015-07-26, 19:35   #1104
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Mnie włosy teraz nie wypadają. Przed ciążą wypadały strasznie, odkąd jestem w ciąży uspokoiło sie. Ale słyszałam o tym, ze po porodzie mogą strasznie wypadać i tego sie boje .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-07-26, 19:38   #1105
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Tosia, do ortopedy biegiem czy innego speca od kośćca!

Niech Cię nikt nie próbuje rozmasować ani niczego nie uciska, bo jeśli to od kręgosłupa - ucisk na nerw pomiędzy dyskami, dysk czy rwa - to tylko specjalista pomoże Ci zamiast gorzej zaszkodzić.

Raz mi tak w szyjnym przeskoczyło od dźwignięcia w pracy, że pogotowie wzywali, bo głowę miałam nieruchomą z bólu i nie mogłam odetchnąć głęboko, bo czarno w oczach. Lekarz od kręgosłupa pomacał, pokręcił mną leciutko, po czym złapał mnie za głowę i wykonał jeden ruch - jakby mi kark chciał skręcić - aż krzyknęłam, łzy w oczach, chrupnęło coś tak, że w poczekalni chyba słyszeli :P - ale wyszłam jak nowonarodzona, zero najmniejszego dyskomfortu nawet, ból minął w ułamku sekundy.

Idź kochana jak najszybciej, tzn. niech Cię ktoś zawiezie jutro, nie ożesz tak się męczyć!... a nuż wrócisz bez bólu
Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Toska ja myślę, że to własnie rwa... pamiętam jak moja koleżanka to miała własnie w ciąży... leżała plackiem...łzy miała w oczach jak tylko się ruszyła... tylko jedne leki, które mogła brać jej pomogły w miarę... ale one były baardzo drogie...
Nie czekaj kochana bo niepotrzebnie się męczysz tylko wal smiało do specjalisty samo raczej nie przejdzie
Jutro zadzwonię do ginki i podpytam co myśli.
Dopiero jedna doba minęła. Nie jest gorzej niż wczoraj.
Teraz wieczorem zobaczyłam nikłe światełko w tunelu (m.in. udało mi się wstać z kibelka bez trzymania się umywalki i pralki ) więc jeszcze sobie poobserwuje co będzie jutro.
Na całe szczęście mam mamę która mi dziecko zaprowadzi i odbierze i w dodatku mnie nakarmi więc mogę spokojnie odpoczywać i powolutku się ruszać.

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość

Biednaś
Ja jak tak puchłam jednostronnie w ciąży to miałam podejrzenie zakrzepicy. Może chociaż zadzwoń do gina wcześniej niż wizyta, bo lepiej dmuchać na zimne
Stary 2015-07-26, 19:50   #1106
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
z włosami na szczęście nie mam problemu, na razie...

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-07-26, 19:50   #1107
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Mnie włosy teraz nie wypadają. Przed ciążą wypadały strasznie, odkąd jestem w ciąży uspokoiło sie. Ale słyszałam o tym, ze po porodzie mogą strasznie wypadać i tego sie boje .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

No właśnie tego też się mega boję.. Będę łysa jak kolano już teraz szlag mnie trafia jak pełno moich włosów na podłodze wrrrr

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-07-26, 19:54   #1108
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Moje sie trzymaja. Prawie wogole mi nie wypadaja. No ale to pierwsza ciąża. Może cos w tym jest
bez obaw. po porodzie wszystkim nam polecą

Cytat:

Biednaś
Ja jak tak puchłam jednostronnie w ciąży to miałam podejrzenie zakrzepicy. Może chociaż zadzwoń do gina wcześniej niż wizyta, bo lepiej dmuchać na zimne
ale też tylko hym... na grażynie?
mi się to zrobiło po problemach z najpierw zatwardzeniem, a póżniej biegunkowych... coś mi się wydaje, że to ma związek z tym...

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-07-26, 20:00   #1109
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale można kupić taką popkę uniwersalną z kompletem końcówek, w tym również te cieniutkie - to jest chyba pompka rowerowa, do różnych wentyli - samochodowych, rowerowych, do piłek/ skoczków etc. mój mąż kupił i jest do wszystkiego dosłownie

cała prawa, bo mi umknęło?... biedna Ty

Mi nie, ale już wiem, że po ciąży wypadnie tyle, że będę miała jak zawsze wrażenie, że łysieję
Ta do tej nawet nie pasowala igla do pilek no rzadna ale tylko dlatego ze ja madra jie wyjelam tej zatyczki dziwnej :P ale nawet bym na to nie wpadla no bo w normalnej pilce nic sie nie wyciaga
Stary 2015-07-26, 20:06   #1110
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
poka przepis na chałkę jak masz sprawdzony może i ja bym zrobiła
Ja robię wg tego przepisu http://www.przepisownia.pl/s%C5%82od...C5%82ka/438546 tylko to się robi w ☠☠☠☠☠☠☠☠☠ie.

Ale przepis mogę śmiało polecić jeśli chodzi o wagę składników.
Wyszły dwie duże chałki, już wszamałam połowę jednej

Tutaj masz zwykły przepis http://wielkiezarcie.com/recipes/30044650
wystarczy, że weźmiesz te proporcje co ja dawałam i te składniki i wyjdzie również pychotka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości