Mamusie styczniowe 2016, cz. II - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-26, 15:17   #1471
kinga1701
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II

Właśnie juz oglądałam kilka i na tych balonikach do wody myślę zrobić tylko gdzie ja je tu znajdę. Pozostaje wybrać kolory i robić
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 15:51   #1472
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Tak patrzac na tutorial wydaje sie calkiem latwe do wykonania. Na poczatku myslalam ze ten balon bedzie sie od srodka przyklejal a tu pieknie wszystko odchodzi. Oj nie wiem czy sie nie skusze. Wolnego czasu i tak mam zanadto

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-07-26 o 15:54
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 16:50   #1473
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Sama je robisz? Super! Pewnie w ten sposob z balonem co sie lampy robi. Moze warto sprobowac

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Dziewczyny orientujecie sie moze jak to jest ze stomatologiem w ciazy??? Znieczulenie jest normalnie dozwolone, wyrywanie, plombowanie itd?

Ja miałam znieczulenie i plombowanie. Z innymi nie wiem.

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Myślicie że taki ochraniacz da radę na łóżeczko? KLIK

My taki mamy. Kinga jest spokojna wiec ochraniacz służy wyłącznie do łapania smoczka. Z drugiej strony wyższej bym nie chciała bo to wtedy dla mnie jak trzymanie w pudełku.

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Rozstrzelę tego, który wymyślił, że 2.trymestr to miesiąc miodowy ciąży! Zaczęły się bóle głowy. Wczoraj wieczór i popołudnie spędziłam leżąc i modląc się by to przeszło I wróciły mdłości.

uwielbiam te sówki mam kilka gadżetów w domu z nimi, nawet sobie uszyłam ściereczki kuchenne takie

Te literki, które wklejałyście też mi się podobają. Tylko chyba bardziej takie materiałowe

Piękne zakupy Te z trzeciego zdjecia są super

Mnie ceny wszystkich tych ciążowych ciuchów przerażają To są rzeczy, które założę kilka razy i to mnie tak boli. Kwestie kurtki jeszcze nie wiem jak rozwiążę, bo na ceny to nawet nie chce patrzeć jeszcze takiej typowo dla ciężarówek.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

kinga z tymi robaczkami nie pomogę, bo nie miałam nigdy czegoś takiego na swoich może spróbuj do jakiegoś ogrodniczego podejść tam Ci powiedzą co to może być i powiedzą co z tym zrobić? Ja zawsze tak robię jak już wypróbuję zmywanie tego i nie działa itd.

Mi tez łeb wysiada

Podziwiam was za kwiatki. U mnie storczyk nie chciał współdziałać. Jedynie dracena mnie przezywa

Padam. Dzis byliśmy na basenie, potem w Ikei a potem jeszcze w ZOO. Moje dziecko panicznie boi sie goryli.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 18:55   #1474
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Rozstrzelę tego, który wymyślił, że 2.trymestr to miesiąc miodowy ciąży! Zaczęły się bóle głowy. Wczoraj wieczór i popołudnie spędziłam leżąc i modląc się by to przeszło I wróciły mdłości.
Wiem co czujesz Ja od rana mdłości, wymioty, bóle głowy, zatok, macicy. Można zdechnąć nawet tabletki nie pomagają

Cytat:
Ja mam jednego storczyka zawsze się ich bałam. Stracił wszystkie kwiatki po ok. pół roku od dostatnia. A później puścił nowy pęd i na nim ma z 10 kwiatków. Najlepsza jest moja mama w hodowaniu storczyków - podlewa jak się jej przypomni, w ogóle ich nie rusza a kwiatów zawsze tyle że biedne prawie się łamią pod swoim ciężarem przypina ich co prawda do patyczków ale te patyczki z czasem same się wyginają od tych kwiatów i w sumie to musiałaby zamontować jakiś konkretny patyk żeby się nie ruszało haha

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

patrzcie co znalazłam KLIK
Jeśli komuś się podobają to spoko cena nawet jak za taki kocyk Ja bym wzieła ten baby blue <3
Śliczne kocyki

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Tu jest filmik jak robic samemu cotton balls :p też robie

https://www.youtube.com/watch?v=hYt_vn6P3VA
To chyba nie dla mnie nie mam cierpliwości i wygląda na czasochłonne. Chyba pójdę na łatwiznę i kupię :P
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 19:53   #1475
frontin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Ale mi też ochoty narobiłyście na te jeżynki
Jak kicham to też czuję całe podbrzusze i zawsze mnie intrygowało co wtedy taka Dzidzia czuje...

Dodaje zdjęcie brzuchola z dzisiaj, 15t2d dokładnie
Gratuluję! Fajna sukienka

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Mojakaren, siostra oświecona widzę

My kupimy część rzeczy na 56, część n 62, chyba kazdy tak na poczatku kupuje.
To jest bardzo przydatna informacja .

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Również mam problem z teściową, ale nie będę już tutaj pisać, bo za dużo by było tego i moich nerwów
A jak sobie z tym radzisz? Ignorujesz ją? Zachowujesz pozory? Moja teściowa ani razu nie zadzwoniła do mnie ani nie napisała maila z pytaniem jak się czuję. Rozmawia raz w tygodniu z moim mężem, ale uważam, że to trochę niegrzeczne tak nie zapytać...

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Dlaczego teściowa naciskała na ciąże? Tak się jej śpieszyło do zostania babcią?
Chyba tak. "Wmawiała" mi, że życie kobiety jest pełne dopiero po porodzie. Kiedyś poprosiłam ją, aby zrobiła mi przysługę i odebrała moje wyniki tarczycy. Tak się zdarzyło, że lekarz mogłam zrobić badania dzień przed wylotem do UK i już nie dałam rady odebrać. Bez pytania zaniosła moje wyniki do endokrynologa i nastraszyła mnie, że lekarz powiedział, że nie zajdę w ciążę, że mam poważny problem i czy o tym wiem. W ciągu pół roku życia na diecie bezglutenowej, która miała mi obniżyć poziom TSH, stresu i nerwów powtórzyłam badanie TSH dwa razy. Za każdym razem wyniki idealne, USG tarczycy nic nie wykazało. W ciążę zaszłam za pierwszym razem... A teściu pytał mojego TŻ, czy ma cytuję "w kiju wodę"!!!!!!!! Cieszę się czasami, że nie mieszkamy w PL i nie musimy jej odwiedzać. Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...
frontin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 20:08   #1476
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
To chyba nie dla mnie nie mam cierpliwości i wygląda na czasochłonne. Chyba pójdę na łatwiznę i kupię :P
a mi się wydaje właśnie mega latwe Zrobię parę teraz poczekają do świąt na promocję lampek i wtedy dopiero sklecę całość
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 20:11   #1477
kinga1701
Zakorzenienie

Ja robiłam takie kule dekoracyjne, to szybko poszło wiec myślę, że i z tym nie będzie problemu, trzeba więcej razy zawinąć. Jak juz płeć poznam to jakiś kolor wybiorę i się do roboty zabieram

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-07-26 o 20:16

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-26, 20:18   #1478
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Ja robiłam takie kule dekoracyjne to szybko poszło wiec myślę że u z tym nie będzie problemu, trzeba więcej razy zawinąć. Jak juz płeć poznam to jakiś kolor wybiorę i się do roboty zabieram
Ja to w sumie płci znać nie muszę. Byle do super różowych ścian mojej sypialni pasowało Właściciel dorwał sie do barwnika i pomalował na wściekło różowo.. Wolałabym ten 'nijaki' biały
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 20:21   #1479
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to w sumie płci znać nie muszę. Byle do super różowych ścian mojej sypialni pasowało Właściciel dorwał sie do barwnika i pomalował na wściekło różowo.. Wolałabym ten 'nijaki' biały
Z tym kolorem to współczuję, ja chyba bym się zastanawiała nad przemalowaniem. Ja myślałam nad podróży różem plus coś dla dziewczynki, a dla chłopca odcienie niebieskiego. Ale jeszcze pooglądam różne zestawienia kolorów.
Stary 2015-07-26, 20:21   #1480
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
a mi się wydaje właśnie mega latwe Zrobię parę teraz poczekają do świąt na promocję lampek i wtedy dopiero sklecę całość
Tak patrzylam na allegro biale LED-y 30 sz na baterie kolo 13 zl takze chyba jeszcze tak w miare. Ja sie tak najaralam ze chyba nie bede czekac do swiat. Juz przegladalam kolory kordonkow i pytalam TZ-ta czy moze w domu Wikol mamy:-D

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-07-26 o 20:31
Stary 2015-07-26, 20:25   #1481
baby montana
Zakorzenienie

Boze dorwalam na youtubie angielska serie one born every minute o porodach i nie wiem czy bede mogla urodzic haha

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-26, 20:26   #1482
hariett
Zadomowienie

Dziewczyny, mega efekt wychodzi też na bandażu (taki 4x5), balony na wodę kupiłam w Auchan, ale mogą być zwykłe, tylko one są zazwyczaj większe Jak będę w domu wyślę Wam zdjęcie tych moich robionych na zwykłych balonach i później jak zrobię dla Maluszka. Ja zaczęłąm robić z wikolu, później krochmal, ale ten musi być na świeżo bo później nieco traci moc i trzeba było poprawiać. Wikol to droższa opcja, ale skuteczniejsza Ja barwię farbami akrylowymi, a dla Malucha chcę żółte i zielone spróbować barwnikami do jaj, zobaczymy co z "mocą".
A, no i dmuchanie balonów na wodę buzią to zła opcja, fajnie jest mieć pompkę (my użyliśmy takiej do materacy). Przy zastosowaniu bandażu robi się szybciej niż nitkami czy czymś podobnym, nie jest to bardzo pracochłonne. Instrukcje są na blogach itp., ale to wystarczy po prostu obwijać bandażem na początku zmoczonym w "kleju", później na sucho i na koniec dociskamy więcej kleju, by dokładnie pokrył balon (z nitkami jest gorzej, bardziej się zsuwają, ale rzecz gustu) Wieszamy na czymś za "pępek" balona i schnie. Idealnie sprawdza się suszarka do ubrań

Ja lampki kupuję z e-bay.
Magda w Polsce na święta nie widziałam wielu na "białym" kablu :/ Ale czarny też ma to coś Magdusia to zależy od kleju, niestety przy wikolu zrywanie jest gorsze

Magda ale ta strona co podałaś sprzedaje tkaniny, a nie kocyki

PS. Ja znalazłam taką ofertę i chyba kupimy takie łóżeczko.

Edytowane przez hariett
Czas edycji: 2015-07-26 o 20:39
hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 21:29   #1483
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez frontin Pokaż wiadomość
Chyba tak. "Wmawiała" mi, że życie kobiety jest pełne dopiero po porodzie. Kiedyś poprosiłam ją, aby zrobiła mi przysługę i odebrała moje wyniki tarczycy. Tak się zdarzyło, że lekarz mogłam zrobić badania dzień przed wylotem do UK i już nie dałam rady odebrać. Bez pytania zaniosła moje wyniki do endokrynologa i nastraszyła mnie, że lekarz powiedział, że nie zajdę w ciążę, że mam poważny problem i czy o tym wiem. W ciągu pół roku życia na diecie bezglutenowej, która miała mi obniżyć poziom TSH, stresu i nerwów powtórzyłam badanie TSH dwa razy. Za każdym razem wyniki idealne, USG tarczycy nic nie wykazało. W ciążę zaszłam za pierwszym razem... A teściu pytał mojego TŻ, czy ma cytuję "w kiju wodę"!!!!!!!! Cieszę się czasami, że nie mieszkamy w PL i nie musimy jej odwiedzać. Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...
Łooo ;/ jaka fałszywa. Dobrze, że ją często nie widujesz. Teściowe to zło
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 21:43   #1484
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Ja robiłam takie kule dekoracyjne, to szybko poszło wiec myślę, że i z tym nie będzie problemu, trzeba więcej razy zawinąć. Jak juz płeć poznam to jakiś kolor wybiorę i się do roboty zabieram
Ja chce łóżeczko opleść a jakie kolory dla chłopca fajne sa wg was?
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 21:50   #1485
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Dla chłopca podobają mi sie takie zestawienia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kule chłopiec.jpg (46,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kule chł..JPG (142,9 KB, 8 załadowań)
Stary 2015-07-26, 23:06   #1486
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Ja chcę zrobić biało-szaro-żółto-zielony pokoik Obojętnie jaka płeć.
Fajną opcją np. dla pokoiki chłopca i dziewczynki jest fiolet z niebieskim
Plus zielony i brązowy, zielony i pomarańcz, niebieski i pomarańcz, krem i brąz... W sumie prawie każde połączenie jest fajne )

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 23:12   #1487
kinga1701
Zakorzenienie

Zielony z żółtym tez mu się podoba ale mam dodatki zielone w kuchni o mi się z kuchnią kojarzą wiec u mnie odpada. Fioletu tez są piękne, brązy. Zresztą tak jak mówisz wszystkie są śliczne. Tylko czy się znajdzie takie ładne kolorki kordonka.
Stary 2015-07-27, 04:28   #1488
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Zielony z żółtym tez mu się podoba ale mam dodatki zielone w kuchni o mi się z kuchnią kojarzą wiec u mnie odpada. Fioletu tez są piękne, brązy. Zresztą tak jak mówisz wszystkie są śliczne. Tylko czy się znajdzie takie ładne kolorki kordonka.
Mysle ze znajdzie sie spokojnie. Z tego co patrzylam jest mnostwo dostepnych kolorow i odcieni

Serduszko malutkie

Stary 2015-07-27, 06:25   #1489
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Dla chłopca podobają mi sie takie zestawienia
We wrześniu zacznę robic jak sie przeprowadzimy
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 06:27   #1490
candyyfloss
Zadomowienie

magda1706 - to nie są gotowe kocyki, tylko materiał. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, by go obszyć u krawcowej.

ewusia_marchew - super, że wyniki ok

kinga - świetne zestawienie kolorów cotton balls - idealnie pasowałyby do pokoju u mnie Ja nie mam czasu robić, więc zamówię gotowe.

W sobotę byłam badać konflikt płytkowy. Ciekawe kiedy wyniki...
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 07:10   #1491
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

za wyniki

Cytat:
Dobrze że wyniki się poprawiły.

Cytat:
Oj tez się szybko męczę byliśmy wczoraj w galerii i było może z 8 schodków, jak mnie one zmęczyły to musiałam na górze stanąć i odpocząć.
schody to już w w ogóle tragedia
Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość

ewusia_marchew - super, że wyniki ok

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
kinga - świetne zestawienie kolorów cotton balls - idealnie pasowałyby do pokoju u mnie Ja nie mam czasu robić, więc zamówię gotowe.
ja też jak coś to zamówię, w robienie na pewno się bawić nie będe bo mam dwie lewe ręce

Dziś powrót do pracy po urlopie jak mi się nie chce pracować
No ale przynajmniej może mi dzień szybko zleci, bo wieczorem wizyta

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 07:15   #1492
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Ewusia trzymam mocno kciuki za wizyte

Serduszko malutkie

Stary 2015-07-27, 07:20   #1493
niunia_leyla
Rozeznanie

Cześć dziewczyny, dawno się nie odzywałam. podczytywałam was, ale prawie cały tydzień przespałam nie żartuję też tak macie? budzę się koło 6, przed 9 już drzemka potem przysypiam o: 13 i 16 i 19 a to dopiero 18 tydzień nie wiem co będzie później.

Gratuluję wszystkim udanych wizyt. Ja też byłam w zeszłym tygodniu wszystko jest ok. Następna wizyta za 4 tygodnie.

W temacie kolorów co myślicie o takim pokoju: https://jolibordhome.files.wordpress...2/dscf1468.jpg
Myślałam o jasno szarych ścianach, i kropkach ciemno niebieskich, pomarańczowych i nie wiem może zielonych + w zależności: dziewczynce-różowe/chłopcu- błękitne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-27, 08:02   #1494
czarnulax
Zakorzenienie

Kolorów kordonka jest mnóstwo, jak się trafi na dobrze wyposażoną pasmanterię. W necie też można zamówić i jest tego od zatrzęsienia kolorów

niunia gratulacje za wizytę
Stary 2015-07-27, 08:08   #1495
baby montana
Zakorzenienie

Niunia-mi sie bardzo ten pokoj podoba tym bardziej ze to mojej kuzynki dzielo :-D my pewnie pomalujemy na bez i zrobimy jakiś wzorek na scianie

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Stary 2015-07-27, 08:16   #1496
uaoo
Zakorzenienie

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52187592]Właśnie moja koleżanka miała też bujaczek zwykły, najzwyklejszy na metalowych płozach bez bajerów, melodyjek, wibracji i sprawdził się w 100% dlatego też chciałam taki ;D bo podobno to wygoda, jeśli ma się jedno drewniane nieprzesuwne łóżeczko i np. tak jak ja piętrowy dom.[/QUOTE]

Moim zdaniem takie bez bajerów są najlepsze.

Cytat:
Nie mam się w co ubierać Mam jedne spodenki, które są ciasne jak siedzę I do tego kolorowe to nie ubiorę żadnych luźnych koszulek
Zostaje mi jedna długa sukienka i druga krótka która mnie nie opina pod cyckami Raczej nosiłam się przedtem w dopasowanych sukienkach w biuście, dopiero rozkloszowanych od pępka żeby wałeczka nie było widać Myślałam że na luzie będę w nich chodzić a tu dupa bo pod cyckami mi przybyło i cycki większe i się nie mieszcze
Najwygodniejsza jest piżama.. ale jak chodzić w piżamie cały dzień
Ja mam ten sam problem, wczoraj nie wyszłam z domu, bo nie miałam się w co ubrać Muszę kupić w końcu spodnie ciążowe i jakieś bluzki.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Wszystko ok, maluch wazy 95g seducho bije i nawet pomachal mi lapka

Super, że wszystko ok!
Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Ale za to mega podobaja mi sie takie literki i na pewni kupie
Moja córcia ma w pokoju też takie literki, trochę inne ale fajnie wyglądają

Cytat:
Przyszłam się pochwalić zakupami

Cytat:
A jak sobie z tym radzisz? Ignorujesz ją? Zachowujesz pozory? Moja teściowa ani razu nie zadzwoniła do mnie ani nie napisała maila z pytaniem jak się czuję. Rozmawia raz w tygodniu z moim mężem, ale uważam, że to trochę niegrzeczne tak nie zapytać...
Moja teściowa musi wszystko wiedzieć, jak te stare babcie co siedzą w oknach i filują. U nas jest tak, że łączy nas tylko płot i to mi mega utrudnia życie. A wnusia jadła? A chodź dam Ci jeść.. A co ja kuźwa ją głodzę?! Chodź wnusia idziemy na dwór, a chodź wnusi dam ci batona. Chodź kategorycznie zabroniłam dziecku wyjść, bo ma np. karę a i nie może ciągle jeść słodyczy! Mam wrażenie, że buntuje córkę przeciwko mnie. Mama zła, a babcia dobra, bo da wszystko. Mam już dość. A co to będzie jak drugie się urodzi? Dzięki bogu się wyprowadzimy przy dobrych wiatrach. Zwracam jej uwagę, że tak nie może robić, nie może podważać mojego zdania, ale ona ciągle robi to samo. Nie dociera nic do niej. A co do Twojej teściowej to faktycznie, głupio z jej strony, że chociaż nie zapytała jak się czujesz.

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, dawno się nie odzywałam. podczytywałam was, ale prawie cały tydzień przespałam nie żartuję też tak macie? budzę się koło 6, przed 9 już drzemka potem przysypiam o: 13 i 16 i 19 a to dopiero 18 tydzień nie wiem co będzie później.
Później to przejdzie, chyba. Ja też tak mam przespałabym całe dnie

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 08:56   #1497
frontin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Ja mam ten sam problem, wczoraj nie wyszłam z domu, bo nie miałam się w co ubrać Muszę kupić w końcu spodnie ciążowe i jakieś bluzki.

Moja teściowa musi wszystko wiedzieć, jak te stare babcie co siedzą w oknach i filują. U nas jest tak, że łączy nas tylko płot i to mi mega utrudnia życie. A wnusia jadła? A chodź dam Ci jeść.. A co ja kuźwa ją głodzę?! Chodź wnusia idziemy na dwór, a chodź wnusi dam ci batona. Chodź kategorycznie zabroniłam dziecku wyjść, bo ma np. karę a i nie może ciągle jeść słodyczy! Mam wrażenie, że buntuje córkę przeciwko mnie. Mama zła, a babcia dobra, bo da wszystko. Mam już dość. A co to będzie jak drugie się urodzi? Dzięki bogu się wyprowadzimy przy dobrych wiatrach. Zwracam jej uwagę, że tak nie może robić, nie może podważać mojego zdania, ale ona ciągle robi to samo. Nie dociera nic do niej. A co do Twojej teściowej to faktycznie, głupio z jej strony, że chociaż nie zapytała jak się czujesz.
Uaoo to faktycznie współczuję... Ja dam mojej teściowej szansę. Za jakiś czas powiem Tż, aby zwrócił jej uwagę, że to nie on jest w ciąży tylko ja i że wypadałoby ze mną porozmawiać. Ale dam sobie jeszcze trochę czasu...

A co do ubrań, to ja wieczorem mam mega wzdęcia i przestaję się dopinać w cokolwiek. Brzucha jeszcze nie mam, więc ogólnie jest luz. Najgorzej jest w pracy, bo moja zmiana kończy się o ok 19:40. Pod koniec muszę już rozpinać spodnie, bo czuję taki ucisk na brzuch. Na szczęście nikt nie zwraca mi uwagi

Cytat:
Łooo ;/ jaka fałszywa. Dobrze, że ją często nie widujesz. Teściowe to zło
Hahahaha... No to prawda
Stary 2015-07-27, 09:51   #1498
baby montana
Zakorzenienie

Frontin-ty chcesz zeby tesciowa do ciebie dzwonila jak sie czujesz a mnie wkurza moja jak dzwoni,w koncu ciaza to nie choroba wiec jak mam sie czuc :-D

Stary 2015-07-27, 10:00   #1499
styczen2016
Raczkowanie

Cytat:
Uaoo to faktycznie współczuję... Ja dam mojej teściowej szansę. Za jakiś czas powiem Tż, aby zwrócił jej uwagę, że to nie on jest w ciąży tylko ja i że wypadałoby ze mną porozmawiać. Ale dam sobie jeszcze trochę czasu...
Nie wywołuj wilka z lasu...

Ja tam się cieszę, że nie muszę wszystkim powtarzać w kółko tego samego. Tż opowiada o ciąży swojej rodzinie, a ja swojej.
styczen2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 10:03   #1500
frontin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Frontin-ty chcesz zeby tesciowa do ciebie dzwonila jak sie czujesz a mnie wkurza moja jak dzwoni,w koncu ciaza to nie choroba wiec jak mam sie czuc :-D
Coś w tym jest...

Cytat:
Napisane przez styczen2016 Pokaż wiadomość
Nie wywołuj wilka z lasu...

Ja tam się cieszę, że nie muszę wszystkim powtarzać w kółko tego samego. Tż opowiada o ciąży swojej rodzinie, a ja swojej.
nie dogodzisz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości