|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
Cytat:
Ja kombinezonu nie mam ale o ile ba zimę kupię kombinezon napewno o tyle na jesień kupię chyba jedno i drugie. I tak chce używke upolować więc... Ja na początku zakładałam pajace a teraz jest za gorąco. W dzień jest w body na krótki rękaw...zresztą w nocy też.śpi w bodziaku na krótki. Ale do pajacy napewno wrócimy jesienia |
|
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Kaja super, że z serduchem ok!
Marei weszłam na ten profil i wydaje mi się, że to mata Skip Hop ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- iLoNuS_ktl Uwielbiam Lilou
|
#2463 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zawsze ma ubrane spodenki + body. I zawsze musi być dobrane kolorystycznie. Przy następnym dziecku wiem już, że nie będę kupowała żadnych bluzeczek, bo to wszystko się podwija tylko i plecy gołe. A dostał pełno prezentów w tym tygodniu i w każdym przynajmniej po jednej bluzeczce z krótkim rękawem.
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
używała któraś z was tych wkładów do wanienek?
http://allegro.pl/tega-foczka-foteli...254016315.html zastanawiam się czy się sprawdzają, może w nich tak się nie moczy głowy ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- No szkoda takich prezentów. Ja dostałam pelno body na 56... i to już miesiąc po urodzeniu. od razu musiałam spakować do piwnicy
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakos niewygodnie mi trzymać Jaśka na rękach, bo on preferuje dłuższe kąpiele. Głowa rzeczywiście się nie moczy, mam pewność że nie naleje się do uszu.
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Ooo, to może u nas się sprawdzi. Mała tak strasznie płacze jak jej się głowa zmoczy
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
kejtiCe u mnie przy bluzeczkach sprawdzą się spodenki z Lidla, można je zaciągnąć praktycznie pod pachy, mają taki wysoki pas.
Ale nie powiem, wolę body od bluzeczek. O, dla mnie pajace to też takie typowe piżamy, jakoś dziwnie mi jak gdzieś wychodzimy a Mały w pajacu, zaraz muszę go przebrać. W domu jeszcze ujdzie, ale na wyjście muszą być body i spodenki, albo rampers jak gorąco.
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Princesika, no można.. Mama nic nie.mówiła.że trzeba płatną w szpitalu, u nas nikt nie bierze płatnej a większość bierze potem 6w1 bo różnica cenowa między tymi a 5w1 jest 20zł a do tego z tymi drugimi u nas jest problem z dostępnoscia.
U mnie pajace to pizama. Na wyjście jedynie welurowy, z kapturem :p a tak to zakładam body i spodenki.. Nie lubię sukienek ani bluzeczek.. |
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem że jest większe ryzyko zapalenia ucha, ale uważam żeby po kąpieli dokładnie osuszyć uszy i żeby wypłynęła z nich woda.
|
|
|
#2470 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez nic nie podkładam Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my szczepimy 5w1, u nas nie ma problemu z dostępnością |
|
|
|
|
#2472 |
|
Zadomowienie
|
my szczepiliśmy 6w1 i nie słyszałam nic o płatnych wcześniej w szpitalu?
Ja też nakupowałam pajaców, a w sumie teraz są tylko do spania bo wolę body i spodenki
|
|
|
|
#2473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Też mamy wkładkę, specjalną do tego modelu wanienki, raz użyta
|
||
|
|
|
#2474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aika wlasnie z ksztaltem głowki to kazdy mowi co innego bo slyszałam, że jest jeszcze czas i zmieni kształt a rehabilitantka powiedziała, że z czasem się poprawi ale może już nie wrócić calkiem do pierwotnego kształtu ![]() Ja poki co malej podkladam walek za plecki jak lezy na boku zeby sie nie przekrecała za szybko a babka mowiła zeby kupic taki niski walek jak się opiera kark w trakcie podrózy i jak lezy na pleckach to miedzy to starać się klasc prosto glówke.
|
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Frankowi zakładam teraz głównie samego bodziaka. Z krótkim lub z długim rękawem. Ewentualnie skarpetki do tego. Plus tetra lub kocyk na nóżki i tak sobie leży. Na wyjścia głównie rampersy do tej pory. Czasem jeansy i bluza- rewelacyjnie wygląda wtedy- taki mały chłopek 😃
Waży 4700!😊😊😊 w pięć tygodni przytyl 1400 g
|
#2477 |
|
Zadomowienie
|
Witaaaam wszystkie mamusie i dzieciaki na przechowalni
Mój Franek tak się pospał, tak że wszystko w domu zrobione i na wizaż jeszcze czasu trochę zostało ale pewnie za to już do kąpieli oka nie zmruży ![]() Szkoda, że mam tak mało czasu żeby tu częściej zaglądać bo stęskniłam się za rozmowami tutaj... Napiszę na szybko, że Franek waży już 5 kg, cały czas karmię piersią i nawet teściowa to przyjęła z pokorą ogólnie jest dzieckiem które nie śpi jakoś wyjątkowo długo i często w dzień, ale mogę go odłożyć na 30-45 min do łóżeczka a on się zaciesza w tym czasie do karuzeli, albo siedzi w bujaczku i gapi się jak ja robię obiad nie musimy go nosić na rękach, kołysać itp, już czasami jak mi się go szkoda zrobi to go wezmę i oprowadzamy się po mieszkaniu ![]() Mamy jedynie problem z ciągłym katarem, a raczej glutami które wychodzą z jego nosa bo to jest taka skondensowana ślina, którą teraz produkuje na potęgę, zakładamy już sliniaki bo wszystkie body po pas są mokre. Czasami odkasłuje sobie ta ślinę, którą się zachłysnął i to jest masakra bo może tak kasłać przez kilka dobrych minut (raz juz zwymiotował flegmą ) byliśmy już u trzech różnych lekarzach z tym i wszyscy mówią, że dziecko zdrowe, osłuchowo w porządku a jednak cały zasmarkany przez to nie chcą nam go zaszczepić bo się boją, ale nic z tym nie robią. Mi osobiście wydaje się, że to jakaś alergia, odstawiłam już nabiał i trochę chyba pomogło, choć jednak lekarka to wykluczyła i serio nie wiemy co z tym robić ![]() Ale się naprodukowałam Wam postaram się poczytać co u Was słychać i wpadać tu częściej |
|
|
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy taką wkładkę
http://www.babyone.de/shop/wickeln-p...-4250226033948 ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jest bez stópek, zakladamy skarpetki. I z kapturem szary w gwiazdki z HMuploadfromtaptalk1437998345218.jpguploadfromtaptalk1437998381807.jpg |
|
|
|
|
#2480 |
|
Rozeznanie
|
Piękna
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
Princesika my jesteśmy 60 km od domu był jedną noc ze mna. A tak no to musi pracować o wolnym nie ma mowy bo mają dużo pracy
Ja wolę cos co się odpina w kroku. Patryk tak skacze tynkiem ze by mi się rozebral ze wszystkiego Ilona świetna ta bransoletka chyba pomyślę o czymś podobnym
|
|
|
|
#2482 | |||||
|
Zakorzenienie
|
kurcze, musze potwierdzić to o czym pisałyście ; że jak chłopa nie ma w domu to baba jest milion razy bardziej zorganizowana.
wyrobiłam sie dziś sama ze wszystkim. prysznic, śniadanie, pranie, samochodowa wyprawa z Gosią na zakupy (pierwszy raz samodzielnie ), sprzątanie, obiad......nawet paznokcie pomalowałam a teraz siedze i pije kawke. a jak tż jest w domu to czasem nawet nie mam czasu zjeść śniadania i ledwo sie z jakimś spacerem wyrabiam a na obiad zupa z zamrażarki tak że tego....niech on se chodzi do tej pracy lepiej teraz was ponadrabiam ![]() dużo siły Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- ilonus, piękna ta twoja bransoletka szuuu, moja Gosia też miała kilka takich krostek, ale pojedynczych i na nosku białe syfki od urodzenia. ale to hormonki- syfki pomału sie zmniejszają i zostały już tylko 2 malutkie ![]() a wogóle widze dużą poprawe po dzisiejszej chłodniejszej nocy. dużo potówek poznikało a te większe i bardziej czerwone krostki zdecydowanie złagodniały i ładniej już wyglądają ![]() Cytat:
wogóle najwięcej używamy body z krótkim rękawkiem. z długim założyłam jej ze 2 razy.... Cytat:
|
|
#2483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
można 6w1 tak samo jak 5w1 |
||
|
|
|
#2484 | ||||||
|
celebriti
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A odnośnie bluzeczek to ja uwielbiam w te upały ratują nam życie tylko bluzka i pampek. Cytat:
U nas tez nie ma i czekam, w ogóle na nieskojarzone. Myślałam ze mnie oszukali Princess my mamy wkładkę ale jeszcze nie użyłam. Położę na nią na pewno pieluchę.
|
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie ubieram już bodziaka na noc, bo się bardzo rozkopuje, jak zaczyna się budzić i wtedy może zrobić mu się chłodniej. Ale fakt, z długim rękawem też rzadko ubieram. ![]() Nie wyobrażam sobie właśnie położyć mojego Wojtka na takim leżaczku plastikowym. Według mnie to jest bardzo niewygodne. Ja go kładę na tetrze w wanience, a pod głową trzymam rękę ja albo Tż.
|
|
#2487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ehhhh english summer, co za kicha |
|
|
|
|
#2488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas też pajac na sen, bo Młody to straszna wiercipiętka i rozkopuje się cały, czasami jest w poprzek łóżeczka i w pajacu mam pewność że przynajmniej to go okrywa Ostatnio go kąpaliśmy w krochmalu bo miał dużo potówek przez te upały...i jego skóra była po tym idealna |
|
|
|
|
#2489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez Aika213 Czas edycji: 2015-07-27 o 15:23 |
|
|
|
|
#2490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A my od rana w urzedach... rano USC w celu spisania protokołu do ślubu konkordatowego.. później MOPR i o dziwo, uwaga miałam wszystkie dokuemnty i do becikowego i do Rodzinnego, ba! nawet za duzo i chyba załapiemy się na rodzinne tak wiec ciesze się bardzo ![]() Dziwna ta pogoda dzisiaj, niewiadomo jak ubrać dziecko o_O ale nei narzekam, wolę to niż skwar 35st o_O |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

06.09.2014 
Myślałam, że Ty go możesz fajnie ubrać i nic na nim nie wisi. Ja poodkładałam za duże rzeczy z tych najmniejszych i wczoraj okazało się, że Jasiek z jednej bluzy z tej kupki już wyrósł. 

Wiem że jest większe ryzyko zapalenia ucha, ale uważam żeby po kąpieli dokładnie osuszyć uszy i żeby wypłynęła z nich woda.

nie musimy go nosić na rękach, kołysać itp, już czasami jak mi się go szkoda zrobi to go wezmę i oprowadzamy się po mieszkaniu
) byliśmy już u trzech różnych lekarzach z tym i wszyscy mówią, że dziecko zdrowe, osłuchowo w porządku a jednak cały zasmarkany
), sprzątanie, obiad......nawet paznokcie pomalowałam a teraz siedze i pije kawke.