|
|
#361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Blackbejbe gratuluje synusia
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobić was to jest jakas masakra!!!
Już nawet nie mam do czego się odnosić, bo tematy zmieniały się i bym wyskoczyła jak filip z konopii gdybym wracała do wcześniejszych wątków. Gratuluje udanych wizyt. Współczuję przykrych doświadczeń podczas porodu.
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chetnie czutam takie historie. W ramach bardziej zeby wiedziec co i jak moze byc, jakie mam prawa.
Nastawiam sie jednak na szybki fajny porod, zdajac sobie sprawe ze moze tak nie byc weszlo to i wyjdzie- to moje motto :p choxiaz wiem ze wchodzac bylo duiuzo mniejsze haha
|
|
|
|
#364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Popukajcie mnie pp głowie jak będę chciała jeszcze raz w ciąży jeść kapustę ... Ciekawe ile będę spała w kxy bez wycieczki do łazienki :/
|
|
#365 |
|
Raczkowanie
|
Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Przepraszam te dziewczyny ktore moglam wystraszyc przez ten opis moich doswiadczen porodowych, szczegolnie te dziewczyny ktore beda rodzic po raz pierwszy. Na prawde nie mialam intencji zeby was przestraszyc czy zdolowac, predzej ostrzec zebyscie wiedzialy co moze sie wydarzyc i jakos przygotowac zeby tego uniknac co nie znaczy ze wydarzy sie i bedziecie tak samo traktowane jak ja czy pare innych dziewczyn. Moze ja mialam po prostu pecha ze tak trafilam. Kazdy szpital jest inny i mam nadzieje ze wy traficie dobrze i bedziecie mialy dobre wspomnienia z tego szczegolnego dnia
![]() Blackbejbe - rowniez gratuluje syna
Edytowane przez beavercanoe Czas edycji: 2015-07-31 o 04:48 |
|
|
|
#366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie bie przestraszylas ![]() ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Cytat:
Mnie bie przestraszylas ![]() ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Dziewczyny, czy te ktore rodzily nialy kontakt skora przy skorze przez przynajmniej godzine? Jak to wugladalo? |
||
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
sylwoha ja mialam kontakt skora przy skorze dwie godziny. Urodzilam mala dali mi ja na.chwile na brzuch, zwazyli zmierzyli a mnie w tym czasie szyla a potem na lozko obok w salce i mala taka ufajfana kazalu przytulic do siebie i karmic. Tz byl ze mna a potem wpakowala sie tesciowa z tesciem ale tz ich taz dwa przegonil bo mnie to strasznie w☠☠☠☠i.lo.
|
|
|
|
#368 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jej bardzo pomogła na ból pleców ![]() Cytat:
gratuluję syna
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy te ktore rodzily nialy kontakt skora przy skorze przez przynajmniej godzine? Jak to wugladalo?
---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Leee cos tapatalk szaleje. Wlasnie czytan o tej opiece okoloporodowej i czemu np nie moga badac jej na moim brzuchu a zwazyx i mierzyc pozniej? |
|
|
|
#370 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
I witamy sie w 21 tyg
![]() Tz zasnal wczoraj z reka na moim brzuchu i w nocy obudzil sie taki wystarszony bo mlody strasznue kopal ![]() sylwoha nie wiem czemu tak jest. W sumie ja sie nad tym nie zastanawialam. Jak ja wazyli i mierzyli to tz byl z.nia. to trwalo chwilke. Zastanawiam sie czy wszystkie dzieci tak reaguja bo np jak mala sie urodzila i ja wyjeli jeszcze z pepowina na moja klatke piersiowa to ta od razu sie uspokoila i buzke otwierala jakby cyca szukala. |
|
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Adka, dzięki. Urlop mija bardzo szybko, ale jest super. Jutro jedziemy do Gdańska. Nie wiem czy będę na bieżąco, bo coś u teściów wifi szwankuje. A mi pakiet mobile nie dziala w roamingu.
Pozatym zostawić was na chwilę same a potem jest godzina nadrabiania.
|
#373 |
|
Konto usunięte
|
Blackbejbe gratuluję synka
Sylwoha też tak myślę, że weszło to i wyjdzie =) A ja mówię dzień dobry w 20tc :boun ce:Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Co do porodów to wcale się nie wystraszyłam. Tak jak każda ciąża inna, tak każdy poród inny. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#374 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
))Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52261395]Blackbejbe gratuluję synka Sylwoha też tak myślę, że weszło to i wyjdzie =) A ja mówię dzień dobry w 20tc :boun ce:Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Co do porodów to wcale się nie wystraszyłam. Tak jak każda ciąża inna, tak każdy poród inny. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Łeb w łeb idziemy też dziś 20t0d )
|
|
#375 |
|
Konto usunięte
|
Adka ja mam dziś 19t0d - ja liczę do przodu
|
|
|
|
#376 |
|
Zadomowienie
|
3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!!
A mi sie wczoraj nie wiem sama co stalo bylam na spacerze i ledwo doszlam do domu od jakiegos czasu mialam tak ze mi cierpla lewa noga ale wczoraj to byl taki bol jakby od lewej strony kregoslupa promieniujacy na noge az do kolana polozylam sie to troche mi przeszlo ale wieczorem wyszlam z TZtem do smyka niedaleko nas i znowu to samo !! masakra jakas :/ |
|
|
|
#377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam tylko nadzieję, że po porodzie te wszystkie bóle kręgosłupa miną... nue wyobrażam sobie inaczej funkcjonować przy dziecku.. |
|
|
|
|
#379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czuje sie jak paralityk w tej ciazy juz
|
|
|
|
|
#381 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Powodzenia dziś na wizycie! Wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I ja też Dzień dobry ![]() Zjadłam dziś mleko na śniadanie i mam nadzieję, że będę żyć ![]() Co do porodów to ile kobiet tyle opinii. Z tym nacinaniem krocza to też jest różnie. Bo ja znowu słyszałam, że przy nacinaniu rzadziej się pęka aż do odbytu. A przy pęknięciu ryzyko takie jest większe. Nie chcę się stresować porodem póki co, bo na to przyjdzie czas. Póki co jestem dobrej myśli.
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja dzisiaj w końcu miałam lepszą noc od 3 poprzednich i się wyspalam a jak się położyłam, to jeszcze Malutka potańczyla trochę dla mamy, nie wiem co ona wczoraj taka aktywna i radosna, wczesniej tak nie było, ale nie narzekam i proszę o więcej ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#383 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#384 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam się w piątek
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wyobrażacie sobie? Mieliśmy mieć na wczoraj samochód, ale ktoś czegoś nie dopilnował i części nie przyszły I dzisiaj kolejny dzień bez samochodu W ogóle ten tydzień jest dziwny. Miał we wtorek przyjść technik, żeby telewizję podłączyć, bo zmienialiśmy pakiet. (już nie będę wspominać o tym ile było z tym problemów wcześniej, ale niemało). No i we wtorek technika nie ma. Okazało się, że ktoś u nich anulował zamówienie na tego technika. Bez naszej wiedzy
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja ! I ja! Wczoraj wzielam.apap i przespalam cala noc. Zatoki mi schodza super ale ten zab robiony kanalowo mnie cmi caly czas A co do porodow. Wejde na kompa to znajde swoj opis i Wam wkleje ![]() Zeby bylo tez spojrzenie na piekny porod sn
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2015-07-31 o 09:16 |
|
|
|
|
#386 | |
|
Zadomowienie
|
witam z rana
![]() dziewczyny szalejecie z postami wczoraj trochę poczytałam w kolejce do gina ale później poszłam spotkać się z koleżanką i już nie miałam kiedy zajrzeć a tu stron przybyło że ho hou gina wizyta szybka, niewiele się dowiedziałam, posłuchał tylko sekundę serduszka, sprawdził szyjkę i tyle. Dostałam skierowanie na tą glukozę ble... I dostałam receptę na żelazo bo niby wyniki mi spadają :/ oczywiście jak zawsze mózg pracuje w zwolnionym tempie i zapomniałam zapytać czy zamiast tego co mi wypisał mogę wziąć actiferol bo mam jeszcze całe opakowanie w domu ![]() Cytat:
super
|
|
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
blackbejbe maz chyba zadowolony z synka ?
Tata mojej kolezanki robil kilka prob. Ma 4 dziewczyny no i za 5 udalo sie chlopaka i maja takiego malego Kubusia
|
|
|
|
#388 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
nie odzywam się bo nie mogę nadążyć z czytaniem Was ale nadrobilam dzisiaj wszystko tyle że nie będę odpisywac bo zajeloby mi to wieczność dzisiaj w pracy w wolnej chwili muszę wybrać kilka wózków które chcę obejrzeć żeby nie jeździć bez ładu i składu. Tak jak pisałam wcześniej, mój główny faworyt Camarelo Carera chyba odpadnie bo opinie o spacerowce są mało pozytywne, więc będę szukać głównie w Tako (modele z kubelkowym spodem gondoli) i chciałam jeszcze zobaczyć na żywo wozek Roan Bass bo też ma dobre opinie i wizualnie mi się podoba. Każdy z nich muszę przetestować pod kątem wagi i łatwości rozkładania bo będę musiała znosić wózek z 3 piętra bez windy...
|
#389 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi kazał brać ascofer 2x1, on jest bez recepty. Wszystko zależy ile jest żelaza w actiferolu - mi w tych dwóch tabletkach dziennie wyjdzie ok.46 mg dziennie |
|
|
|
|
#390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chwile leżał i później poszła pokazać go tżtowi a mnie lekarz zszył (najgorsza część porodu) i przewieźli mnie do sali poporodowej i tam już mały był ze mną przez jakieś 2-3h. Później jeszcze raz wzięli go na jakieś badania na chwilę, ale zaraz wrócił i już całą noc ze mną spał ![]() wczoraj widzę był ciężki temat porodów... dziewczyny bardzo Wam współczuję takich przeżyć brak profesjonalizmu u ludzi którzy towarzyszą nam w tak ważnym momencie jest straszny... pozostaje się cieszyć że konsekwencje nie są gorsze ale wiem ze to takie sobie pocieszeniemój poród przy tym co pisałyście to jak pobyt w spa, a rodziłam w szpitalu którego nikt nie polecał ale trafiłam na miłą młodą położną, może nie skakała przy mnie ale co jakiś czas zagląda sprawdzić jak sytuacja się rozwija... poród miałam wywoływany wiec nie tylko oksytocyna ale jeszcze balonik foleya miałam ale traumy nie mam... naciencie też solidne mi zrobili ale u mnie i tak bez pęknięcia by się nie obyło więc wolę nacięcie albo raczej wolę się nad tym za wiele nie zastanawiać skoro i tak już nic nie zmienię ![]() co do zgody do nacinania i szczepienia dziecka to przy wypełnianiu tych wszystkich papierów jak nas przyjmują podpisuje się wszystkie zgody, teoretycznie później i tak powinni zapytać jeszcze raz ale wiecie jak jest, mają zgodę na piśmie to już im wszystko jedno (oczywiście tak nie powinno być). A u mnie te dokumenty były tak skonstruowane ze jak podpisywałam zgodę na wszelkie zabiegi ratujące życie to tam też było wciśnięte np. o tym nacięciu i to samo przy dziecku ze zgadzam się na wszystkie niezbędne zabiegi po urodzeniu. Zresztą ja jeszcze trafiłam do szpitala bez bóli wiec byłam w miarę świadoma co podpisuję a jak ktoś przyjeżdża z regularnymi skurczami to nie wiem czy ma siłę się w to wszystko wczytać
Edytowane przez benita84 Czas edycji: 2015-07-31 o 09:31 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

weszlo to i wyjdzie- to moje motto :p choxiaz wiem ze wchodzac bylo duiuzo mniejsze haha

i jej bardzo pomogła na ból pleców 
Babcie siedza z wnuczkami a ja leze jak Krolowa 
:boun ce:

I dzisiaj kolejny dzień bez samochodu
wczoraj trochę poczytałam w kolejce do gina ale później poszłam spotkać się z koleżanką i już nie miałam kiedy zajrzeć a tu stron przybyło że ho ho
brak profesjonalizmu u ludzi którzy towarzyszą nam w tak ważnym momencie jest straszny... pozostaje się cieszyć że konsekwencje nie są gorsze ale wiem ze to takie sobie pocieszenie