Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-30, 23:31   #361
Koritsi_a
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Blackbejbe gratuluje synusia
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 23:38   #362
halwaya
Zakorzenienie

Nadrobić was to jest jakas masakra!!!
Już nawet nie mam do czego się odnosić, bo tematy zmieniały się i bym wyskoczyła jak filip z konopii gdybym wracała do wcześniejszych wątków.

Gratuluje udanych wizyt.
Współczuję przykrych doświadczeń podczas porodu.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 23:42   #363
sylwoha
Zakorzenienie

A ja chetnie czutam takie historie. W ramach bardziej zeby wiedziec co i jak moze byc, jakie mam prawa.
Nastawiam sie jednak na szybki fajny porod, zdajac sobie sprawe ze moze tak nie byc weszlo to i wyjdzie- to moje motto :p choxiaz wiem ze wchodzac bylo duiuzo mniejsze haha
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 00:11   #364
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Nadrobić was to jest jakas masakra!!!
Już nawet nie mam do czego się odnosić, bo tematy zmieniały się i bym wyskoczyła jak filip z konopii gdybym wracała do wcześniejszych wątków.

Gratuluje udanych wizyt.
Współczuję przykrych doświadczeń podczas porodu.
Jak tam w Polsce ? Odpoczywasz?

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Popukajcie mnie pp głowie jak będę chciała jeszcze raz w ciąży jeść kapustę ...
Ciekawe ile będę spała w kxy bez wycieczki do łazienki :/

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 04:42   #365
beavercanoe
Raczkowanie

Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Przepraszam te dziewczyny ktore moglam wystraszyc przez ten opis moich doswiadczen porodowych, szczegolnie te dziewczyny ktore beda rodzic po raz pierwszy. Na prawde nie mialam intencji zeby was przestraszyc czy zdolowac, predzej ostrzec zebyscie wiedzialy co moze sie wydarzyc i jakos przygotowac zeby tego uniknac co nie znaczy ze wydarzy sie i bedziecie tak samo traktowane jak ja czy pare innych dziewczyn. Moze ja mialam po prostu pecha ze tak trafilam. Kazdy szpital jest inny i mam nadzieje ze wy traficie dobrze i bedziecie mialy dobre wspomnienia z tego szczegolnego dnia

Blackbejbe - rowniez gratuluje syna

Edytowane przez beavercanoe
Czas edycji: 2015-07-31 o 04:48
beavercanoe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 07:20   #366
sylwoha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beavercanoe Pokaż wiadomość
Przepraszam te dziewczyny ktore moglam wystraszyc przez ten opis moich doswiadczen porodowych, szczegolnie te dziewczyny ktore beda rodzic po raz pierwszy. Na prawde nie mialam intencji zeby was przestraszyc czy zdolowac, predzej ostrzec zebyscie wiedzialy co moze sie wydarzyc i jakos przygotowac zeby tego uniknac co nie znaczy ze wydarzy sie i bedziecie tak samo traktowane jak ja czy pare innych dziewczyn. Moze ja mialam po prostu pecha ze tak trafilam. Kazdy szpital jest inny i mam nadzieje ze wy traficie dobrze i bedziecie mialy dobre wspomnienia z tego szczegolnego dnia

Mnie bie przestraszylas

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Cytat:
Napisane przez beavercanoe Pokaż wiadomość

Mnie bie przestraszylas

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ----------

Dziewczyny, czy te ktore rodzily nialy kontakt skora przy skorze przez przynajmniej godzine? Jak to wugladalo?
Stary 2015-07-31, 07:25   #367
czubasek20
Zakorzenienie

sylwoha ja mialam kontakt skora przy skorze dwie godziny. Urodzilam mala dali mi ja na.chwile na brzuch, zwazyli zmierzyli a mnie w tym czasie szyla a potem na lozko obok w salce i mala taka ufajfana kazalu przytulic do siebie i karmic. Tz byl ze mna a potem wpakowala sie tesciowa z tesciem ale tz ich taz dwa przegonil bo mnie to strasznie w☠☠☠☠i.lo.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 07:28   #368
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Aż z ciekawości poczytałam o porodach w Niemczech. Niby nie nacinają, ale kto wie co mnie spotka..
Ale mnie dzisiaj boli w krzyżu... naprawdę nie wiem co będzie jak brzuch będzie duży...
Zastanawiam się czy nie iść tutaj na akupunkturę dla ciężarnych. Kasa chorych opłaca, ale nie wiem czy wierzę w takie cuda...
Moja mama chodziła na akupunkturę, wprawdzie nie dla ciężarnych i jej bardzo pomogła na ból pleców

Cytat:
Napisane przez Blackbejbe Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki

Nie pisze nic bo jestem na urlopie w Polsce i zyje zyciem Babcie siedza z wnuczkami a ja leze jak Krolowa

Ale chce wam sie pochwalic

Otoz bylam we wtorek na usg 4D i lekarz powiedzial ze " rakieta stoi jak nic " czyyyliiiii....bedzie chlopczyk :lo ve:

Wkoncu trafilismy Za trzecim bo za trzecim ale jest ! Ciesze sie na maxa !!!! )))
Do trzech razy sztuka gratuluję syna

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 07:30   #369
sylwoha
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy te ktore rodzily nialy kontakt skora przy skorze przez przynajmniej godzine? Jak to wugladalo?

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Leee cos tapatalk szaleje.

Wlasnie czytan o tej opiece okoloporodowej i czemu np nie moga badac jej na moim brzuchu a zwazyx i mierzyc pozniej?
Stary 2015-07-31, 07:38   #370
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Moja mama chodziła na akupunkturę, wprawdzie nie dla ciężarnych i jej bardzo pomogła na ból pleców
To może też się skuszę.. w nocy spać nie mogłam z bólu... chyba rosne, bo znowu ciągnie mnie w wiezadłach jak na początku ciąży..
A tak w ogóle to dzień dobry
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 07:40   #371
czubasek20
Zakorzenienie

I witamy sie w 21 tyg
Tz zasnal wczoraj z reka na moim brzuchu i w nocy obudzil sie taki wystarszony bo mlody strasznue kopal

sylwoha nie wiem czemu tak jest. W sumie ja sie nad tym nie zastanawialam. Jak ja wazyli i mierzyli to tz byl z.nia. to trwalo chwilke.
Zastanawiam sie czy wszystkie dzieci tak reaguja bo np jak mala sie urodzila i ja wyjeli jeszcze z pepowina na moja klatke piersiowa to ta od razu sie uspokoila i buzke otwierala jakby cyca szukala.

Stary 2015-07-31, 07:54   #372
halwaya
Zakorzenienie

Adka, dzięki. Urlop mija bardzo szybko, ale jest super. Jutro jedziemy do Gdańska. Nie wiem czy będę na bieżąco, bo coś u teściów wifi szwankuje. A mi pakiet mobile nie dziala w roamingu.

Pozatym zostawić was na chwilę same a potem jest godzina nadrabiania.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 08:07   #373
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Blackbejbe gratuluję synka

Sylwoha też tak myślę, że weszło to i wyjdzie =)

A ja mówię dzień dobry w 20tc :boun ce:

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Co do porodów to wcale się nie wystraszyłam. Tak jak każda ciąża inna, tak każdy poród inny.

d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 08:14   #374
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
I witamy sie w 21 tyg
Tz zasnal wczoraj z reka na moim brzuchu i w nocy obudzil sie taki wystarszony bo mlody strasznue kopal

sylwoha nie wiem czemu tak jest. W sumie ja sie nad tym nie zastanawialam. Jak ja wazyli i mierzyli to tz byl z.nia. to trwalo chwilke.
Zastanawiam sie czy wszystkie dzieci tak reaguja bo np jak mala sie urodzila i ja wyjeli jeszcze z pepowina na moja klatke piersiowa to ta od razu sie uspokoila i buzke otwierala jakby cyca szukala.
Witam się w 20 tyg !!!! Połowa za mną ))

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Adka, dzięki. Urlop mija bardzo szybko, ale jest super. Jutro jedziemy do Gdańska. Nie wiem czy będę na bieżąco, bo coś u teściów wifi szwankuje. A mi pakiet mobile nie dziala w roamingu.

Pozatym zostawić was na chwilę same a potem jest godzina nadrabiania.
Kiedy masz te badania? Dziś już?

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52261395]Blackbejbe gratuluję synka

Sylwoha też tak myślę, że weszło to i wyjdzie =)

A ja mówię dzień dobry w 20tc :boun ce:

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Co do porodów to wcale się nie wystraszyłam. Tak jak każda ciąża inna, tak każdy poród inny.

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Łeb w łeb idziemy też dziś 20t0d )

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 08:16   #375
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Adka ja mam dziś 19t0d - ja liczę do przodu
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 08:27   #376
limonka_86
Zadomowienie

3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!!

A mi sie wczoraj nie wiem sama co stalo bylam na spacerze i ledwo doszlam do domu od jakiegos czasu mialam tak ze mi cierpla lewa noga ale wczoraj to byl taki bol jakby od lewej strony kregoslupa promieniujacy na noge az do kolana polozylam sie to troche mi przeszlo ale wieczorem wyszlam z TZtem do smyka niedaleko nas i znowu to samo !! masakra jakas :/
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 08:35   #377
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Eee nie chcę koszuli szpitalnej. Wogle nic szpitalnego nie chcę w sumie. Muszę się zastanowić, co zabrać (chyba pól domu ).
Co innego, kiedy poród się komplikuje, wtedy różne metody są wskazane, jednak jeśli jest ok, to wiele ingerencji jest zbytecznych. Dodatkowo często jedna ingerencja pociąga następną.
Podanie oksytocyny zazwyczaj powoduje poważniejsze pęknięcia swoją drogą.
ja miałam podaną oxytocynę i nie pękłam ale mnie nacinali no ale to konieczność była
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 08:36   #378
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!!

A mi sie wczoraj nie wiem sama co stalo bylam na spacerze i ledwo doszlam do domu od jakiegos czasu mialam tak ze mi cierpla lewa noga ale wczoraj to byl taki bol jakby od lewej strony kregoslupa promieniujacy na noge az do kolana polozylam sie to troche mi przeszlo ale wieczorem wyszlam z TZtem do smyka niedaleko nas i znowu to samo !! masakra jakas :/
Może rwa kulszowa?
Ja mam tylko nadzieję, że po porodzie te wszystkie bóle kręgosłupa miną... nue wyobrażam sobie inaczej funkcjonować przy dziecku..
Stary 2015-07-31, 08:40   #379
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewuszki

Nie pisze nic bo jestem na urlopie w Polsce i zyje zyciem Babcie siedza z wnuczkami a ja leze jak Krolowa

Otoz bylam we wtorek na usg 4D i lekarz powiedzial ze " rakieta stoi jak nic " czyyyliiiii....bedzie chlopczyk :lo ve:

Wkoncu trafilismy Za trzecim bo za trzecim ale jest ! Ciesze sie na maxa !!!! )))
no to gratki synka
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 08:46   #380
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Może rwa kulszowa?
Ja mam tylko nadzieję, że po porodzie te wszystkie bóle kręgosłupa miną... nue wyobrażam sobie inaczej funkcjonować przy dziecku..
Wlasnie myslalam ze to moze to ale wydawalo mi sie ze przy rwie kulszowej to powinno mnie caly czas bolec a przed spacerem wczoraj nic mi nie bylo :/
czuje sie jak paralityk w tej ciazy juz
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 08:53   #381
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaciekawa Pokaż wiadomość
beavercanoe po pierwsze komplikacje-pomimo nacięcia krocza pękłam aż do tyłka:/ długo miałam wielkie obawy czy przypadkiem nie będę robić pod siebie :/ bo wprawdzie samo pęknięcie z zewnątrz nie doszło do samej "dziurki" - brakło dosłownie parę mm to do końca nie wiedziałam jak mięśnie w środku...generalnie powinny spowolnić akcje porodową-wyparłam synka po dwóch parciach-widocznie to było za szybko-dobra położna widzi czy skóra się naddaje czy trzeba przystopować poród. Dodatkowo synek prawie,że wyleciał i niestety prawdopodobnie uderzył się w główkę (wtedy nie wiele do mnie dochodziło, ale później skojarzyłam fakty i "obraz" z porodu, syn miał sine nad czółkiem a pare miesięcy później podczas usg główki wyszło,że ma wodniaczka, który na szczęście się wchłonął po paru miesiącach, ale ile nerwów było to moje
żeby było mało to rana krocza mi została zakażona i się po części rozeszła, wróciłam do szpitala po tygodniu gdzie szprycowali mnie przez kolejny tydzień dwoma antybiotykami, rany ponownie mi już nie zszyli, więc możecie sobie wyobrazić jaki mam sajgon na dole...wiele czasu minęło,aż pogodziłam się z tym faktem..ponownie zaczęłam się sexić i etc. ale do dziś nie lubię jak Tż mi tam spogląda..teraz myślę,że zrozumiecie mnie dlatego już nie chce,żeby mi "tyłka" ruszali.Wtedy po porodzie pytałam lekarza czy jeszcze będę mogła kiedyś urodzić naturalnie-odpowiedział,że jak najbardziej-tylko natną mnie z drugiej strony...
Mam tylko nadzieję,że lekarz zgodzi się na cc, chociaż znam jego podejście,że generalnie to poważna operacja - i ja to rozumiem -ale znam tyle kobiet, które po cc po 7 dniach śmigały - a ja z moim tyłkiem męczyłam się z 3 miesiące:/ bo tak długo mniej wiecej odczuwałam ból, musiałam chodzić do ginekologa, który kontrolował gojenie etc.

Najgorsze jest to,że znając moje "szczęście" to mnie przy tej cc wykończą:/
Współczuję przeżyć.

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Kupiłam kosz Mojżesza i ciągle się martwię, że to przegięcie Ale nikt nic nie wie, nawet TŻ i kupiłam, bo był ładny beżowo-ecru z fajnymi akcesoriami
A jutro mam połówkowe i mam nadzieję, ze nic paskudnego nie wyjdzie...
Gratuluję zakupu
Powodzenia dziś na wizycie! Wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
ja z kolei gdzieś czytałam że dopiero od 34 tyg powinno się robić te masaże... ale nie wczytywałam się jeszcze dokładnie w temat. może zapytam lekarza na wizycie, ale to już będzie 24 tydz... a jak się okaże że można było od 20-tego to lipa
W kalendarzu na BBF też mam wpisane, że masaż krocza można wykonywać od 34 tc

Cytat:

Gratuluję

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Witam się w 20 tyg !!!! Połowa za mną ))
I ja też

Dzień dobry
Zjadłam dziś mleko na śniadanie i mam nadzieję, że będę żyć

Co do porodów to ile kobiet tyle opinii. Z tym nacinaniem krocza to też jest różnie. Bo ja znowu słyszałam, że przy nacinaniu rzadziej się pęka aż do odbytu. A przy pęknięciu ryzyko takie jest większe.
Nie chcę się stresować porodem póki co, bo na to przyjdzie czas. Póki co jestem dobrej myśli.
Stary 2015-07-31, 09:02   #382
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewuszki

Hej, Hej ale super, że udało się chłopczyka zmajstrowac, gratulacje

A ja dzisiaj w końcu miałam lepszą noc od 3 poprzednich i się wyspalam a jak się położyłam, to jeszcze Malutka potańczyla trochę dla mamy, nie wiem co ona wczoraj taka aktywna i radosna, wczesniej tak nie było, ale nie narzekam i proszę o więcej

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 09:02   #383
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
czuje sie jak paralityk w tej ciazy juz
Ja też! Na dodatek każdy tydzień przynosi coś nowego jeśli chodzi o ułomność.. masakra!
Stary 2015-07-31, 09:12   #384
SweetViolet
Zadomowienie

Witam się w piątek

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Nie gadajcie o porodach.... ;/ nakręcić tylko sie można tak negatywnie.

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Hmm chyba i tak juz sie niektóre wystraszyly.... ja mega się bałam porodu i nawet gin mówił mi o wskazaniach od psychologa... wiec wiem o czym mówię dziewczyny... nie czytajcie tych historii złych bo ich najwięcej. Musicie znac niebezpieczeństwa ale musicie tez wierzyć w siebie a to nie pomaga....

Ja przed porodem bo mialsn wywoływany naprawdę byłam przekonana że umre. Wiem ze to abstrakcja teraz ale tak mnie nastawily historie z net i patologii. Takiego przerażenia nie życzę najgorszemu wrogowi.

Wiec nie czytajcie tylko tego albo niech dziewczyny o piszą szczerze o swoich ok porodach.
W internecie jest niestety dużo negatywnych opisów, ale nie dlatego, że ciężkich i trudnych porodów jest więcej, ale dlatego, że te co miały źle, chcą się poskarżyć i przestrzec inne. A tak naprawdę w ogromnej większości wszystko idzie w miarę sprawnie i do zniesienia. I o tym trzeba zawsze pamiętać

Cytat:
Hej dziewuszki

Gratulacje

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
A ja chetnie czutam takie historie. W ramach bardziej zeby wiedziec co i jak moze byc, jakie mam prawa.
Nastawiam sie jednak na szybki fajny porod, zdajac sobie sprawe ze moze tak nie byc weszlo to i wyjdzie- to moje motto :p choxiaz wiem ze wchodzac bylo duiuzo mniejsze haha
Z tego samego założenia wychodzę

Wyobrażacie sobie? Mieliśmy mieć na wczoraj samochód, ale ktoś czegoś nie dopilnował i części nie przyszły I dzisiaj kolejny dzień bez samochodu

W ogóle ten tydzień jest dziwny. Miał we wtorek przyjść technik, żeby telewizję podłączyć, bo zmienialiśmy pakiet. (już nie będę wspominać o tym ile było z tym problemów wcześniej, ale niemało). No i we wtorek technika nie ma. Okazało się, że ktoś u nich anulował zamówienie na tego technika. Bez naszej wiedzy No masakra...

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 09:14   #385
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też! Na dodatek każdy tydzień przynosi coś nowego jeśli chodzi o ułomność.. masakra!

I ja ! I ja!

Wczoraj wzielam.apap i przespalam cala noc. Zatoki mi schodza super ale ten zab robiony kanalowo mnie cmi caly czas zadzwonie dzis do stomatologa bo to chyba nienormalne.

A co do porodow. Wejde na kompa to znajde swoj opis i Wam wkleje
Zeby bylo tez spojrzenie na piekny porod sn

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2015-07-31 o 09:16
Stary 2015-07-31, 09:15   #386
benita84
Zadomowienie

witam z rana
dziewczyny szalejecie z postami wczoraj trochę poczytałam w kolejce do gina ale później poszłam spotkać się z koleżanką i już nie miałam kiedy zajrzeć a tu stron przybyło że ho ho

u gina wizyta szybka, niewiele się dowiedziałam, posłuchał tylko sekundę serduszka, sprawdził szyjkę i tyle. Dostałam skierowanie na tą glukozę ble... I dostałam receptę na żelazo bo niby wyniki mi spadają :/ oczywiście jak zawsze mózg pracuje w zwolnionym tempie i zapomniałam zapytać czy zamiast tego co mi wypisał mogę wziąć actiferol bo mam jeszcze całe opakowanie w domu

Cytat:
gratulacje synka super
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 09:18   #387
czubasek20
Zakorzenienie

blackbejbe maz chyba zadowolony z synka ?
Tata mojej kolezanki robil kilka prob. Ma 4 dziewczyny no i za 5 udalo sie chlopaka i maja takiego malego Kubusia

Stary 2015-07-31, 09:21   #388
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki nie odzywam się bo nie mogę nadążyć z czytaniem Was ale nadrobilam dzisiaj wszystko tyle że nie będę odpisywac bo zajeloby mi to wieczność dzisiaj w pracy w wolnej chwili muszę wybrać kilka wózków które chcę obejrzeć żeby nie jeździć bez ładu i składu. Tak jak pisałam wcześniej, mój główny faworyt Camarelo Carera chyba odpadnie bo opinie o spacerowce są mało pozytywne, więc będę szukać głównie w Tako (modele z kubelkowym spodem gondoli) i chciałam jeszcze zobaczyć na żywo wozek Roan Bass bo też ma dobre opinie i wizualnie mi się podoba. Każdy z nich muszę przetestować pod kątem wagi i łatwości rozkładania bo będę musiała znosić wózek z 3 piętra bez windy...

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 09:28   #389
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość

u gina wizyta szybka, niewiele się dowiedziałam, posłuchał tylko sekundę serduszka, sprawdził szyjkę i tyle. Dostałam skierowanie na tą glukozę ble... I dostałam receptę na żelazo bo niby wyniki mi spadają :/ oczywiście jak zawsze mózg pracuje w zwolnionym tempie i zapomniałam zapytać czy zamiast tego co mi wypisał mogę wziąć actiferol bo mam jeszcze całe opakowanie w domu

mi kazał brać ascofer 2x1, on jest bez recepty. Wszystko zależy ile jest żelaza w actiferolu - mi w tych dwóch tabletkach dziennie wyjdzie ok.46 mg dziennie
Stary 2015-07-31, 09:29   #390
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
mi położna położyła synka na brzuchu zaraz po jak jeszcze pępowina była nieprzecięta chwile leżał i później poszła pokazać go tżtowi a mnie lekarz zszył (najgorsza część porodu) i przewieźli mnie do sali poporodowej i tam już mały był ze mną przez jakieś 2-3h. Później jeszcze raz wzięli go na jakieś badania na chwilę, ale zaraz wrócił i już całą noc ze mną spał

wczoraj widzę był ciężki temat porodów... dziewczyny bardzo Wam współczuję takich przeżyć brak profesjonalizmu u ludzi którzy towarzyszą nam w tak ważnym momencie jest straszny... pozostaje się cieszyć że konsekwencje nie są gorsze ale wiem ze to takie sobie pocieszenie

mój poród przy tym co pisałyście to jak pobyt w spa, a rodziłam w szpitalu którego nikt nie polecał ale trafiłam na miłą młodą położną, może nie skakała przy mnie ale co jakiś czas zagląda sprawdzić jak sytuacja się rozwija... poród miałam wywoływany wiec nie tylko oksytocyna ale jeszcze balonik foleya miałam ale traumy nie mam... naciencie też solidne mi zrobili ale u mnie i tak bez pęknięcia by się nie obyło więc wolę nacięcie albo raczej wolę się nad tym za wiele nie zastanawiać skoro i tak już nic nie zmienię

co do zgody do nacinania i szczepienia dziecka to przy wypełnianiu tych wszystkich papierów jak nas przyjmują podpisuje się wszystkie zgody, teoretycznie później i tak powinni zapytać jeszcze raz ale wiecie jak jest, mają zgodę na piśmie to już im wszystko jedno (oczywiście tak nie powinno być). A u mnie te dokumenty były tak skonstruowane ze jak podpisywałam zgodę na wszelkie zabiegi ratujące życie to tam też było wciśnięte np. o tym nacięciu i to samo przy dziecku ze zgadzam się na wszystkie niezbędne zabiegi po urodzeniu. Zresztą ja jeszcze trafiłam do szpitala bez bóli wiec byłam w miarę świadoma co podpisuję a jak ktoś przyjeżdża z regularnymi skurczami to nie wiem czy ma siłę się w to wszystko wczytać

Edytowane przez benita84
Czas edycji: 2015-07-31 o 09:31
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości