Mamusie czerwcowe 2015! :) - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-31, 08:48   #2821
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Masija koniecznie daj znać co tam u Was

Charlotta83
Hej! Dobrze, że się odezwałaś. Ja często Jaśka kładę na brzuchu, właściwie to śpi tylko w takiej pozycji. W nocy staram się kłaść na plecach, na boku, ale i tak się przekręca. Wiem, że pediatrzy nie zalecają ale chybabym musiała go przywiązać, żeby leżał w jednej pozycji. Taki wiercioch. Lubi spać na brzuchu, bo męczą go straszne kolki, a tak sobie popierdzi i jest lepiej. Jak śpi na plecach, to często wybudza go z wielkim rykiem odruch moro. Na atak wielkiego ryku bez powodu, mam jeden sposób. Biorę na ręce i kładę sobie go w poprzek brzucha i tak mocno przytulam, wtedy chociaż na chwilę się uspokaja.

Często mam tak, że wstaję w nocy i nie wiem, czy Małego już nakarmiłam czy dopiero mam go karmić. Ogólnie chodzę jak zombie, dzień zaczynamy o 5 rano a kończymy o 23.
ja podobnie... mala spi a ja zasnac nie moge..wczoraj maz mala usypial a ja od 22 spalam do 2 malutka coraz lepiej spi w lozeczku chociaz ciagle strasznie sie kopie..ja nie wiem skad ona ma tyle energii
Stary 2015-07-31, 09:05   #2822
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

My już jesteśmy w domu. Dzięki Bogu.
Mała jest wykończona. Jak padła wczoraj o 20, musiałam obudzić ją o 5 rano na jedzenie i teraz śpi dalej

Postaram się wpaść później
Bardzo się cieszę! Czekamy na więcej wieści, co u Was

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
He Mamuśki! Dzięki, że nie dodałyście mnie do zaginionych Mój Jaś jest tak absorbujący, że niewiele czasu mi zostaje na inne zajęcia, stąd moja nieobecność. Ale powoli se ogarniamy i mam nadzieję, że będę tu częściej.
U nas lepiej, okazało się, ze Jaś ma nietolerancję laktozy i jego płacz wynikał z bólu brzuszka. Zmieniliśmy mleko na bezlaktozowe i mamy zupełnie inne dziecko w domu. Mam jeszcze trochę pokarmu, więc karmię go na przemian swoim i mm. Swoje mleko odciągam i podaję w butli, więc pewnie niedługo zaniknie mi to co jeszcze mam. jasiek waży 6100 i jest fajnym dużym chłopcem.
Nie sposób nadrobić wszystkiego, co napisałyście, ale zauważyłam, że pisałyście o przekładaniu główki w jedną stronę. Nasz Jasiek też tak ma, staramy się stawać po przeciwnej stronie, żeby zmuszać go do przekładania główki i jest lepiej.
Czy często kładziecie swoje smyki na brzuszku? My na początku kładliśmy często i Jasiek przekładał główkę z jednej strony na druga, ale strasznie przy tym ryczał. Ryczał do tego stopnia, że układaliśmy go coraz rzadziej i się okazało, że teraz w ogóle nie przekłada główki, jakby zapomniał jak to się robi. Myślę, że mięśnie mu się osłabiły i teraz, mimo histerii znów go układamy, ale trwa to dosłownie chwilę, bo tego ryku nie da się przesłuchać po prostu. Macie jakieś sposoby na ten lament?
Wojtek nienawidzi leżeć na brzuchu, od razu bardzo głośno płacze.. Ale u mnie na klacie na brzuchu leży normalnie, głowę podnosi, tylko na łóżku nie chce. Muszę częściej go kłaść, ale ciężko jest słuchać tego płaczu.

Dziewczyny, a co z obcinaniem paznokci u stóp?
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 09:08   #2823
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość

Wojtek nienawidzi leżeć na brzuchu, od razu bardzo głośno płacze.. Ale u mnie na klacie na brzuchu leży normalnie, głowę podnosi, tylko na łóżku nie chce. Muszę częściej go kłaść, ale ciężko jest słuchać tego płaczu.

ja raztylko obcinalam u stop..a mala ma 6 tygodni... wolno rosna.. u rak obcinam co 3 dni pazurki
Stary 2015-07-31, 09:12   #2824
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja się boję, że to się skończy rehabilitacją...
Dlaczego? Chodzi o główkę?

Mi pediatra mówiła, że absolutnie nie można kłaść na brzuchu. Może dojść do uduszenia, śmierci łóżeczkowej itp. Ogólnie nie zaleca się.
Położna z kolei powiedziała, że jak najbardziej można, tylko co jakiś czas trzeba sprawdzać czy oddycha.

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Mój Jasiek, jak tylko wyciągnęłam go z tych szpitalnych betów, to tak wysoko podnosił głowę i trzymał. Aż zastanawiałam się, czy to normalne.
Ja jeszcze nie obcinałam paznokci u stóp, ma bardzo krótkie i jakieś takie okrągłe. Wolno rosną.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 09:29   #2825
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Mnie wlasnie pediatra powiedziała , ze z macicy ma to ułożenie. Zaniepokoiłem sie teraz bo zaczęła sie rozglądać i jest taka przechylona. Uspokoiłas mnie, będę ja zachęcać do zmiany kierunku.
Aika układa książki pod jedną stroną łóżeczka, my przestawilismy lozeczko trochę tak, że ścianę ma po tej stronie którą tak lubi. Powiesiłam mu maskotkę na łóżeczku, żeby ją ogladał, w wózku też coś wisi po jednej stronie. Przekładamy główkę, karmię wiecrj prawą piersią (bo prawa strona to jego ulubiona, więc chętniej pije z lewej piersi), noszę częściej na prawej ręce... kładę na lewym boczku jak mam go na oku. Na brzuszek też kładziemy,ponad tydzień temu pierwszy raz obrócił się na plecki. Tylko nie lubi leżeć na brzuszku...

Aaa co ważne. Jak podnosicie z łóżeczka, to przewróccie dziecko na boczek na tą mniej ulubioną strone i dopiero podnoście- trochę boczkiem. Pisałam już o tym ze dwa tygodnie temu, jak zauważyłam asymetrie u małego, ale przeszło bez echa. A to naprawdę pomaga i może się komuś przyda
Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

moja tak codziennie wstaje póki tż jest w domu to on się nią zajmuje a ja dosypiam ale jak on wróci do pracy to nie wiem jak dam radę o tej porze wstawać. muszę ją nauczyć spać do 7 minimum rosi:

ja tak mam prawie codziennie
takie zawiechy łapię.

ostatnio w nocy zaczęłam grzebać pod nogami tż-a, obudził się i spytał co robię a ja że szukam Lilki bo gdzieś tu leży. dopiero mi pokazał że leży grzecznie u siebie w łóżeczku

oby już było dobrze rosi:

nasza też ma taką wrażliwą pupcie
syna za to nic nie ruszało

ja z tescowych nie byłam zadowolona- najgorsze ze wszystkich według mnie
Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Hahaha dobre macie schizy

Ja miałam tylko raz w sklepie.. Byłam sama, a nagle w panice Zaczęłam szukać wózka z lena
Haha no ładnie dziewczyny
Cytat:
Hej dziewczyny.

Mała jest wykończona. Jak padła wczoraj o 20, musiałam obudzić ją o 5 rano na jedzenie i teraz śpi dalej

Super
Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
Dziendobry!
Masija, cos, dobrze, ze juz w domu. ..
My wlasnie jemy na tarasie. Czy wasze dzieci tez sie tak denerwuja jak robia kupe? Alek caly sie rusza i jeczy a kupa normalna i czesto.
Czytałam, że to normalne ponieważ. .. i tu nie pamiętam dokładnie, chyba nie potrafią panować nad mięśniem zwieracza odbytu.
Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Dlaczego? Chodzi o główkę?

Mi pediatra mówiła, że absolutnie nie można kłaść na brzuchu. Może dojść do uduszenia, śmierci łóżeczkowej itp. Ogólnie nie zaleca się.
Położna z kolei powiedziała, że jak najbardziej można, tylko co jakiś czas trzeba sprawdzać czy oddycha.

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Mój Jasiek, jak tylko wyciągnęłam go z tych szpitalnych betów, to tak wysoko podnosił głowę i trzymał. Aż zastanawiałam się, czy to normalne.
Ja jeszcze nie obcinałam paznokci u stóp, ma bardzo krótkie i jakieś takie okrągłe. Wolno rosną.
U nas też nie pozwalają kłaść dziecko inaczej niż na pleckach do snu. Za to przy nas mamy kłaść dużo na brzuszku i na boku.

[Mam ważne pytanie: jak poznałyście krew w kupce dziecka? My po szczepionce przeciw rota mieliśmy meksyk a dzisiaj nad ranem w pampim był kleks po części brązowy, a zawsze był tylko żółty.
Stary 2015-07-31, 09:46   #2826
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Aika układa książki pod jedną stroną łóżeczka, my przestawilismy lozeczko trochę tak, że ścianę ma po tej stronie którą tak lubi. Powiesiłam mu maskotkę na łóżeczku, żeby ją ogladał, w wózku też coś wisi po jednej stronie. Przekładamy główkę, karmię wiecrj prawą piersią (bo prawa strona to jego ulubiona, więc chętniej pije z lewej piersi), noszę częściej na prawej ręce... kładę na lewym boczku jak mam go na oku. Na brzuszek też kładziemy,ponad tydzień temu pierwszy raz obrócił się na plecki. Tylko nie lubi leżeć na brzuszku...

Aaa co ważne. Jak podnosicie z łóżeczka, to przewróccie dziecko na boczek na tą mniej ulubioną strone i dopiero podnoście- trochę boczkiem. Pisałam już o tym ze dwa tygodnie temu, jak zauważyłam asymetrie u małego, ale przeszło bez echa. A to naprawdę pomaga i może się komuś przyda

Super

Czytałam, że to normalne ponieważ. .. i tu nie pamiętam dokładnie, chyba nie potrafią panować nad mięśniem zwieracza odbytu.

U nas też nie pozwalają kłaść dziecko inaczej niż na pleckach do snu. Za to przy nas mamy kłaść dużo na brzuszku i na boku.

[Mam ważne pytanie: jak poznałyście krew w kupce dziecka? My po szczepionce przeciw rota mieliśmy meksyk a dzisiaj nad ranem w pampim był kleks po części brązowy, a zawsze był tylko żółty.
Marei-dzieki za rady u nas tylko raz byla krew w kupce ale to dlatego ze mala miala straszne zaparcia i krwi bylo troszeczke..
Stary 2015-07-31, 09:59   #2827
Cos_
Zakorzenienie

Charlotte układaj co po prostu częściej ale krócej
Mnie tak Blanka głowę trzyma cały czas w jedną stronę ale to przez tą intensywną chyba ja tam cały czas tak ukladali. Ja ja układam na drugim boku i zastawiam ten gdzie zawsze układała głowę wkurza się ale zaraz przestaje. My idziemyndo neurologa 19.08 bo naszej neonatolog nie podobało się ze Patryk wugina głowę do tylu.
Marei U nas była normalna czerwona kreska na sluzie i kropka.

Rybka można układać dziecko na brzuchu w dzień to w nocy nie zaleca się układania na brzuchu w dzień jak najbardziej wskazane toż to gimnastyka
Stary 2015-07-31, 10:08   #2828
k a j a
Zakorzenienie

Masija dobrze ze już w domu

Lena jeszcze śpi

O już nie śpi

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 10:19   #2829
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Poldzik- tak Franek się denerwuje jak robi kupę. A robi ją najczęściej jedząc... Co z kolei mnie denerwuje. Bo go to rozprasza.
U nas jest tak samo

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Ja wczoraj jadlam golabki wiec testuje na dziecku kapuste

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Ja dzis sie obudzilam o 6 i bylam pewna, ze przewinelam Laurke i zapomnialam nakarmic. Wzielam wiec spiace dziecko (!) i zaczęłam karmic
Stary 2015-07-31, 10:21   #2830
kaczuszka1986
Zadomowienie

Kombinezon na zimę kupiony

Edytowane przez kaczuszka1986
Czas edycji: 2015-07-31 o 10:25
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 10:28   #2831
poldzik
Zadomowienie

Alek zasnal po karmieniu o osmej i jeszcze spi uooo.
U nas tez zalecaja klasc na wznak ale moje dziecko na brzuszku spi duzo spokojniej- tak jak ktoras tu pisala na pleckach budzi go odruch moro. Jedyne co to umie przekrecic tylko glowke wiec jak sie obudzi na brzuszku to jest lament- jak nie spi bardzo nie lubi byc tak kladziony.

Ooo budzi sie!

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Dzieki za odpowiedzi w sprawie kup. U nas czasem jest wrecz wycie bo kupa.

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

A w ogole jak spi na brzuszku i zaczyna sie ruszac i budzic to czasem wystarczy go Po pupce poklepac zeby jeszcze pospal.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

A co do dyskusji o tv i elektronice, wiem, ze zakonczona, nie chce z nikim dyskutowac ale ja tez z tych przekonanych ze przed drugim trzecim rokiem zycia to tylko szkodzi. I pytanie dla tych co mysla tak jak ja- a jak tv jest wlaczone ale tak zeby dziecko nie patrzylo (np przy karmieniu matka chce serial obejrzec hehe) to tez niedobrze wg was?

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Kaczuszka ale cudo! !!!!
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 10:35   #2832
fartuch
Zakorzenienie

kaczuszka wooow
są meskie wersje?
Stary 2015-07-31, 10:40   #2833
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Dziendobry!
My wlasnie jemy na tarasie. Czy wasze dzieci tez sie tak denerwuja jak robia kupe? Alek caly sie rusza i jeczy a kupa normalna i czesto.
Dokładnie to samo u nas jest przy zwykłych kupach

Cytat:
He Mamuśki! Dzięki, że nie dodałyście mnie do zaginionych Mój Jaś jest tak absorbujący, że niewiele czasu mi zostaje na inne zajęcia, stąd moja nieobecność. Ale powoli se ogarniamy i mam nadzieję, że będę tu częściej.
U nas lepiej, okazało się, ze Jaś ma nietolerancję laktozy i jego płacz wynikał z bólu brzuszka. Zmieniliśmy mleko na bezlaktozowe i mamy zupełnie inne dziecko w domu. Mam jeszcze trochę pokarmu, więc karmię go na przemian swoim i mm. Swoje mleko odciągam i podaję w butli, więc pewnie niedługo zaniknie mi to co jeszcze mam. jasiek waży 6100 i jest fajnym dużym chłopcem.
Nie sposób nadrobić wszystkiego, co napisałyście, ale zauważyłam, że pisałyście o przekładaniu główki w jedną stronę. Nasz Jasiek też tak ma, staramy się stawać po przeciwnej stronie, żeby zmuszać go do przekładania główki i jest lepiej.
Czy często kładziecie swoje smyki na brzuszku? My na początku kładliśmy często i Jasiek przekładał główkę z jednej strony na druga, ale strasznie przy tym ryczał. Ryczał do tego stopnia, że układaliśmy go coraz rzadziej i się okazało, że teraz w ogóle nie przekłada główki, jakby zapomniał jak to się robi. Myślę, że mięśnie mu się osłabiły i teraz, mimo histerii znów go układamy, ale trwa to dosłownie chwilę, bo tego ryku nie da się przesłuchać po prostu. Macie jakieś sposoby na ten lament?
Z tego co pamiętam to starszak nie lubił kładzenie na brzuchu. Wtedy "przybijal" gwozdzia i wył... Kładzenie na sobie póki co...a jeżeli już się interesuje kolorowymi rzeczami lub zacznie to pokazuj mu tak żeby się zainteresował i zaczął podnosić ta główkę.
Cytat:

U nóg obcinalam raptem raz albo dwa.

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Ja też się przymierzalam do kupienia kombinezonu aleee.. Poczekam jeszcze bo nie wiem co z rozmiarem. Wydaje mi się że na 68 aie skonczy

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 10:41   #2834
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
kaczuszka wooow
są meskie wersje?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5543291086.jpg (41,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5528876544.jpg (39,4 KB, 9 załadowań)
Stary 2015-07-31, 10:42   #2835
Irmusia81
Zakorzenienie

Poldzik- ja z tych co nie popierają oglądania tv przez mauchy.
Leoś zaczął oglądać bajkę jakieś pól roku temu.

Teraz jak jest Franek to Leoś ogląda niestety częściej ale w ciągu dnia nigdy nie włączamy tv. Raczej rano i przed kolacją ogląda.
Ja nie oglądam karmiąc bo nie mamy tv w sypialni a tylko tam karmie.
Poza tym u nas karmienie trwa krótko.

Co do leżenia na brzuchu. Leoś nienawidził i Franek ma to samo 😉 nie zmuszam. Kładę baaardzo rzadko.

Z Leosiem zaczęliśmy ćwiczyć - pod przymusem- jak miał kilka miesięcy, bo nie podnosił głowy wcale. I wszystko wyćwiczyliśmy. Kładłam go na kocu na stole- trzeba na twardym i pokazywałam mu zabawki, włączałam nieznane mu dźwięki i wtedy podnosił głowę. Ta metodą nauczyłam go ładnie podnosić się na rączkach.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 10:48   #2836
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny.

cudnie, odpoczywajcie

kaczuszka, cudne te kombinezony skąd są?
Stary 2015-07-31, 10:54   #2837
poldzik
Zadomowienie

Irmusia dzieki za odpowiedz. U nas karmienie czesto trwa dlugo a ja karmie gdzie popadnie wiec przyznam, ze czesto ogladam tv karmiac. Jedyne to ze zawsze jak sie robi ciemno to zapalam swiatlo zeby nie migalo swiatlo z tv.
Musze sprawdzic czy nie ogladajac tv przy karmieniu moje dziecko bedzie lepiej spalo.
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 11:11   #2838
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość

Super

Dzieki Marei, musze o tym pamietac. Przekladanie glowki na druga strone to moja obsesja chociaz jest ciezko, np w nocy.

Cos, Masija super, ze juz w domu jestescie. Oby juz bylo dobrze.

Moja tez sie prezy przy kupie i robi sie cala czerwona a problemow z kupa nie ma i robi 3 dziennie.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 11:14   #2839
fartuch
Zakorzenienie

kaczuszka dawaj linka ten ciemnobrązowy jest boski
Stary 2015-07-31, 11:16   #2840
kaczuszka1986
Zadomowienie

http://allegro.pl/kombinezon-na-zime...401047594.html
Proszę :P
Stary 2015-07-31, 11:20   #2841
kejtiCe
Zakorzenienie

ale cena..
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 11:21   #2842
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
ale cena..
Za becikowe
Stary 2015-07-31, 11:25   #2843
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

U mnie już dawno nie ma becikowego

Cena mało przyciągająca ale fakt że słodki

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 11:33   #2844
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Za becikowe
A ja nie mam becikowego
Boję się jeszcze kupić kombinezon bo nie wiem jaki rozmiar
A czy wiecie gdzie są jakieś wyprzedaże body ? Mały zaczyna z wszystkiego wyrastac i czas na zakupy
Stary 2015-07-31, 11:51   #2845
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny.

Kochana odpocznijcie teraz po tych wszystkich okropnych stresach.

Cytat:
Dziendobry!
Oj tak moja tez jeczy i robi sie z niej buraczek, ale jest bez placzu i kupki sa ladne

Marei co do ukladania glowki na jedna strone i eliminacje tego to potwierdzilas slowa naszej rehabilitantki.

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Kombinezon na zimę kupiony
Superowy musze tz pokazac

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 11:54   #2846
masija
Zakorzenienie

Hej.

To tak: w zasadzie nie wiadomo co Małej było.
Wszystkie badania idealne. Nawet badanie kału gdzie wszyscy myśleli, że na bank wyjdzie bakteria-idealne. Nic kompletnie nie wyszło.
Gorączka spadła i uspokoiła się trochę we wtorek więc nie było decyzji o punkcji.
W zasadzie to dostała 3 kroplówki, zaczęła jeść pierś.
Wszystko by było ok ale zaczęła nam spadać z wagi i wyszło na to, że się nie najada. Ważyła mniej po karmieniu niż przed. Ogólnie jadła non stop, co godzinę i wydawało mi się, że dużo bo długo ale spadała dalej.
W końcu wczoraj dostała butlę zaraz po kp, zjadła 100 i przybrała od razu idealnie.
Zalecenie mam żeby kp ale żeby dokarmiać też mm.

Jest spokojniejsza (odpukać) ale znowu co mnie niepokoi to brak kup.
Od niedzieli (gdzie jej pomogliśmy rurką) nie zrobiła do wtorku-tutaj dali jej czopek i kupa poszła.
Od wtorku-nic. Coś tam takie jakby popuszczenie wielkości złotówki ale tak to tyle. Nie pręży się, gazy odchodzą..
Lekarka kazała nam dać sobie czas do 5 dni. Jeśli nie zrobi-iść do naszego lekarza.

Nie wiem co jej się stało tak z dnia na dzień bo do tej pory nie wyrabiałam ze zmianą. Martwię się tym strasznie.
A masuję, kładę na brzuszku, w tej pozycji o której pisałyście itp. i nic.

A co do samego szpitala to mam nadzieję, że nigdy więcej tam nie trafimy bo patrzeć jak wbijają się po 2 x w każdą rękę i każdą nóżkę i dopiero za 9 x zakładają wenflon... nie życzę nikomu

Mała jest tak wykończona, że śpi teraz cały czas. Nóżek w ogóle satram się nie dotykać bo jest okropny płacz. Ręce jeszcze jako tako ale bardzo delikatnie.
Mam nadzieję, że zapomni wszystko szybko bo do tej pory nawet do tż'ta nie chciała iść

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2015-07-31 o 11:55
masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 11:59   #2847
fartuch
Zakorzenienie

Masija oby wszystko wróciło do normy musi być dobrze

Dziewczyny zrobił mi się zastój to mozliwe po dwóch miesiącach? mam wielką gulę wielkości śliwki w lewej piersi tak od spodu, bardzo boli. Możecie mi przypomnieć jak to było? Najpierw ciepła kąpiel, potem karmienie a potem zimna kapucha? boli jak cholerra próbuje to rozmasować ale taki ból że aż w pięty idzie...
Stary 2015-07-31, 12:03   #2848
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Hej.

To tak: w zasadzie nie wiadomo co Małej było.
Wszystkie badania idealne. Nawet badanie kału gdzie wszyscy myśleli, że na bank wyjdzie bakteria-idealne. Nic kompletnie nie wyszło.
Gorączka spadła i uspokoiła się trochę we wtorek więc nie było decyzji o punkcji.
W zasadzie to dostała 3 kroplówki, zaczęła jeść pierś.
Wszystko by było ok ale zaczęła nam spadać z wagi i wyszło na to, że się nie najada. Ważyła mniej po karmieniu niż przed. Ogólnie jadła non stop, co godzinę i wydawało mi się, że dużo bo długo ale spadała dalej.
W końcu wczoraj dostała butlę zaraz po kp, zjadła 100 i przybrała od razu idealnie.
Zalecenie mam żeby kp ale żeby dokarmiać też mm.

Jest spokojniejsza (odpukać) ale znowu co mnie niepokoi to brak kup.
Od niedzieli (gdzie jej pomogliśmy rurką) nie zrobiła do wtorku-tutaj dali jej czopek i kupa poszła.
Od wtorku-nic. Coś tam takie jakby popuszczenie wielkości złotówki ale tak to tyle. Nie pręży się, gazy odchodzą..
Lekarka kazała nam dać sobie czas do 5 dni. Jeśli nie zrobi-iść do naszego lekarza.

Nie wiem co jej się stało tak z dnia na dzień bo do tej pory nie wyrabiałam ze zmianą. Martwię się tym strasznie.
A masuję, kładę na brzuszku, w tej pozycji o której pisałyście itp. i nic.

A co do samego szpitala to mam nadzieję, że nigdy więcej tam nie trafimy bo patrzeć jak wbijają się po 2 x w każdą rękę i każdą nóżkę i dopiero za 9 x zakładają wenflon... nie życzę nikomu

Mała jest tak wykończona, że śpi teraz cały czas. Nóżek w ogóle satram się nie dotykać bo jest okropny płacz. Ręce jeszcze jako tako ale bardzo delikatnie.
Mam nadzieję, że zapomni wszystko szybko bo do tej pory nawet do tż'ta nie chciała iść
mam nadzieję, że już bedzie tylko lepiej biedne maleństwo dużo zdrówka dla małej

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Masija oby wszystko wróciło do normy musi być dobrze

Dziewczyny zrobił mi się zastój to mozliwe po dwóch miesiącach? mam wielką gulę wielkości śliwki w lewej piersi tak od spodu, bardzo boli. Możecie mi przypomnieć jak to było? Najpierw ciepła kąpiel, potem karmienie a potem zimna kapucha? boli jak cholerra próbuje to rozmasować ale taki ból że aż w pięty idzie...
dokładnie tak jak piszesz, ja mam tez takie cos co się wkłada do wody i trzyma to temop jakis czas (stosuje sie to generalnie w zimie) ale na piers przykladałam i jednoczesnie karmiłam małą i bardzo pomogło, a jak bedziesz sobie polewała ciepłą wodą piers to próbuj delikatnie okreznymi ruchami masować i zaraz po od razu małą przystawiaj
Stary 2015-07-31, 12:28   #2849
Irmusia81
Zakorzenienie

Masija- współczuję przeżyć... Dobrze że już jesteście w domu.
A kup może nie być właśnie przez to że z wagi spadała - tak mi się wydaje.

A ja właśnie kupiłam na all używany kombinezon na 68. Za całe 28 zl z przesyłką 😉 ciekawe czy faktycznie jest w bardzo dobrym stanie.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 12:33   #2850
fartuch
Zakorzenienie

Dzięki Kaczko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości