|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
Cytat:
malutka coraz lepiej spi w lozeczku chociaz ciagle strasznie sie kopie..ja nie wiem skad ona ma tyle energii
|
|
#2822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekamy na więcej wieści, co u Was ![]() Cytat:
Ale u mnie na klacie na brzuchu leży normalnie, głowę podnosi, tylko na łóżku nie chce. Muszę częściej go kłaść, ale ciężko jest słuchać tego płaczu. ![]() Dziewczyny, a co z obcinaniem paznokci u stóp?
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego? Chodzi o główkę?
Mi pediatra mówiła, że absolutnie nie można kłaść na brzuchu. Może dojść do uduszenia, śmierci łóżeczkowej itp. Ogólnie nie zaleca się. Położna z kolei powiedziała, że jak najbardziej można, tylko co jakiś czas trzeba sprawdzać czy oddycha. ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Mój Jasiek, jak tylko wyciągnęłam go z tych szpitalnych betów, to tak wysoko podnosił głowę i trzymał. Aż zastanawiałam się, czy to normalne. ![]() Ja jeszcze nie obcinałam paznokci u stóp, ma bardzo krótkie i jakieś takie okrągłe. Wolno rosną.
|
#2825 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa co ważne. Jak podnosicie z łóżeczka, to przewróccie dziecko na boczek na tą mniej ulubioną strone i dopiero podnoście- trochę boczkiem. Pisałam już o tym ze dwa tygodnie temu, jak zauważyłam asymetrie u małego, ale przeszło bez echa. A to naprawdę pomaga i może się komuś przyda Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[Mam ważne pytanie: jak poznałyście krew w kupce dziecka? My po szczepionce przeciw rota mieliśmy meksyk a dzisiaj nad ranem w pampim był kleks po części brązowy, a zawsze był tylko żółty. |
||||||
|
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
Charlotte układaj co po prostu częściej ale krócej
Mnie tak Blanka głowę trzyma cały czas w jedną stronę ale to przez tą intensywną chyba ja tam cały czas tak ukladali. Ja ja układam na drugim boku i zastawiam ten gdzie zawsze układała głowę wkurza się ale zaraz przestaje. My idziemyndo neurologa 19.08 bo naszej neonatolog nie podobało się ze Patryk wugina głowę do tylu. Marei U nas była normalna czerwona kreska na sluzie i kropka. Rybka można układać dziecko na brzuchu w dzień to w nocy nie zaleca się układania na brzuchu w dzień jak najbardziej wskazane toż to gimnastyka
|
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Masija dobrze ze już w domu
Lena jeszcze śpi O już nie śpi
|
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Ja wczoraj jadlam golabki wiec testuje na dziecku kapuste ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Ja dzis sie obudzilam o 6 i bylam pewna, ze przewinelam Laurke i zapomnialam nakarmic. Wzielam wiec spiace dziecko (!) i zaczęłam karmic
|
|
#2830 |
|
Zadomowienie
|
Kombinezon na zimę kupiony
![]()
Edytowane przez kaczuszka1986 Czas edycji: 2015-07-31 o 10:25 |
|
|
|
#2831 |
|
Zadomowienie
|
Alek zasnal po karmieniu o osmej i jeszcze spi uooo.
U nas tez zalecaja klasc na wznak ale moje dziecko na brzuszku spi duzo spokojniej- tak jak ktoras tu pisala na pleckach budzi go odruch moro. Jedyne co to umie przekrecic tylko glowke wiec jak sie obudzi na brzuszku to jest lament- jak nie spi bardzo nie lubi byc tak kladziony. Ooo budzi sie! ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Dzieki za odpowiedzi w sprawie kup. U nas czasem jest wrecz wycie bo kupa. ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- A w ogole jak spi na brzuszku i zaczyna sie ruszac i budzic to czasem wystarczy go Po pupce poklepac zeby jeszcze pospal. ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- A co do dyskusji o tv i elektronice, wiem, ze zakonczona, nie chce z nikim dyskutowac ale ja tez z tych przekonanych ze przed drugim trzecim rokiem zycia to tylko szkodzi. I pytanie dla tych co mysla tak jak ja- a jak tv jest wlaczone ale tak zeby dziecko nie patrzylo (np przy karmieniu matka chce serial obejrzec hehe) to tez niedobrze wg was?---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Kaczuszka ale cudo! !!!! |
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
kaczuszka wooow
są meskie wersje?
|
|
#2833 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Ja też się przymierzalam do kupienia kombinezonu aleee.. Poczekam jeszcze bo nie wiem co z rozmiarem. Wydaje mi się że na 68 aie skonczy |
|||
|
|
|
#2834 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Poldzik- ja z tych co nie popierają oglądania tv przez mauchy.
Leoś zaczął oglądać bajkę jakieś pól roku temu. Teraz jak jest Franek to Leoś ogląda niestety częściej ale w ciągu dnia nigdy nie włączamy tv. Raczej rano i przed kolacją ogląda. Ja nie oglądam karmiąc bo nie mamy tv w sypialni a tylko tam karmie. Poza tym u nas karmienie trwa krótko. Co do leżenia na brzuchu. Leoś nienawidził i Franek ma to samo 😉 nie zmuszam. Kładę baaardzo rzadko. Z Leosiem zaczęliśmy ćwiczyć - pod przymusem- jak miał kilka miesięcy, bo nie podnosił głowy wcale. I wszystko wyćwiczyliśmy. Kładłam go na kocu na stole- trzeba na twardym i pokazywałam mu zabawki, włączałam nieznane mu dźwięki i wtedy podnosił głowę. Ta metodą nauczyłam go ładnie podnosić się na rączkach.
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kaczuszka, cudne te kombinezony
|
|
#2837 |
|
Zadomowienie
|
Irmusia dzieki za odpowiedz. U nas karmienie czesto trwa dlugo a ja karmie gdzie popadnie wiec przyznam, ze czesto ogladam tv karmiac. Jedyne to ze zawsze jak sie robi ciemno to zapalam swiatlo zeby nie migalo swiatlo z tv.
Musze sprawdzic czy nie ogladajac tv przy karmieniu moje dziecko bedzie lepiej spalo. |
|
|
|
#2838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieki Marei, musze o tym pamietac. Przekladanie glowki na druga strone to moja obsesja chociaz jest ciezko, np w nocy. Cos, Masija super, ze juz w domu jestescie. Oby juz bylo dobrze. Moja tez sie prezy przy kupie i robi sie cala czerwona a problemow z kupa nie ma i robi 3 dziennie. |
|
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
kaczuszka dawaj linka
ten ciemnobrązowy jest boski
|
|
#2840 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
ale cena..
|
#2842 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2844 |
|
Rozeznanie
|
A ja nie mam becikowego
![]() Boję się jeszcze kupić kombinezon bo nie wiem jaki rozmiar ![]() A czy wiecie gdzie są jakieś wyprzedaże body ? Mały zaczyna z wszystkiego wyrastac i czas na zakupy
|
#2845 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Marei co do ukladania glowki na jedna strone i eliminacje tego to potwierdzilas slowa naszej rehabilitantki. ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Superowy musze tz pokazac
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
To tak: w zasadzie nie wiadomo co Małej było. Wszystkie badania idealne. Nawet badanie kału gdzie wszyscy myśleli, że na bank wyjdzie bakteria-idealne. Nic kompletnie nie wyszło. Gorączka spadła i uspokoiła się trochę we wtorek więc nie było decyzji o punkcji. W zasadzie to dostała 3 kroplówki, zaczęła jeść pierś. Wszystko by było ok ale zaczęła nam spadać z wagi i wyszło na to, że się nie najada. Ważyła mniej po karmieniu niż przed. Ogólnie jadła non stop, co godzinę i wydawało mi się, że dużo bo długo ale spadała dalej. W końcu wczoraj dostała butlę zaraz po kp, zjadła 100 i przybrała od razu idealnie. Zalecenie mam żeby kp ale żeby dokarmiać też mm. Jest spokojniejsza (odpukać) ale znowu co mnie niepokoi to brak kup. Od niedzieli (gdzie jej pomogliśmy rurką) nie zrobiła do wtorku-tutaj dali jej czopek i kupa poszła. Od wtorku-nic. Coś tam takie jakby popuszczenie wielkości złotówki ale tak to tyle. Nie pręży się, gazy odchodzą.. Lekarka kazała nam dać sobie czas do 5 dni. Jeśli nie zrobi-iść do naszego lekarza. Nie wiem co jej się stało tak z dnia na dzień bo do tej pory nie wyrabiałam ze zmianą. Martwię się tym strasznie. A masuję, kładę na brzuszku, w tej pozycji o której pisałyście itp. i nic. A co do samego szpitala to mam nadzieję, że nigdy więcej tam nie trafimy bo patrzeć jak wbijają się po 2 x w każdą rękę i każdą nóżkę i dopiero za 9 x zakładają wenflon... nie życzę nikomu ![]() Mała jest tak wykończona, że śpi teraz cały czas. Nóżek w ogóle satram się nie dotykać bo jest okropny płacz. Ręce jeszcze jako tako ale bardzo delikatnie. Mam nadzieję, że zapomni wszystko szybko bo do tej pory nawet do tż'ta nie chciała iść
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-07-31 o 11:55 |
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Masija oby wszystko wróciło do normy
Dziewczyny zrobił mi się zastój to mozliwe po dwóch miesiącach? mam wielką gulę wielkości śliwki w lewej piersi tak od spodu, bardzo boli. Możecie mi przypomnieć jak to było? Najpierw ciepła kąpiel, potem karmienie a potem zimna kapucha? boli jak cholerra
|
|
#2848 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
biedne maleństwo dużo zdrówka dla małej ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
Masija- współczuję przeżyć... Dobrze że już jesteście w domu.
A kup może nie być właśnie przez to że z wagi spadała - tak mi się wydaje. A ja właśnie kupiłam na all używany kombinezon na 68. Za całe 28 zl z przesyłką 😉 ciekawe czy faktycznie jest w bardzo dobrym stanie.
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Kaczko
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

Taki wiercioch. Lubi spać na brzuchu, bo męczą go straszne kolki, a tak sobie popierdzi i jest lepiej. Jak śpi na plecach, to często wybudza go z wielkim rykiem odruch moro. Na atak wielkiego ryku bez powodu, mam jeden sposób. Biorę na ręce i kładę sobie go w poprzek brzucha i tak mocno przytulam, wtedy chociaż na chwilę się uspokaja.
Ogólnie chodzę jak zombie, dzień zaczynamy o 5 rano a kończymy o 23. 
malutka coraz lepiej spi w lozeczku chociaz ciagle strasznie sie kopie..ja nie wiem skad ona ma tyle energii

Czekamy na więcej wieści, co u Was
06.09.2014
rosi:

ten ciemnobrązowy jest boski
biedne maleństwo