Mamusie czerwcowe 2015! :) - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-31, 12:34   #2851
kika1989wroc
Rozeznanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Hej.

To tak: w zasadzie nie wiadomo co Małej było.
Wszystkie badania idealne. Nawet badanie kału gdzie wszyscy myśleli, że na bank wyjdzie bakteria-idealne. Nic kompletnie nie wyszło.
Gorączka spadła i uspokoiła się trochę we wtorek więc nie było decyzji o punkcji.
W zasadzie to dostała 3 kroplówki, zaczęła jeść pierś.
Wszystko by było ok ale zaczęła nam spadać z wagi i wyszło na to, że się nie najada. Ważyła mniej po karmieniu niż przed. Ogólnie jadła non stop, co godzinę i wydawało mi się, że dużo bo długo ale spadała dalej.
W końcu wczoraj dostała butlę zaraz po kp, zjadła 100 i przybrała od razu idealnie.
Zalecenie mam żeby kp ale żeby dokarmiać też mm.

Jest spokojniejsza (odpukać) ale znowu co mnie niepokoi to brak kup.
Od niedzieli (gdzie jej pomogliśmy rurką) nie zrobiła do wtorku-tutaj dali jej czopek i kupa poszła.
Od wtorku-nic. Coś tam takie jakby popuszczenie wielkości złotówki ale tak to tyle. Nie pręży się, gazy odchodzą..
Lekarka kazała nam dać sobie czas do 5 dni. Jeśli nie zrobi-iść do naszego lekarza.

Nie wiem co jej się stało tak z dnia na dzień bo do tej pory nie wyrabiałam ze zmianą. Martwię się tym strasznie.
A masuję, kładę na brzuszku, w tej pozycji o której pisałyście itp. i nic.

A co do samego szpitala to mam nadzieję, że nigdy więcej tam nie trafimy bo patrzeć jak wbijają się po 2 x w każdą rękę i każdą nóżkę i dopiero za 9 x zakładają wenflon... nie życzę nikomu

Mała jest tak wykończona, że śpi teraz cały czas. Nóżek w ogóle satram się nie dotykać bo jest okropny płacz. Ręce jeszcze jako tako ale bardzo delikatnie.
Mam nadzieję, że zapomni wszystko szybko bo do tej pory nawet do tż'ta nie chciała iść
Biedna Lena zdrówka dla niej
Stary 2015-07-31, 12:38   #2852
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.

Wszystkie badania idealne. Nawet badanie kału gdzie wszyscy myśleli, że na bank wyjdzie bakteria-idealne. Nic kompletnie nie wyszło.
Gorączka spadła i uspokoiła się trochę we wtorek więc nie było decyzji o punkcji.
Wszystko by było ok ale zaczęła nam spadać z wagi i wyszło na to, że się nie najada. Ważyła mniej po karmieniu niż przed. Ogólnie jadła non stop, co godzinę i wydawało mi się, że dużo bo długo ale spadała dalej.
W końcu wczoraj dostała butlę zaraz po kp, zjadła 100 i przybrała od razu idealnie.

Od niedzieli (gdzie jej pomogliśmy rurką) nie zrobiła do wtorku-tutaj dali jej czopek i kupa poszła.
Od wtorku-nic. Coś tam takie jakby popuszczenie wielkości złotówki ale tak to tyle. Nie pręży się, gazy odchodzą..
Lekarka kazała nam dać sobie czas do 5 dni. Jeśli nie zrobi-iść do naszego lekarza.

Nie wiem co jej się stało tak z dnia na dzień bo do tej pory nie wyrabiałam ze zmianą. Martwię się tym strasznie.

A co do samego szpitala to mam nadzieję, że nigdy więcej tam nie trafimy bo patrzeć jak wbijają się po 2 x w każdą rękę i każdą nóżkę i dopiero za 9 x zakładają wenflon... nie życzę nikomu

Mała jest tak wykończona, że śpi teraz cały czas. Nóżek w ogóle satram się nie dotykać bo jest okropny płacz. Ręce jeszcze jako tako ale bardzo delikatnie.
Mam nadzieję, że zapomni wszystko szybko bo do tej pory nawet do tż'ta nie chciała iść
Spróbuj masażu kołowrotek słońce księżyc z YT kilka razy dziennie, ale nie jak się prezy.
Mój mały ma kupę raz na trzy dni i lek mówi że to ok. I też z dnia na dzień mu się zmieniło. Co drugi dzień daję mu czopki koperkowe carvi carvum czy carum czy jakoś tak.

Gratuluję badań. Ważne, że wszystko ok.
Stary 2015-07-31, 12:56   #2853
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Czy często kładziecie swoje smyki na brzuszku? My na początku kładliśmy często i Jasiek przekładał główkę z jednej strony na druga, ale strasznie przy tym ryczał. Ryczał do tego stopnia, że układaliśmy go coraz rzadziej i się okazało, że teraz w ogóle nie przekłada główki, jakby zapomniał jak to się robi. Myślę, że mięśnie mu się osłabiły i teraz, mimo histerii znów go układamy, ale trwa to dosłownie chwilę, bo tego ryku nie da się przesłuchać po prostu. Macie jakieś sposoby na ten lament?
W dzien spi na brzuszku, przysypia na mnie, to tez na brzuchu. Jak nie spi chwile tylko wytrzymuje ale dobrei to .lepiej czesto klasc i zabierac jak placze niz zeby sie dziecko meczylo.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Jak śpi na plecach, to często wybudza go z wielkim rykiem odruch moro. Na atak wielkiego ryku bez powodu, mam jeden sposób. Biorę na ręce i kładę sobie go w poprzek brzucha i tak mocno przytulam, wtedy chociaż na chwilę się uspokaja.
U nas to samo, jeszcze jak brzuszek dokucza i wierci sie to za nic nie pospi na plecach. Za to w nocy spi w otulaczu wiec tez rece jej nie wybudzaja.
Ja moja klade w poprzek na brzuchu ale konczy sie to lezeniem na skos na cycu.

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
No właśnie ja się boję, że to się skończy rehabilitacją...
Dzieci ktore maja kolki, ulewaja nie lubia lezec na brzuchu bo je ta pozycja boli, jest nieprzyjemna. Przerabialam to z synem i rzeczywiscie pozniej zaczal pelzac/raczkowac ale jak przez kilka miesiecy cierpial to jak mial sie skupiac na nowych umiejetnosciach.. jak lezenie na brzuchu to dyskomfort to nie zmusisz ale nie odpuszczaj, kladz czesto na tyle ile wytrzymuje.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 12:57   #2854
Charlotta83
Rozeznanie

Mamusie, czy Wasze dzieciaczki po szczepieniu p. rotawirusom też tak marudziły? Wczoraj jeszcze było znośnie, ale dziś nie mogę dojść do ładu z Jaskiem... Moze brzuszek go boli po tej szczepionce albo inne licho...
A jeśli nie odmieni ich serca,
To niech im skręci kostkę,
Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie"

Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków")
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 13:26   #2855
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Mi pediatra mówiła, że absolutnie nie można kłaść na brzuchu. Może dojść do uduszenia, śmierci łóżeczkowej itp. Ogólnie nie zaleca się.
Położna z kolei powiedziała, że jak najbardziej można, tylko co jakiś czas trzeba sprawdzać czy oddycha.
To ja zawsze slyszalam ze jak najczesciej na brzuchu ale zgodze sie ze na noc nie bardzo. Za to w dzien jak sie zaglada co chwile do dziecka jak najbardziej.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
[Mam ważne pytanie: jak poznałyście krew w kupce dziecka? My po szczepionce przeciw rota mieliśmy meksyk a dzisiaj nad ranem w pampim był kleks po części brązowy, a zawsze był tylko żółty.
Wlasnie taki brazowy kleks, potem czerwona nitka. Ale u nas bez szczepienia..

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
I pytanie dla tych co mysla tak jak ja- a jak tv jest wlaczone ale tak zeby dziecko nie patrzylo (np przy karmieniu matka chce serial obejrzec hehe) to tez niedobrze wg was?[COLOR="Silver"]
Moze byc, wtedy tylko slyszy to ma jak radio. Z tym ze lada chwila bedzie sie juz wykrecac w strone tv, wszystko bedzie rozpraszac i sie skoncza seriale..

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Masija oby wszystko wróciło do normy musi być dobrze

Dziewczyny zrobił mi się zastój to mozliwe po dwóch miesiącach? mam wielką gulę wielkości śliwki w lewej piersi tak od spodu, bardzo boli. Możecie mi przypomnieć jak to było? Najpierw ciepła kąpiel, potem karmienie a potem zimna kapucha? boli jak cholerra próbuje to rozmasować ale taki ból że aż w pięty idzie...
Moze sie zrobic na kazdym etapie. Tak, cieply prysznic, karmienie broda w strone zastoju, zimna kapucha tylko czesto ja zmieniaj zeby ciepla sie nie robila i rozgniataj tluczkiem albo drap widelcem zeby sok puszczala.
Stary 2015-07-31, 13:28   #2856
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Aika układa książki pod jedną stroną łóżeczka, my przestawilismy lozeczko trochę tak, że ścianę ma po tej stronie którą tak lubi. Powiesiłam mu maskotkę na łóżeczku, żeby ją ogladał, w wózku też coś wisi po jednej stronie. Przekładamy główkę, karmię wiecrj prawą piersią (bo prawa strona to jego ulubiona, więc chętniej pije z lewej piersi), noszę częściej na prawej ręce... kładę na lewym boczku jak mam go na oku. Na brzuszek też kładziemy,ponad tydzień temu pierwszy raz obrócił się na plecki. Tylko nie lubi leżeć na brzuszku...

Aaa co ważne. Jak podnosicie z łóżeczka, to przewróccie dziecko na boczek na tą mniej ulubioną strone i dopiero podnoście- trochę boczkiem. Pisałam już o tym ze dwa tygodnie temu, jak zauważyłam asymetrie u małego, ale przeszło bez echa. A to naprawdę pomaga i może się komuś przyda

Haha no ładnie dziewczyny

Super

Czytałam, że to normalne ponieważ. .. i tu nie pamiętam dokładnie, chyba nie potrafią panować nad mięśniem zwieracza odbytu.

U nas też nie pozwalają kłaść dziecko inaczej niż na pleckach do snu. Za to przy nas mamy kłaść dużo na brzuszku i na boku.

[Mam ważne pytanie: jak poznałyście krew w kupce dziecka? My po szczepionce przeciw rota mieliśmy meksyk a dzisiaj nad ranem w pampim był kleks po części brązowy, a zawsze był tylko żółty.
Dzieki za info

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
Alek zasnal po karmieniu o osmej i jeszcze spi uooo.
U nas tez zalecaja klasc na wznak ale moje dziecko na brzuszku spi duzo spokojniej- tak jak ktoras tu pisala na pleckach budzi go odruch moro. Jedyne co to umie przekrecic tylko glowke wiec jak sie obudzi na brzuszku to jest lament- jak nie spi bardzo nie lubi byc tak kladziony.

Ooo budzi sie!

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Dzieki za odpowiedzi w sprawie kup. U nas czasem jest wrecz wycie bo kupa.

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

A w ogole jak spi na brzuszku i zaczyna sie ruszac i budzic to czasem wystarczy go Po pupce poklepac zeby jeszcze pospal.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

A co do dyskusji o tv i elektronice, wiem, ze zakonczona, nie chce z nikim dyskutowac ale ja tez z tych przekonanych ze przed drugim trzecim rokiem zycia to tylko szkodzi. I pytanie dla tych co mysla tak jak ja- a jak tv jest wlaczone ale tak zeby dziecko nie patrzylo (np przy karmieniu matka chce serial obejrzec hehe) to tez niedobrze wg was?

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Kaczuszka ale cudo! !!!!

Z drugiej strony na plecach łatwiej moze sie zakrztusic. Z reszta moja tylko na brzuchu lub boku, ale to w dzien

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 13:34   #2857
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
ale cena..
Haha to samo miałam napisać ale nie chciałam wyjść zna sknere

Cytat:
Hej.

Mojej Blance wkluwali się prawie godzinę
Stary 2015-07-31, 13:38   #2858
kaczuszka1986
Zadomowienie

Podczytuje wrześniówki... i tam dziewczyna nei czuła ruchów pojechała na IP, kazali jej czekać 5H!!! czujecie to?? 5 ☠☠☠☠a godzin! niby na usg było ok a za 15 min wiadomośc że dziecko nei zyje.... i ma wybierac jaki chce poród.. SN czy CC... nie wyobrażam sobie tego, poryczałam się jak bóbr... tak to każą przyjezdzac a tak kazali jej tyle czekać?? nie zostawiłabym tego tak... jeszcze rodzisz dziecko, ktore wiesz ze nie zyje.. Boże..
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 14:00   #2859
fartuch
Zakorzenienie

masakra... też się poryczałam i przytuliłam małego. Jak dobrze, ze mamy zdrowe dzieci...

moja siostra właśnie rodzi... 4 dziecko współczuje jej, bo wywołuja poród oksytocyną.
Stary 2015-07-31, 14:07   #2860
kaczuszka1986
Zadomowienie

,,Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam bardzo za wsparcie i modlitwę. Zwłaszcza, że przecież się nie znamy, a wsparcie od Was dostaję ogromne. Jesteście wszystkie bez wyjątku wspaniałe!

Nasza Wikusia jest już Aniołkiem. Długo po porodzie, bolesnym ale szybkim, wierzyłam i czekałam, aż Moja Kruszynka się obudzi. Niestety tak się nie stało. Spędziliśmy z nią jakieś 3 godziny, była najbardziej wycmokanym i wyprzytulanym dzieckiem na świecie. Nigdy nie zapomnimy tego dnia i jeśli mielibyśmy wybierać, albo brak ciąży i Wikusi w ogóle, a taką sytuację jak teraz, nie zawahalibyśmy się nawet przez moment. Ten krótki czas z Naszą Córeczką był dla nas czasem pięknym, nigdy nie zapomnimy tego dnia - najpiękniejszego i najgorszego dla nas. Jej też nigdy nie zapomnimy, mamy dużo jej zdjęć, na które często patrzymy. Usłyszeliśmy dziś, że tworzymy piękną rodzinę. I tak się czuliśmy, mimo że musieliśmy oddać Naszą Kruszynę Bogu.
Nie będę się pewnie już tak udzielać, ale życzę Wam z całego serca, abyście nigdy nie musiały doświadczyć śmierci własnego dziecka. Dla nas to bardzo bolesne przeżycie, jeszcze nie potrafimy sobie z tym poradzić. Tęsknimy bardzo za Wiktorią, dla nas zawsze będzie naszym pierwszym, najważniejszym dzieckiem.

Z bardziej prozaicznych rzeczy, Wiktoria ważyła 2130 g i mierzyła 48 cm. Teraz przed nami jeszcze połóg (mam szwy, rana piecze gdy sikam, jestem tam spuchnięta i obolała) i pochówek.
Trzymajcie się i jeszcze raz oboje z Mężem dziękujemy za udzielane wsparcie i modlitwę. Proszę jeszcze tylko o modlitwę za duszę naszej Wikusi.,,

teraz jak przyjdzie mi do głowy narzeka ze dziecko mam marune to 3x sie zastanowie czy mam na co narzekac, ciesze sie ze kazda urodziła zdrową dzidzie
Stary 2015-07-31, 14:08   #2861
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Podczytuje wrześniówki... i tam dziewczyna nei czuła ruchów pojechała na IP, kazali jej czekać 5H!!! czujecie to?? 5 ☠☠☠☠a godzin! niby na usg było ok a za 15 min wiadomośc że dziecko nei zyje.... i ma wybierac jaki chce poród.. SN czy CC... nie wyobrażam sobie tego, poryczałam się jak bóbr... tak to każą przyjezdzac a tak kazali jej tyle czekać?? nie zostawiłabym tego tak... jeszcze rodzisz dziecko, ktore wiesz ze nie zyje.. Boże..
Czytałam to wczoraj. Nie mam po prostu słów na to wszystko 😢😢😢
Kupiłam Patrykowi bodziaka na chrzciny mam nadzieję ze nie wyrośnie Na Blanke dalej 56 za duże nie kupuje nic wymyslnego na chrzciny tylko białe body Plus legginsy a Patryk białe spodnie i bodziak
Kaczuszka poplakalam się jak się cieszę ze moje dzieci są całemu zdrowe owszem mamy gorsze i lepsze dni ale po czymś takim cieszę się nawet z głupich kolek

Edytowane przez Cos_
Czas edycji: 2015-07-31 o 14:13
Cos_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 14:12   #2862
kejtiCe
Zakorzenienie

o mój Boże.... nie wyobrażam sobie tego..

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Czytałam to wczoraj. Nie mam po prostu słów na to wszystko 😢😢😢
Kupiłam Patrykowi bodziaka na chrzciny mam nadzieję ze nie wyrośnie Na Blanke dalej 56 za duże nie kupuje nic wymyslnego na chrzciny tylko białe body Plus legginsy a Patryk białe spodnie i bodziak
a kiedy chrzcicie? ja jeszcze o ubraniach nie myślę, bo to dopiero za miesiąc, ale ogólnie mam piękne ogrodniczki niebieskie, jednak myślę, że będą już za małe.
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 14:14   #2863
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtice Pokaż wiadomość
o mój boże.... Nie wyobrażam sobie tego..

---------- dopisano o 14:12 ---------- poprzedni post napisano o 14:11 ----------

a kiedy chrzcicie? :d ja jeszcze o ubraniach nie myślę, bo to dopiero za miesiąc, ale ogólnie mam piękne ogrodniczki niebieskie, jednak myślę, że będą już za małe.
16.08 😊
Stary 2015-07-31, 14:14   #2864
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Mamusie, czy Wasze dzieciaczki po szczepieniu p. rotawirusom też tak marudziły? Wczoraj jeszcze było znośnie, ale dziś nie mogę dojść do ładu z Jaskiem... Moze brzuszek go boli po tej szczepionce albo inne licho...
Moja przespala wszystko poszczepieniu.

Cytat:
Podczytuje wrześniówki... i tam dziewczyna nei czuła ruchów pojechała na IP, kazali jej czekać 5H!!! czujecie to?? 5 â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠a godzin! niby na usg było ok a za 15 min wiadomośc że dziecko nei zyje.... i ma wybierac jaki chce poród.. SN czy CC... nie wyobrażam sobie tego, poryczałam się jak bóbr... tak to każą przyjezdzac a tak kazali jej tyle czekać?? nie zostawiłabym tego tak... jeszcze rodzisz dziecko, ktore wiesz ze nie zyje.. Boże..
Straszne ....
W takich chwilach po stokroc doceniam to, ze moje dziecko placze, smieje i czasem daje w kosc.....

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma

Edytowane przez Domincia_1987
Czas edycji: 2015-07-31 o 14:18
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 14:24   #2865
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
masakra... też się poryczałam i przytuliłam małego. Jak dobrze, ze mamy zdrowe dzieci...

moja siostra właśnie rodzi... 4 dziecko współczuje jej, bo wywołuja poród oksytocyną.
Czemu? Ja tez mialam oksy
Stary 2015-07-31, 14:24   #2866
rybkaa90
Zakorzenienie

Boże, Dziewczyny poryczałam się. Pomyślałam sobie, że gdyby nie decyzja tego lekarza, też miałabym puste łóżeczko jak ta dziewczyna. Nie wyobrażam sobie, co ona może teraz czuć...
Kocham tego mojego Syna najbardziej na świecie!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 14:25   #2867
Princesika
Zakorzenienie

Masakra masakra z ta wrzesniowka
Stary 2015-07-31, 14:25   #2868
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Czemu? Ja tez mialam oksy
Ja też 9h męczarni i nicccc. Zakończyło się CC.

06.09.2014
Stary 2015-07-31, 14:26   #2869
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też 9h męczarni i nicccc. Zakończyło się CC.
O to moze sie roznie reaguje. Ja chyba w maks 30 minut doszlam do pelnego rozwarcia.
Stary 2015-07-31, 14:30   #2870
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
16.08 😊
to tydzień przed nami

straszne z tą wrześniówką, a przecież chwilę wcześniej pisała, że na usg się ruszała...
22.06.2015
Stary 2015-07-31, 14:30   #2871
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Koszmarna historia....

_________

Ja na chrzciny w koncu nic nie kupilam. Mam dla Dominiki biala, letnia sukieneczke po siostrzenicy, musi wystarczyc. Przez te ciagle placze, ostatnie problemy i wizyty u lekarzy nawet mi sie odechcialo juz tych chrzcin.
Stary 2015-07-31, 14:35   #2872
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
O to moze sie roznie reaguje. Ja chyba w maks 30 minut doszlam do pelnego rozwarcia.

Okropne miałam bóle. Takie krzyżowe. Mdlałam przy skurczu. Rozwarcie zrobiło mi się dopiero po prysznicu.
Mały uparciuch nie chciał zejść do kanału rodnego, zaczęło mu zanikać tętno, ze mną było coraz gorzej- odpływałam i podjęli decyzję o cc. Mam ranę na cały brzuch, bo się spieszyli. Nie mam zamiaru łazić z gołym brzuchem, luzik. Oboje żyjemy

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Patrzcie na ten, jaki mega słodziak

http://pl.nextdirect.com/pl/x6d754s1#663288

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

My planujemy chrzciny pod koniec września. Nie wiemy gdzie Ubrać Małego nie mam w co, a siebie to już tym bardziej.

06.09.2014
Stary 2015-07-31, 14:36   #2873
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:

straszne z tą wrześniówką, a przecież chwilę wcześniej pisała, że na usg się ruszała...
nie wiem, nie jestem ekspertem, ale wydaje mi sie ze skoro po tym usg lekarze chcieli ja wziac na porodowke to wyszło coś nie tak na tym usg... gdyby sie urszała i byloby ok to przeciez by ją wypuścili... i pytanie czy gdyby ją wzieli wcześniej czy mała by zyła?? nie ma co gdybać, ale nie wyobrazam sobie urodzić martwego dziecka i zamiast sie cieszyc to już się z nim żegnać... i zastanawia mnie co tak naprawdę było przycyzną zgonu.. ehh
Stary 2015-07-31, 14:36   #2874
Irmusia81
Zakorzenienie

O matko! Też się poryczałam...
Nie wyobrażam sobie co musi czuć matka która straciła dzieciątko. Bo to już była w pełni ukształtowana dziewczynka...
W glowie mi się to nie mieści....

Z innej beczki- mój sflaczle cycki oznaczają brak mleka - to pewne.
Odciągałam teraz laktatorem z piersi z której Franek jadł o dziesiątej i teraz na dokładkę i ściągnęłam marne 30 ml...
Jestem przygnębiona... Wszystko robię tak samo a mleka nagle zaczęło się mniej produkować...
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 14:42   #2875
rybkaa90
Zakorzenienie

Fatuch podziwiam Twoją siostrę Ja z jednym czasami nie wyrabiam, a co dopiero czwórka. Jak wracałam ze spaceru, mijałam mamę z trojaczkami. Takie maluszki, jeszcze w gondolach jechały.

06.09.2014
Stary 2015-07-31, 14:44   #2876
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem, nie jestem ekspertem, ale wydaje mi sie ze skoro po tym usg lekarze chcieli ja wziac na porodowke to wyszło coś nie tak na tym usg... gdyby sie urszała i byloby ok to przeciez by ją wypuścili... i pytanie czy gdyby ją wzieli wcześniej czy mała by zyła?? nie ma co gdybać, ale nie wyobrazam sobie urodzić martwego dziecka i zamiast sie cieszyc to już się z nim żegnać... i zastanawia mnie co tak naprawdę było przycyzną zgonu.. ehh
Jak teraz o tym myślę, to chciałabym za wszelką cenę poznać przyczynę, ale nie wiem jak bym zachowała się w obliczu takiej sytuacji. Może byłoby ciężko drążyć...

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
O matko! Też się poryczałam...
Nie wyobrażam sobie co musi czuć matka która straciła dzieciątko. Bo to już była w pełni ukształtowana dziewczynka...
W glowie mi się to nie mieści....

Z innej beczki- mój sflaczle cycki oznaczają brak mleka - to pewne.
Odciągałam teraz laktatorem z piersi z której Franek jadł o dziesiątej i teraz na dokładkę i ściągnęłam marne 30 ml...
Jestem przygnębiona... Wszystko robię tak samo a mleka nagle zaczęło się mniej produkować...
A może to zwykły kryzys laktacyjny i za chwilę minie?
22.06.2015
Stary 2015-07-31, 14:52   #2877
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Haha to samo miałam napisać ale nie chciałam wyjść zna sknere

Cytat:
Ja ☠☠☠☠☠☠☠e Brrr masakryczne to co wstawiłas...

masija Straszne rzeczy. Dobrze ze to nic poważnego jednak

Przyszedł mi dziś laktator. Może w.końcu się dowiem.ile.z.tych "flaczka" odciągne. Miałam nie kupować ale kilka woreczkow chciałam zamrozić a nie chce mi się bujnac w ręczne. Kupiłam TT ręczny i woreczki do mrozenia avent za 17 zł

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

kikawyprzedaże to wiem ze w smyku i 5-10-15... A i w Tesco ale teraz sporo tego

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 14:55   #2878
kejtiCe
Zakorzenienie

A ja sprzedałam mój laktator za 80 zł
22.06.2015
Stary 2015-07-31, 14:57   #2879
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
A ja sprzedałam mój laktator za 80 zł
Mojego nikt nie chce kupić Gdzie sprzedałaś?

06.09.2014
Stary 2015-07-31, 15:00   #2880
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Mojego nikt nie chce kupić Gdzie sprzedałaś?
Na olx, ale długo stał..
Ja miałam snow bear elektryczny, kupiłam nowy za 100 zł na allegro.

I taka babka ode mnie z miasta kupiła dla swojej siostry, bo ta leżała w szpitalu z Łodzi z synkiem, który urodził się z wieloma wadami, więc na szybko szukali jakiegoś elektrycznego.
22.06.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości