|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
U mnie termin na 09.11, pozniej z usg na 05.11 a na polowkowym 02.11 moze tez na październik się załapię :-D
|
|
|
|
#3242 |
|
Zadomowienie
|
Ja tam mogę listopad, nawet 1.11. Nie robi mi to wcale.
|
|
|
|
#3243 |
|
Moderator
|
U mnie 31.10 jest Halloween - tu hucznie obchodzone. Bardziej niż Sylwester bo w Sylwestra jest zakaz fajerwerków a w Halloween nie
|
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
Uwielbiam Halloween i wszystkich świętych tez. Dla mnie to nie jest smutne święto.
|
|
|
|
#3245 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Tu tylko zabawa nic poza tym. Chwilami zawału idzie dostać jak się drzwi otwiera
|
|
|
#3246 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam tp na 1.11 i wolę aby Mały ten dzień przespał
Ale skoro mam mieć cc to może jeszcze na październik się załapię
|
|
#3247 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czeko Piękny brzuszek Cytat:
Ja wątek czytałam, wizażankę bardzo kojarzę z innego wątku i nie posądzam o kłamstwo. Z tego, co prześledziłam - rano nie było ruchów dziecka, potem IP - na USG dziecko się ruszało, a 15 min później stwierdzili, że nie żyje. Dlatego tak ciężko mi uwierzyć, jak takie coś jest możliwe. Trzymam kciuki za przedszkole Oliwki ![]() Cytat:
Natomiast ciemne pieczywo w ogóle nie wchodzi, białe - normalnie marzenie. Przed ciążą nie jadłam też ziemniaków i masła, a teraz mam na to straszliwą ochotę india_love O, widzę, że masz tak samo z ostrymi smakami ![]() Cytat:
Cytat:
Agusiek Ale świetne rzeczy ![]() cynamon Ale wzruszająca relacja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Amelia Udanego odpoczynku ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za bezproblemową przeprowadzkę ![]() Co do
|
|
#3248 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,witam się w sobotę
ale dużo wczoraj pisałyscie ![]() Zmierzylam wczoraj dokładniej brzuch -91cm,asystent ciążowy pokazuje że zostało 103dni do porodu. No ale to z terminu om,z usg mam co chwile inny,coraz wcześniejszy,teraz jest na 4.11 (om 12.11). Dzika śliwka a patrzylaś za takimi kocykami na allegro? Bo np minky na allegro są tańsze,ja napewno kupie 2. Albo w tkmaxxie jak upoluje albo właśnie na allegro. Wczoraj mi babcia opowiadała jak rodziła tatę, dość szybko jej to poszło -o 14 doszła sama pieszo do szpitala, bez skurczy itp,miała tylko biegunkę a była już 9dni po terminie z wyliczeń a o 20 już mój tato był na świecie ale dużo pomogła położna. W nocy komar mnie ugryzł w powiekę a mam alergie i wyglądam jakby mnie ktoś pobił
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Dużo piszecie
co do smaków to ja nie mam jakiś konkretnych, nawet wczoraj chodziliśmy długo i szukaliśmy co zjeść na obiad bo bylam niezdecydowana w ogóle od pewnego czasu mam tak, że zjem np obiad to później jest mi strasznie ciężko jakbym zjadła mega wielką porcję. Taka się czuję obzarta. I tak praktycznie po każdym posiłku. Zanim mi to uczucie przejdzie i jestem znowu glodna to mija jakieś 4 nawet 5 godzin czasami. A wcześniej jadlam średnio co 3. Nie wiem czy nie jest to związane z tym, że po zatruciu mam jeszcze problem z pozadnym wyproznieniem.
|
#3250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj obudziłam sie i Maja kopała mnie na wyoskości żołądka. Macie tak? Normalnie aż dziwne, że tak wysoko :-D pod samymi zebrami na środku. |
|
|
|
|
#3251 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ten, po roku użytkowania, częstych praniach (bo strona minky kremowa) jak nowy. Ja tam zawsze miałam zboczenie, że wolałam dołożyć i kupić porządniejsze, czy to buty czy torebka na przykład. Ale to ja
|
|
|
|
|
#3252 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale miałam dzisiaj niespodziankę, plama na koszulce z sutków. Nogi mi się ugięły i jak z waty
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam kocyk minky ze smyka upolowalam w promocji za jakieś 3 dyszki chyba i az jestem ciekawa jak będzie z trwałością, ale piękny jest to trzeba przyznać
|
#3254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do przeprowadzki to (nie zapeszajac) zapowiada się nieźle, bo najprawdopodobniej mieszkanie będzie zwolnione już wcześniej więc będziemy mogli na spokojnie stopniowo się przenosić z naszym dobytkiem już sobie dzisiaj w nocy planowałam w głowie, jak sobie tam wszystko rozstawimy Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3255 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
Cornflower, iclosemyeyes, napewno wasze porody będą równie emocjonujące, w końcu to bardzo wyczekiwany dzień
trzeba tez podejść do tego zadaniowo i dobrze współpracować z położną, wiadomo bólu nie przeskoczymy, ale dla naszych malenstw przetrwamy wszystko!
|
#3257 |
|
Raczkowanie
|
Cornflower_girl z cukinii zrób zupę. Ostatnio też dostałam mnóstwo wieeelkich cukinii i właśnie na zupę je przerobiłam. Poodsmażyłam z cebulką, zalałam bulionem, zmiksowałam. Pyyyycha
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś gotuję rosół
Nasza ulubiona zupa, mąż to już w ogóle uwielbia rosół Kilka dolewek sobie zawsze robi
|
#3259 |
|
Zadomowienie
|
iclosemyeyes to chyba będziemy mieć ten sam kocyk
tylko ja bym z takim wzorem chciała do wózka, ten nie będzie zaduży?
|
|
#3260 |
|
Zadomowienie
|
Hej
ale piszecie dużo ![]() Ja ostatnio cukinie nadziewałam mięskiem mielonym i zapiekałam-pychota. Peachella mnie też mała na wysokości żołądka kopie albo przy żebrach. Ostatnio po wypiciu glukozy kiedy siedziałam wśród ludzi, zaczęła mnie kopac tak pod lewym cyckiem, że ten cycek mi aż skakał! Miałam taki ubaw bo jak ktoś to widział to śmiesznie wyglądało.A ja muszę się ogarnąć i coś zacząć kupować...Mam wózek i skarpetki Nie wiem czy się śmiać czy płakać- ale ja to taka dziwna jestem i zakręcona.
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
DzikaRopucha, ja wlasnie dzisiaj robię nadziewana cukinie
Tz kręci nosem ale trudno, sobie tez trzeba czasem dogodzić:P
|
#3262 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój tak zawsze ma Najbardziej się skrzywiał na kotleciki z kaszy gryczanej, a teraz? Żyć bez nich nie może Ja właśnie wróciłam z pedicure, normalnie stópki jak marzenie |
|
|
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
100x75 cm to chyba nie jakiś ogromny? Dziewczyny byłam dziś na wizycie i chyba zacznę szukać jakiegoś nowego lekarza dodatkowo... pani do ktorej chodzę jest bardzo miła, ale jednak nie zna się za bardzo na moim przypadku przegrody, nie umiała mi powiedzieć co robić dalej, czy to może mieć wpływ na wzrost dziecka, poród, czy nie skrzywi mi kręgosłupa. Ogólnie czuję się za mało doglądana, wy po każdej wizycie piszecie ile dzieciątko ma wagi - moja tego nigdy nie mierzy etc etc.
|
|
|
#3264 |
|
Rozeznanie
|
Hejka sobotnio
![]() Ja mam ostatnio schizy po tej tragedii na wrześniówkach,wczoraj mała słabo mnie kopała i stracha miałam ale mam nadzieję że po prostu leniwy dzień miała,wogóle to jaak czytam jak wasze maleństwa kopią to trrochę zazdroszczę bo moja jest najbardziej aktywna jak już do spania się kładę,ale może taki jej urok......Mąż zapowiedział że mi odłączy dostęp do neta jak tak będe schizować i wymyślać ![]() Z cukini polecam zrobić sos taki do słoików na zimę do spagetti albo mięska jakiegoś jak znalazł,ja tylko czekam aż papryka będzie tańsza i zacznę produkcję
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż też mi powiedział że mam nie czytać nic na necie po ostatnim schizowaniu o napięty brzuch. Albo wczoraj śmiał się ze mnie jak ja poród przeżyje bo jadlam zapiekanke i się wzdrygralam jak mała kopala
i mówi że inne w ciąży tak nie robią. No ale co ja poradzę że czasami dostanę takiego niespodziewanego kopniaka
|
#3266 |
|
Zadomowienie
|
Ja się wyłączyłam juz po tragedii z wrześniowek. Pierwszy dzień mnie przygnębił ale teraz doszłam do wniosku, że może to spotkać każdego albo i nikogo. No nie wiadomo.
Oglądałam dziś wózki znowu i znowu zmieniłam pomysł za namową męża. Monic ten Balios Cybexa jest super, leciutki, przemyślany, dobrze wykonany. Same plusy. Ja zaraz jadę na działkę grillowac
|
|
|
|
#3267 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
pierwszy raz tak wysoko mnie kopała. Ale tak jak mówicie, kręci się cały czas, bo raz na samym dole a a teraz tak wysoko.Cytat:
![]() do 2 tyg powinnam dostać pierwszą dużą paczkę od brata z ciuszkami i innymi rzeczami, nie mogę się doczekać |
|||
|
|
|
#3268 |
|
Zadomowienie
|
Ja mojemu mówiłam też o tej sytuacji z wrześniówek i myślałam że też powie żebym nie czytała takich rzeczy,że nam napewno nic takiego nie grozi itp -a on się tym bardzo przejął i co chwile pyta czy mała się rusza, jak przykłada rękę i nic nie czuje to już się martwi, jakby myślał że ona cały czas się rusza
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam dzisiaj świetny wózek camarelo, bialo szary, robił wrażenie
normalnie chcialam lecieć za babeczka zapytać się o model
|
#3270 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam focie
![]() Cytat:
mi zostało 97dni ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.

ostatnio na połówkowym NFZ gin mnie zawiodła z usg. A jak mały sie źle ułoży i nic nie bedzie widac?! a 6 sierpnia mi wypada wizyta i chyba bez usg.

A ten, po roku użytkowania, częstych praniach (bo strona minky kremowa) jak nowy. Ja tam zawsze miałam zboczenie, że wolałam dołożyć i kupić porządniejsze, czy to buty czy torebka na przykład. Ale to ja 

już sobie dzisiaj w nocy planowałam w głowie, jak sobie tam wszystko rozstawimy
Nasza ulubiona zupa, mąż to już w ogóle uwielbia rosół
Nasz ślub 16.08.2014 

trzymaj się dzielnie i wypoczywaj na zaś