Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-31, 21:34   #3241
peachella
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

U mnie termin na 09.11, pozniej z usg na 05.11 a na polowkowym 02.11 moze tez na październik się załapię :-D
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 21:41   #3242
wonderka
Zadomowienie

Ja tam mogę listopad, nawet 1.11. Nie robi mi to wcale.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 21:47   #3243
tylkokasia
Moderator

U mnie 31.10 jest Halloween - tu hucznie obchodzone. Bardziej niż Sylwester bo w Sylwestra jest zakaz fajerwerków a w Halloween nie

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 21:48   #3244
wonderka
Zadomowienie

Uwielbiam Halloween i wszystkich świętych tez. Dla mnie to nie jest smutne święto.
Stary 2015-07-31, 22:01   #3245
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Uwielbiam Halloween i wszystkich świętych tez. Dla mnie to nie jest smutne święto.
Mi brakuje polskiej zadumy nad grobami. Tego zapachu, widoku migoczących zniczy...
Tu tylko zabawa nic poza tym. Chwilami zawału idzie dostać jak się drzwi otwiera

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 22:01   #3246
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Ja tam mogę listopad, nawet 1.11. Nie robi mi to wcale.
Ja mam tp na 1.11 i wolę aby Mały ten dzień przespał
Ale skoro mam mieć cc to może jeszcze na październik się załapię
Stary 2015-08-01, 01:37   #3247
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka103 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny mam dylemat. Zapisalam sie jakies dwa tyg temu na usg 3d i wypada teraz na poniedzialek. Waham sie czy isc? bo jednak to prawie 300zł ostatnio na połówkowym NFZ gin mnie zawiodła z usg. A jak mały sie źle ułoży i nic nie bedzie widac?! a 6 sierpnia mi wypada wizyta i chyba bez usg.
Na połówkowym nasz dzieć układał się w różnych pozycjach, ale ten aprat robił przekroje pod różnymi kątami (chyba), stąd znamy płeć. Lekarka też świetna, więc wszystko sprawdziła.

czeko Piękny brzuszek

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Mi się wydaje że wystarczy uderzać bezpośrednio do producenta (najczęściej mają sklepy przy fabrykach) i tam chyba można kupić gondolę samą. Lub dzwonić do producenta i zapytać.

Ja nie czytam tego wątku tylko dziś weszłam. Czy ta biedna Kobieta pisała że miała jakieś problemy? Czy pojechała do szpitala bo po prostu ruchów nie czuła?
O, to dobry trop z producentem - nie pomyślałam o tym.

Ja wątek czytałam, wizażankę bardzo kojarzę z innego wątku i nie posądzam o kłamstwo. Z tego, co prześledziłam - rano nie było ruchów dziecka, potem IP - na USG dziecko się ruszało, a 15 min później stwierdzili, że nie żyje. Dlatego tak ciężko mi uwierzyć, jak takie coś jest możliwe.

Trzymam kciuki za przedszkole Oliwki

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wam też zmieniają się smaki? Przed ciążą lubiłam ostro przyprawione potrawy, mięso i słodycze. Do teraz jadłam warzywa i owoce, jedzenie bez doprawiania (np. kalafior prosto z wody), a teraz znowu się zmienia. Jem już wszystko, mięso i słodycze nadal bez entuzjazmu, ale zjem, gdy ktoś mnie poczęstuje (wcześniej na samą myśl mnie podnosiło). No i włączył mi się tryb OSTRE. Uwielbiam chipsy chilli, jakieś mega ostre, itp. Mąż wczoraj zrobił strasznie ostry obiad, który sam ledwo zjadł, a ja wzięłam dokładkę...
U mnie pierwszym objawem ciąży było to, że zmieniła mi się tolerancja na ostrość potraw. Wcześniej uwielbiałam wszystko, co pikantne, palące, a w pierwszych tygodniach lekko doprawiona potrawa wywoływała poczucie, że jem najostrzejsze danie na świecie. Teraz wszystko wróciło do normy do stanu przedciążowego. I lubię albo pikantne rzeczy, albo na słodko. Natomiast ciężko mi doprawiać dania dla męża, bo to, co dla mnie lekko pikantne, to u niego piekielnie ostre.

Natomiast ciemne pieczywo w ogóle nie wchodzi, białe - normalnie marzenie. Przed ciążą nie jadłam też ziemniaków i masła, a teraz mam na to straszliwą ochotę

india_love O, widzę, że masz tak samo z ostrymi smakami

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Hej, mam do Was pytanie, bo nie wiem co robić. Wczoraj kolo 18 zaczęło mnie boleć podbrzusze, takie kłucie, i delikatne pobolewanie. Wzielam 2 nospy i niby przeszlo ale pozniej odczuwalam juz dobppjscia spac tak delikatnie. Do tego delikatnie twardawy brzuch, ale nie wiem czy to nie wzdecia np. Cala noc mialam niespokojna, z rana tez pobolewanie, klucie po lewej lub po prawej stronie i taki jakby napiety brzuch. Ruchy normalnie odczuwalne ale wlasnie bardzo nisko w podbrzuszu. Wzielam znow nospe i niby juz ok. Leze i brzuch miekki. Wiem, ze wrożkami nie jesteście, ale nie wiem co robić, musze i tak czekac do 18 na meza az przyjdzie z pracy. Jechac to skontrolowac na IP ?
Mnie tak bolało 2-3 dni temu, ale przeszło (no i brzuch był w normie). Dziś miałam kontrolę i wszystko grało. Sama zastanawiam się, co znaczy normalny ciążowy objaw, a co jest powodem do niepokoju.

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Kochane czy któraś z was wybiera się lub była na usg 3/4d?i jakir są koszty tego usg u was????
U mnie to badanie diagnostyczne (było głównie mierzenie i sprawdzanie wszystkich narządów), dostaliśmy tylko jedno zdjęcie malca z każdego badania. W I i II trymestrze 300 zł, w III - 250 zł. Wiem, ze sporo - ale jestem spokojniejsza.

Agusiek Ale świetne rzeczy

cynamon Ale wzruszająca relacja

Cytat:
Miałam robić zapiekankę makaronową, bo znowu dostaliśmy masę cukini i pomidorów z działki. Ale będzie jutro. I jeszcze 3 słoiki borówek amerykańskich
My ostatnio dostaliśmy cukinie-mutanty i sporo borówek amerykańskich. Szukam weny na ich drugie życie

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
http://www.lamillou.com/shop/kocyki-sredniaka, wiem, że kupa kasy itp., ale chyba odżałuję Dotykałam go na żywo, jest megacieplutki, w sam raz na zimę. Nakryłam nim nogi i w momencie mi się gorąco zrobiło

Drugi, który kupię to ten: http://colorstories.pl/produkt/kocyk...c-jasny-szary/ przepiękny jest i taki milutki
Ale cuda Też bym przebolała cenę.

Amelia Udanego odpoczynku

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Dzisiaj byliśmy oglądać mieszkanie do wynajęcia, najpóźniej za miesiąc będziemy już tam mieszkać. Bardzo się ciesze, że udało się to szybko załatwić (bo to znajoma znajomego wynajmuje) i warunki będą o niebo lepsze niż obecnie a różnica cenowa nieduża. I wreszcie będzie można kupić dziecku wyprawkę
Super Trzymam kciuki za bezproblemową przeprowadzkę

Co do , jednak sporą różnicę robią żele intymne - Intimel jest b. dobry. Drogeryjnych nie stosuję, bo nie mam zaufania do składników. Znam bezpieczne ciążowe pozycje, ale nie wszystkie są komfortowe

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 07:45   #3248
fasterka90
Zadomowienie

Cześć dziewczyny,witam się w sobotę ale dużo wczoraj pisałyscie
Zmierzylam wczoraj dokładniej brzuch -91cm,asystent ciążowy pokazuje że zostało 103dni do porodu. No ale to z terminu om,z usg mam co chwile inny,coraz wcześniejszy,teraz jest na 4.11 (om 12.11).
Dzika śliwka a patrzylaś za takimi kocykami na allegro? Bo np minky na allegro są tańsze,ja napewno kupie 2. Albo w tkmaxxie jak upoluje albo właśnie na allegro.
Wczoraj mi babcia opowiadała jak rodziła tatę, dość szybko jej to poszło -o 14 doszła sama pieszo do szpitala, bez skurczy itp,miała tylko biegunkę a była już 9dni po terminie z wyliczeń a o 20 już mój tato był na świecie ale dużo pomogła położna.
W nocy komar mnie ugryzł w powiekę a mam alergie i wyglądam jakby mnie ktoś pobił
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 09:14   #3249
lexie42
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Dużo piszecie co do smaków to ja nie mam jakiś konkretnych, nawet wczoraj chodziliśmy długo i szukaliśmy co zjeść na obiad bo bylam niezdecydowana w ogóle od pewnego czasu mam tak, że zjem np obiad to później jest mi strasznie ciężko jakbym zjadła mega wielką porcję. Taka się czuję obzarta. I tak praktycznie po każdym posiłku. Zanim mi to uczucie przejdzie i jestem znowu glodna to mija jakieś 4 nawet 5 godzin czasami. A wcześniej jadlam średnio co 3. Nie wiem czy nie jest to związane z tym, że po zatruciu mam jeszcze problem z pozadnym wyproznieniem.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 09:28   #3250
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Dużo piszecie co do smaków to ja nie mam jakiś konkretnych, nawet wczoraj chodziliśmy długo i szukaliśmy co zjeść na obiad bo bylam niezdecydowana w ogóle od pewnego czasu mam tak, że zjem np obiad to później jest mi strasznie ciężko jakbym zjadła mega wielką porcję. Taka się czuję obzarta. I tak praktycznie po każdym posiłku. Zanim mi to uczucie przejdzie i jestem znowu glodna to mija jakieś 4 nawet 5 godzin czasami. A wcześniej jadlam średnio co 3. Nie wiem czy nie jest to związane z tym, że po zatruciu mam jeszcze problem z pozadnym wyproznieniem.
Mam to samo. Zjem niedużo a czuje jakbym sie mega obżarła+zaparcia+gazy :-/ a pije dosyc duzo wody, 2 l to minimum dziennie niegazowanej.

Dzisiaj obudziłam sie i Maja kopała mnie na wyoskości żołądka. Macie tak? Normalnie aż dziwne, że tak wysoko :-D pod samymi zebrami na środku.
Stary 2015-08-01, 10:07   #3251
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,witam się w sobotę ale dużo wczoraj pisałyscie
Zmierzylam wczoraj dokładniej brzuch -91cm,asystent ciążowy pokazuje że zostało 103dni do porodu. No ale to z terminu om,z usg mam co chwile inny,coraz wcześniejszy,teraz jest na 4.11 (om 12.11).
Dzika śliwka a patrzylaś za takimi kocykami na allegro? Bo np minky na allegro są tańsze,ja napewno kupie 2. Albo w tkmaxxie jak upoluje albo właśnie na allegro.
Wczoraj mi babcia opowiadała jak rodziła tatę, dość szybko jej to poszło -o 14 doszła sama pieszo do szpitala, bez skurczy itp,miała tylko biegunkę a była już 9dni po terminie z wyliczeń a o 20 już mój tato był na świecie ale dużo pomogła położna.
W nocy komar mnie ugryzł w powiekę a mam alergie i wyglądam jakby mnie ktoś pobił
Patrzyłam, ale ja bym wolała pomacać. Ten macałam. Mam gwarancję, że to oryginalne minky. Siostra kupiła takie minky no name z allegro, zmechaciło się toto po kilku praniach, sprało, taka szmata się zrobiła A ten, po roku użytkowania, częstych praniach (bo strona minky kremowa) jak nowy. Ja tam zawsze miałam zboczenie, że wolałam dołożyć i kupić porządniejsze, czy to buty czy torebka na przykład. Ale to ja
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 10:13   #3252
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Ale miałam dzisiaj niespodziankę, plama na koszulce z sutków. Nogi mi się ugięły i jak z waty

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 10:14   #3253
cynamon_
Zakorzenienie

Ja mam kocyk minky ze smyka upolowalam w promocji za jakieś 3 dyszki chyba i az jestem ciekawa jak będzie z trwałością, ale piękny jest to trzeba przyznać
Stary 2015-08-01, 11:44   #3254
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

cynamon Ale wzruszająca relacja

Super Trzymam kciuki za bezproblemową przeprowadzkę
Cynamon, mnie też wzruszyła Twoja relacja z porodu, chciałabym strasznie tak samo pięknie to przeżyć

Co do przeprowadzki to (nie zapeszajac) zapowiada się nieźle, bo najprawdopodobniej mieszkanie będzie zwolnione już wcześniej więc będziemy mogli na spokojnie stopniowo się przenosić z naszym dobytkiem już sobie dzisiaj w nocy planowałam w głowie, jak sobie tam wszystko rozstawimy
Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Ja mam kocyk minky ze smyka upolowalam w promocji za jakieś 3 dyszki chyba i az jestem ciekawa jak będzie z trwałością, ale piękny jest to trzeba przyznać
Ja chcę kupić Minky taki z allegro jak z linku http://allegro.pl/lalalu-nowosc-kora...82205473.html# Co sądzicie, czy można liczyć, że trochę posłuży? Strasznie mi się spodobał ten wzór po tym jak Cornflower girl o nim napisała

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-01, 12:07   #3255
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Mam to samo. Zjem niedużo a czuje jakbym sie mega obżarła+zaparcia+gazy :-/ a pije dosyc duzo wody, 2 l to minimum dziennie niegazowanej.

Dzisiaj obudziłam sie i Maja kopała mnie na wyoskości żołądka. Macie tak? Normalnie aż dziwne, że tak wysoko :-D pod samymi zebrami na środku.
Też tak mam. Od kiedy młody mi się główką w dół przekręcił czuję go właśnie pod żebrami. Szczególnie nad ranem
Stary 2015-08-01, 12:10   #3256
cynamon_
Zakorzenienie

Cornflower, iclosemyeyes, napewno wasze porody będą równie emocjonujące, w końcu to bardzo wyczekiwany dzień trzeba tez podejść do tego zadaniowo i dobrze współpracować z położną, wiadomo bólu nie przeskoczymy, ale dla naszych malenstw przetrwamy wszystko!
Stary 2015-08-01, 12:12   #3257
india_love
Raczkowanie

Cornflower_girl z cukinii zrób zupę. Ostatnio też dostałam mnóstwo wieeelkich cukinii i właśnie na zupę je przerobiłam. Poodsmażyłam z cebulką, zalałam bulionem, zmiksowałam. Pyyyycha
Stary 2015-08-01, 12:16   #3258
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja dziś gotuję rosół Nasza ulubiona zupa, mąż to już w ogóle uwielbia rosół Kilka dolewek sobie zawsze robi

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 13:14   #3259
fasterka90
Zadomowienie

iclosemyeyes to chyba będziemy mieć ten sam kocyk tylko ja bym z takim wzorem chciała do wózka, ten nie będzie zaduży?
Stary 2015-08-01, 13:16   #3260
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Hej ale piszecie dużo

Ja ostatnio cukinie nadziewałam mięskiem mielonym i zapiekałam-pychota.

Peachella mnie też mała na wysokości żołądka kopie albo przy żebrach. Ostatnio po wypiciu glukozy kiedy siedziałam wśród ludzi, zaczęła mnie kopac tak pod lewym cyckiem, że ten cycek mi aż skakał! Miałam taki ubaw bo jak ktoś to widział to śmiesznie wyglądało.

A ja muszę się ogarnąć i coś zacząć kupować...Mam wózek i skarpetki Nie wiem czy się śmiać czy płakać- ale ja to taka dziwna jestem i zakręcona.

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 13:28   #3261
cynamon_
Zakorzenienie

DzikaRopucha, ja wlasnie dzisiaj robię nadziewana cukinie Tz kręci nosem ale trudno, sobie tez trzeba czasem dogodzić:P
Stary 2015-08-01, 14:05   #3262
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
DzikaRopucha, ja wlasnie dzisiaj robię nadziewana cukinie Tz kręci nosem ale trudno, sobie tez trzeba czasem dogodzić:P
Będzie kręcił dopóki nie spróbuje Mój tak zawsze ma Najbardziej się skrzywiał na kotleciki z kaszy gryczanej, a teraz? Żyć bez nich nie może

Ja właśnie wróciłam z pedicure, normalnie stópki jak marzenie
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 14:17   #3263
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
iclosemyeyes to chyba będziemy mieć ten sam kocyk tylko ja bym z takim wzorem chciała do wózka, ten nie będzie zaduży?
oto jest pytanie, przyznam się, że nie wiem 100x75 cm to chyba nie jakiś ogromny?

Dziewczyny byłam dziś na wizycie i chyba zacznę szukać jakiegoś nowego lekarza dodatkowo... pani do ktorej chodzę jest bardzo miła, ale jednak nie zna się za bardzo na moim przypadku przegrody, nie umiała mi powiedzieć co robić dalej, czy to może mieć wpływ na wzrost dziecka, poród, czy nie skrzywi mi kręgosłupa. Ogólnie czuję się za mało doglądana, wy po każdej wizycie piszecie ile dzieciątko ma wagi - moja tego nigdy nie mierzy etc etc.
Stary 2015-08-01, 14:24   #3264
Kasiula8708
Rozeznanie

Hejka sobotnio

Ja mam ostatnio schizy po tej tragedii na wrześniówkach,wczoraj mała słabo mnie kopała i stracha miałam ale mam nadzieję że po prostu leniwy dzień miała,wogóle to jaak czytam jak wasze maleństwa kopią to trrochę zazdroszczę bo moja jest najbardziej aktywna jak już do spania się kładę,ale może taki jej urok......Mąż zapowiedział że mi odłączy dostęp do neta jak tak będe schizować i wymyślać

Z cukini polecam zrobić sos taki do słoików na zimę do spagetti albo mięska jakiegoś jak znalazł,ja tylko czekam aż papryka będzie tańsza i zacznę produkcję
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 15:26   #3265
lexie42
Zakorzenienie

Mój mąż też mi powiedział że mam nie czytać nic na necie po ostatnim schizowaniu o napięty brzuch. Albo wczoraj śmiał się ze mnie jak ja poród przeżyje bo jadlam zapiekanke i się wzdrygralam jak mała kopala i mówi że inne w ciąży tak nie robią. No ale co ja poradzę że czasami dostanę takiego niespodziewanego kopniaka
Stary 2015-08-01, 15:32   #3266
wonderka
Zadomowienie

Ja się wyłączyłam juz po tragedii z wrześniowek. Pierwszy dzień mnie przygnębił ale teraz doszłam do wniosku, że może to spotkać każdego albo i nikogo. No nie wiadomo.

Oglądałam dziś wózki znowu i znowu zmieniłam pomysł za namową męża. Monic ten Balios Cybexa jest super, leciutki, przemyślany, dobrze wykonany. Same plusy.

Ja zaraz jadę na działkę grillowac
Stary 2015-08-01, 16:40   #3267
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Też tak mam. Od kiedy młody mi się główką w dół przekręcił czuję go właśnie pod żebrami. Szczególnie nad ranem
Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Hej ale piszecie dużo

Ja ostatnio cukinie nadziewałam mięskiem mielonym i zapiekałam-pychota.

Peachella mnie też mała na wysokości żołądka kopie albo przy żebrach. Ostatnio po wypiciu glukozy kiedy siedziałam wśród ludzi, zaczęła mnie kopac tak pod lewym cyckiem, że ten cycek mi aż skakał! Miałam taki ubaw bo jak ktoś to widział to śmiesznie wyglądało.

A ja muszę się ogarnąć i coś zacząć kupować...Mam wózek i skarpetki Nie wiem czy się śmiać czy płakać- ale ja to taka dziwna jestem i zakręcona.
Bardzo dziwne uczucie, zastanawiam się gdzie żołądek się znajduje w takim przypadku pierwszy raz tak wysoko mnie kopała. Ale tak jak mówicie, kręci się cały czas, bo raz na samym dole a a teraz tak wysoko.

Cytat:
Hejka sobotnio

Ja mam ostatnio schizy po tej tragedii na wrześniówkach,wczoraj mała słabo mnie kopała i stracha miałam ale mam nadzieję że po prostu leniwy dzień miała,wogóle to jaak czytam jak wasze maleństwa kopią to trrochę zazdroszczę bo moja jest najbardziej aktywna jak już do spania się kładę,ale może taki jej urok......Mąż zapowiedział że mi odłączy dostęp do neta jak tak będe schizować i wymyślać
Czytałam co pisałyście tu o tych wrześniówkach. I dzisiaj dopiero weszłam z ciekawości zobaczyć o co chodziło. I szczerze mówiąc nie czytałam całości. Nie widzę sensu. Fakt, tragedia, ie wyobrażam sobie siebie w takiej sytuacji Takich przypadków jest garstka. W ogóle staram się nie czytać żadnych pierdół, bo tylko niepotrzebnie się nakręcam. Jestem pozytywnie nastawiona i niech tak zostanie

do 2 tyg powinnam dostać pierwszą dużą paczkę od brata z ciuszkami i innymi rzeczami, nie mogę się doczekać
Stary 2015-08-01, 16:58   #3268
fasterka90
Zadomowienie

Ja mojemu mówiłam też o tej sytuacji z wrześniówek i myślałam że też powie żebym nie czytała takich rzeczy,że nam napewno nic takiego nie grozi itp -a on się tym bardzo przejął i co chwile pyta czy mała się rusza, jak przykłada rękę i nic nie czuje to już się martwi, jakby myślał że ona cały czas się rusza
Stary 2015-08-01, 18:23   #3269
lexie42
Zakorzenienie

Widziałam dzisiaj świetny wózek camarelo, bialo szary, robił wrażenie normalnie chcialam lecieć za babeczka zapytać się o model
Stary 2015-08-01, 18:39   #3270
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Nadrobiłam focie

Cytat:
Amelia jakie pranie, mamy jeszcze tyleeeee czasuuuu.
Ile macie dni do porodu. Mi pokazuje 114.
tez się wstrzymuję z praniem conajmniej do września.
mi zostało 97dni

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
wczoraj skusiłam się na komplecik. zależało mi na jakiś takim właśnie sweterku, bo to zima będzie jak się młody urodzi

to jest z george? mam po leo komplet z takim samym rysunkiem.

Cytat:
Witam mamuśki
Gratuluje rozpoczętych nowych tygodni oraz udanych zakupów!
Amelia, masz dobre podejście to są tylko 3 msc i zleca w mig, takze niech Tz i mama pomagają Tobie w obowiązkach a będzie wszystko dobrze, co do płci, ja bym chyba padła na zawał hehe ale tez mi się wydaje ze jednak dziewczynka zostanie ♡
Musialam przełożyć moja dzisiejsza glukoze i pogadanke z polozna, bo stwierdziłam ze zostawię jeszcze synka w domu na obserwacji, chociaż gorączki nie ma i w nocy tez ładnie spal moi chlopcy wczoraj nie wytrzymali i złożyli leżaczek dla córeczki Maly jest tak podekscytowany ze ciągle mówi tylko o dzidzi, wklejam fotke jak się prezentuje leżaczek♥
a jak się go buja? czy on nieruchomy?
Cytat:
Napisane przez maartucha Pokaż wiadomość
Ale słodko

U mnie mąz miał urlop i też go poniosło troszkę i postanowił złożyć kołyskę która będzie w sypialni (tylko ze bedzie stala odwrotnie niż na fotce). Lada dzień przyjdzie normalne łożeczko to pewnie tez juz bedzie chcial skladac ;P a tu jeszcze tyle czasu

Oczywiście kołyska zaakceptowana przez naszego członka rodziny ;P

Załącznik 6026469 Załącznik 6026470
śliczna, a nie boisz się że pies się przyzwyczai i wskoczy do dziecka?
Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
A propos Pinteresta i miliona pomysłów w nim np. na wystrój pokoju dla dziecka oto pomysł na lampkę jaką chcę zrobić w pokoju Sambora
ja leosiowy pokój mam z chmurkami jako główny motyw
Cytat:
Zazdroszczę wam dziewczyny ze macie już wózki wybrane,dla mnie to nadal czarna magia tyle tego jest

Amelia trzymaj się dzielnie i wypoczywaj na zaś

Fasterka niestety nie pomogę,ale sama bym chętniecsprezentowała taki napis dla Niuni,jak znajdziesz coś ciekawego to daj znać

Chwalę się ciuszkami,bluza i bodziaki z lumpka a reszta tesco i allegrosorki ze tak powykręcane ale lapka mam zepsutego i tak mi się z tele dodało
piękne

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
A oto nasze wczorajsze zakupy (na ostatnim zdjęciu jeden z bodziaków z tego 7-paku)
super widzę że chyba jako jedyna masz już coś z rzeczy higienicznych. kurcze trzeba się brać za wyprawkę

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości