|
|
#751 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Hej
![]() ![]() ![]() właśnie wróciłam z IP... panicznie boje się szpitali itd, wiecie że mam krwawienia ale dziś rano poszłam do wc siku zrobić i cała toaleta papier itd w krwi... słabo mi się zrobiło spakowałam męża i dziecko i lecimy na najblizszą IP... tam na spokojnie, powolutku pani mnie informuje że nic mi nie zrobią jak na oddział mnie nie przyjmą i że zostaje na oddziale! wściekłam się! ![]() wkońcu po godzinie przyszedł lekarz, zrobił badanie ginekologiczne i mówi nie ma krwawienia - wyjmuje wziernik i cała ręka i wziernik w krwi żywo czerwonej ![]() zrobił usg i po pogadance : -nie przyjełam się na oddział ( nie ufam im...) -krwawiennie ponoć nadal z nadżerki (na wypisie mam wpisane duża ektopia wokół ujścia szyjki macicy, utrzymana część pochwowa) - MAM ŁOŻYSKO NISKO SCHODZĄCE - zlazło mi niżej w stosunku do ostatnich badań, kazał skonsultować z lekarzem bo dziecko wciąż z pępowina wokół główki ustawiło się głową ku wyjściu pochwy i naciska mi i pcha łożysko w dół :teraz leżę na łóżku... bajzel w domu ale chyba nawet dziś nie ruszę nogą ani palcem u stóp ![]() ![]() wiecie jak mi było słabo jak jechałam do szpitala? z nerwów??? ![]() po takiej ilości krwi? sory za dosłowność ale to jaby ktoś chlusnął ;(;(
|
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Wpisz w Google robik_radom
|
|
#753 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
źle wpisałam jego nazwę powinno być ROBiK_Radom. Cytat:
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co innego Ci poradzić... To, że musisz leżeć to sama wiesz. A bałaganem w domu się nie przejmuj. Kurczę, mam nadzieję, że to się w końcu skończy u Ciebie i będziesz mogła się trochę uspokoić.
|
|
#755 |
|
Konto usunięte
|
Lobofylia współczuję
niech mąż zajmie się dzieckiem a Ty leż kochana, leż najwięcej jak się da!
|
|
|
|
#756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się bajzlem. najważniejsze to dbaj o siebie i Maleństwo... Nie wyobrażam sobie jaki stres musiałaś przejść.. Zdrówka życzę i mam nadzieję, że dzieciątko przystopuje i będzie jeszcze długo w Twoim brzuszku
|
|
#757 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52273487]Sylwuska tylko flanela jest dużo grubsza od tetry. A dziecko lubi ssać rożki pieluchy, ja bym się bała przy flaneli, że się udusi. Tetra jednak cienka i bardzo przewiewna.[/QUOTE]
A widzisz jak to dobrze mądrego posłuchać w takim razie tetre też kupie ![]() Cytat:
![]() Jestem właśnie na mieście i chce kupiłaś Palmersa i widzę że jest i krem i balsam w takiej samej cenie, czego używasz? Bo kremu o połowę mniej jest. Masz taką butelkę z pompką? Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co to jest ten klub?? Cytat:
![]() Masz złotego Męża, że tak się Tobą i domem dobrze zajmuje ![]() Cytat:
![]() Ja byłam teraz w h & m i kilku dzieciowych typowo sklepach i masakra jakie drogie są tu rzeczy, chciałam kupić cos w małym rozmiarze i nie kupiłam nic, bo za taką kasę to wole kupić, jak będzie już większą a z tych małych rrozmiarów to i tak szybko wyrośnie. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#758 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#759 |
|
Raczkowanie
|
Byłam na konsultacjach - jeden był w szoku że NADAL tu cyt. lekarza NADAL jestem w ciąży....
, a dwóch pozostałych plus mój twierdzi że to nadżerka... tylko teraz jeszcze te łożysko i to że młody się tak ułożył ![]() ![]() macica mi się też stawia, w czwartek mam połówkowe - czytam na necie itd więc pewnie dostanę nospa, mangez itd... ponoć przy tym nisko schodzącym - bo to co innego niż przodujące - do 24 tygodnia powinno się podnieść, jako graniczne przyjmuje się 30 tydzień; później może dojść do odklejenia, albo konieczność cc. czy wy macie tak ja ja wrażenie że wśród nas to ja mam największego pecha? krwiak, test pappa, krwawienia, owinięta pępowina, nadżerka i teraz łożysko. Mam wogóle ciśnienie 76/54 - fantastyczne.... aa i jeszcze podejrzenie wyrostka miałam ;/ Edytowane przez lobofylia Czas edycji: 2015-08-01 o 11:24 |
|
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lobofylia leż, nie przemęczaj się. Mam nadzieję, że w końcu ktoś Ci powie coś konkretnego i pomoże na te krwawienia.
|
|
#762 |
|
Zadomowienie
|
lobofylia biedactwo, ile cię stresu i nerwów ta ciąża kosztuje.
Myślałaś żeby poszukać jakiegoś ogarniętego lekarza który się specjalizuje w prowadzeniu bardziej problemowych ciąż ? Bałaganem absolutnie się nie przejmuj, prace domowe ci nie uciekną a teraz nic nie powinnaś robić tylko leżeć i odpoczywać. |
|
|
|
#763 |
|
Zadomowienie
|
Lobofylia ależ Ci współczuję tych stresów. Może jednak powinnaś sie położyć na kilka dni na oddziale?
|
|
|
|
#764 | |
|
Rozeznanie
|
Witam się weekendowo. Ja dzisiaj chyba sobie posiedzę w domku, po wczorajszych bólach wolę nie ryzykować wypadów żadnych.
Katarzyna fajnie ze miałaś dobra opiekę przy porodzie. Bo sama organizacja w szpitalach mnie przeraża, każdy mówi coś innego i skąd mamy wiedzieć kogo słuchać? Przeszliście trochę z małym po porodzie ale myślę że sam poród był ok, przynajmniej mam takie wrażenie jak czytałam opis. Gryzelda udanego wyjazdu. Odpocznij sobie nad tym jeziorkiem :-D ja chyba odstawie na parę dni internet bo jak się wczoraj wieczorem naczytałam o tym spojeniu łonowym to pół nocy nie spalam... Ale najważniejsze że dzisiaj już mnie tak bardzo nie boli. Fionka chyba za dużo się nas naczytałaś po takiej nieobecności i przez to takie sny :-D Rudaska chyba sobie żartujesz! Nie czytaj wszystkiego tylko poprostu odezwij się co u ciebie a jak zajrzysz czasem to tez na pewno na jakąś fajną dyskusje trafisz akurat :-D Ja jakbym chodziła do pracy to nawet bym nie dała rady nadrabiać ;-) SweetViolet miłego wylegiwania się ;-) Karmazynowa śliczne ciuszki, chyba też tam zajrzę -- Wysłano z Szybkiego Notatnika Cytat:
|
|
|
|
|
#765 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem dziewczyny ale ten lekarz właśnie moj prowadzący to jest bardzo znany z ciąż problemowych. A na oddział nie chce panicznie się boje. A po drugie wiem jak wygląda leczenie na patologiach bo w poprzedniej ciąży ciągle na niej lezalam... nic by mi nie podali teraz tylko od czasu do czasu sprawdzali tętno. Kazsli leżec to w domu też mogę. W ciąży raczej nadzerki sie nie usuwa....
|
|
|
|
#766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do sieciówek... H&M ma strasznie drogo... niby byłam jak były wyprzedaże, ale ceny wcale nie były promocyjne... Jedynie w C&A kupiłam coś na wyprzedaży bo były fajne ceny, w Reserved dwie bluzeczki kupiłam po 15 zł chyba i jedno body (bo mi się podobało), ale ono już drogie było. Mieszka braliśmy pod uwagę dla synka ![]() Cytat:
Ja zawsze mówię, że jak ktoś ma bardzo pechowy czas, to później dla równowagi przychodzi tyle samo szczęścia... Wiem, że to mało pocieszające w Twojej sytuacji... Mam nadzieję, że mimo tych wszystkich nieszczęść spokojnie wszystko będzie toczyć się do przodu.
|
|
#767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo współczuję Trzymaj się jakoś i dbaj o siebie przede wszystkim...Ech, naprawdę skumulowało się wiele złego... Ale, może zabrzmieć to banalnie, często mimo przeciwności dzieciaki rodzą się z takich stanów silne i zdrowe... ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Myślę, że mój ociera się o frazę "poważnie kiepski" Żeby nie powiedzieć depresyjny. Nie, nie powinnam narzekać, mam tylko problemy ze sobą, a tego nikt nie zrozumie.
|
|
|
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
lobo wiem ze nie chcesz klasc sie na oddzial. Ale moze tak by bylo lepiej. Ja wiem jak wyglada lezenie w domu majac jeszcze dzieciaczka starszego... ( sama sie zastanawialam czy sei nie polozyc zeby te zatoki wyleczyc )
Ale Twoje krwawienia to w ogole kosnos. Lekarze jakos dziwnie spokojnie podchodza. Mieszkacie sami i maz caly czas pracuje ? I ja bym jednak szukala innego lekarza nawet w dalszej odleglosci bo tu troche niepowaznie do tematy podchodza :/ fionka ja nie pociewze bo u mnie najwiekszy przyrost wagi byl po 20 tyg. Prawie drugie tyle co do 20. U kuzynki to samo :/ Ale szybko sie jednak zrzuca te kg
|
|
|
|
#769 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że do końca II trymestru nie będę wyglądała jak wieloryb... Bo gdzie tu do końca ciąży... Niby póki co dużo nie przytyłam, ale boję się, że wszystko przede mną.
W ogóle we wtorek jadę na test obciążenia glukozą ![]() Muszę zapamiętać, żeby kupić cytrynę i przygotować sobie butelkę.Może być chyba taka zwykła po wodzie mineralnej?
|
#771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mogę Wam pokazać mój koszyk. Nic specjalnego, ale chciałam taki w beżu i brązie. W środku poduszka do karmienia, którą dostałam w spadku. I gratisowy misiek. Do koszyka będzie kołyskowy stelaż, ale jeszcze nie doszedł. I kurcze właśnie myślę, jak się zmieścić ze wszystkimi rzeczami ech, już sporo wywaliłam, a nadal mam mało miejsca. A zaraz pójdę preparować stolik pod przewijak, podejrzewam, że wyjdzie mi straszna kaszana |
|
|
|
|
#773 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam dodać foty
|
|
|
|
#774 |
|
Zadomowienie
|
mujer śliczny koszyk.
My chcieliśmy kupić używany i zaryzykowaliśmy przez olx z drugiego końca Polski. I wydawało się wszystko ok, dopóki nie wysłaliśmy pieniędzy. Na drugi dzień konta poblokowane, nie ma takiego numeru. I ani kasy ani kosza... Mąż był na policji, ale było za wcześnie i dopiero w przyszłym tygodniu można to oficjalnie zgłosić... Eh, miałam nadzieję, że na rzeczach dla maleńkich dzieci ludzie nie oszukują, a tu jednak okazuje się jak bardzo się myliłam...
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczny!
![]() Co do małej ilości miejsca u nas to samo. Zamówiliśmy szafę narożną do garderoby i wtedy powinno być ok. Póki co ciuszki Małej wcisnęłam do naszej szafy. W naszej też muszę zrobić porządek, schować kurtki, których nie nosimy...sama kurtka na motor męża zajmuje dużo miejsca ![]() No i mam masę jeansów, których nie noszę, a zajmują miejsce.
|
#776 |
|
Zadomowienie
|
Katatzynaxxx współczuję przenść z synkiem po porodzie :/ też mieliśny trochę komplikacji to wiem jami to stres
|
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mnie właśnie wszystkie te "głupoty" o których piszecie interesują
Chyba pójdę przez was szybciej na l4. Właśnie siedzę i czekam na fryzjera, mam nadzieję że się wybawimy dzisiaj na weselu. Najlepsze jest to, że siostra tż robi niespodziankę i przyjeżdża dziś z Londynu, wiedzą wszyscy tylko nie teściowa. Ale będzie miała minę jak zobaczy córkę i drugiego wnuczka...
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niczym się nie przejmuj ![]() Ooo, dobrze rozumiem, że teściowa nie będzie zadowolona?
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie będzie. Bo my wczoraj przywieźliśmy jej jednego wnuczka, który zostaje u niej na miesiąc (przyleciał do Polski na obóz nad morze i go odebraliśmy). A teraz przyjeżdża córka z drugim wnusiem. Więc będzie mieć synka (tż) synową w ciąży (ja) córkę i dwóch wnuczków. Plus cała rodzina na weselu
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
Siedze i mam chwile wolnego, pije soczek z buraka i jablka i czytam
Lobo- serio wspolczuje przezyc, ale mi tez do glowy przyszla zmiana lekarza. Jak go mozliwe ze kazdy nowi ze krwawienia nie ma, ten Twoj tez tak mowil? A ty chlustasz krwia. Oko tyle narazie- poslabym spac |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.

podałabyś linka do sklepu tego gościa? Bo mi allegro nie znajduje takiego użytkownika
ala:
Oglądałam u nich ubranka i mają naprawdę ładne wzory 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)