Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-01, 19:30   #871
Fionka_31
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Napiszcie jeszcze raz swoje typy wózków

Ja chciałam z poczatku euro cart passo ale teraz czytam, ze spacerówkę ma kiepską i już sama nie wiem.

Same głębokie innych firm są drogie i juz sama nie wiem. Na jak długo gondola posłuży? Pól roku?

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 19:40   #872
katarzynaxxx89
Raczkowanie

no to zobaczcie jak mi brzuszek wybąbiło no i jeszcze chciałam wam pokazać zdjęcia łóżeczka to jak na 2 lata to całkiem dobry stan zwłaszcza że mały się w nim bawi skacze itp a jeszcze ciacho które zrobiłam mniam

Edytowane przez katarzynaxxx89
Czas edycji: 2015-08-01 o 19:42
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 19:51   #873
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Tak w skrócie: Teściowa walnęła focha że tylko ona nie wiedziała - bez komentarza. Mi fryzjerka tak s☠☠☠☠☠☠☠iła włosy że na wesele poszłam w kitce... I jeszcze musiałam zmyć paznokcie bo mi się lakier pozadzierał. Aczkolwiek nadal nastawiam się na dobrą zabawę
O kurcze, to zamiast sie cieszyć, to jakoś średnio to wyszło :/ nie zrażaj się i bądź dobrej mysli

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Sie przestraszyłam bo syreny zaczęły wyć. A to godzina W choc w Warszawie nie mieszkam

TŻ pojechał do warsztatu robić z samochodem. Ja miałam z córka iść na spacer ale brzuch mnie ciągnie... Nie mam weny sie zabrać za nasz obiad mimo ze mam straszna ochotę na to co zaplanowałam na dzisiejszy obiad haha
Mam dokładnie tak samo, też już wczoraj wymyśliłam obiad i już dziś go jednak nie zrobię, będzie na niedziele, Tz w pracy będzie, to na kolację wyjdzie

A teraz robię sałatkę z brokułami, wlasnie paruja na parze
Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Odpiszę z telefonu więc bez cytowania... tym bardziej że wcześniej mi posta zeżarło.

Ja odkąd wróciliśmy z IP leżę cały czas, mąż bawi dziecko i mnie podkarmił nawet dużą ilością słodyczy (kawałek tortu i eklerek) i jakoś lekko odżyłam.

Lekko jeszcze krwawię... ale już nie tak jak wcześniej. Młody od czasu do czasu się wierci - aczkolwiek słucham ciągle detektorem - i jest wszystko ok - przy czym wydaje mi się jest niżej młody niż zwykle - poniżej linii majtek... hmm...

wiem, że w szpitalu spokojniej niż przy 3 latku ale nie mam go nawet z kim zostawić, a mąż nie ma jak wziąść l4 czy cokolwiek więc co bym z dzieckiem miała robić?

mój gin przez tel kazał leżeć dziś cały dzień, jutro też sporo a jak ustanie krwawienie już dziś to spokojnie mam na wizytę przyjść bo to nadżerka - i że to łożysko obejrzy na prenatalnych tak jak planował.

nie biorę nic na krawienia - na początku ciąży luteine miałam później odstawioną a krawienia i były i są - od czasu do czasu i to takie "bezsensowne" - np. jak chodzę itd nic - a tak jak dziś rano cyk i jest no cóż mam nadzieje będzie dobrze....

tak jak pisałam miałam konsultacje i to jest tak - ja mam np. krawienie mocne, 1,5h później badanie i ... są tylko ślady krwi. Tak jak pisałam dziś - dużo krwi rano, a później to godzina czekania na ip - i lekarz sprawdził i mówi nie ma krawienia, po czym wyciąga wziernik a tam krew itd - zrobił jeszcze raz badanie (wiecie palcami...) i krew miał. Powiedział też że to nadżerka bo reszta wygląda ok... (poza tym że łożysko nisko schodzace) - młody ma 311 g i 25cm z nóżkami tyle wiem, a i tętno 146. więc w normie. szyjka trzyma itd... tylko widocznie może to ta ektopia?

mnie w sumie badał:
- mój prowadzący - i mówi nadżerka
- lekarz na ip - nadżerka
- lekarz ordynator szpitala miejskiego - i tu te zdziwnie że "nadal" jestem w ciąży
- lekarz jak byłam z krawieniem polecany przez koleżanki - nadżerka plus bóle jako ten wyrostek
- lekarz dodatkowo z uprawieniami jakimiś tam jak robiłam pappa - i tu też nadżerka.

Każdy z nich mówi - nie ma krawienia (i zaczynam się czuć jak psychopatka) - jedyni eto ten z ip dziś trafił tak że dużo krwi widział po wyjęciu wziernika.

Bo u mnie to jest tak że jakby... poleci co miało polecieć i więcej dużo się nie sączy tylko tak jakby śluz lekko podbarwiony albo zupełnie nic. Ale dziś to nawet mąż dostał zawału bo go wołam do wc że ma mi szybko nowe majtki przynieść i dodatkowy papier i podpaskę - i poprostu mu pokazałam - i tak jak mówię - wc w krwi, nie wiem jak to inaczej opisać ale tak jak mówiłam na ip. jak przy obfitej miesiączce po prostu, i to żywo czerwona krew.

aj...

no więc dziś leżę...

6 sierpnia idę na wizytę do tego czasu będę chyba co chwile detektorem się badać, mąż tego nie rozumie - ale wy pewnie tak... a napewno Gryzelda wie że słuchanie bicia serca zdecydowanie uspokaja...

hmm...

nie wiem, odpisze może co do butelek - my kupujemy też te Tomee bo te miałam przy synku i są super ale bez tej rurki te zwykłe.
W takim razie oszczędzaj sie, skoro tylu lekarzy Cie nadało i każdy twierdzi że to nadzerka, to może trzeba im zaufać, tym bardziej, Ze nie jest gorzej, a Mały foka. Dobrze, ze masz ten detektor, trzymaj się
Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
sylwuska, czubasek, mam 174 cm wzrostu może mnie wybrzuszy bardziej na koniec... chociaż nie liczę na duże dziecko, nawet mam ubranka na 50 cm (a widzę, że wy w większości 62 ), bo TŻ miał 48cm a ja 50cm i jakoś tak czuje, że to będzie też kruszyna Dawajcie zdjęcia to porównamy brzuchy!
Ja zamierzam chustować, a żeby krzywdy ni zrobić niedaleko mnie będą warsztaty chyba za ok. 30 pln to może się później wybierzemy

lobofylia współczuję Ci bardzo i trzymam kciuki, zeby wszystko się ułożyło jak najlepiej! Ja też się czasem martwię, bo mam dość nisko łożysko, a moja mama miała przodujące i ledwo z tego z moim bratem wyszli... A maluch już ostatnio główką do dołu leżał! Chociaż TŻ twierdzi, że czuje jego główkę teraz gdzie indziej... Taaa
O to też wysoka jesteś, ja 10 cm niższa, stąd może mój,brzuszek większy
Kurcze, to Wy na prawdę Kruszynki

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Moja co drugie usg jest główka w dol.

Jakoś nie mam weny na nic.

Będziecie kupowały nowe wózki czy raczej używane?

Tak się zastanawiam czy inwestować bo z założenia ma być tez dla drugiej dzidzi
My to chyba raczej nowy, bo od siostry jest zniszczony, ale jeszcze nie wiem.
Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Melduję, że na miejscu juz. W intercity neta brak, więc nie mam szans was nadrobić..
Fajowo, miłego wieczoru

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 19:53   #874
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Żelki są dobre na stawy
O, tego też nie wiedziałam

Cytat:
Napisane przez beavercanoe Pokaż wiadomość
Chusta musi byc przeznaczona do noszenia nie to ze bierzecie kawalek materialu i owijacie sie nim a po tym wsadzacie malucha. Tak to bym sie tez nie odwazyla chusty w sprzedazy sa z odpowiedniego materialu, odpowiednio zszyte. Takie chusty maja atesty tak jak nosidelka. Sa bezpieczne. A jak wiazac pokazane jest na stronie internetowej firmy ktora te chusty produkuje. Najczesciej chusta przychodzi z instrukcja na cd. Pokazane jest na video jak wiazac. To jest proste mozna nauczyc sie w 10 minut.
Mi właśnie chodzi głównie o to wiązanie... Sama nie wiem, zobaczę

Cytat:
Tak w skrócie: Teściowa walnęła focha że tylko ona nie wiedziała - bez komentarza. Mi fryzjerka tak s☠☠☠☠☠☠☠iła włosy że na wesele poszłam w kitce... I jeszcze musiałam zmyć paznokcie bo mi się lakier pozadzierał. Aczkolwiek nadal nastawiam się na dobrą zabawę
No, teściowa jednak głupio zareagowała
I współczuję pecha :/ Oby reszta dnia była udana

Cytat:
Odpiszę z telefonu więc bez cytowania... tym bardziej że wcześniej mi posta zeżarło.

Ja odkąd wróciliśmy z IP leżę cały czas, mąż bawi dziecko i mnie podkarmił nawet dużą ilością słodyczy (kawałek tortu i eklerek) i jakoś lekko odżyłam.

Lekko jeszcze krwawię... ale już nie tak jak wcześniej. Młody od czasu do czasu się wierci - aczkolwiek słucham ciągle detektorem - i jest wszystko ok - przy czym wydaje mi się jest niżej młody niż zwykle - poniżej linii majtek... hmm...

wiem, że w szpitalu spokojniej niż przy 3 latku ale nie mam go nawet z kim zostawić, a mąż nie ma jak wziąść l4 czy cokolwiek więc co bym z dzieckiem miała robić?

mój gin przez tel kazał leżeć dziś cały dzień, jutro też sporo a jak ustanie krwawienie już dziś to spokojnie mam na wizytę przyjść bo to nadżerka - i że to łożysko obejrzy na prenatalnych tak jak planował.

nie biorę nic na krawienia - na początku ciąży luteine miałam później odstawioną a krawienia i były i są - od czasu do czasu i to takie "bezsensowne" - np. jak chodzę itd nic - a tak jak dziś rano cyk i jest no cóż mam nadzieje będzie dobrze....

tak jak pisałam miałam konsultacje i to jest tak - ja mam np. krawienie mocne, 1,5h później badanie i ... są tylko ślady krwi. Tak jak pisałam dziś - dużo krwi rano, a później to godzina czekania na ip - i lekarz sprawdził i mówi nie ma krawienia, po czym wyciąga wziernik a tam krew itd - zrobił jeszcze raz badanie (wiecie palcami...) i krew miał. Powiedział też że to nadżerka bo reszta wygląda ok... (poza tym że łożysko nisko schodzace) - młody ma 311 g i 25cm z nóżkami tyle wiem, a i tętno 146. więc w normie. szyjka trzyma itd... tylko widocznie może to ta ektopia?

mnie w sumie badał:
- mój prowadzący - i mówi nadżerka
- lekarz na ip - nadżerka
- lekarz ordynator szpitala miejskiego - i tu te zdziwnie że "nadal" jestem w ciąży
- lekarz jak byłam z krawieniem polecany przez koleżanki - nadżerka plus bóle jako ten wyrostek
- lekarz dodatkowo z uprawieniami jakimiś tam jak robiłam pappa - i tu też nadżerka.

Każdy z nich mówi - nie ma krawienia (i zaczynam się czuć jak psychopatka) - jedyni eto ten z ip dziś trafił tak że dużo krwi widział po wyjęciu wziernika.

Bo u mnie to jest tak że jakby... poleci co miało polecieć i więcej dużo się nie sączy tylko tak jakby śluz lekko podbarwiony albo zupełnie nic. Ale dziś to nawet mąż dostał zawału bo go wołam do wc że ma mi szybko nowe majtki przynieść i dodatkowy papier i podpaskę - i poprostu mu pokazałam - i tak jak mówię - wc w krwi, nie wiem jak to inaczej opisać ale tak jak mówiłam na ip. jak przy obfitej miesiączce po prostu, i to żywo czerwona krew.

aj...

no więc dziś leżę...

6 sierpnia idę na wizytę do tego czasu będę chyba co chwile detektorem się badać, mąż tego nie rozumie - ale wy pewnie tak... a napewno Gryzelda wie że słuchanie bicia serca zdecydowanie uspokaja...

hmm...

nie wiem, odpisze może co do butelek - my kupujemy też te Tomee bo te miałam przy synku i są super ale bez tej rurki te zwykłe.
Lobo współczuję :/ A może zapytaj swojego lekarza o te leki na krwawienie? Chyba, że to faktycznie ta nadżerka, no ale mimo wszystko...

Cytat:
Planujemy nowy
Stary 2015-08-01, 20:18   #875
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

Ja chciałam z poczatku euro cart passo ale teraz czytam, ze spacerówkę ma kiepską i już sama nie wiem.

Same głębokie innych firm są drogie i juz sama nie wiem. Na jak długo gondola posłuży? Pól roku?
Ja jeszcze nie spotkałam wózka, który ma dobrze ocenianą i gondolę i spacerówkę. Oczywiście w rozsądnej cenie. Chyba że źle szukam

Co do samych gondoli to nowe faktycznie w ogóle się nie opłacają.. Mniej więcej pół roku, dopóki nie zacznie siadać, albo krócej jeśli gondola jest mała i dziecko z niej wyrośnie.
Stary 2015-08-01, 20:29   #876
czubasek20
Zakorzenienie

tz wyszedł z kolega na piwo wiec mam czas na poczytanie
a w załączniku nasz dzisiejszy brzuchol 20t2d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150801_141118.jpg (65,3 KB, 37 załadowań)

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 20:35   #877
adka_19
Wtajemniczenie

Dolinka fajowe zakupy
Fionka ha kupiłam używany wózek ale taki jaki chciałam )
Ja mam chuste ale muszę poczytać o chustowaniu potestowac nauczyć się )

Lobo - będzie lepiej. Musi być
Jestem dobrej myśli !!!

Halwaya wyślij słońca do Szkocji please !!!

Kasia sliczny brzuszek

Ja wreszcie po pracy.. rozdrazdnil mnie ten dzień i ludzie strasznie.. chyba czas na drzemka. .

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Sliczny !! Ty też xhudzinka jesteś *

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 20:36   #878
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynaxxx89 Pokaż wiadomość
no to zobaczcie jak mi brzuszek wybąbiło no i jeszcze chciałam wam pokazać zdjęcia łóżeczka to jak na 2 lata to całkiem dobry stan zwłaszcza że mały się w nim bawi skacze itp a jeszcze ciacho które zrobiłam mniam

Dziewczyny piękne brzuszki

Ja zjadłam właśnie kolację i chyba polezakuje przed tv
Cytat:

Stary 2015-08-01, 20:40   #879
kalwinka
Zadomowienie

Dzisiaj jakoś nie miałam weny do niczego, mieliśmy jechać do Ogrodzieńca ale brzuch mnie gdzieś pobolewał cały dzień, więc się byczę a tż ogarnął dom
Nie przyszły mi kosmetyki z avonu, będą dopiero w poniedziałek, a zamawiałam prezent dla teściowej :/ Będzie musiała poczekać, jutro przychodzą do nas na obiad, w ramach rekompensaty mogę zrobić jakiś wypasiony deser. Macie jakieś pomyły ?

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

katarzyna, mamy takie same łóżeczka Ty jesteś zadowolona z tego co rozumiem ?
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 20:40   #880
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Dzisiaj jakoś nie miałam weny do niczego, mieliśmy jechać do Ogrodzieńca ale brzuch mnie gdzieś pobolewał cały dzień, więc się byczę a tż ogarnął dom
Nie przyszły mi kosmetyki z avonu, będą dopiero w poniedziałek, a zamawiałam prezent dla teściowej :/ Będzie musiała poczekać, jutro przychodzą do nas na obiad, w ramach rekompensaty mogę zrobić jakiś wypasiony deser. Macie jakieś pomyły ?

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Mus czekoladowy zrób !!mus !! )

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 20:43   #881
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 20:43   #882
Fionka_31
Zakorzenienie

super brzuszki

Stary 2015-08-01, 20:44   #883
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Czubasku, sorki że tak męczę ale mam pytanko, czy polecasz tego sprzedawcę z Allegro, u którego zamawiałaś ubranka. Jak z ich jakością?
kalusia my mielismy jakis problem na poczcie i paczke odesłali do nadawcy
umówiłam sie z gosciem ze mi wysle za tydzien bo w domu mnie teraz nie ma od pon
jak dostane to napisze

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Aniqa jest glukoza cytrynowa ponoć bardzo dobra zamierzam sobie taką zakupić

Ja z córką najwięcej przybrałam w III trymestrze ale najprawdopodobniej byla to woda zatrzymana w organizmie. W szpitalu wypociłam mnóstwo i wróciłam do domu 10 kg lżejsza. Córka ważyła 3170g.
Ja jeszcze w szpitalu spadłam 10 kg, mała wazyła 3,900
w domu spadło jeszcze dwa czyli w sumie byłam tak czy siak 10 kg do przodu po ciazy

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Ja bede chustowala

Co do jedzenia to nor moge dzis nic zlego na siebie powiedziec

Na siadnaie owsianka z jagodami i bananem na mleku roslinnym

Potem sok z buraka selera na iowego i jablka

Nektarynka i narazie nic wiecej
malutko pojadłas, ale ja tez dzis jakos dretwa do jedzenia...

Cytat:
współczuje sytuacji z fryzjerka :/ tez tak miałam raz, poszłam w rozpuszczonych bo wczesniej wyglądałam jak francuski pudel

Cytat:

my mamy uzywany.
ale chce kupic spacerowke nowa bo nasza juz dogorywa.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 20:54   #884
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Następna zgrabniutka a brzusio super

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość

Tak jestem z łózeczka zadowolona tylko ta szuflada sie zepsuła ale łóżeczko jest okej u u nas jest stabilne może to zależy jak się trafi
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 20:55   #885
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki śliczny

Cytat:

Ładniutki, widać, że ciążowy

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Ja wreszcie po pracy.. rozdrazdnil mnie ten dzień i ludzie strasznie.. chyba czas na drzemka. .
To teraz odpocznij Należy Ci się
Stary 2015-08-01, 21:03   #886
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:

Naszym typem nr 1 jest x lander x pulse

Cytat:

Ciacho z owocami
Brzusio rzeczywiście duży się zrobił

Cytat:
Śliczny brzusio

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 21:22   #887
ogolnie
Zakorzenienie

Fionka mój typ to Riko Nano.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 21:48   #888
kalwinka
Zadomowienie

Ależ mnie wkurzają sąsiedzi - właśnie trwa u nich impreza, mimo zamkniętych okien słyszę jakiego badziewia słuchają, o darciu mordy (bo nawet krzykiem tego nie nazwę) nie wspominając Jak się nie uciszą w ciągu kwadransa dzwonię na policję, bo to już kolejny raz i prośby o poszanowanie zasad współżycia nie działają Masakra że w sierpniu ja muszę siedzieć w domu przy zamkniętych oknach, bo się nie da funkcjonować
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 22:07   #889
mujer
Zadomowienie

Cytat:

Ja ogólnie będę mieć używane co się da, wózek tym bardziej. Nówki są często bardzo drogie.

Cytat:
super ten kosz możesz powiedzieć ile dałaś?
ja na początku byłam na niego napalona ale trafiła się ta kołyska

h
180, ale stojak bez kołyski, dokupiłam za ok 50 używkę dodatkowo
Widziałam parę razy tańsze, ale ten mi się podobał.

Fajne brzuchy

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
w sumie nie wiem czy to pocieszenie ogólnie to mam doła, przez totalny brak jakiejkolwiek kontroli nad własnym ciałem,
no i tęskno mi za przerzucaniem sztangi i wylewaniem litrów potu
treningi idą coraz ciężej i sama nie wiem czy to mnie jeszcze bardziej nie dobija. Mam nadzieję, że w marcu już mi się uda wrócić do boxa, ale sama nie wiem jak to może wpłynąć na mleko? bo taki trening to stres i idontknow...
zobaczymy jak mi pójdzie w poniedziałek
Doła treningowego to ja miewam codziennie. Zwłaszcza, że mój TŻ ma nieskończoną moc i ciągle gdzieś mnie chce wlec, a mi kondycja spadła drastycznie i czuję się tym zażenowana. Do tego problem z nosem i sapię żenująco :/
Też mi tęskno do sztangi, na dodatek widzę, jak mięśnie przestały mi się uwidaczniać, robię się kluskowata :/ A bardzo mnie cieszyło, gdy udało mi się z moich ramion komara coś wyciosać. Teraz komara już nie ma, tylko kluski
Ponoć przy karmieniu nie można ćwiczyć intensywnie i dobrze poczekać z godzinę po treningu. Więc bardzo mnie martwi jak wrócę do formy i czy wogle. Na dodatek nie wiem, czy czas się znajdzie na treningi, bo TŻ wyjeżdża sporo.

Ty cały czas trenujesz, więc potem powinno pójść gładko Ja pitraszę się z joga i pilatesem, toteż czarno widzę
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 22:14   #890
_karmazynova_
Zadomowienie

Piękne brzuszki i ciuszki

Dziewczyny czy ma któraś z Was może pralko-suszarkę? Będziemy zmieniać pralkę i TŻ wpadł a pomysł pralko-suszarki... Przyda mi się jakaś opinia czy warto kupić...

Co do wózka to my mamy otrzymać po moim bratanku, ale bratowa i bart nie pamiętają jaki to jest model... Pewnie na wózku nazwę, ale szybko go na razie nie zobaczymy Chciałam o nim trochę poczytać na necie i zaczęłam go szukać po kolorze, ale naszukałam się przez ponad pół godziny i go nie znalazłam Muszę jeszcze powstrzymać swoją ciekawość, aż go nie zobaczymy

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 22:25   #891
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

właśnie wróciłam z IP...

panicznie boje się szpitali itd, wiecie że mam krwawienia ale dziś rano poszłam do wc siku zrobić i cała toaleta papier itd w krwi... słabo mi się zrobiło

spakowałam męża i dziecko i lecimy na najblizszą IP... tam na spokojnie, powolutku pani mnie informuje że nic mi nie zrobią jak na oddział mnie nie przyjmą i że zostaje na oddziale! wściekłam się!

wkońcu po godzinie przyszedł lekarz, zrobił badanie ginekologiczne i mówi nie ma krwawienia - wyjmuje wziernik i cała ręka i wziernik w krwi żywo czerwonej

zrobił usg i po pogadance :

-nie przyjełam się na oddział ( nie ufam im...)
-krwawiennie ponoć nadal z nadżerki (na wypisie mam wpisane duża ektopia wokół ujścia szyjki macicy, utrzymana część pochwowa)

- MAM ŁOŻYSKO NISKO SCHODZĄCE - zlazło mi niżej w stosunku do ostatnich badań, kazał skonsultować z lekarzem bo dziecko wciąż z pępowina wokół główki ustawiło się głową ku wyjściu pochwy i naciska mi i pcha łożysko w dół ::

teraz leżę na łóżku... bajzel w domu ale chyba nawet dziś nie ruszę nogą ani palcem u stóp

wiecie jak mi było słabo jak jechałam do szpitala? z nerwów??? po takiej ilości krwi? sory za dosłowność ale to jaby ktoś chlusnął ;(;(
kochanie, dopiero teraz przeczytałam, jakie miałaś przeboje... trzymaj się biedaku, musi być dobrze, innego wyjścia po prostu nie widzę

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Melduję się po całym dniu nieobecności wózki obejrzane i typy mi się zmieniły mocno...przede wszystkim kupimy chyba samą gondolę, a potem na spokojnie dokupimy spacerówkę, w lżejszej wersji, bo te wózki 3w1 są ciężkie. I dzisiaj doszłam do wniosku, że albo ja zmalałam (a mam 165cm), albo robią coraz większe wózki. I większość tych, które mi się podobały w necie (z kubełkową gondolą) są ogromne, wielgaśne i na mnie zrobiło to niezbyt dobre wrażenie. Pogodziłam się już z tym, że będę tachać na trzecie piętro około 15 kg + dziecko, ale dam radę mój nowy faworyt na dzisiaj - Tako City Move Sportime, najlżejszy ze wszystkich, które wypróbowałam, super się prowadzi, łatwo składa i pięknie wyglada. Riko Nano też fajny, ale większy, wydaje się masywny, ciężki no i pan w sklepie powiedział, że dość często są w ramach gwarancji oddawane do naprawy...i mają jeden główny minus - system wypinania gondoli i składania stelaża (a to dla mnie przy wspinaczce po schodach ważna sprawa) jest toporny, ciężki i jak dla mnie Tako wygrywa tu bez dwóch zdań. Wiadomo, co osoba to opinia, ale mężowi też Tako wpadł w oko i pewnie na ten model się zdecydujemy.
Ale się rozpisałam...sorki...miał o być kilka zdań
Dla bobasa nic nie kupiłam, nawet nie oglądałam (oprócz misia, któremu bije serce), za to starszakowi kupiłam kilka zabawek, dwie pary spodni i bezrękawnik na jesień...

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 22:25   #892
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy ma któraś z Was może pralko-suszarkę? Będziemy zmieniać pralkę i TŻ wpadł a pomysł pralko-suszarki... Przyda mi się jakaś opinia czy warto kupić...

Co do wózka to my mamy otrzymać po moim bratanku, ale bratowa i bart nie pamiętają jaki to jest model... Pewnie na wózku nazwę, ale szybko go na razie nie zobaczymy Chciałam o nim trochę poczytać na necie i zaczęłam go szukać po kolorze, ale naszukałam się przez ponad pół godziny i go nie znalazłam Muszę jeszcze powstrzymać swoją ciekawość, aż go nie zobaczymy
Nie mam, ale też chętnie sie dowiem czy ktoś coś poleca, bo to podobno super wygodne i zaje.bista sprawa jest. Szczególnie dla osób, które,nie lubią prasowac, a ja nienawidzę, podobno nie trzeba większości rzeczy prasowac po tym.

Stary 2015-08-01, 22:26   #893
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
bardzo zgrabny brzuszek

Moje serca dwa:
Stary 2015-08-01, 22:29   #894
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość

:

Ja nie mam i raczej bym nie rozważała. W mieszkaniu mam ciepło i sucho wiec pranie po 1200 obrotach schnie bardzo szybko i przy okazji pięknie pachnie w pokoju. szkoda by mi było kasy bo to jednak jakies 1000zl więcej no i plus zużycie prądu

Stary 2015-08-01, 22:33   #895
cienwiatru
Wtajemniczenie

Karmazynowa, moja sąsiadka ma taki model i narzekała kiedyś, że masakrycznie gniecie ubrania podczas suszenia, ale nie znam szczegółów...

Moje serca dwa:
Stary 2015-08-01, 22:54   #896
Fionka_31
Zakorzenienie

Cienwiatru ten tako jaką ma gondolę, ile cm?

Stary 2015-08-01, 23:10   #897
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Karmazynowa, moja sąsiadka ma taki model i narzekała kiedyś, że masakrycznie gniecie ubrania podczas suszenia, ale nie znam szczegółów...
Ja też o pralko-suszarkach słyszałam, że ubrania są bardziej pomięte niż po zwykłym praniu ale może w nowszych modelach jakoś to udoskonalili
Stary 2015-08-01, 23:15   #898
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
W takim razie ja to,chyba jednak dobre opinie słyszałam o samych suszarkach, oddzielnych urządzeniach, ze po tym nie trzeba ich prasowac.
Cytat:
Ja też o pralko-suszarkach słyszałam, że ubrania są bardziej pomięte niż po zwykłym praniu ale może w nowszych modelach jakoś to udoskonalili

Stary 2015-08-01, 23:36   #899
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Nie mam, ale też chętnie sie dowiem czy ktoś coś poleca, bo to podobno super wygodne i zaje.bista sprawa jest. Szczególnie dla osób, które,nie lubią prasowac, a ja nienawidzę, podobno nie trzeba większości rzeczy prasowac po tym.

Cytat:
Ja nie mam i raczej bym nie rozważała. W mieszkaniu mam ciepło i sucho wiec pranie po 1200 obrotach schnie bardzo szybko i przy okazji pięknie pachnie w pokoju. szkoda by mi było kasy bo to jednak jakies 1000zl więcej no i plus zużycie prądu
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny za opinie

TŻ zaproponował tą pralko-suszarkę, bo już teraz mamy problem z miejscem na wysuszenie naszych ubrań jesienią i zimą i TŻ się obawia, że jak dojdzie maleństwo to już całe mieszkanie będziemy mieć w schnących ciuchach Mamy malutki balkonik, gdzie zmieści się jedno pranie, a na grzejnikach też niewiele się mieści, choć mamy już kupioną suszarkę, którą się zakłada na grzejnik
Także oszczędność czasu i miejsca mnie przekonuje. Czytałam też, że obecnie te nowsze pralko-suszarki nie gniotą tak ubrań jak te starsze modele. Ale z drugiej strony mam wątpliwości takie jak pisałaś Fionka - zużycie prądu, wody i koszt samej pralko-suszarki....
Muszę jeszcze zgłębić temat

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 01:03   #900
acapella
Zadomowienie

Nie wiem jak pralko-suszarki, ale same suszarki dużo prądu zużywają, kurczą niektóre ubrania i gniotą niestety a podobno lepsze są niż pralko-suszarki. Więc zastanowiłabym się czy to faktycznie dobry pomysł... I jeszcze jeden minus dla mnie bardzo duży, ubrania z suszarki w ogóle nie pachną płynem (miałam do czynienia z dwiema, w domu rodzinnym i mieszkaniu, na tej podstawie moje opinie).

Ładne brzuchy

My właśnie skręciliśmy wreszcie łóżko, już 3 tygodnie deski stały i mnie wkurzały, nie mogę się spania doczekać, bo spaliśmy przez miesiąc na materacu na podłodze i moje plecy bardzo cierpiały No ale parę godzin skręcania i jest! (nie licząc godzin szlifowania, olejowania, kolejnego szlifowania z naszej winy... to łóżko wiele przekleństw usłyszało, mam nadzieję, że syn wtedy zasłaniał uszy )
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości