|
|
#901 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Dziewczyny śliczne brzuszki :-D
Rudaska niezły początek wesela :-D mam nadzieję że potem było tylko lepiej i wcześniejsze przeboje nie popsuły ci humoru... Lobofylia trzymaj się tam, dużo odpoczywaj... Trzymam kciuki żeby było dobrze Widzę temat wózków... Ja nie mam pojecia, na razie cały czas zapisuje jakie wam się podobają i zbieram się żeby zacząć je oglądać w sklepach. Kupimy raczej nowy bo też z myślą o kolejnym dziecku. Od rodziny to raczej nie mam od kogo dostać a może się rodzice trochę dołoża do nowego... ---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ---------- Widzę, że śpicie wszystkie... A ja nie mogę :-( kochana siostra przyjechała na mamy imieniny i nie idą spać tylko siedzą i pie...ą głupoty. I już mnie zdążyła wkur dobrymi radami a raczej wytykaniem co robię źle. Wrrr... Jutro będę nieprzytomna, już to czuję. ---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ---------- Aha, i jeszcze ratunku! Teraz wieczorem zauważyłam że zaczyna mi pępek wywalac... :-( powiedzcie mi, czy po porodzie wraca do normalności? Czy się zmienia w stosunku do tego co było przed ciąża? Dobra, idę spać. Pewnie koło południa będę was nadrabiać |
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Morning. Z rana uda mi się chyba byc na bieżąco.
Co do pralko suszarki mieliśmy jedną i ratowala nas w sytuacji awaryjnej (pranie pościeli, gdy mała wymiotowala). Znajomi używają w zimie non stop - bo im pranie schnie kilka dni (duża wilgoć mają). Jest kilka trybów suszenia. Mysle, że w małych mieszkaniach to dobra opcja. Teraz mam zwykłą pralkę i tesknilam za opcją suszenia czasami. ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- Żaneta ja mam zawsze pępek wklesly i w poprzedniej ciąży i teraz.. ale mysle, że on wraca na miejsce
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() zaneta mi w poprzedniej wywalilo bardzo pepek. ( mialam taki guziczek ) I juz nie jest taki sam jak przed ciaza. Jest brzydki, nie lubie go, a wczesniej byl fajny. Wiec troche sie zmienia. Snil mi sie dzis Wojtus |
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
halwaya mysle ze u osob grubszych nie wywala po prostu.
Ja tez mam normal A tak w ogole to hej czesc i czolem
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
Hello. Już nie śpię. Byłam taka głodna, że musiałam iść po banana i sie rozbudziłam. Myślałam ze troche pośpię bo zasnęliśmy po 2 a tu kiszka.
Mi pępek juz dawno wywalilo, ale jak leze to jest na swoim miejscu. Dziś w planach działka. Ma być pięknie wiec pewnie caly dzień posiedzimy. Będzie grill ![]() Musze resztę wiśni pozbierać, borówki i śliwki o ile nikt nie zakosił. A i ziemniaki wykopać
|
#906 |
|
Zadomowienie
|
miałam kiedy pralko-uszarkę, ale starego typu i nie polecam - ubrania były bardzo wymięte, żarło dużo prądu a sam cykl suszenia trwał dosyć długo (mój sprzęt był stary dosyć i głośny, więc mnie to denerwowało).
Nowsze modele podobno nie niszczą tak ubrań, a jeśli pranie od razu po zakończeniu suszenia jest wyciągnięte i poskładane nie robią się zagniecenia (ale zostawione w bębnie i tak będą jak psu z gardła wyciągnięte). Bardzo chwalę sobie uszarkę nad wanną - nawet teraz, latem suszę w łazience np ręczniki (schną wolniej niż na dworze, a im wolniej schną, tym bardziej są mięciutkie) |
|
|
|
#907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Fionka, producent podaje wymiary 87x43 cm czyli spora i faktycznie, myślę, że zimowego malucha w kombinezonie i kocach spokojnie pomieści
w necie można sporo poczytać o tych wózkach i dla mnie jedynym póki co minusem jest ich kolorystyka (wolę trochę weselsze kolory), chociaż oglądałam model z pomarańczowym stelażem i dużo lepiej prezentuje się na żywo, więc nadzieja jest, no i waga... ale większość wózków dobrych firm na pompowanych kołach i ze składanym stelażem niestety oscyluje wokół tych 13-15 kg ...---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
mi też wywaliło już chyba ze dwa tygodnie temu i mam guzik z przodu, który widać, jak założę obcisła bluzkę ale nie martw się, u mnie przynajmniej tak było, że jak tylko brzuch wrócił do normalności, to i pępek wkląsł (bo ja mam z tych nie wystających).
|
|
#908 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam oddzielnie suszarkę i jestem zadowolona. Pralki suszarki nie dosuszaja tak czytałam. Czyli zasada jak coś jest do wszystkiego to do niczego. Ja mam suszarkę beko. Nie gniecie ubrań pod warunkiem że je wyjnuesz na ciepło. Jak czasem zapomnę albo nie ma nas i puscilam na opóźniony start to prasowanie wszystkiego czeka. Ale i tak jestem zadowolona. WiecZnie suszarka stała gdzieś rozłożona. A na dworze nie suszę ze względu na alergie
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Ale fakt dolicz koszt prądu. ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Ręczniki są super miękkie z suszarki. A co do zapachu uważam że nasila się i jak daje kapsułki do prania to już żadnego płynu nie leje bo zaczyna mi przeszkadzać. I to przed ciaza bo teraz to mogłoby nie dziwić. Ja jak mieszkaliśmy w domku i w pokoju w którym zawsze suszylam pranie to mi pleśń na suficie się pojawiła bo buła duża wilgoć. W bloku wkurza mnie wiecznie suszarka stojąca a przy dziecku to niestety wciąż pranie stoi. |
|
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i witam wszystkich! Ja dopiero wstaje, Tz już w pracy, ja o 6 wstałam,na siku i udało mi się jeszcze zasnąć, głupie sny mialam, ale posypałam. W nocy bolała,mnie głowa, ze chyba 3 razy się zastanawiałam czy wypić proszka, ale jakoś cudem przeszło, wiec może potrzebowałam snu ![]() U mnie dzisiaj nudna niedziela sie zapowiada, bo cała bede siedziała w domu sama, jutro też. Teraz sezon urlopowy i Tz non stop prawie w pracy ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#910 |
|
Konto usunięte
|
U nas w szkole rodzenia są warsztaty z chustonoszenia
mam plan się zapisać, ale nie wiem jak wyjdzie w praniu ![]() Nosidełko to chyba tula jest najbardziej polecane. Rudaska baw się dobrze mimo wszystko, chociaż to już po zabawie ![]() Koritsia u nas też zawsze syreny włączają w godzinę W, a do Warszawy mamy ok. 400 km ![]() Lobofylia ja wczoraj w nocy włączałam detektor, bo znowu mąż mi zafundował atrakcje nocne. Za szybko mu ostatnio odpuściłam i znowu się sponiewierał :/W ogóle to dzisiaj przez męża mi się śniło, że w nocy urodziłam :/ i że młody był bardzo malutki, ale walczył o życie a ja biegiem kupowałam całą wyprawkę, bo nawet go nie chcieli w szpitalu trzymać tylko 3 dni i do domu kazali iść z dzieckiem. Po prostu jak mi mąż jeszcze raz zafunduje takie atrakcje jak miałam wczoraj to więcej nigdzie z nim nie pojadę ![]() Co do wózka to ja planuję osobno wszystko kupować i wszystko nowe. Gondolę mam upatrzoną na allegro, zależy mi, żeby była długa, ok. 500 zł. Fotelik maxi cosi z adapterami do wózka też ok. 500 zł. A spacerówkę będę kupować później i pewnie ok. 300 zł będzie kosztować. Halwaya pozdrów ode mnie morze ![]() Katarzyna to ja zabieram kawałek ciasta łóżeczko super wygląda. Brzusio śliczny ![]() Lobo a Ty tą nadżerkę od kiedy masz? Czubasek super brzuszek Kalwinka współczuję sąsiadów. Moi nieraz na parterze robią taką imprezę, że u mnie na 4 wszystko słychać. A do tego jeszcze zioło palą to śmierdzi i czasem wychodzą przed klatkę robić awantury... Karmazynova ja myślę dopiero o pralko-suszarce do domku, albo osobno o pralce i suszarce bębnowej. Ale co z tego wyjdzie to nie wiem. Wiem, że przy brzydkiej pogodzie nie będę miała gdzie postawić prania, żeby wyschło, więc to się wydaje rozwiązanie idealne... Ale jak tak czytam Wasze opinie to przestaje być tak idealnie ![]() Mój wczorajszy zakup koszulka na lato ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzelda fajna ta koszulka
Mam nadzieję, że dzisiaj lepiej się czujesz i Ty i dzidziuś. Może pogadaj z nim, ze to ze Ty jesteś w ciazy, nie oznacza ze tylko od Ciebie się wymaga, ale on też mógłby wymagać od siebie. Nie czuje się winny, ze w takim stanie tak Cię denerwuje? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#912 |
|
Konto usunięte
|
Sylwuska dzisiaj lepiej, chociaż jestem niewyspana, bo wróciliśmy o 3 w nocy do domu po tym jak mój mąż stwierdził, że będzie spał w samochodzie a u znajomych w domku byli też rodzice. Stwierdziłam, że nie będę sobie wstydu robić tym, że mój mąż się wygłupia ze spaniem w aucie, wsiadłam do samochodu i pojechałam do domu.
Co do denerwowania to mój mąż jest super hero... Wczoraj jak byliśmy na festynie to jakiś koleś szedł w masce takiej jak w "krzyku" mieli. I podszedł do mnie, żeby mnie przestraszyć. Ja mu powiedziałam, że ma spieprzać i jest yebnięty, że kobietę w ciąży straszy. I mój mąż chciał iść go bić, pijany a tamtych było czterech. To go złapałam i kazałam się uspokoić. A on do powrotu do domu mi gadał, że po co ja go powstrzymywałam, że mam go nie ruszać jak on chce kogoś bić i w ogóle. Jak mu powiedziałam, że nie bierze w ogóle pod uwagę tego, że może zamiast tego, że on komuś spuści manto to jego pobiją to uznał, że nie ma takiej opcji. No i nie potrafił zrozumieć, że jego zachowanie bardziej mnie zdenerwowało niż cała sytuacja. Poza tym 3 tygodnie temu jak się tak zrobił, że też była awantura to mi obiecał, że więcej tak pić nie będzie, bo on nie ma umiaru i on tak już nie chce, a wczoraj znowu to samo nie mam siły do niego. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- On jeszcze mnie obwinia, że go niepotrzebnie zatrzymywałam. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Nie cierpie takich zachowan u faceta.
|
|
|
|
#914 |
|
Zadomowienie
|
Zaneta pępek po porodzie jak i cały brzuch przestaje być wypukły ale już nie jest taki jak był
|
|
|
|
#915 |
|
Zadomowienie
|
Widziałam ze temat wózków powrócił mi się w dalszym ciągu camarelo carera podoba zwłaszcza jego waga w poniedziałek zobaczę go na żywo wiem ze spacerówka ma gorsze opinie ale praktycznie kaz dy wózek ma jakieś minusy a poza camarelo takiego lekkiego wózka nie znajdę zastanawiam się tylko nad foteliki em czy wziąć 3w1 czy kupić używany maxi cosi i tylko adapter do stelaża do wózka
|
|
|
|
#916 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi pępek wywalało po porodzie wróciło do normy |
|
|
|
|
#917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy planujesz szukać Tako używanej gondoli samej? Cytat:
Tragedia, ile się kłóciliśmy... ciężkie jak ch.olera i w ogóle...Na dodatek ja mam strasznie wybuchowy charakter, więc się wściekałam jak głupia... My skręcaliśmy wszystkie w sumie meble w domu, oprócz tych na wymiar. [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52280916] Mój wczorajszy zakup koszulka na lato ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Jaka ładna ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52281084]Sylwuska dzisiaj lepiej, chociaż jestem niewyspana, bo wróciliśmy o 3 w nocy do domu po tym jak mój mąż stwierdził, że będzie spał w samochodzie a u znajomych w domku byli też rodzice. Stwierdziłam, że nie będę sobie wstydu robić tym, że mój mąż się wygłupia ze spaniem w aucie, wsiadłam do samochodu i pojechałam do domu. Co do denerwowania to mój mąż jest super hero... Wczoraj jak byliśmy na festynie to jakiś koleś szedł w masce takiej jak w "krzyku" mieli. I podszedł do mnie, żeby mnie przestraszyć. Ja mu powiedziałam, że ma spieprzać i jest yebnięty, że kobietę w ciąży straszy. I mój mąż chciał iść go bić, pijany a tamtych było czterech. To go złapałam i kazałam się uspokoić. A on do powrotu do domu mi gadał, że po co ja go powstrzymywałam, że mam go nie ruszać jak on chce kogoś bić i w ogóle. Jak mu powiedziałam, że nie bierze w ogóle pod uwagę tego, że może zamiast tego, że on komuś spuści manto to jego pobiją to uznał, że nie ma takiej opcji. No i nie potrafił zrozumieć, że jego zachowanie bardziej mnie zdenerwowało niż cała sytuacja. Poza tym 3 tygodnie temu jak się tak zrobił, że też była awantura to mi obiecał, że więcej tak pić nie będzie, bo on nie ma umiaru i on tak już nie chce, a wczoraj znowu to samo nie mam siły do niego. On jeszcze mnie obwinia, że go niepotrzebnie zatrzymywałam. [/QUOTE]Gryzelda współczuję... Ten Twój facet musi się zacząć bardziej odpowiedzialnie zachowywać, bo jak dziecko będzie miało patrzeć na takie akcje, to średnio :/ No, a na Ciebie i Wasze relacje też to dobrze nie wpływa... Karmazynowa ja widziałam ubrania wyciągnięte z suszarki... (nie pralko-suszarki)- wyglądały jak z tyłka wyjęte... No i tak jak dziewczyny piszą, dochodzi zużycie prądu.
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52281084]Sylwuska dzisiaj lepiej, chociaż jestem niewyspana, bo wróciliśmy o 3 w nocy do domu po tym jak mój mąż stwierdził, że będzie spał w samochodzie a u znajomych w domku byli też rodzice. Stwierdziłam, że nie będę sobie wstydu robić tym, że mój mąż się wygłupia ze spaniem w aucie, wsiadłam do samochodu i pojechałam do domu.
Co do denerwowania to mój mąż jest super hero... Wczoraj jak byliśmy na festynie to jakiś koleś szedł w masce takiej jak w "krzyku" mieli. I podszedł do mnie, żeby mnie przestraszyć. Ja mu powiedziałam, że ma spieprzać i jest yebnięty, że kobietę w ciąży straszy. I mój mąż chciał iść go bić, pijany a tamtych było czterech. To go złapałam i kazałam się uspokoić. A on do powrotu do domu mi gadał, że po co ja go powstrzymywałam, że mam go nie ruszać jak on chce kogoś bić i w ogóle. Jak mu powiedziałam, że nie bierze w ogóle pod uwagę tego, że może zamiast tego, że on komuś spuści manto to jego pobiją to uznał, że nie ma takiej opcji. No i nie potrafił zrozumieć, że jego zachowanie bardziej mnie zdenerwowało niż cała sytuacja. Poza tym 3 tygodnie temu jak się tak zrobił, że też była awantura to mi obiecał, że więcej tak pić nie będzie, bo on nie ma umiaru i on tak już nie chce, a wczoraj znowu to samo nie mam siły do niego. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- On jeszcze mnie obwinia, że go niepotrzebnie zatrzymywałam. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Ehh współczuję Ci, po taki zachowaniu każda chyba by się wkurzyla. Najgorsze jest to, ze on na trzeźwo sam dostrzega to, ze jego zachowanie po alkoholu nie jest odpowiednie i nie chce tego robić, szkoda tylko ze przed piciem o tym nie pamięta ![]() Całe szczescie, że go zatrzymała, bo ten wieczór mógł dla Was obojga skończyć się jeszcze gorzej. Swoją droga zachowanie tego faceta w masce, to żal, rozumiem że to miało być śmieszne, ale chyba oczy ma w du.Pie skoro nie widział, że jesteś w ciąży:/ Może uda Ci się dzisiaj jakoś w środku dnia zdarzemnac albo odpocząć. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#919 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Gryzelda, Ty to się masz z tym Twoim facetem! Ja jakąś się wrażliwa zrobiłam i już strzelam focha jak tż chce w ciągu tygodnia piwko wypić :p Mój TŻ jest dobry.. ostatnio na polowkowych poszłam na badanie ciśnienia, a jak wróciłam to powiedział, że jest w szoku, bo z gabibetu wyszła kobieta z maluszkiem w nosidełku i znowu w zaawansowanej ciąży! Jakoś nie chciało mi sie wierzyć.. aż do wczoraj. W Lidlu TŻ znowu to samo "zobacz jaki maluszek, a ona znowu w ciąży! " ja patrzę a to dzieciątko jeszcze czerwone jest, widać, że kilkudniowe, a kobieta ma brzuch świeżo po porodzie... Normalnie był w szoku, że kobiety po porodzie nie mają od razu płaskiego brzucha... Dobrze, że teraz się trochę uswiadamia, bo byłby rozczarowany jakby mnie zobaczył po wyjściu ze szpitala :p |
|
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzelda ty to się masz ze swoim. Tak to jest męska duma po alkoholu...
A tak a propo tego brzucha to po jakim czasie mniej więcej wraca? Zakładając ze się normalnie przytylo, nie ma żadnych komplikacji itp
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zaraz wybieramy się nad morze. Rodzice tz mieszkają ok kilometra od plaży. No I pogoda sie robi.
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Temat wózków namówił mnie do odwiedzenia sklepu z wózkami i jedziemy w środę,bo znalazłam fajny sklep w Poznaniu,ma dostępne wszystkie modele które bym chciała obejrzeć.
Gryzelda |
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
gryzelda przytyłam duzo ale ja startowałam z waga 51 kg przy 170 cm wiec tego jakos widac nie było. No i miałam piłeczke, zaraz zdj wstawie kilka dni przed porodem
Fionka zzaraz sprawdze w klubie lutowych jak to u mnie wyglądało
|
|
|
|
#925 |
|
Rozeznanie
|
Gryzelda ty to masz z tym swoim facetem... Współczuję. Ja na szczęście nie mam takich problemów, mój mąż się odzwyczaił od alkoholu jak wcześniej chorował. Teraz tylko od czasu do czasu piwo wypije. U mnie nawet jest tak ze ja na niego krzyczę bo kupi sobie piwo, albo od brata przywiezie i chowa do lodówki. I potem stoi i stoi i dalej stoi i przeszkadza. No i krzyczę że ma to w końcu wypić :-D a wódkę to tez tylko przy jakichś okazjach parę kieliszków.
Halwaya udanego plażowania :-D |
|
|
|
#927 |
|
Rozeznanie
|
Dolinka a z kolei twój facet świetny :-D uśmiałam się :-D
Wiem ze spanikowałam z tym pępkiem ale ja myślałam że to tak w ostatnim miesiacu wywala dopiero i się trochę przeraziło... Jakaś nadzieja jest że będzie wklesły potem Coś tu cisza dzisiaj, weekend B-) idę robić sałatkę owocowa ;-) |
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
To bardzo ładny brzuszek miałaś po porodzie! Zresztą w ciąży też piękna piłeczka
|
#929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#930 |
|
Wtajemniczenie
|
Ani_qa chcę nowy wózek i wiem że Tako ma zestawy 2w1 ale w hurtowni gdzie byliśmy były tylko gondole a spacerówki były oddzielnie więc liczę że jest szansa żeby kupić samą gondole.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

No ale parę godzin skręcania i jest! 
koszulka na lato