|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Sylwuska słownik hahah
Wanienke mamy ta mniejsza, całość ze stojakiem za 20zl wiec ten, no
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko nie może ruszać rączkami ale nóżki ma luźno. Taki kokonik z miejscem na nóżki. Dzieci się w tym czują bezpiecznie, chociaż podobno nie wszystkie lubią być takie otulone
|
|
#1053 |
|
Wtajemniczenie
|
Kalwinka wyciąg mamy. Nie ma problemu z pleśni jeśli jest wiatrak i regularnie się dba o to. Tż się uparl o kafle do samego sufitu a ja znalazłam pomysł na to. Także kompromis
Pozatym mamy malutka łazienkę także do dupy będzie również dziwnie to wygladalo jak pójdzie sekcja mi. Czytam właśnie sylwuska papierosa Hahaha Ja rzuciłam
|
#1054 |
|
Zadomowienie
|
otulacze ą do pieluch formowanych tu wyjanione co i jak http://www.krainapieluszek.pl/pielus...cze-do-pieluch
ale coś mi się pomyliło bo mnie chodzi o kieszonki - http://www.krainapieluszek.pl/pielus...hy-z-kieszonka |
|
|
|
#1055 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ten proboszcz w naszej parafii to strasznie na kasę jest i niejedną parę już zniechęcił do ślubu i uciekali do sąsiedniej,malutkiej parafii gdzie ksiądz cieszy się z każdego wdowiego grosza bo biedna parafia są. No a po drugie nasz proboszcz pewnie i tak odmówi nam ślubu jak powiemy że spodziewany się dziecka. Co lepsze,nie dość że ślubu dac nie będzie chciał to jeszcze dzieci nieślubnych nie chce ochrzcić bo pogańskie. Także tego :/
Jestem załamana tym wszystkim. Trzeba uciekać i szukać normalnego księdza żeby ślubu udzielił. Ja pier... |
|
|
|
#1057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście miało być pampersach komedie ten słownik mi robi![]() No to jak za darmo wyszła ![]() Ah, czyli Kalwinka Tobie o co innego chodziło ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam żałuję, że mnie ochrzczcili. Nawet wypisać się z kościoła nie da.. to tak a propos chrztu dziecka nieslubnej pary (moi rodzice nie mają kościelnego i ksiądz też nie chcia mnie chrzcic, ale babcia mu obiecała, że rodzice będą jeszcze brać kościelny niebawem..) mojego brata babcia z ciotka ochrzcili w tajemnicy przed moimi rodzicami. Ja bym się wku.rwila, gdyby mi ktos taki numer zrobił
|
#1060 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
Co my sie naszukaliśmy księdza żeby dal zaświadczenie dla tz-rozwodnika ze moze być chrzestnym
![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- U nas bylo bardzo dobrze ![]() Tylko głowa trochę zryta hhaha, czy nie za mocno mi cycki ściska, czy nie za długo jestem "aktywna" itp
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie sex mógłby nie istnieć teraz.. wolę sama szybko silver bullet zastosować niż z tz się sexic. :/
|
#1063 |
|
Zadomowienie
|
jak dla mnie seks w ciąży jest mocno przereklamowany. Cycki mnie cały czas bolą, jest mi niewygodnie a libido poszybowało w dół strasznie
Pieluchy wielo są drogie, zastanawiam się nad zestawem z aliexpress, właśnie szukam opinii |
|
|
|
#1064 |
|
Zadomowienie
|
Halwaya można sie "wypisać"
poczytaj o apostazji ![]() Adka świetnie te plytki wyglądają ![]() Poczytałam ale już nie pamiętam co miałam odpisać bo czytam na raty hehe |
|
|
|
#1065 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koscielny zgarnal stowe a organista dwie. Dla mnie sakramenty powinny byc bezplatne albo opodatkowane. Cytat:
Odpoczywaj ile mozesz ![]() Cytat:
My dzis sprobowalismy po kilku tyg zakazu. Ale po pierwsze znalezc pozycje to bylo nie lada wyzwanie a po drugie mlody mial taka aktywnosc ze ja nie moglam wiedzac ze on.daje znac o sobie
|
|||
|
|
|
#1066 |
|
Zadomowienie
|
U nas w sumie bez zmian, bo pozycja i tak została ta sama :P Ale inne odpadły, bo brzuch przeszkadza. Na szczęście ta jedna i tak była najbardziej satysfakcjonująca
|
#1067 | |
|
Zadomowienie
|
Muszę przyznać, że póki co ogólnie w życiu brzuch mi nie przeszkadza, cycki bardziej, bo mnie bolą od samego początku ciąży i jakoś im nie przechodzi.
Choć jak się zginam, to się nieco odbijam od piłki I już tak relaksacyjnie nie mogę spojrzeć na niższe rejony brzucha, choć oczywiście je nadal widzę Cytat:
No bo wielorazowe, mają być wielorazowe, stąd cena (jak wszystkiego, co wielorazowe). Kurcze, wkurza mnie to mimo wszystko, co nie wiem, jak mi się wielo sprawdzą, a też nie chcę wyrzucić kasy. Będę myśleć przez najblizsze 4 miesiące co zrobić
|
|
|
|
|
#1068 |
|
Zadomowienie
|
Adka płytki w kuchni extra! I zakupy oczywiście jak zawsze udane
widze że masz laktator aventa tylko z jakimś pojemniczkiem zamiast butelki. Ciekawe czy u nas też można takie pojemniczki dostac. Musze sprawdzic.
|
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
Nie można. Wg kościoła w dalszym ciągu jesteś katolikiem w myśl zasady "raz katolik, zawsze katolik" - apotazja nie wymazuje chrztu.
|
#1070 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak jak u nas Ta pozycja co trzeba jest najbardziej odpowiednia
|
|
#1072 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Czubasek jakbyś zaczęła sie ruszać to Wojtek by poszedł spać hehe.
My to sobie tak głupio, moze i niesmacznie żartowaliśmy, ze trójkącik u nas
|
#1074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cienko ![]() Czuje się lepiej niż w 1 trymestrze, ale Tz non stop pracuje bo sezon urlopowy i całymi dniami nie ma go w domu, a jak jest to je, myje się i idzie spać, bo taki zmęczony jest, dzisiaj już po 21 śpi:/ Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Co do slubu- u nas pakiet organista plus ksiadz- pakiety nierozerwalne 1400..
Wzyciu nie bralalbum slubu, bo i tak do kpsciola nie chodzimy. Ale tz rodzinaocno religijna i on chcial. Teraz oboje uwazamy ze to hipokryzja, na ksiedzy napierdalanko bo dopkola same buce z pannami w miniowach. Niby gosposia. Ja bym malej nie chrzcila, chociazj ka w boga wierze- tylko kosciol jako instytucja moglby dlacmnie nie istniec I znow mamy problem, bo ja bym nie chrzcila a on ze tak i wez |
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
Moi rodzice olali temat. Dla nich to i tak to nie miało znaczenia.. ja im zazdroszczę takiego podejścia, bo dla mnie to drazliwy temat (zwłaszcza odkąd mieszkam w UK)
|
#1077 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogólnie a gdzieś w wiosce obok? Nie będzie wam łatwiej znaleźć ? Jaka kwotę myślałaś przeznaczyć na ceremonię ?
Halwaya dokładnie tak samo. . Moi rodzice brali ślub kościelny w dniu mojego chrztu miałam 8 lat hurtem cała nasza trójka szła ![]() Czubasek nie wiem jeszcze bo brzuch wywalilo a seks w powietrzu tylko odpoczywamy po sprzątaniu więc dam znać jutro :P ale jak się uwalilam na tzta dzisiaj to mówił że go gniote brzuchem :/ Halwaya czemu aż tak ? Koritsi_a ja chętnie poczytam o tym wpisywania ![]() Benita dziękuję !!! Nie rozpravowalam tego jescze hahah nie bylo chwili Fionka no co fakt to fakt i trójkącie jest :d Idę spać odmeldowuje się do jutra Rano do pracy :/ nie chxe eeee
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja sie wlasnie ruszalam, pozniej to nawet tak dosc intensywnie
![]() A ten skubany caly czas kopal ![]() U nas tez tylko jedna pozycja sie sprawdza. I tak sie zastanawiam dlaczego nazwali ja na jezdzca, w sumie bardziej by pasowalo na kowbojke
|
|
|
|
#1079 |
|
Zadomowienie
|
Halwaya możliwe... Nie wgłębiałam się dokładnie w temat ale kojarzę bo wielu moich znajomych coś tam z tym robiło.
Nasza do dziś nie jest ochrzczona, ma 20 miesięcy. My do kościoła nie chodzimy, ślub mamy tylko cywilny. To byłaby hipokryzja moim zdaniem lecieć i chrzcić dziecko tylko ku zadowoleniu naszych rodzin. Bo oni głównie cisną na chrzciny (no i na ślub kościelny) ale nic do gadanie nie maja. A jakby ktoś zrobił tak jak u halwayi to chyba byśmy sie śmiertelnie obrazili. |
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
Adka. Dopiero tutaj poczułam, że można mieć swoje przekonania religijne i nikt mi nic na ten temat nie będzie kazań robić. W PL czasami się nie przyznawalam, bo miałam wrażenie, że kazdy wierzący czuł się w obowiazku nawracać lub potępiać.
Adka. Apotazja to procedura, która nic w sumie nie daje. Nie jesteś członkiem parafii wtedy, ale katolikiem wg reguł kościoła jesteś dalej (i zawsze będziesz)
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:22.

na nie wiem 20 minut lazenia i mnie booooli podbrzusze... dlatego nic nie pisze. Ale żebyście się nie martwily... buziaki postaram się wam odpisać jutro lub dziś.
komedie ten słownik mi robi

ludzie chyba nie myślą co mówią