![]() |
#3151 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część XI
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3152 |
Naczelna Nastolatka
|
U nas taki "atak" nie wiążę się z ranami u człowieka, tylko jednak pazurki i zęby, które trzymają rękę są dość ostre. Ale kotom trzeba przyznać, że mają wyczucie, jeszcze ani razu nie poleciała krew wtedy więc ucisk jest mocny, ale nieszkodliwy.
#3153 |
Zakorzenienie
|
Florki bardzo delikatnie to robią, nie ma uścisku, a lekkie przygryzienie i puszczenie.
#3154 |
Konto usunięte
|
Moj kociak dosc czesto mnie tak lapie, czasami zostaja slady, ale nigdy nie robi tego mocno. Nigdy mnie nie ugryzl do krwi, ani nie podrapal. Gdy mnie zlapie zabkami i lapkami, nie ruszam reka. Zwykle, wtedy rozluznia uscisk, lize lekko reke i puszcza. Nie wolno, wyszarpywac reki od kota, bo to dziala odwrotnie do zamierzonego celu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Konto usunięte
|
Dzisiaj przyszlo wszystko, co zamowilam na zoo+. Jedzenie, drapak, kuweta,mzwirek, zabawki, kocyki, transporter, teraz tylko kotow brak, ale jeszcze tylko 5 tygodni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Fuck google, ask me!
|
Do mojej kici wysterylizowanej w marcu przychodzi kot sąsiadów (kicia wychodzi na krótkie spacery na podwórko, wokół brak samochodów, bezpiecznie). Siedzą naprzeciw siebie w odległości ok 1,5 metra i tak się gapią ze dwie godziny aż się któremuś nie znudzi.
Może wy mi powiecie co one robią? ![]()
#3157 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Randkuja ![]() U mnie kociaki byly dzisiaj na kontroli Mama juz ok nie ma biegunek , je i pijr ![]() Kociak tez duzo lepiej niz we wtorek. Antybiotyk dostanie do niedzieli i odstawiamy. Je bawi sie i juz tyle nie spi. Nie slychac juz go na caly dom jak oddycha takze super ! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3158 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Raczkowanie
|
Hej Czy spotkalyscie sie moze z gluchym bialym kotem? Czy zawsze jest tak ze jak jest bialy to ogluchnie??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Naczelna Nastolatka
|
Nie zawsze, ale często białe koty są głuche. Głuche od urodzenia, a nie, że nagle głuchnął.
#3161 |
Konto usunięte
|
Gdzies czytalam, ze szansa to, ze bialy kot bedzie gluchy to ok. 25%.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3162 |
Kici kici miau miau
|
Moj wujek ma gluchego bialego kota.. Ale sobie radzi chlopak bo juz 20 lat zyje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Zakorzenienie
|
Wracając do drapania to mój jakoś teraz ma rok i ani jednej rany nie mam na rękach, a jeszcze z pare miesięcy temu byłam cała pocięta. Kończyłam zabawę jak mnie drapał i piszczałam "ała". Teraz jak się zapomni to wystarczy, że zapiszczę "ała" i chowa pazurki i boksuje mnie samymi paputkami.
#3164 |
Raczkowanie
|
Moj maly reaguje na wolanie. Na to jak matka mruknie wiec raczej gluche nie jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny gdzie stacjonarnie kupujecie baterie na wymianę do zooplusowego laserka (tego żółtego)? Przeszukałam już Tesco, Auchan, Carrefour i nigdzie nie ma pasujących.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3166 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3168 |
Zakorzenienie
|
w fundacji niedawno mieli białego kociaka całkiem głuchego, można było mu piszczeć nad uchem taką przeraźliwie głośną zabawką i nawet okiem nie mrugnął
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3169 |
Konto usunięte
|
Pisałem tutaj jakiś czas temu o mojej kotce... Miała płyn w klatce piersiowej, który weterynarz odessał poprzez punkcję. Przez tydzień czuła się lepiej, serce biło w miarę normalnie. Ale od jakichś 2-3 dni znów nie miała na nic siły, prawie nie je, nie załatwia się, nie myje się. Wczoraj wieczorem/w nocy straciła siłę w nogach i się przewróciła podtrzymując tylko łapkami
![]() ![]() Edytowane przez 201605090949 Czas edycji: 2015-08-02 o 22:46 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3170 |
Zakorzenienie
|
to straszne, co piszesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Konto usunięte
|
Siedzi teraz w schowku więc nawet nie mogę tam przy niej usiąść i ją pogłaskać, a raczej nie chcę jej przenosić specjalnie. Zdałem sobie sprawę, że nawet nie mam z nią żadnego zdjęcia (w sensie ja z nią, bo jej samej zdjęć parę mam), a że może przecież w każdej chwili umrzeć to trochę na siłę, ale zrobiłem. Zdjęcie słabej jakości i nie widać aż tak tego, jak miernie wygląda, chociaż chyba to dobrze... Przez półtora tygodnia schudła 400 g, ważyła 3,5 kg gdy ją ważyłem po tej punkcji (a tyle ważyła zawsze w sumie), dzisiaj ważyła 3,1 kg
![]() Edytowane przez 201605090949 Czas edycji: 2015-08-02 o 22:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Zakorzenienie
|
zastanów się, czy chcesz jej za wszelką cenę przedłużać życie, czy wazniejsza jest dla ciebie długość jej życia, czy jego jakość. Nie sądzę, żeby w tej chwili jakość jej życia była zadowalająca. Nie chcę być brutalna, ale nie życzę nikomu, żeby musiał patrzeć na śmierć kota, który się dusi w wyniku obrzęku płuc na przykład...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3174 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżeli już nic się nie da zrobić, a gołym okiem widać, że kot się męczy, to niestety, czasem trzeba zrobić ten najtrudniejszy krok. Zresztą Ty też wiesz o tym najlepiej. ![]() ZaleszczotekKsiazkowy, bardzo Ci współczuję, sama 8 miesięcy temu pożegnałam kotka po ponad 11 wspólnych latach. Wciąż tęsknię (i opierając się na smutnych wcześniejszych doświadczeniach, wiem, że jeszcze długo tęsknić będę), ale wtedy wierzyłam, że nie mam innego wyjścia, kot wyraźnie cierpiał. Zresztą odszedł bardzo szybko, sam "znieczulacz" wystarczył, był już tak osłabiony. Oczywiście trzymam kciuki, żeby jednak stał się mały "cud".
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2015-08-03 o 00:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3175 | |
Nie depcze krokusów
|
ZaleszczotekKsiazkowy - strasznie smutno mi się zrobiło, kicia wygląda zupełnie jak mój kocurek
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Konto usunięte
|
Moje maluchy w sobote skonczyly 9 tygodni
![]() Jeszcze 5 i beda u mamusi ![]() zamowienie z zoplusa przyszlo, kilka dni pozniej zauwazylam, ze kuweta jest peknieta, napisalam meila z prosba o nowa. Myslalam, ze beda jakies problemy. kobitka od razu odpisala, ze nowa kuweta zostanie wyslana w poniedzialek, a tej nie musze odsylac. Jestem milo zaskoczona ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3178 |
Konto usunięte
|
Dzięki za Wasze słowa. Dzisiaj mała poczuła się lepiej - zjadła i to nawet dużo, załatwiła się, trochę się umyła, jak próbowałem się z nią pobawić sznurkiem to parę razy go próbowała złapać. Widocznie atenolol jej pomógł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | ||
Fuck google, ask me!
|
Cytat:
![]() Właśnie wydaje mi się, że tu nie do końca chodzi o terytorium - na inne koty syczy i prycha a na tego się tylko gapi ![]() Nie powiem, całkiem przystojny to kocur ![]() Cytat:
![]() Oby wydobrzała ta Twoja kicia ![]()
![]() |
#3180 |
Konto usunięte
|
Niestety chyba tylko cud sprawi, że jej się polepszy. Ale gdyby się nie pogarszało + leki to mogłaby jeszcze trochę normalnie pożyć... Dzisiaj nawet znów zaczepiała starszą kotkę, nagrałem to sobie specjalnie na pamiątkę, bo wcześniej miałem tylko zdjęcia z takich (swoją drogą bardzo zabawnych) akcji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.