![]() |
#1651 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II
Hej mam małą chwilkę to skrobne co u nas
Wróciliśmy z wakacji N to dziecko szogun z nim tylko na wakacje jeździć jakbym dziecka nie miała taki spokój .. pokochał piach na plaży i wodę morską nie było my straszne ze zimna.. Idą dwójki więc jak wróciliśmy to trochę marudzi.. zawiesilismybbursztynu na szyi zobaczymy czy coś pomogą.. Z dzidzia w brzuszku jest ok wszystko, niestety mi już ciężko jest ganiac za tym urwisem W przyszłym tygodniu usg polowkowe Miłej Nocki Idę spać bo padam Odpisze reszcie jak się ogarnie
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1652 | |
Konto usunięte
|
my mieliśmy już oba szczepienia, ale tutaj mamy za darmo. obydwa przeszedł super, nie było mu zupełnie nic. Ale to zależy od dziecka. Adaś każde szczepienie jakoś przeżywał: a to gorączka, a to ryk przez dwa dni non stop. Oliemu nigdy nic nie było..
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o nocnik to tak naprawdę sikał na niego przez parę dni, potem przerzucił się na nakładkę na kibelek i tak do tej pory ![]() Jeśli chodzi o ćwiczenia to podziwiam. Mi starczyło zapału na ledwo ponad miesiąc i na tym koniec. Co prawda ja nie mam nic kg do zrzucania, ale mam okropny cellulit i rozciągniętą skórę na brzuchu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1653 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bardzo dobrze, że Tomek tak lubi owoce - Radek na większość się krzywi, ale w kaszce zje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do obwisłego ciała to mam podobnie ![]() ![]() ![]() ![]() Niezły sadysta się z Jurka zrobił ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;52225986]my mieliśmy już oba szczepienia, ale tutaj mamy za darmo. obydwa przeszedł super, nie było mu zupełnie nic. Ale to zależy od dziecka. Adaś każde szczepienie jakoś przeżywał: a to gorączka, a to ryk przez dwa dni non stop. Oliemu nigdy nic nie było.. palec ma już tylko małą ryskę, ale Adaś dalej przeżywa. Szybciej pewnie by się zagoiło, gdyby chodził z odsłoniętym, bez plasterka. Ale jak tylko zdejmę plaster do zmiany na czysty, to histeria dopóki nie przykleję nowego. Więc chyba musimy czekać, aż całkowicie zniknie ![]() Jeśli chodzi o nocnik to tak naprawdę sikał na niego przez parę dni, potem przerzucił się na nakładkę na kibelek i tak do tej pory ![]() Jeśli chodzi o ćwiczenia to podziwiam. Mi starczyło zapału na ledwo ponad miesiąc i na tym koniec. Co prawda ja nie mam nic kg do zrzucania, ale mam okropny cellulit i rozciągniętą skórę na brzuchu ![]() Super, że Adaś korzysta z toalety! Iza długo nie mogła się do niej przekonać i dopiero jak zepsuł się nocnik (tzn ja go zepsułam, bo chciałam oderwać pozytywkę do niego przyczepioną,która mnie do szału doprowadzała grają lambadę po każdym nasikaniu, i się połamał ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1654 |
Zadomowienie
|
Hej, hej.
Ja tak na szybko bo w końcu mogę się z Wami podzielić tą wieścią. W marcu 2016 roku zostaniemy rodzicami po raz drugi ![]() Termin wg OM i wyliczeń gin mam na 6 marca, a wg USG 14 marca. Ale cykle miałam 45 dniowe wg gin nieregularne i coś czuje że będzie wesoło z tymi terminami. Bo wg obliczeń kalkulatora internetowego tp wychodzi 22.03.2015 wiec już sama nie wiem ![]() ![]() Poki co nie czuje się najlepiej. Energii brak, bóle głowy powróciły, nie mam siły na nic. Do tego w południe towarzyszą mi mdłości. Generalnie pierwszą ciąże dużo lepiej znosiłam ale to może i przez to że obowiązków tylu nie miałam. I póki co jakoś nie dociera do mnie to wszystko. Więc Anteria przybijam piątkę. Jak się czujesz? Powiem Ci że jak napisałaś na wątku że zostaniesz mamą drugi raz to tak cholernie Ci zazdrościłam a wtedy już byłam w ciąży ![]()
![]() |
#1655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam w klubie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1656 |
Wtajemniczenie
|
Sylwia witaj w klubie
Gratuluję, w II trymestrze będzie lepiej.. Ja w tej ciąży dla odmiany czuje się dużo lepiej, chociaż te obowiązki mnie wykoncze, razem z zabkujacym synem...
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1657 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też mam wzdęcia i wieczorem brzuch jak w 4-5 mcu. Wczoraj tż stwierdził ze to chyba sadło mi urosło bo na brzuch ciążowy jeszcze za wcześnie. A do tego Miłosz to chodzący wulkan energii. Wszędzie go pełno, nie posiedzi chwili nigdzie, bałagani non stop. Każda zabawka jest fajna na 30 sekund.
![]() |
![]() |
#1658 |
Zadomowienie
|
Sylwia ogromnie Ci gratuluję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mój stwierdził że w ciąży się tyje i nie powinnam się przejmować ![]() A z Radkiem to samo już mi się sznurki na meble pokończyły i musze kombinować bo non stop mi robi "porządki" w szafkach ![]() ![]() A nas czeka teraz jeszcze zmiana mieszkania...
![]() |
![]() |
#1660 |
Wtajemniczenie
|
Sylwia gratulacje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1661 |
Wtajemniczenie
|
anteria oby szybko się wam udało ogarnąć przeprowadzk e
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1662 |
Zakorzenienie
|
Wow! Sylwia, ogromne gratulacje
![]() Bardzo się cieszę. Ja ostatnio jestem tym moim ząbkującym maluchem tak zmęczona że cieszy mnie wizja żłobka i powrotu do pracy ![]() W ciągu dnia już pomyslów mi barkuje, bo w stałym harmonogramie są wycieczki rowerowe- w zastępstwie spacerów- bo wózek jest be Dzięki Bogu za ogrodzeniem jest mały plac zabaw, i tu też często jesteśmy bywalcami. Noce średnie, pobudki, stęki, jęki... ale na szczęście, po takich kilku dniach wszystko wraca do normy, wraz z przebitym kolejnym zębem. Mamy już 11- brakuje jednej czwórki ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Karolina- ja też na diecie, ale ja raczej w stronę zdrowia, niż zrzucania kg, do tego codziennie, rower, spacer, bieganina, i nie wiem kiedy zleciało 2,5 kg ![]() na regularne ćwiczenia nie mam czasu i siły, bo w trakcie drzemki gotuję obiad, albo sprzątam, prasuje, albo nadrabiam Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1664 |
Rozeznanie
|
Hej! 100 lat mnie tu nie było i nie wiem nawet co napisać
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anteria, Sylwia gratulacje!!! ![]() ![]() ![]() Karolina ![]() ![]() Bazile co u Was? Bogini jak tam przeprowadzka? Jak w Wawie? Jakaś robota na widoku? Siostra kiedy rodzi? Niezłe jaja z tą płcią ![]() Majkela pięknie się Zosia zaaklimatyzowała w żłobku ![]() ![]() Karolka już pytałam na FB - jak powrót do pracy? Podczytuję w miarę na bieżąco na telefonie, ale potem tyle się tego nazbiera i już nie wiem co jeszcze chciałam dodać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1667 |
Wtajemniczenie
|
Kamilla powrót do pracy tak jak pisałam na fb standardowo. Jakoś nie umieram z przerażenia co z moją mała bo nie ma z nią problemów. Jak chodziła do żlobka to zadowolona owszem chwile płakała jak ją oddawałam ale potem cały dzień ok. W sumie to Panie ja tak zajmowały że po minucie już skakała na zabawkach z uśmiechem. Z jedzeniem w żłobku też bez problemowo. Jak wracam po nią to tak fajnie do mnie biegnie i się tuli.
Teraz chora więc przerwa zobaczymy w przyszłym tygodniu.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1668 |
Wtajemniczenie
|
Hej my już po usg polowkowym i N będzie miał brata...
Z dzidzia wszystko w porządku.. N dostał pokrzywki , chyba od zmiany płynu do płukania więc teraz wszystko znow piore
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1669 |
Zakorzenienie
|
Simka- gratulacje
![]() Boginni- Jak w warszawie? Kartony rozpakowane?? Karolkya- mam nadzieję, ze B też tak się pięknie zaadoptuje w żłobku ![]() ![]() U nas wszystko okej. Młody biega, aż trudno za nim nadążyć. Obraził się na wózek- totalnie nie chce w nim jeżdzić na spacerze- także super, że nie zdecydowałam się na zakup drugiego wózka ![]() Całe szczęście, że jest ogródek, więc możemy się w nim ganiać cały dzień ![]() Poza tym ja też trochę cieszę się na powrót do pracy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1670 |
Zadomowienie
|
czołem
![]() uffff, jak gorąco ![]() ![]() ![]() J kupiliśmy basenik w decathlonie i o dziwo nie do końca zadowolony, bo wolał moczyć się w małej misce i być polewany konewką ![]() ![]() Kamilia, Zophiee noooo, rozpakowana, ale jeszcze nie zadomowiona ![]() ![]() BTW ślub siostry bardzo udany i co mnie ogromnie cieszy Jurek wyjątkowo nie dziczał i nie musieliśmy się izolować ![]() Sylwia gratuluję ![]() ![]() Simka gratuluję kolejnego synka ![]() Anteria mam nadzieję, że wszystkie dolegliwości ciążowe szybko miną ![]() Zophiee a jak Wam idzie? ![]() ![]() ![]() ![]() ja też chcę do pracy. mam potrzebę pójścia do ludzi, pracy intelektualnej i ( trochę próżniaczo) poczuć się wreszcie jak kobieta a nie jak ściereczka do wycierania buzi i rąk ![]() ![]() Karolkya Twojej Zosi nikt nie przebije ![]() ![]() ![]() Kamila OMG z tą jedynką ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1671 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Zacznijmy ze należą mi się baty za długa nieobecność ![]() U nas bez większych zmian. Mieliśmy w zeszłym tygodniu jechać na szczepienie, ale jak dzwoniłam się spytać czy można przesunąć bo tak ciepło, zdziwiona usłyszałam że można a jak jedziemy gdzieś na urlop to po urlopie. Więc albo za tydzień albo w połowie września. Chociaż szybciej ten drugi termin bo ząbkujemy i troszkę kaszlisko nas dopadło i stany podgorączkowe. Więc tak: mamy wszystkie jedynki! U góry co prawda tylko pół prawej i jedna czwarta lewej. Ale dół pięknie gryzie ![]() Dziś byliśmy u fotografa trzasnac zdjęcie 'roczkowe' miesiąc po, ale będzie. ![]() No i we wrześniu jedziemy na weekend nad morze. Znalazłam we Władysławowie noclegi pod nazwą Cyprys. Pełne udogodnienia dla dzieci, z nocnikami, łóżeczkami i podgrzewaczami do butelek włącznie. Tylko muszę zobaczyć czy maja termin. Miejsce fajne i aż szkoda byłoby tam nie spać. I koniec, krasnal się obudził po 3 godzinach snu. O_o
![]() |
#1672 |
Wtajemniczenie
|
Hej kochane ...
Mi też chyba baty się należą ale te upały i mój krecaco wiercacy syn pozbawiając mnie energii... alingles a ty jak się czujesz ? U nas też zęby w natarciu ale muszę przyznać od kad nosi bursztynu jakoś lepiej to ząbkowanie idzie... Idzie mu teraz prawa 3 lewa 2 to u góry i u dołu widzę dwójka albo trójka idzie albo obie razem bo dziąsła spuchly trochę a nie da obejrzeć dokładnie bogini wierzę że szybko ogarniesz prace... Zophieea jak kolejny potomek? Już w drodze.. Nic mi się nie chce teraz z brzuchem ciężko w te upały a co dopiero kobiety na wylocie... znów mija połowa ciąży i brzuch się zaczyna napinac to samo z N miałam w piątek wizyta to podpytam gina..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1673 |
Zakorzenienie
|
hej hej
my każdą wolną chwilkę wykożystujemy na czas na podwórku, dzięki bogu za cień i basenik- inaczej byłoby cięzko... Ale zaraz wracam do pracy, no i wizja siedzenia w żłobku, więc chce żeby miał świeżego powietrza pod dostatniem, zwłaszcza, że takie piękne lato ![]() Simka- jak na razie nie ma opcji brzuszka, chcę wrucić do zawodu, odetchnąć trochę... za jakiś czas wrócimy do tematu ![]() druga połowa ciąży poleci migusiem... Co do napinania się brzucha, to pewnie rozciąga się macica... Wrzuć foto brzucha na fb! większy masz niż przy N? ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- B, ma w sumie 12 zębów- czekamy na trójeczki, i chyba na dole coś sie zaczyna dziać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1674 |
Wtajemniczenie
|
Zophiee ..mu się wydaje że mniejszy bo z N już cukrzycę miałam i wodę zebrałem i jaki mi brzuch wywalilo w 6 mc to w 8 praktycznie taki sam byl
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1675 |
Zadomowienie
|
Simka, dziękuję dobrze. Aczkolwiek ja się nie spodziewam
![]() Wróciliśmy do dwóch drzemek. Znaczy Tomek wrocil..
Dwoje potrzeba, by powstało trzecie. ![]() 25.10.2014 ![]() Tomcio Lipiec 2014 ![]() Fasola czekamy ![]() Edytowane przez alingles Czas edycji: 2015-08-13 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1676 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Wszystkim ciężarówkom gratuluje ![]() ![]() Ale to moje dziecko zrobiło się takie mega kontaktowe i rozumne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1677 |
Zadomowienie
|
Czesc Mamusie
![]() alez Wam czas leci i macie niezle przezycia z Dzieciaczkami. Dobrze,ze kazde konczy sie szczesliwie. Gratulacje Sylwia! Niech ciaza mija Ci bezproblemowo. Berenika moj Szwagier czekal pol roku,nie wiem czemu tak robia,moze chca pograc ludziom na nerwach.Moze z racji takiej,ze dzieci nie sa rodzone w De? Moje sa w De, wiec nie mielismy takich oczekiwan,ale zas przy pierwszym czekalismy az dwa miesiace na akt urodzenia i to nas wstrzymywalo z wszelkimi formalnosciami. dla pocieszenia wszystko bedziecie mieli wyrownane,wtedy fajnie patrzy sie na te cyferki. Kamila dziekuje,ze pytasz ![]() U nas... Ada ma skonczone 14 miesiecy,wazy 8100,mierzy ok 75 cm. Z postepow rozwojowych nadal jestesmy na etapie polroczniaka. Na tapecie nadal same obroty brzuszkowo- pleckowe.Jak narazie nic nie zwiastuje checi do siadania,czworakow itp itd. Taka nasza natura. Synek od wrzesnia idzie do przedszkola na 5 h wiec,mam nadzieje,ze bede mogla o wiele wiecej czasu poswiecic Adzie. I wlasnie tu mam do Was pytanie,czy moglybyscie polecic nosidelko ergonomiczne,takie do 250 zl. Cena f.tula lub innych markowych mnie powala.Ale bylibysmy wstanie nawet takie zakupic,ale Ada nie bardzo moze w tym chodzic,wiec bede uzywac tego sporadycznie i na krotki czas,w sensie moze ok 15- 30 min.Ze wzgledu na to,ze nie siedzi nie chodzi,bede miec problem jak bede odporwadzac/ odbierac Synka z przedszkola.Musze Ja trzymac na rekach i obsluga Starszego bedzie klopotliwa.A Mala w samochodzie jest juz w normalnym foteliku,wiec nie mam juz nosidelka samochodowego. Pozdrowienia ![]()
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2015-08-17 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1678 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1679 |
Raczkowanie
|
Bazile Ada w normalnym foteliku? Ale jakim? Skoro nie siedzi i jest taka malutka, nie ma 9kg ani nie jest zbyt długa. Przeszliscie na taki 0-18kg czy jak?
Mama Ssaka
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1680 |
Zakorzenienie
|
Bazile- my mamy Tule- fakt kosztowała majątek, ale tu chodzi o stawy biodrowe. Ada ma pewnie tendencję do hipotonii, więc musisz o to szczególnie zadbać. Może używaną Tulę- one są z porządnych materiałów, nie powinny się szybko niszczyć
![]() My dziś zaczynamy adaptację. Trochę z poślizgiem ( z premedytacją ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.