|
|
#1231 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Cytat:
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz bajkę czytałam ![]() Podobno dziecko przyzwyczaja się tak do głosu matki
|
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poczujesz już niebawem, masz łożysko przednie prawda? najważniejsze, że bobik rośnie zdrowo nie wiem ile waży taka duża połowa może z 5 kg? dla mnie to nie stanowi problemu, chodzi bardziej o wygodęteż się dużo szybciej męczę,a w sumie to łapię zadyszkę, za dużo krwi teraz mamy i tak wychodzi zobaczymy co będzie dziś na treningu
|
|
#1234 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ladne przygody macie..Boze jak ja sie ciesze ze mam orientacje w terenie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52290236]Jak mnie teściowa denerwuje dzisiaj wyciągnęła mi mięso mielone na spaghetti z zamrażarki to już jej powiedziałam, że ma mi się nie wtrącać. A ona, że przecież mi tylko rozmroziła. Tłumaczyć takiej 500 tys. razy, że ma się nie udzielać jak jej nikt nie prosi a i tak nie zrozumie. W sobotę jak jechaliśmy nad jezioro to była opcja, że zostaniemy normalnie na noc (bez cyrku męża z jego nocowaniem w samochodzie), więc trzeba było jakieś rzeczy spakować - oczywiście teściowa pierwsza do tego, żeby mężowi majtki i skarpety uszykować mówię do niej "Mamo dam sobie radę! Nie jestem R!" a ona dzisiaj mi od rana z tym mięsem wyjechała. Ostatnio zafarbowałam sobie sukienkę białą niebieskim czymś (myślałam, że nie farbuje i wrzuciłam do pralki razem), dzisiaj stwierdziłam, że spróbuję to zaprać wanishem i wypiorę z białymi rzeczami - teściowa "chcesz namoczyć? dam ci wiadro" - przecież k**** mam ręce i jakbym chciała namoczyć to wiem po 1 gdzie jest wiadro, po 2 gdzie jest proszek, po 3 jak to razem połączyć... Dobija mnie to a jeszcze teraz w ciąży to bez kija nie podchodź...[/QUOTE] zamordowalabym.......... Cytat:
Cytat:
i jeszcze cyrk w robocie od samego rana. juz sie uspokaja wszystko na szczscie cale...
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Ani_qa z tego samego względu co Ty wysłałam Ci Pw. Chociaż ja i tak za dużo rzeczy tutaj napisałam, że można poznać mnie kim,jestem, jeśli zajrzalaby tu znajoma osoba, no ale,mam nadzieję, że tak,się nie stanie
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znowu atmosfera w pracy?
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
Cieńwiatru mnie też kluje czasem w bożenie.dziwne uczucie
|
|
|
|
#1238 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo dziwne, ale ja tego uswiadczalam juz prxzed ciaza. Cytat:
tego nie bedzie, tamten m aklucze a mialo byc w pracy... dajcie spokoj.. ;/ o 10 mialo byc otwarte a jeszcz za kluczami jezdzilam... : / ale juz sie stabilizuje na szczescie.
|
|
#1239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pracujemy w innych miejscach, ale przy dziecku nie powinno być problemu, bo większość osób ma i da się tak ułożyć grafik, co prawda wtedy będziemy się mijać, no ale coz, to dopiero po roku, bo,dopiero wtedy wybieram się z powrotem do pracy ![]() Cytat:
właśnie, chciałbym żeby znalo mój głos i się uspokajalo jak go usłyszy![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sylwuska ja prawie nic nie mówię, czasami w myślach, ale tak żeby na głos to nie
|
|
#1241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
Naczytalam sie książki trochę to teraz tak gadam, ale uważam, że to bardzo fajne jak mama mówi do takiego małego dziecka, mimo że ono nic nie rozumie ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
MOj TZ wie o forum i tyle, ale chetnie skucha jak mu opowiadam, ostatnio gadalismy o alergiach wlasnie i karmieniu piersia i konsultowalismy czy lepiej za wczasu kupic laktator zeby w razie czego sta niz poten sie martwic i wlasnie mowilam ZE DORADZILYSCIE ![]() Co do mowienia do Maluszka - zwrocilam uwage, ze rozmawiamy z dziecmi, samoczynnie 'chdiz kochanie do mamusi', chodz zobaczymy co robi tatus.. a co sie dzieje ? a jak tam maluszku.. zwroccie uwage
|
|
#1244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po zdjęciach jednak ktoś łatwiej 'załapie', że to ta czy tamta osoba. Tutaj piszę swobodnie, ale gdybym chciała coś naprawdę prywatnego to napisałabym w klubie ![]() Jednak nie bez powodu wszędzie gwiżdżą, żeby uważać w internecie. Wiadomo, że nikt nas tu nie śledzi, ale czasem podczas wyszukiwania w internecie wpisze się słowo klucz i wyświetli się wątek. A jak któraś będzie chciała zobaczyć zdjęcia kuchni to wkleję w klubie Bo mam album nazwiskiem podpisany i z tego też względu nie chcę wklejać tutaj ![]() Cytat:
![]() U nas będzie ciężko, bo mąż pracuje po 10-12 godzin. Ja w najlepszym wypadku zostanę w swojej wcześniejszej pracy i wtedy pracuję po 6 godzin, ale też to średnio wygląda... Dlatego będziemy mieli nad czym myśleć przez ten rok ![]() W ogóle to mam jaszczurkę w domu Przed chwilą ją znalazłam. Nie wiem jak się tu dostała, bo drzwi zawsze zamknięte, a wszędzie są moskitiery
Edytowane przez Ani_qa Czas edycji: 2015-08-03 o 13:07 |
||
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam po przerwie chwilowej. Lobo trzymaj się i odpoczywaj
Fionka ja też mam taki plan, że do października wszystko będzie skompletowane. Potem porządki w domu i leżakowanie. Pogadałam sobie ze szwagierką o dzieciach, porodach, wyprawkach i jakoś ni tak lepiej. Poza tym okazało się że jej mąż był przy dwóch porodach, mój tż nie chce o tym absolutnie słyszeć :P Ja sama nie wiem jak przeżyłam to wesele, najlepsze że dziś mnie w ogóle nogi nie bolą. Ale przez urlop i wesele Igor się tak rozhulał że czuję wyraźnie jak się kręci i wierci i czka. I szwagierka dostała ode mnie zlecenie na zakupy na car boot h czy jakoś tak - Adka ty wiesz o co cho.
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska i zaneta zaproszenia powedrowaly w wasza strone
![]() Ide pakowac walizke, tzn ciuchy szykowac. Wyjazd dopiero w sobote ale caly pt nie ma mnie w domu wiec wole sobie juz jakos to rozplanowac. |
|
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma nic przeciwko i też mu czasem opowiadam ![]() Co do mówienia do dziecka to zgadzam się z Tobą, ale niestety nie każda matka mówi do swojego dziecka. Ja wiem, że będę bo dziecko dzięki temu lepiej się rozwija i trzeba z dzieckiem rozmawiać i odpowiadać na niekończące się pytania
|
|
#1248 |
|
Konto usunięte
|
Teściowa zamknęła się obrażona w swoim pokoju i nie wychodzi
teraz przez kilka dni będzie tak, że ja nie pozwolę, żeby cokolwiek po mnie robiła, ona się będzie unosić honorem i udawać, że wszystko jest ok. A później wróci do normy, czyli ona będzie robić za mnie a ja nie będę na to zwracać uwagi, dopóki znowu się nie przeleje
|
|
|
|
#1249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52291454]Teściowa zamknęła się obrażona w swoim pokoju i nie wychodzi teraz przez kilka dni będzie tak, że ja nie pozwolę, żeby cokolwiek po mnie robiła, ona się będzie unosić honorem i udawać, że wszystko jest ok. A później wróci do normy, czyli ona będzie robić za mnie a ja nie będę na to zwracać uwagi, dopóki znowu się nie przeleje [/QUOTE]Ojej, ale masz z tą teściową
|
|
#1250 |
|
Konto usunięte
|
Do brzucha mówię już od jakiegoś czasu
Pytam się syna co u niego a on czasem w odpowiedzi mnie kopnie, czasem nie i jak się kręci dużo to się go pytam co się tak wierci Za jakiś czas może będę mu czytać baśnie Andersena? A jak usłyszę kiedyś, że moja teściowa do niego robi "a gugugugugugu" jak do bratanicy męża to |
|
|
|
#1251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
Mój powiedział że jak będę chciała to będzie przy mojej glowie trzymał mnie za rękę, ale ja nie chcę go ciągnąć i myśleć czy przypadkiem czegoś nie zobaczy. Rozumiem to bo sama nie chciałabym tego widzieć. Jestem na etapie szukania położnej. Chociaż jego siostra twierdzi że jak poczuje ruchy to na pewno zmieni zdanie haha. Ciekawe...
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Jeny dziewczyny jak mi się nic nie chce. Toć to jakaś masakra jest.
Z 5 rzeczy zrobiłam aż jedna, druga (czyt.wyprawa po arbuza) również zrobię i chyba na tym koniec
|
#1254 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52291500]Do brzucha mówię już od jakiegoś czasu
Pytam się syna co u niego a on czasem w odpowiedzi mnie kopnie, czasem nie i jak się kręci dużo to się go pytam co się tak wierci Za jakiś czas może będę mu czytać baśnie Andersena? A jak usłyszę kiedyś, że moja teściowa do niego robi "a gugugugugugu" jak do bratanicy męża to ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
Ja póki co rozwiesiłam pranie i jestem w trakcie robienia kotletów, także już jest dobrze, bo obiad będzie
|
|
#1255 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od początku ciąży kiełbasa mnie prześladuje. Zjadłam tylko raz i pół, bo była paskudna, więc nie czuję się spełniona Innych zachcianek jakichś wielkich nie miałam, chyba, że coś ujrzałam i dochodziłam do wniosku, że w sumie mogę zjeść (i przeważnie pożerałam opakowanie W ramach zdrowego jedzenia piekę ciasto jaglane ze śliwkami. Podejrzewam, że wyjdzie paskudnie, bo ma wpaść brat TŻ, a jeszcze chyba nigdy nie wyszło mi nic dobrego, kiedy mam gości A właśnie wogle nie mówię do brzucha. Sama nie wiem czemu... Do psa gadam non stop, a do brzucha nicss... Może jakby się ruszył mocniej to by mnie skłoniło, no nie wiem. TŻ też jakoś mniej gada odkąd okazało się, że to nie będzie dziewucha. W sumie bidny młody, jeszcze się zdżenderuje przez rodziców ![]() Cytat:
Ja już teraz widzę, ze zaczynam chodzić kwaczym chodem, najpierw brzuch, potem reszta Cytat:
Teraz jeszcze spoko, ale wczoraj weszłam brzuchem w filar, bo jakoś zapomniałam, że wystaje mi bardziej niż cycki czy nos
|
|||
|
|
|
#1256 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52291454]Teściowa zamknęła się obrażona w swoim pokoju i nie wychodzi teraz przez kilka dni będzie tak, że ja nie pozwolę, żeby cokolwiek po mnie robiła, ona się będzie unosić honorem i udawać, że wszystko jest ok. A później wróci do normy, czyli ona będzie robić za mnie a ja nie będę na to zwracać uwagi, dopóki znowu się nie przeleje [/QUOTE]Przynajmniej masz na chwilę spokój ![]() Cytat:
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
W sunie ja w ciazy bylam trzy lata temu, no prawie 4 ale juz mi sie zapomnialo jaki to jest ciezar.
Wstyd sie przyznac ale mi z lozka tz juz pomaga wstac bo czasem nie moge. A przy koncowce to chyba jakis dzwig sie przyda. Dlaczego ja nie mialam jednego dziecka po deugim
|
|
|
|
#1258 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
witam się po weekendzie było szaleństwo znów bo znów byli u nas goście i finał taki, że jestem wykończona i niedopieszczona bo z tż nie mamy chwili żeby pobyć ze sobą w samotności- zaczyna mnie to irytować ![]() podczytywałam was i tak: -koniecznie kupuję pralkę z suszarką- miałam kiedyś, teraz na tym mieszkaniu nie ma i tęsknię bo to pomoc nieoceniona jeśli się nie ma gdzie prania wieszać- kolega z EuroRtvAgd coś mi o nich jeszcze naświetlił i mam już wybraną na nowe mieszkanie- i uważam, że przy dziecku doskonale się sprawdzi. Moje rzeczy nigdy nie były jakoś strasznie pogniecione po suszeniu, ani nie śmierdziały takim specyficznym zapachem- mam tylko dobre wspomnienia - zamierzam mieć i używać chusty do noszenia dziecka, bo nie podołam łazić z wózkiem każdego dnia a na szybkie zakupy pod blok wyskoczę. Koleżanka z małym synkiem tak chodzi i jest po szkoleniu z chustowania więc mam dostęp -seks.... jaki seks?! k*rwa może za dwa tygodnie w niedzielę będziemy mieć chwilę -brzuch rośnie i coraz bardziej przeszkadza, ja też sobie tyję przy okazji i może nie jestem strasznie zadowolona z tego ale akceptuję bo to kolej rzeczy, i przepraszam niektóre z was ale jak widzę, że uważa się 4kg za 'spasienie się' będąc w 5 miesiącu to mnie od razu źle... -lobo trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było w ok i kciuki za wizytujące! mam wrażenie, że wszystkie supermoce 2 trymestru już jakiś czas temu mnie opuściły... poza tym tak bardzo nie mam czasu, żeby poleżeć chwilę w spokoju że straciłam kontakt z moim bobo i tylko czasem przed snem (padnięciem na ryjek) czuję jak mnie kopnie- źle mi z tego powodu, bo ubzdurałam sobie, że on też na tym cierpi
|
#1259 |
|
Rozeznanie
|
Oenedue doczytałam że wesele udane, super
a kasa niestety idzie na takie rzeczy... :-( a pralki nie da się naprawić?Madziejka brzuch śliczny, w porównaniu do niektórych dziewczyn to rzeczywiście spory, ale wierz mi, widziałam większe na tym etapie także spoko, nie masz się czym przejmować :-D przynajmniej dzieć na sporo miejsca :-D Lobofylia trzymaj się. Dobrze ze udało się przełożyć wizytę, będzie dobrze. A co z weekendem to ciężko coś doradzić... Wszystko zależy od tego jak daleko chcecie jechać, czy coś zobaczyć, zwiedzić czy raczej tylko wypocząć, poleżeć albo posiedzieć... Może jezioro jakieś? Kilogramy na tapecie... Ja z 70 to startowałam... Teraz niby 3kg więcej ale to i tak przerażające dla mnie. Moja siostra przytyła 30 w ciąży i po 10latach praktycznie wszystko dalej ma... Mam nadzieję że to nie rodzinne -- Wysłano z Szybkiego Notatnika Jeszcze 3 strony... Szalejecie... |
|
|
|
#1260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My czas na figle mamy, ale co z tego jak mnie na przykład brzuch boli. Albo coś z pęcherzem. Albo głowa mi pęka. Tak to niestety wygląda.Co do tycia to wszystko zależy od wagi startowej, bo jeśli te 4 kg powoduje, że przekraczasz 80 kg przy wzroście 160 cm, to wierz mi - robi to różnicę. Ale masz rację - przybieranie na wadze w ciąży to normalna rzecz i trzeba się z tym pogodzić
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

Raz bajkę czytałam
Idę po mineralkę i będę sobie ją wpychać wręcz uchem, jeśli trzeba 
... Straciliśmy godzinę przez taką głupotę. 

teraz przez kilka dni będzie tak, że ja nie pozwolę, żeby cokolwiek po mnie robiła, ona się będzie unosić honorem i udawać, że wszystko jest ok. A później wróci do normy, czyli ona będzie robić za mnie a ja nie będę na to zwracać uwagi, dopóki znowu się nie przeleje 
A jak usłyszę kiedyś, że moja teściowa do niego robi "a gugugugugugu" jak do bratanicy męża to