|
|
#1261 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Ja też właśnie rozwiesiłam pranie na balkonie, wzięłam prysznic, nasmarowałam się oliwką, zrobiłam sos do spaghetti i czekam na męża. Zrobię makaron, zjemy, on pójdzie na budowę a ja do bankomatu i do sklepu po nektarynki i może arbuza
|
|
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest właśnie to. Dlatego cieszę sie ze za tydzień wracam do pracy, ale bardzo bym chciała ogarnąć wszystko w mieszkaniu jeszcze w tym tygodniu tak jak to sobie zaplanowałam
|
|
#1263 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego teraz mam obawy, ale widzę, że już jestem zaproszona do klubu, wiec spoko![]() A co do tego wątku to on nawet się cieszy i nigdy przeciwko wizazowi nic nie mial, tylko cieszył się, ze mam jakieś zainteresowania ja często mu mówię, o czym rozmawiamy, ze to będzie lepsze od tego a to od tego, ze jeszcze to musimy kupić itd. W końcu co tyle głów,to nie jedna, tym bardziej, że są wśród nas osoby doswiadczone, każda może wymienić się innymi informacjami, wiec to taka skarbnica wiedzy Zanim znalazłam ten wątek to nawet pytał się mnie czemu ja,jeszcze,nic nie czytam? a że ja wtedy samopoczucie mialam do du.py to nawet sił na to nie miałam.Cytat:
![]() Bym chyba padła, jakbym coś takiego znalazła, boje się:/ Cytat:
![]() Ktoś mi jeszcze zdradzi jak tam wejsc?? Czy przez tapatalka sie da? I osoby nie mające zaproszenia na pewno nie mogą tam wejsc? Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52291500]Do brzucha mówię już od jakiegoś czasu Pytam się syna co u niego a on czasem w odpowiedzi mnie kopnie, czasem nie i jak się kręci dużo to się go pytam co się tak wierci Za jakiś czas może będę mu czytać baśnie Andersena? A jak usłyszę kiedyś, że moja teściowa do niego robi "a gugugugugugu" jak do bratanicy męża to To super, zaciekawilyscie mnie tymi,książkami, nie pomyślałam o tym, też coś muszę poszukać do czytania ![]() Cytat:
trzymam kciuki za ciasto![]() Co do Tz może Ci się tylko tak wydaje,porozmawiaj z nim, czy aż tak bardzo czuje się zawiedziony, ze Tobie jeszcze bardziej przykro bo tak odczuwasz. Ja to jeszcze mieszcze się w futrynach, ale jak bluzkę pobierze, to gdzie jest brudna? Oczywiście na brzuchu ![]() Umylam prysznic, dopiero! A Wy tu piszecie i nie mam jak,skończyć ale teraz,ide zjeść, bo od rana tylko płatki i już głodna jestem, Lila chyba tez, bo coś puka mi w brzuchuWysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
#1264 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a z tym tyciem to nie chodzi mi o dziewczyny z nadwagą bo oczywiście tu można inaczej podchodzić i liczyć, tylko chudziny potrafią napisać że olaboga 5 kg na plusie! no ale ja się poddaję, każdy widzi siebie inaczej- a ja po prostu nie chcę sobie nawkręcać, że jestem pasztetem bo przytyłam będąc w ciąży- wiedziałam na co się piszę- a tu jest tyle czynników zaczynając od predyspozycji a na apetycie kończąc, że tego się nie przewidzi. Chciałabym być wiecznie młoda i piękna, ale no ![]() teraz można dbać o siebie i dietę, a to ile waga podskoczy? cóż, życie po porodzie też siebie będę weryfikować na nowo była teściowa na weekend, nie widziałyśmy się dwa tygodnie i do szału mnie doprowadzały teksty- o, już widać że jesteś w ciąży bo taka buźka okrągła! albo że nogi mi puchną. Nosz kurde, serio?! w ciąży jestem? może jeszcze w 6 miesiącu? jakby to nowość jakaś była...brzuch widać, twarz ta sama a nogi mi zawsze puchną, jak jest gorąco i muszę popychać cały dzień za nią bo ona chce to tamto i siamto załatwić koniecznie z nami
|
|
#1265 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jaszczury sa zarabiste ja mam dwa weze zbozowe ale nie mam sie kiedy nimi zajmowac i oddaje je siostrze za kilka dni [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52291454]Teściowa zamknęła się obrażona w swoim pokoju i nie wychodzi teraz przez kilka dni będzie tak, że ja nie pozwolę, żeby cokolwiek po mnie robiła, ona się będzie unosić honorem i udawać, że wszystko jest ok. A później wróci do normy, czyli ona będzie robić za mnie a ja nie będę na to zwracać uwagi, dopóki znowu się nie przeleje [/QUOTE]A niech siedzi ![]() Nie daj sobuie wejsc na glowe to najwazniejsze ! I nie psuj nerwow, bo pamietaj ze w ciazy nie wolno sie denerowwac. ![]() Cytat:
A dzien mi zasuwa strasznie szybko. ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
lac ich wszystkich ! Oczywiscie ze sie pilnuje, ale kazda kobieta inaczej ciaze przechodzi... pffff.
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra spije kawę i wychodzę. Moze jak tylek z mieszkania rusze to się bardziej zmobilizuje
![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Sylwuska klub jest bezpieczny. Przez tapatalka sie nie da. Trzeba normalnie z przeglądarki. Jak juz przyjmiesz zaproszenie to pojawi sie na twoim profilu
|
#1267 |
|
Zadomowienie
|
Ja już teraz zauważyłam, że nieważne czy będę jeść to na co mam ochotę czy się ograniczać to i tak przytyję tyle ile mam przytyć ;P I koniec ;D
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie teraz odpoczywaj, skoro weekend taki intensywny mialas. I witaj w klubie niedopieszczonych, ja tez do tych należę, albo z braku czasu, albo z powodu złego samopoczucia:/ Podziel się jaką to suszarka, bo też może,kiedyś się za tym rozjerze. Czy to pralko-suszarka? Też,bym chciała z tą chustą spróbować, ale nie wiem czy się nauczę. Labrador samemu to sobie z dzieckiem na rękach zawiazac? Bo ja raczej sama w domu. Byłaby szczególnie pomocna właśnie,żeby wyskoczyć,do sklepu koło bloku, bo z 4 pietra to mi się,na pewno wózka na chwilę nie będzie chciało znosić:/ masz jakąś konkretną firmę na oku? Dokładnie taka kolej rzeczy i trzeba to zaakceptowac, ważne zęby Dzidziuś był zdrowy Na pewno nic mu nie jest, teraz będziesz,mogła mu zrekompensowac swoją "nieobecność" ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kazdy inaczej tylem zobazcie jakie sa rozbieznosci miedzy nami chocby !
|
|
#1270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie zre, wręcz powiedziałabym ze jem mniej niż w okresie intensywnych treningów. No ale te pieprz.one słodycze
|
#1272 |
|
Raczkowanie
|
siedzę w pracy i nie wiem jak mam usiąść, boli mnie z boku, z góry i z dołu :-( zrekrutowalam swoją następczynię i potrzebuję trochę czasu na przekazanie jej obowiązków ale czuję się lipnie ...
od poniedziałku urlop 2 tygodnie !! a w sobotę połówkowe ![]() ten nowy tapatalk jakiś inny... muszę poszperac w ustaleniach bo mam rok 1970 :-D Edytowane przez Madziejka* Czas edycji: 2015-08-03 o 14:07 |
|
|
|
#1273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1274 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie mieszkamy przy lesie i pełno tutaj tego, więc jakaś zagubiona chyba się trafiła ![]() Cytat:
Ja wiem, że powyżej 60 kg wyglądam już źle. Przy 55kg czuję się o wiele lepiej, ale wiem też , że jestem w ciąży i nic z tym nie zrobię. Cytat:
![]() Cytat:
Ale rano w pracy byłam zawsze ok.5:30 ![]() Na teściów nie mam co liczyć. Ze swojej strony mam tylko mamę, która wiem, że nam pomoże, ale sama pracuje, więc nie zawsze by mogła. Może kogoś na godziny na wybrane dni byśmy znaleźli... sama nie wiem
|
|
#1275 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
taką mam póki co wybraną: Samsung WD0704REV, ten kolega co pracuje w sklepie rtv sam ją ma, opinii się naczytałam dużo i dla mnie to są same plusy- zużycie prądu oczywiście będzie większe ale nie będę miała wilgoci ani grzyba na ścianie od suszenia mokrych rzeczy w mieszkaniuco do chusty to zdam się na koleżankę wyszkoloną ona ma mi wszytko opowiedzieć, nauczyć i doradzić- bo wiem, że są wiązania odciążające kręgosłup czyli w sam raz dla mnie, i widziałam kilka razy jak wiąże synka na wyjście przy mnie, sama, bez pomocy- to było kilka minut, wszystko bezpiecznie, bez pośpiechu. Jak się z nią spotkam to wypytam o więcej szczegółów i na pewno napiszę a z odpoczywaniem ciężko bo latam po spółdzielni i umawiam fachowców bo remont trzeba zacząć JUŻ więc nie wiem jak to będzie, jak zaczną kuć ściany i rwać kable to tż po pracy będzie jechał pewnie tam robić i pilnować a potem będzie listopad i Iwo...i to chyba już koniec życia w spokoju we dwójkę hahaha szkoda tylko, że bez łagodnego przejścia tylko tak brutalnie
.kto płacze temu deszcz za oknem Edytowane przez mervie Czas edycji: 2015-08-03 o 14:15 |
|||
|
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie czeka we wrześniu zrekrutowanie a w październiku wdrożenie. Oby sie jakaś kumata trafila
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to kobieta kobiecie tak mówi, jakby sama nigdy w ciąży nie była ![]() Napiszę Ci w międzyczasie na pw
|
|
#1278 |
|
Raczkowanie
|
nie liczę, że w październiku będę na chodzie :-( kiedy chcesz wrócić di pracy ? ja deklaruję 1 rok macierzynskiego ale jak będzie, co z opieką dla Maleństwa - nie wiem...
|
|
|
|
#1279 |
|
Raczkowanie
|
Ufff już po 14 jeszcze ze dwie godziny i mąż będzie... moj pierworodny jest dziś cudowny. Bawi się ze mną jak leze pic mi nawet przed chwila przyniosl i mowi "odpoczywaj mama po zupce i bawieniu i szukaniu..." ahh cudak moj
)) uwielbiam po prostu. Brzuch mnie mniej boli ale podczas robienia obiadu postanowiłam cós ogarnąć i... padlam. Schylilam się ze 4 razy i znowu bol krzyża i skurcze.... ahhh...
|
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Mervie my mieliśmy pralkę samsunga-sprzedaliśmy po roku. Teraz mamy pralko-suszarkę Lg i jestem bardzo zadowolona
25.12.2015 Igor 17.09.2017 Olgierd Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2015-08-03 o 14:23 |
|
|
|
#1281 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ostatnio za dużo przytyłam, a mam w tej materii problem, więc mnie to jednak martwi. Niestety, nie jestem pewna, jak potem dam sobie radę ze zrzuceniem i nie jest to biadolenie, ale poparta podstawami obawa :/ Cytat:
Cytat:
Ale mimo wszystko wolę nie być czołgiem. Mam zaburzenia odżywiania, miałam problemy z wagą ostatnimi laty, przeszłam miliard diet, przetrenowanie, jojo, to teraz tym bardziej jest mi ciężko w ciąży sobie z tym radzić i obserwować jak ciało mi tyje i gnuśnieje. Na dodatek ciążowe problemy apetytowe wcale mi nie ułatwiają sprawy, więc trudno mi to ogarniać. Zapewne po ciąży będzie mi ekstremalnie trudno, więc mam powody do stresu :/ Na pewno nie będę czuła się dobrze, kiedy zostanie mi dużo ciała, zwłaszcza, że mój TŻ jest mocno wysportowany i tym bardziej mi przy nim głupio :/ Dlatego marudzę. Ale wiem, że jestem sobie winna, bo jem za dużo |
|||
|
|
|
#1282 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na szczęście pojechała, a ja przez chwilę jestem sama w domu Cytat:
powolutku i do przodu, odpoczywaj ile się da
|
|
#1283 |
|
Raczkowanie
|
Heh mi ostatnio w rodzinie tez powiedzieli ze jak dalej tak będę tyla to będę znowu gruba jak przy synku
tylko sory ale ja poprzednia ciaze przelezalam itd a poza tym dziewczyny ja te ponad 35kg zrzucilam i po jakiś 5/6 mies byłam rozmiar s/m bardziej m Hm... także ta waga to się az tak nie stresujcie ja po urodzeniu to moze z 5kg stracilam resztę musiałam sama ehh..A i np teraz jem mniej i zdrowiej ale od 4 dni wyciągam słodycze jak odkurzacz od dziś znowu ich nir jem heh
|
|
|
|
#1284 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
zekam wiec
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam jakies inne otoczenie bo mi kazdy jeczy ze jestem w ciazy a nic nie przytylam i ze jak dalej nie bede jesc /tyc to dziecko bedzie sie zle rozwijac
Mialam couchy popakowac... wyjelam walizki, wrzucilam reczniki i poszlam spac |
|
|
|
#1286 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem głupia jestem, ze o tym już myślę, a czuje,ze tak będzie. Niby Tz mowi, że on będzie się nią zajmował, Ale ja wiem jak to bedzie, tam bedzie potrzebny, bo masa roboty, a że on się do ojca nie odezwie, mama przecież,może się dzieckiem zająć i tak to się skończy. Cytat:
![]() Zapisze sobie ten model, może się przydać ![]() W takim razie u Was wszystko na wysokim biegu już, trzymam kciuki, zeby przebiegało bezproblemowo i szybko ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
a teraz leśni czekaj na Tz.Cytat:
A teraz jak tal zle się czujesz to słodycze chociaż trochę Ci Może humor poprawiają ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#1287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pocieszylyscie mnie dziewczyny bo już się obawiałam że to tylko mnie coś kłuje... wczoraj to w ogóle miałam jakiś taki dziwnie ciężki brzuch aż mąż pytał czy nie chcę przypadkiem zajechac na ip... Ale polezalam i przeszło...
---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
chociaż pewnie ciężko będzie ją złapać bo szybkie są jak licho
|
|
#1288 |
|
Raczkowanie
|
Heh myślę ze głównie z powodu stresu jem słodycze a w zasadzie je wyciągam
np wczoraj przez cały dzień zjadłam 3 paczki 4 kawałki ciasta i kanapkę mleczna. Aj... a do niedawna ani grama słodyczy. Czekam na ta 18 ale chyba pojadę wcześniej wiecie .moze ktos nie przyjdzie? ![]() Sylwuska baaardzo zdeterminowana ;/;/ ale z rozmiaru przed ciążą małe s mialam 42 / 44 i czułam sie cholernie nieszczęśliwa jak patrzyłam na stare ubrania plus teściowa mi szpile wbijala odnośnie wagi i wyglądu. to sie wzięłam jak młody miał miesiąc i ćwiczylam np o 1 lub 2 w nocy
|
|
|
|
#1289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1290 |
|
Raczkowanie
|
3
![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

dlatego teraz mam obawy, ale widzę, że już jestem zaproszona do klubu, wiec spoko
a że ja wtedy samopoczucie mialam do du.py to nawet sił na to nie miałam.
Bo mam album nazwiskiem podpisany i z tego też względu nie chcę wklejać tutaj
A jak usłyszę kiedyś, że moja teściowa do niego robi "a gugugugugugu" jak do bratanicy męża to
teraz przez kilka dni będzie tak, że ja nie pozwolę, żeby cokolwiek po mnie robiła, ona się będzie unosić honorem i udawać, że wszystko jest ok. A później wróci do normy, czyli ona będzie robić za mnie a ja nie będę na to zwracać uwagi, dopóki znowu się nie przeleje