|
|
#1351 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja o powrocie też nie chce myśleć. Takie maleństwo trzeba zostawiać, a ja to już całkiem calutki dzień nie będę widziała, bo jak o 5.40 wyjdę z domu tak wrócę,o 20, czyli 14 godzin mnie nie będzie, ale pocieszam się tylko ze to raz na 4 dni taka rozlaka mnie czeka, o ile wszystko będzie szło zgodnie z grafikiem. Cytat:
![]() I poszalalas na zakupach, zawsze to kilka rzeczy jest zalatwionych ![]() Cytat:
a Twój Tz jest szczupły, jeśli moge zapytac? ![]() Cytat:
Mała nie tanczyla w brzuszku? ![]() Cytat:
Wiecie? Ja nawet uwielbiam czytac, o tym jak Wasze bobaski też się ruszaja, jakos tak mi się humor poprawia, jak wiem, że tez to czujecie ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że odpoczywanie i ta luteina Ci pomogą i szyjka wróci do swoich rozmiarów.A ja byłam u siostry, w koncu pomalowalam swoje odrosty. Od razu czuje sie lepiej ![]() Ktoś pisał, że narzekamy tylko na tesciowe tylko mi nie zacytowalo, trochę tak, ale ja na teścia też już narzekalam. A tesciowe są bardziej tutaj atakowane, Bo to one niepotrzebnie się wtracaja, wszystko wiedzą najlepiej, bo swoje juz przeżyły i wlaza gdzie nie trzeba. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||||||||
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli to normalne Bo już myślałam, że mi się dostała od razu taka dawka
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Hope odpoczywaj dużo
mojej koleżance z pracy właśnie szew założyli. Adka ja też jestem ciekawa czemu szyjka się skraca. moja ma 5cm,gin mówi że to mega długa więc się nie martwię na razie. gorzej jak dzieć nie będzie chciał wyjść :p |
|
|
|
#1355 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduje ze baterie mi sie rozladowaly. za 30 minut do domu i drzemka obowiazkowa
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mojemu serio to nie przeszkadza, bo ja po ślubie przytyłam. Nie dużo, ale jedna i już z tym się źle czułam, ale jemu to nadal nie przeszkadzało. Mój Tż ogólnie szczupły jest- nie jakiś chuderlak, tylko normalnej budowy, chociaż brzuszek mu urósł trochę po ślubie ![]() Zwracałam mu na to uwagę, ale nie dlatego, że mi się nie podoba, tylko dlatego, że wiem, że przychodzi moment kiedy sami sobie wylewamy wiadro zimnej wody na głowę i nagle chcemy zrzucić te kilogramy, a wtedy jest już ciężko.
|
|
#1357 |
|
Wtajemniczenie
|
moze ktoras zainteresuje
Nowe becikowe !!!!
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz na temat wagi nic nie mówię.. mam najwiecej z was
|
#1359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ojj ja tez mam duzo, cos czuje ze jak porodzimy to mamuski przeksztalca sie w odchudzamy sie zbiorowo
![]() Dokumenty do nowego becikowego ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
Zaczelam czytac artykul o szyjce macicy i zonk nie wiem co czytam ide, bo musze jakos do domu dojechac hihi
|
|
#1361 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jednak bardzo się stresuję tym, czy będę miała siłę psychiczną się ogarnąć. Fizyczna to pikuś. To mówiąc wciągnęłam talerz makaronu z sosem pomidorowym :/ Masakra. A miałam nie pożerać glutenu ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zrzuciłam w tamtym roku 10 kg, więc po ciąży też dam radę! Tym bardziej, że na pewno będę miała więcej ruchu
|
|
|
|
|
#1363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 1,5 roku temu na diecie wegańskiej ważyłam ok 48 kg (mniej niz kiedykolwiek w życiu). Biegałam, jeździłam na rowerze, nie miałam okresu, rozchorowałam się. Ale ubrałam takie małe dżinsy... Rok temu ważyłam 56 kg, ćwiczyłam siłowo i byłam na diecie leczniczej oraz bujałam się z powaznymi zaburzeniami odżywiania. Potem życie mi się komplikowało. I teraz nie jestem pewna, czy będę umiała sobie poradzić z jedzeniem i wagą ![]() Teraz ważę 60. Trzeba zauważyć, że mam tylko 160 cm wzrostu. No nic, dość użalania się, czas się znów poważnie zająć tematem, ech. |
|
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Ja waze 111 i mam 174 ciagle woerze ze schudne
![]() Kolejny kolega tz nie zyje. Co za pomor noo ![]() 2 tyg temu pobili jwdnego i zmarl. Dzis 2, szef cofal tirem i go przygniotl. W domu 3 dzieci, w tym 5 Mc upragniony synek ![]() Zona nie pracujaca, oni na wynajmie. Kutwa co za zycieAz sie poplaklam |
|
|
|
#1365 |
|
Zadomowienie
|
Tak dziewczyny jedziemy. Po nurofenie gorączka jej spadła i póki co nie wróciła. Dajemy leki na gardło i przeciwwirusowe. I mamy nadzieję ze nic się z tego nie rozwinie
![]() Sylwoha życie jest okrutne niestety. |
|
|
|
#1366 |
|
Konto usunięte
|
Lobo jak tam po wizycie?
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Sylwoha mojego męża kierownika siostra zmarła w sobotę. 3 dzieci w domu, przyjechała odwiedzić matkę, przewróciła się i zmarła. 31 lat ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwoha przykro mi
Straszne to. może chociaż jego żona jakieś odszkodowanie dostanie? A że tak zapytam przytylas ile już? Bo mamy podobną wagę i ja tak się waham. Wiadomo jak wymioty to potem tydzień 3kg mniej ale ostatnio zaczęłam szybko nadrabiać Zazdraszczam czekolady i makaronu,ja dziś co zjadłam to do kibla teraz już lepiej bo czopek działa ale musiałam wymusić ostatnie rzygi bo mi to jabłko przeszkadzało co zjadłam a już wyjść nie chciało heh. Tż dziś robił kuchnię letnia cały dzień,jeszcze musimy szafki powiesić i gaz zamontować i będę mogła tam obiady robić żeby w domu duchoty nie robić juhu
|
|
|
|
#1368 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno łatwiej by było, wiedząc, że ktoś z tym samym sie zmaga, a tym bardziej znajome osoby, bo badz co badz przez tyle czasu, to już się trochę poznamy![]() Zjadłabym takiego makaronu, a u mnie właśnie się piecze ciasto czekoladowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeju straszna tragedia nie wyobrażam sobie co ta kobieta musi czuc, w ciągu chwili caly świat sie wali.Dlatego nie ma co marnować go, zamartwianiem sie takimi rzeczami jak waga, bo życie jest takie kruche, więc trzeba korzystać z każdej trwającej chwili. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1369 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52295367]Lobo jak tam po wizycie?[/QUOTE]Właśnie?
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52295367]Lobo jak tam po wizycie?
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Sylwoha mojego męża kierownika siostra zmarła w sobotę. 3 dzieci w domu, przyjechała odwiedzić matkę, przewróciła się i zmarła. 31 lat ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Coś strasznego i jaka mloda do tego. Cytat:
pocieszę Cię tylko tym, ze Ty chociaż na chwilę czujesz smak jedzenia i ze w ogóle masz apetyt, ja przy wymiotach nie moglam nic do ust wziac, nawet woda mineralną wymiotowalam, żołądek mialam taki podrazniony, że suchego chleba bałam się jesc. A głowa Cie przy nich nie boli??Bo mi to napier. Strasznie. Moze teraz Ci już przejdzie i pomogą czopki. Fajowo z tą kuchnią, będziesz miała komfortowe warunki ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Jak byłam w LO to w wypadku samochodowym zginęła moja koleżanka razem w bratem i chłopakiem. Kilka lat wcześniej zmarł jej tata... położył się spać i już na obiad się nie obudził...
Matka została z 12 letnim (wtedy) synkiem i córką, która na stałe mieszkała za granicą...
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Ogolnoe startowalam z 111 i nadal tyle mam, czassm 112, czasem 111 ,5 takze
Kg lata w ta i tamta Ona moze i dostsnie cos, ale gwneralnie malo- on kierowca, wiadomo na papierze najnizszaz... |
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Ifcia super że tż już poczuł ruchy maluszka, nasz mały z tatą nie współpracuje
Sylwoha przykro mi ![]() Hope ttrzyma kciuki żeby było jak najlepiej My już w domu, nareszcie. Szkoda tylko że jak wracamy do pracy to zapowiadają upały. Wylicytowałam dziś spodnie ciążowe hm na alle za 39 zł i zaraz siadam szukać ciuszków dla małego
|
#1374 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie wróciłam. Siedziałam w poczekalni 2h ponad!!! Zaraz wam opiszę.
|
|
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1376 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tak tak tak tak Ja będę potrzebowała motywacji bardzo Czekamy !!!
|
|
#1377 |
|
Raczkowanie
|
Woe...
w poczekalni spędziłam chyba ponad 2 h... weszłam i tak po czasie mojej wizyty - koszmar. Ale u tego lekarza zawsze tłumy. TŻ i synek ze mną byli podczas prenatalnych, ale najpierw z lekarzem rozmawiałam odnośnie tych problemów. Pokazałam mu wypis z izby przyjęć - jak zobaczył nazwisko lekarza badającego to stwierdził że porażka... i że napewno nie jest tak źle, bo on nie jest najlepszy i nie przykłada się. Akurat mu wierzę - wiem jacy lekarze pracują w moim szpitalu miejskim - kiedyś tam leżałam w poprzedniej ciązy i na własne żądanie się wypisywałam. Więc.. szyjke mam długą 4,9cm - trzyma mocno, ale jest cała w ektopii i niestety będzie to krawić przy większym wysiłku nawet podczas badania krew się puściła po wyjęciu wziernika. Niestety musze uzbroić się w cierpliwość ale nie bagatelizować krawień - jakby nie ustało w ciągu godziny i było mocne - do niego lub szpital - jeśli po jakimś lekkim nawet wysyłku - to ektopia. Będzie krwawić przy usciku, seksie, mocnym ruchu lub zmianie pozycji, przy schylaniu itd - KOSZMAR. niestety - mam też krew w moczu i świeże erytrocyty - więc dostałam jakieś saszetki i muszę wykupić - i brać. Gluzkoza 75 wykonać muszę - plus wizyta następna 6 sierpnia ;-/ i później 27 sierpnia. Mały na badaniu: - 370g ponad - wg usg 20t3d czyli 21t - pępowinę odwinał ![]() - ewidentnie chłopiec, ale twarzy nie pokazał bo zakrył się NOGAMI ;/ a potem ręką serio!! - wszystkie organy w normie - ok. 25cm niestety jest baardzo bardzo nisko i naciska na łożysko umiejscowione na tylniej ścianie nisko - i mam leżeć ;/;/;/ ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- macica mi się stawia - magnez mam kilka razy dziennie brać ;/ i ww przypadku skurczów no spa. |
|
|
|
#1378 |
|
Wtajemniczenie
|
Lobo kochana !!!
Czyli tragedii nie ma. Krew nie oznacza czegoś mega złego w twoim przypadku ale jak masz leżeć to łez i odpoczywaj a będzie dobrze ! Dobrze że trafiłaś na lekarza z prawdziwego zdarzenia )Fajnie małego zobaczyć )
|
#1379 |
|
Zadomowienie
|
Lobofylia biedna jesteś z tymi krwawieniami ale wygląda na to ze musisz nauczyć sie z nimi zyc do konca ciąży. Super ze maluszek (juz nie taki malutki) odwinął sie z pępowiny
i że zdrowy jest i gratuluje drugiego synka
|
|
|
|
#1380 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny
no i skurcze to nie stricte skurcze u mnie tylko też z powodu tego ze młody jest nisko bardzo i mi bije w łożysko itd i macica stawia. No ale jestem spokojniejsza. Kupie te leki plus magnez i mam nadzieje pomoże. Bo teraz po chodzeniu boli. Niestety ale poki te moje 370 g nie pójdzie wyżej to tak będzie bo naciska na wszystko i szyjka też bardziej obciążona. Ale uspokoilam się. Musze się oszczędzać. brać magnez obserwować i te tabletki i proszki.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

np wczoraj przez cały dzień zjadłam 3 paczki 4 kawałki ciasta i kanapkę mleczna. Aj... 

haha

a będzie dobrze ! Dobrze że trafiłaś na lekarza z prawdziwego zdarzenia