Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-03, 18:06   #1351
syylwuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Heh myślę ze głównie z powodu stresu jem słodycze a w zasadzie je wyciągam np wczoraj przez cały dzień zjadłam 3 paczki 4 kawałki ciasta i kanapkę mleczna. Aj... a do niedawna ani grama słodyczy.

Czekam na ta 18 ale chyba pojadę wcześniej wiecie .moze ktos nie przyjdzie?

Sylwuska baaardzo zdeterminowana ;/;/ ale z rozmiaru przed ciążą małe s mialam 42 / 44 i czułam sie cholernie nieszczęśliwa jak patrzyłam na stare ubrania plus teściowa mi szpile wbijala odnośnie wagi i wyglądu. to sie wzięłam jak młody miał miesiąc i ćwiczylam np o 1 lub 2 w nocy
Jeszcze raz podziwiam, silna z Ciebie kobieta, dlatego wiem, że teraz też sobie poradzisz z tym wszystkim! Ehh tesciowie...

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Mój ma 4 i wczoraj przychodzi do mnie i z poważną miną pyta-Mamo, A ty nosisz majtki? Ja zdziwiona, ale odpowiadam-noszę synku... A młody na to z uśmiechem -to dobrze, dzidziuś nie wypadnie
Jej jakie to kochane z jego strony, martwi się po prostu czy jest bezpieczny

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Jaki synek kochany Fajnie, że rozumie takie rzeczy i się Wami opiekuje

Ja sama będę na to wyczulona i nie pozwolę, żeby ktoś niszczył to nad czym pracuję. Nie uważam, że przesadzasz, to normalne, że każda matka chce wychować dziecko po swojemu i złości się kiedy ktoś to psuje.

Już ją złapałam. Przykryłam ją pojemniczkiem w dziurkami, żeby miała jak oddychać, muszę znaleźć jakąś podkładkę, żeby ją wynieść i wypuścić.
Malutka jest

Dobry pomysł

Ja sama mam zamiar na połówkowe jechać wcześniej bo jak jadę na tą godzinę na którą mam być, to jest 5 osób przede mną :/ A tak to może szybciej wejdę.
Wiesz najgorsze jest to, ze oni uważają, że tak powinno być, ze to jest przejaw tego, ze będą kochać swoje wnuki. Ale zapowiedz tego, ze będą rozpieszczac doprowadza mnoe do szalu. Na razie staram się uspokoić, bo dziecka jeszcze ma dla wszystkich, jest tylko dla mnie, ale już czuje, ze będą z tego kłopoty, bo ja na to nie pozwole, a jak zwrócę uwagę to,będzie niezadowolenie, co gorsza nie tylko od ich strony, ale boję się o Tz. Chociaż rozmawiam trochę juz teraz z nim o naszym podejściu, to raczej zgadza się ze mną, nie chce żeby na głowę nam wchodziło, kwestia tylko czy będzie w stanie zwrócić uwagę mamie, czy podtrzymać moje słowo. Nie chce wojska w domu, a u teściów samowolki.

Cytat:
Cień wiatru... moj ostatnio tlumaczyl powaznym głosem cioci ze "tata mocno mamę tulil i jest dzidzius. Jest taaaaaki malutki a jak urośnie wyjdzie dziurką na siusiu i będzie ciągle płakał".... malo zawalu nie dostalam okazalo się ze oglądał bajkę bylo sobie zycie

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Generalnie to dzieci tak ok 3/4 lat to sa gagatki ja tam uwielbiam z moim siedzieć. Przeraza mnie wizja powrotu do pracy po macierzyńskim.

Zauważyliście ze głównie na teściowe narzekamy?
No i takie bajki to i życie rodzicom ułatwiają i potrafią czegoś nauczyć, a nie jakieś Pokemony, gdzie tylko walki są, niby dobra ze złem, ale w tym wieku dzieci nie potrafią tego odróżnić czy odpowiednio zaklasyfikowac które jest które.

Ja o powrocie też nie chce myśleć. Takie maleństwo trzeba zostawiać, a ja to już całkiem calutki dzień nie będę widziała, bo jak o 5.40 wyjdę z domu tak wrócę,o 20, czyli 14 godzin mnie nie będzie, ale pocieszam się tylko ze to raz na 4 dni taka rozlaka mnie czeka, o ile wszystko będzie szło zgodnie z grafikiem.

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Nadrabiam was i nadrabiam.. w końcu się poddalam

U nas dzis dzien na plaży. Dziecko moje nie chciało do morza wejść, bo lodowate za to babcia wzięła foremki, łopatke i wiaderko, więc mogliśmy spokojnie siedzieć

Po południu pojechałam do sklepu na zakupy dzieciowe. Mam tetry, grzebyczek i szczoteczke, nożyczki, prześcieradła do łóżeczka.. i smoczek u nas nie ma akurat tego modelu a to jest jedyny, ktory mojej córce podpasowal (lateksowy - Nuk Genius)
Fajnie ze mieliście zabawki, to miało się czym zająć

I poszalalas na zakupach, zawsze to kilka rzeczy jest zalatwionych
Cytat:
To mój Tż mówi, że mu nie przeszkadza, że tyję, bo i tak mu się podobam
Zresztą ostatnio coraz częściej mi powtarza, że ślicznie wyglądam (chociaż mamy dużo luster i sama widzę jak wyglądam) i zawsze mi to jakoś humor poprawia, bo widzę, że szczerze to mówi
Mój tez mi tak mówi, że zawsze mu się będę podobała, czy z dodatkowymi kilogramami czy bez, ale zobaczymy czy to nie jest tylko gadanie. Sama wiem, że ja będę się z tym złe czula, ale to i dobrze, bo dzięki temu będę chciała coś,z tym zrobić a Twój Tz jest szczupły, jeśli moge zapytac?
Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Miałam ochotę posłuchać głośniej rocka (sisters of mercy jeżeli ktoras kojarzy) i wiecie co? Prawie sie poplakalam haha. Ja nie wiem ale tak mi sie dobrze zrobilo ze normalnie oczy sie zeszklily haha
Wspomnienia wróciły Mała nie tanczyla w brzuszku?

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
Trzymaj się Kochana, wszystko będzie dobrze tylko musisz leżeć

Nie miałam czasu Was czytać od soboty i dziś od rana próbuje nadrobic ale dorabiacie kolejne strony w zastraszającyo szybkim tempie

Przy okazji chciałam się pochwalić że wczoraj po przebudzeniu po raz pierwszy poczułam jak fasolek się poruszył :-D obudziłam szybko tz i jemu też się udało przybic piątkę z maleństwem :-D mina tz bezcenna

To czytam dalej bo jeszcze sporo mi zostało...
Jej...
Wiecie? Ja nawet uwielbiam czytac, o tym jak Wasze bobaski też się ruszaja, jakos tak mi się humor poprawia, jak wiem, że tez to czujecie No i Tz ma szczęście, ze tak szybko ruchy poczuł

Cytat:
Napisane przez hope_35 Pokaż wiadomość
Melduje się po połówkowych. Mała jest dalej Małą – 320 g, 25 cm z nóżkami duga, wszystkie parametry ok.. To z dobrych wieści. Z mniej dobrych to pomimo leżenia plackiem, szyjka dalej się skróciła, dodatkowo dostałam luteinę x 2 dziennie dopochwowo. Następną wizytę mam 12 sierpnia. Jak znów się skróci szyjka– to mi założą szew.
Super, ze zdrowa, a,to ze małą to jeszcze nagonki czy w brzuszku czy już poza nim, nie martw się Mam nadzieję, że odpoczywanie i ta luteina Ci pomogą i szyjka wróci do swoich rozmiarów.

A ja byłam u siostry, w koncu pomalowalam swoje odrosty. Od razu czuje sie lepiej

Ktoś pisał, że narzekamy tylko na tesciowe tylko mi nie zacytowalo, trochę tak, ale ja na teścia też już narzekalam. A tesciowe są bardziej tutaj atakowane, Bo to one niepotrzebnie się wtracaja, wszystko wiedzą najlepiej, bo swoje juz przeżyły i wlaza gdzie nie trzeba.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 18:08   #1352
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
My mamy jutro na wakacje jechac a moja cór dzisiaj sie obudziła z gorączka 38,5 Normalnie jeszcze bym do lekarza nie poszła ale przez ten wyjazd... Okazało sie gardło czerwone ale wygląda to na wirusówke...
Ojej :/ jedziecie mimo wszystko?

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Ja miałam od razu 75 g
Czyli to normalne Bo już myślałam, że mi się dostała od razu taka dawka
Stary 2015-08-03, 18:09   #1353
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Hope dobrze ze malutka zdrowa a szew to nie jest wcale takie zle rozwiązanie

Ifcia to szybko Twój TŻ poczuł maluszka.

My mamy jutro na wakacje jechac a moja cór dzisiaj sie obudziła z gorączka 38,5 Normalnie jeszcze bym do lekarza nie poszła ale przez ten wyjazd... Okazało sie gardło czerwone ale wygląda to na wirusówke...

Ciekawe co tam lobofylia na wizycie.
Jak na złość prawda? Ale może szybko przejdzie, dostalas jakieś leki? W ciągu dnia tez ma goraczke?

Stary 2015-08-03, 18:11   #1354
ogolnie
Zakorzenienie

Hope odpoczywaj dużo mojej koleżance z pracy właśnie szew założyli.

Adka ja też jestem ciekawa czemu szyjka się skraca. moja ma 5cm,gin mówi że to mega długa więc się nie martwię na razie. gorzej jak dzieć nie będzie chciał wyjść :p
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 18:20   #1355
adka_19
Wtajemniczenie

Melduje ze baterie mi sie rozladowaly. za 30 minut do domu i drzemka obowiazkowa

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 18:22   #1356
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Wiesz najgorsze jest to, ze oni uważają, że tak powinno być, ze to jest przejaw tego, ze będą kochać swoje wnuki. Ale zapowiedz tego, ze będą rozpieszczac doprowadza mnoe do szalu. Na razie staram się uspokoić, bo dziecka jeszcze ma dla wszystkich, jest tylko dla mnie, ale już czuje, ze będą z tego kłopoty, bo ja na to nie pozwole, a jak zwrócę uwagę to,będzie niezadowolenie, co gorsza nie tylko od ich strony, ale boję się o Tz. Chociaż rozmawiam trochę juz teraz z nim o naszym podejściu, to raczej zgadza się ze mną, nie chce żeby na głowę nam wchodziło, kwestia tylko czy będzie w stanie zwrócić uwagę mamie, czy podtrzymać moje słowo. Nie chce wojska w domu, a u teściów samowolki.

Mój tez mi tak mówi, że zawsze mu się będę podobała, czy z dodatkowymi kilogramami czy bez, ale zobaczymy czy to nie jest tylko gadanie. Sama wiem, że ja będę się z tym złe czula, ale to i dobrze, bo dzięki temu będę chciała coś,z tym zrobić a Twój Tz jest szczupły, jeśli moge zapytac?

Ktoś pisał, że narzekamy tylko na tesciowe tylko mi nie zacytowalo, trochę tak, ale ja na teścia też już narzekalam. A tesciowe są bardziej tutaj atakowane, Bo to one niepotrzebnie się wtracaja, wszystko wiedzą najlepiej, bo swoje juz przeżyły i wlaza gdzie nie trzeba.
Chyba wszystko musimy przetrwać. To są takie sytuacje, których nie da się uniknąć. Możemy jedynie mieć nadzieję, że nasi mężowie/partnerzy będą nas wspierać i, że dzięki temu będzie łatwiej

Mojemu serio to nie przeszkadza, bo ja po ślubie przytyłam. Nie dużo, ale jedna i już z tym się źle czułam, ale jemu to nadal nie przeszkadzało.
Mój Tż ogólnie szczupły jest- nie jakiś chuderlak, tylko normalnej budowy, chociaż brzuszek mu urósł trochę po ślubie
Zwracałam mu na to uwagę, ale nie dlatego, że mi się nie podoba, tylko dlatego, że wiem, że przychodzi moment kiedy sami sobie wylewamy wiadro zimnej wody na głowę i nagle chcemy zrzucić te kilogramy, a wtedy jest już ciężko.
Stary 2015-08-03, 18:25   #1357
adka_19
Wtajemniczenie

moze ktoras zainteresuje
Nowe becikowe !!!!

Stary 2015-08-03, 18:26   #1358
halwaya
Zakorzenienie

Ja juz na temat wagi nic nie mówię.. mam najwiecej z was

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 18:28   #1359
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Adka ja też jestem ciekawa czemu szyjka się skraca. moja ma 5cm,gin mówi że to mega długa więc się nie martwię na razie. gorzej jak dzieć nie będzie chciał wyjść :p
Tutaj info z pierwszej lepszej strony : http://www.mamabrzuszekimaluszek.pl/...ciazy-972.html

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Melduje ze baterie mi sie rozladowaly. za 30 minut do domu i drzemka obowiazkowa
Należy Ci się
Stary 2015-08-03, 18:31   #1360
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojj ja tez mam duzo, cos czuje ze jak porodzimy to mamuski przeksztalca sie w odchudzamy sie zbiorowo

Dokumenty do nowego becikowego

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Cytat:
Tutaj info z pierwszej lepszej strony : http://www.mamabrzuszekimaluszek.pl/...ciazy-972.html

Należy Ci się
Nie wiem co czytam hahaha
Zaczelam czytac artykul o szyjce macicy i zonk nie wiem co czytam

ide, bo musze jakos do domu dojechac hihi

Stary 2015-08-03, 18:42   #1361
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Chyba wszystko musimy przetrwać. To są takie sytuacje, których nie da się uniknąć. Możemy jedynie mieć nadzieję, że nasi mężowie/partnerzy będą nas wspierać i, że dzięki temu będzie łatwiej

Mojemu serio to nie przeszkadza, bo ja po ślubie przytyłam. Nie dużo, ale jedna i już z tym się źle czułam, ale jemu to nadal nie przeszkadzało.
Mój Tż ogólnie szczupły jest- nie jakiś chuderlak, tylko normalnej budowy, chociaż brzuszek mu urósł trochę po ślubie
Zwracałam mu na to uwagę, ale nie dlatego, że mi się nie podoba, tylko dlatego, że wiem, że przychodzi moment kiedy sami sobie wylewamy wiadro zimnej wody na głowę i nagle chcemy zrzucić te kilogramy, a wtedy jest już ciężko.
A to ja nie narzekam na mego TŻ pod tym względem, bo myślę, że jest cudowny i wręcz robi wszystko, żebym nie czuła się źle z tym, jak wyglądam. Ale ja przecież wiem, że tak naprawdę źle będę się czuła w grubszej wersji i że on też tak naprawdę wolałby mnie szczuplejszą...
Jednak bardzo się stresuję tym, czy będę miała siłę psychiczną się ogarnąć. Fizyczna to pikuś.

To mówiąc wciągnęłam talerz makaronu z sosem pomidorowym :/ Masakra. A miałam nie pożerać glutenu

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Hope odpoczywaj dużo mojej koleżance z pracy właśnie szew założyli.

No właśnie guglam i coś nie widzę, żeby ktoś w prostych żołnierskich słowach napisał o co cho
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 18:42   #1362
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość

To mówiąc wciągnęłam talerz makaronu z sosem pomidorowym :/ Masakra. A miałam nie pożerać glutenu
Ja wciągnęłam właśnie pół tabliczki czekolady prosto ze Szwajcarii, a wyrzutów sumienia brak
Zrzuciłam w tamtym roku 10 kg, więc po ciąży też dam radę! Tym bardziej, że na pewno będę miała więcej ruchu
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 18:50   #1363
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Ja wciągnęłam właśnie pół tabliczki czekolady prosto ze Szwajcarii, a wyrzutów sumienia brak
Zrzuciłam w tamtym roku 10 kg, więc po ciąży też dam radę! Tym bardziej, że na pewno będę miała więcej ruchu
Zazdroszczę zatem, zazdroszczę wszystkim, którzy nie mają problemów jedzeniowych. I rozumiem, że nie rozumieją mnie

1,5 roku temu na diecie wegańskiej ważyłam ok 48 kg (mniej niz kiedykolwiek w życiu). Biegałam, jeździłam na rowerze, nie miałam okresu, rozchorowałam się. Ale ubrałam takie małe dżinsy...
Rok temu ważyłam 56 kg, ćwiczyłam siłowo i byłam na diecie leczniczej oraz bujałam się z powaznymi zaburzeniami odżywiania. Potem życie mi się komplikowało. I teraz nie jestem pewna, czy będę umiała sobie poradzić z jedzeniem i wagą
Teraz ważę 60. Trzeba zauważyć, że mam tylko 160 cm wzrostu.

No nic, dość użalania się, czas się znów poważnie zająć tematem, ech.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 19:03   #1364
sylwoha
Zakorzenienie

Ja waze 111 i mam 174 ciagle woerze ze schudne

Kolejny kolega tz nie zyje.
Co za pomor noo
2 tyg temu pobili jwdnego i zmarl. Dzis 2, szef cofal tirem i go przygniotl.
W domu 3 dzieci, w tym 5
Mc upragniony synek
Zona nie pracujaca, oni na wynajmie. Kutwa co za zycie
Az sie poplaklam
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 19:24   #1365
Koritsi_a
Zadomowienie

Tak dziewczyny jedziemy. Po nurofenie gorączka jej spadła i póki co nie wróciła. Dajemy leki na gardło i przeciwwirusowe. I mamy nadzieję ze nic się z tego nie rozwinie

Sylwoha życie jest okrutne niestety.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 19:26   #1366
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Lobo jak tam po wizycie?

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Sylwoha mojego męża kierownika siostra zmarła w sobotę. 3 dzieci w domu, przyjechała odwiedzić matkę, przewróciła się i zmarła. 31 lat

d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 19:27   #1367
ogolnie
Zakorzenienie

Sylwoha przykro mi
Straszne to. może chociaż jego żona jakieś odszkodowanie dostanie? A że tak zapytam przytylas ile już? Bo mamy podobną wagę i ja tak się waham. Wiadomo jak wymioty to potem tydzień 3kg mniej ale ostatnio zaczęłam szybko nadrabiać

Zazdraszczam czekolady i makaronu,ja dziś co zjadłam to do kibla teraz już lepiej bo czopek działa ale musiałam wymusić ostatnie rzygi bo mi to jabłko przeszkadzało co zjadłam a już wyjść nie chciało heh.

Tż dziś robił kuchnię letnia cały dzień,jeszcze musimy szafki powiesić i gaz zamontować i będę mogła tam obiady robić żeby w domu duchoty nie robić juhu
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 19:29   #1368
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
A to ja nie narzekam na mego TŻ pod tym względem, bo myślę, że jest cudowny i wręcz robi wszystko, żebym nie czuła się źle z tym, jak wyglądam. Ale ja przecież wiem, że tak naprawdę źle będę się czuła w grubszej wersji i że on też tak naprawdę wolałby mnie szczuplejszą...
Jednak bardzo się stresuję tym, czy będę miała siłę psychiczną się ogarnąć. Fizyczna to pikuś.

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

No właśnie guglam i coś nie widzę, żeby ktoś w prostych żołnierskich słowach napisał o co cho
Tak jak, chyba to Adka, napisala wtedy stworzymy wątek wychowawczo odchudzający i tutaj będziemy się pilnować i mobilizować na pewno łatwiej by było, wiedząc, że ktoś z tym samym sie zmaga, a tym bardziej znajome osoby, bo badz co badz przez tyle czasu, to już się trochę poznamy

Zjadłabym takiego makaronu, a u mnie właśnie się piecze ciasto czekoladowe

Cytat:
Zazdroszczę zatem, zazdroszczę wszystkim, którzy nie mają problemów jedzeniowych. I rozumiem, że nie rozumieją mnie

1,5 roku temu na diecie wegańskiej ważyłam ok 48 kg (mniej niz kiedykolwiek w życiu). Biegałam, jeździłam na rowerze, nie miałam okresu, rozchorowałam się. Ale ubrałam takie małe dżinsy...
Rok temu ważyłam 56 kg, ćwiczyłam siłowo i byłam na diecie leczniczej oraz bujałam się z powaznymi zaburzeniami odżywiania. Potem życie mi się komplikowało. I teraz nie jestem pewna, czy będę umiała sobie poradzić z jedzeniem i wagą
Teraz ważę 60. Trzeba zauważyć, że mam tylko 160 cm wzrostu.

No nic, dość użalania się, czas się znów poważnie zająć tematem, ech.
Na swój wzrost wcale nie wazysz tak duzo, rozumiem, ze złe sie z tym czujesz, ale to nie jest jeszcze dużo. Bardzo dobrze, ze masz takiego faceta, który Cię wspiera, to bardzo ważne. NA razie tym nie przezywaj, dopiero jesteśmy w polowie, więc to teraz zacznie się tycie, potem będziemy się tym martwić

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość

Co za pomor noo
W domu 3 dzieci, w tym 5
Mc upragniony synek
Az sie poplaklam
I bardzo dobrze, ze masz takie podejście!! To już pierwszy krok do tego, żeby tak się stało

Jeju straszna tragedia nie wyobrażam sobie co ta kobieta musi czuc, w ciągu chwili caly świat sie wali.
Dlatego nie ma co marnować go, zamartwianiem sie takimi rzeczami jak waga, bo życie jest takie kruche, więc trzeba korzystać z każdej trwającej chwili.

Stary 2015-08-03, 19:34   #1369
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Nie wiem co czytam hahaha
Zaczelam czytac artykul o szyjce macicy i zonk nie wiem co czytam

ide, bo musze jakos do domu dojechac hihi
Odpocznij

Cytat:
Mi też często jedzenie szkodzi. Pozwalam sobie na co chcę jak się dobrze czuję, ale to na własne ryzyko

Cytat:
Co za pomor noo
W domu 3 dzieci, w tym 5
Mc upragniony synek
Az sie poplaklam
Przykro mi

Cytat:
Tak dziewczyny jedziemy. Po nurofenie gorączka jej spadła i póki co nie wróciła. Dajemy leki na gardło i przeciwwirusowe. I mamy nadzieję ze nic się z tego nie rozwinie
Oby już gorączka nie wróciła i wakacje Wam się udały

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52295367]Lobo jak tam po wizycie?[/QUOTE]Właśnie?
Stary 2015-08-03, 19:35   #1370
syylwuska
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52295367]Lobo jak tam po wizycie?

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Sylwoha mojego męża kierownika siostra zmarła w sobotę. 3 dzieci w domu, przyjechała odwiedzić matkę, przewróciła się i zmarła. 31 lat

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
Coś strasznego i jaka mloda do tego.

Cytat:
Sylwoha przykro mi
Straszne to. może chociaż jego żona jakieś odszkodowanie dostanie? A że tak zapytam przytylas ile już? Bo mamy podobną wagę i ja tak się waham. Wiadomo jak wymioty to potem tydzień 3kg mniej ale ostatnio zaczęłam szybko nadrabiać

Zazdraszczam czekolady i makaronu,ja dziś co zjadłam to do kibla teraz już lepiej bo czopek działa ale musiałam wymusić ostatnie rzygi bo mi to jabłko przeszkadzało co zjadłam a już wyjść nie chciało heh.

Tż dziś robił kuchnię letnia cały dzień,jeszcze musimy szafki powiesić i gaz zamontować i będę mogła tam obiady robić żeby w domu duchoty nie robić juhu
Czyli czopki dzialaja pocieszę Cię tylko tym, ze Ty chociaż na chwilę czujesz smak jedzenia i ze w ogóle masz apetyt, ja przy wymiotach nie moglam nic do ust wziac, nawet woda mineralną wymiotowalam, żołądek mialam taki podrazniony, że suchego chleba bałam się jesc. A głowa Cie przy nich nie boli??
Bo mi to napier. Strasznie. Moze teraz Ci już przejdzie i pomogą czopki.

Fajowo z tą kuchnią, będziesz miała komfortowe warunki

Stary 2015-08-03, 19:38   #1371
Ani_qa
Zakorzenienie

Jak byłam w LO to w wypadku samochodowym zginęła moja koleżanka razem w bratem i chłopakiem. Kilka lat wcześniej zmarł jej tata... położył się spać i już na obiad się nie obudził...
Matka została z 12 letnim (wtedy) synkiem i córką, która na stałe mieszkała za granicą...
Stary 2015-08-03, 19:39   #1372
sylwoha
Zakorzenienie

Ogolnoe startowalam z 111 i nadal tyle mam, czassm 112, czasem 111 ,5 takze
Kg lata w ta i tamta

Ona moze i dostsnie cos, ale gwneralnie malo- on kierowca, wiadomo na papierze najnizszaz...
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 20:04   #1373
rudaska
Zakorzenienie

Ifcia super że tż już poczuł ruchy maluszka, nasz mały z tatą nie współpracuje

Sylwoha przykro mi

Hope ttrzyma kciuki żeby było jak najlepiej
My już w domu, nareszcie. Szkoda tylko że jak wracamy do pracy to zapowiadają upały. Wylicytowałam dziś spodnie ciążowe hm na alle za 39 zł i zaraz siadam szukać ciuszków dla małego
Stary 2015-08-03, 20:17   #1374
lobofylia
Raczkowanie

Właśnie wróciłam. Siedziałam w poczekalni 2h ponad!!! Zaraz wam opiszę.
lobofylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 20:19   #1375
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna mam nadzieję, że chociaż warto było i lekarz powiedział coś innego niż zwykle.
Stary 2015-08-03, 20:23   #1376
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Ja wciągnęła pół arbuza

Cytat:

Co za pomor noo
W domu 3 dzieci, w tym 5
Mc upragniony synek
Az sie poplaklam

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Tak jak, chyba to Adka, napisala wtedy stworzymy wątek wychowawczo odchudzający i tutaj będziemy się pilnować i mobilizować na pewno łatwiej by było, wiedząc, że ktoś z tym samym sie zmaga, a tym bardziej znajome osoby, bo badz co badz przez tyle czasu, to już się trochę poznamy

Tak tak tak tak Ja będę potrzebowała motywacji bardzo

Cytat:
Czekamy !!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1438626120798.jpg (110,6 KB, 4 załadowań)

Stary 2015-08-03, 20:26   #1377
lobofylia
Raczkowanie

Woe...

w poczekalni spędziłam chyba ponad 2 h... weszłam i tak po czasie mojej wizyty - koszmar. Ale u tego lekarza zawsze tłumy.

TŻ i synek ze mną byli podczas prenatalnych, ale najpierw z lekarzem rozmawiałam odnośnie tych problemów.

Pokazałam mu wypis z izby przyjęć - jak zobaczył nazwisko lekarza badającego to stwierdził że porażka... i że napewno nie jest tak źle, bo on nie jest najlepszy i nie przykłada się. Akurat mu wierzę - wiem jacy lekarze pracują w moim szpitalu miejskim - kiedyś tam leżałam w poprzedniej ciązy i na własne żądanie się wypisywałam.

Więc.. szyjke mam długą 4,9cm - trzyma mocno, ale jest cała w ektopii i niestety będzie to krawić przy większym wysiłku nawet podczas badania krew się puściła po wyjęciu wziernika. Niestety musze uzbroić się w cierpliwość ale nie bagatelizować krawień - jakby nie ustało w ciągu godziny i było mocne - do niego lub szpital - jeśli po jakimś lekkim nawet wysyłku - to ektopia.

Będzie krwawić przy usciku, seksie, mocnym ruchu lub zmianie pozycji, przy schylaniu itd - KOSZMAR.

niestety - mam też krew w moczu i świeże erytrocyty - więc dostałam jakieś saszetki i muszę wykupić - i brać.

Gluzkoza 75 wykonać muszę - plus wizyta następna 6 sierpnia ;-/ i później 27 sierpnia.

Mały na badaniu:

- 370g ponad
- wg usg 20t3d czyli 21t
- pępowinę odwinał
- ewidentnie chłopiec, ale twarzy nie pokazał bo zakrył się NOGAMI ;/ a potem ręką serio!!
- wszystkie organy w normie
- ok. 25cm

niestety jest baardzo bardzo nisko i naciska na łożysko umiejscowione na tylniej ścianie nisko - i mam leżeć ;/;/;/

macica mi się stawia - magnez mam kilka razy dziennie brać ;/ i ww przypadku skurczów no spa.
Stary 2015-08-03, 20:34   #1378
adka_19
Wtajemniczenie

Lobo kochana !!!
Czyli tragedii nie ma. Krew nie oznacza czegoś mega złego w twoim przypadku ale jak masz leżeć to łez i odpoczywaj a będzie dobrze ! Dobrze że trafiłaś na lekarza z prawdziwego zdarzenia )

Fajnie małego zobaczyć )

Stary 2015-08-03, 20:36   #1379
Koritsi_a
Zadomowienie

Lobofylia biedna jesteś z tymi krwawieniami ale wygląda na to ze musisz nauczyć sie z nimi zyc do konca ciąży. Super ze maluszek (juz nie taki malutki) odwinął sie z pępowiny i że zdrowy jest i gratuluje drugiego synka
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 20:44   #1380
lobofylia
Raczkowanie

Dziękuję dziewczyny no i skurcze to nie stricte skurcze u mnie tylko też z powodu tego ze młody jest nisko bardzo i mi bije w łożysko itd i macica stawia.

No ale jestem spokojniejsza. Kupie te leki plus magnez i mam nadzieje pomoże. Bo teraz po chodzeniu boli.

Niestety ale poki te moje 370 g nie pójdzie wyżej to tak będzie bo naciska na wszystko i szyjka też bardziej obciążona.

Ale uspokoilam się. Musze się oszczędzać. brać magnez obserwować i te tabletki i proszki.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości