Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 2 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-03, 21:30   #3661
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 2

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
hej kochane

wspolczuje wam przebojow z butelkami, odpukac z malutka od poczatku nie mialam problemow czy butla czy cyc czy w nakladkach zawsze ladnie je

baset
u nas tez skok bo raz smiech raz placz ale ze spaniem nie ma prinlemow przynajmniej jak narazie.

dzis przespala nam prawie caly dzien, i powtorze to piraz kolejny, kochamy chuste na wyjscie do mista nie ma nic lepszego

jutro mam znowu poprawke... trzymajcie kciuki

lucky
super paznokcie! ja do paznokci jestem beztalencie :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kciuki za poprawkę

Cytat:
Napisane przez SzaraaMyszka Pokaż wiadomość
A no tak źle doczytałam. Wspolczuje tych problemów. U mnie mała w szpitalu dostała smoka z Nauka w domu dalam avent ale był o wieeele twardszy smoczek ale na szczęście miałam jeszcze mam i te zaakceptowała i ladnie z nich pije.

Jak był młodszy to zjadł z MAM ze dwa razy a teraz nie chce :/ w ogole bardzo fajne butelki zwłaszcza ta ich funkcja samosterylizacji. Dzisiaj szczepilismy i miałam pediatrę podpytać o jakies rady jak go przekonać do tej butli ale musiałam gnać do bankomatu po kasę na rotawirusy w gabinecie została moja mama zaaferowala sie tym ze sie rozryczal po kłuciu i nie spytała
I jeszcze mamy ten zakichany zapchany kanalik lzowy do przepchania :/
Z dobrych newsow to wazy 6 650 i jest w 75 centylu moj mały kluseczek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 21:33   #3662
sara3008
Zakorzenienie

A ja moge dolaczyc do klubu? chetnie popatrze na dzieciaczki i swoim bede sie namietnie chwalic
sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 21:35   #3663
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pati_wrk Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Mam pytanie jak kladziecie wasze maluchy na łożku np. I ciągniecie je za rączki do "siadu" to podnoszą główki? Czy im "leci"
Jak jest w pozycji półleżącej to ciągnie główkę i próbuje się podnosić, na leżąco jeszcze nie próbowałam go za rączki podsadzać, ale to pewnie kwestia dni i wszystkie dzieciaczki zaczną nam siadać

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
no właśnie nie wiem, co myśleć z tym wędzidełkiem. Wszędzie czytam, że to wada anatomiczna. Więc skoro wada, to może trzeba korygować. Ciekawe jaki procent ludzi z krótszym wędzidełkiem nie ma z tego tytułu problemów - z mową czy ze zgryzem.

witaj

Inga już śpi, mam nadzieję, że już na noc.
Sylwia nie wiem czy Ci to pomoże, ale u Tymka wędzidełko w szpitalu jeszcze podcięli. Była taka pani z poradni laktacyjnej i stwierdziła że po podcięciu lepiej będzie ssał, a w przyszłości nie będzie problemów z nauką mówienia. Ja się nie znam, więc posłuchałam i jest ok

A my jesteśmy wyjazdowo odwiedzamy rodzinkę, Tymek na szczęście humor ma bombowy, śmieje się i rozmawia tak fajnie ze wszystkimi Poznał już nawet moją babcię i dziadka, pokochali prawnuka
Trochę Was podczytuje podczas karmień, ale za każdym razem jak zaczynam odpisywać to ktoś mi przeszkadza

Wiem, że pisałyście o czapkach, ale my żadnych nie zakładamy, chyba że jakąś z daszkiem, od słońca ale to uszy i tak odsłonięte.
I zazdroszczę pięknych paznokci i tych hybryd. Ja to w życiu nie miałam, a malowanie paznokci to u mnie masakra Na jeden kolor potrafię, a i to krzywo, więc jestem beztalencie konkretne
Stary 2015-08-03, 21:35   #3664
niunia1303
Raczkowanie

A i dziewczyny sorry za błędy ale pisze z telefonu
niunia1303 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 21:37   #3665
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Kciuki za poprawkę

Jak był młodszy to zjadł z MAM ze dwa razy a teraz nie chce :/ w ogole bardzo fajne butelki zwłaszcza ta ich funkcja samosterylizacji. Dzisiaj szczepilismy i miałam pediatrę podpytać o jakies rady jak go przekonać do tej butli ale musiałam gnać do bankomatu po kasę na rotawirusy w gabinecie została moja mama zaaferowala sie tym ze sie rozryczal po kłuciu i nie spytała
I jeszcze mamy ten zakichany zapchany kanalik lzowy do przepchania :/
Z dobrych newsow to wazy 6 650 i jest w 75 centylu moj mały kluseczek

Jak przepchac?

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 21:38   #3666
sara3008
Zakorzenienie

Szara gram w hay day tylko nie bardzo ogarniam o co kaman
Stary 2015-08-03, 21:39   #3667
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Napisane przez niunia1303 Pokaż wiadomość
A i dziewczyny sorry za błędy ale pisze z telefonu
Spoko każda błędy wali

Kasia

Wymiana

Stary 2015-08-03, 21:40   #3668
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak przepchac?

Wiesz co nie wiem dokładnie jak to wyglada jakas sondę sie do oczka wkłada podobno, jemu cały czas stoją łezki w jednym oku i mu bardzo ropieje raz sie nawet drugie oczko nadkazilo od tej ropy i trzeba było dawać kropelki i żal mi go bo rano normalnie oczka nie moze otworzyć bo ta ropa mu skleja...

pierogowamama.com
Stary 2015-08-03, 21:44   #3669
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Szara gram w hay day tylko nie bardzo ogarniam o co kaman
Połącz się z facebookiem to będziemy w znajomych w grze tam ogólnie chodzi o to ze siejesz, karmisz zwierzęta i zbierasz od nich produkty. I w maszynach możesz robić różne produkty. Potem możesz to sprzedawać w gazetce lub masz przy domku tablicę i auto i tam też możesz sprzedawać. Noni są ludki które też przychodzą kupować

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Wiesz co nie wiem dokładnie jak to wyglada jakas sondę sie do oczka wkłada podobno, jemu cały czas stoją łezki w jednym oku i mu bardzo ropieje raz sie nawet drugie oczko nadkazilo od tej ropy i trzeba było dawać kropelki i żal mi go bo rano normalnie oczka nie moze otworzyć bo ta ropa mu skleja...

O matko Ja to bym nic do oka nie potrafiła włożyć. Ja nawet noska nie umiem wyczyścić bi boje się ze ją to boli

Kasia

Wymiana

Stary 2015-08-03, 21:46   #3670
agnes188
Zakorzenienie

Moje dziecko pluje mm dwa razy dzis i wrzask niesamowity. Mowie dam cyca w takim razie a dziecko mega glodnr i w takiej syt nigdy nie chvialo bo z butli sie mniej nameczy tz mowi nie dawaj nie zechce a moje dziecie coz wielbi ostatnio cyvusia ponad wszystko

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 21:47   #3671
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Połącz się z facebookiem to będziemy w znajomych w grze tam ogólnie chodzi o to ze siejesz, karmisz zwierzęta i zbierasz od nich produkty. I w maszynach możesz robić różne produkty. Potem możesz to sprzedawać w gazetce lub masz przy domku tablicę i auto i tam też możesz sprzedawać. Noni są ludki które też przychodzą kupować
Mam polaczone z fb. No sieje i robie cos tam i ciagle mi miejsca w tych stodolach brakuje
Stary 2015-08-03, 21:48   #3672
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Mam polaczone z fb. No sieje i robie cos tam i ciagle mi miejsca w tych stodolach brakuje
No to jest najgorsze a czego Ci brakuje do powiększenia? I sprawdź czy masz mnie w znajomych

Kasia

Wymiana

Stary 2015-08-03, 21:50   #3673
LuckyLove
Zadomowienie

Pierozkowa
moj tez nie chcial pic z butelki (przekonalam sie jak chcialam podac mu zelazo z woda) mamy TT. Wypychal ja jezykiem, plakal, nawet sie zakrztusil. A potem probowalam kilka razy jak byl najedzony i mial dobry humor, moja wina byla tez ze nie kladam mu glebiej do buzi tego smoczka chyba .. no ale za 4tym razem jak zassal to wszystko wypil takze proboj cierpliwie.

Edytowane przez LuckyLove
Czas edycji: 2015-08-03 o 21:51
LuckyLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 21:52   #3674
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Moje dziecko pluje mm dwa razy dzis i wrzask niesamowity. Mowie dam cyca w takim razie a dziecko mega glodnr i w takiej syt nigdy nie chvialo bo z butli sie mniej nameczy tz mowi nie dawaj nie zechce a moje dziecie coz wielbi ostatnio cyvusia ponad wszystko

No i fajnie ze cyca lubuje
Moja cycusia kocha i jest na pierwszym miejscu zaraz po cycusiu jest smoczek i kostka

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Sara co do twojego przyjęcia do klubu musimy to przedyskutować w klubie ale miesiąc juz z nami jesteś nie?

Kasia

Wymiana

Stary 2015-08-03, 21:56   #3675
Santilia
Wtajemniczenie

hej!

ja na szybko;P Oczywiście nie udało mi się nadrobić. Michał pochłania każdą wolną chwilę a do tego jesteście ciągle u rodziców i teściów.

ja robię sama hybrydy. polecam lakiery z Cosmetics Zone. lampę mam jakąś z alepaznokcie czy coś w tym stylu.

Pierozku, ja bym była chętna na spacery, tylko ja w Piasecznie;P Przemknęło mi akurat Twoje pytanie:P

Wracamy do domu dopiero po 15tym, także wtedy będzie mnie więcej.

to tyle udało mi się zauważyć spośród tony postów

bywajcie~! ;-)

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 21:58   #3676
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
hej!

ja na szybko;P Oczywiście nie udało mi się nadrobić. Michał pochłania każdą wolną chwilę a do tego jesteście ciągle u rodziców i teściów.

ja robię sama hybrydy. polecam lakiery z Cosmetics Zone. lampę mam jakąś z alepaznokcie czy coś w tym stylu.

Pierozku, ja bym była chętna na spacery, tylko ja w Piasecznie;P Przemknęło mi akurat Twoje pytanie:P

bywajcie~! ;-)
Prosimy o częstsze odwiedziny

Kasia

Wymiana

Stary 2015-08-03, 21:58   #3677
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Sara co do twojego przyjęcia do klubu musimy to przedyskutować w klubie ale miesiąc juz z nami jesteś nie?
Dolaczylam na kilka godzin przed tym jak nadzieja pojechala ze skurczami do szpitala
Stary 2015-08-03, 21:59   #3678
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Dolaczylam na kilka godzin przed tym jak nadzieja pojechala ze skurczami do szpitala
Lee to już sporo z nami jesteś myślę że problemu nie będzie no ale wiadomo każda musi się wypowiedzieć

Kasia

Wymiana

Stary 2015-08-03, 22:06   #3679
Anol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Sara, Belka

wymiękam, aż mnie głowa boli od ryku.

jesc nie, pić nie, wózek nie, bujak nie, ręcę nie, na dwór nie...
Wydaje mi się, ze to ostatnie marudzenie Oliwii nie bylo skokiem, chyba teraz go ma i tak jak ostatnio zaczyna sie pod wieczór
Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
Mąż trzyma jej głowę bo ona lubi kąpiel i ma sporo wody :-P więc głowę jej trzyma żeby tej wody nie piła :-P ale nie raz nie dwa uszy zalane były i nic jej nie było.
Mi położna mówiła, że maluchy mają wąskie kansliki i nie zaleje im uszu. Z resztą maluszki chodza na basen, nurkuja i uszy mają odkryte.
Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
Zależy. Jak wieje naprawdę mocno że mi chce głowę urwać to zakładam opaske. Jak biorę ją tylko do nosidełko a wiem że mogę trochę po słońcu chodzić to mam taką opaske z doszytą chustka na głowę. A jak leży w wózku albo jesteśmy w cieniu a na dworze ciepło i lekki wiatr albo wcale to ma gołą głowę. Bo ona nie znosi mieć nic na głowie. Opaske po krótkim ryku sprzeciwu jeszcze w miarę toleruje. A spróbuj jej coś zawiązać pod szyją. Kiedyś taką czapeczkd cieniutka próbowałam. Myślałam że mogę moje własne dziecko zadrapie i zakrzyczy. Aż się boję jesieni i zimy :-P

Moja jest ssakiem niesamowitym :-P ledwo wyszła z bożeny to już cmokała. Przycmokała sobie cyca w minutę po narodzinach i ssała go przysypiąjąc całe te 2h kontaktu skóra do skóry.

I do dziś ssie namiętnie wszystko ; cyc z mlekiem butla z wodą albo herbatą z rumianku , smok nawet krople na brzuszek albo źle pachnąca dla mnie nystatyne bo musiała 2ml dostawać doustnie ssała jak dzika :-D wit c która mam przemywać jej paszcze profilaktyczne też aż cmoka do niej. Ostatnio tz dał jej polizać jabłko to jak jej zabrał to się rozpłakała.

Moje dziecię na szczęście je wszystko i ze wszystkiego :-P

Plus nie płacze przy obcinaniu paznokci a robię to jak nie śpi :-P lubi sobie psikać nos wodą morską:-P średnio lubi aspirator ale tylko się wierci czasami nigdy nie płacze no i kocha kąpiel.

W sumie całkiem grzeczne i łatwe w obsłudze to moje dziecko jak tak nad tym głębiej myślę :-P

A co do hybryd ja miałam po nich paznokcie jak papier a zwykle mam swoje mocne i bardzo twarde. Nawet żel mi tak płytki nie osłabił jak hybryda. A teraz po ciąży paznokcie i włosy ogólnie mogą mieć kryzys więc jak to miałoby być na raz to bym tylko manicure sobie zrobiła i ładne malowanie zwykłym lakierem.
Przez pierwszy tydzien zakladalam czapkę na dwór i przez miesiąc po kapieli

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
Baset - ja nie oslanialam w ogóle... Chronilam przed wiatrem w ogóle ale specjalnie czapek nie zakladalam...
Tak jak ja

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Kuba nienawidzi czapek
W upał bym glupia była jakbym mu zalozyla w budce i tak ma cieplo. Jak bardzo bardzo wieje to nie wychodzimy
Dokładnie, tylko by się dziecko upociło

Cytat:
Moj zwykle czuwa 1-1,5 h a spi 40 minut do godziny, czasem na spacerze zdarzy sie, ze spi 2 h.. ale dzisiaj darl sie od 9 do po 14 z krotkimi przerwami na usmiechy
Ciesze sie, ze u mnie tylko wieczorem jazda na maxa :-o

Cytat:
Napisane przez Pati_wrk Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Mam pytanie jak kladziecie wasze maluchy na łożku np. I ciągniecie je za rączki do "siadu" to podnoszą główki? Czy im "leci"
Czasem się uda, ale to tylko czasem
Cytat:
Jezu jak ja kocham tą moją myszkę
Dziś tyle gada i sama sobą się zajmuje że szok l
Pozazdrościć hehe
Sama zasypia, sama się sobą zajmuje, chcialabym choć to pierwsze u mojej
Cytat:
Hej dziewczyny niewiem czy to co pisze wogole się tutaj doda bo nie umiem tutaj funkcjonować i pisze z koma generalnie jestem z wami od połowy ciąży ale jakoś głupio mi było zawsze napisać moja ciąża przebiegała perfekcyjnie dzieciątko moje urodziło się 18 mają o godz 10:30 jest dziewczynka i ma na imię Oliwiaporód niestety był ciężki bo z użyciem kleszczy i z przetaczaniem krwi piersią karmilam jakieś 2 tygodnie ale pokarm zaczęłam tracić i jesteśmy na mm obecnie chyba przechodzimy skok bo raz uśmiechy za chwilę płacz i maruda a i chciałam zapytać czy są tu jakieś mamusie z Łodzi?
Cześć witaj w Oliwkowym klubie
Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
a Kubi się obudził, pójdzie po 22 spać pewnie albo koło 23
Ja już drugi dzień testuje wózek. Wczoraj sama o 22 zasnela i dzisiaj tak samo. Później jak tż idzie do pracy to biore ja rano do siebie. Od dłuższego czasu ma awersje do łóżeczka. Może uda mi sie stopniowo przestawic ja chociaż na 21, bo normalnie zasypia tak jak Kuba.

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
hej kochane

wspolczuje wam przebojow z butelkami, odpukac z malutka od poczatku nie mialam problemow czy butla czy cyc czy w nakladkach zawsze ladnie je

baset
u nas tez skok bo raz smiech raz placz ale ze spaniem nie ma prinlemow przynajmniej jak narazie.

dzis przespala nam prawie caly dzien, i powtorze to piraz kolejny, kochamy chuste na wyjscie do mista nie ma nic lepszego

jutro mam znowu poprawke... trzymajcie kciuki

lucky
super paznokcie! ja do paznokci jestem beztalencie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No to kciuki
Jaką metodą wiążesz chuste? Mi wiązanie kompletnie nie wychodzi, męczę się z tym, bo boję się że za ciasno... aż młoda w końcu zaczyna marudzić a ja sie poddaje :/ Musialby mi ktoś pokazać jak ciasno to ma być.

Dziwczyny, niektóre z was mają nosidełka bondolino i marsupi. Przymierzałyście je wczesniej czy po prostu zamówilyscie? Myślę o bondolino, bo marsupi dlugo by mi nie posłużyło, no i nie wiem jaki rozmiar i jaki model :S

Wysłane z mojego GT-P5110 przy użyciu Tapatalka

Oliwia 18.05.2015

Anol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 22:08   #3680
fiorella22
Zadomowienie

hej dziewczyny!
zapraszam Was na mojego bloga, gdzie opisuje rozne sposoby zabaw z maluszkami!
jestem mama listopadowa pozdrawiam

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 22:12   #3681
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

O matko Ja to bym nic do oka nie potrafiła włożyć. Ja nawet noska nie umiem wyczyścić bi boje się ze ją to boli

Ja to chyba cały zabieg przeczekam pod gabinetem jak mu beda to robic dzisiaj to mi nawet ulżyło jak musiałam lecieć do bankomatu po ta kasę i nie patrzyłam jak go kłują...

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość

Morskie powietrze

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość
Pierozkowa
moj tez nie chcial pic z butelki (przekonalam sie jak chcialam podac mu zelazo z woda) mamy TT. Wypychal ja jezykiem, plakal, nawet sie zakrztusil. A potem probowalam kilka razy jak byl najedzony i mial dobry humor, moja wina byla tez ze nie kladam mu glebiej do buzi tego smoczka chyba .. no ale za 4tym razem jak zassal to wszystko wypil takze proboj cierpliwie.

Bede bede próbować za dużo kasy poszło w butelki żebym nie próbowała my próbujemy z Tz na zmianę i w rożnych porach dnia i jak głodny i jak najedzony i niestety efekt kiepski cały czas :/ ale dam mu jeszcze czas no i zamówie ta Mimijumi ja mam wrażenie ze jemu nie odpowiada materiał z jakiego sa robione te smoczki bo sie tak strasznie krzywi. Nawet jak wyciagam z butelki smoczka i daje mu zebu sobie pociumkal do przyzwyczajenia to sie krzywi. Na zwykle smoki to samo

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
hej!

bywajcie~! ;-)

SANTI Tz mnie wlasnie szkoli w samodzielnej jeździe samochodem jak juz uzna ze jestem gotowa to moge jeździć i do Piaseczna

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Anol Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, ze to ostatnie marudzenie Oliwii nie bylo skokiem, chyba teraz go ma i tak jak ostatnio zaczyna sie pod wieczór

Mi położna mówiła, że maluchy mają wąskie kansliki i nie zaleje im uszu. Z resztą maluszki chodza na basen, nurkuja i uszy mają odkryte.

Tak jak ja

Pozazdrościć hehe

Ja już drugi dzień testuje wózek. Wczoraj sama o 22 zasnela i dzisiaj tak samo. Później jak tż idzie do pracy to biore ja rano do siebie. Od dłuższego czasu ma awersje do łóżeczka. Może uda mi sie stopniowo przestawic ja chociaż na 21, bo normalnie zasypia tak jak Kuba.

No to kciuki
Jaką metodą wiążesz chuste? Mi wiązanie kompletnie nie wychodzi, męczę się z tym, bo boję się że za ciasno... aż młoda w końcu zaczyna marudzić a ja sie poddaje :/ Musialby mi ktoś pokazać jak ciasno to ma być.

Dziwczyny, niektóre z was mają nosidełka bondolino i marsupi. Przymierzałyście je wczesniej czy po prostu zamówilyscie? Myślę o bondolino, bo marsupi dlugo by mi nie posłużyło, no i nie wiem jaki rozmiar i jaki model :S

Ja mierzylam akurat w Wwie jest sklep gdzie mozna zmierzyć. Model mam z popeliny rozmiar jest jeden uniwersalny jest tylko taka przedłużka jakby ktos był bardzo duży w pasie ale moj Tz to 100 kilowy chłop i nosi bez tej przedłużki wszystko mu sie mieści
Wejdź na stronkę tam z tego co pamietam jest opcja wypożyczenia za 15 zł za dobę mogłabyś sobie przetestować

pierogowamama.com
Stary 2015-08-03, 22:16   #3682
niunia1303
Raczkowanie

Moja Oliwka też nie chciała wogole pić z butelek TT a mamy ich z 10 sztuk bo dostaliśmy komplet i dupa wypychala jezyczkiem albo gryzla tego smoka więc wszelkie herbatki i wodę pije z butelek od mleczka dr Browna
Stary 2015-08-03, 22:23   #3683
moniisia90
Wtajemniczenie

Na moja tez nic nie działa. Umie bo w szpitalu raz ciągle, w domu ze 3 razu tez a tak to gryzieni wypycha języczkiem. Spróbujemy któryś dzień zrobić test i zostawić ja na pól dnia dziadkom z butelka. Moze jak będzie glodna a nie będzie mamy w pobliżu to lyknie... Jak byłby kryzys to w razie co będę blisko bo mieszkamy blok obok moich rodziców
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 22:30   #3684
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Oliwka też nie chciała wogole pić z butelek TT a mamy ich z 10 sztuk bo dostaliśmy komplet i dupa wypychala jezyczkiem albo gryzla tego smoka więc wszelkie herbatki i wodę pije z butelek od mleczka dr Browna
Bo tak naprawdę to Ci producenci butelek pieprzą za przeproszniem głupoty że kształty tych smoczków przypominają kobiecą pierś nie wiem kurna z której strony.... jak Julkowi to wkładam do buzi to się na mnie patrzy z miną pod tytułem "co Ty mi kur*a matka dajesz? oczadziałaś?" w ogóle niby ta Medela Calma ło jejuuu jak przypomina kobiecą pierś Julian nie wiedział w ogóle co z tym zrobić jak mu próbowaliśmy mu z niej dać jeść, sami mieliśmy wątpliwości jak to w ogóle złożyć

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
Na moja tez nic nie działa. Umie bo w szpitalu raz ciągle, w domu ze 3 razu tez a tak to gryzieni wypycha języczkiem. Spróbujemy któryś dzień zrobić test i zostawić ja na pól dnia dziadkom z butelka. Moze jak będzie glodna a nie będzie mamy w pobliżu to lyknie... Jak byłby kryzys to w razie co będę blisko bo mieszkamy blok obok moich rodziców
U Nas może zejść z głodu ale butelki nie zassie A jak już jest bardzo głodny to wpada w histerię i jest walka żeby go przystawić do piersi bo jest tak rozżalony że nie może się przystawić - nad morzem go tak przetrzymaliśmy to godzina uspokajania zanim złapał cycka

pierogowamama.com
Stary 2015-08-03, 22:43   #3685
Pati_wrk
Raczkowanie

Cytat:

Ja mam te nosidełko http://m.scandinavianbaby.pl/product...Granatowe.html

Fajne jest bo jak mały zaśnie to go odpinamy i odkładam do łóżeczka.

Chodzimy na spacer rano z psem w nosidełku, do sklepu pod domem, albo jak idę na spacer to wkładam go w nosidło i wozek znoszę. ( mieszkamy w bloku ale mamy windę na półpiętrze.... I muszę pare schodków zjechać wózkiem)
Pati_wrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 22:44   #3686
mimi_77
Zakorzenienie

Hej, troche nadrobiłąm ale nie wszystko...

Pierożku nie poddawaj się! dzisiaj Tosia dwa razy wypiła z butli. Raz po krzyku i płaczu , prawie ja płakałam ale zmusiłam się żeby wytrwać skoro już wcześniej piła to nie ma silnych, musi. I wzięłam ją na leżąco tak jak jej często daje i pobawiła sie smoczkiem, przestała płakać i w koncu zaciągneła. A teraz najpierw mleko leciało po buzi bo nie połykała i też moje. Potem na bujaku sie bawiła i jej dałam to po chwili bez płaczu wytrąbiła całą butle .Teraz codziennie bede sciagac i ją przyzwyczając. A smoczka wzieła może z 5 razy i to w większosc od tesciowej ale nad tym nie ubolewam. Jak chceto niech pije z TT chociaz szkoda mi mimijumi bo troche kosztowała... Ale moze drugie dziecko bedzie chciało ;P

Dzisiaj cały dzein na dworku, w cieniu. Tosia lepiej spi w upały dziwne.

W klubie mały update

Co do marsupi - nie przymierzałam. Kupiłam na oko. Podobno jak sie nie jest pewnym rozmiaru to lepiej wziąć mniejsze, nie będzie się wiwać rzep

Aha i TOsia sie rwie jak ją łapie za rączki.

Antosia 12.05.2015

Edytowane przez mimi_77
Czas edycji: 2015-08-03 o 22:49
mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 22:46   #3687
Pati_wrk
Raczkowanie

Dziewczyny które karmią piersią.

Ja mojego karmie przez nakładkę i nie ma problemu z piciem z butelek( dokarmiam go mm). Może warto tak spróbować. Mój zaś z kolei bez nakładki nie potrafi jeść z cycka...
Pati_wrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 22:47   #3688
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:

a jak masujecie?
Stary 2015-08-03, 22:47   #3689
Belka15
Rozeznanie

Cytat:

Tak jak ja

Pozazdrościć hehe

No to kciuki

Podobno chusty nie da się zamotac za ciasno.

Cytat:
Ja to chyba cały zabieg przeczekam pod gabinetem jak mu beda to robic dzisiaj to mi nawet ulżyło jak musiałam lecieć do bankomatu po ta kasę i nie patrzyłam jak go kłują...

Morskie powietrze

Bede bede próbować za dużo kasy poszło w butelki żebym nie próbowała my próbujemy z Tz na zmianę i w rożnych porach dnia i jak głodny i jak najedzony i niestety efekt kiepski cały czas :/ ale dam mu jeszcze czas no i zamówie ta Mimijumi ja mam wrażenie ze jemu nie odpowiada materiał z jakiego sa robione te smoczki bo sie tak strasznie krzywi. Nawet jak wyciagam z butelki smoczka i daje mu zebu sobie pociumkal do przyzwyczajenia to sie krzywi. Na zwykle smoki to samo

SANTI Tz mnie wlasnie szkoli w samodzielnej jeździe samochodem jak juz uzna ze jestem gotowa to moge jeździć i do Piaseczna

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Ja mierzylam akurat w Wwie jest sklep gdzie mozna zmierzyć. Model mam z popeliny rozmiar jest jeden uniwersalny jest tylko taka przedłużka jakby ktos był bardzo duży w pasie ale moj Tz to 100 kilowy chłop i nosi bez tej przedłużki wszystko mu sie mieści
Wejdź na stronkę tam z tego co pamietam jest opcja wypożyczenia za 15 zł za dobę mogłabyś sobie przetestować

Jak moja ostatnio nie chciała butli to mój tata wziął ja przodem do.świata, dał butle i z nią chodził. Tylko tak się udało nakarmić!
Belka15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 22:49   #3690
niunia1303
Raczkowanie

Dziewczyny a wy budżecie swoje maluchy na karmienie? Bo ja już niewiem różne opinie słyszałam że zdrowiej jest budzić i czasami budzę Oliwie o 23 czy 24 na posiłek a czasami nie i ładnie mi spi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości