Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 2 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-03, 22:51   #3691
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 2

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Hej, troche nadrobiłąm ale nie wszystko...

Pierożku nie poddawaj się! dzisiaj Tosia dwa razy wypiła z butli. Raz po krzyku i płaczu , prawie ja płakałam ale zmusiłam się żeby wytrwać skoro już wcześniej piła to nie ma silnych, musi. I wzięłam ją na leżąco tak jak jej często daje i pobawiła sie smoczkiem, przestała płakać i w koncu zaciągneła. A teraz najpierw mleko leciało po buzi bo nie połykała i też moje. Potem na bujaku sie bawiła i jej dałam to po chwili bez płaczu wytrąbiła całą butle .Teraz codziennie bede sciagac i ją przyzwyczając. A smoczka wzieła może z 5 razy i to w większosc od tesciowej ale nad tym nie ubolewam. Jak chceto niech pije z TT chociaz szkoda mi mimijumi bo troche kosztowała... Ale moze drugie dziecko bedzie chciało ;P

Dzisiaj cały dzein na dworku, w cieniu. Tosia lepiej spi w upały dziwne.

W klubie mały update

Co do marsupi - nie przymierzałam. Kupiłam na oko. Podobno jak sie nie jest pewnym rozmiaru to lepiej wziąć mniejsze, nie będzie się wiwać rzep.
Dzięki.. dajesz nadzieję że jednak się da - będę próbować chociaż czasem to mnie coś trafia

Cytat:
Napisane przez Pati_wrk Pokaż wiadomość
Dziewczyny które karmią piersią.

Ja mojego karmie przez nakładkę i nie ma problemu z piciem z butelek( dokarmiam go mm). Może warto tak spróbować. Mój zaś z kolei bez nakładki nie potrafi jeść z cycka...
Karmiłam przez nakładki tylko przez pierwszy tydzień jak miałam poranione brodawki, jak tylko podleczyłam odstawiłam właśnie ze strachu że potem nie będzie umiał jeść bez nich, a po drugie nakładki mogą zaburzać laktację i redukować ilość pokarmu.
Teraz wracanie do nakładek to byłoby chyba takie cofanie się Jak u Mimi - w końcu może załapie nooo

http://www.hafija.pl/2015/07/uruchom-swoje-piersi.html

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 22:53   #3692
moniisia90
Wtajemniczenie

No mój jak jest mega glodna to tez drze się jak przystawiam, zasysa na chwile i puszcza by znów sie drzeć i znow zasysa i deze sie i marudzi z cyckiem w buzi aż w końcu zje Msakra. Ale spróbować nie zaszkodzi mam tez taka butelkę z nuk'a z dziubkiem niekapkiem i tez sie czaje czy jej moze nie podać... Dziubek ma kauczkowy a nie silikon a poza tym to jednak nie smoczek i szybciej leci troche wiec może, moze... Niedługo będę próbować

PS: Zamowilam w końcu lakieru, raz kozie śmierć, najwyżej odsprzedam jak mi nie podejdą kolory

Pati - tez słyszałam żeby spróbować przez nakladki ale póki co nie mam ciśnienia i nie chce inwestować we wszystko po kolei... Ale kto wie, moze w końcu ulegnę
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 22:54   #3693
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
a jak masujecie?
jest masowany od diagnozy że to najprawdopodobniej kanalik, okrężnymi ruchami w kąciku oka - nie pomaga i powoduje tylko okropne histerie

Cytat:
Napisane przez Belka15 Pokaż wiadomość
Podobno chusty nie da się zamotac za ciasno.

Jak moja ostatnio nie chciała butli to mój tata wziął ja przodem do.świata, dał butle i z nią chodził. Tylko tak się udało nakarmić!
ooo tego jeszcze nie próbowałam, a Julek bardzo lubi być noszony przodem

Uciekam w kimę bo Księciunio śpi już od półtorej godziny i pewnie niedługo będzie pobudka na cycunia jego ukochanego Dobranoc!

pierogowamama.com
Stary 2015-08-03, 23:05   #3694
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Bo tak naprawdę to Ci producenci butelek pieprzą za przeproszniem głupoty że kształty tych smoczków przypominają kobiecą pierś nie wiem kurna z której strony.... jak Julkowi to wkładam do buzi to się na mnie patrzy z miną pod tytułem "co Ty mi kur*a matka dajesz? oczadziałaś?" w ogóle niby ta Medela Calma ło jejuuu jak przypomina kobiecą pierś Julian nie wiedział w ogóle co z tym zrobić jak mu próbowaliśmy mu z niej dać jeść, sami mieliśmy wątpliwości jak to w ogóle złożyć

U Nas może zejść z głodu ale butelki nie zassie A jak już jest bardzo głodny to wpada w histerię i jest walka żeby go przystawić do piersi bo jest tak rozżalony że nie może się przystawić - nad morzem go tak przetrzymaliśmy to godzina uspokajania zanim złapał cycka
o to to, dokładnie!!

Moja tez nie ssie, tylko ewentualnie łaskawie "ciamka" (zaciska na dziąsłach), ale generalnie wypycha językiem.

Co do kanalików - ile razy dziennie masujecie? u mojej kuzynki pomogło po roku, ale ona nieregularnie masowała - myślę, że gdyby się przykładała poszłoby lepiej. Choć i tak ten rok to jest graniczny - u większości dzieci wtedy przechodzi problem z kanalikami.
Stary 2015-08-03, 23:12   #3695
Nadzieja87
Zakorzenienie

Hej

Dziewczyny czy was opętało? tyle pisać?

Czy u was też taki upał dziś był?
Normalnie 32 st C i się roztapialiśmy.

Kacper dziś mnie mega zaskoczył. Nagle zaczął się kręcić dookoła... Leżał w łóżeczku i się bawił, wyszłam na minutę, wracam a on w poprzek leży. stoję nad nim patrze a on dalej się wierci i kręci i tym o to sposobem zaliczył wędrówke o 180st w 2 minuty. i co go odłożyłam normalnie to on znowu się odwrócił. w końcu wyczaiłam, ze skubany idzie nóżkami po szczebelkach i ochraniaczu
Mój dorosły dzidziuś ❤

Poza tym jak tylko wsadzam go do wózka to on odrazu pakuje pięści do buzi. Dziś normalnie cały spacer trzymał te paluchy w buzi i jeszcze gadać próbował dosłownie ręce mi opadają na niego. Nie wiem już czy to zabawa, czy poprostu go swedza dziąsła... Kreski na dziąsłach są, ale te w sumie bez zmian... Wiec jednak to chyba widzimisię...

Dziewczyny na mm ile wasze maluchy jedzą mleka? Kacper 5x na dobę 150ml...

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

A no i witam nową mamę
Stary 2015-08-03, 23:16   #3696
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
jest masowany od diagnozy że to najprawdopodobniej kanalik, okrężnymi ruchami w kąciku oka - nie pomaga i powoduje tylko okropne histerie

ooo tego jeszcze nie próbowałam, a Julek bardzo lubi być noszony przodem

Uciekam w kimę bo Księciunio śpi już od półtorej godziny i pewnie niedługo będzie pobudka na cycunia jego ukochanego Dobranoc!
ale tylko kącik? bo to ma być takie wyciskanie - nie okrężnymi, tylko podłużnymi wzdłuż nosa, od wewnętrznego kącika. tak mi koleżanka tłumaczyła kiedyś. takie jakby "łódeczkowanie" nie wiem czy dobrze tłumaczę. no bo to trzeba przepychać do nosa, samo ujście może być dobre (czyli to w kąciku oka) a reszta może szwankować..

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Dzięki.. dajesz nadzieję że jednak się da - będę próbować chociaż czasem to mnie coś trafia

Karmiłam przez nakładki tylko przez pierwszy tydzień jak miałam poranione brodawki, jak tylko podleczyłam odstawiłam właśnie ze strachu że potem nie będzie umiał jeść bez nich, a po drugie nakładki mogą zaburzać laktację i redukować ilość pokarmu.
Teraz wracanie do nakładek to byłoby chyba takie cofanie się Jak u Mimi - w końcu może załapie nooo

http://www.hafija.pl/2015/07/uruchom-swoje-piersi.html
też sie tak bałam tych nakładek bolało na początku jak sam skur... ale zagryzałam zęby żeby tlyko nie używać nakładek. A teraz jak jej dawałam przez nakładki to było ok, mam nadzieję, że nie popsuję sobie laktacji takim jednorazowym ssaniem (bo to raz na jakiś czas i nie do końca karmienia, tylko żeby ją przyzwyczaić do smaku silikonu w buzi)
Stary 2015-08-03, 23:18   #3697
ruskaa
Wtajemniczenie

Red face Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 2

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
No mój jak jest mega glodna to tez drze się jak przystawiam, zasysa na chwile i puszcza by znów sie drzeć i znow zasysa i deze sie i marudzi z cyckiem w buzi aż w końcu zje Msakra. Ale spróbować nie zaszkodzi mam tez taka butelkę z nuk'a z dziubkiem niekapkiem i tez sie czaje czy jej moze nie podać... Dziubek ma kauczkowy a nie silikon a poza tym to jednak nie smoczek i szybciej leci troche wiec może, moze... Niedługo będę próbować

PS: Zamowilam w końcu lakieru, raz kozie śmierć, najwyżej odsprzedam jak mi nie podejdą kolory

Pati - tez słyszałam żeby spróbować przez nakladki ale póki co nie mam ciśnienia i nie chce inwestować we wszystko po kolei... Ale kto wie, moze w końcu ulegnę
jakie zamowilas ?

Loluska

U nas kocha kapiel i juz nie placze przy przemywaniu i smarowaniu buzi no ogolnie ok. No i na szczescie butle chyta. TT i Avent mamy i obie sa ok, no inaczej bym sie pochlastala.
Dziewczyny walczcie, nie poddawajcie sie a na pewno sie uda

Mi przyszla lampa itp i hybrydy juz sobie trzaslam

Santi dobre te hybrydy? Dlugo sie trzymaja? Odpryskuja?

Dodaje to co mlodemu kupilam, ale nie wszystko bo w praniu i zegarek od meza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150803_224940.jpg (100,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150803_212129.jpg (67,0 KB, 16 załadowań)

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 23:30   #3698
Anol
Rozeznanie

Jeeeju, ale kusicie tymi hybrydami wrrrr podrzuce tżtowi pomysł na prezent na urodziny. Tyle, że to co kupujecie jest sprzedawane w Polsce.

Szukam dobrej kredki do oczu na linię wodną chciałabym pomalować całe oko dookoła i żeby tak szybko sie nie starło i nie było czarnych brzydkich "zacieków" w wewnętrznym kąciku. Polecacie coś?

Wysłane z mojego GT-P5110 przy użyciu Tapatalka

Oliwia 18.05.2015

Anol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 23:47   #3699
TienShan
Zakorzenienie

Cześć! Pamięta mnie tu kto?
Nie mam kiedy pisać, być na bieżąco, za dużo produkujecie
Em rośnie jak na drożdzach, skoczyła już dwa miesiące i staje się fajnym bobasem jutro pojadę ja zważyć

Co do butelki to my jeszcze nie próbowaliśmy, więc nawet nie wien czy by wypiła mleko, nie mam nawet jak próbować bo jeszcze ani razu laktatora nie użyłam, nie mam kiedy a sztucznego dawać nie chce.
Nakładek bym się bała. Widzę że młoda od kiedy częściej smoczek dostaje cmoka przy piersi

Trafiłam też na rozkminy o zasypianiu i spaniu z rodzicami sprzed kilku dni. My śpimy razem, w czwórkę. Nie od razu ale E. zostaje u nas od pierwszej pobudki i B. również często przychodzi ale ja z tym nie walczę. Cieszę się z tej bliskości. Syn spał już sam(od stycznia jakoś, wcześniej od urodzenia z nami) ale od kiedy jest z nami mała to przychodzi częściej, widać, że tego potrzebuje. Myślę że za jakiś czas minie a jak mała dostanie swoje dorosłe łóżko to pewnie też się wyprowadzi od nas

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 23:52   #3700
niunia1303
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Hej

Kacper dziś mnie mega zaskoczył. Nagle zaczął się kręcić dookoła... Leżał w łóżeczku i się bawił, wyszłam na minutę, wracam a on w poprzek leży. stoję nad nim patrze a on dalej się wierci i kręci i tym o to sposobem zaliczył wędrówke o 180st w 2 minuty. i co go odłożyłam normalnie to on znowu się odwrócił. w końcu wyczaiłam, ze skubany idzie nóżkami po szczebelkach i ochraniaczu
Mój dorosły dzidziuś ❤

Poza tym jak tylko wsadzam go do wózka to on odrazu pakuje pięści do buzi. Dziś normalnie cały spacer trzymał te paluchy w buzi i jeszcze gadać próbował dosłownie ręce mi opadają na niego. Nie wiem już czy to zabawa, czy poprostu go swedza dziąsła... Kreski na dziąsłach są, ale te w sumie bez zmian... Wiec jednak to chyba widzimisię...

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

A no i witam nową mamę
No skwar niesamowity żar z nieba się leje i tak ma być prawie cały sierpień jeżeli chodzi o mleczko mm to moja Oliwia zjada 6 posiłków po 120ml czasami jeden omija jak śpi a ja jej nie obudze ale za 2 tyg też już będzie jadła 5 razy po 150ml

A i moje dzieciątko najczęściej rano zastaje w poprzek łóżka bo tak kopie nóżkami że się przekreca czasami w nocy nawala w przewijak który jest na lozeczku
niunia1303 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 23:54   #3701
moniisia90
Wtajemniczenie

Ruska - wzięłam semilaca pink peach milk, carribean sea i ellegant raspberry. A ty jakie wzięłaś? I na jaki kolor trzasnęłaś sobie

Co do cosmetics Zone to słyszałam raczej dobre opinie ale kosmetyczka które mi je pplecala chwaliła za kolory i ceny tylko ze ona wszysto robi na bazie gelisha wiec trwałość jest ok. Nie wiem jak na ichniej bazie...

Anol - ja polecam wysuwana kredkę z Avonu. Na linię wodna jest super, na górze tez się dosyć ladnie trzyma ale tam akurat preferuje liner
Stary 2015-08-04, 01:26   #3702
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
o to to, dokładnie!!

Moja tez nie ssie, tylko ewentualnie łaskawie "ciamka" (zaciska na dziąsłach), ale generalnie wypycha językiem.

Co do kanalików - ile razy dziennie masujecie? u mojej kuzynki pomogło po roku, ale ona nieregularnie masowała - myślę, że gdyby się przykładała poszłoby lepiej. Choć i tak ten rok to jest graniczny - u większości dzieci wtedy przechodzi problem z kanalikami.

Przy każdym karmieniu sie staram bo on inaczej to tak głowę wykręca ze nie daje rady. No nam okulistka pokazywała sam kącik... Do roku na pewno nie bede tego robic bo nam powiedziano ze najlepiej zrobić przepychanie max do 6 mcy bo dziecko jeszcze wtedy utrzymasz a potem to narkoza.... Julek jest duży, silny i juz bardzo mobilny wiec ja jak najszybciej chyba umówię wizytę u okulisty zeby to załatwić.... Jednak taka ropa w oku to stan zapalny w okolicy twarzy, juz ma go wystarczajaco długo

TIEN - wlasnie myslalam o Tobie ostatnio ze chyba gdzies zaginęłas

Karmimy sie zasnął o 21:30 wiec całkiem przyzwoicie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ----------

A wlasnie apropo zębów, ze dwa dni temu wyczailam takie białe kropki w miejscu dwójki i trójki juz myslalam ze jakas pleśniawka czy inna cholera ale mama mnie uświadomiła ze to ZEBY!! Dzisiaj pediatra potwierdziła mam takie dorosłe dziecko

pierogowamama.com
Stary 2015-08-04, 01:58   #3703
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Przy każdym karmieniu sie staram bo on inaczej to tak głowę wykręca ze nie daje rady. No nam okulistka pokazywała sam kącik... Do roku na pewno nie bede tego robic bo nam powiedziano ze najlepiej zrobić przepychanie max do 6 mcy bo dziecko jeszcze wtedy utrzymasz a potem to narkoza.... Julek jest duży, silny i juz bardzo mobilny wiec ja jak najszybciej chyba umówię wizytę u okulisty zeby to załatwić.... Jednak taka ropa w oku to stan zapalny w okolicy twarzy, juz ma go wystarczajaco długo

---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ----------

A wlasnie apropo zębów, ze dwa dni temu wyczailam takie białe kropki w miejscu dwójki i trójki juz myslalam ze jakas pleśniawka czy inna cholera ale mama mnie uświadomiła ze to ZEBY!! Dzisiaj pediatra potwierdziła mam takie dorosłe dziecko

Nam każdy okulista w okolicy mówi że absolutnie w gabinetach nie przepychają kanałików . . . Mamy skierowanie do chorzowa do tego centrum od oczu. I tam w narkozie przepychają. Ale to krótka narkoza i niemal od razu idzie się do domu. Dziecko musi mieć skończone 4 miesiące. My się umawiamy teraz bo miesiąc się na wizytę czeka.

Utrapienie ten kanałik. Nasza okulistka mówi że masaż pomaga w 25% przypadków. Zwykle potrzebny jest zabieg.
Stary 2015-08-04, 03:22   #3704
201606011622
Konto usunięte

Hej
Kubi obudził się o 0:45 potem o 3:00 już śpi.
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 03:24   #3705
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

najgorsza noc ever

Tien, Nadzieja

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 03:31   #3706
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
Hej

Mój dorosły dzidziuś ❤

A no i witam nową mamę
Hej moj zjada roznie zcasem tak jak napisalas a czasem 6 razy tak po 120, Nadziejka powiedz jak przeprowadzka Kubiego? Pamietam ze on ulewal skonczylo sie? Bo ja boje sie przeniesc Arturka do swojego pokoju wlasnie ze wzgledu na ulewanie. On tez caly dzien potrafi cisnac palce do buzi czasem mam wrazenie ze szuka przelyku
Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
jakie zamowilas ?

Loluska

U nas kocha kapiel i juz nie placze przy przemywaniu i smarowaniu buzi no ogolnie ok. No i na szczescie butle chyta. TT i Avent mamy i obie sa ok, no inaczej bym sie pochlastala.
Dziewczyny walczcie, nie poddawajcie sie a na pewno sie uda

Mi przyszla lampa itp i hybrydy juz sobie trzaslam

Santi dobre te hybrydy? Dlugo sie trzymaja? Odpryskuja?

Dodaje to co mlodemu kupilam, ale nie wszystko bo w praniu i zegarek od meza
Aaaa jakie boskie ubranka! Gdzie kupilas?
Stary 2015-08-04, 04:47   #3707
Nadzieja87
Zakorzenienie

Lily gdyby ulewał to bym się wgl nie ważyła go przenosić
Ale odkąd młody skończył trzy tygodnie pije mleko AR i juz w zasadzie nie pamiętam co to ulewanie w nowym miejscu jak do tej pory śpi jak w naszej sypialni. Tzn wstaje na 2 karmienia. Tylko dziś mnie zaskoczył i przespał pierwsze karmienie. A to znaczy, że spał 8,5 h ciurkiem poproszę tak częściej, a najlepiej już zawsze
Stary 2015-08-04, 05:31   #3708
Anol
Rozeznanie

A wy w nocy czekacie jak się dzieci obudzą cxy np jak sie bardzo kreca i zaczynaja ssac piastke przez sen to juz karmicie? Ja ją wyciagam jak ssie przez sen, bo mi jej żal skoro slysze że już glodna. Nieraz tez sama się budzi, różnie to bywa Teraz np. jadla o 21 i od 10 min ciumka rękę, ale nadal śpi. No chyba, że źle robię, ale sama też sie budzi na jedzenie.

Oliwia 18.05.2015

Edytowane przez Anol
Czas edycji: 2015-08-04 o 05:34
Stary 2015-08-04, 05:40   #3709
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Napisane przez niunia1303 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wy budżecie swoje maluchy na karmienie? Bo ja już niewiem różne opinie słyszałam że zdrowiej jest budzić i czasami budzę Oliwie o 23 czy 24 na posiłek a czasami nie i ładnie mi spi
Ja nie budzę. Wydaje mi się że jeżeli dziecko ładnie przybiera to nie ma potrzeby wybudowania

Cytat:
Napisane przez Anol Pokaż wiadomość
A wy w nocy czekacie jak się dzieci obudzą cxy np jak sie bardzo kreca i zaczynaja ssac piastke przez sen to juz karmicie? Ja ją wyciagam jak ssie przez sen, bo mi jej żal skoro slysze że już glodna. Nieraz tez sama się budzi, różnie to bywa Teraz np. jadla o 21 i od 10 min ciumka rękę, ale nadal śpi. No chyba, że źle robię, ale sama też sie budzi na jedzenie.

Moja zawsze jak się przebudzi to najpierw sobie gada do karuzeli, wierci się no i jak już się wygada to daje znać że już jej się chce jeść

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 06:22   #3710
moniisia90
Wtajemniczenie

Lenka tez się notorycznie przekręca w lozeczku, juz od pierwszego tygodnia życia...

Anol - ja czasem też wyciągam, przeważnie wtedy ladnie zje i śpi dalej a jak się rozbudzi placzem to potem ciezko

My dzis pobudka o 1 i teraz. O 1 tomi mąż ja przebfal i podal s potem zabrał,ja bylam polorzytomna tak mi się spać chciało jak dawno...
Stary 2015-08-04, 06:28   #3711
Anol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SzaraaMyszka Pokaż wiadomość

Moja zawsze jak się przebudzi to najpierw sobie gada do karuzeli, wierci się no i jak już się wygada to daje znać że już jej się chce jeść
Twoja zasypia o 20 i budzi sie o ktorej? O 7? Moja po takim czasie to by wyla do karuzeli, a nie gadala
Tak jak Monisia napisala, zje i spi dalej, a tak to roznie bywa.

Oliwia 18.05.2015

Stary 2015-08-04, 06:38   #3712
baelka
Rozeznanie

Hej!
baelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 06:43   #3713
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
najgorsza noc ever
U mnie tez mlody o 2 arie odstawial
sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 06:45   #3714
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
Lily gdyby ulewał to bym się wgl nie ważyła go przenosić
Ale odkąd młody skończył trzy tygodnie pije mleko AR i juz w zasadzie nie pamiętam co to ulewanie w nowym miejscu jak do tej pory śpi jak w naszej sypialni. Tzn wstaje na 2 karmienia. Tylko dziś mnie zaskoczył i przespał pierwsze karmienie. A to znaczy, że spał 8,5 h ciurkiem poproszę tak częściej, a najlepiej już zawsze
Kurcze to widzisz my juz 3 miesiace mamy a on ulewa na moje oko wiecej a jak mowie lekarzowi to mi ciagle powtarzaja ze to normalne. A co to za mleko AR?
Stary 2015-08-04, 06:56   #3715
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
U mnie tez mlody o 2 arie odstawial
tez o 2, ale aria to mało powiedziane

o 23 zjadła, o 2 aria, to zjadła o 2.30 potem aria aż do 3.30, w końcu mężowi udało sie poskromić potwora. i spała do 6. pogugała, walnęła kupe i teraz ładnie zjadła i zasypia na klacie.

Nadzieja moja je tak 5-6 razy po 120 ml. ale czesto ratami, że nie od razu tylko np. po 30 min. Wasze dzieciaczki też tak maja?

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 07:04   #3716
baelka
Rozeznanie

Anol- my wvześniej wypróbowaliśmy nosidełko i chętnie w nim mały siedział, a już po kupnie podnosi wielki wrzask jak go wkładam...

Nadzieja- mały je 6 razy dziennie tak między 100 a 120 ml. Ma już swój rytm, je mniej więcej o określonych porach- no chyba że coś się dzieje, gdzieś wychodzimy na przykład.
Wczoraj testowaliśmy ten smoczek z większym przepływem, łykał mleko tak łapczywie że bałam się że się zakrztusi. A po jedzeniu zdenerwował się i płakał, także na razie zostaniemy na tym wolniejszym smoczku
baelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 07:09   #3717
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
tez o 2, ale aria to mało powiedziane

o 23 zjadła, o 2 aria, to zjadła o 2.30 potem aria aż do 3.30, w końcu mężowi udało sie poskromić potwora. i spała do 6. pogugała, walnęła kupe i teraz ładnie zjadła i zasypia na klacie.
Moj zasnal o 21-1.30, po jedzeniu przypomnialo mu sie co to ryk i do 3 go uspakajalam. Teraz wstal po 6, zjadl, pogugal z radoscia do mnie i teraz guga do karuzelki, ale ja musze stac przy lozeczku, bo jak nie to wrzask
sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 07:16   #3718
moniisia90
Wtajemniczenie

Moja księżniczka też się wyspała. Leży u ns w łóżku i guga ale bron boze mama poloz głowę na poduszkę
Stary 2015-08-04, 07:23   #3719
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:

Juz zabki, wow szok jak ten czas leci

Cytat:
Napisane przez Anol Pokaż wiadomość

Jak ssie lapke to nie wstaje, dopiero jak sie obudzi i mnie zawola ona piastki je namietnie caly dzien, swiezo po jedzeniu tez wiec to nie oznaka glodu
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 07:24   #3720
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
Moja księżniczka też się wyspała. Leży u ns w łóżku i guga ale bron boze mama poloz głowę na poduszkę
Kuba to samo, tak to guga, poloze się to płacz.mali terrorysci!
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości