|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Ja też chcę się zapisać do SR. I mam dylemat - jeden kurs zaczyna się 19.08. (środy), ale ja w środy mam wizyty u gina, więc niezbyt mi to pasuje, wiec raczej zapiszę się na kolejny - od 1.09. (wtorki, więc spoko), ale spotkan jest 9, więc bym się bujała do końca października. Nie za późno?
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 25 tygodniu
wczoraj z mężem dogadalismy się co do imienia dla corci i będzie Julka
|
#3303 |
|
Zadomowienie
|
Ja się niby zapisałam i niby mają sami dzwonić jsk się grupa uzbiera... Coś czuje że zadzwonią jak już będe po porodzie
może się zapisze jeszcze gdzie indziej...
|
|
#3304 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To jest taka na NFZ z przychodni. Mogę chodzić za darmo jak wybrałam położną u siebie. Do 31 tc raz w tygodniu po 2 h, po 31 tc 2 razy. Zajęcia są u mnie na Bojki. Z płatnej szkoły rodzenia zrezygnowałam. Nie będę się zapisywać. Cytat:
W sumie niegdy nie wiadomo, ale tez nie można się nastawiać, ze coś będzie nie tak. Moje rodzenstwo przy swoich dzieciach nie uzywało i pewnie tez by mi powiedzieli, ze zbędne |
||
|
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 27 tyg i po... glukozie, do tej pory mnie trzepie jak sobie przypomne ten ulepek, miałam tylko jedno pobieranie krwi po godzinie od wypicia, także inaczej niż w Polandii, oprócz tego nie załapałam toxo
oczywiście po drodze musialam wstąpic na mały szoping, a więc
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3307 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
widzę że nie tylko ja nie mogę sie wyspac![]() Z przyjemniejszych wiadomości dowiedziałam się wczoraj że moja przyjaciółka prawdopodobnie w ciaży jest,strasznie się cieszę i umówiłam się jednak na to usg 3d w środę,mój tata szarpnął się wczoraj tż 2stówki a mężuś stwierdził że na usg będzie Na szkołę rodzenia się nie zapisuję,po piewrsze u mnie bezpłatnych nie ma a prywatnie trochę szkoda mi kasy,a po drugie nie chciała bym sama chodzić tylko z tż a z tym ciężko by było bo ma teraz dziwnie zmiany poustawiane,popatrzę sobie w necie jakieś online bo napewno mi się to przyda,trzeba się przeć naumieć Dodaję wam zdjęcie mojego bunia w 27tc
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
cynamon, śliczne łowy
Te spodenki są prześliczne
|
#3309 |
|
Rozeznanie
|
Piszę od lekarza, siedze już godzinę i trochę jeszcze poczekam, bo dużo osób dzisiaj. Moja lekarka byla na urlopie tydzien, wiec wizyty na godziny i poza kolejnoscia. Narazie tylko cisnienie i wazenie było. Dzisiaj 130/90 w gabinecie, w domu zawsze ok 110/60 :-D natomiast wagowo. Przybrałam od ostatniej wizyty 1, 6 kg. Czyli wrocilam do wagi sprzed ciazy
jak narazie tyje tylko w brzuchu :-D
|
|
|
|
#3310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie są 2 razy w tygodniu tak ze cały kurs się kończy w połowie września Cytat:
my niestety nie mamy żadnego dojścia, ale szukam używki na allegro. Nie zakładam żadnych czarnych scenariuszy żeby coś miało się dziać zlego, ale oboje z mężem wolimy to kupić dużo jest takich gadżetów które są przez wiele rodziców uważane za zbędne, ja na przykład nie kupuję niani elektronicznej ani podgrzewacza, zastanawiam się nad sterylizatorem butelek, ale rozumiem że są osoby, które mają inne potrzeby.Do położnej też się muszę zapisać jak się przeprowadzimy już Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez Iclosemyeyes Czas edycji: 2015-08-03 o 12:46 |
||
|
|
|
#3311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety w moim otoczeniu więcej jest osób, które źle mówią o porodach, panicznie się ich boją albo straszą, sta brakuje mi takich pozytywnych historii.Ona nie jest taka ciemna, ton ciemniejsza od koloru skóry. I najciekawsze, że sięga tylko do połowy, nie dosięga pępka. Ale nie ciemnieje od dłuższego czasu, moze tak zostanie. Iclosemyeyes A masz na oku nowego lekarza? Faktycznie beznadziejnie, że lekarka nie umie odpowiedzieć na Twoje wątpliwośc. Może trochę łatwiej będzie poszukać też w LM. tylkokasia Piękne rzeczy ![]() Lexie Rocznica udana widzę Wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
dzikasliwka Normalny mocz po zakończeniu kuracji furaginą. laszczmagdalena O, gratuluję wyboru imienia ![]() Mam pytanie do obeznanych w temacie wagi - w ostatnim miesiącu przybrałam 4kg, martwię się, że to za dużo. W I trymestrze przytyłam tylko 1 kg, potem poszło 2kg i teraz aż tyle Wymiary na plusie wszędzie - biust, pod biustem, biodra.
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Cornflower_ girl, mam na oku, koleżanka poleciła mi ordynatora z Kopernika
zaraz idę tam zadzwonić i się umówić na wizytę chyba że masz kogoś też dobrego do polecenia to chętnie przeczytam. Co do wagi to nie martw się, czytałam wczoraj ze w 2 trymestrze tyje się najwięcej ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3314 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my niani tez nie kupujemy, podgrzewacz do butelek dostalismy, i sterylizator do butelek tez dostaniemy. Gdybysmy nie dostali to pewnie bysmy nie kupowali. nad monitorem sie zastanowimy Cytat:
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- niedawno wyszłam od lekarza...byłam tam o 11.30 a wyszłam przed 15 no i tak, mocz w normie, glukoza 5,83 więc spoko, norma jest do 7,0 morfologia spoko z małymi odchyleniami, ale powiedziała, ze standardowo tak jak w ciąży i kazała mi kupić suplementować żelazo, kupiłam Szelazo + SR, tak jak mi zaleciła. No i dostałam zj....bkę, że wtedy jak mnie pobolewał brzuch to nie pojechałam sprawdzić na IP...chociaż sama przyznała, ze to zapewne jelita albo coś. No i że lepiej sprawdzić o raz za dużo niż wcale. Teraz jak mnie tylko coś zaboli to będę jechać ![]() no i badanie normalne, powiedziała, że wszystko ok, szyjka długa. Tętna małej słuchała i też ok ![]() Mam zrobić znowu Coombsa w ciągu 2 tyg. i zapisać się na 3 usg. ale to dopiero na początek września. ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- dodatkowo zapisałam się u mnie w mieście rodzinnym na usg 3 trymestru 3d/4d na 25.08(150zł). Zastanawiałam się czy robić dodatkowo, ale cena jest dużo niższa niż w Krakowie a chcę mieć też zdjęcia
|
||
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu dzisiaj taka cisza?
|
#3316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się będziesz dobrze czuła to chyba nie ma przeciwskazań żeby chodzić ja jednak swoje zajęcia przełożyłam na koniec sierpnia, bo na wieczorowe w tygodniu mąż by się nie wyrabiał po pracy, a tak to będziemy chodzić w weekendy razem (w planach są 3 spotkania po 5 h).Cytat:
4 kg bym się nie przejmowała jeśli to była taka jednorazowa sytuacja ![]() ładnie Cię potrzymali u tego lekarza w poczekalni nie dziwię się, że dużo dziewczyn szybko rezygnuje z pracy w ciąży skoro nawet ciężko byłoby uczęszczać na wizyty u lekarza sama jeszcze nie wiem jak sobie zorganizuję badanie z glukozą, trochę mi się nie uśmiecha iść do przychodni na 7 żeby później po 9 być w pracy i siedzieć do 17
|
|
|
#3317 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3318 |
|
Konto usunięte
|
Część ja juz wstalam i nie mogę się doczekać na kuriera wczoraj przyszła jedna paczka z rzeczami dla małego a dziś pewnie ta duza paka, zapowiada się ładny, miłego dnia zycze.
|
|
|
|
#3319 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja we wtorkowy ranek
![]() Dziś na facebooku odkryłam, że kolejna koleżanka ze studiów urodziła - to już chyba 3 czy 4, nie wspominając o kolejnych 3 w pracy - jakiś wysyp dzieciaków mamy tego roku
|
#3320 |
|
Rozeznanie
|
Hej
dzis nam wybija 25tc jejciu jak to szybko zlecialo a jeszcze nie dawno robilam test :pU mnie juz skwar :banghead: bylam juz z rana na zakupach zeby nie wychodzic poźniej... Jak ja bym pojechala gdzieś nad wode teraz mam nadzieje ze tz da z siebie wszystko i dostanie urlop od poniedziałku
|
#3321 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
mam dzisiaj studniówkę leszczmagdalenau nas tez wysyp dzieci,wczoraj się dowiedzieliśmy że dwóch naszych dobrych kolegów zostanie ojcami. Niestety w obu przypadkach to totalne wpadki,w tym jedna z romansu więc no niestety nie cieszą się zbytnio. Strasznie kiepska sytuacja, nie zazdroszczę. W sumie z naszych znajomych jak ktoś ma dziecko to wpadka, tylko my chcieliśmy... Wczoraj mi koleżanka mini sesje brzuszkową zrobiła, czekam aż obrobi te zdjęcia, narazie chwale się jednym
|
|
#3322 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Świetne to zdj 😍 ja tez bym chciała taka sesje i sobie powiesić na ścianie na pamiątke. Tylko zebrać sie nie moge aby kogoś znaleść ![]() Ale zazdroszcze
|
|
#3323 |
|
Zadomowienie
|
malinka a przypomnij ile macie lat?
Naprawdę ludzie się Was wprost pytali czy wpadka? U nas pewnie część znajomych tak myśli,myślała ale nikt wprost nie zapytał,przynajmniej nie mnie,a tz by takie pytanie wyprowadziło z równowagi więc też bym raczej wiedziała...
|
|
#3324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja właśnie walczę o przygarnięcie 3 kota, ale coś wszyscy sceptycznie do tego podchodzą
|
|
#3325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No naprawde tak wprost bez krepacji. I mało wazne ze z tz jestesmy juz ze soba prawie 6lat. Ci co nie wiedza ze planowaliśmy to tez mysla pewnie ze wpadka . A niech sobie mysla i gadaja co chca w nosie to mam :p
|
|
#3326 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Fasterka a nie czasem wczoraj studniówkę mialaś bo mamy ten sam termin z om Dziewczyny a u nas była typowa wpadka i nie czuje się z tego powodu gorsza,często rozmawialiśmy o tym że chcielibyśmy dzidziusia ale to odwlekaliśmy głównie z tego względu że nie miałam umowy na stałe a po drugie jestem trochęt starsza od męża i uważałam że jeszcze ma trochę czasu na dziecko,nie mówiąc o mnie ale on jest bardzo dojrzały i odpowiedzialny jak na swój wiek i się bardzo z naszej'wpadeczki' ucieszył
|
|
#3327 |
|
Zadomowienie
|
kasiula mi asystent ciążowy pokazuje dziś 100 dni,kiedyś liczyłam sama to też mi na 4.08 wyszło.
Jak wpadka ale taka z której się przyszli rodzice cieszą to w sumie prawie jak nie wpadka jak dla mnie Lecę na targ, może uda mi się coś kupić jak nie dla małej to dla siebie. A sesja u mnie wyszła przypadkiem, po prostu poszliśmy na spacer,koleżanka wzięła aparat chce zrobić jeszcze jedną w dziennym świetle. Nic jej za to nie płacę, ona to lubi to czemu nie korzystać
|
|
#3328 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam oglądać wasze zakupy Cytat:
nawet mi nie mów o takim wyjeździe nad wodę strasznie bym tak sobie posiedziala gdzieś Cytat:
chociaż chyba nie powinno mnie to dziwić po tym, jak sama byłam świadkiem jak na imprezie firmowej przełożony spytał się mojej koleżanki czy jej dziecko to wpadka a jeszcze dodam, że to korporacja więc takie teksty są tam zupełnie nie ma miejscu i jakby ktoś się dowiedział o tej sytuacji to mogłoby być nieciekawie.Cytat:
Cytat:
U nas to ciężko w ogóle powiedzieć czy wpadka czy planowane, bo raczej coś pomiędzy, taki spontan ![]() Trochę się nawkurzalam dziś rano na siebie, bo kupiłam w piątek bluzeczke ciążowa, bardzo ładna i w okazyjnej cenie i wczoraj sobie o niej przypomniałam, że nie wiem gdzie ją położyłam. Dzisiaj rano przekopalam pół mieszkania i nigdzie jej nie ma, podejrzewam, że mogliśmy ja wynieść razem z ubraniami przy okazji moich wielkich porządków w niedzielę ale gapa ze mnie...Fasterko, dobrze piszesz o tej wpadce, mam podobne zdanie zresztą sama ja i mój mąż jesteśmy dziećmi z wpadek i nie czujemy się jakoś źle z tego powodu a sesji nie widziałam, muszę koniecznie nadrobić na kompie wieczorem.Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez Iclosemyeyes Czas edycji: 2015-08-04 o 09:32 |
|||||
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
Dziendobry mamuśki
widzę temat wpadek, mnie kilka moich znajomych msmusiek pytało czy córcia była planowana, ale myślę że nie miały nic złego na myśli, wynika to chyba z tego ze to nasze drugie dziecko i były poprostu zainteresowane czy pragnelismy rodzeństwa dla syna, różnica wieku między nimi itd.
|
#3330 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

Nasz ślub 16.08.2014 
wczoraj z mężem dogadalismy się co do imienia dla corci i będzie Julka
może się zapisze jeszcze gdzie indziej...

oczywiście po drodze musialam wstąpic na mały szoping, a więc

nie dziwię się, że dużo dziewczyn szybko rezygnuje z pracy w ciąży skoro nawet ciężko byłoby uczęszczać na wizyty u lekarza
sama jeszcze nie wiem jak sobie zorganizuję badanie z glukozą, trochę mi się nie uśmiecha iść do przychodni na 7 żeby później po 9 być w pracy i siedzieć do 17 

mam nadzieje ze tz da z siebie wszystko i dostanie urlop od poniedziałku
uwielbiam oglądać wasze zakupy 
nawet mi nie mów o takim wyjeździe nad wodę strasznie bym tak sobie posiedziala gdzieś
chociaż chyba nie powinno mnie to dziwić po tym, jak sama byłam świadkiem jak na imprezie firmowej przełożony spytał się mojej koleżanki czy jej dziecko to wpadka