Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-03, 10:30   #3301
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Do jakiej szkoły rodzenia się zapisujesz? Ja idę do koali, zajęcia zacznę za miesiąc, nie mogę się doczekać
Ja też chcę się zapisać do SR. I mam dylemat - jeden kurs zaczyna się 19.08. (środy), ale ja w środy mam wizyty u gina, więc niezbyt mi to pasuje, wiec raczej zapiszę się na kolejny - od 1.09. (wtorki, więc spoko), ale spotkan jest 9, więc bym się bujała do końca października. Nie za późno?

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 10:38   #3302
lexie42
Zakorzenienie

Witam się w 25 tygodniu wczoraj z mężem dogadalismy się co do imienia dla corci i będzie Julka
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 10:39   #3303
fasterka90
Zadomowienie

Ja się niby zapisałam i niby mają sami dzwonić jsk się grupa uzbiera... Coś czuje że zadzwonią jak już będe po porodzie może się zapisze jeszcze gdzie indziej...
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 11:10   #3304
peachella
Rozeznanie

Cytat:
My właśnie chcemy snuze kupić, ale za 200 zł to kupi się używana przy odrobinie szczęścia, nowa kosztuje bliżej 400 zł

Do jakiej szkoły rodzenia się zapisujesz? Ja idę do koali, zajęcia zacznę za miesiąc, nie mogę się doczekać

U mnie pokarm to już standard

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
My na zniżkę pracowniczą u niej kupujemy więc co do ceny to nie wiem na 100 % ile by nas wyszła.
To jest taka na NFZ z przychodni. Mogę chodzić za darmo jak wybrałam położną u siebie. Do 31 tc raz w tygodniu po 2 h, po 31 tc 2 razy. Zajęcia są u mnie na Bojki.
Z płatnej szkoły rodzenia zrezygnowałam. Nie będę się zapisywać.

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie-właśnie skończyłam nadrabiać

Co do monitorów oddechu to my pytaliśmy o nie położną na ostatnim spotkaniu i ona nam powiedziała, że to trzeba kupować w konkretnych przypadkach, np. u wcześniaków, czy jak są jakieś kłopoty z oddychaniem, ale to wtedy lekarz każe to kupić i dopiero jak jest kupione to puszcza do domu
Też właśnie mam bardziej takie zdanie. Myślę, że jest to wskazanie w konkretnych przypadkach. No ale, własnie siostra męża mi mówiła, że jej znajoma miała taki przypadek, że urodzi la drugie dziecko, wszystko było fajnie, zdrowe, wrócili do domu, wykapali i położyli spać. Starszy brat podszedł do lozka zeby pocalowac malego jak spal i mowi ze cos nie halo bo nie oddycha. Oczywiście karetka i 3 dni w szpitalu.
W sumie niegdy nie wiadomo, ale tez nie można się nastawiać, ze coś będzie nie tak. Moje rodzenstwo przy swoich dzieciach nie uzywało i pewnie tez by mi powiedzieli, ze zbędne
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 11:52   #3305
cynamon_
Zakorzenienie

Witam się w 27 tyg i po... glukozie, do tej pory mnie trzepie jak sobie przypomne ten ulepek, miałam tylko jedno pobieranie krwi po godzinie od wypicia, także inaczej niż w Polandii, oprócz tego nie załapałam toxo a tak się o to martwiłam, miałam jeszcze ktg, mała kopała w tą głowice aż bylo słychać przez głośnik:P chyba jej się nie podobało, położna mierzyła mi też brzuch i oglądała żyły na nogach, zaskok oczywiście po drodze musialam wstąpic na mały szoping, a więc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1438595514035.jpg (128,7 KB, 31 załadowań)
Stary 2015-08-03, 11:55   #3306
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maartucha Pokaż wiadomość
Witam się po weekendowo no i w koncu słonecznie !

Co do kreseczki to mi pojawiła się doslownie kilka dni temu ale co innego za to wczoraj mi sie pojawiło Mianowicie pokarm :O
Pierwsza ciaza wiec jak to zobaczylam to myslalam, ze zejde na zawal w pierwszej chwili tak sie wystarszylam haha a pozniej pol dnia bylam tym podekscytowana poniewaz o tyle rodzaj porodu jest mi obojetny, jednak na karmieniu piersią okropnie mi zalezy wiec jest to dla mnie dobry znak )) Czy którejś tez juz sie pojawia?
Ja mam gdzieś od miesiąca
Stary 2015-08-03, 11:55   #3307
Kasiula8708
Rozeznanie

Hejkawidzę że nie tylko ja nie mogę sie wyspac nie śpie juz od wpółdo 4 bo mąż do pracy wstawał i się obudziłam,myślałam że potem usne ale gdzie tam,wczoraj bylismy u mojego taty a potem na chwilę u znajomych alr chłopcy się napić musieli i z tej chwili grill się zrobił,chociażcwcześniej tż się zarzekał że na chwilę bo rano wstać do pracy musi,skończyło się na tym że się trochę opił objadł jak prosiaczek karkówki a ja kiełbaski i rano zamiast na autobus to w kibelku przesiedział,ja podobnie nie wiem co nam tak zaszkodziło ale musiałam go 60km zawieź do pracy choviaż ledwo co żyję

Z przyjemniejszych wiadomości dowiedziałam się wczoraj że moja przyjaciółka prawdopodobnie w ciaży jest,strasznie się cieszę i umówiłam się jednak na to usg 3d w środę,mój tata szarpnął się wczoraj tż 2stówki a mężuś stwierdził że na usg będzie

Na szkołę rodzenia się nie zapisuję,po piewrsze u mnie bezpłatnych nie ma a prywatnie trochę szkoda mi kasy,a po drugie nie chciała bym sama chodzić tylko z tż a z tym ciężko by było bo ma teraz dziwnie zmiany poustawiane,popatrzę sobie w necie jakieś online bo napewno mi się to przyda,trzeba się przeć naumieć

Dodaję wam zdjęcie mojego bunia w 27tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150803_112030.jpg (128,2 KB, 46 załadowań)
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 11:57   #3308
poznanianka1990
Zakorzenienie

cynamon, śliczne łowy Te spodenki są prześliczne I ten ręczniczek też

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-03, 12:44   #3309
peachella
Rozeznanie

Piszę od lekarza, siedze już godzinę i trochę jeszcze poczekam, bo dużo osób dzisiaj. Moja lekarka byla na urlopie tydzien, wiec wizyty na godziny i poza kolejnoscia. Narazie tylko cisnienie i wazenie było. Dzisiaj 130/90 w gabinecie, w domu zawsze ok 110/60 :-D natomiast wagowo. Przybrałam od ostatniej wizyty 1, 6 kg. Czyli wrocilam do wagi sprzed ciazy jak narazie tyje tylko w brzuchu :-D
Stary 2015-08-03, 12:45   #3310
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja też chcę się zapisać do SR. I mam dylemat - jeden kurs zaczyna się 19.08. (środy), ale ja w środy mam wizyty u gina, więc niezbyt mi to pasuje, wiec raczej zapiszę się na kolejny - od 1.09. (wtorki, więc spoko), ale spotkan jest 9, więc bym się bujała do końca października. Nie za późno?
Moim zdaniem trochę późno do końca października, na pewno zajęcia są tylko raz w tygodniu? Wiesz z drugiej strony jeśli to szkoła darmowa to można iść i pochodzić przynajmniej na połowę zajęć, zawsze to coś da U mnie są 2 razy w tygodniu tak ze cały kurs się kończy w połowie września

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
My na zniżkę pracowniczą u niej kupujemy więc co do ceny to nie wiem na 100 % ile by nas wyszła.
To jest taka na NFZ z przychodni. Mogę chodzić za darmo jak wybrałam położną u siebie. Do 31 tc raz w tygodniu po 2 h, po 31 tc 2 razy. Zajęcia są u mnie na Bojki.
Z płatnej szkoły rodzenia zrezygnowałam. Nie będę się zapisywać.

Też właśnie mam bardziej takie zdanie. Myślę, że jest to wskazanie w konkretnych przypadkach. No ale, własnie siostra męża mi mówiła, że jej znajoma miała taki przypadek, że urodzi la drugie dziecko, wszystko było fajnie, zdrowe, wrócili do domu, wykapali i położyli spać. Starszy brat podszedł do lozka zeby pocalowac malego jak spal i mowi ze cos nie halo bo nie oddycha. Oczywiście karetka i 3 dni w szpitalu.
W sumie niegdy nie wiadomo, ale tez nie można się nastawiać, ze coś będzie nie tak. Moje rodzenstwo przy swoich dzieciach nie uzywało i pewnie tez by mi powiedzieli, ze zbędne
Aha rozumiem my niestety nie mamy żadnego dojścia, ale szukam używki na allegro. Nie zakładam żadnych czarnych scenariuszy żeby coś miało się dziać zlego, ale oboje z mężem wolimy to kupić dużo jest takich gadżetów które są przez wiele rodziców uważane za zbędne, ja na przykład nie kupuję niani elektronicznej ani podgrzewacza, zastanawiam się nad sterylizatorem butelek, ale rozumiem że są osoby, które mają inne potrzeby.

Do położnej też się muszę zapisać jak się przeprowadzimy już

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2015-08-03 o 12:46
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 12:48   #3311
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Cornflower, iclosemyeyes, napewno wasze porody będą równie emocjonujące, w końcu to bardzo wyczekiwany dzień trzeba tez podejść do tego zadaniowo i dobrze współpracować z położną, wiadomo bólu nie przeskoczymy, ale dla naszych malenstw przetrwamy wszystko!
Staram się tak myśleć Niestety w moim otoczeniu więcej jest osób, które źle mówią o porodach, panicznie się ich boją albo straszą, sta brakuje mi takich pozytywnych historii.

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Mam pytanie, macie juz ciemne kreseczki biegnące od pepka do góry?
Ona nie jest taka ciemna, ton ciemniejsza od koloru skóry. I najciekawsze, że sięga tylko do połowy, nie dosięga pępka. Ale nie ciemnieje od dłuższego czasu, moze tak zostanie.

Iclosemyeyes A masz na oku nowego lekarza? Faktycznie beznadziejnie, że lekarka nie umie odpowiedzieć na Twoje wątpliwośc. Może trochę łatwiej będzie poszukać też w LM.

tylkokasia Piękne rzeczy

Lexie Rocznica udana widzę Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Taki upał miał dziś być, a tu bez słońca i fajnie w miarę przewiewnie. Czuję, że cały przyszly tydzien spedze z wiatrakiem, w Krk ma być 37 stopni :-/
Będzie ciężko, tym bardziej że będę sama - mąż ma wyjazd służbowy. Normalnie nie bałabym się zostać sama, ale teraz - upały, cięzko je znoszę.

dzikasliwka Normalny mocz po zakończeniu kuracji furaginą.

laszczmagdalena O, gratuluję wyboru imienia

Mam pytanie do obeznanych w temacie wagi - w ostatnim miesiącu przybrałam 4kg, martwię się, że to za dużo. W I trymestrze przytyłam tylko 1 kg, potem poszło 2kg i teraz aż tyle
Wymiary na plusie wszędzie - biust, pod biustem, biodra.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 12:55   #3312
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cornflower_ girl, mam na oku, koleżanka poleciła mi ordynatora z Kopernika zaraz idę tam zadzwonić i się umówić na wizytę chyba że masz kogoś też dobrego do polecenia to chętnie przeczytam.

Co do wagi to nie martw się, czytałam wczoraj ze w 2 trymestrze tyje się najwięcej

Stary 2015-08-03, 13:16   #3313
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem trochę późno do końca października, na pewno zajęcia są tylko raz w tygodniu? Wiesz z drugiej strony jeśli to szkoła darmowa to można iść i pochodzić przynajmniej na połowę zajęć, zawsze to coś da U mnie są 2 razy w tygodniu tak ze cały kurs się kończy w połowie września
Dzwoniłam kiedyś i pytałam - zajęcia są raz w tygodniu. Jedyne rozwiązanie jakie przychodzi mi do głowy to iść na ten wrześniowy kurs, a te końcowe zajęcia odrobić w środy z tą wcześniejszą grupą, ale to i tak do połowy października bym chodziła.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-03, 15:46   #3314
peachella
Rozeznanie

Cytat:

Aha rozumiem my niestety nie mamy żadnego dojścia, ale szukam używki na allegro. Nie zakładam żadnych czarnych scenariuszy żeby coś miało się dziać zlego, ale oboje z mężem wolimy to kupić dużo jest takich gadżetów które są przez wiele rodziców uważane za zbędne, ja na przykład nie kupuję niani elektronicznej ani podgrzewacza, zastanawiam się nad sterylizatorem butelek, ale rozumiem że są osoby, które mają inne potrzeby.

Do położnej też się muszę zapisać jak się przeprowadzimy już

my niani tez nie kupujemy, podgrzewacz do butelek dostalismy, i sterylizator do butelek tez dostaniemy. Gdybysmy nie dostali to pewnie bysmy nie kupowali.

nad monitorem sie zastanowimy

Cytat:
Cornflower_ girl, mam na oku, koleżanka poleciła mi ordynatora z Kopernika zaraz idę tam zadzwonić i się umówić na wizytę chyba że masz kogoś też dobrego do polecenia to chętnie przeczytam.

Co do wagi to nie martw się, czytałam wczoraj ze w 2 trymestrze tyje się najwięcej

Ooo to juz chyba nie przytyje za duzo, bo wlasnie zaczelam 3 trymest r :-D a z tego co wiem to tycie powyzej 4 kg na miesiac to za duzo.

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

niedawno wyszłam od lekarza...byłam tam o 11.30 a wyszłam przed 15

no i tak,
mocz w normie,
glukoza 5,83 więc spoko, norma jest do 7,0
morfologia spoko z małymi odchyleniami, ale powiedziała, ze standardowo tak jak w ciąży i kazała mi kupić suplementować żelazo, kupiłam Szelazo + SR, tak jak mi zaleciła.

No i dostałam zj....bkę, że wtedy jak mnie pobolewał brzuch to nie pojechałam sprawdzić na IP...chociaż sama przyznała, ze to zapewne jelita albo coś. No i że lepiej sprawdzić o raz za dużo niż wcale. Teraz jak mnie tylko coś zaboli to będę jechać

no i badanie normalne, powiedziała, że wszystko ok, szyjka długa. Tętna małej słuchała i też ok

Mam zrobić znowu Coombsa w ciągu 2 tyg. i zapisać się na 3 usg. ale to dopiero na początek września.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

dodatkowo zapisałam się u mnie w mieście rodzinnym na usg 3 trymestru 3d/4d na 25.08(150zł). Zastanawiałam się czy robić dodatkowo, ale cena jest dużo niższa niż w Krakowie a chcę mieć też zdjęcia
Stary 2015-08-03, 19:10   #3315
poznanianka1990
Zakorzenienie

Co tu dzisiaj taka cisza?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-03, 19:40   #3316
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Dzwoniłam kiedyś i pytałam - zajęcia są raz w tygodniu. Jedyne rozwiązanie jakie przychodzi mi do głowy to iść na ten wrześniowy kurs, a te końcowe zajęcia odrobić w środy z tą wcześniejszą grupą, ale to i tak do połowy października bym chodziła.
to też jakieś rozwiązanie jak się będziesz dobrze czuła to chyba nie ma przeciwskazań żeby chodzić ja jednak swoje zajęcia przełożyłam na koniec sierpnia, bo na wieczorowe w tygodniu mąż by się nie wyrabiał po pracy, a tak to będziemy chodzić w weekendy razem (w planach są 3 spotkania po 5 h).

Cytat:
Ooo to juz chyba nie przytyje za duzo, bo wlasnie zaczelam 3 trymest r :-D a z tego co wiem to tycie powyzej 4 kg na miesiac to za duzo.

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

niedawno wyszłam od lekarza...byłam tam o 11.30 a wyszłam przed 15

no i tak,
mocz w normie,
glukoza 5,83 więc spoko, norma jest do 7,0
morfologia spoko z małymi odchyleniami, ale powiedziała, ze standardowo tak jak w ciąży i kazała mi kupić suplementować żelazo, kupiłam Szelazo + SR, tak jak mi zaleciła.

No i dostałam zj....bkę, że wtedy jak mnie pobolewał brzuch to nie pojechałam sprawdzić na IP...chociaż sama przyznała, ze to zapewne jelita albo coś. No i że lepiej sprawdzić o raz za dużo niż wcale. Teraz jak mnie tylko coś zaboli to będę jechać

no i badanie normalne, powiedziała, że wszystko ok, szyjka długa. Tętna małej słuchała i też ok

Mam zrobić znowu Coombsa w ciągu 2 tyg. i zapisać się na 3 usg. ale to dopiero na początek września.
ja niestety jeszcze jestem w II tymestrze, więc muszę się mieć na baczności z wagą 4 kg bym się nie przejmowała jeśli to była taka jednorazowa sytuacja

ładnie Cię potrzymali u tego lekarza w poczekalni nie dziwię się, że dużo dziewczyn szybko rezygnuje z pracy w ciąży skoro nawet ciężko byłoby uczęszczać na wizyty u lekarza sama jeszcze nie wiem jak sobie zorganizuję badanie z glukozą, trochę mi się nie uśmiecha iść do przychodni na 7 żeby później po 9 być w pracy i siedzieć do 17
Stary 2015-08-03, 19:51   #3317
peachella
Rozeznanie

Cytat:
to też jakieś rozwiązanie jak się będziesz dobrze czuła to chyba nie ma przeciwskazań żeby chodzić ja jednak swoje zajęcia przełożyłam na koniec sierpnia, bo na wieczorowe w tygodniu mąż by się nie wyrabiał po pracy, a tak to będziemy chodzić w weekendy razem (w planach są 3 spotkania po 5 h).

ja niestety jeszcze jestem w II tymestrze, więc muszę się mieć na baczności z wagą 4 kg bym się nie przejmowała jeśli to była taka jednorazowa sytuacja

ładnie Cię potrzymali u tego lekarza w poczekalni nie dziwię się, że dużo dziewczyn szybko rezygnuje z pracy w ciąży skoro nawet ciężko byłoby uczęszczać na wizyty u lekarza sama jeszcze nie wiem jak sobie zorganizuję badanie z glukozą, trochę mi się nie uśmiecha iść do przychodni na 7 żeby później po 9 być w pracy i siedzieć do 17
Nie tylko ja tak siedzialam, lekarka pierwszy dzisiaj dzien po urlopie i byly babki normalnie poumawiane ale tez takie z ulicy. Oprocz mnie jeszcze 2 ciezarne. Mowily, ze im tez kaze przychodzic bez zapisu tak jak mnie. Jedna babka mowila, ze umawiala sie w styczniu a termin miala na dzisiaj :-D jak nie ma ruchu to czasem czekam moze 15 minut. Dobrze, ze maz byl w domu to mi podrzucil jagodzianke i wode
Stary 2015-08-04, 07:01   #3318
201604151126
Konto usunięte

Część ja juz wstalam i nie mogę się doczekać na kuriera wczoraj przyszła jedna paczka z rzeczami dla małego a dziś pewnie ta duza paka, zapowiada się ładny, miłego dnia zycze.
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 07:52   #3319
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Witam się i ja we wtorkowy ranek
Dziś na facebooku odkryłam, że kolejna koleżanka ze studiów urodziła - to już chyba 3 czy 4, nie wspominając o kolejnych 3 w pracy - jakiś wysyp dzieciaków mamy tego roku

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 08:24   #3320
malinka103
Rozeznanie

Hej dzis nam wybija 25tc jejciu jak to szybko zlecialo a jeszcze nie dawno robilam test :p
U mnie juz skwar :banghead: bylam juz z rana na zakupach zeby nie wychodzic poźniej...
Jak ja bym pojechala gdzieś nad wode teraz mam nadzieje ze tz da z siebie wszystko i dostanie urlop od poniedziałku
Stary 2015-08-04, 08:25   #3321
fasterka90
Zadomowienie

Cześć mam dzisiaj studniówkę
leszczmagdalenau nas tez wysyp dzieci,wczoraj się dowiedzieliśmy że dwóch naszych dobrych kolegów zostanie ojcami. Niestety w obu przypadkach to totalne wpadki,w tym jedna z romansu więc no niestety nie cieszą się zbytnio. Strasznie kiepska sytuacja, nie zazdroszczę. W sumie z naszych znajomych jak ktoś ma dziecko to wpadka, tylko my chcieliśmy...

Wczoraj mi koleżanka mini sesje brzuszkową zrobiła, czekam aż obrobi te zdjęcia, narazie chwale się jednym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150803_230450.JPG (96,9 KB, 45 załadowań)
Stary 2015-08-04, 08:30   #3322
malinka103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
leszczmagdalenau nas tez wysyp dzieci,wczoraj się dowiedzieliśmy że dwóch naszych dobrych kolegów zostanie ojcami. Niestety w obu przypadkach to totalne wpadki,w tym jedna z romansu więc no niestety nie cieszą się zbytnio. Strasznie kiepska sytuacja, nie zazdroszczę. W sumie z naszych znajomych jak ktoś ma dziecko to wpadka, tylko my chcieliśmy...

Wczoraj mi koleżanka mini sesje brzuszkową zrobiła, czekam aż obrobi te zdjęcia, narazie chwale się jednym
U nas tez kazdy sie pytał czy wpadliśmy, a my że planowane. Każdy oczy robił, no bo gdzie w tak młodym wieku można planowac dziecko.

Świetne to zdj 😍 ja tez bym chciała taka sesje i sobie powiesić na ścianie na pamiątke. Tylko zebrać sie nie moge aby kogoś znaleść
Ale zazdroszcze
Stary 2015-08-04, 08:47   #3323
fasterka90
Zadomowienie

malinka a przypomnij ile macie lat?
Naprawdę ludzie się Was wprost pytali czy wpadka? U nas pewnie część znajomych tak myśli,myślała ale nikt wprost nie zapytał,przynajmniej nie mnie,a tz by takie pytanie wyprowadziło z równowagi więc też bym raczej wiedziała...
Stary 2015-08-04, 08:50   #3324
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Cytat:

Fajna fota, reszta sesji pewnie też super

Ja właśnie walczę o przygarnięcie 3 kota, ale coś wszyscy sceptycznie do tego podchodzą

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 09:00   #3325
malinka103
Rozeznanie

Cytat:
Naprawdę ludzie się Was wprost pytali czy wpadka? U nas pewnie część znajomych tak myśli,myślała ale nikt wprost nie zapytał,przynajmniej nie mnie,a tz by takie pytanie wyprowadziło z równowagi więc też bym raczej wiedziała...
Ja mam 22 a tz ma 27(rocznikowo bo z grudnia jest).
No naprawde tak wprost bez krepacji. I mało wazne ze z tz jestesmy juz ze soba prawie 6lat.
Ci co nie wiedza ze planowaliśmy to tez mysla pewnie ze wpadka .
A niech sobie mysla i gadaja co chca w nosie to mam :p
Stary 2015-08-04, 09:05   #3326
Kasiula8708
Rozeznanie

Cześć dziewczynki

Fasterka a nie czasem wczoraj studniówkę mialaś bo mamy ten sam termin z om świetne zdjęcia,też bym takie chciała ale jakoś się zabrać nie mogę

Dziewczyny a u nas była typowa wpadka i nie czuje się z tego powodu gorsza,często rozmawialiśmy o tym że chcielibyśmy dzidziusia ale to odwlekaliśmy głównie z tego względu że nie miałam umowy na stałe a po drugie jestem trochęt starsza od męża i uważałam że jeszcze ma trochę czasu na dziecko,nie mówiąc o mnie ale on jest bardzo dojrzały i odpowiedzialny jak na swój wiek i się bardzo z naszej'wpadeczki' ucieszył zrezresztą to było niedługo po tym jak umowę dłuższą dostałam i szczerze mówiąc szaleliśmy wtedy licząc się z konsekwencjami i teraz mamy naszą mała
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 09:27   #3327
fasterka90
Zadomowienie

kasiula mi asystent ciążowy pokazuje dziś 100 dni,kiedyś liczyłam sama to też mi na 4.08 wyszło.

Jak wpadka ale taka z której się przyszli rodzice cieszą to w sumie prawie jak nie wpadka jak dla mnie

Lecę na targ, może uda mi się coś kupić jak nie dla małej to dla siebie.

A sesja u mnie wyszła przypadkiem, po prostu poszliśmy na spacer,koleżanka wzięła aparat chce zrobić jeszcze jedną w dziennym świetle. Nic jej za to nie płacę, ona to lubi to czemu nie korzystać
Stary 2015-08-04, 09:29   #3328
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Część ja juz wstalam i nie mogę się doczekać na kuriera wczoraj przyszła jedna paczka z rzeczami dla małego a dziś pewnie ta duza paka, zapowiada się ładny, miłego dnia zycze.
O to jest na co czekać, pochwal się zdjęciami jak dostaniesz pake uwielbiam oglądać wasze zakupy

Cytat:
Napisane przez malinka103 Pokaż wiadomość
Hej dzis nam wybija 25tc jejciu jak to szybko zlecialo a jeszcze nie dawno robilam test
U mnie juz skwar :banghead: bylam juz z rana na zakupach zeby nie wychodzic poźniej...
Jak ja bym pojechala gdzieś nad wode teraz mam nadzieje ze tz da z siebie wszystko i dostanie urlop od poniedziałku
U mnie też skwar a ja w drodze do pracy ehh nawet mi nie mów o takim wyjeździe nad wodę strasznie bym tak sobie posiedziala gdzieś
Cytat:
Napisane przez malinka103 Pokaż wiadomość
U nas tez kazdy sie pytał czy wpadliśmy, a my że planowane. Każdy oczy robił, no bo gdzie w tak młodym wieku można planowac dziecko.

Świetne to zdj 😍 ja tez bym chciała taka sesje i sobie powiesić na ścianie na pamiątke. Tylko zebrać sie nie moge aby kogoś znaleść
Ale zazdroszcze
Wow nieźle ze ludzie potrafią o takie rzeczy pytać chociaż chyba nie powinno mnie to dziwić po tym, jak sama byłam świadkiem jak na imprezie firmowej przełożony spytał się mojej koleżanki czy jej dziecko to wpadka a jeszcze dodam, że to korporacja więc takie teksty są tam zupełnie nie ma miejscu i jakby ktoś się dowiedział o tej sytuacji to mogłoby być nieciekawie.

Cytat:
U nas mojego męża przyjaciel się spytał czy to wpadka, ale to naprawdę dość bliska osoba, więc mu wybaczam. Ale sama nigdy przenigdy bym się nie spytała pary w wieloletnim związku jak poczeli swoje dziecko

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Fasterka a nie czasem wczoraj studniówkę mialaś bo mamy ten sam termin z om: świetne zdjęcia,też bym takie chciała ale jakoś się zabrać nie mogę

Dziewczyny a u nas była typowa wpadka i nie czuje się z tego powodu gorsza,często rozmawialiśmy o tym że chcielibyśmy dzidziusia ale to odwlekaliśmy głównie z tego względu że nie miałam umowy na stałe a po drugie jestem trochęt starsza od męża i uważałam że jeszcze ma trochę czasu na dziecko,nie mówiąc o mnie ale on jest bardzo dojrzały i odpowiedzialny jak na swój wiek i się bardzo z naszej'wpadeczki' ucieszył zrezresztą to było niedługo po tym jak umowę dłuższą dostałam i szczerze mówiąc szaleliśmy wtedy licząc się z konsekwencjami i teraz mamy naszą mała
Gratuluję studniówek dziewczyny

U nas to ciężko w ogóle powiedzieć czy wpadka czy planowane, bo raczej coś pomiędzy, taki spontan

Trochę się nawkurzalam dziś rano na siebie, bo kupiłam w piątek bluzeczke ciążowa, bardzo ładna i w okazyjnej cenie i wczoraj sobie o niej przypomniałam, że nie wiem gdzie ją położyłam. Dzisiaj rano przekopalam pół mieszkania i nigdzie jej nie ma, podejrzewam, że mogliśmy ja wynieść razem z ubraniami przy okazji moich wielkich porządków w niedzielę ale gapa ze mnie...

Fasterko, dobrze piszesz o tej wpadce, mam podobne zdanie zresztą sama ja i mój mąż jesteśmy dziećmi z wpadek i nie czujemy się jakoś źle z tego powodu a sesji nie widziałam, muszę koniecznie nadrobić na kompie wieczorem.

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2015-08-04 o 09:32
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 09:42   #3329
cynamon_
Zakorzenienie

Dziendobry mamuśki widzę temat wpadek, mnie kilka moich znajomych msmusiek pytało czy córcia była planowana, ale myślę że nie miały nic złego na myśli, wynika to chyba z tego ze to nasze drugie dziecko i były poprostu zainteresowane czy pragnelismy rodzeństwa dla syna, różnica wieku między nimi itd.
Stary 2015-08-04, 09:50   #3330
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Piękne zdjęcie Pamiątką na całe życie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości