Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-04, 09:56   #3331
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Wpadam tylko na moment. Jesteśmy na wakacjach Upały straszne. Moje nogi nie zawsze dają radę Najczęściej są 2 razy większe... Wczoraj miałam jakiegoś pecha. Na dzień dobry ugryzła mnie w nogę mucha końska. Chwilę później osa albo pszczoła w szyję. Nie wiem, co to za stworzenie, bo nie zdążyło zostawić żądła, co oczywiście nie przeszkodziło w spuchnięciu. Na szczęście nie mam alergii na jad. Ale powiem Wam, że jestem oburzona organizacją pomocy medycznej. Byliśmy w miejscu, do którego zjeżdżają się ludzie z całego świata, a w całym obiekcie nie było apteczki, pielęgniarki, kogokolwiek. 1 z babek stojących w kolejce dała mi fenistil do po smarowania szyi. Aż się boję, czym by się to skończyło, gdybym była uczulona. Co za porażka.

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 10:21   #3332
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Hejkawidzę że nie tylko ja nie mogę sie wyspac nie śpie juz od wpółdo 4 bo mąż do pracy wstawał i się obudziłam,myślałam że potem usne ale gdzie tam,wczoraj bylismy u mojego taty a potem na chwilę u znajomych alr chłopcy się napić musieli i z tej chwili grill się zrobił,chociażcwcześniej tż się zarzekał że na chwilę bo rano wstać do pracy musi,skończyło się na tym że się trochę opił objadł jak prosiaczek karkówki a ja kiełbaski i rano zamiast na autobus to w kibelku przesiedział,ja podobnie nie wiem co nam tak zaszkodziło ale musiałam go 60km zawieź do pracy choviaż ledwo co żyję

Z przyjemniejszych wiadomości dowiedziałam się wczoraj że moja przyjaciółka prawdopodobnie w ciaży jest,strasznie się cieszę i umówiłam się jednak na to usg 3d w środę,mój tata szarpnął się wczoraj tż 2stówki a mężuś stwierdził że na usg będzie

Na szkołę rodzenia się nie zapisuję,po piewrsze u mnie bezpłatnych nie ma a prywatnie trochę szkoda mi kasy,a po drugie nie chciała bym sama chodzić tylko z tż a z tym ciężko by było bo ma teraz dziwnie zmiany poustawiane,popatrzę sobie w necie jakieś online bo napewno mi się to przyda,trzeba się przeć naumieć

Dodaję wam zdjęcie mojego bunia w 27tc
Ale maleństwo ! ) Śliczny brzucholek

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Co tu dzisiaj taka cisza?
Wszystkie chyba ruszyły troszkę na słoneczko ale sie rozplywaja od goraca ;P

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Cześć mam dzisiaj studniówkę
leszczmagdalenau nas tez wysyp dzieci,wczoraj się dowiedzieliśmy że dwóch naszych dobrych kolegów zostanie ojcami. Niestety w obu przypadkach to totalne wpadki,w tym jedna z romansu więc no niestety nie cieszą się zbytnio. Strasznie kiepska sytuacja, nie zazdroszczę. W sumie z naszych znajomych jak ktoś ma dziecko to wpadka, tylko my chcieliśmy...

Wczoraj mi koleżanka mini sesje brzuszkową zrobiła, czekam aż obrobi te zdjęcia, narazie chwale się jednym
Koniecznie się pochwal fotkami ! Czekamy na efekty

Ja też muszę męża w końcu zaangażowac to uwiecznienia brzuszka na zdjęciach ale te dni tak uciekają, że wiecznie brakuje na wszystko czasu

Cytat:
Napisane przez malinka103 Pokaż wiadomość
Ja mam 22 a tz ma 27(rocznikowo bo z grudnia jest).
No naprawde tak wprost bez krepacji. I mało wazne ze z tz jestesmy juz ze soba prawie 6lat.
Ci co nie wiedza ze planowaliśmy to tez mysla pewnie ze wpadka .
A niech sobie mysla i gadaja co chca w nosie to mam :p
Gadaniem nie ma co sie przejmować a juz na pewno w takiej kwestii. Co komu do tego nawet jeśli byście wpadli ?! Ahh ludzie to zawsze węszą, gadają, plotkują i nie ma co brać do siebie tego paplania.

Ja się witam we wtorkowy piękny dzień ! W końcu jest słoneczko
Jestem mega podekscytowana bo wczoraj kupiliśmy wózeczek Mutsy Evo Urban nomad w kolorku light grey, dziś kurier przywiezie łóżeczko Zakupki dla małego przynoszą mi tyle szczęscia i radości, że codziennie mogłabym wszystko dotykać, ogladać zwariowałam :P

A to nasz dwupaczek w 24 tygodniu

20150729_153542.jpg

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]

Edytowane przez maartucha
Czas edycji: 2015-08-04 o 10:23
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 10:42   #3333
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Wpadam tylko na moment. Jesteśmy na wakacjach Upały straszne. Moje nogi nie zawsze dają radę Najczęściej są 2 razy większe... Wczoraj miałam jakiegoś pecha. Na dzień dobry ugryzła mnie w nogę mucha końska. Chwilę później osa albo pszczoła w szyję. Nie wiem, co to za stworzenie, bo nie zdążyło zostawić żądła, co oczywiście nie przeszkodziło w spuchnięciu. Na szczęście nie mam alergii na jad. Ale powiem Wam, że jestem oburzona organizacją pomocy medycznej. Byliśmy w miejscu, do którego zjeżdżają się ludzie z całego świata, a w całym obiekcie nie było apteczki, pielęgniarki, kogokolwiek. 1 z babek stojących w kolejce dała mi fenistil do po smarowania szyi. Aż się boję, czym by się to skończyło, gdybym była uczulona. Co za porażka.

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Szok. Dobrze że nie masz uczulenia.
Mnie jakś czas temu w szyję osa użarła i bardzo długo mi się goiło...

Cytat:
Napisane przez maartucha Pokaż wiadomość

Ja też muszę męża w końcu zaangażowac to uwiecznienia brzuszka na zdjęciach ale te dni tak uciekają, że wiecznie brakuje na wszystko czasu

Gadaniem nie ma co sie przejmować a juz na pewno w takiej kwestii. Co komu do tego nawet jeśli byście wpadli ?! Ahh ludzie to zawsze węszą, gadają, plotkują i nie ma co brać do siebie tego paplania.

Jestem mega podekscytowana bo wczoraj kupiliśmy wózeczek Mutsy Evo Urban nomad w kolorku light grey, dziś kurier przywiezie łóżeczko Zakupki dla małego przynoszą mi tyle szczęscia i radości, że codziennie mogłabym wszystko dotykać, ogladać zwariowałam :P

Załącznik 6029174
Jaka sexi mama

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 11:01   #3334
malinka103
Rozeznanie

Cytat:

Załącznik 6029174
Wcale sie nie przejmuje, wazne ze.my jestesmy szczesliwi ja sie ze swojej rodzinnej wsi wyprowadzilam takze tu mnie nikt nie zna i jest dobrze

Śliczne zdjecie, jaka ty kruszynka jestes
Ja to czasami czuje sie jakbym zaraz miala rodzic, nie wiem jak doczłapie do konca
Stary 2015-08-04, 11:03   #3335
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Ooo to juz chyba nie przytyje za duzo, bo wlasnie zaczelam 3 trymest r :-D a z tego co wiem to tycie powyzej 4 kg na miesiac to za duzo.
Wiem, ze dużo. Po prostu się martwię - z jednej strony mam anemię, jem normalnie (nie za dużo), więc martwi mnie ten skok wagi (czy np. tarczyca nie szaleje). W czw. mam wizytę u edokrynologa, więc dopytam, lekarka na pewno mi coś mądrego doradzi.

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
Witam się i ja we wtorkowy ranek
Dziś na facebooku odkryłam, że kolejna koleżanka ze studiów urodziła - to już chyba 3 czy 4, nie wspominając o kolejnych 3 w pracy - jakiś wysyp dzieciaków mamy tego roku
Mam to samo wrażenie. Z tego, co widzę u znajomych, wysyp dziewczynek

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Część ja juz wstalam i nie mogę się doczekać na kuriera wczoraj przyszła jedna paczka z rzeczami dla małego a dziś pewnie ta duza paka, zapowiada się ładny, miłego dnia zycze.
Pochwal się wyprawką
Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Wpadam tylko na moment. Jesteśmy na wakacjach Upały straszne. Moje nogi nie zawsze dają radę Najczęściej są 2 razy większe... Wczoraj miałam jakiegoś pecha.
Masz ogromnego pecha z tymi przejściami. Rany po ugryzieniach doskwierają mocno, czy juz lepiej?
Cytat:
Ci co nie wiedza ze planowaliśmy to tez mysla pewnie ze wpadka .
A niech sobie mysla i gadaja co chca w nosie to mam :p
Nie przejmuj się myśleniem niektórych osób. Najważniejsze, czy dziecko jest kochane (a bycie dzieckiem - niespodzianką wcale tego nie przekreśla) i czy ma dobre warunki do rozwoju.

Cytat:
Wczoraj mi koleżanka mini sesje brzuszkową zrobiła, czekam aż obrobi te zdjęcia, narazie chwale się jednym
Pięknie Fajny patent z sesją brzuszkową, my też o takiej myślimy.

Cytat:
Ja właśnie walczę o przygarnięcie 3 kota, ale coś wszyscy sceptycznie do tego podchodzą
Dlaczego sceptycznie?

Cytat:
Wow, piękna figura i uroczy brzuszek

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 11:04   #3336
czekooczekolada
Zakorzenienie

mojego kuzyna żona urodziła w sobotę, ale się dowiedziałam wczoraj że były komplikacje.... :/ dziecko się zaklinowało, jak je wyciągnęli to już nie oddychało, podłączyli je pod te aparatury całą noc, w stanie ciężkim była kruszynka..kuzyn z żoną tylko płakali... ale podobno w niedziele odlaczyli je i zaczęło samodzielnie oddychać, kurde, mam nadzieję że będzie z nim wszystko dobrze naokoło tylko same złe wieści :/

Przez takie sytuacje naprawdę zaczynam rozważać poród rodzinny..

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-04, 11:05   #3337
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Cześć mam dzisiaj studniówkę
leszczmagdalenau nas tez wysyp dzieci,wczoraj się dowiedzieliśmy że dwóch naszych dobrych kolegów zostanie ojcami. Niestety w obu przypadkach to totalne wpadki,w tym jedna z romansu więc no niestety nie cieszą się zbytnio. Strasznie kiepska sytuacja, nie zazdroszczę. W sumie z naszych znajomych jak ktoś ma dziecko to wpadka, tylko my chcieliśmy...

super fotka, taka "normalna" zazdroszczę psa! wczoraj w faktach pokazywali dziewczynę, która trenuje tej rasy psy na zawodu frisbee cudne są

Ja mam wiewiórki, ale to nie to samo co psiak

Cytat:

Załącznik 6029174

wow, ale laska sukienka fajnie podkreśla brzuszek

właśnie mówią w wiadomościach, że w Ostrowie Wielkopolskim został podrzucony noworodek przed szpital, urodzony miesiąc przed terminem.Maks 2 h po porodzie. Szukają matki co za ludzie......

Wybieracie się na to usg 3d/4d?
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 11:09   #3338
malinka103
Rozeznanie

cornflower

Nie no niech sobie gadaja co chca, ja tez uwazam ze wpadka tez nie byla by koncem swiata

A no co do tycia to u mnie tez masakra, tyje i nawet nie wiem z czego. Jem tak jak wczesniej, slodkie jem no ale bez przesady.
Myslicie ze to woda sie tak zatrzymuje. ?
czasami to juz rece zalamuje, dobrze ze nie mam wagi w domu. W czwartek wizyta i az boje sie isc so poloznej na wage.
Stary 2015-08-04, 11:10   #3339
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dziewczyny, śliczne brzuszki macie
Mam wrażenie, że mój stanął w miejscu, musiałabym zmierzyć

Co bierzecie na twardnienia brzucha? Ja mam uczucie ciągnięcia od podbrzusza do pępka, oczywiście nie przez cały czas. Np. wczoraj wieczorem przed pójściem spać, dziś jak byłam z psem na spacerze... Biorę maksymalną dawkę Asparginu (6 tabletek) więc mnie to dziwi... dobrze, że jutro mam wizytę u lekarki to zapytam o to.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 11:10   #3340
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Dlaczego sceptycznie?
Generalnie jest myślenie, że koty to zło i zamordują dziecko w nocy i pewnie trzeba będzie już 2 dwa co mamy oddać Ja uważam, że przy dwóch to jeden więcej nie zrobi żadnej różnicy, a będzie przynajmniej o jedną kocią biedę mniej w schronisku. Tyle, że brak mi argumentów, żeby wszystkich przekonać Niestety, zaplanowaliśmy, że do porodu i pewnie mniej więcej przez pierwszy rok Małej mieszkamy u rodziców moich, bo raz, że metraż mają spory, a dwa, że zawsze coś pomogą, i muszę brać pod uwagę ich zdanie

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 11:11   #3341
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Wiem, ze dużo. Po prostu się martwię - z jednej strony mam anemię, jem normalnie (nie za dużo), więc martwi mnie ten skok wagi (czy np. tarczyca nie szaleje). W czw. mam wizytę u edokrynologa, więc dopytam, lekarka na pewno mi coś mądrego doradzi.
NIe ma się co przejmować na razie może jednorazowy przyrost. Kobiety tyją bardziej i wszystko jest w porządku także spokojnie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
mojego kuzyna żona urodziła w sobotę, ale się dowiedziałam wczoraj że były komplikacje.... :/ dziecko się zaklinowało, jak je wyciągnęli to już nie oddychało, podłączyli je pod te aparatury całą noc, w stanie ciężkim była kruszynka..kuzyn z żoną tylko płakali... ale podobno w niedziele odlaczyli je i zaczęło samodzielnie oddychać, kurde, mam nadzieję że będzie z nim wszystko dobrze naokoło tylko same złe wieści :/

a chciałaś rodzić sama? masz a myśli poród z mężem czy mężem i kimś jeszcze?
ja wiem, ze z mężem będę tylko się zastanawiam nad osobną salą....
Stary 2015-08-04, 11:18   #3342
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

Cytat:

Co bierzecie na twardnienia brzucha? Ja mam uczucie ciągnięcia od podbrzusza do pępka, oczywiście nie przez cały czas. Np. wczoraj wieczorem przed pójściem spać, dziś jak byłam z psem na spacerze... Biorę maksymalną dawkę Asparginu (6 tabletek) więc mnie to dziwi... dobrze, że jutro mam wizytę u lekarki to zapytam o to.
Mi twarnieje brzuszek jak trochę pochodze ale ma to związek z tym, że mam skracająca sie szyjke wiec do konca ciazy maksymalnie oszczedzajacy tryb.

Lekarz mi powiedział, ze jak tylko twardnieje brzuch lub pojawia sie skurcz to łapiemy za nospę. Ja jeszcze biorę luteinę dopochwową jednak to tylko na receptę i bardziej w celu powstrzymania porodu

Cytat:

Ah ( Ja to staram się nie nakręcać i aż tak nie brać do siebie takich złych informacji bo wiem, że mimo taki tragedii w jednej chwili rodzi sie masa zdrowych rozkrzyczanych maleństw

W pierwszej ciąży (która niestety straciliśmy) brałam wszystkie warianty pod uwagę łącznie z tym, że zdarzają się poronienia no i się zdarzylo... Dlatego teraz sobie obiecałam, że ani minuty nie poswiece na złe mysli bo jesli cokolwiek ma się wydarzyć to niestety w więszkości i tak nie mamy na to wpływu ! WSZYSTKIE URODZIMY PIĘKNE ZDROWIE SZKRABY W TERMINIE ! i zwariujemy ze szczęscia

Swoją drogą pomyślcie jak to zleci do Listopada i jak fajnie będzie jak zaczna się sypać dobre wieści i foteczki maluchów

" . . D
(19.05.2006)

Edytowane przez maartucha
Czas edycji: 2015-08-04 o 11:20
Stary 2015-08-04, 11:18   #3343
peachella
Rozeznanie

Cytat:
cornflower

Nie no niech sobie gadaja co chca, ja tez uwazam ze wpadka tez nie byla by koncem swiata

A no co do tycia to u mnie tez masakra, tyje i nawet nie wiem z czego. Jem tak jak wczesniej, slodkie jem no ale bez przesady.
Myslicie ze to woda sie tak zatrzymuje. ?
czasami to juz rece zalamuje, dobrze ze nie mam wagi w domu. W czwartek wizyta i az boje sie isc so poloznej na wage.
kurde, a ja dopiero wrociłam do wagi sprzed ciąży, a sobie nie odmawiam i też się zastanawiam czy to dobrze. już początek 7 miesiąca a ja na start -3 kg i dopiero + 3 kg. Nie chciałabym przytyć dużo wiadomo.
Myślę, że to puchnięcie też, zatrzymywanie wody w organizmie upały i w ogóle. Każda z nas jest inna i trochę to inaczej będzie wglądać.

Cytat:

ja nie biorę nic, dalej tylko czasem nospę. A twardszy brzuch mam raczej tylko z rana po całej nocy, później jak się rozruszam to jest ok tak samo nie mam problemu z opuchnięciami, drętwieniem kończyn czy skurczami łydek itp. Oby tak było dalej....
Stary 2015-08-04, 11:25   #3344
malinka103
Rozeznanie

peachella

No ja to tyje od samego poczatku, i nie wazne co bym jadła i w jakich ilosciach. tragedia jakas,mam nadzieje ze przy porodzie to wszystko zejdzie ze mnie :banghead:
Stary 2015-08-04, 11:28   #3345
poznanianka1990
Zakorzenienie

martuucha, ja też biorę luteinę dopochwowo, 2 razy dziennie. Najpierw brałam 1 raz dziennie (ze względu na kwriaka wykrytego w 9 tygodniu), a potem jak byłam na IP z bólem w podbrzuszu, to mi zwiększyli dawkę, a moja lekarka potwierdziła, że mam brać 2 razy dziennie, że to nie zaszkodzi.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-04, 11:31   #3346
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

malinka103 a wyniki tarczycowe masz w porządku ?

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
poznanianka1990 Pewnie, ze nie zaszkodzi Ja po nieco intensywniejszym dniu biore nawet 2 x po 2 tabletki a tak to raczej tez 2 x po 1

" . . D
(19.05.2006)

Stary 2015-08-04, 11:32   #3347
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
a chciałaś rodzić sama? masz a myśli poród z mężem czy mężem i kimś jeszcze?
ja wiem, ze z mężem będę tylko się zastanawiam nad osobną salą....
tak, byłam pewna że nie będzie Tż przy mnie bo nie chcę żeby był i na to patrzył. ale teraz chyba zmieniam zdanie. moja mama jest pielegniarka w szpitalu w ktorym chce rodzić, wiec mysle ze tez bedzie obecna przy porodzie.

Cytat:
Ah ( Ja to staram się nie nakręcać i aż tak nie brać do siebie takich złych informacji bo wiem, że mimo taki tragedii w jednej chwili rodzi sie masa zdrowych rozkrzyczanych maleństw

W pierwszej ciąży (która niestety straciliśmy) brałam wszystkie warianty pod uwagę łącznie z tym, że zdarzają się poronienia no i się zdarzylo... Dlatego teraz sobie obiecałam, że ani minuty nie poswiece na złe mysli bo jesli cokolwiek ma się wydarzyć to niestety w więszkości i tak nie mamy na to wpływu ! WSZYSTKIE URODZIMY PIĘKNE ZDROWIE SZKRABY W TERMINIE ! i zwariujemy ze szczęscia
ojjj tak dobrze mówisz !! odganiamy złe myśli wszystko będzie napewno ok

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2015-08-04 o 11:35
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 11:33   #3348
malinka103
Rozeznanie

Cytat:
Tarczycowych chyba nie mialam robionych. a lekarz daje na nie skierowanie razem z tymi podstawowymi czy jak? Moze zapytam teraz na wizycie?
Stary 2015-08-04, 11:37   #3349
cynamon_
Zakorzenienie

Czekooczekolada, a ja znowu nie wyobrażam sobie zeby męża nie było przy porodzie, co kobieta to inne podejście
Mi wczoraj u położnej pykneło 63 kg a zaczynałam z 54 kg wiec ja bardzo dużo przytylam, ale rozmawiałam z nią i mówił ze drobne i szczupłe kobiety mogą utyc więcej niz te okraglejsze
Stary 2015-08-04, 11:40   #3350
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

Cytat:
Tarczycowych chyba nie mialam robionych. a lekarz daje na nie skierowanie razem z tymi podstawowymi czy jak? Moze zapytam teraz na wizycie?
Cięzko mi malinko powiedzieć jak to jest na NFZ ponieważ ja chodzę przez calą ciąże na LuxMed więc wszystkie badania mam w pakiecie. Sądze, że pewnie któraś z dziewczyn pomoże w tej kwestii

Ja tarczyce robiłam pod koniec kwietnia więc pod koniec pierwszego trymestru.

Jeśli faktycznie nie zajadasz nocami i widzisz, że ta waga troszkę za szybko idzie na + to warto może porozmawiać z lekarzem. To już nie chodzi o względy estetyczne tylko o zdrowotne bo ta tarczyca jest taka zołza, że potrafi troszkę poszaleć z wagą ALE sie nie zamartwiaj tylko przy najbliższej wizycie po prostu wspomnij lekarzowi prowadzącemu.

" . . D
(19.05.2006)

Stary 2015-08-04, 11:43   #3351
peachella
Rozeznanie

Cytat:
peachella

No ja to tyje od samego poczatku, i nie wazne co bym jadła i w jakich ilosciach. tragedia jakas,mam nadzieje ze przy porodzie to wszystko zejdzie ze mnie :banghead:
Może rzeczywiście tarczyca np? albo taka Twoja uroda już

Cytat:
tak, byłam pewna że nie będzie Tż przy mnie bo nie chcę żeby był i na to patrzył. ale teraz chyba zmieniam zdanie. moja mama jest pielegniarka w szpitalu w ktorym chce rodzić, wiec mysle ze tez bedzie obecna przy porodzie.

ojjj tak dobrze mówisz !! odganiamy złe myśli wszystko będzie napewno ok
jak będzie Twoja mama to fajnie, ale sama też nie wyobrażam sobie żeby mój mąż miał ze mną nie być

Cytat:
ja tsh robiłam na pierwszych zleconych badaniach, na nfz

Edytowane przez peachella
Czas edycji: 2015-08-04 o 11:45
Stary 2015-08-04, 11:44   #3352
malinka103
Rozeznanie

Cytat:
Cięzko mi malinko powiedzieć jak to jest na NFZ ponieważ ja chodzę przez calą ciąże na LuxMed więc wszystkie badania mam w pakiecie. Sądze, że pewnie któraś z dziewczyn pomoże w tej kwestii

Ja tarczyce robiłam pod koniec kwietnia więc pod koniec pierwszego trymestru.

Jeśli faktycznie nie zajadasz nocami i widzisz, że ta waga troszkę za szybko idzie na + to warto może porozmawiać z lekarzem. To już nie chodzi o względy estetyczne tylko o zdrowotne bo ta tarczyca jest taka zołza, że potrafi troszkę poszaleć z wagą ALE sie nie zamartwiaj tylko przy najbliższej wizycie po prostu wspomnij lekarzowi prowadzącemu.
Mysle moze ze jakbym poprosila to wypisala by skierowanie na badanie. Ale teraz w czawartek.porusze ten temat i spytam czy tak powinno byc. No bo naprawde, nie jjem az tak duzo , w nocy nie wstaje do lodowki i nie obzeram sie slodyczami.
Dziekuje za podsuniecie pomyslu z ta tarczyca 😘
Ja tarczycy chyba jeszcze nigdy nie badalam
Stary 2015-08-04, 11:46   #3353
201604151126
Konto usunięte

Moje rzeczy trochę dostałam trochę kupiłam.Załącznik 6029219

Załącznik 6029220

Załącznik 6029221

Załącznik 6029222

Załącznik 6029223

I moje zakupy internetowe jak dojdą to wstawię zdjęcie.
SENSILLO MIĘKKI KOCYK Z APLIKACJĄ LEŚNE ZWIERZĄTKA
PUSZYSTY CIEPŁY KOCYK Z APLIKACJĄ 75x100 4 WZORY
WINDI KATETER REKTALNY SPOSÓB NA KOLKĘ I GAZY
USZTYWNIONY PRZEWIJAK 70x50 NA ŁÓŻECZKO DUŻY WYBÓR
ASPIRATOR DO NOSA NOSEFRIDA GRUSZKA FRIDA 4 FILTRY
FILTRY WYMIENNE DO ASPIRATORA 10 SZTUK NOSEFRIDA
PRZEŚCIERADŁO Z GUMKĄ DO WÓZKA KOŁYSKI 38x80 ŁADNE
PRZEŚCIERADŁO NA PRZEWIJAK 70x50 POKROWIEC FROTTE
CANPOL BABIES CERATKA HIGIENICZNA PODKŁAD 120x50
PODUSZKA KLIN DO ŁÓŻECZKA UŁATWIAJĄCA ODDYCHANIE
SMOCZEK USPOKAJAJĄCY TOMMEE TIPPEE 0-6 WZORY HIT!
OKRYCIE KĄPIELOWE 100% BAW.80x80 KAPTUREK RĘCZNIK
BABYONO ŁAŃCUSZEK KLIPS ZAWIESZKA SMOCZKA 4 WZORY
AKUKU TERMOMETR DO KĄPIELI BEZRTĘCIOWY KĄPIELOWY
PRZEŚCIERADŁO FROTTE Z GUMKĄ DO ŁÓŻECZKA 120 x 60 x2
PIELUCHA TETROWA PIELUCHY TETROWE BAW.100% 60x80 x5
BABYONO PIERWSZA SZCZOTECZKA ZĘBÓW + ETUI 723
AKUKU PODKŁAD CERATKOWY GRUBY NA MATERAC 90x120cm
MYJKA RĘKAWICA KĄPIELOWA DO KĄPIELI DZIECKA
WKŁADKI LAKTACYJNE 64szt KRĄŻKI 50+14 szt AKUKU
TOMMEE TIPPEEE SZCZOTKA Z MIĘKKIM WŁOSIEM GRZEBIEŃ
BABYONO PŁATKI KOSMETYCZNE DLA NIEMOWLĄT 60szt
PIELUCHA TETROWA 70x80 TETRA PIELUCHY TETROWE PL x5
CANPOL SZCZOTKA DO BUTELEK I SMOCZKÓW KOMPLET 2szt
AVENT MINI SMOCZEK USPOKAJAJĄCY 0-2 DLA NOWORODKÓW
MATERACYK DO KĄPIELI GĄBKA MATA DO WANNY + 3 GĄBKI
SÓL FIZJOLOGICZNA DLA NIEMOWLĄT NaCl 0,9% 5x5ml x2
PIELUCHA TETROWA PIELUCHY TETROWE BAW.100% 40x80 x10
KOMPRESY NIEJAŁOWE Z GAZY 5x5 GAZIKI PĘPEK 100szt
to już doszło
Sensillo Poduszka Klin 37x30 Do Łóżeczka Wózka
BIAŁY JELEŃ Balsam do mycia NACZYŃ Butelek 0,5l
Tommee Tippee BUTELKA 340ml + Smoczek 3m+ 0%Bpa
BELLA HAPPY pieluszki pieluchy *1* NEWBORN 2-5kg
GAZIKI alkoholowe do pępuszka _ MIĘCIUTKIE _100szt
CLEANIC Dzidziuś Chusteczki New Baby Care 60szt
GERATHERM Classic TERMOMETR Bez Rtęciowy LEKARSKI
Cleanic PATYCZKI higieniczne Z OGRANICZNIKIEM 60sz
TOMMEE TIPPEE BUTELKA 260 ml + 150 ml + SMOCZEK
TOMMEE TIPPEE Butelka ANTYKOLKOWA 150+ 260 CZUJNIK

Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Czas edycji: 2016-04-13 o 20:55
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 11:47   #3354
czekooczekolada
Zakorzenienie

a powiedzcie mi, czy jest tu jakaś alergiczka ??

ja mam alergię, i co rok na wakacjach objawia się tym, że zatyka mi się nos... aktualnie mam zatkaną prawą dziurkę.. o ile w dzień mi to nie przeszkadza, to w nocy myślałam że mnie szlag trafi budzę się co chwile, muszę spać z otwartą buzią i całe wargi mam popękane i wysuszone, a rano się budzę to trampek w buzi. nie stosuję narazie żadnych kropli do nosa bo nie wiem czy mogę ? mam w domu jedynie otrivin, to widzialam w ulotce ze nie mozna stosowac w ciazy..

🤍

Stary 2015-08-04, 11:47   #3355
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja z badań tarczycowych robiłam tylko tsh, na początku ciąży.

Jak Wasze maluszki w te upalne dni - są leniwe czy raczej aktywne? Moja wczoraj raczej była leniwa - owszem kopała rano, jak musiałam wstrzymywać mocz W ciągu dnia mało i wieczorem też trochę kopała. Za to dziś po śniadaniu dała popis, że hej

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-04, 11:48   #3356
cynamon_
Zakorzenienie

Maartucha, wow jaki brzucholek, śliczna sukienka i modelka
fasterka, piękna pamiątka
Stary 2015-08-04, 11:49   #3357
malinka103
Rozeznanie

peachella

Teraz sprawdzilam nie mialam robionych. musze pogadac z gin.

Jesli taka moja uroda to ja dziekuje
Stary 2015-08-04, 11:49   #3358
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
TSH powinno być standardowym badaniem w ciąży - wysokie TSH w pierwszym trymestrze grozi poronieniem. Mozesz uderzyć do lekarza rodzinnego, badanie TSH, FT3 i FT4 (pomoże w ustaleniu dawki leku) są refundowane. Nalegaj na Ft4, bo ten wynik mówi o tym, ile hormonu dostaje dziecko. Tutaj wytyczne.

Cytat:
Generalnie jest myślenie, że koty to zło i zamordują dziecko w nocy i pewnie trzeba będzie już 2 dwa co mamy oddać
Gdyby ktoś powiedział, że koty anektują łóżeczka i wózki, to byłabym skłonna uwierzyć takim agrumentom
Faktycznie nieciekawie, że na pierwszym miejscu zdanie rodziców, bo ten moment mógłby być optymalny dla nowego kota w stadzie - zdąży się też przyzwyczaić do noworodka. Gorzej, kiedy bierze się kota, a dziecko jest większe - z tych chodzących i chwytających.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 11:52   #3359
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
a powiedzcie mi, czy jest tu jakaś alergiczka ??

ja mam alergię, i co rok na wakacjach objawia się tym, że zatyka mi się nos... aktualnie mam zatkaną prawą dziurkę.. o ile w dzień mi to nie przeszkadza, to w nocy myślałam że mnie szlag trafi budzę się co chwile, muszę spać z otwartą buzią i całe wargi mam popękane i wysuszone, a rano się budzę to trampek w buzi. nie stosuję narazie żadnych kropli do nosa bo nie wiem czy mogę ? mam w domu jedynie otrivin, to widzialam w ulotce ze nie mozna stosowac w ciazy..
Kochana, ja jestem alergiczką i wiem co czujesz, cały czerwiec i połowę lipca miałam "z głowy" ja stosowałam krople prenalen a jak było już bardzo źle to wpuszczałam jedną kroplę (i to na noc) otrivenu dla dzieci, niestety trzeba przez to przejść, no chyba że pójdziesz do alergologa, ale ja już w tej kwestii nie doradze, bo nie szłam, stwierdziłam, że zacisnę poślady i dam radę
Stary 2015-08-04, 11:52   #3360
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

Cytat:
Mysle moze ze jakbym poprosila to wypisala by skierowanie na badanie. Ale teraz w czawartek.porusze ten temat i spytam czy tak powinno byc. No bo naprawde, nie jjem az tak duzo , w nocy nie wstaje do lodowki i nie obzeram sie slodyczami.
Dziekuje za podsuniecie pomyslu z ta tarczyca 😘
Ja tarczycy chyba jeszcze nigdy nie badalam
Nawet jesli cokolwiek by było nie tak to w dzisiejszych czasach problem z tarczyca czy też choroba jak kolwiek to nazwać nie jest problemem. Grunt to trafić to dobrego lekarza który nie zafaszeruje nas tabletkami tylko dobierze po prostu odpowiedni rodzaj oraz dawkę. Ja w swoim otoczeniu co i rusz slysze o problemach z tarczyca dlatego wiem, że nie jest to jakiś wiekszy powód to paniki

Jesli lekarka nie da skierowania to sama sie po prostu wybierz, te badanie nie jest drogie

" . . D
(19.05.2006)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości