|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Wpadam tylko na moment. Jesteśmy na wakacjach
Upały straszne. Moje nogi nie zawsze dają radę Najczęściej są 2 razy większe... Wczoraj miałam jakiegoś pecha. Na dzień dobry ugryzła mnie w nogę mucha końska. Chwilę później osa albo pszczoła w szyję. Nie wiem, co to za stworzenie, bo nie zdążyło zostawić żądła, co oczywiście nie przeszkodziło w spuchnięciu. Na szczęście nie mam alergii na jad. Ale powiem Wam, że jestem oburzona organizacją pomocy medycznej. Byliśmy w miejscu, do którego zjeżdżają się ludzie z całego świata, a w całym obiekcie nie było apteczki, pielęgniarki, kogokolwiek. 1 z babek stojących w kolejce dała mi fenistil do po smarowania szyi. Aż się boję, czym by się to skończyło, gdybym była uczulona. Co za porażka.Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3332 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Śliczny brzucholek Wszystkie chyba ruszyły troszkę na słoneczko ale sie rozplywaja od goraca ;P Cytat:
Czekamy na efektyJa też muszę męża w końcu zaangażowac to uwiecznienia brzuszka na zdjęciach ale te dni tak uciekają, że wiecznie brakuje na wszystko czasu ![]() Cytat:
Ja się witam we wtorkowy piękny dzień ! W końcu jest słoneczko Jestem mega podekscytowana bo wczoraj kupiliśmy wózeczek Mutsy Evo Urban nomad w kolorku light grey, dziś kurier przywiezie łóżeczko zwariowałam :PA to nasz dwupaczek w 24 tygodniu 20150729_153542.jpg
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . " (19.05.2006) [luksjaa]104680[/luksjaa] Edytowane przez maartucha Czas edycji: 2015-08-04 o 10:23 |
|||
|
|
|
#3333 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Mnie jakś czas temu w szyję osa użarła i bardzo długo mi się goiło... Cytat:
|
|
|
#3334 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja sie ze swojej rodzinnej wsi wyprowadzilam takze tu mnie nikt nie zna i jest dobrze ![]() Śliczne zdjecie, jaka ty kruszynka jestes Ja to czasami czuje sie jakbym zaraz miala rodzic, nie wiem jak doczłapie do konca
|
|
#3335 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajny patent z sesją brzuszkową, my też o takiej myślimy.Cytat:
Wow, piękna figura i uroczy brzuszek
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
mojego kuzyna żona urodziła w sobotę, ale się dowiedziałam wczoraj że były komplikacje.... :/ dziecko się zaklinowało, jak je wyciągnęli to już nie oddychało, podłączyli je pod te aparatury całą noc, w stanie ciężkim była kruszynka..kuzyn z żoną tylko płakali... ale podobno w niedziele odlaczyli je i zaczęło samodzielnie oddychać, kurde, mam nadzieję że będzie z nim wszystko dobrze
naokoło tylko same złe wieści :/Przez takie sytuacje naprawdę zaczynam rozważać poród rodzinny..
|
|
#3337 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zazdroszczę psa! wczoraj w faktach pokazywali dziewczynę, która trenuje tej rasy psy na zawodu frisbee cudne są Ja mam wiewiórki, ale to nie to samo co psiak ![]() Cytat:
wow, ale laska właśnie mówią w wiadomościach, że w Ostrowie Wielkopolskim został podrzucony noworodek przed szpital, urodzony miesiąc przed terminem.Maks 2 h po porodzie. Szukają matki co za ludzie......Wybieracie się na to usg 3d/4d? |
||
|
|
|
#3338 |
|
Rozeznanie
|
cornflower
Nie no niech sobie gadaja co chca, ja tez uwazam ze wpadka tez nie byla by koncem swiata A no co do tycia to u mnie tez masakra, tyje i nawet nie wiem z czego. Jem tak jak wczesniej, slodkie jem no ale bez przesady. Myslicie ze to woda sie tak zatrzymuje. ? ![]() czasami to juz rece zalamuje, dobrze ze nie mam wagi w domu. W czwartek wizyta i az boje sie isc so poloznej na wage.
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, śliczne brzuszki macie
Mam wrażenie, że mój stanął w miejscu, musiałabym zmierzyć ![]() Co bierzecie na twardnienia brzucha? Ja mam uczucie ciągnięcia od podbrzusza do pępka, oczywiście nie przez cały czas. Np. wczoraj wieczorem przed pójściem spać, dziś jak byłam z psem na spacerze... Biorę maksymalną dawkę Asparginu (6 tabletek) więc mnie to dziwi... dobrze, że jutro mam wizytę u lekarki to zapytam o to.
|
#3340 |
|
Zadomowienie
|
Generalnie jest myślenie, że koty to zło i zamordują dziecko w nocy i pewnie trzeba będzie już 2 dwa co mamy oddać
Ja uważam, że przy dwóch to jeden więcej nie zrobi żadnej różnicy, a będzie przynajmniej o jedną kocią biedę mniej w schronisku. Tyle, że brak mi argumentów, żeby wszystkich przekonać Niestety, zaplanowaliśmy, że do porodu i pewnie mniej więcej przez pierwszy rok Małej mieszkamy u rodziców moich, bo raz, że metraż mają spory, a dwa, że zawsze coś pomogą, i muszę brać pod uwagę ich zdanie
|
#3341 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może jednorazowy przyrost. Kobiety tyją bardziej i wszystko jest w porządku także spokojnie Cytat:
ja wiem, ze z mężem będę |
||
|
|
|
#3342 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekarz mi powiedział, ze jak tylko twardnieje brzuch lub pojawia sie skurcz to łapiemy za nospę. Ja jeszcze biorę luteinę dopochwową jednak to tylko na receptę i bardziej w celu powstrzymania porodu ![]() Cytat:
( Ja to staram się nie nakręcać i aż tak nie brać do siebie takich złych informacji bo wiem, że mimo taki tragedii w jednej chwili rodzi sie masa zdrowych rozkrzyczanych maleństw W pierwszej ciąży (która niestety straciliśmy) brałam wszystkie warianty pod uwagę łącznie z tym, że zdarzają się poronienia no i się zdarzylo... Dlatego teraz sobie obiecałam, że ani minuty nie poswiece na złe mysli bo jesli cokolwiek ma się wydarzyć to niestety w więszkości i tak nie mamy na to wpływu ! WSZYSTKIE URODZIMY PIĘKNE ZDROWIE SZKRABY W TERMINIE ! i zwariujemy ze szczęscia Swoją drogą pomyślcie jak to zleci do Listopada i jak fajnie będzie jak zaczna się sypać dobre wieści i foteczki maluchów
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . " (19.05.2006) [luksjaa]104680[/luksjaa] Edytowane przez maartucha Czas edycji: 2015-08-04 o 11:20 |
||
|
|
|
#3343 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę, że to puchnięcie też, zatrzymywanie wody w organizmie Cytat:
|
||
|
|
|
#3344 |
|
Rozeznanie
|
peachella
No ja to tyje od samego poczatku, i nie wazne co bym jadła i w jakich ilosciach. tragedia jakas,mam nadzieje ze przy porodzie to wszystko zejdzie ze mnie :banghead:
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
martuucha, ja też biorę luteinę dopochwowo, 2 razy dziennie. Najpierw brałam 1 raz dziennie (ze względu na kwriaka wykrytego w 9 tygodniu), a potem jak byłam na IP z bólem w podbrzuszu, to mi zwiększyli dawkę, a moja lekarka potwierdziła, że mam brać 2 razy dziennie, że to nie zaszkodzi.
|
#3346 | |
|
Zadomowienie
|
malinka103 a wyniki tarczycowe masz w porządku ?
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Ja po nieco intensywniejszym dniu biore nawet 2 x po 2 tabletki a tak to raczej tez 2 x po 1
|
|
#3347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wszystko będzie napewno ok
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2015-08-04 o 11:35 |
||
|
|
|
#3348 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a lekarz daje na nie skierowanie razem z tymi podstawowymi czy jak? Moze zapytam teraz na wizycie?
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
Czekooczekolada, a ja znowu nie wyobrażam sobie zeby męża nie było przy porodzie, co kobieta to inne podejście
![]() Mi wczoraj u położnej pykneło 63 kg a zaczynałam z 54 kg wiec ja bardzo dużo przytylam, ale rozmawiałam z nią i mówił ze drobne i szczupłe kobiety mogą utyc więcej niz te okraglejsze
|
#3350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tarczyce robiłam pod koniec kwietnia więc pod koniec pierwszego trymestru. Jeśli faktycznie nie zajadasz nocami i widzisz, że ta waga troszkę za szybko idzie na + to warto może porozmawiać z lekarzem. To już nie chodzi o względy estetyczne tylko o zdrowotne bo ta tarczyca jest taka zołza, że potrafi troszkę poszaleć z wagą ALE sie nie zamartwiaj tylko przy najbliższej wizycie po prostu wspomnij lekarzowi prowadzącemu.
|
|
#3351 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez peachella Czas edycji: 2015-08-04 o 11:45 |
|||
|
|
|
#3352 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziekuje za podsuniecie pomyslu z ta tarczyca 😘 Ja tarczycy chyba jeszcze nigdy nie badalam
|
|
#3353 |
|
Konto usunięte
|
Moje rzeczy trochę dostałam trochę kupiłam.Załącznik 6029219
Załącznik 6029220 Załącznik 6029221 Załącznik 6029222 Załącznik 6029223 I moje zakupy internetowe jak dojdą to wstawię zdjęcie. SENSILLO MIĘKKI KOCYK Z APLIKACJĄ LEŚNE ZWIERZĄTKA PUSZYSTY CIEPŁY KOCYK Z APLIKACJĄ 75x100 4 WZORY WINDI KATETER REKTALNY SPOSÓB NA KOLKĘ I GAZY USZTYWNIONY PRZEWIJAK 70x50 NA ŁÓŻECZKO DUŻY WYBÓR ASPIRATOR DO NOSA NOSEFRIDA GRUSZKA FRIDA 4 FILTRY FILTRY WYMIENNE DO ASPIRATORA 10 SZTUK NOSEFRIDA PRZEŚCIERADŁO Z GUMKĄ DO WÓZKA KOŁYSKI 38x80 ŁADNE PRZEŚCIERADŁO NA PRZEWIJAK 70x50 POKROWIEC FROTTE CANPOL BABIES CERATKA HIGIENICZNA PODKŁAD 120x50 PODUSZKA KLIN DO ŁÓŻECZKA UŁATWIAJĄCA ODDYCHANIE SMOCZEK USPOKAJAJĄCY TOMMEE TIPPEE 0-6 WZORY HIT! OKRYCIE KĄPIELOWE 100% BAW.80x80 KAPTUREK RĘCZNIK BABYONO ŁAŃCUSZEK KLIPS ZAWIESZKA SMOCZKA 4 WZORY AKUKU TERMOMETR DO KĄPIELI BEZRTĘCIOWY KĄPIELOWY PRZEŚCIERADŁO FROTTE Z GUMKĄ DO ŁÓŻECZKA 120 x 60 x2 PIELUCHA TETROWA PIELUCHY TETROWE BAW.100% 60x80 x5 BABYONO PIERWSZA SZCZOTECZKA ZĘBÓW + ETUI 723 AKUKU PODKŁAD CERATKOWY GRUBY NA MATERAC 90x120cm MYJKA RĘKAWICA KĄPIELOWA DO KĄPIELI DZIECKA WKŁADKI LAKTACYJNE 64szt KRĄŻKI 50+14 szt AKUKU TOMMEE TIPPEEE SZCZOTKA Z MIĘKKIM WŁOSIEM GRZEBIEŃ BABYONO PŁATKI KOSMETYCZNE DLA NIEMOWLĄT 60szt PIELUCHA TETROWA 70x80 TETRA PIELUCHY TETROWE PL x5 CANPOL SZCZOTKA DO BUTELEK I SMOCZKÓW KOMPLET 2szt AVENT MINI SMOCZEK USPOKAJAJĄCY 0-2 DLA NOWORODKÓW MATERACYK DO KĄPIELI GĄBKA MATA DO WANNY + 3 GĄBKI SÓL FIZJOLOGICZNA DLA NIEMOWLĄT NaCl 0,9% 5x5ml x2 PIELUCHA TETROWA PIELUCHY TETROWE BAW.100% 40x80 x10 KOMPRESY NIEJAŁOWE Z GAZY 5x5 GAZIKI PĘPEK 100szt to już doszło Sensillo Poduszka Klin 37x30 Do Łóżeczka Wózka BIAŁY JELEŃ Balsam do mycia NACZYŃ Butelek 0,5l Tommee Tippee BUTELKA 340ml + Smoczek 3m+ 0%Bpa BELLA HAPPY pieluszki pieluchy *1* NEWBORN 2-5kg GAZIKI alkoholowe do pępuszka _ MIĘCIUTKIE _100szt CLEANIC Dzidziuś Chusteczki New Baby Care 60szt GERATHERM Classic TERMOMETR Bez Rtęciowy LEKARSKI Cleanic PATYCZKI higieniczne Z OGRANICZNIKIEM 60sz TOMMEE TIPPEE BUTELKA 260 ml + 150 ml + SMOCZEK TOMMEE TIPPEE Butelka ANTYKOLKOWA 150+ 260 CZUJNIK Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2016-04-13 o 20:55 |
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
a powiedzcie mi, czy jest tu jakaś alergiczka ?? ja mam alergię, i co rok na wakacjach objawia się tym, że zatyka mi się nos... aktualnie mam zatkaną prawą dziurkę.. o ile w dzień mi to nie przeszkadza, to w nocy myślałam że mnie szlag trafi budzę się co chwile, muszę spać z otwartą buzią i całe wargi mam popękane i wysuszone, a rano się budzę to trampek w buzi. nie stosuję narazie żadnych kropli do nosa bo nie wiem czy mogę ? mam w domu jedynie otrivin, to widzialam w ulotce ze nie mozna stosowac w ciazy..
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z badań tarczycowych robiłam tylko tsh, na początku ciąży.
Jak Wasze maluszki w te upalne dni - są leniwe czy raczej aktywne? Moja wczoraj raczej była leniwa - owszem kopała rano, jak musiałam wstrzymywać mocz
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
Maartucha, wow jaki brzucholek, śliczna sukienka i modelka
![]() fasterka, piękna pamiątka
|
#3357 |
|
Rozeznanie
|
peachella
Teraz sprawdzilam nie mialam robionych. musze pogadac z gin. Jesli taka moja uroda to ja dziekuje
|
#3358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Faktycznie nieciekawie, że na pierwszym miejscu zdanie rodziców, bo ten moment mógłby być optymalny dla nowego kota w stadzie - zdąży się też przyzwyczaić do noworodka. Gorzej, kiedy bierze się kota, a dziecko jest większe - z tych chodzących i chwytających.
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jesli lekarka nie da skierowania to sama sie po prostu wybierz, te badanie nie jest drogie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

Upały straszne. Moje nogi nie zawsze dają radę
Najczęściej są 2 razy większe... Wczoraj miałam jakiegoś pecha. Na dzień dobry ugryzła mnie w nogę mucha końska. Chwilę później osa albo pszczoła w szyję. Nie wiem, co to za stworzenie, bo nie zdążyło zostawić żądła, co oczywiście nie przeszkodziło w spuchnięciu. Na szczęście nie mam alergii na jad. Ale powiem Wam, że jestem oburzona organizacją pomocy medycznej. Byliśmy w miejscu, do którego zjeżdżają się ludzie z całego świata, a w całym obiekcie nie było apteczki, pielęgniarki, kogokolwiek. 1 z babek stojących w kolejce dała mi fenistil do po smarowania szyi. Aż się boję, czym by się to skończyło, gdybym była uczulona. Co za porażka.

i umówiłam się jednak na to usg 3d w środę,mój tata szarpnął się wczoraj tż 2stówki a mężuś stwierdził że na usg będzie
co za ludzie......

Nasz ślub 16.08.2014
Ja uważam, że przy dwóch to jeden więcej nie zrobi żadnej różnicy, a będzie przynajmniej o jedną kocią biedę mniej w schronisku. Tyle, że brak mi argumentów, żeby wszystkich przekonać 

a zaczynałam z 54 kg wiec ja bardzo dużo przytylam, ale rozmawiałam z nią i mówił ze drobne i szczupłe kobiety mogą utyc więcej niz te okraglejsze
mam w domu jedynie otrivin, to widzialam w ulotce ze nie mozna stosowac w ciazy..