Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-04, 11:53   #3361
malinka103
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

cornflower

Dzieki za pomoc 😘 musze sie tym zajac bo nie daje mi to spokoju jesli mi nie da gin to zapisze sie do rodzinnego po skierowanie.

Bo ja szukam w tych swoich wynikach i nic takiego nie mam
Grrr....
Stary 2015-08-04, 11:55   #3362
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Wiem, ze dużo. Po prostu się martwię - z jednej strony mam anemię, jem normalnie (nie za dużo), więc martwi mnie ten skok wagi (czy np. tarczyca nie szaleje). W czw. mam wizytę u edokrynologa, więc dopytam, lekarka na pewno mi coś mądrego doradzi.

Pięknie Fajny patent z sesją brzuszkową, my też o takiej myślimy.
Mam nadzieję że lekarz Cię uspokoi

Co do sesji to też kiedyś myślałam że to fajny pomysł, ale obecnie czuje się bardzo nieatrakcyjnie przez wzrost wagi, cellulit na nogach itp ze chyba to słaby pomysł

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
mojego kuzyna żona urodziła w sobotę, ale się dowiedziałam wczoraj że były komplikacje.... :/ dziecko się zaklinowało, jak je wyciągnęli to już nie oddychało, podłączyli je pod te aparatury całą noc, w stanie ciężkim była kruszynka..kuzyn z żoną tylko płakali... ale podobno w niedziele odlaczyli je i zaczęło samodzielnie oddychać, kurde, mam nadzieję że będzie z nim wszystko dobrze naokoło tylko same złe wieści :/

Przez takie sytuacje naprawdę zaczynam rozważać poród rodzinny..

Biedne malenstwo, trzymam kciuki za nie

Cytat:
Napisane przez malinka103 Pokaż wiadomość
cornflower

Nie no niech sobie gadaja co chca, ja tez uwazam ze wpadka tez nie byla by koncem swiata

A no co do tycia to u mnie tez masakra, tyje i nawet nie wiem z czego. Jem tak jak wczesniej, slodkie jem no ale bez przesady.
Myslicie ze to woda sie tak zatrzymuje. ?
czasami to juz rece zalamuje, dobrze ze nie mam wagi w domu. W czwartek wizyta i az boje sie isc so poloznej na wage.
Ja myślę że to może być woda, nie zamartwiaj się na zapas
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, śliczne brzuszki macie
Mam wrażenie, że mój stanął w miejscu, musiałabym zmierzyć

Co bierzecie na twardnienia brzucha? Ja mam uczucie ciągnięcia od podbrzusza do pępka, oczywiście nie przez cały czas. Np. wczoraj wieczorem przed pójściem spać, dziś jak byłam z psem na spacerze... Biorę maksymalną dawkę Asparginu (6 tabletek) więc mnie to dziwi... dobrze, że jutro mam wizytę u lekarki to zapytam o to.
Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
Generalnie jest myślenie, że koty to zło i zamordują dziecko w nocy i pewnie trzeba będzie już 2 dwa co mamy oddać Ja uważam, że przy dwóch to jeden więcej nie zrobi żadnej różnicy, a będzie przynajmniej o jedną kocią biedę mniej w schronisku. Tyle, że brak mi argumentów, żeby wszystkich przekonać Niestety, zaplanowaliśmy, że do porodu i pewnie mniej więcej przez pierwszy rok Małej mieszkamy u rodziców moich, bo raz, że metraż mają spory, a dwa, że zawsze coś pomogą, i muszę brać pod uwagę ich zdanie
Ja też jestem kociara i nawet nadarzyła się teraz okazja żeby przygarnac 2 koty ale jednak rezygnujemy bo boję się toksoplazmozy. Nasz pierwszy kot jest zresztą kotem którego para oddała jak dowiedziała się ze Beda mieli potomka... Na szczęście ja się od niego nie zarazilam, ale wolę nie ryzykować teraz a szkoda bo bardzo bym chciała mieć kilka kotów. Co do podejścia do dzieci to uważam zupełnie odwrotnie i mam nadzieję że mój kocur się zaprzyjaźni z małą

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
ja wiem, ze z mężem będę tylko się zastanawiam nad osobną salą....
Ja na pewno z mężem chce rodzić, na szczęście on ma takie samo zdanie

Cytat:
Napisane przez maartucha Pokaż wiadomość
Swoją drogą pomyślcie jak to zleci do Listopada i jak fajnie będzie jak zaczna się sypać dobre wieści i foteczki maluchów
Listopad to będzie piękny miesiąc w tym roku
Cytat:
peachella

No ja to tyje od samego poczatku, i nie wazne co bym jadła i w jakich ilosciach. tragedia jakas,mam nadzieje ze przy porodzie to wszystko zejdzie ze mnie :banghead:
Nie zamartwiaj się, jesteś młodziutka i szybko zrzucisz

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-04, 11:56   #3363
malinka103
Rozeznanie

Cytat:
Nawet jesli cokolwiek by było nie tak to w dzisiejszych czasach problem z tarczyca czy też choroba jak kolwiek to nazwać nie jest problemem. Grunt to trafić to dobrego lekarza który nie zafaszeruje nas tabletkami tylko dobierze po prostu odpowiedni rodzaj oraz dawkę. Ja w swoim otoczeniu co i rusz slysze o problemach z tarczyca dlatego wiem, że nie jest to jakiś wiekszy powód to paniki

Jesli lekarka nie da skierowania to sama sie po prostu wybierz, te badanie nie jest drogie
Ja wiem ze to nie koniec świata po prostu zla jestem ze nie dostalam skierowania na takie badanie
Stary 2015-08-04, 11:57   #3364
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Moje rzeczy trochę dostałam trochę kupiłam.Załącznik 6029219

Załącznik 6029220

Załącznik 6029221

Załącznik 6029222

Załącznik 6029223

I moje zakupy internetowe jak dojdą to wstawię zdjęcie.
SENSILLO MIĘKKI KOCYK Z APLIKACJĄ LEŚNE ZWIERZĄTKA
PUSZYSTY CIEPŁY KOCYK Z APLIKACJĄ 75x100 4 WZORY
WINDI KATETER REKTALNY SPOSÓB NA KOLKĘ I GAZY
USZTYWNIONY PRZEWIJAK 70x50 NA ŁÓŻECZKO DUŻY WYBÓR
ASPIRATOR DO NOSA NOSEFRIDA GRUSZKA FRIDA 4 FILTRY
FILTRY WYMIENNE DO ASPIRATORA 10 SZTUK NOSEFRIDA
PRZEŚCIERADŁO Z GUMKĄ DO WÓZKA KOŁYSKI 38x80 ŁADNE
PRZEŚCIERADŁO NA PRZEWIJAK 70x50 POKROWIEC FROTTE
CANPOL BABIES CERATKA HIGIENICZNA PODKŁAD 120x50
PODUSZKA KLIN DO ŁÓŻECZKA UŁATWIAJĄCA ODDYCHANIE
SMOCZEK USPOKAJAJĄCY TOMMEE TIPPEE 0-6 WZORY HIT!
OKRYCIE KĄPIELOWE 100% BAW.80x80 KAPTUREK RĘCZNIK
BABYONO ŁAŃCUSZEK KLIPS ZAWIESZKA SMOCZKA 4 WZORY
AKUKU TERMOMETR DO KĄPIELI BEZRTĘCIOWY KĄPIELOWY
PRZEŚCIERADŁO FROTTE Z GUMKĄ DO ŁÓŻECZKA 120 x 60 x2
PIELUCHA TETROWA PIELUCHY TETROWE BAW.100% 60x80 x5
BABYONO PIERWSZA SZCZOTECZKA ZĘBÓW + ETUI 723
AKUKU PODKŁAD CERATKOWY GRUBY NA MATERAC 90x120cm
MYJKA RĘKAWICA KĄPIELOWA DO KĄPIELI DZIECKA
WKŁADKI LAKTACYJNE 64szt KRĄŻKI 50+14 szt AKUKU
TOMMEE TIPPEEE SZCZOTKA Z MIĘKKIM WŁOSIEM GRZEBIEŃ
BABYONO PŁATKI KOSMETYCZNE DLA NIEMOWLĄT 60szt
PIELUCHA TETROWA 70x80 TETRA PIELUCHY TETROWE PL x5
CANPOL SZCZOTKA DO BUTELEK I SMOCZKÓW KOMPLET 2szt
AVENT MINI SMOCZEK USPOKAJAJĄCY 0-2 DLA NOWORODKÓW
MATERACYK DO KĄPIELI GĄBKA MATA DO WANNY + 3 GĄBKI
SÓL FIZJOLOGICZNA DLA NIEMOWLĄT NaCl 0,9% 5x5ml x2
PIELUCHA TETROWA PIELUCHY TETROWE BAW.100% 40x80 x10
KOMPRESY NIEJAŁOWE Z GAZY 5x5 GAZIKI PĘPEK 100szt
to już doszło
Sensillo Poduszka Klin 37x30 Do Łóżeczka Wózka
BIAŁY JELEŃ Balsam do mycia NACZYŃ Butelek 0,5l
Tommee Tippee BUTELKA 340ml + Smoczek 3m+ 0%Bpa
BELLA HAPPY pieluszki pieluchy *1* NEWBORN 2-5kg
GAZIKI alkoholowe do pępuszka _ MIĘCIUTKIE _100szt
CLEANIC Dzidziuś Chusteczki New Baby Care 60szt
GERATHERM Classic TERMOMETR Bez Rtęciowy LEKARSKI
Cleanic PATYCZKI higieniczne Z OGRANICZNIKIEM 60sz
TOMMEE TIPPEE BUTELKA 260 ml + 150 ml + SMOCZEK
TOMMEE TIPPEE Butelka ANTYKOLKOWA 150+ 260 CZUJNIK
Boooziu ile butelek i sprzętu na pierwszej fotce jakbyś się spodziewała min trojaczków ja mam jedną butelkę malutką, ale planuje kp więc mi ten cały ambaras odchodzi
Stary 2015-08-04, 11:57   #3365
poznanianka1990
Zakorzenienie

magdalena111111, wow, sporo już tego masz W sumie to ja też mam dużo, chociażby z warsztatów Mamy takie same nożyczki z cążkami, tzn. ja mam żółte, ale widzę, że w Pepco kupione

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi, czy jest tu jakaś alergiczka ??

ja mam alergię, i co rok na wakacjach objawia się tym, że zatyka mi się nos... aktualnie mam zatkaną prawą dziurkę.. o ile w dzień mi to nie przeszkadza, to w nocy myślałam że mnie szlag trafi budzę się co chwile, muszę spać z otwartą buzią i całe wargi mam popękane i wysuszone, a rano się budzę to trampek w buzi. nie stosuję narazie żadnych kropli do nosa bo nie wiem czy mogę ? mam w domu jedynie otrivin, to widzialam w ulotce ze nie mozna stosowac w ciazy..
Ja jestem alergikiem. Moja alergolog zamiast areozolu do nosa Fanipos, który stosowałam przed ciążą kazała mi brać Rhinocort, a ginekolog potwierdziła, że mogę. Mam co prawda ten o lżejszej dawce (32mg), ale ten 64mg podobno też można stosować. I na duszności można Cortare (ja orzed ciążą miałam częste duszności, ale to nie astma tylko nadreaktywność oskrzeli, na szczęście w ciąży nie mam ich w ogóle). Moja ginekolog mówiła mi, że jeśli mi puchną usta po zjedzeniu niektóych potraw (niestety w ciąży często mnie to spotyka, choć ostatnio tfu tfu jest cisza) to mogę brać Zyrtec, natomiast moja alergolog powiedziała, że na własną odpowiedzialność, bo w ciąży leki antyhistaminowe są zakazane. A moja ginekolog mówi, że oni w szpitalu podają. Ale skoro alergolog powiedziała, że nie to jej słucham.
I mam tak samo jak Ty - w dzień tylko psikam (nawet nie zawsze), ale w nocy to jest jakaś masakra, nos zapchany, często śpię z otwartą buzią i potem mam wysuszone usta (aż strupy mi się robią, co początkowo myślałam, że to opryszczka), a dziś w nocy obudziłam się przez to z bólem gardła, bo mieliśmy okno otwarte...
Ktoś mi też mówił, że Nasivin soft jest dozwolony w ciąży, ale nie pytałam o to alergologa, więc nie jestem pewna na 100%. Na pewno ten Rhinocort, ale on jest na receptę.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 12:01   #3366
malinka103
Rozeznanie

Iclosemyeyes

Mam nadzieje ze bedzie tak jak mowisz 😘
Stary 2015-08-04, 12:03   #3367
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Kochana, ja jestem alergiczką i wiem co czujesz, cały czerwiec i połowę lipca miałam "z głowy" ja stosowałam krople prenalen a jak było już bardzo źle to wpuszczałam jedną kroplę (i to na noc) otrivenu dla dzieci, niestety trzeba przez to przejść, no chyba że pójdziesz do alergologa, ale ja już w tej kwestii nie doradze, bo nie szłam, stwierdziłam, że zacisnę poślady i dam radę
ja też zaciskam poślady narazie, już od jakiś dwóch tygodni :P i mogłabymn wytrzymac do konca ciazy, tylko czy to nie zaszkodzi dziecku ? ze ma troche utrudniony doplyw tlenu, przez moje felerne dziury w nosie :P

Cytat:
magdalena111111, wow, sporo już tego masz W sumie to ja też mam dużo, chociażby z warsztatów Mamy takie same nożyczki z cążkami, tzn. ja mam żółte, ale widzę, że w Pepco kupione

Ja jestem alergikiem. Moja alergolog zamiast areozolu do nosa Fanipos, który stosowałam przed ciążą kazała mi brać Rhinocort, a ginekolog potwierdziła, że mogę. Mam co prawda ten o lżejszej dawce (32mg), ale ten 64mg podobno też można stosować. I na duszności można Cortare (ja orzed ciążą miałam częste duszności, ale to nie astma tylko nadreaktywność oskrzeli, na szczęście w ciąży nie mam ich w ogóle). Moja ginekolog mówiła mi, że jeśli mi puchną usta po zjedzeniu niektóych potraw (niestety w ciąży często mnie to spotyka, choć ostatnio tfu tfu jest cisza) to mogę brać Zyrtec, natomiast moja alergolog powiedziała, że na własną odpowiedzialność, bo w ciąży leki antyhistaminowe są zakazane. A moja ginekolog mówi, że oni w szpitalu podają. Ale skoro alergolog powiedziała, że nie to jej słucham.
I mam tak samo jak Ty - w dzień tylko psikam (nawet nie zawsze), ale w nocy to jest jakaś masakra, nos zapchany, często śpię z otwartą buzią i potem mam wysuszone usta (aż strupy mi się robią, co początkowo myślałam, że to opryszczka), a dziś w nocy obudziłam się przez to z bólem gardła, bo mieliśmy okno otwarte...
Ktoś mi też mówił, że Nasivin soft jest dozwolony w ciąży, ale nie pytałam o to alergologa, więc nie jestem pewna na 100%. Na pewno ten Rhinocort, ale on jest na receptę.
oo dzięki ! ja idę na wizytę za tydzień (dopiero), ale powiem jej o tym, może mi wypsize recepte. ja przez ten zatkany nos nie mogę spać, budzę się co chwile, dzisiaj już mi się ryczeć chciało i chodziłam i jęczałam o 4 nad ranem a Tż tylko do mnie " co tak płaczesz jak dziecko ?"

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-04, 12:08   #3368
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Co do sesji to też kiedyś myślałam że to fajny pomysł, ale obecnie czuje się bardzo nieatrakcyjnie przez wzrost wagi, cellulit na nogach itp ze chyba to słaby pomysł

Nasz pierwszy kot jest zresztą kotem którego para oddała jak dowiedziała się ze Beda mieli potomka... Na szczęście ja się od niego nie zarazilam, ale wolę nie ryzykować teraz a szkoda bo bardzo bym chciała mieć kilka kotów. Co do podejścia do dzieci to uważam zupełnie odwrotnie i mam nadzieję że mój kocur się zaprzyjaźni z małą
Myślałam o sesji brzuszkowej bez pokazywania ciała - tzn. plener, ładna sukienka Bo fakt, ciało nie jest idealne, ale tutaj nie musiałabym epatować wszystkimi niedoskonałościami

Trzymam kciuki, żeby kocur dogadał się z małą
Jak nie złapałaś tokso od kota (który nie wychodzi), to niewielka szansa, żebyś od niego złapała. Wszyscy demoniują koty, a spore ryzyko zarażenia jest przy niemywtych owocach, warzywach czy kontakcie z gołębiami.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 12:39   #3369
cynamon_
Zakorzenienie

Czekolada, tez się o to martwilam ale jak już było bardzo źle to wybierałam właśnie te krople dla dzieci co by była najmniejsza dawka leku, aptekarka tez mnie uspokajala ze to działa tylko miejscowo i nie mam się az tak martwić tym
Stary 2015-08-04, 12:42   #3370
Amelia16
Zadomowienie

Cześć Mamusie
ja znów tylko przelotem, spalił mi się ostatnio zasilacz do laptopa... Na szczęście Mąż już dokupił nowy i jak tylko odkopię się z wyprawki to będę na bieżąco, tymczasem pozdrawiam z góry pranio-prasowania
Stary 2015-08-04, 13:13   #3371
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Cześć dziewczyny

malinka kurde ja teraz spojrzałam i też nie mam zrobionego TSH itd i sobie pójdę chyba to zrobić.
Ja też sporo przytyłam. Ostatnio po 5 tyg od wizyty przytyłam 4kg!..Teraz po 4 tyg pójdę do lekarza i zobaczę ile już mam na wadze. A jem normalnie, nie rzucam się na jedzenie.. Podobno woda tak zostaje w organiźmie. Widzę, że to woda bo na nogach mi się zrobił cellulit..

A ja dorwałam wczoraj od znajomej mojej znajomej wanienke ze stojakiem i mate edukacyjną.
ale magdaleny i całej reszty nie pobiję! Jestem w tyle Dopiero mi się załączyły szaleństwa zakupowe..ale na spokojnie.

A co do brzucha to mi twardniał bardzo...ale od 4 dni biorę magnez TRI jakiś tam i jest o niebo lepiej, prawie wcale nie twardnieje.

A dzidzia się rusza dziś spokojniej niż ostatnio ale czuje ją to dobrze

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 13:13   #3372
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Cześć dziewczyny

malinka kurde ja teraz spojrzałam i też nie mam zrobionego TSH itd i sobie pójdę chyba to zrobić.
Ja też sporo przytyłam. Ostatnio po 5 tyg od wizyty przytyłam 4kg!..Teraz po 4 tyg pójdę do lekarza i zobaczę ile już mam na wadze. A jem normalnie, nie rzucam się na jedzenie.. Podobno woda tak zostaje w organiźmie. Widzę, że to woda bo na nogach mi się zrobił cellulit..

A ja dorwałam wczoraj od znajomej mojej znajomej wanienke ze stojakiem i mate edukacyjną.
ale magdaleny i całej reszty nie pobiję! Jestem w tyle Dopiero mi się załączyły szaleństwa zakupowe..ale na spokojnie.

A co do brzucha to mi twardniał bardzo...ale od 4 dni biorę magnez TRI jakiś tam i jest o niebo lepiej, prawie wcale nie twardnieje.

Przepraszam za post pod postem ale się nie chciało wysłać wcale aż w końcu samo wysłało dwa razy...:/

12.03.2015 II Kreski

Edytowane przez Dzika Ropucha
Czas edycji: 2015-08-04 o 13:21
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 13:53   #3373
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
kasiula mi asystent ciążowy pokazuje dziś 100 dni,kiedyś liczyłam sama to też mi na 4.08 wyszło.

Jak wpadka ale taka z której się przyszli rodzice cieszą to w sumie prawie jak nie wpadka jak dla mnie

Lecę na targ, może uda mi się coś kupić jak nie dla małej to dla siebie.

A sesja u mnie wyszła przypadkiem, po prostu poszliśmy na spacer,koleżanka wzięła aparat chce zrobić jeszcze jedną w dziennym świetle. Nic jej za to nie płacę, ona to lubi to czemu nie korzystać

To ja nie wiem myślałam że idziemy łeb w łeb Masz rację skoro koleżanka się oferuje to aż żal nie skorzystać

Cytat:
Ale maleństwo ! ) Śliczny brzucholek

Wszystkie chyba ruszyły troszkę na słoneczko ale sie rozplywaja od goraca ;P

Koniecznie się pochwal fotkami ! Czekamy na efekty

Ja też muszę męża w końcu zaangażowac to uwiecznienia brzuszka na zdjęciach ale te dni tak uciekają, że wiecznie brakuje na wszystko czasu

Gadaniem nie ma co sie przejmować a juz na pewno w takiej kwestii. Co komu do tego nawet jeśli byście wpadli ?! Ahh ludzie to zawsze węszą, gadają, plotkują i nie ma co brać do siebie tego paplania.

Ja się witam we wtorkowy piękny dzień ! W końcu jest słoneczko
Jestem mega podekscytowana bo wczoraj kupiliśmy wózeczek Mutsy Evo Urban nomad w kolorku light grey, dziś kurier przywiezie łóżeczko Zakupki dla małego przynoszą mi tyle szczęscia i radości, że codziennie mogłabym wszystko dotykać, ogladać zwariowałam :P

A to nasz dwupaczek w 24 tygodniu

Załącznik 6029174

Pochwal się wózkiem i łóżeczkiem

Wow ale ślicznie wyglądasz,po prostu super

Cytat:
super fotka, taka "normalna" zazdroszczę psa! wczoraj w faktach pokazywali dziewczynę, która trenuje tej rasy psy na zawodu frisbee cudne są

Ja mam wiewiórki, ale to nie to samo co psiak

wow, ale laska sukienka fajnie podkreśla brzuszek

właśnie mówią w wiadomościach, że w Ostrowie Wielkopolskim został podrzucony noworodek przed szpital, urodzony miesiąc przed terminem.Maks 2 h po porodzie. Szukają matki co za ludzie......

Wybieracie się na to usg 3d/4d?

Boszz co za ludzie,tyle par nie może miec dzieci a tu takie akcje niewyobrażalne

Ja się wybieram na 3djutro, trzymajcie kciuki żeby Lenka współpracowała i się ładnie do zdjęć ustawiła

Cytat:
Ja z badań tarczycowych robiłam tylko tsh, na początku ciąży.

Jak Wasze maluszki w te upalne dni - są leniwe czy raczej aktywne? Moja wczoraj raczej była leniwa - owszem kopała rano, jak musiałam wstrzymywać mocz W ciągu dnia mało i wieczorem też trochę kopała. Za to dziś po śniadaniu dała popis, że hej

Moje maleństwo dziś spokojne ale ja dopiero od rana usiadłam a wczoraj jak leniuchowałam na łóżku to fikała że aż miło,jeszcze jej puszczałam muzyczkę z płyty z bebi programu ichybaaaachybaaaa jej się podobało chociaż ja i tak nie czuję tych kopniaczków jakoś tak szczególnie mocno

Dziś zakupiłam jagód miałam ambitny plan robić bułeczki drożdżowe ale nie dam rady rozpływam się jutro wstanę wcześniej to się za to zabiorę
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 14:01   #3374
peachella
Rozeznanie

Cytat:
peachella

Teraz sprawdzilam nie mialam robionych. musze pogadac z gin.

Jesli taka moja uroda to ja dziekuje
badanie tsh jest w standardzie więc dziwne, ze Ci go nie zleciła. Moja mama i siostra mają problemy z tarczycą i musiała siostra brać leki w ciąży. Znajome też. Ja na razie mam w normie. Także lepiej skontroluj
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 14:03   #3375
Kasiula8708
Rozeznanie

Zapomnialam dopisać magdalena ło matko ile rzeczy!!!ja narazie tylko ciuszki mam ale po tej wypłacie chyba pomalutku zacznę takie higieniczne rzeczy kupowaćki sobie koszule itp.A kochana powiedz mi tak mniej wiecej ile pieniążków wydałaś na takie apteczne rzeczy???
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 14:03   #3376
malinka103
Rozeznanie

Cytat:
badanie tsh jest w standardzie więc dziwne, ze Ci go nie zleciła. Moja mama i siostra mają problemy z tarczycą i musiała siostra brać leki w ciąży. Znajome też. Ja na razie mam w normie. Także lepiej skontroluj
Taki gin spytam sie na wizycie na pewno a jak nic nie poradzi to pojde zrobie z wlasnej kieszeni to badanie dla swietego spokoju.
Stary 2015-08-04, 14:13   #3377
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Zapomnialam dopisać magdalena ło matko ile rzeczy!!!ja narazie tylko ciuszki mam ale po tej wypłacie chyba pomalutku zacznę takie higieniczne rzeczy kupowaćki sobie koszule itp.A kochana powiedz mi tak mniej wiecej ile pieniążków wydałaś na takie apteczne rzeczy???
na apteczne to niewiele, bo dopiero kupiłam opakowanie wkładek laktacyjnych i dwa opakowania tych wilgotnych chusteczek. Sporo próbek dostaję od położnej - w zasadzie co tydzień reklamówka próbek, także mam zapas np. olliatum do kąpieli spory itd.

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 14:48   #3378
india_love
Raczkowanie

Cytat:
A no co do tycia to u mnie tez masakra, tyje i nawet nie wiem z czego. Jem tak jak wczesniej, slodkie jem no ale bez przesady.
Myslicie ze to woda sie tak zatrzymuje. ?
czasami to juz rece zalamuje, dobrze ze nie mam wagi w domu. W czwartek wizyta i az boje sie isc so poloznej na wage.
Ją mam 12 kg na plusie już. Jem jak przed ciążą ale widzę po udach, że to raczej woda się tak odkłada. Cytując ,,Lejdis,, to moja dupa ma własne zachowania motoryczne i szyderczo mi dynda
[QUOTE=malinka103;52301277]

No ja to tyje od samego poczatku, i nie wazne co bym jadła i w jakich ilosciach. tragedia jakas,mam nadzieje ze przy porodzie to wszystko zejdzie ze mnie :banghead:[/QUOTE ]

Moja mama przybyła w ciąży 30 kg a po porodzie zeszło może z 10

Cytat:

Jak Wasze maluszki w te upalne dni - są leniwe czy raczej aktywne? Moja wczoraj raczej była leniwa - owszem kopała rano, jak musiałam wstrzymywać mocz W ciągu dnia mało i wieczorem też trochę kopała. Za to dziś po śniadaniu dała popis, że hej
Sambor szaleje tylko poniżej 25 st. C

Cytat:

Ja też jestem kociara i nawet nadarzyła się teraz okazja żeby przygarnac 2 koty ale jednak rezygnujemy bo boję się toksoplazmozy. Nasz pierwszy kot jest zresztą kotem którego para oddała jak dowiedziała się ze Beda mieli potomka... Na szczęście ja się od niego nie zarazilam, ale wolę nie ryzykować teraz a szkoda bo bardzo bym chciała mieć kilka kotów. Co do podejścia do dzieci to uważam zupełnie odwrotnie i mam nadzieję że mój kocur się zaprzyjaźni z małą

Toxoplazmozą nie powinniśmy się przejmować jeśli dbamy o mycie warzyw czy kupowanie sprawdzone go mięsa. O wiele poważniejszym problemem odzwierzęcym jest toxocaroza. Można się nią zarazić zarówno od psów i kotów. Problem jest przemilczany w mediach niestety. Toxocary to nicienie, które u człowieka mogą zalęgnąć się np w wątrobie i mózgu. Mogą też przeniknąć do płodu. Bardzo wiele jaj toxocar można znaleźć w piaskownicach. Ostatnio robiono badania piasku z piaskownicach, chyba w Krk. Okazało się, że w 60 procentach piaskownic są jaja tych nicieni
Przeżyłam ogromny stres gdy okazało się, że naszą ukochaną kotka ma to g...a jeszcze większy kiedy czekałam na moje wyniki na obecność przeciwciał z Sanepidu. Na szczęście wszystko jest ok że mną. Tyle, że moje kocie biedactwo na to umarło Taki był mój 15 TC
Uważajcie dziewczyny, szczególnie te które mają małe dzieci. Na rękach można przenieść najwięcej zarazy.
Po tej historii weterynarz poleciła mi odrobaczanie domowych zwierzaków co 3 miesące, szczególnie kiedy w domu pojawi się niemowlę. Mam w domu jeszcze dwa psy więc tym bardziej muszę uważać...
Stary 2015-08-04, 15:01   #3379
fasterka90
Zadomowienie

Magdalena ale wielka wyprawka! Dużo tego!
Martucha śliczne wyglądasz

Co do sesji to mi się takie rozbierane itp nie podobają. Właśnie takie zwykłe w plenerze, w sukience

Kupiłam dziś biustonosze do karmienia, sukienkę w której wyglądam jak w namiocie i czapeczki dla małej.

Mój tz w drodze do Niemiec,już długo nie odpisuje,jego koledzy też nie,zaczynam się martwić
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 15:27   #3380
malinka103
Rozeznanie

India_love

No to jedziemy na tym samym wozku u mnie uda wołaja o pomste do nieba smaruje kremami ale nic nie schodzi.

Wiem ze wszystko nie zejdzie,ale chociaz 3/4 niech spadnie :banghead:
Stary 2015-08-04, 15:28   #3381
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość

Toxoplazmozą nie powinniśmy się przejmować jeśli dbamy o mycie warzyw czy kupowanie sprawdzone go mięsa. O wiele poważniejszym problemem odzwierzęcym jest toxocaroza. Można się nią zarazić zarówno od psów i kotów. Problem jest przemilczany w mediach niestety. Toxocary to nicienie, które u człowieka mogą zalęgnąć się np w wątrobie i mózgu. Mogą też przeniknąć do płodu. Bardzo wiele jaj toxocar można znaleźć w piaskownicach. Ostatnio robiono badania piasku z piaskownicach, chyba w Krk. Okazało się, że w 60 procentach piaskownic są jaja tych nicieni
Przeżyłam ogromny stres gdy okazało się, że naszą ukochaną kotka ma to g...a jeszcze większy kiedy czekałam na moje wyniki na obecność przeciwciał z Sanepidu. Na szczęście wszystko jest ok że mną. Tyle, że moje kocie biedactwo na to umarło Taki był mój 15 TC
Uważajcie dziewczyny, szczególnie te które mają małe dzieci. Na rękach można przenieść najwięcej zarazy.
Po tej historii weterynarz poleciła mi odrobaczanie domowych zwierzaków co 3 miesące, szczególnie kiedy w domu pojawi się niemowlę. Mam w domu jeszcze dwa psy więc tym bardziej muszę uważać...
Ojejku straszne ze spotkało to Twojego kota i to jeszcze jak byłaś w ciąży mój kocur na szczęście w ogóle nie wychodzi z domu i nie je surowego mięsa, ale sprawdzę sobie w domu kiedy go odrobaczalismy i pójdę jakoś niedługo znowu. A Twój kotek był wychodzący? Zarazenie dawało jakieś wyraźne objawy?

Co do toxoplazmozy to nie obawiam się jej wcale w kontekście własnego kota, bo uważam że skoro przed ciążą mnie nie zarazil, to w ciąży ryzyko praktycznie nie istnieje, bardziej chodziło mi o to że wolałabym teraz nie przygarniac nowego kota pod swój dach.

Stary 2015-08-04, 15:46   #3382
malinka103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

O jakos mi gdzies umknal twoj post.

U mnie w czwartek.minie 7tyg od ostatniej wizyty jak sie wazylam
Strach taki stanac na wadze ze masakra. Wlasnie mi idzie wszystko w brzuch i uda. Uda wygladaja tak jakby przeszly przez jakas wojne taki celulit.

Miejmy nadzieje ze to tylko woda.:banghead:
Stary 2015-08-04, 15:57   #3383
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

Dziękuję wszystkim za miłe słowa

Mój maluszek rano dziś poszalał no i w nocy o 5 to tak mnie wybitnie rozbudził, że nie wiedziałam juz co ze soba robic. Teraz jest aktualnie cisza

Co to wóżeczka to czekamy jak do nas przyjedzie ale pozniej wkleje fotke producenta

Łóżeczko kupiliśmy takie http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...561243004.html

RGB+seat+Evo+urban+nomad+b-light+grey-pers+komplett.jpg

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 16:08   #3384
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Ojejku straszne ze spotkało to Twojego kota i to jeszcze jak byłaś w ciąży mój kocur na szczęście w ogóle nie wychodzi z domu i nie je surowego mięsa, ale sprawdzę sobie w domu kiedy go odrobaczalismy i pójdę jakoś niedługo znowu. A Twój kotek był wychodzący? Zarazenie dawało jakieś wyraźne objawy?

Co do toxoplazmozy to nie obawiam się jej wcale w kontekście własnego kota, bo uważam że skoro przed ciążą mnie nie zarazil, to w ciąży ryzyko praktycznie nie istnieje, bardziej chodziło mi o to że wolałabym teraz nie przygarniac nowego kota pod swój dach.

Moja India wychodziła tylko przed dom na ganku poleżeć. Bardzo możliwe, że psy mogły coś na łapach do domu wnieść a kotka przez nie złapała te toxocary. Na koniec okazało się, że ma też w sobie aktywny wirus kociej białaczki i to ją w wykończyło bidulkę. Ale mądra była maleńka bo jak już chorowała to całkowicie się od nas odizolowała, nie chcąc nas chyba zarazić. A wcześniej bardzo lubiła na moim ciążowym brzuchu spać. Taką przytulaśna była. Tak mi mojego Słoneczka brakIndia była takim naszym remedium na brak naszego własnego dziecka. Wzięliśmy ją bo już całkiem straciliśmy nadzieję na potomstwo. I po paru miesiącach zaszłam w ciążę. Ponoć jest na wsiach taki przesąd, że jeśli w małżeństwie jest kot to i dziecko będzie. I tak się stało.
Mimo, że brak mi kicia w domu to następca Indii pojawi się u nas dopiero po porodzie.
Stary 2015-08-04, 16:14   #3385
wonderka
Zadomowienie

Ale u mnie upał, nie wiem jak wy ale mam płytki oddech i Strasznie się mecze. Mała chyba to czuje to wierci się strasznie.
Ja ostatnie dni planowałam wyjazd, robimy objazdówke przez Kopenhaga, Hamburg i kilka dni w Amsterdamie. Mam nadzieje, ze dam rade i ze kierunek dobry wybrałam i nie będzie tam skwaru.

Magdalena ale zakupy, super. Kupowałaś na allegro? Polecisz sprzedawcę?
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 16:30   #3386
lexie42
Zakorzenienie

Co do tarczycy to ja się leczę na niedoczynność i teraz w ciąży praktycznie co miesiąc mam kontrolę. Biorę leki, które miminalnie zwiększyła mi lekarka i jest wszystko dobrze.

A moja corcia na tych wakacjach coś się rozleniwila kopie ale słabiej niż zawsze. Chociaż tutaj dużo spacerujemy to pewnie co chwila śpi
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 16:32   #3387
wonderka
Zadomowienie

Ja tarczycę miałam badane 3 razy, jutro znowu, nigdy się na nie musiałam leczyć ale jest kontrolowana w trakcie ciąży u mnie bardzo.

Za tydzień mam wizytę, ciekawe ile moja mała urosła.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 16:43   #3388
201604151126
Konto usunięte

Za to co na allegro z tej listy to wydalam cos ponad 500zl i kupilam u sprzedawców świat_dziecka i asplanet i myślę ze świat dziecka ma niezle ceny bo porownywalam z innymi a asplanet ma najtańsze botelki tommy tippee, a jeśli chcecie tanie koszule i biustonosze to u wesoly-hubercik bo ja je i tak użyje tylko do szpitala to tak na raz można tanie kupic.

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Tanie ciuszki znalazłam u robik_radom ale tam nie kupowalam bo kupilam parę kompletów w Tesco a resztę to te co dostalam, może jeszcze cos w pepco kupie.
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 16:44   #3389
peachella
Rozeznanie

Cytat:
India_love

No to jedziemy na tym samym wozku u mnie uda wołaja o pomste do nieba smaruje kremami ale nic nie schodzi.

Wiem ze wszystko nie zejdzie,ale chociaz 3/4 niech spadnie :banghead:
Ja na nogach też mam mega cellulit, pogłebił mi się ostatnio. Ale to normalne
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 17:35   #3390
fasterka90
Zadomowienie

Też mam cellulit okropny a nigdy nie miałam, smaruje się ale zdaje mi się że i tak coraz większy tsh miałam badane tylko na samym początku ciąży, a kiedyś leczylam się na tarczyce -od połowy podstawówki do końca liceum.
Moja mała bardzo aktywna, kopie cały czas,aż się zastanawiam czy to normalne czasami,babcia mówi że tato tak nie kopał

Wracałam z zakupów z tatą i jego żoną, spotkali jej znajomą, cośtam rozmawiali i w końcu ta babka pyta "a co to za dziecko z Wami?". Tak,chodziło o mnie...
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości