Scent Bar LVII - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-03, 23:56   #1531
megilla
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LVII

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
A czy to w ogóle jest jakiś sens rozstrząsać co na zimę, a co na lato, skoro wiele zalezy od inwywidualnych upodobań, punktów widzenia i tego, jak sie jakiś zapach rochodzi na czyjejś skórze?
ja np. sama nie uznaje takich podziałów. Używam przez wszystkie pory roku po równo flaszki, jakie posiadam. W zaleźności li tylko od nastroju i ochoty
Ja w sumie też, ale mam kilka typowo letnich, np. ogródek śródziemnomorski, którch uzywam tylko jak jest ciepło. Trudno mi było znaleźć coś takiego, bo zawsze mnie ciągnie do cięższych woni.

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
bo to zlezy tez od skóry, Angel zimą pachnie na mnie metalicznie z domieszką kamfory , w ciepłych miesiącach lepiej ale metaliczne nutki i tak wychodzą

może na Tobie ładnie pachnie zimą , co do wyboru , jak masz nosić zimą jeden zapach to może lepiej Givenchy bo nie jest takim killerem i łatwiej go dopasować do róznych okazji , a jak masz więcej " zimowych " to bierz Angela skoro na Tobie dobrze się układa , generalnie to piękny zapach

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

ma powody, ma , czwarty miesiąc
Ech, chciałabym używać jednego lub dwóch zapachów, ale nie wiem, czy potrafiłabym wrócić do tego stanu umysłu Ten ma być kolejnym w kolekcji. Trzymam kciuki za wnuka

Dzieki za Wasze porady

Edytowane przez megilla
Czas edycji: 2015-08-04 o 00:00
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 01:21   #1532
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Dobrej nocki wszystkim i miłego poranka
Stary 2015-08-04, 08:10   #1533
neska951
Zakorzenienie

Joł joł baru snad ciepeła

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
oba mi sie podobają, a wybrac mogę tylko jeden :P
Ale tu się nie da....

Dostałam sampla Fragonard Etoile .... To jest cuś takiego jak nasze FM ?

---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
nie , a rzucisz tytuł ? Egzorcyzmy to ciekawa rzecz i bardzo delikatna bo na granicy rzekłabym wielu stanów świadomości - choroby psychicznej , choroby o podłożu organicznym i rzeczy niezbadanych .
Tylko nie oglądajcie na noc ...

https://www.youtube.com/watch?v=AN3HvPLVruw

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ----------

Cytat:
Neska - obejrzałam do końca . No i tak : film z gatunku psychologiczno-dramatycznych co miał mieć głębokie przesłanie ale nie wyszło , bo konkluzja jest krótka : jej się zachciało , on skorzystał , tylko żadne nie pomyślało o skutkach końcówka z tymi wspomnieniami młodości mocno naciągana , bo Coco do końca życia twierdziła , że jedynym mężczyzną jakiego naprawdę kochała był Boy Capelle , Strawiński miał kupę kochanek i drugą żonę po śmierci Katii , a że przypadkiem w tym samym roku przenieśli się na tamten świat to jeszcze nie powód do takich fsruszających ujęć . Poza tym damska piżama w latach 20 nie była strojem do spania , a domowym strojem niezobowiązująco-odpoczynkowym, w którym na przykład spędzało się czas w ogrodzie , po plaży , przyjmowało się nieformalną wizytę przyjaciółki . To jest rok 1921 , więc jeszcze króluje koszula nocna . I w ogóle co do romansu Chanel i Strawińskiego - czytałam biografię Chanel i tego nie pamiętam , natomiast gdzieś mi wpadła w oko informacja , że ani ona ani on nigdy nic na ten temat nie powiedzieli i nie ma na to żadnych twardych dowodów , ale jak było naprawdę - nie mam pojęcia . W ogóle Chanel po śmierci Boya nie angażowała się w żadne , poza krótkotrwałymi , związki , a i to niezbyt wiele , bo raz że to co pisałam na początku , dwa - była regularną pracoholiczką jakbyśmy dziś powiedzieli , praca była dla niej sensem , istotą i celem życia , żaden facet nie miał szansy z pracą wygrać .
Generalnie mnie za mało tła obyczajowego , nie wiadomo kto , skąd jak i dlaczego , nie wiadomo kto jest kim , dlaczego Chanel ni stąd i zowąd proponuje mu chałupę a on się zgadza - najwyraźniej autor założył , że wszyscy są obcykani w temacie emgiracji rosyjskiej w Paryżu po rewolucji oraz jej związków ze sferami artystycznymi tegoż Paryża . Na przykład - czy w filmie chociaż raz pada nazwisko Misi Sert i wiadomo kto to jest ? pojawia się dopiero w końcowych napisach , w trakcie filmu nic nie wiadomo o tym , że była to serdeczna przyjaciółka Chanel , egeria i muza wielu artystów przełomu stuleci i dwudziestolecia międzywojennego i bardzo istotna postać tego okresu . Ot , łazi jakaś kobita i nie wiadomo kto i po co .

Strawińskiego też wzięli pożal się Boże , mnie przypomina Fredka Merkurego skrzyżowanego z negatywnym bohaterem "Commanda" https://www.google.pl/search?q=comma...UMFoWNLxpgM%3A Strawiński - akurat trafiłam zdjęcie z roku romansu -wyglądał tak https://www.google.pl/search?q=igor+...cxRndk1Ls_M%3A no jakby niepodobny do Mikkelsena

Natomiast bardzo mi się podoba fryzurka Chanel
Mam podobne odczucia co do wątku obyczajowego, miał być skandal a wyszła miernota...Co do Strawińskiego to dobór aktora uważam za dobry, aktor miał w twarzy coś z maniery Strawińskiego, oglądałam o nim film dokumentalny identyczna mimika, czyli prawie jej brak
Ogólnie film bardzo miły dla oka, fajne kadry,montaż itp.

A oglądałyście

http://www.filmweb.pl/film/Niebezpie...da-2011-555859
Stary 2015-08-04, 08:11   #1534
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny!
mam fragrantyczny dylemat co do zapachu na zime: Angel EDT czy Ange ou Demon EDP?
pozdrawiam
Angel bo AoD nie lubię!
Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 09:05   #1535
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie dziś upał się zrobił w sobotę ma być 40 , hmmmm

że upał, to dobrze, ale będzie się źle piło idzie ktoś na konwent fantasy w ten weekend?

A dzisiaj imprezę nad Wisłą po pracy mamy. Oczywiście z opcji siatkówka plazowa + piwo wybieram to drugie
Stary 2015-08-04, 09:23   #1536
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

że upał, to dobrze, ale będzie się źle piło idzie ktoś na konwent fantasy w ten weekend?
Przynajmniej jedna mnie rozumie

Maja, pożarłam drugiego toma a konwent, żeby nie był w weekend, to bym może i poszła - ale przy tej pogodzie to raczej zalegnę na balkonie z trzecią częścią

Na zimę tylko Angel - ale nie EDT, to są popłuczyny
Stary 2015-08-04, 09:34   #1537
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
idzie ktoś na konwent fantasy w ten weekend?
Jakby nie było stu stopni to bym może i poszła
Stary 2015-08-04, 10:04   #1538
Parabelka
Panaroja

snad wody mineralnej
Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość

Tylko nie oglądajcie na noc ...

https://www.youtube.com/watch?v=AN3HvPLVruw

Mam podobne odczucia co do wątku obyczajowego, miał być skandal a wyszła miernota...Co do Strawińskiego to dobór aktora uważam za dobry, aktor miał w twarzy coś z maniery Strawińskiego, oglądałam o nim film dokumentalny identyczna mimika, czyli prawie jej brak
Ogólnie film bardzo miły dla oka, fajne kadry,montaż itp.

A oglądałyście
http://www.filmweb.pl/film/Niebezpie...da-2011-555859
1.obejrzę w chałupie , bo mi się nie łotwiera
2.no tak uboga mimika to fakt , ale było to trochę nudnawe w efekcie, bo oboje z Coco jak te kołki , co i rusz najazd na bezmyślne martwe oblicza do tego wg mnie supełnie od czapy wtręty z magazynu Coco jak personel opiernicza , całkowicie bez związku z całą fabułą najlepiej wg mnie wypadła Katia , jedyna postać w całym filmie mająca w sobie trochę życia i wiarygodności . Ogląda się miło , ładne wnętrza (z kostiumami już gorzej) , ale można było to zrobić lepiej
3.też w chałupie zobaczę

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:

A dzisiaj imprezę nad Wisłą po pracy mamy. Oczywiście z opcji siatkówka plazowa + piwo wybieram to drugie
1.co do upału co do picia - zależy co
2.ja bym wybrała opcję trzecią - leżak

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 10:12   #1539
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
ale w cionszy to raczej nie powinny , raczej wręcz przeciwnie - się wyładnić i zagęścić powinny , nie masz jakiegoś niedoboru , żelaza np
jednym podobno cionża służy na włosy a innym nie, ja jestem w tej drugiej grupie widocznie
niedoborów nie mam
Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Przecież lata tak naprawdę jeszcze nie było - upalne dni mogę policzyć na palcach. Jedna ręka mi chyba nawet do tego wystarczy. Ja wiem, kwestia gustu, nie każdy lubi, ale w tym roku pogoda była raczej na pończochy, marynarki i pełne buty, a nie na letnie kiecki...

Zresztą, ja w zasadzie powinnam mieć w pogodę, i tak tyle jej widzę i czuję co w weekend.
u nas naprawdę w lipcu było praktycznie cały czas gorąco, z małymi przerwami na odpoczynek od skwaru
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

No, nareszcie zostałam znowu tą ciocią Jeszcze K wczoraj była z TŻ (a moim kuzynem) tutaj, późnym popołudniem pojechali do domu pod Wrocław, a dziś rano już dziecko na świecie.

Cytat:
Odpoczywam teraz po wycieczce rowerowej. A TŻ strzelił focha, bo na obiad paella (sam był przy kupowaniu i nawet pytałam, czy mam brać), a on się nie przygotował psychicznie na te owoce morza

Cytat:

Trzymajta kciuki, chyba znalazłam domek dla podwórkowego kociaka, ale jeszcze wszystko trzeba dograć Sama bym go brała jakby nie moja aspołeczna Halina

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość

wrzucam fote z rana w świetle dziennym , chociaz lampa ciut doświetliła
naprawdę super
Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Jestę, jestę - super zadowolona!
Fryzjerka - w tym samym zakładzie, co była ta "moja", ktora odeszła, powiedziała, że nie po to zapuszczałam, żeby teraz obcinać, i żeby zlikwidować wszystkie przerzedy musiałabym się ciachnąć na krótko - bessęsu. Więc tylko te, co nie trzymały linii ruszyła, odświeżyła końcówki, nadała kształt - ale z długości nie znikła nic - magia! I powiedziała, że powoli się włosy zagęszczą, i kiedy zobaczę, że trzeba odświeżyć, to żeby przyjść.
Powiedziała, że tył się wzniesie, i by więcej nie cięła - ale ja ciutek chcę skrócić, żeby skos był większy, jak do niej z Guciem i Wojtkiem pójdę

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Angel bo AoD nie lubię!

Znad soczku
dziś z okazji tour de pologne nie ruszam sie z domu, bo ulice mamy pozamykane

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 10:44   #1540
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Przynajmniej jedna mnie rozumie

Cytat:
Maja
Cytat:
, pożarłam drugiego toma
mi zostały 2 opowiadania
a potem zabieram się za 3 część - tym razem już cała powieść
Oj, oby Wegner rozpisał dłuuuga serię, bo nie chce, zeby to kiedykolwiek się kończyło
Cytat:
Jakby nie było stu stopni to bym może i poszła
ale to w budynkach polibudy będzie

Cytat:
1.co do upału co do picia - zależy co
2.ja bym wybrała opcję trzecią - leżak

piwo i wódka sa w barze zaklepane, więc wyboru dużego nie ma
a alko strasznie szybko trzepie przy takich temperaturach i odwadnia

Cudne koszulki
http://kreatorium.com/sklep/filter=p...le,p8-koszulki

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2015-08-04 o 10:47
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 11:04   #1541
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:

mi zostały 2 opowiadania
a potem zabieram się za 3 część - tym razem już cała powieść
Oj, oby Wegner rozpisał dłuuuga serię, bo nie chce, zeby to kiedykolwiek się kończyło
No, ja ten drugi skończyłam rano w pociągu, na powrót już nie mam
Bardzo mi się podoba pomysł, żeby tego było więcej i co mi się podoba, ze mimo, ze to są opowiadania, są na tyle powiązane tematycznie i...środowiskowo, że czyta się to jednym ciągiem - i wciąga

Idę poczytać o tym konwencie, może się jednak skuszę?
Stary 2015-08-04, 11:05   #1542
agnyska81
Zakorzenienie

Znad umarcia na brzuszek
Pamiętacie jak pisałam, że B wymiata? No, to teraz dopadło nas

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
1. u nas naprawdę w lipcu było praktycznie cały czas gorąco, z małymi przerwami na odpoczynek od skwaru

2. dziś z okazji tour de pologne nie ruszam sie z domu, bo ulice mamy pozamykane
1. Uff, już myślałam, że mi się to zdawało, ale mam świadka
2. A my właśnie z okazji TdP mieliśmy jechać do miasta

Justyno, nareszcie jakieś pozytywne fryzjerskie wieści

Rozterko, gratuluję wnuka

Zbieram się od półtorej godziny do ogrodu wywiesić pranie, ale boję się, że z nim spadnę ze schodów

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 11:09   #1543
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Dawno temu. Pamiętam, że mieliśmy z małżem zbyt duże oczekiwania wobec filmu. Królewna z drewna psuje wszystko. Dla mnie przynajmniej.
Jej "gra" przerabia sprawy serio na infantylne i tandetne.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:

My też - a miałam jechać z Mam

Cytat:
Znad umarcia na brzuszek

Zbieram się od półtorej godziny do ogrodu wywiesić pranie, ale boję się, że z nim spadnę ze schodów
Współczuwam.
Ktoś tu mnie skutecznie zniechęca do zaciążania
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 11:58   #1544
Betty83
Zakorzenienie

znad super ostrych tajskich resztek z wczorajszej kolacji

klify sa
tz jeszcze w szoku, bo nie wiedzial dokad go kieruje
jeszcze sie tam przejedziemy na piknik jak bedzie pogoda

zrobilismy zaledwie 400km, a poczucie jest jakbysmy ze 3 dni jezdzili, bo krajobraz sie zmienial kilka razy
najpiew zamek w Bodiam
pozniej przez wioski do Hastings, a tam twierdza, plaza, pirackie tawerny i na koniec karaoke, pozniej przez St Leonards droga przy samym wybrzezu do Bexhill on Sea i wystawa Bridget Riley
nastepne bylo Eastbourne - chyba jeszcze nie widzialam wiekszego hotelu niz Grand Hotel tam
no i beachy head i biale klify seven sisters
na koniec pozdrowilismy prekursora nordic walkingu
wszedzie pieknie, czysto, zgodnie z natura - zwlaszcza na wsi nikt nie niszczy krajobrazu tandeta, reklama, innymi koszmarami architektury

Cytat:
Jestę, jestę - super zadowolona!
Fryzjerka - w tym samym zakładzie, co była ta "moja", ktora odeszła, powiedziała, że nie po to zapuszczałam, żeby teraz obcinać, i żeby zlikwidować wszystkie przerzedy musiałabym się ciachnąć na krótko - bessęsu. Więc tylko te, co nie trzymały linii ruszyła, odświeżyła końcówki, nadała kształt - ale z długości nie znikła nic - magia! I powiedziała, że powoli się włosy zagęszczą, i kiedy zobaczę, że trzeba odświeżyć, to żeby przyjść.
Powiedziała, że tył się wzniesie, i by więcej nie cięła - ale ja ciutek chcę skrócić, żeby skos był większy, jak do niej z Guciem i Wojtkiem pójdę
i za zapuszczanie
Stary 2015-08-04, 11:59   #1545
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Ktoś tu mnie skutecznie zniechęca do zaciążania
To ja pozachęcam!
Cera cudna Włosy w porzo, żrę bo mogę A potem będę tak długo karmić aż schudnę Do osiemnastki! Kasę ładnie oszczędzam bo nie wydaję na bilety, ciuchy, bzdety okołowyglądowe żeby jakoś się prezentować w robocie - ale Ciebie to chyba nie urządza.
O wolnym czasie chyba też nie mam co mówić.

Cytat:
ale to w budynkach polibudy będzie
Przy 37 stopniach to i do przystanku nie dopełznę.
W taką pogodę to tylko siedzieć w wannie pełnej zimnej wody i gotować smołę na balkonie

Dziś u mnie przynajmniej fajnie wieje ale jestem przerażona pogodą na najbliższy tydzień.
Stary 2015-08-04, 12:02   #1546
Parabelka
Panaroja

Cytat:
jednym podobno cionża służy na włosy a innym nie, ja jestem w tej drugiej grupie widocznie
niedoborów nie mam

Znad soczku
1.to i z powodu braku
2.wszystkie ???
Cytat:
piwo i wódka sa w barze zaklepane, więc wyboru dużego nie ma
a alko strasznie szybko trzepie przy takich temperaturach i odwadnia
to trzeba się równolegle mineralką dopijać , no i wyhodować sobie choć troszkę masy mięśniowej , rewelacyjnie niweluje szybkie trzepanie
Cytat:
Znad umarcia na brzuszek

1.auć
2.jakieś elektrolity do picia masz ?

od godziny mi za oknem trawę koszą (okno na parterze)

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.

Edytowane przez Parabelka
Czas edycji: 2015-08-04 o 12:03
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 12:08   #1547
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
W taką pogodę to tylko siedzieć w wannie pełnej zimnej wody i gotować smołę na balkonie
Smołę względem zapachu, czy zamierzasz kogoś wytarzać w smole i pierzu...?
Stary 2015-08-04, 12:13   #1548
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Smołę względem zapachu, czy zamierzasz kogoś wytarzać w smole i pierzu...?
Się nie zmarnuje Po prostu temperatury jak w piekle, smoła będzie klimatyczna.
Stary 2015-08-04, 12:20   #1549
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
znad super ostrych tajskich resztek z wczorajszej kolacji

klify sa
tz jeszcze w szoku, bo nie wiedzial dokad go kieruje
jeszcze sie tam przejedziemy na piknik jak bedzie pogoda

zrobilismy zaledwie 400km, a poczucie jest jakbysmy ze 3 dni jezdzili, bo krajobraz sie zmienial kilka razy
najpiew zamek w Bodiam
pozniej przez wioski do Hastings, a tam twierdza, plaza, pirackie tawerny i na koniec karaoke, pozniej przez St Leonards droga przy samym wybrzezu do Bexhill on Sea i wystawa Bridget Riley
nastepne bylo Eastbourne - chyba jeszcze nie widzialam wiekszego hotelu niz Grand Hotel tam
no i beachy head i biale klify seven sisters
na koniec pozdrowilismy prekursora nordic walkingu
wszedzie pieknie, czysto, zgodnie z natura - zwlaszcza na wsi nikt nie niszczy krajobrazu tandeta, reklama, innymi koszmarami architektury

Wakacje moich marzeń !!!!
Nordic cudny! Znam, ale zapomniałam o nim

Ależ Ci dobrze!!!

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
To ja pozachęcam!
Cera cudna Włosy w porzo, żrę bo mogę A potem będę tak długo karmić aż schudnę Do osiemnastki! Kasę ładnie oszczędzam bo nie wydaję na bilety, ciuchy, bzdety okołowyglądowe żeby jakoś się prezentować w robocie - ale Ciebie to chyba nie urządza.
O wolnym czasie chyba też nie mam co mówić.

Dziś u mnie przynajmniej fajnie wieje ale jestem przerażona pogodą na najbliższy tydzień.
1. Te argumenty nie przebijają traum niedospania, wstawania bladym świtem, ubierania, pilnowania, karmienia, wychowywania, kosztów!!!! stresu o zdrowie i życie, latania po lekarzach, łapania bakcyli zusamen do kupy etc etc. Tak wiem, nie powinnam być matką, to nie dla mnie.

Ale...(to co zawsze)

2. Ja też. Jakbym mogła to bym gdzieś wyjechała na ten tydzień

Cytat:
od godziny mi za oknem trawę koszą (okno na parterze)
To są współczesne tortury. Serio.
Stary 2015-08-04, 12:23   #1550
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

W takich okolicznościach się cieszę, ze jestem przygłucha....
Stary 2015-08-04, 12:25   #1551
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
W takich okolicznościach się cieszę, ze jestem przygłucha....
Jeszcze lepiej w ogole nic nie slyszec

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 12:44   #1552
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Te argumenty nie przebijają traum niedospania, wstawania bladym świtem, ubierania, pilnowania, karmienia, wychowywania, kosztów!!!! stresu o zdrowie i życie, latania po lekarzach, łapania bakcyli zusamen do kupy etc etc.
Iii tam, ja mam traumy niedospania jak chodzę do roboty bo trzeba się zerwać o 6, przy didzie to spokojnie o 9tej sobie wstawałam.
Ubieranie - pajacykom mówię nie, wystarczy rozpinana bluzka i wciągane portki.
Pilnowanie - chowasz wszystkie małe rzeczy, zamykasz drzwi i niech se łazi.
Karmienie - no upierdliwe jak pluje dookoła. Ale to tylko w okresie przejściowym pomiędzy cyckiem a przedszkolem.
Wychowywanie i koszty ofszę.
Lekarze itp. - moja ze dwa razy w roku łapie wirusa ale nie jest to traumatyczne.
Stary 2015-08-04, 13:58   #1553
neska951
Zakorzenienie

Joł na szybciocha ponawiam pytanie

Dostałam sampla Fragonard Etoile .... To jest cuś takiego jak nasze FM ?

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Dawno temu. Pamiętam, że mieliśmy z małżem zbyt duże oczekiwania wobec filmu. Królewna z drewna psuje wszystko. Dla mnie przynajmniej.
Jej "gra" przerabia sprawy serio na infantylne i tandetne.

No tak knurewna z drewna jest ,ale akurat w tym wypadku to pasuje Taka ogólnie dziwna i zahamowana. Ogólnie film bardzo fajny .
Stary 2015-08-04, 14:56   #1554
justynaneyman
Zakorzenienie

Fryzu całego mi się nie udał sfocić, ale to jest mój naturalny skręt - i pytanie, czy do takich wlosów trzeba używać innej pielęgnacji (w sensie szamponu, odżywki np)?
A ja ciągle zadowolona. Dobrze, że nie ścięłam

wło tył 001 (Medium).jpg

wło tył 002 (Medium).jpg

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 15:02   #1555
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Ju, extra fryzurka! super, ze Ci nie ściachała, tylko wyrównała. I czy to jest Twój naturalny kolor...?
Stary 2015-08-04, 15:12   #1556
justynaneyman
Zakorzenienie

Nie, ja jestem myszowata, "jak wszyscy" - tak mówi moja przyjaciółka
Kolor robię odsiwiaczem "Just for Man" , średni brąz (jest w SP)

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 15:15   #1557
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Efekt jest naprawdę świetny!

Ja odkąd zlikwidowali Nectrę, wybieram Słodki brąz Syossa, inaczej bym była całkiem siwa przy uszach jak mi odrastają to równomiernie siwe, z tyłu też...
Stary 2015-08-04, 15:34   #1558
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Fryzu całego mi się nie udał sfocić, ale to jest mój naturalny skręt - i pytanie, czy do takich wlosów trzeba używać innej pielęgnacji (w sensie szamponu, odżywki np)?

Załącznik 6029335

Załącznik 6029336
Ależ Tym masz je gęste! Dużo ich!

Nic nie trzeba, ale warto. Jak Ci się nie sprawdzi to wracasz do "swoich" odżywek, szamponów.

Zależy na czym Ci zależy na podkreśleniu fal czy na ich niwelowaniu?

Ja np, robię wszystko żeby likwidować fale, co tego lata, po takich zniszczeniach już jest niemożliwe. Ale jak były zdrowsze to tak umiałam je dociążyć, że były ślisko proste

Na dociążenie włosów pomaga mi emolientowa pielęgnacja. Myję odżywkami, (of kors nie cały czas ) używam odżywek z olejami awokado, karite. Ale one chyba włosy zmiękczają, więc na twoim typie włosów efekt mógłby być odwrotny, mogą podkreślić skręt. Chyba, z tego co pamiętam.

Mąż mi mówi, że momentami wyglądam jak grajek spod mostu. Z czasów Dżemu. Oczywiście nie ma zamiaru mnie obrażać tylko uświadamia jak coś jest kiepsko i żeby ogarnąć bałagan.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-08-04 o 15:35
Stary 2015-08-04, 16:41   #1559
megilla
Zakorzenienie

Cytat:
Angel bo AoD nie lubię!
mysle, ze jednak Angel bedzie Od wielu lat mi sie podoba, wiec w koncu sie doczeka swojego miejsca

Cytat:

Załącznik 6029335

Ladna fryzurka i kolor. A probowalas olejowania? Dobrze dobrany olej potrafi zdzialac cuda. Przykladowo, moje wlosy po kokosowym wygladaja jak z zurnala, az nie moge sie na nie napatrzec.

Załącznik 6029336

Cytat:
Mąż mi mówi, że momentami wyglądam jak grajek spod mostu. Z czasów Dżemu. Oczywiście nie ma zamiaru mnie obrażać tylko uświadamia jak coś jest kiepsko i żeby ogarnąć bałagan.
Mam tak samo. Moj Tezet jest czasami jedyna osoba, ktora zlituje sie nad "czlowiekiem z lisciem na glowie" (czyt. mna), wiec ufam jego poradom, nawet jesli mi powie, ze wygladam jak wlasna babcia
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 16:43   #1560
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze, dobrze
Cytat:
Joł na szybciocha ponawiam pytanie

Dostałam sampla Fragonard Etoile .... To jest cuś takiego jak nasze FM
nie , one są produkowane jak każde markowe zapachy jeżeli chodzi o składniki , rozwijają się na skórze
ich ekstrakty są bardzo trwałe , poza tym stosują metalowe buteki , perfumy mozna trzymać latami , nie zmieniają zapachu , ale wody podobno są niezbyt trwałe, ceny są wysokopółkowe .
To francuski dom perfumeryjny , znajduje się w Grasse. Najwcześniej edycja perfum tego domu powstała w 1928 roku

Cytat:
:
1. Te argumenty nie przebijają traum niedospania, wstawania bladym świtem, ubierania, pilnowania, karmienia, wychowywania, kosztów!!!! stresu o zdrowie i życie, latania po lekarzach, łapania bakcyli zusamen do kupy etc etc. Tak wiem, nie powinnam być matką, to nie dla mnie.
jakby tak , każdy myśłał to by nas nie było

Cytat:
2.wszystkie ???
nie wszystkie, na pozostałych są kilometrowe korki
jakbym nie miała dzisiaj wolnego , to musiałabym w tym upale popierdzielać do domu 5/6 km pieszo , albo czekać do 18 na jakiś autobus z okolic roboty

Edytowane przez ROZ-ter-KA
Czas edycji: 2015-08-04 o 16:54
ROZ-ter-KA jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości