Mamusie styczniowe 2016, cz. II - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-04, 16:50   #2641
czarnulax
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II

niepozorna on nie wie, że nie można kazać czekać ciężarnej?!
kinga wpisz mi proszę datę kolejnej wizyty na 1 września
Stary 2015-08-04, 17:09   #2642
niepozorna
Zakorzenienie

No właśnie chyba nie wie Na szczęście już dotarł, podobno kolejka była

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 17:31   #2643
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
No to jestem po. Wszystko jest dobrze. Mam infekcję, która może mi doprowadzać do takiego skurczu. Jak ją wyleczę wszystko powinno wrócić do normy. Szyjka jest ładna, wszystko z nią w porządku. Uff! I nospa doraźnie.
Z dzieciem wszystko jest dobrze No i ... mamy córę!
Wspaniale wiesci! Oby tylko infekcja szybko zniknela dobrze choć ze objawow nie masz i sie nie meczysz. No i wielkie gratulacje córeczki!
Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Mam identycznie to samo I też chce mi się zimnego browara ;p tez masz syna? bo na chłopca chce sie piwska i mięsa ja tak mam hehe
A nam ma sie urodzic synek a ja od miesa stronie z daleka za to coraz czesciej myślę o zimnym piwku mmmm

Koktajlowa jeszcze raz wszystkiego dobrego na nowej drodze życia super ze to byl dla Was piekny dzien i oby kontakty z rodzina utrzymywaly sie tak dobrze jak teraz

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 17:32   #2644
Eleo765
Zadomowienie

czarnulax, gratuluję córki! po cichu zazdroszczę a co ci lekarz przepisał na infekcję, co można brać w ciąży?

candyflos, ech to ty też znasz ten ból upływającego czasu i co miesiąc przychodzącej @ :/ cieszę się że laparo pomogła.

kinga, nie, zakupów nie robię, czuję że jak będzie widać brzuch, to jeszcze wiele rzeczy do mnie trafi mam dużo znajomych i rodziny z małymi dziećmi. Dokupimy potem to czego będzie brakować albo co bardzo będziemy chcieli mieć a malowanie - cóż, ściany będą czyste, a za kilka miesięcy dostawimy tylko łóżeczko i potrzebne gadżety. Chcę pomalować teraz, bo to ja jestem w domu od remontów a za jakiś czas może być mi ciężko.

magda1706, a czym się smarujesz? Bo ja kupiłam w rossmanie balsam na rozstępy palmersa i tak mi podszedł, że zamówiłam dziś dwa duże opakowania w aptece gemini.

joannarol, a w której to części Polski deszcz? na dolnym śląsku skwar, maluję ściany z wiatrakiem w kącie mieszkamy na poddaszu, więc w zimie jest tu najzimniej a w lecie najgoręcej, ech.

widzę że jest tu trochę młodych mężatek a my z mężem ślubowaliśmy po 11 latach razem, w wieku 27 lat :P
Stary 2015-08-04, 17:49   #2645
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dziewczyny moze moje pytanie jest glupie ale powiedzcie od czego zalezy czy ma sie w zaawansowanej ciazy wystajacy pepek. To jest kwestia tego jak wyglada on przed ciaza czy niezaleznie od tego robi sie taka "gulka"???

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 17:55   #2646
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Doktor powiedział że te moje kopnięcia w macicę to faktycznie kopniaki. Będę mieć prawdziwego sportowca po tatusiu waga 295g, czyli ciężki, idealnie na 19t

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Ja mam wklęsły pępek i trochę już jest bardziej rozwarty, że widać środek ale nie wybrzuszoby

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

No i macica mniej napięta, podobnie jak u czarnej po leczeniu infekcji powinno przejść

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 17:56   #2647
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Ewusia, kup oba,w końcu to wszystko takie słodkie
Pewnie tak zrobie
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
jak ktoś się będzie ciebie pytał co ci kupić dla dziecka to jednemu powiedz otulacz a drugiemu śpiworek i nie będziesz płacić Haha a oba będziesz mieć :-P ja mam zamiar tak zrobić Haha :-D

Moze bym tez tak zrobila ale chcialabym sama wybrac
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Co do tego Tk Maxa, to polecam zajrzeć, bo ja chciałam otulacz Woombie, ale on kosztuje 140zł, a ten kupiłam za 55.

Poza tym fajne zestawy np. 5 bodziaków za 40zł, albo pajace w fajnych cenach.

I mnóstwo świetnych kocyków
Jutro planuje sie tam wybrac o ile sil mi starczy (bo oststnio z tym roznie bywa)
Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Rozek też moze sluzyc jako zamiennik spiworka/kocyka? Bo mi sie wydaje ze niedokladnie przykryte bedzie dziecko :-P

Ja juz po wizycie,okazało sie ze "polecenie" spojrzenia na mnie przyszlo od samego dyrektora szpitala,czasem az sie boje kontaktow mojej szwagierki haha. Usg ok,dzieciak ok,mam brac globulki bo mam sluzowke bardzo podrazniona czyms i...miesniak macicy rowno pod lozyskiem.
Super ze wreszcie dostalas jakies leki
Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, podczytuję was od kilku dni i postanowiłam dołączyć. Jestem w 18 tygodniu upragnionej, wyczekanej i wystaranej ciąży. Mamy z mężem po 32 lata, a o dzidziusia zaczęliśmy się starać dosłownie miesiąc przed 30 urodzinami męża. Rok naturalnych starań bez efektu, potem klinika leczenia niepłodności we Wrocławiu, tu też rok stresu, smutku i "leczenia": stymulacji owulacji, badań, 3 nieudanych inseminacji. Napisałam o leczeniu w cudzysłowie, bo zdiagnozowano niepłodność idiopatyczną - oboje zdrowi, wszystkie badania ok, a dziecka nie było. Z początkiem 2015 roku zmieniliśmy klinikę, w nowej zakwalifikowano nas do rządowego programu ivf i udało się przy pierwszym podejściu, a mieliśmy tylko jeden zarodek! Transfer odbył się 21 kwietnia, już po tygodniu wiedzieliśmy, że się udało.

Na wasz wątek przychodzę późno, bo wcześniej ciągle o coś drżałam, do 10 tyg. 3 razy plamilam, potem drżałam żeby dotrwać do 12 tygodnia, potem do usg 1. trymestru... Jak dotad poza plamieniami wszystko jest w nalezytym porządku, przechodzę ciążę niemalże bezobjawowo. Teraz w końcu chyba udało mi się osiągnąć ten stabilny stan szczęścia, zaczynam wierzyć że naprawdę jestem w ciąży - brzuszek zaczyna się pojawiać powoli i chcę do was dołączyć.

Macie duże tempo pisania, nie wiem czy dotrzymam wam kroku, postaram się Termin mam na 9 stycznia 2016, płci jeszcze nie znam, choć intuicja podpowiada mi że to będzie chłopak (bo zawsze chciałam mieć pierwszą córę hehe, więc na pewno bedzie odwrotnie), usg 2 trymestru mam 25 sierpnia, wtedy być może się dowiem, czy sie mylę. Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona
Witaj super ze sie udalo mimo wszystkich przeciwnosci
Ja tez leczylam sie w klinice i mialam podchodzic do ivf ale jakims cudem sie udalo bez, po prawie 2 latach
Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Ja mam w sumie 3 terminy, tygodnie liczę sobie według środkowego z poradni genetycznej (31.12.2015 ). Wszystkim jednak podaję termin ostatni - 5.01.2016, i ten jest wpisany na pierwszej stronie.
Ooo to masz identycznie jak ja ja tez mam termin z om 5 stycznia a z usg genetycznego 31 grudnia no i ten drugi termin jest raczej bardziej prawdopodobny bo Maluch caly czas wychodzi wiekszy, ale tygodnie i tak sobie licze wg om bo tak mam juz na wszystkich apkach ustawione i tak sie przyzwyczailam
Wlasnie sie dziwilam kiedys ze niby mamy ten sam termin a Ty zawsze wczesniej niz ja mowisz ze zaczynasz nowy tydzien
Cytat:
No to jestem po. Wszystko jest dobrze. Mam infekcję, która może mi doprowadzać do takiego skurczu. Jak ją wyleczę wszystko powinno wrócić do normy. Szyjka jest ładna, wszystko z nią w porządku. Uff! I nospa doraźnie.
Z dzieciem wszystko jest dobrze No i ... mamy córę!
Super no i gratuluje corci
Cytat:
Potem was nadrobię, ale się pochwalę że lekarz bez problemu wypisał mi zaświadczenie o wskazaniu do cc, chce mnie koniecznie wysłać na krioterapię i w ogóle się okazało że ograniczenia w ruchu nogi są od śruby co mi została

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Bardzo fajnie Nie spodziewaliśmy się takiej dużej ilości szlog ale jak widać ktoś rozgadał i były. Myślałam, że się popłaczę na przysiędze ale udało mi się to powstrzymać W ogóle w kościele tylko pół godziny było aż sama się zdziwiłam. Stresik był ale nie jakiś bardzo duży. Szybko czas leciał w ten dzień i jednak na plener też pojechaliśmy to zleciało 1,5 godziny. Zdjęć nie mam jak na razie ale będą mam nadzieję, że fotograf się postara. Jedzonko dobre, może mamy jakieś małe zastrzeżenia do obsługi ale to no prawdę minimalne bo tak to było wszystko tak jak chcieliśmy.
Chciałabym normalnie od nowa to ciągle przeżywać. Piękny dzień.

I o dziwo babcia męża przyszła do kościoła, ta co odstawiała takie cyrki przed. Wczoraj byliśmy w domu u niego i normalnie inny dom, cisza, spokój, nikt mnie nie wyrzucał, pełna akceptacja, babka mnie przytulała, normalnie szok. Ale się cieszę bo myślałam, że nie będziemy utrzymywać kontaktu z jego rodziną. Tylko babka nie wie jeszcze, że będzie po raz pierwszy prababką ale na razie przeżyła jedno więc musimy jej na chwilę dać spokój :P Teściom wczoraj powiedzieliśmy i w sumie się cieszą. Wszystko się jakoś poukładało

U nas rolety zamontowane od wczoraj, jesteśmy uratowani bo już tak nie grzeje
Super ze wszystko sie udalo, wszystkiego najlepszego dla Was

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 17:59   #2648
czarnulax
Zakorzenienie

mojakaren u nas ma być dziewczynka, a ja mięsko chętnie jem
Eleo oj kilka z nas tu Cię doskonale rozumie z tą parszywą przychodzącą @ na infekcję dostałam macmiror i widzę, że dość często przepisywany na takie dolegliwości kobitkom w ciąży.
magdusia a to nie każda taki będzie miała później? ale długo się zastanawiałam od czego on w ogóle taki się robi i ostatnio gdzieś przeczytałam, że to macica go tak wypycha.
med

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
No i macica mniej napięta, podobnie jak u czarnej po leczeniu infekcji powinno przejść
a też Ci się coś przyplątało?
Stary 2015-08-04, 18:03   #2649
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Ooo to masz identycznie jak ja ja tez mam termin z om 5 stycznia a z usg genetycznego 31 grudnia no i ten drugi termin jest raczej bardziej prawdopodobny bo Maluch caly czas wychodzi wiekszy, ale tygodnie i tak sobie licze wg om bo tak mam juz na wszystkich apkach ustawione i tak sie przyzwyczailam
Wlasnie sie dziwilam kiedys ze niby mamy ten sam termin a Ty zawsze wczesniej niz ja mowisz ze zaczynasz nowy tydzien
U mnie z OM jest 28.12, z genetycznej 31.12 a z pierwszego usg 5.01, więc na odwrót, i raczej ten ostatni jest najbardziej wiarygodny bo ja miałam bardzo nieregularne i długaśne cykle Ale liczę sobie do przodu, co mi szkodzi, dziecia i tak nie interesują żadne wyliczanki, wyjdzie jak będzie chciał (byle nie 10!)

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 18:09   #2650
kinga1701
Zakorzenienie

koktajlowajeszcze raz gratulacje, super że ślub i wesele udane i życzę aby kontakty z rodziną męża sie utrzymały takie jak są teraz.

Eleo765 ból co miesięcznej @ też znam doskonale, a jak już się okres kilka dni zpóżniał ta nadzieja która została niszczona doszczętnie i tak przez 5 lat ehhh , ale co było minęło, teraz jest super i aby do końca
Fajnie że dostaniesz, ja niestety nie mam bliskich znajomych z maleństwami jedynie u brata męża się synek teraz we wrześniu urodzi.

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny moze moje pytanie jest glupie ale powiedzcie od czego zalezy czy ma sie w zaawansowanej ciazy wystajacy pepek. To jest kwestia tego jak wyglada on przed ciaza czy niezaleznie od tego robi sie taka "gulka"???
Ja też się zastanawiam od czego to zależy, i jak mam rozcięty i bliznę po laparoskopii to jak to będzie.

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

czarnulax będziesz mieć wizytę teraz 6 czy już nie?
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 18:09   #2651
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
U mnie z OM jest 28.12, z genetycznej 31.12 a z pierwszego usg 5.01, więc na odwrót, i raczej ten ostatni jest najbardziej wiarygodny bo ja miałam bardzo nieregularne i długaśne cykle Ale liczę sobie do przodu, co mi szkodzi, dziecia i tak nie interesują żadne wyliczanki, wyjdzie jak będzie chciał (byle nie 10!)
Aha, czyli cos zle zrozumialam
To fakt, ze Maluch wyjdzie jak bedzie chcial, ja cos mam przeczucie ze moj nie poczeka do nowego roku, tak jak mamusia by chciala

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-04, 18:09   #2652
niepozorna
Zakorzenienie

Ja też się zastanawiam jak to jest z tym pępkiem
Jak na razie nie zauważyłam żeby coś się zmieniało i mam nadzieję, że tak zostanie ale może któraś wie od czego zależy czy będzie wypchnięty czy nie...

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-08-04, 18:17   #2653
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Czarnula, tak, też w sumie bezobjawowo, gin wziernikiem w piątek wyczaił, teraz wzięłam już 4 tabletki i wstałam dziś jak nowonarodzona z tym brzuchem

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-08-04, 18:18   #2654
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Aha, czyli cos zle zrozumialam
To fakt, ze Maluch wyjdzie jak bedzie chcial, ja cos mam przeczucie ze moj nie poczeka do nowego roku, tak jak mamusia by chciala
Źle opisałam Tak czy inaczej mamy duże szanse urodzić w podobnym terminie, skoro z genetycznego obie mamy 31.12. Mój chyba też nie będzie na tyle łaskaw poczekać, choć kto wie... Ja urodziłam się w terminie, to on może weźmie sobie do serca 5.01

Pępek u mnie na razie bez zmian, ale ja tam mam zapasy na złe czasy, więc pępek póki co ma się w co wgłębiać ;D

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 18:22   #2655
czarnulax
Zakorzenienie

Mi z prenatalnych to 2.01 wyszedł
kinga nie, teraz 6go już nie.
med to super, że jest lepiej a Ty co dostałaś na to?

Weźcie te upały! Najchętniej bym nie wychodziła z zimnej wody.
Stary 2015-08-04, 18:24   #2656
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
w ogóle chwilę przed wizytą to mnie mała tak "boksowała"

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

magda spoko, ja mam ochotę na wino od dłuższego czasu ale jeszcze kilka miesięcy kup sobie Bavarię, ona ma 0,0% a smakuje jak piwo

No to kup sobie wino 0%. Podobno są takie produkty.

Cytat:
mojakaren u nas ma być dziewczynka, a ja mięsko chętnie jem

Eleo oj kilka z nas tu Cię doskonale rozumie z tą parszywą przychodzącą @ na infekcję dostałam macmiror i widzę, że dość często przepisywany na takie dolegliwości kobitkom w ciąży.

magdusia a to nie każda taki będzie miała później? ale długo się zastanawiałam od czego on w ogóle taki się robi i ostatnio gdzieś przeczytałam, że to macica go tak wypycha.

med

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

a też Ci się coś przyplątało?

Nie wiem od czego to zależy ale mój pozostał wklęsły do końca ciazy.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 18:26   #2657
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Czarna, teraz gynalgin, bo już w 2 trym można. Macmiror miałam w 1 I był też ok

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-08-04, 18:35   #2658
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816
Konto usunięte

Cytat:
Mi z prenatalnych to 2.01 wyszedł
kinga nie, teraz 6go już nie.
med to super, że jest lepiej a Ty co dostałaś na to?

Weźcie te upały! Najchętniej bym nie wychodziła z zimnej wody.
Heh ja tez 2.01 ciekawe jakie to bedzie mialo przełożenie w rzeczywistości
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 19:36   #2659
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Potem was nadrobię, ale się pochwalę że lekarz bez problemu wypisał mi zaświadczenie o wskazaniu do cc, chce mnie koniecznie wysłać na krioterapię i w ogóle się okazało że ograniczenia w ruchu nogi są od śruby co mi została
Krioterapia jest super,ile ja bym dala zeby raz w roku taka ogolna sobie zrobic,nic pozniej zimna sie nie czuje i celulit znika :-D

Cytat:
Wiem że to zabrzmi nieodpowiednio na tym forum.. ale napiłabym zimnego browara

Wyślę Tż po gazowane coś bo świra dostanę..

Ja ostatnio też ciagle mam ochote na piwo ale zadzwonilam na infolinie kilku browarow ktore maja 0.0 na opakowaniu i napis ze sa bez alkoholu i powiedzieli we wszystkich trzech miejscach ze zawsze maja sladowe ilosci alkoholu,ok.0.1%,bo po prostu nie mozna calkowicie usunac alkoholu z juz zrobionego piwa. Wiec czekam z piwkiem do przyszlego roku :-D wystarczy ze w okresie okoloplodzeniowym wypiłam mnostwo drinkow nie wiedzac ze bede w ciazy :-D

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-04, 19:54   #2660
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Mam identycznie to samo I też chce mi się zimnego browara ;p tez masz syna? bo na chłopca chce sie piwska i mięsa ja tak mam hehe
Tż przeczuwa chłopaka, ja nabieram pewności co do dziewuchy Ale mięso jest fuj

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
magda1706, a czym się smarujesz? Bo ja kupiłam w rossmanie balsam na rozstępy palmersa i tak mi podszedł, że zamówiłam dziś dwa duże opakowania w aptece gemini.
Ja najpierw kupiłam Babydream krem do masażu. Dokupiłam po miesiącu oliwkę dla dzieci tez Babydream bo mnie skóra swędziała. Teraz kupiłam z perfecty masło do ciała. Będę nakładać to i oliwkę razem. Palmers kochałam w UK. Tu cena mnie trochę zbija z tropu

Baby.. ja na 4 dni przed dowiedzeniem sie wypiłam z półtorej butli wina I w ogóle wcześniej też sobie nie żałowałam Niby od tego 0.1 % nic się nie stanie ale mam opory
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 20:04   #2661
uaoo
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, przyszłam się przywitać z wami! Ze mną coś się dzieje nie tak, nie wiem jeszcze co. Ciągle mi nie dobrze, źle się czuje ogólnie. Dodatkowo mam dziwne skurczepochwy ? Nie wiem jak to wam nazwać. Nie mogę przez to spać, myślę, że coś złego się robi. Myślę nad zmianą lekarza na prywatnego, ten mi za mało badań robi, mało mówi, wydaję mi się, że mój bardzo silny stan zapalny powinnam jakoś trochę leczyć, no cóż. Już nie wiem co mam robić ani myśleć. Jestem podłamana. Później nadrobię wszystko co napisałyście, dzisiaj już nie mam siły.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 20:10   #2662
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Baby.. ja na 4 dni przed dowiedzeniem sie wypiłam z półtorej butli wina I w ogóle wcześniej też sobie nie żałowałam Niby od tego 0.1 % nic się nie stanie ale mam opory

Ja dowiedziałam się w czwartek a jeszcze w niedziele byli u nas znajomi i tez wypiłam butelke wina jak nic...

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-08-04, 20:48   #2663
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, przyszłam się przywitać z wami! Ze mną coś się dzieje nie tak, nie wiem jeszcze co. Ciągle mi nie dobrze, źle się czuje ogólnie. Dodatkowo mam dziwne skurczepochwy ? Nie wiem jak to wam nazwać. Nie mogę przez to spać, myślę, że coś złego się robi. Myślę nad zmianą lekarza na prywatnego, ten mi za mało badań robi, mało mówi, wydaję mi się, że mój bardzo silny stan zapalny powinnam jakoś trochę leczyć, no cóż. Już nie wiem co mam robić ani myśleć. Jestem podłamana. Później nadrobię wszystko co napisałyście, dzisiaj już nie mam siły.

Trzymaj się i możesz zawsze spróbować pojechać na IP żeby Cię dodatkowo zbadali.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 20:54   #2664
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Uao te skurcze pochwy masz w środku?może od ruchów dziecka? I nie rozumiem jak można stanow zapalnych nie leczyć

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2015-08-04 o 20:55
Stary 2015-08-04, 20:59   #2665
uaoo
Zakorzenienie

Chyba w środku.. już sama nie wiem i dodatkowo na zewnątrz tak jakby mi pochwa pulsowała. Nie mam pojęcia jak wam to opisać.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 21:23   #2666
niepozorna
Zakorzenienie

Uaoo myślę że to może mieć związek z infekcją. Może pochwa jest obrzęknięta i podrażniona a Ty możesz to odczuwać właśnie jako takie pulsowanie. Trzeba to wyleczyć bo takie infekcje nie są za dobre dla dziecka...

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-08-04, 21:38   #2667
kinga1701
Zakorzenienie

uaoo może umów się na razie chociaż na jedną wizytę jak najszybciej do innego gin żeby sprawdzić co się dzieje. Albo ja tygrysek pisze na IP
Stary 2015-08-04, 22:12   #2668
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Uao, magnez bierzesz? Idź koniecznie to skonsultuj, jeśli masz taką możliwość

Dotka, zaszłam do tk max no i widziałam otulacz, ręczniki, kocyki, bardzo ładne i milusie wszystko, cena też ok. Ale bodziaki to wcale nie były w promocji, taka cena normalna, te 29zl do nawet 69 za grubaśne ciuszki.widać tu nie ma extra ofert

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-08-04, 22:55   #2669
kinga1701
Zakorzenienie

W tk maxx niestety takie ceny są, tam są same markowe rzeczy i nawet jak przecenia to niekiedy jest drogo. Chyba,że faktycznie jakaś extra wyprzedaż ale przynajmniej u nas rzadko takie są.
Stary 2015-08-05, 03:21   #2670
czarnulax
Zakorzenienie

Chyba przybieram cykl dobowy jak nasze dziecko. Koniec spania

uao jak Cię coś niepokoi to może faktycznie IP tak jak dziewczyny piszą? Albo skontaktuj się z innym lekarzem? Mnie też dziwi fakt nie leczonej infekcji w ciąży.

---------- Dopisano o 04:21 ---------- Poprzedni post napisano o 04:14 ----------

A tak poza tym to zaczynamy dzisiaj 19 tydzień

Edytowane przez czarnulax
Czas edycji: 2015-08-05 o 03:16
czarnulax jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości