Panny Młode 2017 cz. 5 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-04, 22:20   #691
VinVinara
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2017 cz. 5

O 20 napisal sms,ze wraca z piwa (od 15 siedzieli w knajpie). Potem 20 minut pozniej odpisal mi na smsa i do teraz zandego znaku zycia. Czy dojechal do domu czy co. Telefon wylaczony. Ale do tesciowej zadzwonilam i jest w domu. Chyba nie chce wiedziec w jakim stanie..
Stary 2015-08-04, 22:22   #692
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez VinVinara Pokaż wiadomość
O 20 napisal sms,ze wraca z piwa (od 15 siedzieli w knajpie). Potem 20 minut pozniej odpisal mi na smsa i do teraz zandego znaku zycia. Czy dojechal do domu czy co. Telefon wylaczony. Ale do tesciowej zadzwonilam i jest w domu. Chyba nie chce wiedziec w jakim stanie..
Faceci przynajmniej w domu jest
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 22:47   #693
VinVinara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Faceci przynajmniej w domu jest
No gdybym do tesciowej nie zadzwonila to bym nie wiedziala gdzie jest. Bo sam nir napisal, ze dojechal. Pewnie usnął od razu. Ciekawe czy ma budzik na jutro ustawiony.
Stary 2015-08-04, 23:35   #694
turkusowapoziomka
ż o n a i d e a l n a

Butcher okropnie tz się zachował.. Ja bym nigdy w życiu się nie zgodziła na taki wyjazd. Postaw mu ultimatum tak jak mysza mówi.

Vin dobrze ze przynajmniej jest w domu, jutro będzie miał pewnie kaca, to będzie miał zasłużona karę

Co do wódki to ja w ogóle nie pije i nie wiem która dobra jest. Tz chce absoluta, o niej wiem aby tyle ze jest mega droga, ech...

Wysłane z mojego Sony Xperia Z i to on przestawia literki.
Stary 2015-08-05, 00:02   #695
butcher_girl
Zadomowienie

Powiedzial,ze jesli bedzie na 100% mozliwosc wyjazdu,on podjal decyzje i jedzie. Nakrzyczal,naklnal sie i nadenerwowal.Nazwal mnie egoistka,ze nie mysle o przyszlosci zwiazku,odwrocil sie i poszedl spac.
Po calym dniu mijania sie i braku rozmow- awantura na dobranoc.
A wczoraj rozmawialismy,zeby zaczac sie cieszyc z tego co mamy i zeby sie wspierac itd.
Kolejny dzien łez.

19.07.2013 <3
08.07.2017 PM!
butcher_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 00:16   #696
201711281122
Konto usunięte

Postąpił fatalnie, ale - czy Ty masz jakieś przeszkody, które Cię tu zatrzymują?
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 07:25   #697
VinVinara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butcher_girl Pokaż wiadomość
Powiedzial,ze jesli bedzie na 100% mozliwosc wyjazdu,on podjal decyzje i jedzie. Nakrzyczal,naklnal sie i nadenerwowal.Nazwal mnie egoistka,ze nie mysle o przyszlosci zwiazku,odwrocil sie i poszedl spac.
A wczoraj rozmawialismy,zeby zaczac sie cieszyc z tego co mamy i zeby sie wspierac itd.
Kolejny dzien łez.
Zachował się jak dzieciak i to właśnie on jest egoistą, bo myśli tylko o tym jak jemu jest źle. Nie bierze pod uwagę, że Ciebie rani..
Stary 2015-08-05, 08:01   #698
butcher_girl
Zadomowienie

Tż jest na mnie wielce obrażony i prawie wcale się nie odzywa.
Ja mam dość codziennego płakania po kątach. Były rozmowy i co? Nic.
Od samego początku naszego związku, mówiłam, że nigdy nie zgodzę się na wyjazdy za granicę do pracy i o tym wiedział. W ogóle nie bierze pod uwagę mojego zdania. Te pieniądze przesłoniły mu oczy. A jak powiedziałam mu, że nie będziemy takto razem, jeśli wyjedzie to się wściekł, zaczął podnosić głos, krzyczeć i mówić: no to nie będziemy.

Nie wyobrażam sobie,żeby go miało nie być własnie teraz. Mamy gorszy czas, powinniśmy odbudować relacje, spokój w naszym związku, zająć się ślubem. On wyjedzie i co? Będzie miał wszystko gdzieś. Ja wiem, że zycie to nie zabawa i wieczna sielanka, ale jestem jeszcze młoda, najlepsze lata przede mną, chcę być szczęśliwa, a czuję, że wszystko się sypie.Tu mam dobrą pracę, szkołę, swoje mieszkanie, w którym mieszkam z Tżem, i mam to wszystko zostawić ? Chcę żyć tutaj, z nim , a nie każde osobno.

19.07.2013 <3
08.07.2017 PM!
Stary 2015-08-05, 08:21   #699
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:
Tż jest na mnie wielce obrażony i prawie wcale się nie odzywa.
Ja mam dość codziennego płakania po kątach. Były rozmowy i co? Nic.
Od samego początku naszego związku, mówiłam, że nigdy nie zgodzę się na wyjazdy za granicę do pracy i o tym wiedział. W ogóle nie bierze pod uwagę mojego zdania. Te pieniądze przesłoniły mu oczy. A jak powiedziałam mu, że nie będziemy takto razem, jeśli wyjedzie to się wściekł, zaczął podnosić głos, krzyczeć i mówić: no to nie będziemy.

Nie wyobrażam sobie,żeby go miało nie być własnie teraz. Mamy gorszy czas, powinniśmy odbudować relacje, spokój w naszym związku, zająć się ślubem. On wyjedzie i co? Będzie miał wszystko gdzieś. Ja wiem, że zycie to nie zabawa i wieczna sielanka, ale jestem jeszcze młoda, najlepsze lata przede mną, chcę być szczęśliwa, a czuję, że wszystko się sypie.Tu mam dobrą pracę, szkołę, swoje mieszkanie, w którym mieszkam z Tżem, i mam to wszystko zostawić ? Chcę żyć tutaj, z nim , a nie każde osobno.
Trudna sytuacja i ciężko coś radzić bo wiadomo jakie mamy czasy teraz. Tylko mimo wszystko powinniście o tym na spokojnie porozmawiać bo dodatkowe źle emocje tylko pogarszają sprawę.
Na jak długo chce wyjechać?

Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 08:32   #700
butcher_girl
Zadomowienie

Mówił, że do ślubu, czyli ok.2 lata, a potem nie wiem...
Ale ja się nie zgodzę, nawet mowy nie ma.
Ostatnio był na rozmowie o pracę, proponują mu ponad 1000zł więcej niż w obecnej firmie, do tego weekendy wolne, na umowie tyle ile by zarabiał, a nie najniższa, tylko, że musiałby dojeżdzać 60km codziennie. Powiedział,że nie będzie dojeżdzał, że jak chce to sama sobie mogę tam iść, że o której on będzie musiał wstawać, żeby być w pracy na 6 itd itp. I się burzy.
No kurde, nie on jeden na świecie by dojeżdzał, nawet nie spróbował a już tak gada. A to taka ogromna szansa.
Ale do Niemiec to mu dojazdy nie będą przeszkadzać... ech.

19.07.2013 <3
08.07.2017 PM!
Stary 2015-08-05, 08:45   #701
malgosiaw123
Zakorzenienie

Witam się Dziś będę się opalac
No i pisać magisterkę. Jak sobie pomyslę to

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez angela2017 Pokaż wiadomość
Dokłdnie to 10 lat i 3 dni :P Tż z 15 czerwca, a ja z 18 czerwca
Także szalona będzie nasza przyszłość ... jak to na zodiakalnych bliźniaków przystało.

O ślubie już od roku rozmawialiśmy i urabiałam, że chce kościelny ... jak widać trochę mi to zajęło, ale było warto.
Planujemy z poprawinami, ale zobaczymy, czy nas koszta nie odstraszą. Chociaż w sumie, kto to wszystko zje?!

A Wy już macie zaklepane sale? Jak myślicie, czy już powinniśmy coś rezerwować? Wiecie jak to wygląda z płatnościami, bo niektórzy mówią, że płaci się jakieś zaliczki i reszta po weselu.

Fotografem będzie kolega ze studiów Tż także nie powinien z nas zedrzeć. (Jeszcze o tym nie wie, ale musi się zgodzić.)
Myslę,że zdecydowanie nie za wcześnie. My już mamy w większości porezerwowane Nie tylko sale,ale i zespoły i fotografów. Co do płatności,zazwyczaj placi się zaliczki.W sumie to nawet dla mnie byłoby dziwne gdyby nie było zaliczki,bo bałabym się że później nie bedzie tego mojego terminu zaklepanego jak zaliczki niezapłaciłam. Co do reszty płatności- płaci się roznie. U nas na sali, połowe mozna miesiac przed weselem, połowe po,ale my bedziemy chcieli od razu wszystko. Zespół w umowie ma zapisane,że platnosc po weselu.

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Tż wpadł na idealny pomysł,że pojedzie do pracy do Niemiec bo tu ma już dość. Ja siè nie zgadzam. Nie jestem zwolennikiem związków na odległość i on o tym wie. Powiedział,że podjął decyzję i mogę się też spakować i jechać.
Mam tu szkołę,pracę,własne mieszkanie, rodzine. Tam nie miałabym nic.
Nie chce sie stad ruszac i nie chce zeby wyjezdzal. Teraz mamy najlepsze lata i nie dosc ze mamy ostatnio na glowie same problemy,to jeszcze teraz to...
Współczuję.. Tego,że jest takim egoistą i niedojrzałym człowiekiem. To tak na moje oko.
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 08:46   #702
aguleekk
Zakorzenienie

butcher tak sobie czytam co piszesz - masakra... Jesteście zaręczeni, planujecie ślub, a on w ogóle nie liczy się z Twoim zdaniem. To, że pomimo wszystko chce wyjechać to jedno, najgorsze jest to, że się obraża, krzyczy, nie chcę normalnie rozmawiać.
Ja miałam troszkę podobna sytuację, pisałam tu kiedyś, Tż chciał iść na zawodowego żołnierza do Wrocławia. Nie dość, że to kawał od domu to jeszcze miałby przepustki raz na kilka miesięcy. Powiedziałam, że ja tego kompletnie nie widzę, że praktycznie może sobie wybrać, czy ja czy to wojsko. I nie o to chodzi, że ja z nim zerwę jak tam pójdzie, tylko po prostu taki związek prędzej czy później sam się rozpadnie. Dostał już nawet wezwanie na badania wstępne i w połowie tych badań wyszedł bo stwierdził, że jednak nie wytrzyma beze mnie, bez rodziny i nigdzie nie idzie.
To było na początku związku, teraz skoro już mieszkamy razem, za rok bierzemy ślub to nawet nie pomyślałby, żeby mnie na dłużej zostawić.

Poczekaj jak Tż ochłonie bo próbowanie spokojnej rozmowy jak Ty płaczesz, a on jest zdenerwowany to nie ma sensu, znów się tylko pokłócicie. Spytaj się go jak on to widzi, jak często mielibyście się widzieć..

20.08.2016

Edytowane przez aguleekk
Czas edycji: 2015-08-05 o 08:48
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 08:49   #703
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angela2017 Pokaż wiadomość
Od samego liczenia już głowa boli. Mam nadzieję, że wesele się zwróci. :P
A gdzie tu suknia, fryzjer, kosmetyczka
Mój Tż jest typem spoko ... na luzaczku ... a ja lubię iść ścieżką wg zapisanej listy i tylko odpowiada uśmiechem na moje wizje
Wasi Tż też są tak bierni, czy Wam pomagają?

15 sierpnia jadę na pierwszą rocznicę ślubu mojego brata także się trochę ich podpytam, bo są na świeżo
Nie licz na to.
Ja w to nie wierze,ze wesele może się zwrócić. No chyba,że naprawdę kazdy czlonek rodziny jest bardzo bogaty.
Mój TŻ teraz ma trochę olewkę i mnie to wkurza. I jeszcze specjalnie mnie denerwuje głupimi gadkami. Że pojedziemy maluchem do ślubu,a starsi beda sie martwic sami, że jak ksiądz zawoła 1100 to będzie samo wesele. W niedziele powiedział mi,że na drugi dzien idzie w dżinsach bo to jego dzień i ma czuć się swobodnie. Ja się wkurzam,a on ma ubaw.

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość

troche niefajnie z jego strony, że nie bierze twojego zdania pod uwagę, planujecie już razem przyszłość, ślub itd więc powinien też postawić się z Twojej strony.. ale z drugiej strony nie dziwie się, że chce 'uciec' od tej całej sytuacji...
A ja się dziwię.. On ma 30 lat i najlepiej to uciec od problemu tak? To głupota. Tym bardziej,że nie jest sam. Ma jeszcze narzeczoną. Po co w takim razie się oświadczał dla zabawy?
Stary 2015-08-05, 08:50   #704
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Ostatnio był na rozmowie o pracę, proponują mu ponad 1000zł więcej niż w obecnej firmie, do tego weekendy wolne, na umowie tyle ile by zarabiał, a nie najniższa, tylko, że musiałby dojeżdzać 60km codziennie. Powiedział,że nie będzie dojeżdzał, że jak chce to sama sobie mogę tam iść, że o której on będzie musiał wstawać, żeby być w pracy na 6 itd itp. I się burzy.
No kurde, nie on jeden na świecie by dojeżdzał, nawet nie spróbował a już tak gada. A to taka ogromna szansa.
Eee... moj P dojezdza do pracy 70km i jakos zyje, korona mu z glowy nie spada. Jak ma fajna oferte pracy to nie rozumiem takiego wybrzydzania... Rozumiem ze twoj TZ ma dosc ciezki okres w zyciu ze wzgledu na sytuacje z ojcem ale.. ty tez!
Ja bym powiedziala prosto z mostu - albo my albo wyjazd.
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 08:52   #705
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość
Mój Tż miał opcję wylotu za granicę do pracy, ale powiedział, że nigdzie się beze mnie nie rusza. A ja jeszcze studiuję.
U mnie w sumie TŻ kiedyś wspomniał o wyjezdzie do Niemiec bo ma tam siostrę. Powiedział,że sie zastanawia i co ja na to. Czy wyjedziemy razem na wakacje popracować,albo po moich studiach. Ale ja powiedziałam,że nie bardzo chcę. Sam nie pojechał. Tym bardziej,że jego sytuacja finansowa nie jest zła. Gdyby była tragiczna to nie miałabym pretensji gdyby wyjechał.
Stary 2015-08-05, 08:53   #706
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

Cytat:
Tż wpadł na idealny pomysł,że pojedzie do pracy do Niemiec bo tu ma już dość. Ja siè nie zgadzam. Nie jestem zwolennikiem związków na odległość i on o tym wie. Powiedział,że podjął decyzję i mogę się też spakować i jechać.
Mam tu szkołę,pracę,własne mieszkanie, rodzine. Tam nie miałabym nic.
Nie chce sie stad ruszac i nie chce zeby wyjezdzal. Teraz mamy najlepsze lata i nie dosc ze mamy ostatnio na glowie same problemy,to jeszcze teraz to...
Super z jego strony, że w ogóle nie patrzy jak Ty się z tym czujesz i jak się w tym wszystkim odnajdujesz ;/
Mimo wszystko... SPRÓBUJ!
Powiedziało serce...

16.06.2017
89anioleknh89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 08:54   #707
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Trzy oddechy, wyluzuj. Ale też bym ubiła
To standard u większości facetów.
Stary 2015-08-05, 08:55   #708
butcher_girl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
butcher tak sobie czytam co piszesz - masakra... Jesteście zaręczeni, planujecie ślub, a on w ogóle nie liczy się z Twoim zdaniem. To, że pomimo wszystko chce wyjechać to jedno, najgorsze jest to, że się obraża, krzyczy, nie chcę normalnie rozmawiać.
Ja miałam troszkę podobna sytuację, pisałam tu kiedyś, Tż chciał iść na zawodowego żołnierza do Wrocławia. Nie dość, że to kawał od domu to jeszcze miałby przepustki raz na kilka miesięcy. Powiedziałam, że ja tego kompletnie nie widzę, że praktycznie może sobie wybrać, czy ja czy to wojsko. I nie o to chodzi, że ja z nim zerwę jak tam pójdzie, tylko po prostu taki związek prędzej czy później sam się rozpadnie. Dostał już nawet wezwanie na badania wstępne i w połowie tych badań wyszedł bo stwierdził, że jednak nie wytrzyma beze mnie, bez rodziny i nigdzie nie idzie.
To było na początku związku, teraz skoro już mieszkamy razem, za rok bierzemy ślub to nawet nie pomyślałby, żeby mnie na dłużej zostawić.

Poczekaj jak Tż ochłonie bo próbowanie spokojnej rozmowy jak Ty płaczesz, a on jest zdenerwowany to nie ma sensu, znów się tylko pokłócicie. Spytaj się go jak on to widzi, jak często mielibyście się widzieć..
Powiedział, że to ok. 3 tyg tam i kilka dni w domu, ale ja go znam na tyle, że wiem, że mówiłby jak bardzo nie opłaca się wracać na te parę dni, bo to ile kasy na powrót itd itp i przyjechałby raz na 2 miesiące pewnie. I co, tak przez 2 lata? Do ślubu? Zostawiłby mnie samą z tym wszystkim? I potem nagle by wrócił? nie jestem głupia, wiem, że by nie wrócił... nie zrezygnowałby z możliwości zarabiania większych pieniędzy.

Próbowałam z nim rozmawiać normalnie i na spokojnie, to się nie da, unosi się, denerwuje, obraża, jak dziecko.
Ja naprawdę mam już zbyt wiele na głowie i już nie potrafię tego wszystkiego sama ogarniać. Zero wsparcia. Ciągłe pretensje,fochy, krzyki i nerwy.

19.07.2013 <3
08.07.2017 PM!
Stary 2015-08-05, 08:57   #709
aguleekk
Zakorzenienie

butcher, a Ty nie bierzesz pod uwagę wyjazdu ani teraz ani za jakiś czas, np. po ślubie?

20.08.2016
Stary 2015-08-05, 08:58   #710
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Kolejny dzien łez.
I kto to mówi. Co on pieniedzy nie ma? Nie macie co do garnka włożyć,ze tak gada o przyszłości? To on o niej nie myśli. Chyba wie,że masz tu szkołe.
Wiesz co ja to bym się już nic nie odzywała, niech jedzie. Wiem,ze Ci cięzko ale to dla mnie chora sytuacja. Jakby TŻ tak się zachował to już bym się nie odzywała. Jakby pojechał taki skłócony i w ogóle to by dla mnie znaczyło,że jednak ma nasz związek gdzieś.
Stary 2015-08-05, 09:01   #711
201604261006
Konto usunięte

BUTCHER Twoj Tz zachowuje sie chamsko. Dorosly czlowiek, 30 lat a zachowuje sie jak maly dzieciak. Jakby mi moj Tz tak wymyslil i dalabym mu wybor i powiedzial ze 'to zwiazku nie bedzie' to by po ryju dostal. Nie tak powinien zachowywac sie dorosly facet.

Moj Tz dojezdza do strazy 20km a na budowe ponad 120 wiec nie widze problemu w 60km. Wiadomo ze najlepiej miec prace na miejscu ale nie kazdy ma taka mozliwosc.

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Wiesz co ja to bym się już nic nie odzywała, niech jedzie. Wiem,ze Ci cięzko ale to dla mnie chora sytuacja. Jakby TŻ tak się zachował to już bym się nie odzywała. Jakby pojechał taki skłócony i w ogóle to by dla mnie znaczyło,że jednak ma nasz związek gdzieś.
tyle ze jesli tacy skloceni sie rozstana to raczej zwiazku nie naprawia na odleglosc. Ale ja to w ogole bym sie zastanowila czy jest sens w takim zwiazku byc jak Facet nie traktuje mnie powaznie.
Stary 2015-08-05, 09:06   #712
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Pff ja całe zeszle wakacje dojeżdżałam własnie tyle do pracy. Wstawałam o 3.30 ale tylko dlatego,że jexdziłam autobusem więc dłużej. I dało się przeżyc bo kasa była ładna. A on tak narzeka. Ja jakbym znalazła prace w zawodzie to wcale bym nie rozpaczała nawet jakbym miała dojezdzać 60km.

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:

Ja to chyba mam troche inne podejście do zycia niż Wy tu piszecie... Tak czytam i sobie myslę,że naprawdę TŻ musi rezygnowac ze swoich jakiś tam marzeń czy pragnień,bo przez chwilę byście byli osobno? My tez się bardzo kochamy,ale wiem że czasem nawet związek wymaga wyrzeczeń,by lepiej się żyło. Takie mamy czasy. Jakby TŻ miał szanse dostać się do strazy i musiałby jechać na szkółkę na 3 miesiace,a później służyc gdzieś daleko,zanim go przeniosą to zamiast się zamartwiac i mówic mu ze nas związek nei przetrwa to bym skakała do gory,że udalo mu się to o czym marzył i to czego chcial. Ja bym miala za złe gdybym chciała iść do wojska i miała na to dużą szansę,a TŻ powiedziałby albo ja albo wojsko.
Stary 2015-08-05, 09:07   #713
aguleekk
Zakorzenienie

Mój Tż ma 15 km więc niby blisko ale praktycznie zawsze zajmuje mu to godzinę bo codziennie są tam straszne korki.
Ja do szkoły tłukę się najpierw autobusem, potem przesiadam się na tramwaj i cała droga zajmuje mi też praktycznie godzinę.
Dla kogoś kto nigdy tak nie dojeżdżał wydaje się masakra, ale wcale nie jest tak źle, nie mam uczucia, że tracę tyle czasu na dojazdy. Kwestia przyzwyczajenia.

20.08.2016
Stary 2015-08-05, 09:11   #714
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
BUTCHER Twoj Tz zachowuje sie chamsko. Dorosly czlowiek, 30 lat a zachowuje sie jak maly dzieciak. Jakby mi moj Tz tak wymyslil i dalabym mu wybor i powiedzial ze 'to zwiazku nie bedzie' to by po ryju dostal. Nie tak powinien zachowywac sie dorosly facet.

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Mój Tż ma 15 km więc niby blisko ale praktycznie zawsze zajmuje mu to godzinę bo codziennie są tam straszne korki.
Ja do szkoły tłukę się najpierw autobusem, potem przesiadam się na tramwaj i cała droga zajmuje mi też praktycznie godzinę.
Dla kogoś kto nigdy tak nie dojeżdżał wydaje się masakra, ale wcale nie jest tak źle, nie mam uczucia, że tracę tyle czasu na dojazdy. Kwestia przyzwyczajenia.
No właśnie. Bardzo malo osób ma ten komfort,że ma blisko do pracy. Mój TŻ tez ma ok. 17 km. Jak był młodszy, pracował na budowie 100 km od domu i tylko na weekendy wracał.
Stary 2015-08-05, 09:12   #715
butcher_girl
Zadomowienie

Nie myślę o wyjeździe, przynajmniej nie w najbliższym czasie.
Mamy stałą pracę, zarabiamy dobrze (Tż chce zmienić pracę ze względu na warunki jakie panują w firmie, bo zrobił się kołchoz.), mamy mieszkanie, samochód. to, że raz czy dwa pożyczę od mamy 100, czy 200 zł nie znaczy, że nie mam co do garnka włożyć i juz trzeba za chlebem wyjeżdżać. Trochę jest ciężej ze względu na kredyt, bo kupiliśmy działkę budowlaną, ale i tak dajemy jakoś radę.
Ludzie mają gorzej, muszą żyć za 1200 mając rodziny itd.
Tez uważam, że 60km to nie ma tragedii, a jeszcze lepiej byłoby jakby zamienił auto na takie z gazem, jeszcze by zaoszczędził.
On się burzy, że jak mi się tak podoba to sama mogę iść tam do pracy (sorki,nie jestem mechanikiem) i sobie wcześnie wstawać.

19.07.2013 <3
08.07.2017 PM!
Stary 2015-08-05, 09:12   #716
201604261006
Konto usunięte

Ja na uczelnie jade najpierw 2h pociagiem, a potem 30-60 min, w zaleznosci gdzie mam zajecia a nawet nie ma 100km.

MALGOSIA ja po prostu nie wyobrazam sobie zwiazku na odleglosc. Widywac sie raz na jakis czas. To po prostu nie jest dla mnie. Ja wole miec faceta obok siebie praktycznie na codzien a nie od swieta.
Poza tym jak butcher pisala, przeciez dostal tu dobra propozycje oracy, z glodu nie umiera. A i to chyba zadne marzenie skoro dopiero sobie wymyslil.
Stary 2015-08-05, 09:13   #717
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość

Ja to chyba mam troche inne podejście do zycia niż Wy tu piszecie... Tak czytam i sobie myslę,że naprawdę TŻ musi rezygnowac ze swoich jakiś tam marzeń czy pragnień,bo przez chwilę byście byli osobno? My tez się bardzo kochamy,ale wiem że czasem nawet związek wymaga wyrzeczeń,by lepiej się żyło. Takie mamy czasy. Jakby TŻ miał szanse dostać się do strazy i musiałby jechać na szkółkę na 3 miesiace,a później służyc gdzieś daleko,zanim go przeniosą to zamiast się zamartwiac i mówic mu ze nas związek nei przetrwa to bym skakała do gory,że udalo mu się to o czym marzył i to czego chcial. Ja bym miala za złe gdybym chciała iść do wojska i miała na to dużą szansę,a TŻ powiedziałby albo ja albo wojsko.
Ta szkoła trwała chyba 5 lat, bo to takie studia jakby, kończy się tytułem oficera/podoficera, nie znam się na tym. Przez 5 lat przepustki raz na kilka miesięcy, a jeszcze ta szkoła była z 8 godzin jazdy od domu. A po skończeniu tego też nie byłoby cudownie bo musielibyśmy mieszkać tam gdzie jednostka sobie życzy i przeprowadzać się nagle bo tak. Ja nie widzę takiego życia dla siebie. To nie byłoby 'chwilowe źle żeby potem było lepiej' bo dla mnie cały czas byłoby źle.

20.08.2016
Stary 2015-08-05, 09:14   #718
motylek825
Zakorzenienie

Cytat:
Tez miałam kiedys takie akcje z TZ

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 09:18   #719
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Nie myślę o wyjeździe, przynajmniej nie w najbliższym czasie.
Mamy stałą pracę, zarabiamy dobrze (Tż chce zmienić pracę ze względu na warunki jakie panują w firmie, bo zrobił się kołchoz.), mamy mieszkanie, samochód. to, że raz czy dwa pożyczę od mamy 100, czy 200 zł nie znaczy, że nie mam co do garnka włożyć i juz trzeba za chlebem wyjeżdżać. Trochę jest ciężej ze względu na kredyt, bo kupiliśmy działkę budowlaną, ale i tak dajemy jakoś radę.
Ludzie mają gorzej, muszą żyć za 1200 mając rodziny itd.
Tez uważam, że 60km to nie ma tragedii, a jeszcze lepiej byłoby jakby zamienił auto na takie z gazem, jeszcze by zaoszczędził.
On się burzy, że jak mi się tak podoba to sama mogę iść tam do pracy (sorki,nie jestem mechanikiem) i sobie wcześnie wstawać.
Jezu jaki wybredny.. Wiesz co dziwny ten Twój facet, nie obraź się.
Trochę taki książę, który to wczesnie nie wstanie i najlepiej jakby pieniądze za nic mu dawali. Tak to wyglada z boku.

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Ja na uczelnie jade najpierw 2h pociagiem, a potem 30-60 min, w zaleznosci gdzie mam zajecia a nawet nie ma 100km.

MALGOSIA ja po prostu nie wyobrazam sobie zwiazku na odleglosc. Widywac sie raz na jakis czas. To po prostu nie jest dla mnie. Ja wole miec faceta obok siebie praktycznie na codzien a nie od swieta.
Poza tym jak butcher pisala, przeciez dostal tu dobra propozycje oracy, z glodu nie umiera. A i to chyba zadne marzenie skoro dopiero sobie wymyslil.
Ja pisałam to odnośnie tego co agulek pisała. Bo wyjazdu do Niemiec nie rozumiem.
Stary 2015-08-05, 09:18   #720
motylek825
Zakorzenienie

Cytat:
No widocznie nie liczy sie z moim zdaniem... Jak widac.
Mam juz dosc,wszytskiego. A myslalam,ze gorzej byc nie moze :/

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

A salę możemy obejrzeć w piątek lub sobotę,kobitka zadzwoniła,że jutro jej nie bedzie...
Mam nadzieje, ze to tylko mały kryzys i wszystko bedzie dobrze

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości