|
|
#2341 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52322816]Mujer po porodzie trzeba wietrzyć krocze, a pidżama temu nie sprzyja
Ależ się mój synuś wierci dzisiaj Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Luźna, namiotowa piżama nie sprzyja? Nie wierzę. Przecież w tej koszuli też nie leży się z podwoziem na wierzchu fikając odnóżami... Kołderką się człek przykrywa, jak mniemam. Czy każą tak leżeć w rozkroku? Kurde, w sumie nie wiem, może każą, a ja głupio pytam Posiadam kilka flanelowych piżam w rozmiarze na dwie ciąże, a spodnie są tak szerokie, że można tam wpuścić tornado Postanowiłam: wezmę piżamę i dla świętego spokoju kupię jakąś jedną koszulę. Krocze na pewno se wywietrzę, a jak doktorowi jakiemuś nie spasi, to niech mnie nie bada, nie będę w rozpaczy ![]() Mój się nie wierci, przywalił mi tylko, jak mu kompa położyłam na głowie Wogle to będzie okrutny dzień. Niewyspana, wkurzona baba w ciąży, na dodatek po nocnej walce z komarami i resztkami swędziawy to nic innego jak zapowiedź wielkiej katastrofy Możecie mnie od razu stąd wyrzucić, dla własnego dobra ![]() ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
A z tą imprezą dla ludzi to dobry pomysł, jedna impreza i wszyscy z głowy Czuję, że po takim udanym porodzie to będę miała na pewno nastrój do spotkań |
|
|
|
|
#2342 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2343 |
|
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52322728]Ja się nie golę ani nic do gina ani w ogóle ostatnio, bo nie widzę bożeny
a operacja depilacja z lusterkiem to zbyt skomplikowana sprawa.[/QUOTE] Ja mam to samo Mam problem nawet z dogoleniem po bokach, żeby z majtasów nie wyłaziło, bo jak nie brzuch zasłania, to cycek, a z lusterkiem nie mam się jak obrócić, bo mi ręki brakuje, żeby brzuch odsunąć ![]() Poszłam spać o 1, od 6 już nie śpię. Co za dzień.
|
#2344 |
|
Raczkowanie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52316402]Dziecka na piersi się nie dopaja wodą ani niczym, przynajmniej nie powinno. Herbatki to tylko wtedy, kiedy są problemy z brzuszkiem...
Aniqa super brzuszek ![]() Evcia córeczka będzie gender ![]() Ja do dżinsów z pasem ciążowym zakładam pasek i zapinam go pod brzuchem. Inaczej też by mi leciały z można dać wodę jak jest gorąco albo jak bierze leki czy coś, a mi chodziło że jak będzie większe |
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Hej w ten piekny upalny dzien
Zaj#_*#&be sie przez ten ukrop ![]() Jedziemy dzis do kuzynki tz, ma malego synka wiec fajnie bedzie zobaczyc takiego babla. |
|
|
|
#2346 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Udanych odwiedzin
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po porodzie bylo inaczej. Koszula na plus, dlatego ze mocno sie krwawi i ja po prostu zakladalam tego pampersa tzn duza podpaske, podklad na lozko, koszula do bioder i koldra na rozlozone kolana. Pizama by sie za bardzo mogla pobrudzic bo w pierwszej dobie lalo sie masakrycznie ze mnie. Przepraszam ze tak dobitnie ale samo zycie. |
|
|
|
|
#2349 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jednocześnie ponownie dostrzegam kolejną przykrość porodu Natura to strasznie źle wymyśliła
|
|
|
|
|
#2351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do krakowskich szpitali to wiem o nich bardzo mało bo jeszcze nie czytalam opini ale rozważam rydygiera (bo tam moj gin pracuje) albo ujastek. |
|
|
|
|
#2352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziesz z nami na,bieżąco później, nic,się,nie,martw![]() Gratuluję premii, fajnie, ze,ktoś docenił, ze się starasz ![]() To w 21 tym jeszcze zdarzają się poronienia? Jakie to są te organiczne wkladki? Dawaj swój opis, chętnie poczytamy. Ja,prawdopodobnie kupie pianka,kokos, Ale jeszcze nie czytałam na ten temat i się zastanowię ![]() Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To u nas niemal identycznie z tym ze tz byl przy calym porodzie i pepowine przecinal ( nawet sobie czubek selfie robil z nozyczkami ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Ja rodzilam w szpitalu gdzie odwiedziny byly zakazane wiec komfort niesamowity. Tz mogl przyjsc ale do sali bue bylo wstepu, mozba sobie byli na korytarzu pogadac. Przynajmniej kobiety nie czuly sie skrepowane ze jakis obcy facet ba nie sie gapi jak wygladaja jak smierc. Po porodzie wyglada sie strasznie i nikt mnie nie przekona ze jest inaczej. Widzialam swoje zdj 3 doby po i mimo lekkiego porodu wygladalam jak duch. Ja licze ze urodze przed swietami bo rodzinka wtedy sie zjezdza do tesciowej to odwiedziny bede miala hurtem z glowy. |
|
|
|
|
#2357 |
|
Wtajemniczenie
|
SweetViolet benita już macie problemy z nie spaniem ? Tak szybko?
Madziejka dobrze ze masz urlop tak szybko Ja jeszcze miesiąc. Mówisz o utracie dziecka w 21 tc. Moja mama stracił pierwsza ciążę w 20.. dopiero ostatnio rozmawiałyśmy że nie wyobrażał sobie ze to juz tak duże dziecko ale wtedy nawet nie widziała że jest w ciąży. Mujer kochana każda z nas jest atrakcyjna na swój sposob. Uwierz mi. Wiele mi zajęło żeby do tego dojść ale świat stał się piękniejszy Mujer myślę że dlatego koszule że jak już wyląduje w szpitalu ciężko może xi byx każdorazowo razowo do sprawdzania rozwarcia ściągać gatki Rudaska dobry pomysł z tą impreza. Ale wiem że u mnie ie przejdzie pPatym wydaje mi się to niepotrzebnym stresowaniem dziecka taka ilością osób. Co do golenia się - jak ja się cieszę że umiem to robić na czuja Ale jak się ogole na zero zaraz mam potowki etc więc przycina. Do ziewzyn które rodziły. . Ejj a jak utna ta pepowine zaraz małemu koło brzuszka to co robią z tą częścią która wystaje z NAS? tak sobie dynda ? Czy ucina bliżej pipki ? Wybaczcie ale elqqni3 się zastanawiam. ..
|
#2359 |
|
Wtajemniczenie
|
Ejjj zapomnialam o tym :sciana:
Ahahahaha No tak rzeczywiście. Czyli najpierw maluch a potem drugi poród łożyska ?
|
#2360 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
najważniejsze, że zdrowy Cytat:
![]() Ja miałam jeszcze krew pobieraną na CRP przy okazji. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Do dwóch musiałam, bo osobno na mocz ogólny i osobno posiew. Nie jestem pewna czy mi wszystko zacytowało. Dzień dobry ![]() Ja dzisiaj jakieś zaćmienie mam Dziwnie się czuję, nie mówiąc już o tym, że w nocy byłam głodna i zjadłam resztkę wędliny z lodówki, bo tylko to zostało ![]() Biorę się za sprzątanie, a później może pojadę sobie auto do mamy odkurzyć. Przydałoby się je sprzątnąć przed wyjazdem ![]() Ale nie wiem czy w taki upał to będzie rozsądne ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- W szpitalu w którym będę rodzić nie ma odwiedzin na sali. Jest osobne pomieszczenie i tam się przechodzi z dzieckiem. Przynajmniej tyle, że jacyś obcy ludzie nie będą moich cycków podczas karmienia oglądać
|
|
#2361 |
|
Rozeznanie
|
Nie igarnelam was od wczoraj. Dlatego jeśli się powtarza gdzieś odpowiedź to przepraszam. Jestem uzależniona od forum jasny gwint. Wieczorem zanim usne koniecznie muszę poczytać i rano budzę się to sprawdzam ile stron naprodukowalyscoe.
Co do ilości rzeczy w wyprawce przekonacie się same przy kolejnych dzieciach ze większość rzeczy da się zastąpić lub nie są potrzebne. Po pierwsze któraś pisała o nosidelku po co ono teraz? Poza tym kwestia kręgosłupa ja np nie daje rady nosić tak bo mam coś nie tak z kręgosłupem piersiowym i mnie bardzo boli. Poza tym to jest dla dziecka kilku miesięcznego noworodka nie będziecie nosiły. Po co dwa śpiworki? Ustalmu nawet do prania jak zabrać to kocyk nie wystarczy? Nasze mamy nie miały takich wynalazków a kazda z nas ma się świetnie choć nie nosiła pampersow nie bawiła się na macie edukacyjnej a na kocyku czy kolderce na podłodze. Ustalmy biznes kręci się na tym ze przekonuje się nas do tego ze musimy wszystko mieć bo dziecko będzie szczesliwsze. A czy tak naprawdę nie będzie szczesliwsze gdy będziemy się z nim bawić i przytulać? Niezależnie czy będzie miało zielone śpiochy czy pomarańczowe? |
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ani_qa mnie jutro czeka sprzatanie auta ale dopiero po godz 19, wczesniej sie tego nie tykam a tz pozniej umyje
|
|
|
|
|
#2363 |
|
Rozeznanie
|
Z moich przemyśleń ciąg dalszy. Zauważcie ze witaminy dla kobiet ciezarnych są droższe a multiwitamina ma lepszy skład i jest tańsza. Poduszki do spania ok są świetne ale czemu one są tak drogie? A bo nam się wmawia ze dla dziecka zwłaszcza pierwsszego trzeba wszystko co najlepsze.
Wiecie jaką miałam zabawę gdy z moim dzieckiem tworzyliśmy domek z kartonu po makaronie z biedronki???? Nie mogłam go do auta wcisnąć tego pudła a potem napisaliśmy farba wycinalismy okienka. Pewnie ze łatwiej było kupić namiot czy domek ale liczyła się zabawa. W kompie jak znajdę zdjęcia to wam pokaże. Mata edukacyjna skądś dostaliśmy taką i najpierw mały nie był zainteresowany a potem turlal się i leżał wszędzie tylko nie pod zabawkami. ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Dobra teraz już się nie mądrze a mam radę Takie wkładki do wanienki plastikowa u mnie się nie sprawdziła. Trzeba by było strasznie dużo wody nalać a w naszej wanience jakoś i tak to dziecko wystswalo i marzlo bo jednak w wodzie niby raz raz i wyciągamy ale cieplej. Ja zawijalam Piotrka w pieluszke tetrowa i tak go wkladalam i w wodzie dopiero rozwijałam i on nie płakał tak. Dla mnie pomyłka są te gąbki do wanienki. Jak to potem umyć czy wysuszyć? Przecież to miliony bakterii jak codziennie ta woda zostanie tam to pleśń murowana. Chyba że ktoś ma pomysł jak to zdezynfekowac ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Dobra teraz już się nie mądrze a mam radę Takie wkładki do wanienki plastikowa u mnie się nie sprawdziła. Trzeba by było strasznie dużo wody nalać a w naszej wanience jakoś i tak to dziecko wystswalo i marzlo bo jednak w wodzie niby raz raz i wyciągamy ale cieplej. Ja zawijalam Piotrka w pieluszke tetrowa i tak go wkladalam i w wodzie dopiero rozwijałam i on nie płakał tak. Dla mnie pomyłka są te gąbki do wanienki. Jak to potem umyć czy wysuszyć? Przecież to miliony bakterii jak codziennie ta woda zostanie tam to pleśń murowana. Chyba że ktoś ma pomysł jak to zdezynfekowac |
|
|
|
#2364 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
choć wiadomo że im dalej to ryzyko jest już coraz mniejsze więc też nie ma co o tym nadmiernie rozmyślaćA co do odwiedzin to ludzie nie maja umiaru, leżałam na sali 7 osobowej i czasem przejść się nie dało bo tylu gości... Ja jak ktos do mnie przychodził wychodziłam na korytarz. |
|
|
|
|
#2366 |
|
Rozeznanie
|
Ja pościeli nie kupuję do łóżeczka obleke kocyk cienki w razie potrzeby żeby przykryć dziecko choć ten spiworek mam. A drugi cienki kocyk do wózka żeby był oddzielnie. Do wózka gruby wg mnie nie jest potrzebny bo wyobraźcie sobie kombinezon gruby koc i ta przykrywka do wózka, która z was pisze się leżeć pod tyloma warstwami? No i jeszcze ubranko doliczcie i pieluszek. Co ta mała pupa odczuje? Dla mnie to sauna. Więc albo kocyka wcale albo bez tej pokrywki.
|
|
|
|
#2367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do odwiedzin - mi się wydaje, że mąż powinien móc wchodzić na salę, inni już niekoniecznie. Bo nie zawsze wszystko idzie gładko i kobieta od razu po porodzie śmiga, czasem potrzebuje pomocy i taki mąż obok to zbawienie. Poza tym mężowie przychodzą patrzeć się na swoje dzieci, a nie przyglądać innym paniom ;P Byłam w biedronce, kupiłam cukinie, będę robić leczo. Ale ze mnie cieknie ciurkiem. Upał jak nie wiem.
|
|
#2368 |
|
Rozeznanie
|
Trzeba tak z sercem do tego podejść. Ok pewnie ze wyprawkę trzeba skompletować ale naprawdę nic się nie stanie jak zauwazycie potrzebę posiadania drugiego kocyka po przyjściu do domu spokojnie da się dokupic. Nie uwiezimy się z dziećmi w.domu klamek nie pozabieraja nam i będzie można wyjść zostawiając dziecko z tatą lub babcia.
|
|
|
|
#2369 |
|
Wtajemniczenie
|
Wojniann - gąbki wszystkie można steerylizowav w mikrofali
) zapytaj cie wujka o to Jeśli chodzi o wyprawkę też macie racje nie wszystko nie na gwałt ja tym sposobem wyrzuciła że spisu wanienkę bo mamy wannę i kupie to małe dziadostwo dla małego do leżenia. Benita ja do szpitala powiem nikogo oprócz tzta wiem że mama ojciec będą chcieli. Ale nie. W domu. Chcę małego się nauczyć zobaczyć jak będzie reagować pozatym dla niego będzie to stres szpital potem przenosiny do domu. W szpitalu i tak będzie za dużo ludzi. Lekarki pielęgniarki. Czekam właśnie na dentyste tylko kamień także bez syresu
|
#2370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba podejrzewa, że każda ciężarna zajada się słodyczami Co jest najlepsze to mało słodyczy jem - zastępuje je paroma owocami dziennie.. Raz na parę dni loda zjem i ze słodyczy to jest wszystko Lekarz powiedział, że jeden owoc dziennie wystarczy i ewentualnie szklanka soku w proporcji 50% sok 50% woda... Przytyłam od początku ciąży około 4 kg i tu już taki rygor Lekarz powiedział, że przy moim wzroście dziecko najlepiej jakby się urodziło około 3kg, nawet 2900 by było ok...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

[/QUOTE]
Kurde, w sumie nie wiem, może każą, a ja głupio pytam 

Ujastek dla nas za daleko...

czemu ktoś taki wybiera zawód położnej :/ też padałam z głodu i pragnienia ale mój tż był tak wredny że jak prosiłam o wode to pytał położnej czy może mi podac, a ta oczywiście nie. Chyba nigdy mu tego nie wybacze.
Zaczynam myśleć o tym, że faktycznie zostawię w domu TŻ, po co ma paczać jak dostaję nerwicy i zabijam personel (chyba że personel zabija najpierw mnie