![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: brak chęci do jakichkolwiek zobowiązań przed 40stką...
oczywiście. można wynająć, ale Tz uwaza ze lepiej jak pomieszka z rodzicami jeszcze do grudnia/marca bo dzieki temu wiecej oszczedzi (stad po 30h w pracy) zamiast wydawac na tymczasowe wynajmowanie - w sumie trudno mu sie dziwic, kazdy chce miec jak najwiekszy kredyt..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
Jeżeli facetowi się nie chce do panny od czasu do czasu d... ruszyć (nie wierzę, że to nieustannie tak samo ciężka praca, w każdej pracy są okresy nieco lżejsze), to sorry, ale źle to wygląda. A jeżeli dziewczyny tu słusznie węszą, że to kolejny wątek autorki na ten sam temat, to wygląda to wręcz bardzo źle.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
de l'univers
|
Autorko - jak na moje to chleba z tego nie będzie. Przytoczony przez Wizażanki wątek jest jota w jotę jak Twój i nie jestem w stanie uwierzyć, że to historia kogoś innego. Nie wiem, po jakiego diabła się wypierasz.
Zgadzam się z poprzedniczkami - mu jest z Tobą zwyczajnie wygodnie. Za dużo mu tyłka nie zawracasz, ma fajny seks, świadomość, że opcja zapasowa istnieje. Poza tym, nie stawiasz zbyt wysokich wymagań. Ja po akcjach opisanych w poprzednim wątku dawno bym delikwenta kopnęła w 4 litery i wysłała na drzewo. A już nawet jakby pominąć tamten wątek - nie bawiłabym się w "mój TŻ jest taki zmęczony i nerwowy, nie będę go drażnić". Tu potrzebna jest stanowcza rozmowa o tym, co dalej, konkretny plan z deadlinem, a nie podchody, jak tu zacząć rozmowę, żeby misiaczek nie wpadł niechcący w furię. Zresztą, biorąc pod uwagę ile mu wybaczyłaś wołających o pomstę do nieba akcji - dopuszczam, że mógłby się nawet z Tobą związać na stałe - w końcu i tak będzie mógł robić to na co ma ochotę, wszak wyznajesz zasadę, że "miłość wszystko wybaczy". Mój TŻ również ma mega stresującą, odpowiedzialną pracę, na swój sposób niestabilną, ale bardzo dobrze płatną. Nie przeszkodziło mu to w szybkim poproszeniu mnie o rękę i planowaniu przyszłości. Ba, w przeprowadzce do innego miasta i wynajęciu dotychczasowego miejsca zamieszkania ![]() ![]() Odnośnie mieszkania - nawet w przypadku zmiany miejsca zamieszkania (ze względu na lokalizację, czy potrzebę większego metrażu), poprzednie można wynająć i mieć dodatkowy wpływ z wynajmu + dobrą historię w BIKu przy regularnym spłacaniu kredytu. Mi się zaś wydaję, że Twojemu jakoś szczególnie nie spieszy się do wicia gniazdka z kobietą, cóż, a na pewno nie z Tobą. Nie twierdzę, że na swój sposób on Cię nie kocha - zapewne zależy mu na Tobie, jest mu z Tobą wygodnie, nie wymagasz zbyt wiele, spędzacie fajnie czas itd. Ale nie sądzę aby pojmował Ciebie w kategoriach kobiety na całe życie. Patrząc na poprzedni wątek - on zwyczajnie Cię nie szanuje. Dlaczego tak jest? Tu już musiałabyś się zapytać jego.
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
i do grudnia mieszkac nie mozecie razem.. bo on ma zobowiazania w pracy.
Jasne. to sarkazm.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. Edytowane przez kennedy Czas edycji: 2015-08-06 o 10:30 Powód: literowka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
w drodze do...Ciebie...
|
W waszym "związku" brakuje istotnego elementu, a mianowicie ROZMOWY. Cały czas go usprawiedliwiasz, a to praca itp. nie tędy droga. I dziewczyny mają rację jemu jest po prostu wygodnie, gdyby myślał o was poważnie to już dawno byście mieszkali razem czy tam się zaręczyli prawda? Radziłabym porozmawiać, bo ewidentnie mijacie się w poglądach dotyczących waszej relacji
![]() |
#37 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Przeczytałam ten wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=816651
i jak dla mnie za dużo jest tu identycznych szczegółów, aby mogły to pisać dwie różne osoby... ![]() ,,(...) zobaczyłam wielokrotnie powtarzajace sie moje imie wiec nie wytrzymałam i przeczytalam... w skrócie: pisał do niej ze ma kryzys sam ze soba + w zwiazku ze mna i pisał tez duzo o tej dziewczynie z ktora sie spotykał jak mnie poznał, pisał że uwaga: spotkania z nia uswiadomiły mu czego brakuje mu w zwiazku ze mna oraz jak powazny jest ten kryzys (...)" ,,(...) Oczywiscie dostałam histerii jak to przeczytałam bo po jego zachowaniu i naszych spotkaniach nie było ABSOLUTNIE nic widac ze cos moze byc nie tak. Ba, jak tylko wyjechałam pociagiem pisał ze juz teskni. Pisał ze bardzo mnie kocha (...)" Twój facet nie jest z Tobą w 100% szczęśliwy i myślę, że nie jesteś dla niego tą jedyną ![]() Jak dla mnie nie ma sensu nawet czekać do tego grudnia, bo to tylko mydlenie sobie oczu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Konto usunięte
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;52323374]
Wiesz autorko jak to mówią - choćby skały srały, a mury pękały - gdyby chciał Ci się oświadczyć lub zamieszkać z Tobą to by to zrobił bez względu na sytuację zawodową (stresy w pracy? Serio? Rozumiem jej brak, albo para obydwoje na śmieciówce, wtedy raczej mądrzej jest najpierw zadbać o względy zawodowe, no ale cholera gość kasę trzepie co miesiąc i wymyśla), szczególnie, że to Ty przenosiłabyś się do niego, a nie on do Ciebie (no bo raczej on nie zrezygnuje z dobrej pracy, żebyś Ty mogła zostać sobie na śmieciówce, którą możesz mieć także tam), gdyby chciał to kupiłby Ci ten pierścionek, bo tak naprawdę nic was nie trzyma - macie pieniądze, kochacie się, w takiej sytuacji to ja bym momentalnie do urzędu leciała i nic tylko się rozmnażać radośnie, szczególnie, że mogą być problemy. [/QUOTE] Dokładnie tak. Ja zrozumiałabym ubogiego studenta dorabiającego sobie za barem, z niepełnosprawnym bratem i matką alkoholiczką. Ale Twój facet kasę ma, za to nie ma już 20 lat. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Mówiąc szczerze nie rozumiem, co praca przeszkadza w zamieszkaniu razem?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
To już nie grudzień a wiosną?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
napisałam to jako najgorsza mozliwa opcje - bo najprawdopodobniej bedzie to grudzien (na 90%) ale jest niewielkie ryzyko ze marzec.
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- praca nie - brak własnego mieszkania + brak checi wynajmu bo ma sie gdzie mieszkac i zbiera sie kase zeby najpozniej na wiosne miec jak najwiecej na wlasne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Facet z tamtego wątku był lekarzem i w najbliższej sesji zimowej albo wiosennej miał zdawać egzamin na specjalizację. Umowę/praktykę może mieć tylko do czasu egzaminu, a później będzie decydował gdzie chce się osiedlić i pracować, wcale nie musi zostawać w miejscu w którym robił praktyki. A te 30 godzin pracy to nic innego jak dyżur w szpitalu/szpitalach. Dla mnie to ta sama sytuacji i ta sama autorka. Autorko skoro twój facet ma cytuję 'ogromne zarobki' to dlaczego szkoda mu kasy na wynajęcie dla was jakiegoś małego mieszkania? Albo na przyjazdy do ciebie i nocowanie w hotelu? Dlaczego nie zorganizuje ci jakoś transportu, tylko on sobie wygodnie czeka w domu, a ty tłuczesz się co tydzień po 200km przez dwa lata? Rozumiem, że chce odłożyć część pieniędzy, chce też poużywać sobie życia, wiadomo, że ludzie mają różne priorytety. Ale zrozum jak na dłoni widać, że ani ty ani wasza hipotetyczna rodzina jesteście jego priorytetem, śmiem twierdzić że nawet blisko tych priorytetów nie stoisz/icie. Obudzisz się dopiero jak on zda ten egzamin, a później wyemigruje, żeby jakoś sobie życie ułożyć, a ciebie zostawi w tyle. A tak na marginesie, łącząc wszystkie twoje wątki to ten facet dla mnie to jakaś katastrofalna porażka. Cytat:
Przecież widać, że to ewidentne zbywanie ciebie i ucinanie tematu. Kiedy macie porozmawiać, na dwa dni przed podjęciem decyzji? Do grudnia/ marca zostało max. pół roku, to wcale nie tak dużo jak się ma sporo rzeczy do planowania. On tych rzeczy nie planuje, bo nie chce, po prostu. Ja wiem, że go ten egzamin stresuje, ale serio nawet nie orientował się gdzie jest możliwość zatrudnienia, które miasto mu się podoba, czy wolałby wyjechać za granicę, czy chce mieszkać blisko rodziny czy daleko? Ja myślę, ze on te rzeczy mniej więcej wie, po prostu nie dzieli się tym z tobą. Ciekawe dlaczego? Skoro jesteś jego tak uczepiona to ja tu faktycznie innej opcji nie widzę, poczekaj do tego jego egzaminu, a później zobaczysz jak się wszystko rozwinie. P.S. A to takie moje prywatne odczucie, ale coś mam wrażenie, że ci się grunt po stopami pali bo czujesz pismo nosem, coraz bliżej jego egzaminu, on nie ma żadnych planów związanych z wami, a wy właściwie po dwóch latach związku jesteście na tym samym etapie co na początku. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
.
|
Najbardziej prawdopodobna opcja jest taka, ze w koncu pozna kobiete, z ktora bedzie chcial zamieszkac juz teraz a nie za milion lat. Sorry, nie jestes kobieta jego zycia, niezaleznie jak bardzo bedziesz zaklinac rzeczywistosc, ze taaaaaak sie kochacie.
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Skoro dobrze zarabia to co za problem płacić dla niego za wynajem mieszkania malutkiego dla was? Facet 37 lat i z rodzicami mieszka? Jakoś mieszkanie z rodzicami nie przeszkadza mu w pracy, ale z Tobą już tak? Co ma praca do gotowości na zaręczyny i mieszkania razem? Jakoś na seks z Tobą jest gotowy. Jakby był 10 lat młodszy to bym jeszcze zrozumiała, że nie jest gotowy, ale to stary koń i tak się ustawił, że tylko pozazdrościć hehe. Kasy dużo, mieszkanko z rodzicami, dziewczyna z doskoku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy postawiłabym kawe na ławe- albo zamieszkamy razem albo mi przykro i tyle. I po problemie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Yyyy sorry, ale facet zarabia OGROMNE pieniądze i szkoda mu kasy na wynajem, bo chce uzbierać jeszcze więcej do wiosny? Do wiosny, skoro tyle zarabia, to za gotówkę by kupił to mieszkanie, a Ty piszesz o kredycie.
IMO to nie jesteś tą jedyną. Jest mu wygodnie, ma Cię od piątku do niedzieli i cześć, a w tygodniu ma święty spokój. I nie, cieżka praca to nie powód do odwlekania zamieszkania ze sobą. A co, Twoim zdaniem małżeństwa w których jedno dużo pracuje to co, rozwodzą się? Wyprowadzają, bo 'dużo pracy' i dopiero na nowo schodzą jak już minie gorący okres? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
powodem niemieszkania nie jest ciezka praca a brak mieszkania - co innego by bylo gdyby mieszkał sam bo np. by wynajmował, ale tak nie jest. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
On sobie nie wyobraża mieszkania w mieszkaniu Z TOBĄ, bo jak się trafi ta jedyna, to zamieszka z nią nawet w schowku na miotły, wierz mi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
Ja tu nie widze aby to byl zwiazek, jestes dla niego wygodna alternatywa, bardzo wygodna. Facet NIC sie nie stara dla zwiazku, to Ty jezdzisz co tydzien I delikatnie mowiac 'zycie mu komplikujesz'. Jakby chcial byc z Toba, to juz bys z nim mieszkala w domu jego rodzicow, malo tak ludzi mieszka ze soba? Ewidentnie nie jestes jego wybranka zycia. Czas sie ewakuowac I zachowac resztki szacunku do samej siebie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem w pewnym wieku (czyt. jesteś dorosłą, ukształtowaną, pracującą osobą) gdy spotykasz się z kimś jakiś czas rozmowy o przyszłości są normalne. To już nie jest związek nastolatków, które nie bardzo wiedzą, czego od życia chcą i do czego taka relacja może poprowadzić. Przykład mojego męża: wiele związków, jasne deklaracje, że nigdy w życiu nie zamierza się żenić - jak spotkał mnie to oświadczył się praktycznie od razu, jest przeszczęśliwy i wszystkim opowiada, jak cudownie mieć żonę. Facet po prostu musi poczuć, że to ta jedyna. Widocznie nią nie jesteś, Autorko - w tym (jego) wieku pewne rzeczy już się wie i konkretne rozmowy o przyszłości naprawdę nie powinny być tematem tabu. Swoją drogą - dobrze zarabiający czterdziestolatek mieszkający z rodzicami? Wiem, że to może praktyczne finansowo, ale życiowo - hmm...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
gdybym trafila na kogos kto by powiedzial ze nie chce sie zenic/miec dziecka to bym ewakuowała sie od razu, zeby nie tracic czasu. ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- ojjj tu stanowczo sie nie zgodze - jasne, ludzie tak mieszkaja, ale nie zapominaj ze dom jest jego rodzicow, nie jego - to nie jego decyzja, nie moze decydowac za rodzicow kto ma mieszkac w ich domu. Rodzicow ma sypmatycznych i mam z nimi dobry kontakt, ale widac ze srednio jest im na reke ze mieszka z nimi prawie 40 letni syn a co dopiero druga dorosła (i badz co badz obca!) osoba. Jakim prawem on ma decydowac o tym jesli to nie jego dom.. ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
To chyba jakaś prowokacja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
BAN stały
|
Cytat:
Zapewniam cię, że gdyby naprawdę chciał, wiedziałabyś o tym na pewno i nie miałabyś tych wątpliwości, z którymi przyszłaś na forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.