Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-07, 12:17   #2821
mujer
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Mój mi sam proponuje lody i cukierki, ale jak już kilka razy prawie płakałam, że ważę dużo za dużo i ciągle tyję, to już nie robi tego tak często Ale jak leci w tv to ekstremalne odchudzanie o ludziach ważących więcej niż 200 kg, to on z przerażeniem na mnie patrzy i mówi "Ale weź ty aż tyle nie tyj, dobra?"
Mój TŻ niczego nie komentuje i zawsze mnie pociesza. Ale widzę, że już to zalatuje lekką ściemą Chyba mu się wydaje, że szybko się pozbędę, trochę się zdziwił, jak go uświadomiłam w paru kwestiach np. że połóg tyle trwa itp. Więc myślę, iż będzie rozczarowany...
Ale po wnerwach staram się przyzwyczaić do zwiększonego poziomu kaszalotyzmu i zainwestuję w porządne burkini No cóż.

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Chwalam się że mam od nocy plumkanie i puknięcia
O, fajnie )

Ja od wczoraj czuję intensywniej i częściej. Chyba młodego wkurza, jak go przygniatam, bo wtedy natychmiast zaczyna szaleć

Ech. Tak wiem, że powinnam się cieszyć, być zadowolona, szczęśliwa i wszystkie inne, ale męczy mnie to zmęczenie. Mam niskie ciśnienie, niski cukier, anemię i nawet byle pilateski mnie męczą Ba, schody mnie męczą, nogi nie mam siły podnosić czasami.
Wogle to mi się wstawać nie chce, bo wszędzie tylko pełzam. Nic wielkiego, ale głupio mi, że nic mi się nie chce, a stolik maluję już tydzień, bo mam ochotę na nim spać, a nie przerabiać :/ TŻ mnie zabija energią, a mnie każda jego propozycja wręcz dobija, bo ja to wolałabym w sumie iść spać

Tak se tylko nudziłam.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 12:21   #2822
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się jak mój TZ podczas studiów stwierdził, że zrobi nam na obiad zrazy! W szoku byłam, bo on z tych co wodę na herbatę przypalają, ale dałam mu szansę się wykazać wracam z zajęć, a on walczy żeby zawinąć ogórka, cebulę i boczek w już usmażone kotlety Ale bardzo się starał i zjadłam schaboszczaki ze smakiem
To musiał być widok

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość

Tż dobrze się czuje, mówi, że czuje, że coś tam lekko boli, ale póki co ok. Znieczulenie praktycznie puściło. Ma założony szew, więc trzeba jeszcze będzie jechać do ściągnięcia. Ale może to i lepiej, że mu założyli, bo ja miałam gorzej rozwalone i obyło się bez szwu, ale mało co jadłam, bo bałam się, żeby się mazać nie zaczęło

Wózki jedziemy jutro oglądać Już się boję

Mam zamiar wrócić z dobrymi wieściami! Ale stres i tak jest. Na szczęście Maleńka od rana kopie i to mnie pociesza

Ja dziś wstałam o 5 i całą noc się budziłam, więc może to z niewyspania. Teraz troszkę mniej boli.

Ja za to dziś nic nie robię. Wczoraj wszystko ogarnęłam, więc dziś się cieszę, że mam męża w domu
A on miał 8 wyrywana?

Wszystko będzie Oki, zobaczysz

Głowa bardzo prawdopodobne, ze boli Cię od niewykonania, a gorąco jeszcze to poteguje, Mnie 2 dni temu też bolała.

Szczesciara, ja nie miałam wczoraj i nie mam dziś, bo biedak tyle pracuje i to po 12 godzin. Ale jutro ma wolne, bo mamy tą imprezę i w niedzielę i poniedziałek też będzie miał, więc w końcu troszke odpocznie

Ja mam nadzieję, że energia mnie nie opuści i jeszcze cos do końca dnia zrobię

A i czekam na relacje z wycieczki po wózek, bo u mnie slaby wybó i na żywo nic nie zobaczę raczej, więc będę się sugerowała Waszymi opiniami

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-08-07 o 12:23
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 12:21   #2823
adka_19
Wtajemniczenie

No nie skasowala mi się ((

Synus i córeczka brzmią wspaniałe !!!!!

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 12:26   #2824
czubasek20
Zakorzenienie

Mlody chyba nie lubi jak leze na lewym boku bo zaczyba wtedy sie w boksera bawic.
Dziewczyny jedziemy zbiorowo na basen albo jakas wode. Ponarzekamy sobie grupowo na uroki ciazy, upaly i tesciowe

Moj tz zmadrzal i wyjezdzamy w gory w nocy a nie po poludnou jak on to sobie wymyslil.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 12:30   #2825
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Mój TŻ niczego nie komentuje i zawsze mnie pociesza. Ale widzę, że już to zalatuje lekką ściemą Chyba mu się wydaje, że szybko się pozbędę, trochę się zdziwił, jak go uświadomiłam w paru kwestiach np. że połóg tyle trwa itp. Więc myślę, iż będzie rozczarowany...
Ale po wnerwach staram się przyzwyczaić do zwiększonego poziomu kaszalotyzmu i zainwestuję w porządne burkini No cóż.

O, fajnie )

Ja od wczoraj czuję intensywniej i częściej. Chyba młodego wkurza, jak go przygniatam, bo wtedy natychmiast zaczyna szaleć

Ech. Tak wiem, że powinnam się cieszyć, być zadowolona, szczęśliwa i wszystkie inne, ale męczy mnie to zmęczenie. Mam niskie ciśnienie, niski cukier, anemię i nawet byle pilateski mnie męczą Ba, schody mnie męczą, nogi nie mam siły podnosić czasami.
Wogle to mi się wstawać nie chce, bo wszędzie tylko pełzam. Nic wielkiego, ale głupio mi, że nic mi się nie chce, a stolik maluję już tydzień, bo mam ochotę na nim spać, a nie przerabiać :/ TŻ mnie zabija energią, a mnie każda jego propozycja wręcz dobija, bo ja to wolałabym w sumie iść spać

Tak se tylko nudziłam.
Mujer ja też narzekam na brak energii i to prawie każdego dnia, nic,mi się robić,nie chce, Tz ciężko pracuje a,mi aż głupio ze siedzę w domu i nawet nie,posprzatam. Obwiniam za to upał, no wiem że w,pewnym stopniu jest za to,winny, ale ciąża też. Czytałam ze od 20 tyg możemy czuć sie jeszcze bardziej słabo i szybciej sie męczyć:
"
Do tej pory wzrost objętości krążącej krwi u matki związany był ze zwiększona produkcją osocza. Od 20 tygodnia ciąży dodatkowo pojawia się wzrost masy erytrocytarnej, a więc czerwonych krwinek. Zaczyna wzrastać objętość minutowa serca, a więc taka, aby serce mogło przepompować coraz więcej krwi w ciągu każdej minuty.

Niestety wzrost objętości krążącej krwi nasila odczucie szybkiego męczenia się i utraty tchu przy prozaicznych czynnościach, jak szybszy marsz czy porządki domowe. Musisz się oswoić z tymi zmianami i zaakceptować je, ponieważ jeszcze przez kilka tygodni będą się pogłębiały. Możesz mieć coraz częściej odczucie, że jest ci gorąco. Zmiany związane są z większym napływem krwi do skóry i wzrostem metabolizmu."

Więc każda z,nas,czuje się albo będzie czuła jeszcze słabiej i to normalne, po ciąży minie.

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Mlody chyba nie lubi jak leze na lewym boku bo zaczyba wtedy sie w boksera bawic.
Dziewczyny jedziemy zbiorowo na basen albo jakas wode. Ponarzekamy sobie grupowo na uroki ciazy, upaly i tesciowe

Moj tz zmadrzal i wyjezdzamy w gory w nocy a nie po poludnou jak on to sobie wymyslil.
To byłby super pomysł. Fajnie byłoby spotkać Was na żywo i ponarzekac razem

Stary 2015-08-07, 12:42   #2826
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Fionka www.Fotelik.info.pl

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 12:47   #2827
ogolnie
Zakorzenienie

Adka w nocy było bardzo regularnie a od rana tylko dwa razy czułam. Dziwne uczucie jak na pierwszy raz

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Mam tak opuchnięte stopy że ledwo japonki wcisne
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 12:48   #2828
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Adka w nocy było bardzo regularnie a od rana tylko dwa razy czułam. Dziwne uczucie jak na pierwszy raz

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Mam tak opuchnięte stopy że ledwo japonki wcisne

Bardzo dziwne prawda?
Jak poznalas ze to maluch ?

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 12:50   #2829
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Super

Czyli juz wszystkie poczułyśmy?
Na to wychodzi
Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
Kalusia a o którym szpitalu piszesz? Bo jeśli dobrze kojarzę to z Kielc jesteś?
O prostej. Tzn ja mieszkam obecnie w Suchedniowie ale nie mam zaufania do szpitala w Skarżysku. A Ty skąd jesteś?
Stary 2015-08-07, 12:50   #2830
syylwuska
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52337696]Fionka www.Fotelik.info.pl

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
Dzieki, mi tez się przyda

Stary 2015-08-07, 12:54   #2831
ogolnie
Zakorzenienie

Mój TŻ widzi tylko rosnący brzuch,ale ja przed ciążą gruba byłam więc chyba mu to różnicy nie robi. W każdym razie mam plan gubić kg po ciąży. Tż bardzo mnie wspierał kiedyś w diecie i nawet porzucił swoje ulubione żarcie na rzecz mojego menu Także na to nie narzekam.
Wczoraj mi powiedział że jakby mu cokolwiek we mnie przeszkadzało to by nawet nie próbował być ze mną. Chociaż jak wy tak i ja martwię się że po ciąży będę sflaczała.
Facetom podobają się różne laski,oglądają się-ja już dawno to zaczęłam olewać,mój mówi że i co z tego że obejrzy się za jakąś laska i pomyśli "o kur.A ale dupa",jak po sekundzie spojrzy na mnie i pomyśli "kurde co tam jakaś dupa,trzymam za rękę moja,MOJA kobietę i to ona jest najlepsza"
Stary 2015-08-07, 12:54   #2832
evciap0
Wtajemniczenie

Dziewczyny ja czytałam ostatnio o foteliku ferrari, ma 4 gwiazdki w adac i kosztuje trochę ponad 200 zł, ale nie wiem czy da się go wpiąć do stelaża wózka

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 13:13   #2833
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Mujer ja też narzekam na brak energii i to prawie każdego dnia, nic,mi się robić,nie chce, Tz ciężko pracuje a,mi aż głupio ze siedzę w domu i nawet nie,posprzatam. Obwiniam za to upał, no wiem że w,pewnym stopniu jest za to,winny, ale ciąża też. Czytałam ze od 20 tyg możemy czuć sie jeszcze bardziej słabo i szybciej sie męczyć:
"
Do tej pory wzrost objętości krążącej krwi u matki związany był ze zwiększona produkcją osocza. Od 20 tygodnia ciąży dodatkowo pojawia się wzrost masy erytrocytarnej, a więc czerwonych krwinek. Zaczyna wzrastać objętość minutowa serca, a więc taka, aby serce mogło przepompować coraz więcej krwi w ciągu każdej minuty.

Niestety wzrost objętości krążącej krwi nasila odczucie szybkiego męczenia się i utraty tchu przy prozaicznych czynnościach, jak szybszy marsz czy porządki domowe. Musisz się oswoić z tymi zmianami i zaakceptować je, ponieważ jeszcze przez kilka tygodni będą się pogłębiały. Możesz mieć coraz częściej odczucie, że jest ci gorąco. Zmiany związane są z większym napływem krwi do skóry i wzrostem metabolizmu."

Więc każda z,nas,czuje się albo będzie czuła jeszcze słabiej i to normalne, po ciąży minie.

Chwilami wątpię w to, czy wszystko tak po ciąży ustąpi I nie jestem pewna, czy będę miała siłę wszystko ogarnąć, a przy tym jeszcze siebie.

Cytat:
Mój TŻ widzi tylko rosnący brzuch,ale ja przed ciążą gruba byłam więc chyba mu to różnicy nie robi. W każdym razie mam plan gubić kg po ciąży. Tż bardzo mnie wspierał kiedyś w diecie i nawet porzucił swoje ulubione żarcie na rzecz mojego menu Także na to nie narzekam.
Wczoraj mi powiedział że jakby mu cokolwiek we mnie przeszkadzało to by nawet nie próbował być ze mną. Chociaż jak wy tak i ja martwię się że po ciąży będę sflaczała.
Facetom podobają się różne laski,oglądają się-ja już dawno to zaczęłam olewać,mój mówi że i co z tego że obejrzy się za jakąś laska i pomyśli "o kur.A ale dupa",jak po sekundzie spojrzy na mnie i pomyśli "kurde co tam jakaś dupa,trzymam za rękę moja,MOJA kobietę i to ona jest najlepsza"
To masz szczęście z TŻ
Ja na swojego nigdy nie narzekam, bo naprawdę jest świetny. Ale też jest dość kosmiczny, niejedna się za nim ugania(ła). Ostatnio to na moich oczach był podrywany :/ Już nawet nie kwestia wyglądu. Poza tym, jeśli chodzi o sporty i wagę, to raczej oboje patrzymy na to bardziej pod kątem charakteru niż wyglądu. Trzeba mieć jednak sporo samozaparcia, żeby uprawiać sport, zwłaszcza, jeśli się ma trudności. A ja czuję niemoc mentalną ostatnio.

Cytat:

Ja nie na ciążę, ale na siebie narzekam Mogłam to jakoś wszystko ogólnie lepiej przeprowadzić, to by nie było problemów. Tu tak ogólnie mam wiele spraw na myśli, nie tylko drobiazgów, jak waga, samopoczucie itd., ale takie tam inne, niezdatne do forumowania
Stary 2015-08-07, 13:17   #2834
ogolnie
Zakorzenienie

Mujer czyżbyś podobnie do mnie była schematyczna perfekcjonistka?
Stary 2015-08-07, 13:22   #2835
hope_35
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Marzena witaj :-D gratuluję córki, mam nadzieję że będzie wszystko ok u niej ze zdrówkiem...

Ja jeszcze o te bazy zapytam i o isofixa... Rozumiem zasady działania. Powiedzmy że rozróżniam co jest co. Isofix z fotelikiem który też go ma - ok. Ale czy któraś czytała może opinie o tych bazach czy to jest takie bardzo bezpieczne? Czy nie lepiej fotelik przypięty pasami? Przecież pary trzymają wtedy tylko bazę a fotelik jest tylko na click do niej... Z razie wypadku jest ryzyko że to się wypnie np?

No i co do fotelika, też bym chciała maxi cosi. Ale w sumie nie zwróciłam uwagi czy on ma sam w sobie isofix czy potrzebna jeszcze do niego właśnie ta baza. Może któraś się orientuje? Ja chyba w aucie isofix mam... Muszę jeszcze sprawdzić bo takie nowe to ono nie jest.

---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ----------

Hope z tego co pamiętam to ty chyba bierzesz Duphaston albo luteinę, tak? I mimo to cie brzuch boli... :-( współczuję :-( mi po Duphastonie przeszło, czasami rano jak się obudzę to czuję ciągnięcie ale takie krótkie. Powiedz może lekarzowi że mimo leków cie boli, może trzeba zwiększyć dawkę?

Zaciekawa dzięki za radę z tym fotelikiem. My w sumie mamy dwa auta a nie wiem którym będę jeździć... Na razie moje w naprawie więc może rzeczywiście być tak że jedno nie ma isofixa...

Gryzelda może coś być z tym zagłębiem wózkowym bo moja siostra z Wielunia też do Częstochowy jechała po wózek bo tam tak dużo... Może ja też się w sumie przejadę :-D mam niecałe 100km

--
Wysłano z Szybkiego Notatnika

Ok, nadrobiłam. Mogę iść spać :-D

Tak, łykam duphaston 3 x 1 i do tego luteina dopochwowo jedna na noc, druga rano na dzień.
Dzisiaj jest ciut lepiej zamiast bólu jest "czucie tego miejsca". Wizytę mam w środę.
Stary 2015-08-07, 13:23   #2836
evciap0
Wtajemniczenie

Moja Siostra kupiła Princusi spódniczkę tiulową

40/40
Stary 2015-08-07, 13:29   #2837
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Super facet ja na swojego tez nie mogę narzekac, on powiedział, że dla,niego to,mogę ważyć ile chcę, a i,tak będzie mnie kochał, bo,nie brał,mnie za żonę za wygląd, ale za charakter i to jaką jestem, tym bardziej dodam, że my od,początku byliśmy przyjaciółmi, do,jednej,klasy liceum chodziliśmy i dopiero w połowie 3 klasy byliśmy razem. Także to,nie było takie zakochAnie och jaki(a) on piekny(a). Tylko poznaliśmy się bardzo dobrze, potem na studiach razem,mieszkaliśmy, więc wiem, że,jest szczery. A poza tym, ze jestem żoną to będę matką naszych dzieci i to jest dla niego wspaniałe bardziej on się boi, ze go kiedyś zostawie, bo on z kolei trochę wazy, a mnie jego waga przejmuje tylko pod względem zdrowia a nie wyglądu.
Cytat:
Chwilami wątpię w to, czy wszystko tak po ciąży ustąpi I nie jestem pewna, czy będę miała siłę wszystko ogarnąć, a przy tym jeszcze siebie.

To masz szczęście z TŻ
Ja na swojego nigdy nie narzekam, bo naprawdę jest świetny. Ale też jest dość kosmiczny, niejedna się za nim ugania(ła). Ostatnio to na moich oczach był podrywany :/ Już nawet nie kwestia wyglądu. Poza tym, jeśli chodzi o sporty i wagę, to raczej oboje patrzymy na to bardziej pod kątem charakteru niż wyglądu. Trzeba mieć jednak sporo samozaparcia, żeby uprawiać sport, zwłaszcza, jeśli się ma trudności. A ja czuję niemoc mentalną ostatnio.

Ja nie na ciążę, ale na siebie narzekam Mogłam to jakoś wszystko ogólnie lepiej przeprowadzić, to by nie było problemów. Tu tak ogólnie mam wiele spraw na myśli, nie tylko drobiazgów, jak waga, samopoczucie itd., ale takie tam inne, niezdatne do forumowania
To weź się w garść i przestań narzekać na siebie

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez hope_35 Pokaż wiadomość
Tak, łykam duphaston 3 x 1 i do tego luteina dopochwowo jedna na noc, druga rano na dzień.
Dzisiaj jest ciut lepiej zamiast bólu jest "czucie tego miejsca". Wizytę mam w środę.
To dobrze, ze jest poprawa uwazaj na siebie.
Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Moja Siostra kupiła Princusi spódniczkę tiulową

Masz siostrę za granica?

Stary 2015-08-07, 13:30   #2838
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Mujer czyżbyś podobnie do mnie była schematyczna perfekcjonistka?
Pół na pół

Cytat:

Eee dobra... To się już nie odzywam

Na przyszłość, jednak nie polecam takich rad ;P
Stary 2015-08-07, 13:39   #2839
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Masz siostrę za granica?

Niee, mieszkamy 15 minut na nogach od siebie

40/40
Stary 2015-08-07, 13:41   #2840
rudaska
Zakorzenienie

FIONKA per brzuszek brzmi świetnie

ANIQA ja się zgadzam z tobą i innymi co do klubu. Nie stresuj się wizytą. A oglądanie wózków to dla mnie mega przyjemność była

SWEETVIOLET mój tż robi tak samo, tylko by mi jedzenie podtykał i mówi: Nie żałuj sobie i tak wiem że wrócisz do formy.

MUJER serio - ciesz się że masz tylko takie problemy.

Nareszcie koniec pracy.

GRYZELDA zapiszesz mi połówkowe na 22 sierpnia?
Stary 2015-08-07, 13:42   #2841
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Pół na pół

Eee dobra... To się już nie odzywam

Na przyszłość, jednak nie polecam takich rad ;P
Nie chodziło mi o to, żebyś przestała się odzywac, tylko dostrzegla jednak jakiś chociaż mały plus tego co się wokół Ciebie dzieje. Nie znamy się, więc z tego co piszesz, że to nie tylko ciąża tak na Ciebie wpływa, nie wiem jakie inne masz problemy. Staram się Cię podnieść jakoś na duchu, ze też nie czujemy się super, chociaż ją porównując 1 trymestr to,mogę się tak czuc, bo teraz to jest pikus, ale Ty za wszelką sie nie dajesz. Więc nie wiem co mam Ci doradzić, poddaje sie.

I to chyba ja nie powinnam się już odzywac

I przepraszam jeśli Cię urazilam, bo nie taki miałam zamiar.

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-08-07 o 13:46
Stary 2015-08-07, 13:47   #2842
hope_35
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Cześć ;*

Gratuluję wizyt

Lepiej dziecka nie wsadzac do spacerówki za wcześnie

Mnie od wczoraj znów boli i krew rano ajjj ( oczywiście detektor w ruch. Od 4 nie śpię...

Wczoraj miałam odwiedziny teściowej. Usiadła obok patrzy na mnie i mówi ALE TY JUZ GRUBA JESTEŚ.

mąż nawet nic nie powiedział. A to w końcu jego matka nie? miałam ochotę się schować..

( potem wiadomo gadki ze dużo jem itd myślicie ze dużo? ? Szczerze? Zjadłam przez caly dzien 2 kawałki arbuza, tosta na słodko, zupe krem brokułowa, kawałek tarty z kasza peczak i pieczarkami do tego salatka, 2 kawałki ciasta czekoladowego w gościach i dwie bulki z serkiem zoltym na kolacje

Potem normalnie miałam wyrzuty sumienia

Przytyłam 7kg waze 61kg ;( dziś po tych tekstach to nawet nie chce śniadania jeść ;(;(

Lobo, wiem, że to fraes - nie przejmuj się tym.

Ty i Maleństwo jesteście najważniejsci.
Ludzie mówią i będą mówic bzdury, i nie rozumieją pewnych rzeczy, że komuś mogą sprawić przykrość.

A co do jedzenia - to ja co drugi dzień mam SZAŁ jedzenia )

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52334899]Lobo nie warto taką głupią kwoką psuć sobie humoru! Jakby mi teściowa powiedziała, że jestem gruba, to bym jej powiedziała, żeby spojrzała sama w lustro...

U kogo coś pozmieniać na 1 stronie? Acapella Ty prosiłaś wczoraj o różowy? Przepraszam, nie pamiętam [/QUOTE]

U mnie, u mnie - ja pisałam Mnie proszę dopisać do grona różowego

Edytowane przez hope_35
Czas edycji: 2015-08-07 o 13:45
hope_35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 13:50   #2843
rudaska
Zakorzenienie

.
Stary 2015-08-07, 13:52   #2844
czubasek20
Zakorzenienie

A ja sie xiesze teraz ta ciaza. Nie rzygam (nie liczac dzisiejszego ale to tz wina bo nie wyniosl resztek ), moge wszystko jesc.

A co do tz, ostatnio jakies zalamanie przeszlam.
I do tz z tekstem ;
- przyznalbys sie gdybys mnie zdradzil ?
Spojrzal sie na mnie ja na psychiczna.
- skad w ogole Ci takie cos do glowy przychodzi.
- no bo wiesz, latka leca, coraz starsza jestem
- a ja to k.ur.wa mlodnieje z dnia na dzien

No i w sumie ogarnelam bo on 9 lat starszy ode mnie wiec wyluzowalam. Nie jest mega przystojny ale ja mam bardzo silne poczucie wlasnosci i potrafilam byc zazdrosna o kolezanki z pracy

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 13:52   #2845
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Super facet ja na swojego tez nie mogę narzekac, on powiedział, że dla,niego to,mogę ważyć ile chcę, a i,tak będzie mnie kochał, bo,nie brał,mnie za żonę za wygląd, ale za charakter i to jaką jestem, tym bardziej dodam, że my od,początku byliśmy przyjaciółmi, do,jednej,klasy liceum chodziliśmy i dopiero w połowie 3 klasy byliśmy razem. Także to,nie było takie zakochAnie och jaki(a) on piekny(a). Tylko poznaliśmy się bardzo dobrze, potem na studiach razem,mieszkaliśmy, więc wiem, że,jest szczery. A poza tym, ze jestem żoną to będę matką naszych dzieci i to jest dla niego wspaniałe bardziej on się boi, ze go kiedyś zostawie, bo on z kolei trochę wazy, a mnie jego waga przejmuje tylko pod względem zdrowia a nie wyglądu.

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

To dobrze, ze jest poprawa uwazaj na siebie.

Masz siostrę za granica?

Ja na swojego w tym względzie nie mogę narzekać bo on bardziej woli krągłości ciągle mi mówi że nie mogłabym być pasztetem bo by mnie nie pragnoł wtedy a takto ciągle ma na mnie ochotę i że musi iść do lekarza bo by chciał codziennnie a ja niekoniecznie. Po ślubie trochę przytyłam a mu to nie przeszkadza wręcz jak w dni ślubu ważyłam 63 kg bo przez pracę schudłam to mówił żebym więcej nie chudła bo nie lubi kości no a tak naprawdę to powinnam ważyć 62kg bo mam 162 no i mam kompleksy ale jak każda kobieta
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 13:53   #2846
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Nie chodziło mi o to, żebyś przestała się odzywac, tylko dostrzegla jednak jakiś chociaż mały plus tego co się wokół Ciebie dzieje. Nie znamy się, więc z tego co piszesz, że to nie tylko ciąża tak na Ciebie wpływa, nie wiem jakie inne masz problemy. Staram się Cię podnieść jakoś na duchu, ze też nie czujemy się super, chociaż ją porównując 1 trymestr to,mogę się tak czuc, bo teraz to jest pikus, ale Ty za wszelką sie nie dajesz. Więc nie wiem co mam Ci doradzić, poddaje sie.

I to chyba ja nie powinnam się już odzywac

E nie, spox, nie zwracaj uwagi na mnie. Urazić nie chciałam. Faktycznie nie powinnam marudzić. Plusy dostrzegam, ale... to skomplikowane Za dużo widać spraw, z którymi nie mogę sobie poradzić, więc je odsuwam na rzecz rozważań o bzdurach.
Plus jest taki, że dzięki mnie inne kobity mogą poczuć się lepiej
Stary 2015-08-07, 14:01   #2847
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
A ja sie xiesze teraz ta ciaza. Nie rzygam (nie liczac dzisiejszego ale to tz wina bo nie wyniosl resztek ), moge wszystko jesc.

I do tz z tekstem ;

No i w sumie ogarnelam bo on 9 lat starszy ode mnie wiec wyluzowalam. Nie jest mega przystojny ale ja mam bardzo silne poczucie wlasnosci i potrafilam byc zazdrosna o kolezanki z pracy
Fajnie Ci odpowiedział

Ja też jestem bardzo zazdrosna.

Cytat:
E nie, spox, nie zwracaj uwagi na mnie. Urazić nie chciałam. Faktycznie nie powinnam marudzić. Plusy dostrzegam, ale... to skomplikowane Za dużo widać spraw, z którymi nie mogę sobie poradzić, więc je odsuwam na rzecz rozważań o bzdurach.
Plus jest taki, że dzięki mnie inne kobity mogą poczuć się lepiej
To ja Cię nie chciałam urazić jeśli tak się poczulas, to przepraszam.

Myślę, że z biegiem czasu, jakoś to wszystko się u Ciebie ułoży i będziesz mogła się cieszyć tym co masz Może, teraz to wszystko co Cię spotkało po prostu trochę Cię przerasta, ale tak nie będzie cały czas, wiec dasz rade.

Stary 2015-08-07, 14:04   #2848
hope_35
Raczkowanie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52335415]Bazę można chyba kupić razem z fotelikiem. A co do moich nerwów, to ta ciąża dużo mnie kosztuje, od samego początku... Denerwuję się zawsze kilka dni przed wizytą

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Gryzelda, nerwy nic nie pomogą. Zawsze można zacząć się denerować jak będzie powód ku temu, a nie na zapas
Mi lekarka podczas badania kilka razy przypominała bym zaczeła oddychać, takie nerwy miałam
Stary 2015-08-07, 14:05   #2849
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość

MUJER serio - ciesz się że masz tylko takie problemy.
Myślę, że Mujer ma też inne problemy, dlatego tak przeżywa takie niby prozaiczne rzeczy :P

Cytat:

I do tz z tekstem ;

Mój zawsze miał wkoło siebie wianuszek dziewczyn. ZAWSZE. A co najśmieszniejsze z żadną nie był, bo nie widział tego, że się innym podoba Ale dla mnie to lepiej, chociaż ten wianuszek musiałam siłą zwalczyć, bo on nie widział, że dalej na niego lecą I do tej pory głównie gada z koleżankami z pracy, a ja się focham, jak widzę, że jeszcze na dodatek z jakąś smsował

Poćwiczyłam dzisiaj inny zestaw. Raaany, jak mi brakowało tego uczucia spełnienia po ćwiczeniach Przed ciążą tak miałam, że jak zaczynałam ćwiczenia, to przez pierwszy miesiąc strasznie mnie cieszyły, ale jak okazywało się po miesiącu, że ani na wadze, ani w centymetrach nic nie spadło, to ćwiczenia już tak nie cieszyły. A teraz nie mają odchudzać, a mają pomóc mięśniom i wiecie co? Dzisiaj już mi lepiej z kręgosłupem Jak to niewiele potrzeba

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 14:13   #2850
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Niee, mieszkamy 15 minut na nogach od siebie
Jesteś z Kaszub?:p mój TŻ zawsze mówi "na nogach" (zamiast "pieszo") albo "na klacie" (zamiast "z gołą klatą"):p
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości