|
|
#1741 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode - część 13 - szczęśliwa! ;)
Cytat:
To samo mam z Douglasem czy jakimiś droższymi markami ciuchów. A później wielkie zdziwko przy kasie gdy jednak zostawiam u nich sporo gotówki
|
|
|
#1742 |
|
Raczkowanie
|
Escorpio 1546 mi się podoba, ale nie wiem jak będę w niej wyglądała, muszę zobaczyć czy mają ją w kielcach
aneta22 na 100% się znamy i to od wielu lat temat ślubu obgadywałyśmy na fb - szybko mnie rozgryzłaś :PNo ja walkę z salonami rozpocznę koło września myślę, ale nie wiedzieć czemu mam przeczucie że będę szyła... :P A co powiecie o salonie przy rynku tylko nie pamiętam nazwy... w pierwszej części sklepu są zaproszenia, obrączki etc, w drugiej suknie szyte przez jakąś panią... nie miałam okazji z nią pogadać bo jej nie było ale wydawały mi się te suknie matriałowo mało ślubne, takie jakieś strasznie delikatne były...
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Bron boze nie bierz tsm zaproszen :p niby juz nie ma tam tych babek.. ale uraz pozostal :p
A sukienki tam maja, salonik samych sukien sie nazywa Celia, calosc to byla kiedys galeria slubna.. teraz nie pamietam jak abc do slubu?
|
#1744 |
|
Raczkowanie
|
o suknie mi chodziło, zaproszenia zrobię sobie sama
chodziło mi o tą kobietkę czy któraś ma doświadczenie i wie jak szyła... ja się strasznie boję szycia, ale może jak znajdę idealny model i będzie go tylko trzeba odwzorować to nie będzie problemu
|
#1745 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do butów na koturnie, to też mi się nie podoba, ale w taką pogodę stawiam bardziej na wygodę ![]() Cytat:
Cytat:
W Douglasie w sumie też nie. MS Modę odwiedziłam z ciekawości, mając już swoją suknię. Ale jak te panie koło mnie latały Mama działa cuda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Ja mimo wszystko wolałam kupić z wieszaka niż szyć suknię. Krawcowa nigdy nie może odwzorować jej w 100%. Np. Mahoniowa była niezadowolona z koronki. Zastanów się czy warto, bo teraz jest masa przecenionych sukienek. |
|||||
|
|
|
#1746 |
|
Zadomowienie
|
Hehe Nelsari duzo szczegolow podalas to i od razu sie zorientowalam
ja mialam w planach szycie sukni,ale najpierw chcialam pochodzic po salonach i pomierzyc rozne fasony.traf chcial ze trafilam na swoja.poza tym w Annie nie mieli zadnej sukni z odkrytymi plecami a to bylo dla mnie najwazniejsze podczas poszukiwan
|
#1747 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
menu za bardzo nie pamietam.. Byl rosol i (chyba) kotlet kroloiwej bony i na cieplo jeszcze barszczyk z pasztecikiem, na zimno salatka grecka IU taka z makaronem i kurczakiuem (przedobra!), byly jwszcze jajka w szynce, sledzie i jakiues 2 miuesa, ale nie pamietam juz jakie.. Zostralo jeszcxze na poprawiny jedzeniua.jedyne na co goście narzekali to, ze było gorąco. Moze ustaw sobie stoly pod oknami? Bo tam sa klimatyzatory i poidobno tylko tam czuć ze dzialaja. Pomysl o tym. Poza tym naprawde nie bylo sie do czego doczepic. Jesli chodzi o wodke to u nas byl Pan Tadeusz, liczylismy po 0,5 na osobe plus karton " na wszelki wypadek" i zostalo baaaaardzo duzo. Tak duzo, ze rozdawalismy po poprawinach kazdemu kto byl i jeszcze zostalo sporo butelek. Alkohol (bo jeszcze wino) kupowalismy w hurtyowni Alti na Zagnanskiej i wydaslismy na niego 1500 zl. Mam nadzieje ze pomoglam jak my wybralismy sale to nic nie moglam o niej znalezc, za to pozniuej ktoras dziewcxzyna tu mi powiedziala, ze jedzenie takiue sobie i parkiet sliski. Ale u nas nikt sie nie poslizgnal a jedzenie wszystkim smakowalo ;-) Cytat:
Obeszlam wszystkie salony i komisy, ale w niektorych ceny zwalaly z nog, a w ms modzie zostalysmy kompletnie olane (bylam ze swiadkowa). Fajna babka byla na Duzej w Celii- nie najtaniej ale miala "oko". Gdybym miala wiekszy budzet chyba zdecydowalabym sie na nia. Cytat:
Jesli szukasz kogos kto piecze pyszne ciasdta, to polece Ci pania Ubysz z Samsonowa. Znajdziesz telefon w google. Cytat:
|
|
|
#1748 |
|
Raczkowanie
|
Escorpio właśnie się obawiam że jeśli by mój wybór padł na tą suknię mia lavi to na 100% nikt jej dobrze nie uszyje, tam za wiele można zepsuć... i wolała bym na pewno kupić gotową, ale nie wiem jak będzie wyglądać w chwili zakupu moja sytuacja finansowa
ale jestem dobrej myśli - zobaczymy...A powiedzcie mi właśnie jak to jest z płatnością za suknię, calość z góry czy zaliczka a później reszta?
|
#1749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja najpierw zapłaciłam zaliczkę, a następnego dnia całą kwotę. Ale brałam suknię "z wieszaka". Może jak kupujesz suknię, gdzie Ci ją szyją lub sprowadzają z zagranicy, to inaczej wygląda płacenie. |
|
|
|
|
#1751 |
|
Raczkowanie
|
Ja się obawiam że na tą 1546 jestem za niska (163cm) muszę ją przymierzyć żeby móc cokolwiek stwierdzić
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, siostra była na przymiarce i zastanawia się, czy do sukni nie dorzucić jeszcze paska? Co o niej myślicie? Brakuje czegoś czy z paskiem będzie przesada?
![]()
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że pasuje i z paskiem i bez
A siostra nie myślała, żeby zrobić trochę głębsze serduszko? Żeby biust ładniej wyglądał, bo bardzo zakryty jest. |
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmbiej dol. Bo doly w mia lavi byly wtedy w zeszlym roku muslinowe )) Wysłane z mojego Lenovo S650 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dekolt wygląda lepiej niż na zdjęciu bo siostra przymierzała bez stanika i trochę jej biust opadł
|
|
|
#1756 |
|
Raczkowanie
|
Na jak wcześniej należy zamówić ciasta ? ile trzeba kupić na 100 osób ? jak cenowo wychodzi za same ciasta w cukierni ? Szczerze mówiąc myślałam, że mi kucharka upiecze i bedę miała wszystko na miejscu ale skoro nie to może zamówić u kogoś kto piecze w domu i przyjmuje takie słodkie zlecenia, byłoby taniej może ... Gdzie Wy dziewczyny zamawiacie lub zamawiałyście ?
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
To zalezy od sali jeszcze czy ci pozwola od prywatnej osoby ... Bo wiesz chodzi o samonelle itp
Wysłane z mojego Lenovo S650 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się wydaje , że ta suknia już bez paska.
Byliśmy dziś na spotkaniu z DJ Piotrem Gładkowskim i chyba się na niego zdecydujemy
|
#1759 |
|
Raczkowanie
|
Tez uwazam ze sukni juz pasek nie potrzebny.
Co do ciast ja juz mam wliczone w menu na sali. A co do dj to my wlasnie mamy piotrka. Przekonal nas do siebie na spotkaniu. Chyba tez Justyna miala go u siebie
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę miala ciasta od Pasternaka.
|
|
|
|
#1761 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Ja miałam zamawianie w cukierni/piekarni Angelina przy ul. Kruszelnickiego, goście i my byliśmy super zadowoleni
|
#1762 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, jutro opuszczamy Kristiansand, nie wiem, czy dam na wsi będzie jakiś internet, raczej nie więc żegnam się na dłużej. Wrócę pod koniec września powodzenia laseczki
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Olaaaa bedziemy tesknic ;* odezwij sie jak wrocisz
![]() Wysłane z mojego Lenovo S650 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1764 |
|
Zadomowienie
|
ja bym z paskiem dała spokój bo koronka przechodzi na dół i wgl mi nie pasuje, takie ni stąd ni zowąd
Ola ale Cie długo nie będzie wiecie co ? długie narzeczeństwo też ma swoje plusy wracam z pracy a tu TŻ czeka na mnie z pysznym winkiem i bukietem pięknych kwiatów dziś minęły 2 lata ![]() ![]() ![]()
|
|
#1765 |
|
Raczkowanie
|
Żabka pięknie
pozdrowionka ![]() Dziewczyny czy świadkiem może być osoba, która ma męża/żonę?? |
|
|
|
#1766 |
|
Zadomowienie
|
Kasia tak, jak najbardziej
![]() Zaba gratulacje, Twoj M. To w ogole cudowny facet ![]() Ola;*
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez kalusia87 Czas edycji: 2015-08-08 o 11:51 |
|
|
|
|
#1768 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, jestem nowa, ślub w przyszlym roku w lipcu
Z tego wzgledu poszukuje juz sukni slubnej, sklaniam sie bardzo do szycia u krawcowej nie w salonie (chodzi mi o obnizenie kosztów). Czy znacie moze jakas dobra, zaufana i polecaną krawcową z Kielc, Jędrzejowa, Włoszczowy i okolic? Bede Wam bardzo wdzieczna za wszelką pomoc ![]() |
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi maz ostatnio przywiozl roze tak po prostu - urocze to bylo )) ogolnie slub sprawil ze jeszcze bardziej sie stara 💏💑Wysłane z mojego Lenovo S650 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

To samo mam z Douglasem czy jakimiś droższymi markami ciuchów. A później wielkie zdziwko przy kasie gdy jednak zostawiam u nich sporo gotówki 

Zaręczyny 11.10.2013
W Douglasie w sumie też nie. MS Modę odwiedziłam z ciekawości, mając już swoją suknię.
Mama działa cuda
Ale za to mojej mamie podobało się takie podejście 

ale dekolt wygląda lepiej niż na zdjęciu bo siostra przymierzała bez stanika i trochę jej biust opadł