|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wężowe spodnie to nasz znak, za rok powiemy TŻtom tak! - PM 2016 cz.33
W życiu bym nie zapłaciła za wszystkich. No bo niby z jakiej racji? Wszyscy się powinni złożyć i tyle. Nie skladaja się to nie idą.
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dochodzi jeszcze kwestia alkoholu w klubie, żebyś przypadkiem nie myślała za wszystkich płacić
|
|
#3543 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Nie rob z siebie glupiej, za przeproszeniem, i nie wywalaj tyle kasy za kogos. Bez przesady. |
||
|
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
white zrób tak jak Ci mówią dziewczyny, nie płać za wszystko sama
zjadłam kolację, wykąpałam się a teraz popijam somersby a jutro chyba będziemy pływać łódką
|
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
Nie czaje kompletnie. Ja też nie znalam dziewczyn, które idą na panieński, a jakoś się złożyły. Wystarczyło poprosić o kontakt PM. Ba, nawet napisalam do tych co zrezygnowaly, żeby mi oddaly stracona zaliczkę za limuzynę. Od jednej już dostałam. Nie daj się tak, bez przesady.
|
|
#3546 |
|
Konto usunięte
|
Jak zaplacisz to bedziesz guuupia
|
|
|
|
#3547 |
|
Zadomowienie
|
A za panieński/kawalerski płacą młodzi? Świadkowie? Goście ? Niby na takim nie byłam więc nawet nie wiem jakie są zwyczaje
|
|
#3548 |
|
luckygirl
|
Taedio pokazesz mi fotki
![]() Ayra to super, ze termin zaklepaliscie ![]() Klakla gratuluje przedluzeniq umowy ![]() White ten swiadek to jakis kretyn... Zgadzam sie z dziewczynami, ze nie powinnas fundowac calej imprezy. Przegiecie. |
|
|
|
#3549 |
|
Konto usunięte
|
U nas placilismy my i świadkowa. Od świadka nie chcielismy kasy mimo że chciał płacić w sklepie za zakupy
A każdy gość przyniósł swoją wódkę, czy wino. No ale my nie mieliśmy typowego wieczoru tylko po prostu imprezkę
|
|
|
|
#3550 |
|
Zadomowienie
|
Magda1707, a na kiedy masz tp
? Zapomniałam wcześniej zapytać
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) Goście 2) Goście plus PM daje jakąś część (najpopularniejsza opcja), zazwyczaj na alkohol i jedzenie ![]() Jeju, zrobiłam sobie herbatę z pół godziny temu i dalej paruje
|
|
#3552 |
|
Pani żona :)
|
PM dokladnie wiedza ze swiadek sie do niczego nie dolozy. Sam im to wczoraj napisal ze on nie ma kasy i zeby sobie sami cos organizowali. Nie bede PM przeciez prosic o kase zeby sie dorzucili czy cos bo swiadek ma w doopie. To ich swieto wiec uwazam ze oni sie nie powinni dokladac do tego bo jest tak ze swiadkowie organizuja panienski i kawalerski a ze swiadek sie wykrecil to odpowiedzialnosc spada na mnie. PM organizuja przed wyjsciem do klubu u siebie w domu jakies jedzenie itp, wiec sila rzeczy na mnie spada klub. Sprobuje od PM dostac kontakt do tej parki. Do swiadka sie jhz nie bede odzywala bo szkoda moich nerwow poza tym on i tak nie odbiera telefonow. Jednak glupio by bylo gdyby go nie bylo na kawalerskim u swojego kumpla u ktorego jest swiadkiem.
|
|
#3553 | |
|
sajkolidżist
|
Cytat:
White, powiedziałabym PM o sytuacji - na ich miejscu byłoby mi bardzo głupio gdybym się dowiedziała, że moja świadkowa za wszystko zapłaciła, bo reszta się wywinęła |
|
|
|
|
#3554 |
|
PeeMa
|
White dla mnie to co opisujesz to jakiś kosmos
Świadek się okropnie zachował, rozumiem, że można nie mieć kasy, ale on po prostu olał sprawę. Absolutnie nie powinnaś płacić za wszystkich, świadek niech zapłaci za siebie i dziewczynę, a reszta (oprócz PM) niech się złoży i tyle, Ty ewentualnie możesz dać coś więcej, ale i to tylko Twoja dobra woła. Postaw się w sytuacji PM, chciałabyś, żeby Twoja świadkowa wydawała tyle kasy? ![]() Co ten świadek w ogóle sobie myśli, że zapłacisz za niego i jego osobę towarzyszącą czy może że klub jest za darmo?
|
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Tak czytam o czym piszecie i coraz bardziej się cieszę że poprosilam świadkowa o domowke albo posiadowe na działce w kilka dziewczyn :p
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
White, weź nie rób z siebie jelenia
![]() Jak Ty to sobie wyobrażasz, że będziesz płaciła za lożę za was wszystkich i jeszcze wejściówki dla facetów? No chyba sobie żartujesz ![]() Weź od pmki kontakt do wszystkich i napisz, że zrzuta jest po X złotych, podaj numer konta i nawet się nie baw w sponsoring. Ty jesteś świadkową, a nie sponsorem. A to że ktoś przychodzi na taką imprezę to chyba jest świadomy, że nic za darmo się nie robi i składka po kilkadziesiąt złotych to nie jest dla nikogo jakaś niespodzianka. Zresztą dziwi mnie też postawa państwa mlodych, bo oni dobrze wiedzą jak się świadek zachowuje i że zrzucił całą imprezę na Twoje barki, a oni nawet nie reagują. Bez sensu
Edytowane przez DontSaySorry Czas edycji: 2015-08-08 o 00:57 |
|
|
|
#3557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się w pełni z dziewczynami. Świadek to jeleń i napisałabym mu, że jak nie ma kasy to niech nie przychodzi bo obowiązuje składka. Trudno. Nie od dziś wiedział, że jest ten wieczór i wesele, było trzeba myśleć a nie wydawać kasę. Jeszcze zaraz powie, że do koperty też nie ma co włożyć i niech ktoś za niego wyłoży. W ogóle nie ma opcji żebyś za wszystkich płaciła. Dziwię się, że PM nie reagują - powinni pomóc Ci w ogarnięciu całej sprawy bo to ich wieczór i też powinno im zależeć żeby dobrze to wyszło. Normalnie szok. Co za ludzie chodzą po tym świecie. Cytat:
Hej. Wczoraj już nie weszłam. Skończyłam pracę o 17 a potem rach-ciach i jechałam na grilla do M. do pracy. Fajna ekipa ale szybko się zaleli:P O 22 byliśmy w domu. A dziś od 7 w pracy:/ Idę na budowę:/ Byle do 15. A jeszcze będzie dziś upalnie, że ja pierdziele. Już o 6 było cieplutko a gdzie tu dalej... |
||
|
|
|
#3558 |
|
PeeMa
|
Hej
![]() Kot mnie obudził jak zawsze punktualnie o siódmej, nie wiem jakim cudem, ale byłam pewna, że jest już po dziesiątej (wydawało mi się, że sprawdzałam godzinę jakiś czas temu) no i wstałam
|
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() fryzura zrobiona, teraz fryzjerka dopieszcza mame ![]() robi sie okropnie ciepło..
|
|
|
|
#3560 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;52342003]po takim tekscie to podziekowalabym temu swiadkowi :rolley es: bo juz nie chodzi o kase tyle o to 'robcie sobie sami', no porazka [/QUOTE]Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeżeli nikt się nie chce złożyć, to nie wynajmowałabym loży w klubie- nie będzie miejsc siedzących? Trudno, napić się można przy barze, a w klubie się nie siedzi, tylko tańczy Dwa, za wejście ( poza PM) każdy płaci sam. Skoro nie chcą się składać, to już ich problem. Jeżeli jednak dostaniesz ten kontakt do tej drugiej pary, to bez patyczkowania orgranizuj zrzutkę. Ja świadkowałam 2 razy, teraz będzie 3. Na panieńskich byłam przynajmniej 4, już nie pamiętam dokładnie. Jeden z tych organizowanych przeze mnie był na kilkanaście dziewczyn. Dostałam nr tel do tych dziewczyn, do których nie miałam. I do wszystkich bez wyjątku wysłałam sms o zrzutce, na co jest, nr konta itp. Nikt nie protestował. To samo ze mną, jak szłam na panieński. Płaciłam kasę bez szemrania ( druga sprawa, że nigdy nie było to więcej niż 50 zł + ew wejście do klubu. Później alko we własnym zakresie) Także jak czytam Twoje przejścia White, to normalnie tych ludzi! ( a świadka w szczególności, co to on dopiero się dowiedział że kawalerski jest? nie mógł tych 100 zł odłożyć??!! nie wierzę, co za sierota!!!) PS może mu pokaz te wpisy, co o nim piszemy Sory, że się tak rozpisałam, ale normalnie, aż mnie telepie jak sobie pomyślę!! |
||||||||
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Śniło mi się, że byłam w ciąży, zaczęłam rodzic i TZ miał przyjmować poród
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3564 |
|
Konto usunięte
|
Tez mam ostatnio porypane sny
Tetrikk czekamy na relacje zatem ![]() Ja juz na nogach i szykuje sie do pracy |
|
|
|
#3565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
Obudziłam się przed 7 wyspana, no ale pomyślałam, że jest weekend to przecież nie będę wstawać tak wcześnie... I co? Obudziłam się przed chwilą ledwo żywa No ale zaraz się rozbudzę przy sprzątaniu i praniu ![]() Komar mnie ugryzł w wargę i mam w tym miejscu taką bańkę Ale już ubiłam dziada ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie obudził TZ wychodząc do pracy. Przy okazji obudził psa, który uznał, że teraz nikt już nie śpi, więc też wstalam :p
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
White dziewczyny już wszystko powiedziały i ja się z nimi zgadzam tetrik powodzenia na przymiarkach, obyś znalazła wymarzoną! ![]() Ja niedługo jadę do klientek. W taki upał to mi się nie chce ruszać z domu, ale kasa się przyda, więc w sumie dobrze. A potem jedziemy do moich rodziców na grilla, jak Tż wróci z pracy.
|
#3568 |
|
Wtajemniczenie
|
Izk_a Udanej zabawy
|
|
|
|
#3570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W domu mamy salon taki zimny a tu w mieszkaniu przedpokój i łazienkę:P Choć ogólnie mamy dość fajne mieszkanie. Latem się nie smażymy a zimą nie marzniemy, nawet dobrze grzać nie musimy a jest ciepło. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.

a jutro chyba będziemy pływać łódką

A każdy gość przyniósł swoją wódkę, czy wino. No ale my nie mieliśmy typowego wieczoru tylko po prostu imprezkę

Świadek się okropnie zachował, rozumiem, że można nie mieć kasy, ale on po prostu olał sprawę.

tych ludzi! ( a świadka w szczególności, co to on dopiero się dowiedział że kawalerski jest? nie mógł tych 100 zł odłożyć??!! nie wierzę, co za sierota!!!)