Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-08, 11:05   #3661
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Oo jaaaa ale moja mama tez taka agentka kupila kiedys szara bluzę w kwiatki dla mojego starszaka, ubaw po pachy
haha
no ale liczy sie intencja !

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Witam nowa mamusie na wątku

To dziwne skojarzenie mają znajomi, u mnie Paulina budzi tylko sympatyczne myśli, ale to pewnie właśnie kwestia osób z tym imieniem, które znam

Edit: napisałam dłuższego posta i coś mi się rozwalilo buu dokończę później

Fasterko, dzisiaj w Krakowie zapowiadali 37 stopni, ja się nigdzie nie ruszam. Buszowanie po allegro to dobry pomysł na przeżycie. Oby pogoda w następnym tygodniu była laskawsza...

India_love, widzę że masz podobnie zarówno z reakcjami na Sambora, jak i uwielbieniem do imion słowiańskich chociaż u nas o dziwo tesciowa nie narzeka tak bardzo na wybór (może dlatego, że to wybór jej syna a nie mój ), za to moja mama nie przyjmuje w ogóle do wiadomości, że taka decyzję podjęliśmy i regularnie podpytuje czy już się na imię zdecydowaliśmy.

Czeko, to będziesz miała różowego synka milo oczywiście ze strony mamy, bo chciała jak najlepiej. Swoją drogą zastanawiam się dlaczego kiedyś chłopcom przypisano róż, w ogóle mi to nie gra
ja tez nie wiem, dziewczynka w niebieskim jeszcze spoko, ale chlopak w rozowym.. no smiesznie

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-08, 11:31   #3662
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny co prawda termin mam na 17.10 ( z usg kilka dni pozniej) ale chciałabym do Was dołączyc mam 22lata, jestem z Mazowsza, mamy już córeczkę prawie 2,5 letnia. byłam na innym wątku mamusiowym ale trochę sie nie dogadałyśmy. przygarniecie mnie ?

Witamy troszkę podczytuję inne wątki i chyba mamusiach pazdziernikowych się udzielałaś prawda?jeśli mogę spytać to co się stało jakaś nieprzyjemna atmosfera tam zapanowała?

Cytat:
Możliwe że to przez to że imię rzadko nadawane

Właśnie mnie też się takie trochę dziwne imiona podobają, np Jaśmina, Gaja, Żywia, Zoja z męskich Leon jest super jakbym miała mieć kiedyś synka to już myślałam żeby był Miron.

Dobromila też jest brana pod uwagę u nas, ale ja chyba jednak wolę Dobrawe, bo nie ma polskich znaków z tym że dziecko będzie zapamiętywane łatwo się liczę, ale w sumie nazwisko też mamy dość zapadajace w pamięć więc i tak by tego nie uniknela

Mam nadzieję, że będzie tak ze się wszyscy przyzwyczaja do imienia i zmienia zdanie, bo jak się komuś imię kojarzy z fajną osobą to też jest chyba lepiej odbierane

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka

pamiętaj najważniejsze że wam się to imię podoba,trzeba olać gadanie innych mnie też takie coś denerwuje jak inni się wtrącają,przecież tak jaak dziadkowie już mieli szanse nadania takich imion jak im się podobały więc teraz nie powinni się wtrącać.U mojego męża w rodzinie jest Faustynka też na początku każdy się dziwił skąd taki wybór,a teraz nie wyobrażamy sobie innego imienia dla niej

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
wonderka no u Ciebie będzie bardzo rzadkie,oryginalne imię,chyba nawet Dobrawa jest bardziej popularne Ja się tymi komentarzami nie przejmuje.
Dziś chyba rekordowo gorący dzień. Byłam tylko z psem i na małych zakupach i juz grzeje okropnie. Chciałam tz wyciągnąć do tkmaxxa i na jakąś kawę mrożoną ale chyba nawet tyle mi się nie chce w ten upał, zrobię zakupy na allegro,kupię jakieś minky w końcu <3

Ja czekam do poniedziałku na wypłatę i wtedy szał zakupów możesz dać.linka do fajnych kocyków jaak coś znajdziesz

Ja się dziś nigdzie nie ruszam bo normalnie może wieczorkiem gdzieś się wybierzemy z mężem,wczoraj było nam taakie gorąco że wyszliśmy na huśtawkę na podwórzu i oglądaliśmy gwiazdy,mówię wam jakie piękne niebo było rozgwieżdżone a ile spadających widzieliśmy

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Na wizycie w 25+4 tc miał 750 g, aktualnie mam 28+0 , a teraz wizytę mam dopiero za 2 tygodnie to się okaże

To wcale nie taki duży maluszek,moja Niunia w 25i 6 tc ważyła 856 g

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
haha
no ale liczy sie intencja !

ja tez nie wiem, dziewczynka w niebieskim jeszcze spoko, ale chlopak w rozowym.. no smiesznie

Śmiesznie to prawda ale np mój mężuś ma kilka zdjęć z dzieciństwa różowych ubrankach ale w spadku popstarszej siostrze,też się z tego nieraz śmiejemy
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 11:31   #3663
Sundance75
Raczkowanie

Witam was w kolejny upalny dzień prawie nic tu nie piszę, ale czytam was regularnie dzień w dzień

Widzę, że temat imion leci na bieżąco Reakcja na imię dziecka... skąd ja to znam. Gdy oznajmiliśmy, że nasz chłopczyk będzie miał na imię Fabianek, to część osób powiedziała wprost, że chyba nas poje*** (dosłownie, nawet się w cenzurę nie bawili) Może tylko w dwóch przypadkach usłyszeliśmy, że fajne Imię wymyślił mój tż, a że nie miałam lepszego pomysłu, to czemu nie Nam się podoba, ale co myśmy się nasłuchali (i dalej słuchamy...) to można sobie tylko wyobrażać Dziewczyny, nie ma się co przejmować zdaniem innych, to nasze dzieci, a otoczenie niech się przyzwyczaja, im szybciej tym lepiej

Czy Fabian tak na marginesie to takie masakryczne imię?
Wasze pomysły są bardzo ciekawe, te słowiańskie takie oryginalne trzeba się wyróżniać, a co!
Sundance75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 11:38   #3664
peachella
Rozeznanie

u nas będzie Maja w końcu. Jak tylko się dowiedzieliśmy o ciąży i wybieraliśmy imiona to to był pierwszy pomysł męża. I tak zostało.
Mimo, ze moja siostra ma tak imię. Ona się z tego pomysłu ucieszyła. A co pomyślą inni to mnie nie interesuje. U mojego męża w rodzinie są ze 4 Anie i jakoś żyją
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 11:41   #3665
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sundance75 Pokaż wiadomość

Czy Fabian tak na marginesie to takie masakryczne imię?
Wasze pomysły są bardzo ciekawe, te słowiańskie takie oryginalne trzeba się wyróżniać, a co!
Moim zdaniem normalne, ładne imię, nie ma się do czego przyczepić dziwię się, że znajomi tak wam powiedzieli, uzasadnili to jakoś?

Dziewczyny ale wam zazdroszczę, że na każdej wizycie macie dziecko mierzone i znacie wagę, u mnie tylko na tych najwazniejszych usg podali wagę, a jak chodzę na wizytę to na usg tylko patrzymy na serduszko i ruchy... chcialabym być bardziej zorientowana czy szykować się na maluszka czy coś większego.

Pisałam wcześniej, ale mi wcięło, że zmierzylam dziś brzuch i wyszło 88 cm w pepku, a 2 lub 3 tygodnie temu było 84 niedługo będzie 90/90/90 haha

Stary 2015-08-08, 11:56   #3666
Sundance75
Raczkowanie

Cytat:
Moim zdaniem normalne, ładne imię, nie ma się do czego przyczepić dziwię się, że znajomi tak wam powiedzieli, uzasadnili to jakoś?

Dziewczyny ale wam zazdroszczę, że na każdej wizycie macie dziecko mierzone i znacie wagę, u mnie tylko na tych najwazniejszych usg podali wagę, a jak chodzę na wizytę to na usg tylko patrzymy na serduszko i ruchy... chcialabym być bardziej zorientowana czy szykować się na maluszka czy coś większego.
Ech uzasadnili... kojarzy im się z pawianem

Mi do tej pory tylko 2 razy podali wagę i wymiary (ale póki co, chodzę na nfz, to chyba wiele tłumaczy ) a tak, to chwilę tętna posłuchamy i tyle. Poza tym, na tym etapie chyba nie ma się co do końca sugerować wagą, bo podobno największy skok jest w ostatnich 1,5-2 miesiącach
Jeszcze mnie czeka glukoza w przyszłym tygodniu, bleee...
Stary 2015-08-08, 11:57   #3667
lexie42
Zakorzenienie

Hej. Ja już w domciu, prawie całą drogę przespałam. Stopy mi spuchły okropnie, że rano ledwo baleriny założyłam. Musimy iść z mężem na zakupy, bo lodówka pusta, ale w ten gorąc to wolę nigdzie nie wychodzić. Może później gdzieś wyskoczymy.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 12:09   #3668
beautifuldream
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny. Widzę, że nie tylko nas naszły wątpliwości co do wybranego imienia. Ostatnio z Mężem też zastanawialiśmy się nad zmianą, bo póki co nikt nam Antosia nie pochwalił. Wręcz niedawno spotkaliśmy się z komentarzem, że będzie miał przechlapane w szkole od samego początku. Ja też uważam, że imię wybieramy my i nam ma się podobać, ale skoro wywołuje takie reakcje u innych już teraz to co będzie jak mały pójdzie do szkoły? Nie chcę, aby moje dziecko czuło się upokarzane przez swoje imię i może faktycznie lepiej zmienić na jakiegoś Piotrusia albo Pawełka? Ostatnio po głowie chodzi mi też Olaf, ale jakoś nie mogę się przemóc, bo Antoś to Antoś Kilka dni temu cały wieczór spędziliśmy na wymyślanie imion i nic nam się nie podobało... Fabian też ślicznie, ale w mojej wsi są już 2 Fabiany i nie chcę dokładać trzeciego. No i tak o to na dzień dzisiejszy jestem w kropce

A jeśli chodzi o kocyki minky już kiedyś dawałam link, ale przypomnę, może którejś się przyda. Koleżanka zamawiała i mówiła, że są fajnej jakości. Ja też będę tu zamawiała, ale pewnie gdzieś we wrześniu. Mam zamiar zamówić jeden cienki i jeden ocieplany.
http://www.kolorowodosnu.pl/

A póki co wózek mamy wybrany taki:
http://allegro.pl/wozek-3w1-adamex-b...401570708.html

kolor albo PIK 8 albo PIK 5

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Jakby któraś z Was była zainteresowana, to od tego sprzedawcy zamówiłam ostatnio kilka sztuk ubranek (2x komplet, 2x body, 1x pajac i 1x półśpiochy). Przyszły szybko i są bardzo dobrej jakości. Jedyny mankament jaki stwierdziłam to to, że np. body kupione w Smyku na 56 są mniejsze od tych zamówionych z allegro. Te z allegro na 56 są prawie takie jak te ze Smyka na 62, no ale lepsze większe niż za małe.

http://allegro.pl/show_item.php?item=5414308917

Wojtuś jest już z nami
beautifuldream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 12:19   #3669
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Widzę, że nie tylko nas naszły wątpliwości co do wybranego imienia. Ostatnio z Mężem też zastanawialiśmy się nad zmianą, bo póki co nikt nam Antosia nie pochwalił. Wręcz niedawno spotkaliśmy się z komentarzem, że będzie miał przechlapane w szkole od samego początku. Ja też uważam, że imię wybieramy my i nam ma się podobać, ale skoro wywołuje takie reakcje u innych już teraz to co będzie jak mały pójdzie do szkoły? Nie chcę, aby moje dziecko czuło się upokarzane przez swoje imię i może faktycznie lepiej zmienić na jakiegoś Piotrusia albo Pawełka? Ostatnio po głowie chodzi mi też Olaf, ale jakoś nie mogę się przemóc, bo Antoś to Antoś Kilka dni temu cały wieczór spędziliśmy na wymyślanie imion i nic nam się nie podobało... Fabian też ślicznie, ale w mojej wsi są już 2 Fabiany i nie chcę dokładać trzeciego. No i tak o to na dzień dzisiejszy jestem w kropce

A jeśli chodzi o kocyki minky już kiedyś dawałam link, ale przypomnę, może którejś się przyda. Koleżanka zamawiała i mówiła, że są fajnej jakości. Ja też będę tu zamawiała, ale pewnie gdzieś we wrześniu. Mam zamiar zamówić jeden cienki i jeden ocieplany.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Jakby któraś z Was była zainteresowana, to od tego sprzedawcy zamówiłam ostatnio kilka sztuk ubranek (2x komplet, 2x body, 1x pajac i 1x półśpiochy). Przyszły szybko i są bardzo dobrej jakości. Jedyny mankament jaki stwierdziłam to to, że np. body kupione w Smyku na 56 są mniejsze od tych zamówionych z allegro. Te z allegro na 56 są prawie takie jak te ze Smyka na 62, no ale lepsze większe niż za małe.

E no co Ty - ANTOŚ to cudowne imię. I znów bardzo popularne. Nie wiem jak w PL ale tu w Irlandii nie raz się z nim spotkałam.
Wraca moda na Franków, Antośków, Jaśków, Staśków itp.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 12:33   #3670
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:

Ciekawe jak takie imię miałoby dziecku utrudnić życie skoro to klasyczne imię bez jakichś udziwnien? Nie ma co szukać imienia żeby się wszystkim podobało, bo takiego nie ma

Obczaje sobie ciuszki z tego linka co wyslalas, dobre zajęcie na dziś
Cytat:
Napisane przez Sundance75 Pokaż wiadomość
Ech uzasadnili... kojarzy im się z pawianem

Mi do tej pory tylko 2 razy podali wagę i wymiary (ale póki co, chodzę na nfz, to chyba wiele tłumaczy ) a tak, to chwilę tętna posłuchamy i tyle. Poza tym, na tym etapie chyba nie ma się co do końca sugerować wagą, bo podobno największy skok jest w ostatnich 1,5-2 miesiącach
Jeszcze mnie czeka glukoza w przyszłym tygodniu, bleee...
Haha no faktycznie ze też na to nie wpadłam
To z tymi wymiarami u mnie tam samo, chociaż chodzę do luxmedu, ale chyba tam mają za słaby sprzęt żeby pomiary robić...

W ogóle sprawdziłam prognozę na przyszły tydzień i 33 stopnie co najmniej będzie codziennie... Idę chyba na zwolnienie, bo fizycznie juz nie wyrobie

Stary 2015-08-08, 12:43   #3671
poznanianka1990
Zakorzenienie

Antoś to teraz popularne imię, bynajmniej wśród moich znajomych. Ja osobiście w takiego typu imionach nie gustuję, ale nie uważam, żeby było krzywdzące. Imię jak imię Każdy ma inny gust

Dziewczyny, co można w ciąży stosować na oparzenia? Przed chwilą oparzyłam sobie palec

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 13:16   #3672
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:

dzięki za linki,wózek bardzo mi się podoba a powiedz mi skąd taki wybór???jakie opinie ma i czy ktoś wam może zasugerował albo ktoś ze znajomych ma????

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
E no co Ty - ANTOŚ to cudowne imię. I znów bardzo popularne. Nie wiem jak w PL ale tu w Irlandii nie raz się z nim spotkałam.
Wraca moda na Franków, Antośków, Jaśków, Staśków itp.

W Pl też Antoś jest na czasie moje 2 znajome w tym roku takie imię dały synkom
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 14:07   #3673
beautifuldream
Rozeznanie

Ja miałam koleżankę jeszcze w gimnazjum, która nienawidziła swojego imienia Sabina i od najmłodszych lat miała wymyślone imię zastępcze, którym nawet nauczyciele się posługiwali. Szczerze to nie wiem czy po skończeniu 18r.ż. nie zmieniła sobie imienia, bo teraz na fb też ma napisane to drugie. Nie chciałabym aby moje dziecko kiedyś mnie przeklinało za to, że je pokarałam

Wózek podoba nam się wizualnie. Dla mnie warunkiem było, aby miał biały spód w gondoli i białą ramę. Szczerze powiem, że nie widziałam go jeszcze na żywo, ale jeśli nie znajdę go u nas w którymś ze sklepów to zamawiam w ciemno. Bardzo mi się podoba, opinii o nim nie znalazłam, bo jest to nowy model i jeszcze nie bardzo ktoś może cokolwiek powiedzieć. Na stronie fb Adamexu polecają ten model, bardziej niż Galaxy, także mnie póki co to przekonuje. Nie znam się aż tak na wózkach. W zestawie jest też fotelik Maxi Cosi także to też plus, a widziałam jeszcze w jakimś sklepie internetowym, że dorzucają do wózka światełka ledowe, dla bezpieczeństwa w miejscu nieoświetlonym.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Koleżanka kupiła podobny wózek, ale innej firmy, tylko jej synek jeszcze się nie urodził, więc wózek póki co stoi niewypróbowany, ale może akurat którejś z Was się spodoba. Mi nie podobają się te wzory na spodzie, ale to że mi się nie podobają, nie oznacza, że którejś z Was mają się nie podobać:
http://dino.sklep.pl/nowy/tako-junam...s-p-19995.html

Wojtuś jest już z nami
Stary 2015-08-08, 14:19   #3674
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Antoś to teraz popularne imię, bynajmniej wśród moich znajomych. Ja osobiście w takiego typu imionach nie gustuję, ale nie uważam, żeby było krzywdzące. Imię jak imię Każdy ma inny gust

Dziewczyny, co można w ciąży stosować na oparzenia? Przed chwilą oparzyłam sobie palec
Żel aloesowy jest na oparzenia najlepszy, myślę że w ciąży spokojnie można stosować

Cytat:
Ja miałam koleżankę jeszcze w gimnazjum, która nienawidziła swojego imienia Sabina i od najmłodszych lat miała wymyślone imię zastępcze, którym nawet nauczyciele się posługiwali. Szczerze to nie wiem czy po skończeniu 18r.ż. nie zmieniła sobie imienia, bo teraz na fb też ma napisane to drugie. Nie chciałabym aby moje dziecko kiedyś mnie przeklinało za to, że je pokarałam
Moja koleżanka Anna też nie znosi swojego imienia zawsze może się tam trafić jak widać, niezależnie czy imię popularne czy nie.

W ogóle się wcześniej nie spodziewałam, że wybór imienia to będzie taka kontrowersyjna sprawa. Dla mnie to akurat jest dość mało istotne, tysiąc razy bardziej interesuje mnie kwestia zdrowia dziecka, porodu, karmienia itp.

Stary 2015-08-08, 14:53   #3675
beautifuldream
Rozeznanie

Dla mnie oczywiście też. Płeć też nie miała dla mnie znaczenia, ja tylko pragnę aby moje dziecko było zdrowe. Imię uważam, że też jest bardzo ważne, bo to my decydujemy, a jest to bardzo istotna kwestia, bo dziecko otrzymuje je na całe życie. Dla nas póki co nasz Antoś jest Antosiem, pewnie jeżeli nie nasunie się nic innego do porodu to już tak zostanie, chyba że nas olśni jak się urodzi i stwierdzimy, że jednak będzie np. Wojtuś

Wojtuś jest już z nami
Stary 2015-08-08, 16:21   #3676
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Żel aloesowy jest na oparzenia najlepszy, myślę że w ciąży spokojnie można stosować
Dzięki za odpowiedź Mąż już mi kupił w aptece żel thermi, mówił farmaceutce, że dla kobiety w ciąży, myślę, że jest bezpieczny. Bo lekarka na smsa mi jeszcze nie odpisała.

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Natknęłam się w styczniowych mamusiach na linka do nowej gazetki Lidla (od 17 sierpnia) i będzie sporo ciuszków i akcesoriów dla maluszków: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3127

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-08, 17:47   #3677
lexie42
Zakorzenienie

Ooo fajnie, muszę sobie zapisac datę i na pewno się wybiorę do lidla
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 17:51   #3678
beautifuldream
Rozeznanie

Widziałam w gazetce z Biedronki, że też coś ma być lub już jest dla maluchów, ale ubranka zaczynają się dopiero od rozmiaru 74, także spore. No ale mają też być jakieś kocyki, kołderki i pieluchy

Wojtuś jest już z nami
Stary 2015-08-08, 17:58   #3679
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam w gazetce z Biedronki, że też coś ma być lub już jest dla maluchów, ale ubranka zaczynają się dopiero od rozmiaru 74, także spore. No ale mają też być jakieś kocyki, kołderki i pieluchy
Tak, teraz były. Ja już dwa kocyki mam - jeden cienki (kiedyś były w Biedronce) i jeden grubszy (mama mi kupiła). Także sobie odpuściłam. Ale napalam się na te leginsy i spodenki z Lidla

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-08, 18:34   #3680
Gaabbi
Wtajemniczenie

O, imiona na tapecie My też mamy dylemat, ale u nas "prawie" nikt nie komentuje potencjalnych wyborów. A nawet jak komentuje, to mam to gdzieś
Słyszałam już np., że Marysia, to zmywarka do naczyń I tak sobie przypomniałam, że chyba w filmie "poszukiwany, poszukiwana" była Marysia I tam też było: Marysia poda... Marysia przyniesie... Marysia posprząta... itd. Ale jakoś mnie to nie rusza. Ja też byłam swego czasu "Gabrysia Rysia- cycki se usmaż"

Fabian, Dobrusia, bardzo ładne imiona! Chociaż mnie bardziej się widzi Dobrusia w formie Dobrosławy
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 19:18   #3681
india_love
Raczkowanie

Dziewczyny czy macie zgagę? A jeśli tak to błagam napiszcie co stosujecie bo ją już mam jej dość
Stary 2015-08-08, 19:31   #3682
fasterka90
Zadomowienie

India love ostatnio nie mam,ale jak miałam to zwykle pomagała mięta zaparzona...Chociaż czasami nic nie pomagało
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 19:37   #3683
201802011557
Konto usunięte

Ja mam zgage przeważnie wieczorami 😕 Rennie biorę i pomaga. W pierwszej ciąży też Rennie brałam. Po mięcie mi gorzej. Moja kuzynka mleko piła Ale też nie bardzo pomagało.
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 19:48   #3684
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy macie zgagę? A jeśli tak to błagam napiszcie co stosujecie bo ją już mam jej dość
Ja miałam na początku okropną zgagę i lekarz polecił mi wodę zuber - dla mnie bomba - pomagało po pierwszym łyku. Ale niestety pachnie bardzo nieprzyjemnie - ja rozcieńczałam (1/3 szklanki wody zuber i do pełna zwykła mineralna) . woda do kupienia w aptece i w sklepach ze zdrową żywnością.
Stary 2015-08-08, 19:57   #3685
Soul89
Zadomowienie

Mnie zgaga potrafi w nocy obudzić :/ jak na razie szklanka mleka mi pomagała, czasem też zaparzam miętę.

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 21:12   #3686
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Już nie
Pomaga zakwaszenie żołądka (wbrew powszechnie panującej opinii) Rozcieńczenie dwóch łyżeczek octu jabłkowego w szklance wody wystarczyło, by uporać się ze zgagą. Wypiłam to dwa tygodnie temu i do dzisiaj mam spokój Rennie i wszystkie inne metody zasadotwórcze pomagają doraźnie, bo neutralizują kwas, który i tak wypływa do przełyku, tylko już w nie takim stężeniu. Szybko jednak dolegliwość powraca.
W pierwszej ciąży nie wiedziałam o zakwaszaniu i też stosowałam Rennie i migdały. Pomagały na bardzo krótko.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 21:32   #3687
india_love
Raczkowanie

Cytat:
India love ostatnio nie mam,ale jak miałam to zwykle pomagała mięta zaparzona...Chociaż czasami nic nie pomagało
Cytat:
Napisane przez monik46 Pokaż wiadomość
Ja mam zgage przeważnie wieczorami 😕 Rennie biorę i pomaga. W pierwszej ciąży też Rennie brałam. Po mięcie mi gorzej. Moja kuzynka mleko piła Ale też nie bardzo pomagało.
Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
Ja miałam na początku okropną zgagę i lekarz polecił mi wodę zuber - dla mnie bomba - pomagało po pierwszym łyku. Ale niestety pachnie bardzo nieprzyjemnie - ja rozcieńczałam (1/3 szklanki wody zuber i do pełna zwykła mineralna) . woda do kupienia w aptece i w sklepach ze zdrową żywnością.
Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Mnie zgaga potrafi w nocy obudzić :/ jak na razie szklanka mleka mi pomagała, czasem też zaparzam miętę.

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Już nie
Pomaga zakwaszenie żołądka (wbrew powszechnie panującej opinii) Rozcieńczenie dwóch łyżeczek octu jabłkowego w szklance wody wystarczyło, by uporać się ze zgagą. Wypiłam to dwa tygodnie temu i do dzisiaj mam spokój Rennie i wszystkie inne metody zasadotwórcze pomagają doraźnie, bo neutralizują kwas, który i tak wypływa do przełyku, tylko już w nie takim stężeniu. Szybko jednak dolegliwość powraca.
W pierwszej ciąży nie wiedziałam o zakwaszaniu i też stosowałam Rennie i migdały. Pomagały na bardzo krótko.
Mnie to najbardziej w nocy i wieczorem męczy. To jakaś kara za brak jakichkolwiek dolegliwości w I trymestrze typu mdłości itp. A teraz ze zdwojoną siłą ta zgaga. Normalnie jeść mi się już odechciewa
Dzięki dziewczyny za rady
Stary 2015-08-08, 22:04   #3688
Sundance75
Raczkowanie

Cytat:
Tak jak dziewczyny napisały wcześniej - pij zaparzoną miętę (mi też pomagała). Poza tym może masz nasiloną zgagę po konkretnym jedzeniu? Jak przegnę ze słodyczami to też mnie męczy może w jakimś danym produkcie leży problem?
Stary 2015-08-08, 23:23   #3689
Amelie04
Zakorzenienie

hej dzięki za miłe powitanie strasznie męczący dzień, oddychac sie nie da, nie wiem czy dam rade zasnąć ...
Cytat:
Amelie04witaj,nigdy chyba nie jest za późno żeby dołączyć widzę będziesz miała już parke to po loginie będziemy mieć teraz 2 Amelie

U mnie w rodzinie jest cukrzyca, ma moja mama i jej tato miał,więc np w Irlandii też by mnie krzywa czekała. Przed ciążą, jeszcze w dzieciństwie i jako nastolatka też miałam robioną krzywą i zwykle wychodziła słabo, zawsze robili mi jakieś dodatkowe badania -ale wtedy miałam ogólnie ogromne problemy z hormonami. W ciąży wszystko wyszło idealnie o dziwo.
dzikasliwka i jak to u Ciebie się sprawdza,że cukrzycowe dzieci są większe?
Mi osobiście imię Dobrawa bardzo się podoba,ale wybierając takie oryginalne imię chyba trzeba się częściowo liczyć z komentarzami... sama proponowałam imię Jagna ale niestety tz jest z tych którzy nie lubią się wyróżniać :p imiona wybraliśmy takie neutralne żeby nie było modne ale też nie zbyt wyróżniające się. W rodzinie a nawet znajomi proponowali inne,przede wszystkim tato długo mówił Filip, no ale i tak będzie dziewczynka, a pozatym zbyt modne dla nas. Babcia proponowała Milenke -ale wtedy między sobą mieliśmy już ustaloną Pauline...wiem że mojemu tacie niezbyt się Paulina podoba,widziałam po jego minie ale szybko mu przeszło za to znajomi z pracy itd stwierdzili wprost że Paulina kojarzy im się z niezbyt ogarniętą,łatwą dziewczyną... No trudno. Jakoś nie wierzę że przez samo imię nasza córa taka będzie
u mnie w rodzinie prawie wszyscy mają cukrzyce, mama, tata, ciocia, wujek, babcia... ja na szczęście nie. krzywą mialam 2 razy i wyszła ok. glukoze tez na czczo mam zawsze ok

a Paulinka bardzo ładnie, siostra Tż tak ma

Cytat:
ja tez migdaly i popijam wodą ale pomaga krótkotrwale

wy tu o wózkach i wyprawkach a my juz wszystko mamy i teraz nie mam co kupować hihi

Kasiula8708 wysłałam priv

a co do imienia to u nas tez cięzko bylo z wyborem. ja chcialam Aleksandra, ale Tżtowi nie bardzo pasowalo i uzgodniliśmy Tomaszka. teraz juz nawet córcia mówi, ze w brzuszku jest Tomcio

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2015-08-08 o 23:26
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 23:32   #3690
poznanianka1990
Zakorzenienie

Bardzo podoba mi się imię Tomasz, ale u nas odpada, bo brat mojego męża ma tak na imię. Po drugie to imię nie pasuje do naszego nazwiska (bynajmniej wg mnie, bo jednak teściowa się zdecydowała na to imię ).
U nas gdyby był chłopiec to byłby Bartuś

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości