|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Cytat:
![]() no ale liczy sie intencja ! Cytat:
|
|
|
#3662 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witamy Cytat:
pamiętaj najważniejsze że wam się to imię podoba,trzeba olać gadanie innych mnie też takie coś denerwuje jak inni się wtrącają,przecież tak jaak dziadkowie już mieli szanse nadania takich imion jak im się podobały więc teraz nie powinni się wtrącać.U mojego męża w rodzinie jest Faustynka też na początku każdy się dziwił skąd taki wybór,a teraz nie wyobrażamy sobie innego imienia dla niej Cytat:
Ja czekam do poniedziałku na wypłatę i wtedy szał zakupów możesz dać.linka do fajnych kocyków jaak coś znajdziesz![]() Ja się dziś nigdzie nie ruszam bo normalnie może wieczorkiem gdzieś się wybierzemy z mężem,wczoraj było nam taakie gorąco że wyszliśmy na huśtawkę na podwórzu i oglądaliśmy gwiazdy,mówię wam jakie piękne niebo było rozgwieżdżone a ile spadających widzieliśmyCytat:
To wcale nie taki duży maluszek,moja Niunia w 25i 6 tc ważyła 856 g ![]() Cytat:
Śmiesznie to prawda ale np mój mężuś ma kilka zdjęć z dzieciństwa różowych ubrankach ale w spadku popstarszej siostrze,też się z tego nieraz śmiejemy
|
|
|
#3663 |
|
Raczkowanie
|
Witam was w kolejny upalny dzień
prawie nic tu nie piszę, ale czytam was regularnie dzień w dzień Widzę, że temat imion leci na bieżąco Reakcja na imię dziecka... skąd ja to znam. Gdy oznajmiliśmy, że nasz chłopczyk będzie miał na imię Fabianek, to część osób powiedziała wprost, że chyba nas poje*** (dosłownie, nawet się w cenzurę nie bawili) Może tylko w dwóch przypadkach usłyszeliśmy, że fajne Imię wymyślił mój tż, a że nie miałam lepszego pomysłu, to czemu nie Nam się podoba, ale co myśmy się nasłuchali (i dalej słuchamy...) to można sobie tylko wyobrażać Dziewczyny, nie ma się co przejmować zdaniem innych, to nasze dzieci, a otoczenie niech się przyzwyczaja, im szybciej tym lepiej ![]() Czy Fabian tak na marginesie to takie masakryczne imię? Wasze pomysły są bardzo ciekawe, te słowiańskie takie oryginalne trzeba się wyróżniać, a co!
|
|
|
|
#3664 |
|
Rozeznanie
|
u nas będzie Maja w końcu. Jak tylko się dowiedzieliśmy o ciąży i wybieraliśmy imiona to to był pierwszy pomysł męża. I tak zostało.
Mimo, ze moja siostra ma tak imię. Ona się z tego pomysłu ucieszyła. A co pomyślą inni to mnie nie interesuje. U mojego męża w rodzinie są ze 4 Anie i jakoś żyją
|
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwię się, że znajomi tak wam powiedzieli, uzasadnili to jakoś? Dziewczyny ale wam zazdroszczę, że na każdej wizycie macie dziecko mierzone i znacie wagę, u mnie tylko na tych najwazniejszych usg podali wagę, a jak chodzę na wizytę to na usg tylko patrzymy na serduszko i ruchy... chcialabym być bardziej zorientowana czy szykować się na maluszka czy coś większego.Pisałam wcześniej, ale mi wcięło, że zmierzylam dziś brzuch i wyszło 88 cm w pepku, a 2 lub 3 tygodnie temu było 84 niedługo będzie 90/90/90 haha Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3666 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi do tej pory tylko 2 razy podali wagę i wymiary (ale póki co, chodzę na nfz, to chyba wiele tłumaczy ) a tak, to chwilę tętna posłuchamy i tyle. Poza tym, na tym etapie chyba nie ma się co do końca sugerować wagą, bo podobno największy skok jest w ostatnich 1,5-2 miesiącach Jeszcze mnie czeka glukoza w przyszłym tygodniu, bleee... |
|
|
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Ja już w domciu, prawie całą drogę przespałam. Stopy mi spuchły okropnie, że rano ledwo baleriny założyłam. Musimy iść z mężem na zakupy, bo lodówka pusta, ale w ten gorąc to wolę nigdzie nie wychodzić. Może później gdzieś wyskoczymy.
|
#3668 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny. Widzę, że nie tylko nas naszły wątpliwości co do wybranego imienia. Ostatnio z Mężem też zastanawialiśmy się nad zmianą, bo póki co nikt nam Antosia nie pochwalił. Wręcz niedawno spotkaliśmy się z komentarzem, że będzie miał przechlapane w szkole od samego początku. Ja też uważam, że imię wybieramy my i nam ma się podobać, ale skoro wywołuje takie reakcje u innych już teraz to co będzie jak mały pójdzie do szkoły? Nie chcę, aby moje dziecko czuło się upokarzane przez swoje imię i może faktycznie lepiej zmienić na jakiegoś Piotrusia albo Pawełka? Ostatnio po głowie chodzi mi też Olaf, ale jakoś nie mogę się przemóc, bo Antoś to Antoś
Kilka dni temu cały wieczór spędziliśmy na wymyślanie imion i nic nam się nie podobało... Fabian też ślicznie, ale w mojej wsi są już 2 Fabiany i nie chcę dokładać trzeciego. No i tak o to na dzień dzisiejszy jestem w kropce ![]() A jeśli chodzi o kocyki minky już kiedyś dawałam link, ale przypomnę, może którejś się przyda. Koleżanka zamawiała i mówiła, że są fajnej jakości. Ja też będę tu zamawiała, ale pewnie gdzieś we wrześniu. Mam zamiar zamówić jeden cienki i jeden ocieplany. http://www.kolorowodosnu.pl/ A póki co wózek mamy wybrany taki: http://allegro.pl/wozek-3w1-adamex-b...401570708.html kolor albo PIK 8 albo PIK 5 ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Jakby któraś z Was była zainteresowana, to od tego sprzedawcy zamówiłam ostatnio kilka sztuk ubranek (2x komplet, 2x body, 1x pajac i 1x półśpiochy). Przyszły szybko i są bardzo dobrej jakości. Jedyny mankament jaki stwierdziłam to to, że np. body kupione w Smyku na 56 są mniejsze od tych zamówionych z allegro. Te z allegro na 56 są prawie takie jak te ze Smyka na 62, no ale lepsze większe niż za małe. http://allegro.pl/show_item.php?item=5414308917
|
#3669 | |
|
Moderator
|
Cytat:
E no co Ty - ANTOŚ to cudowne imię. I znów bardzo popularne. Nie wiem jak w PL ale tu w Irlandii nie raz się z nim spotkałam. Wraca moda na Franków, Antośków, Jaśków, Staśków itp.
|
|
|
#3670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obczaje sobie ciuszki z tego linka co wyslalas, dobre zajęcie na dziś Cytat:
To z tymi wymiarami u mnie tam samo, chociaż chodzę do luxmedu, ale chyba tam mają za słaby sprzęt żeby pomiary robić... W ogóle sprawdziłam prognozę na przyszły tydzień i 33 stopnie co najmniej będzie codziennie... Idę chyba na zwolnienie, bo fizycznie juz nie wyrobie Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
Antoś to teraz popularne imię, bynajmniej wśród moich znajomych. Ja osobiście w takiego typu imionach nie gustuję, ale nie uważam, żeby było krzywdzące. Imię jak imię
Każdy ma inny gust ![]() Dziewczyny, co można w ciąży stosować na oparzenia? Przed chwilą oparzyłam sobie palec
|
#3672 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki za linki,wózek bardzo mi się podoba Cytat:
W Pl też Antoś jest na czasie moje 2 znajome w tym roku takie imię dały synkom
|
|
|
#3673 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam koleżankę jeszcze w gimnazjum, która nienawidziła swojego imienia Sabina i od najmłodszych lat miała wymyślone imię zastępcze, którym nawet nauczyciele się posługiwali. Szczerze to nie wiem czy po skończeniu 18r.ż. nie zmieniła sobie imienia, bo teraz na fb też ma napisane to drugie. Nie chciałabym aby moje dziecko kiedyś mnie przeklinało za to, że je pokarałam
![]() Wózek podoba nam się wizualnie. Dla mnie warunkiem było, aby miał biały spód w gondoli i białą ramę. Szczerze powiem, że nie widziałam go jeszcze na żywo, ale jeśli nie znajdę go u nas w którymś ze sklepów to zamawiam w ciemno. Bardzo mi się podoba, opinii o nim nie znalazłam, bo jest to nowy model i jeszcze nie bardzo ktoś może cokolwiek powiedzieć. Na stronie fb Adamexu polecają ten model, bardziej niż Galaxy, także mnie póki co to przekonuje. Nie znam się aż tak na wózkach. W zestawie jest też fotelik Maxi Cosi także to też plus, a widziałam jeszcze w jakimś sklepie internetowym, że dorzucają do wózka światełka ledowe, dla bezpieczeństwa w miejscu nieoświetlonym. ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Koleżanka kupiła podobny wózek, ale innej firmy, tylko jej synek jeszcze się nie urodził, więc wózek póki co stoi niewypróbowany, ale może akurat którejś z Was się spodoba. Mi nie podobają się te wzory na spodzie, ale to że mi się nie podobają, nie oznacza, że którejś z Was mają się nie podobać: http://dino.sklep.pl/nowy/tako-junam...s-p-19995.html
|
#3674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zawsze może się tam trafić jak widać, niezależnie czy imię popularne czy nie.W ogóle się wcześniej nie spodziewałam, że wybór imienia to będzie taka kontrowersyjna sprawa. Dla mnie to akurat jest dość mało istotne, tysiąc razy bardziej interesuje mnie kwestia zdrowia dziecka, porodu, karmienia itp. Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3675 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie oczywiście też. Płeć też nie miała dla mnie znaczenia, ja tylko pragnę aby moje dziecko było zdrowe. Imię uważam, że też jest bardzo ważne, bo to my decydujemy, a jest to bardzo istotna kwestia, bo dziecko otrzymuje je na całe życie. Dla nas póki co nasz Antoś jest Antosiem, pewnie jeżeli nie nasunie się nic innego do porodu to już tak zostanie, chyba że nas olśni jak się urodzi i stwierdzimy, że jednak będzie np. Wojtuś
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż już mi kupił w aptece żel thermi, mówił farmaceutce, że dla kobiety w ciąży, myślę, że jest bezpieczny. Bo lekarka na smsa mi jeszcze nie odpisała.---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Natknęłam się w styczniowych mamusiach na linka do nowej gazetki Lidla (od 17 sierpnia) i będzie sporo ciuszków i akcesoriów dla maluszków: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3127
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo fajnie, muszę sobie zapisac datę i na pewno się wybiorę do lidla
|
#3678 |
|
Rozeznanie
|
Widziałam w gazetce z Biedronki, że też coś ma być lub już jest dla maluchów, ale ubranka zaczynają się dopiero od rozmiaru 74, także spore. No ale mają też być jakieś kocyki, kołderki i pieluchy
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3680 |
|
Wtajemniczenie
|
O, imiona na tapecie
My też mamy dylemat, ale u nas "prawie" nikt nie komentuje potencjalnych wyborów. A nawet jak komentuje, to mam to gdzieś Słyszałam już np., że Marysia, to zmywarka do naczyń I tak sobie przypomniałam, że chyba w filmie "poszukiwany, poszukiwana" była Marysia I tam też było: Marysia poda... Marysia przyniesie... Marysia posprząta... itd. Ale jakoś mnie to nie rusza. Ja też byłam swego czasu "Gabrysia Rysia- cycki se usmaż" Fabian, Dobrusia, bardzo ładne imiona! Chociaż mnie bardziej się widzi Dobrusia w formie Dobrosławy
|
|
|
|
#3681 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy macie zgagę? A jeśli tak to błagam napiszcie co stosujecie bo ją już mam jej dość
|
|
#3682 |
|
Zadomowienie
|
India love ostatnio nie mam,ale jak miałam to zwykle pomagała mięta zaparzona...Chociaż czasami nic nie pomagało
|
|
#3683 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam zgage przeważnie wieczorami 😕 Rennie biorę i pomaga. W pierwszej ciąży też Rennie brałam. Po mięcie mi gorzej. Moja kuzynka mleko piła Ale też nie bardzo pomagało.
|
|
|
|
#3684 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam na początku okropną zgagę i lekarz polecił mi wodę zuber - dla mnie bomba - pomagało po pierwszym łyku. Ale niestety pachnie bardzo nieprzyjemnie - ja rozcieńczałam (1/3 szklanki wody zuber i do pełna zwykła mineralna) . woda do kupienia w aptece i w sklepach ze zdrową żywnością.
|
|
#3685 |
|
Zadomowienie
|
Mnie zgaga potrafi w nocy obudzić :/ jak na razie szklanka mleka mi pomagała, czasem też zaparzam miętę.
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#3686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pomaga zakwaszenie żołądka (wbrew powszechnie panującej opinii) Rozcieńczenie dwóch łyżeczek octu jabłkowego w szklance wody wystarczyło, by uporać się ze zgagą. Wypiłam to dwa tygodnie temu i do dzisiaj mam spokój Rennie i wszystkie inne metody zasadotwórcze pomagają doraźnie, bo neutralizują kwas, który i tak wypływa do przełyku, tylko już w nie takim stężeniu. Szybko jednak dolegliwość powraca. W pierwszej ciąży nie wiedziałam o zakwaszaniu i też stosowałam Rennie i migdały. Pomagały na bardzo krótko. |
|
|
|
|
#3687 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny za rady
|
|
|
#3688 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może w jakimś danym produkcie leży problem? |
|
|
|
|
#3689 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
dzięki za miłe powitanie strasznie męczący dzień, oddychac sie nie da, nie wiem czy dam rade zasnąć ...Cytat:
a Paulinka bardzo ładnie, siostra Tż tak ma ![]() ![]() Cytat:
![]() wy tu o wózkach i wyprawkach a my juz wszystko mamy i teraz nie mam co kupować hihi ![]() Kasiula8708 wysłałam priv ![]() a co do imienia to u nas tez cięzko bylo z wyborem. ja chcialam Aleksandra, ale Tżtowi nie bardzo pasowalo i uzgodniliśmy Tomaszka. teraz juz nawet córcia mówi, ze w brzuszku jest Tomcio Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2015-08-08 o 23:26 |
||
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo podoba mi się imię Tomasz, ale u nas odpada, bo brat mojego męża ma tak na imię. Po drugie to imię nie pasuje do naszego nazwiska (bynajmniej wg mnie, bo jednak teściowa się zdecydowała na to imię
).U nas gdyby był chłopiec to byłby Bartuś
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

ale moja mama tez taka agentka kupila kiedys szara bluzę w kwiatki dla mojego starszaka, ubaw po pachy
dokończę później
chociaż u nas o dziwo tesciowa nie narzeka tak bardzo na wybór (może dlatego, że to wybór jej syna a nie mój
), za to moja mama nie przyjmuje w ogóle do wiadomości, że taka decyzję podjęliśmy i regularnie podpytuje czy już się na imię zdecydowaliśmy.
jakbym miała mieć kiedyś synka to już myślałam żeby był Miron.
może wieczorkiem gdzieś się wybierzemy z mężem,wczoraj było nam taakie gorąco że wyszliśmy na huśtawkę na podwórzu i oglądaliśmy gwiazdy,mówię wam jakie piękne niebo było rozgwieżdżone a ile spadających widzieliśmy
(dosłownie, nawet się w cenzurę nie bawili) Może tylko w dwóch przypadkach usłyszeliśmy, że fajne
Dziewczyny, nie ma się co przejmować zdaniem innych, to nasze dzieci, a otoczenie niech się przyzwyczaja, im szybciej tym lepiej 

--> 08.10.2013r.

dzięki za miłe powitanie