|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
Tak, z nasza ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam...
Groszkolino u nas przez sen nie da rady nakarmić, też próbowałam nie raz Irmusia o rany. To Franek przytyl 2kg przez 6tyg? Dobrze policzylam? Szuu fajnie że kupa poszła, oby już teraz tak szły Ja dziś poszlam polazic po sklepach, bobasow został z TŻ i moim od ciągniętym mlekiem, poradzili sobie super i wypili wszystko Kupilam pieluchy z lidla. Jutro zdam ocenę bo po1dniu uużywania już będę mogła coś powiedziec |
|
|
|
#3693 |
|
Konto usunięte
|
Sylwusiach nie...
tzn myślałam ze to nie daje efektu po jednym razie... A powinno?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
Mi w szpitalu trabili żeby absolutnie nie dopajac dziecka karmionego piersią. Położna to samo za każdym razem jak jest u mnie i pediatra też.
Wczoraj jak odciagalam mleko to zobaczyła że jest w te upały prawie przezroczyste więc pewnie dlatego. Bo w normalne dni bialo-zolte Marei baty dla twojego TŻ. Dobra jesteś że jeszcze koszule mu prasujesz, że mną by to nie przeszło. Ja jestem jedzą jak mi zajdzie za skórę |
|
|
|
#3695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to już wolę te z teacoyCytat:
Co do dopajania to Widzisz mnie położna jak była powiedziała że teraz już twierdzą że można przepajac dzieci kp. Zresztą ja syna rumiankiem przepajalam a też był kp...No ale ta mała cholernica nie chce |
||
|
|
|
#3696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szuu sprobuj nadmanganianu potasu. Wygoogluj sobie. Jedna z dziewczyn tutaj o tym wspominala ale nie pamietam ktora. To sa krysztalki ktore rozpuszcza sie w wodzie, mozna w tym kapac dziecko lub przemywac skore. Mnie siostra dzis przywiozla z Polski i bede Amy przemywac tym buzie. Mojego brata synek mial duza wysypke na buzi i kapali go w tym i wszystko ladnie zeszlo. W aptece kosztuje cos kolo 4zl. |
|
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu, Tymek też miał pryszcze i byl to trądzik niemowlęcy. Zginął niedawno a zmagalismy się z tym niemal od urodzenia. Ja nic nie robiłam bo wg mnie nie ma sensu, to od hormonów które dziecko kp otrzymuje od mamy. W koncu wszystko się unormuje
|
|
|
|
#3698 |
|
Rozeznanie
|
A U mnie tragedia
Wspominałam ostatnio ze razem z małą miałyśmy gorączkę...No i zanim mi ta goraczka się pojawiła bolały mnie stawy i wzięłam pyralgine bo w szpitalu pozwalały. Podczas gorączki wzięłam apap i rano obudziłam się z czerwonymi małymi plamami na nogach, myślałam ze to od gorączki a potem pojawiły się u małej na nogach. Dzisiaj mała zsypana cała a ja już mam na rękach. Pojechałam na dyżur i lekarz stwierdził ze to na 99% uczulenie bo coś zjadłam a w 1% to wpływ pyralginy bo jest toksyczna Nie przypominam też sobie co mogłam zjeść co by nas uczulilo bo ja nigdy na nic uczulona nie byłam. Mała zachowuje się normalnie, je, śpi, uśmiecha się więc chyba nic jej nie jest...mam taką nadzieję. Jeżeli jej się nie polepszy i plamy nie znikną ale samopoczucie będzie ok to mam zrobić badania. Ale się rozpisalm. Też się dołączam do batow na tz ja to bym swojego juz spakowala i nara
|
|
#3699 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale mam fajny przeciąg w domu... Mm lekki chlodek
|
||
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
Mi położna poleciła wykąpać Frania w nadmanganianie potasu jak miał pokrzywkę. I pomogło. Ale stosowanie na twarzy bym skonsultowała z kimś...
Barbaritka- ciekawe co to? Zdrówka dla was! Mehja- no Franek przybrał 2 kg w 6 tygodni 😊
|
#3701 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3702 |
|
Konto usunięte
|
Dzieki dziewczyny, pomyslałam sobie, ze wykąpie małego w tym krochmalu jeszcze kilka razy a jak to nie pomoże to wtedy pomyśle... W sumie az tak mi te krostki nie przeszkadzają o ile jego nie swędzi itp ale panikuje ze to moze byc ta skaza
![]() Barbaritka Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3703 |
|
Rozeznanie
|
uploadfromtaptalk1439098637085.jpg
Szuuu nie wiem czy dobrze to ujęłam na zdjeciu bo światło mam kiepskie i bardzo ruchliwe dziecko ale u nas takie zmiany na policzku i uchu lekarz uznał za skaze bialkową. Dodam że tylko jeden policzek i jedno uszko mamy takie. W dotyku czuć jakby był to strupek. Od czwartku jesteśmy na tym nowym mleku i wydaje mi się ze jest tego mniej. Może pomoże ci to w ocenie buzki Konrada.
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia masz śmietanę zamiast mleka
Alkamor jak zwykle każda położna co innego. Do mnie dwie różne przechodzą i każda mówi co innego niż ta druga! Barbaritka oby zeszlo szybko i obyło się bez szpitala Szuu chyba lekarz by rozpoznał skaze. Pokapcie w tym krochmalu jeszcze kilka razy i zobaczysz czy jest poprawa Pieluchy z Lidla porażka! Są ładne i cienkie ale to tyle na plus. Są papierowe, szerokie i nie chłonne. Mała miała pieluche 2godz na sobie, dotknęłam potem ręką w środku pieluchy i była mokrą! CYlu dziecko leży w wilgoci! Całą paczka nam została a wcale nie mam ochoty ich używać dłużej |
|
|
|
#3706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
barbaritka Dziwne ze pomagali bo mnie się wydawało że właśnie nie wolno pyralginy |
|
|
|
|
#3708 |
|
Zadomowienie
|
Witam się niedzielnie ;-) Nie będę udawać, że Was podczytuję, bo robię to rzadko i nie jestem na bieżąco z Waszymi trudnościami i radościami. Szczerze przyznam, że nie wiem jak to robicie, że macie czas na forum. A już w ogóle te z Was które mają więcej niż jedno dziecko. Jak wygląda Wasz dzień? Jesteście tak dobrze zorganizowane czy Wasze dzieci są tak mało wymagające? Ja wstaję rano o 7 szykuję męża do pracy i wracam do Laury. Ok. 8 wstajemy obie, myjemy się, Laura je i usypiam ją. Potem szykuję śniadanie sobie i mamie, pijemy kawę. Potem mama zabiera córkę na spacer a ja sprzątam dom. Mamy w miarę duże mieszkanie więc schodzi mi godzina. Potem obiad i już jest południe. Przejmuję Laurę i do 21 o ile pozwala pogoda jestem z nią na dworze z przerwami na jedzenie. W domu jest marudna, rozdrażniona, nie chce spać. Na dworze śpi, choć trzeba z nią jeździć, albo trzeba do niej stale mówić i rozmawiać, ale przynajmniej nie płacze. O 21 kąpiel, zasypia dopiero przed 23. W nocy raczej śpi - nie mogę narzekać. Ja również jestem padnięta, nieraz nie mam siły się umyć,a przecież nic takiego nie robiłam... A gdyby nie mama to żyłabym w syfie i umarłabym z głodu ;-)
|
|
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mycha!
u mnie wygląda to tak, że wstaje o 6.30 razem z Wojtkiem, karmie go i wkładam do bujaczka i pije kawę. Około 7 on zasypia, a ja idę się umyć i maluje się. O 8 wstaje mój Tz i jemy razem śniadanie. Po śniadaniu biorę Wojtka, myje go i ubieram w ciuchy codzienne, dostaje jeść i idzie spać do wózka na podwórku. Ja w tym czasie zaczynam robić obiad i generalnie wygląda to tak, że robię go od 9 do 14 po obiedzie już wygląda to różnie, jakiś spacer, odwiedziny, albo jedziemy samochodem na.cmentarz i tam spędzamy trochę czasu. Kąpiel jest około godziny 19. Wojtka kapiemy razem z Tzem u nas w sypialni, więc ja go rozbieram a Tz szykuje wodę, a potem ja go ubieram, a Tz wylewa wodę i szykuje mleko. Karmie już bez światła i od razu po karmieniu odkladam do łóżeczka, włączam karuzele i o 20 Wojtek już śpi, a ja z Tzem kładziemy się o 22.Jednak tamten tydzień całkowicie mi rozregulowal wszystko, bo mama moja miała urlop i bardzo często pilnowała Wojtka, a ja miałam czas na samotne wypady do miasta. W dodatku Tz poświęcił nam bardzo dużo czasu i nic nie trzymało się kupy. Dziś zarówno moja mama jak i siostrzenica pojechaly nad morze, więc znowu zostajemy na całe dni sami...
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jest tak ze o 7 tz wychodzi do pracy.biore mala do lozka I spi ze mna do 9. Myje ja,ubierAm I karmie,klade na mate I jem sniadanie.kolo 10 juz spi wiec biore prysznic i ogarniam sie. Sprzatam dom i robie obiad gdy mala spi. Kolo 13 mala sie budzi,wiec daje butelke, I idziemy na spacer albo z nia rozmawiam.. pozniej spacer I mala do 17 spi.. tz wraca o 18, jemy obiad, mala spi,kapiemy ja po 21 I o 22 z reguly spi. Dodam ze od poczatku sama jestem z mala wiec musze jakos zorganizowac dzien i miec czas na wszystko☺
Edytowane przez sylwusiach Czas edycji: 2015-08-09 o 12:38 |
|
|
|
#3711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śpi od 10:00-13:00 ??? |
|
|
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3713 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
najdluzej spala 5h w nocy, sa dni kiedy grymasi ale lezy na macie czy w bujaczku I wtedy wszystko robie
|
#3715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na noce nie mogę narzekać, bardzo ładnie śpi ale dzień to jakaś masakra. Taki model mi się trafił, trzeba przetrwać. Teraz to już ryk jest na spacerze czy na zakupach. |
|
|
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
Moja placze jak jest bardzo glodna.. dzis zjadla 180 ml.. a teraz zasypia, chodze z nia wszedzie I jest spokojna. 21sierpnia idziemy na szczepienie...
|
#3717 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
To beda w obie nozki I jedna doustnie?
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
Moja ostatnio w nocy spała 7 h ciągiem!
My przeważnie wstajemy koło 10tej...w zależności czy tż poszedł już do pracy,jest po nocy czy ma popołudnie... Koło 12 młoda łapie kime tp ja wtedy sprzątam i szykuje obiad...Jeśli nie chce spać to starszak ja zabawia,buja... Teraz w upały koło 17 Idziemy na dwór..tzn Kuba idzie z nami...wracamy koło 20tej...później ogarniam...robię Kubie kolacje szykuje kąpiel i mniej więcej o 22 idzie spać. Kuba zaraz za nią w zasadzie... A ja wtedy nie robię NIC |
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja wstanę nawet o 8, to mam cały dzień do dupy. A wczoraj po imprezie to w ogóle.
U nas też najdłużej 7 godzin ciągiem. Dziś było 6, a ogólnie zawsze jest 5 godzin, potem 3 a potem 2 i wstajemy.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

tzn myślałam ze to nie daje efektu po jednym razie... A powinno?
to już wolę te z teacoy

po obiedzie już wygląda to różnie, jakiś spacer, odwiedziny, albo jedziemy samochodem na.cmentarz i tam spędzamy trochę czasu. Kąpiel jest około godziny 19. Wojtka kapiemy razem z Tzem u nas w sypialni, więc ja go rozbieram a Tz szykuje wodę, a potem ja go ubieram, a Tz wylewa wodę i szykuje mleko. Karmie już bez światła i od razu po karmieniu odkladam do łóżeczka, włączam karuzele i o 20 Wojtek już śpi, a ja z Tzem kładziemy się o 22.