|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję nowych tygodni
![]() kogiel za duży? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Zakorzenienie
|
Czarnula, czym się obżerasz?
![]() Ja się nie mogę września doczekać, bo w tym naszym hotelu w Jastrzębiej są takie meeega wypaśne śniadania + pyszne obiadokolacje z deserami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim.
Wpadłam tylko się przywitać i lecę nadrabiać posty po weekendowej abstynencji internetowej ![]()
#3425 |
Zadomowienie
|
A ja przytyłam jakieś 4-5 kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3426 |
Zakorzenienie
|
Dotka drożdżowki, bułki z rodzynkami (kocham!) itp.
![]() ![]() ![]() Jedziecie do tego hotelu co po ślubie? candy Tyś taka chudzinka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
Zakorzenienie
|
Czarnula, tak, do tego samego
![]() Ojj tak, drożdżówki nad morzem są ekstra ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3428 |
Zakorzenienie
|
Ja 5,5kg ![]() ![]()
#3429 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja jeśli chodzi o spodnie i spódnice to już daawno się nie mieszczę w większość tych które mam sprzed ciąży ![]() W spódnice wchodzę 3, z czego 2 długie i teraz jest mi w nich za gorąco, więc została mi jedna. W spodnie żadne, w spodenki żadne, w leginsy/jeginsy przedciążowe jakoś wejdę, ale super komfortowe to to nie jest, więc raczej unikam, wolę ciążowe założyć, no ale na razie tez bezużyteczne są w taki upał ![]() ratuje mnie fakt ze mam kilka luźnych, albo bardzo rozciągliwych sukienek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam obecnie 3 kg na plusie od początku ciąży i moja apka ciągle twierdzi że mam lekką niedowagę ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja gdzieś czytałam, że tygodniowo w II trymestrze tyje się od 0,2 do 0,5 kg tygodniowo. Więc w sumie może wyjść jakieś 2 kg więcej na miesiąc. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3432 |
Zakorzenienie
|
baby montana super wyglądasz dziewczyno, ta sukieneczka tylko to podkreśla
![]() lune1992 gratki kolejnego tygodnia! I 2kg na plusie - spokojnie, każda przybiera w swoim tempie! Ja od początku ciąży ciągle jestem na minusie 1,5kg, a jem normalnie, popołudniami i wieczorami dużo ![]() Ale to dzieć nam pochłania tyle energii ![]() Dotka90 to z jedzonkiem szykuje Wam się wypas ![]() Ja ciągle z jedzeniem mam problem ![]() Wczoraj TZ zabrał mnie na obiad do restauracji, podziubałam w mojej porcji i wzieliśmy na wynos. Poza tym meeeega cięzko mi się robi jak jem i ciągle siedze. Np. na grillu po zjedzeniu musialam się wylożyć na leżaczku żeby się lepiej strawilo ![]() ![]() I w Jastrzebiej najlepsze są jagodzianki ![]()
#3433 |
Zakorzenienie
|
ewusia 'moja ciąża'? U mnie ona też tak twierdzi, ale ona jakaś dziwna jest
![]() Ja już nie wchodzę w żadne spodnie, spodenki ani spódnice sprzed ciąży. W legginsy też nie, bo mnie w brzuch gniota. Cellulit to i moja zmora teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3434 | ||
Zakorzenienie
|
candyyfloss
![]() Baby super wyglądasz Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3435 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aaaa uwielbiam drozdzowki nad polskim morzem! Z kruszonka :-P a tu w ogole dobrego pieczywa nie ma :-( Cytat:
Bagaznik mi sie w aucie popsul i sie nie otwiera,cos z elektryka,pewnie ze 100e wybule :-(
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3436 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie z tą bieżnią ![]() ![]() ![]() Obecnie mam nadzieję że jakoś się przełamię i zacznę czasem na basen chodzić (mam mega stracha przed infekcją ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zawsze się z tej niedowagi śmieje, jakoś patrząc w lustro niedowagi nie widzę ![]() Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2015-08-10 o 09:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Raczkowanie
|
Jak tak czytam ile co poniektóre z was przytyły i w jakim czasie, to aż jestem załamana. W pierwszym trymestrze schudłam 1 kg, w drugim zaś przytyłam 2 kg w 1,5 tyg!
![]() ![]()
#3438 |
Zakorzenienie
|
Ewusia_marchew -mam to samo z zasapaniem,ostatnio w pracy wystarczy ze mam kilka przyjazdow do zrobienia i zasapuje sie mowiac haha
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Zadomowienie
|
Kinga - wizyta o 16:30. Ale odezwę się dopiero jutro rano
![]() Ewusia - ja pocieszam się tym, że po ciąży cellulit zniknie. Boję się tylko rozstępów na brzuchu. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3440 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Zakorzenienie
|
A ja się regularnie smaruje od początku ciąży i już mam rozstępy! No cóż, taka moja uroda widocznie. A co do cellulitu to nie mam tego problemu, ale za to wyszły mi pajączki na nogach i to w duużych ilościach
![]()
#3443 |
Zakorzenienie
|
Rowniez witam
![]() Rozpoczynam 16tydzien, jutro wizyta u gina ![]() Dotka, a w ktorym hotelu bedziecie? Primavera? Gratuluje kolejnych tygodni ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3444 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Baby, ślicznie wyglądasz w tej sukience! Dziewczyny zazdroszczę Wam wyjazdów, szczególnie tym które jadą do Jastrzębiej Góry ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj znalazłam na olx ofertę sprzedaży wózka Jedo Vedi za... 220 zł ![]() Pisałam do sprzedającej ale wyjechała na 2 tygodnie - spotkamy się z nią jak wróci, obejrzymy wózek i jak będzie ok to bierzemy ![]() Kogielmogiel świetna rada! Aż sama się zastanawiam czy z niej nie skorzystać ![]() Magdusiaaa to powodzenia ![]() ![]() ![]()
#3445 |
Zakorzenienie
|
Hariett-super cena,jesli bedzie w porzadku to bym brala! Matko,zdalam sobie sprawe z tego ze za miesiac koniec pracy,za dwa juz powinnismy byc w polowie remontu a za Trzy trzeba bedzie wózek kupic,ale ten czas leci..jeśli dobrze bede sie czula to chcialabym siostre w Anglii odwiedzic we wrzesniu i zakupy dzieciowe zrobic,ale z drugiej strony funt teraz wysoko w porównaniu z euro stoi wiec nie wiem czy warto :-D
![]() ![]() |
![]() |
#3446 | |
Zakorzenienie
|
Nie, w Szafirze
![]() Cytat:
![]() Pierwszy raz od początku ciąży zrobiłam do pracy sałatkę z tuńczykiem! Mam nadzieję, że ją zjem ![]() I ogólnie przy planowaniu obiadu jakoś więcej opcji jest na 'zjadłabym', niż 'o nie, nie, w żadnym wypadku'. Co do wagi, to na belly pisze (o 18 tygodniu): Średni przyrost wagi kobiety do tego czasu wynosi pomiędzy 3.5 a 5.8 kg. W tym okresie możesz odczuwać zwiększony apetyt. Zwracaj teraz szczególną uwagę na to co jesz. Wybieraj produkty odżywcze i energetyczne, zamiast zapychać się pustymi kaloriami, np. chipsami, frytkami, cukierkami. Nie przynoszą one ani Tobie i ani dziecku żadnych korzyści, a jedynie zwiększają wagę Twojego ciała, obniżając sprawność fizyczną i dobre samopoczucie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3447 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to widze nie tylko ja mam zamiar walczyc. Nie dziekuje i Tobie oczywiscie rowniez powodzenia ![]() ![]() Ja przytylam jakies 4.5kg z tym ze nie ma co sie oszkiwac niczego sobie nie odmawiam ![]()
![]() |
#3448 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3449 |
Zakorzenienie
|
hariett
Przy kąpieliskach dopuszczonych przez senapid nie powinno być żadnej infekcji ![]() ![]() ![]()
#3450 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj, o tych miesiącach wolę nie myśleć... Szczególnie jak uświadomię sobie, że 9.09 mam egzamin na studiach a materiał do nauczenia się jest taki... obrzydliwie nudny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() WIesz, ja się tych egzaminów strasznie boję, nie jestem typem "z kierownicą mi do twarzy" tylko nad wieloma rzeczami muszę długo pracować i poprawiać i robię to prawko już raczej tylko dlatego, że przydałoby się mieć no i mnóstwo pieniędzy już na to poszło, więc zbytniej motywacji nie mam :/
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.