Mamusie styczniowe 2016, cz. II - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-10, 13:05   #3481
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II

Med, no to nie wiem, najlepiej w kadrach wyjaśnić, chyba że ZUS Ci wypłaca.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 13:11   #3482
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
ja się 2 razy dziennie smaruje naturalnym olejem kokosowym, jest dobry na rozstępy i super nawilża
a ten olej kokosowy to z jakiej firmy? i czy można go kupić w Rossmannie?

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

[/COLOR]Dziewczyny, ale macie fajnie z tymi urlopami, my w przyszłym tygodniu mamy rocznicę ślubu, chcieliśmy gdzieś pojechać, ale nie wiem gdzie , wiem że na początku było nas 3 z tą datą ślubu ale nie pamiętam już kto
Może nad jezioro? Albo pójdźcie na obiad/kolacje do jakiejś wypasionej restauracji My mamy 5 rocznicę bycia razem w grudniu, ostatnio mąż powiedział, że chciał mnie zabrać na jakiś wyjazd ale no jednak to nie wyjdzie.. załamałam się choć wiem, że nie mogę bo w grudniu to już ryzykowne gdzieś dalej jechać.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Niekoniecznie, właśnie inna wizażanka pisała, że jej syn się urodził z wagą bodajże 4kg i 56cm, a w ciuszkach na 56cm się na początku topił.

Ja kombinezon kupię na 62, ale wcale niekoniecznie ten 56 będzie za mały. Inna sprawa, że ten jest 50/56, więc ciężko określić jak się ma do typowego 56.
Szkoda, że nie da się wcześniej oszacować wagi dziecka. Ja chyba kupię kombinezon też na 62. Patrząc na mnie i męża jesteśmy wysocy, dziecko też może być duże, a z drugiej strony ja nic nie przytyłam, wręcz schudłam i każdy się mnie pyta, gdzie mam to dziecko ;p No i bądź tu mądry
A matka mi mówi czy nie za małe te ciuszki co mi siostry kupiły na 56, że przecież patrząc na nas dziecko będzie raczej duże i w te śpioszki się nie zmieści. Ech nie wiem..

-----
Zdenerwowałam się na facebook'a chciałam zmienić nazwisko na aktualnie używane i nie mogę. Już dwa razy do nich pisałam o zmianę ale jak widać mają mnie w dupie
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 13:19   #3483
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Patrząc na mnie i męża jesteśmy wysocy, dziecko też może być duże, a z drugiej strony ja nic nie przytyłam, wręcz schudłam i każdy się mnie pyta, gdzie mam to dziecko ;p
Akurat tycie/chudnięcie nic nie ma do rzeczy
Stary 2015-08-10, 13:20   #3484
kogielmogiel
Rozeznanie

Jakbym miała chłopca to bym się zdecydowała chyba na tą paczkę :
http://allegro.pl/cudne-firmowki-56-...592443247.html
strasznie mi się spodobała, widać , że dobrej jakości ciuchy.

Koktajlowa7 a nie możesz sama zmienić ? W ustawieniach ogólnych konta można dokonać edycji nazwiska.
Stary 2015-08-10, 13:22   #3485
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Kinga - wizyta o 16:30. Ale odezwę się dopiero jutro rano Bo wątpię, abym potem komputer włączała.
za wizytę
Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość

Wczoraj znalazłam na olx [URL=" sprzedaży wózka Jedo Vedi[/URL] za... 220 zł
Pisałam do sprzedającej ale wyjechała na 2 tygodnie - spotkamy się z nią jak wróci, obejrzymy wózek i jak będzie ok to bierzemy Kolory mi odpowiadają ([URL=" ta wersja kolorystyczna[/URL]), jest bez fotelika no i cena...
bardzo fajny ten wózek
Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
WIesz, ja się tych egzaminów strasznie boję, nie jestem typem "z kierownicą mi do twarzy" tylko nad wieloma rzeczami muszę długo pracować i poprawiać i robię to prawko już raczej tylko dlatego, że przydałoby się mieć no i mnóstwo pieniędzy już na to poszło, więc zbytniej motywacji nie mam :/

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Bo 15.08 jest wolne, wiec wiecej ludzi ma wolny weekend
no właśnie
my z TŻem mamy dodatkowo wolne 14, bo należy sie dzień wolny za święto w sobotę, wiec jest długi weekend Jedziemy na te 3 dni do fajnego hotelu odpocząć trochę od upału w naszym mieszkaniu
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52363399]Witajcie dziewczyny, wpadam wraz z 20 tygodniem do Was Miałam weekend pakowania i żegnania Tż , więc nawet tutaj nie zaglądnęłam. Dzisiaj przebieram ubranka, które dostałam i dzielę na większe i mnieksze. Wydaje mi się, że prócz spodenek ala rajtuzek nie będę do "łażenia" po domu nic kupować, jedynie na wyjście. Kupiłam ostatnio za 60zl biały, polarowy z misia kombinezon na zimę i myślę że to wystarczy + kocyk, śliczny z uszkami na kapturku. Aa i rożek udało mi się dorwać w niskiej cenie
Z pozostałych informacji - 2 dni temu poczułam 3 kopniaczki pod pępkiem i nie szło tego pomylić z jakimkolwiek bulgotaniem itp. Czekam nieustannie na kolejne dzieciaczek wiedział kiedy dać znać i wesprzeć mame[/QUOTE]
najważniejsze ze wyprowadzę TŻa masz już za sobą, oby teraz było tylko lepiej

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
No i jeszcze dorzucę, że jestem dziś podłamana. Biorę dowcipnie leki ostatni dziś dzień, a wczoraj jak siedziałam ze znajomymi 2H to owszem- brzuch mnie nie bolał jak na okres, ale twardy był i napięty nawet cały, taki okropny dyskomfort. Mimo brania Mg i No-spy... jak tylko się położyłam to zmiękł. Coś czuję że będę plackiem leżeć do końca i fajnie będzie jak choć wózek sobie na żywo pooglądam bo już patrzyłam że spory wybór mają w Stalowej Woli, nawet lepszy niż w Rzeszowie pod względem Marek,które mnie interesują,tylko wszędzie trzeba tą godzinę dojechać

Cytat:

-----
Zdenerwowałam się na facebook'a chciałam zmienić nazwisko na aktualnie używane i nie mogę. Już dwa razy do nich pisałam o zmianę ale jak widać mają mnie w dupie
a to trzeba gdzieś pisać teraz? ja z tego co pamiętam to sama sobie zmieniałam

U mnie zachmurzyło się, wieje i grzmi, może coś popada

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 13:28   #3486
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Ja tez przeglądam te paczki i naprawdę fajna sprawa z nimi, tylko jeszcze nie znam płci. Większość takich paczek jest naprawdę tania.

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:

Może nad jezioro? Albo pójdźcie na obiad/kolacje do jakiejś wypasionej restauracji My mamy 5 rocznicę bycia razem w grudniu, ostatnio mąż powiedział, że chciał mnie zabrać na jakiś wyjazd ale no jednak to nie wyjdzie.. załamałam się choć wiem, że nie mogę bo w grudniu to już ryzykowne gdzieś dalej jechać.
Właśnie ja nie mogę za długo samochodem jeździć gin mi zabronił, a w okolicy już wszystko zobaczone, Chyba zostanie nam restauracja i później w domu wieczór przy świecach.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 13:32   #3487
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:

Koktajlowa7 a nie możesz sama zmienić ? W ustawieniach ogólnych konta można dokonać edycji nazwiska.
Nie bo pisze mi, że za często zmieniałam dane swoje. Ok, zmieniałam mając 16 lat różne formy miałam imienia czy nazwiska. W ich centrum pomocy pisze, że po 60 dniach można zmienić od ostatniej zmiany. U mnie minęło już kilka lat i dalej nie mogę nic zmienić.
Jest chyba jeszcze opcja wysłania aktu małżeństwa, niby przerobiłam go tak, że widać tylko moje stare i obecne nazwisko ale kurde boję się wysyłać to tak do internetu bo oni później to sobie przechowują.. i czy zmienią? Skoro w ogóle nie odpisują.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-10, 13:34   #3488
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Magda, my w zeszlym roku 15 wyjechalismy do Sopotu, liczac, ze cos sie znajdzie.... Cala droge dzwonilam do roznych hoteli, osrodkow itp wszystko zajete..... W jednym babka mi powiedziala, ze u niej to w styczniu siemiejsca rezerwuje..... Nawet sheraton byl caly zajety dzwonilam rowniez do miejscowosci osciennych i lipa... Skonczylo sie na tym, ze posiedzielismy w mexicanie i o 3 w nocy bylismy z powrotem w lodzi. Kto bogatemu zabroni pojechac do Sopotu do mexicany :P

Mam nadzieje, ze tym razem uda nam sie na mazurach miejscowke ustrzelic
Co Ty mowisz? A jak tak to juz calkiem pozbylam sie zludzen ze cokolwiek znajde. No trudno. Trzeba obrac inny kierunek albo zmienic termin

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52363399]Witajcie dziewczyny, wpadam wraz z 20 tygodniem do Was Miałam weekend pakowania i żegnania Tż , więc nawet tutaj nie zaglądnęłam.
Z pozostałych informacji - 2 dni temu poczułam 3 kopniaczki pod pępkiem i nie szło tego pomylić z jakimkolwiek bulgotaniem itp. Czekam nieustannie na kolejne dzieciaczek wiedział kiedy dać znać i wesprzeć mame[/QUOTE]

Widzisz bobasek zawsze bedzie za mamusia dobrze ze juz po wszystkim odetchnelas i jestes juz spokojniejsza. To jest najwazniejsze. A reszta sie jakos pouklada super ze poczulas juz kopniaczki. Ja poki co tez tylko raz czulam gilganie i jestem pewna ze to dzidzius. I czekam z niecierpliwoscia na kolejne znaki

Cytat:

Przyszła mi wypłata. Chyba będę musiała się przejść do płac bo kurczę, patrząc na wysokość to nie wiem jak oni to l4 mi policzyli, chyba 80% a nie 100...
U mnie to w ogole smieszna sytuacja z wyplata. Pomijajac ze dostalam calosc w terminie to jeszcze dodatkowo z premia co bylo wielkim zdziwieniem. Nie wiem czy to bylo przez pomylke tak naliczone czy celowo ale juz nie wnikalam w szczegoly

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 13:34   #3489
kinga1701
Zakorzenienie

koktajlowa7 ja bym nie wysyłała aktu, poczekaj aż Ci odpiszą może po 24 h zmienią.
Stary 2015-08-10, 13:39   #3490
czarnulax
Zakorzenienie

Ja bym też nie wysyłała żadnych dokumentów

Ja też patrzyłam na te paczki. Niektóre są super.
Stary 2015-08-10, 13:52   #3491
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:

Przyszła mi wypłata. Chyba będę musiała się przejść do płac bo kurczę, patrząc na wysokość to nie wiem jak oni to l4 mi policzyli, chyba 80% a nie 100...
Medeline a czy każdy składnik pensji masz oskładkowany ? Ponieważ wypłatę na L4 i macierzyńskim bedziesz dostawała tylko z tych składników pensji, od których odprowadzane są składki.
Ja np. mam wypłacany ryczałt w pracy na paliwo co miesiąc ale od niego nie są odprowadzane składki tylko sam podatek i automatycznie nie dostane tego ani na L4 ani na macierzyńskim

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Nie bo pisze mi, że za często zmieniałam dane swoje. Ok, zmieniałam mając 16 lat różne formy miałam imienia czy nazwiska. W ich centrum pomocy pisze, że po 60 dniach można zmienić od ostatniej zmiany. U mnie minęło już kilka lat i dalej nie mogę nic zmienić.
Jest chyba jeszcze opcja wysłania aktu małżeństwa, niby przerobiłam go tak, że widać tylko moje stare i obecne nazwisko ale kurde boję się wysyłać to tak do internetu bo oni później to sobie przechowują.. i czy zmienią? Skoro w ogóle nie odpisują.
To rzeczywiście lipa :/ ja dwa razy zmieniałam dane i nie było problemu, jakoś w odstępie paru miesięcy.
Może zaczekaj jeszcze chwile na odpowiedź.
Stary 2015-08-10, 14:00   #3492
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Kogiel, raczej tak. Zabawne jest to, że po prostu na koncie wyszło mi mniej niż wtedy, gdy ponad półtora roku temu się zatrudniałam, a w międzyczasie dostałam podwyżkę i umowę na czas nieokreślony. I nawet mając wcześniej 2tygodniowe L4 na 80% wychodziłam ok. 300 zł więcej niż teraz za 3tyg które powinno być 100%...

Pójdę jutro do płac, bo doszły mnie słuchy że kadrowa nie wiedziała że to ciążowe L4 i niech w takim razie komisyjnie przy mnie zobaczą czy jest kod B czy nie ma. Bo jak jest (a z tego co pamiętam jest) , to będą musieli mi to wyrównanie za miesiąc dać... tylko nie wiem czy zwalić to na gapiostwo, bo w końcu szpital zatrudnia kilkaset osób i trochę tych L4 się przewija czy próbę okantowania pt "może nie zauważy"

Zus nie płaci jeszcze, bo za krótkie L4 no i za duży zakład chyba

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Nie słałabym żadnych dokumentów na fb, to tylko portal społecznościowy, też bym się bała. ..

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2015-08-10 o 13:59
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 14:02   #3493
kinga1701
Zakorzenienie

Żelazko mi się popsuło, nie działa mi przycisk od pary, jakby mało było teraz wydatków, to jeszcze żelazko do tego , przyjdzie mąż to może zobaczy czy da się coś z tym zrobić. Wiedziałam, że to się kiedyś stanie bo już szwankował.
Stary 2015-08-10, 14:05   #3494
kogielmogiel
Rozeznanie

Medeline nawet jeśli jakimś cudem nie ma tego kodu B na L4 to i tak można później uzyskać wyrównanie do 100%
Stary 2015-08-10, 14:07   #3495
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Kogiel a to nie w przypadku gdy daje się zaświadczenie pisemne o ciąży? Ja takowego nie przedstawiałam kadrom

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-08-10, 14:08   #3496
lune1992
Zadomowienie

[QUOTE=koktajlowa7;5236502 3]a ten olej kokosowy to z jakiej firmy? i czy można go kupić w Rossmannie?

http://www.deesis.com.pl/index.php

Ja kupuje od nich większość kosmetyków bo mają naturalne. Niedługo wychodzi seria dla dzieci. Tyle że ja nie przez internet tylko sklep jest w Warszawie, na stronie widzę tego oleju nie ma, ale można maila napisac albo zadzwonić oni prześlą.
Olej ma 500ml jest 100% naturalny koszt chyba 9 zł i pięknie pachnie kokosami i na rozstępy sie sprawdza
W drogeriach go nie ma tylko u nich
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 14:11   #3497
kinga1701
Zakorzenienie

Ja olej kokosowy kupiłam w sklepie spożywczym na dziale eko.
Stary 2015-08-10, 14:18   #3498
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Kogiel a to nie w przypadku gdy daje się zaświadczenie pisemne o ciąży? Ja takowego nie przedstawiałam kadrom
Ciężko mi znaleźć do tego podstawę prawną, ale znalazłam coś na infor.pl:

Cytat:
Jeżeli zasiłek chorobowy zostanie wypłacony w wysokości 80% albo 70% podstawy wymiaru ze względu na nieudokumentowanie stanu ciąży, to po urodzeniu dziecka przez pracownicę, jako płatnik zasiłku, będzie istniał obowiązek wyrównania wysokości zasiłku chorobowego do 100% podstawy wymiaru. Pracownica nie musi składać wniosku o wypłacenie tego wyrównania. Wypłaca się je z urzędu za okres niezdolności do pracy przypadającej w ostatnich 6 miesiącach przed urodzeniem dziecka.

Gdyby niezdolność do pracy w czerwcu br. przypadała w okresie wcześniejszym niż 6 miesięcy przed porodem, to wyrównanie zasiłku za ten okres może nastąpić dopiero po przedłożeniu przez pracownicę zaświadczenia lekarskiego stwierdzającego, że niezdolność do pracy w czerwcu br. przypadła na okres ciąży.
link: http://kadry.infor.pl/kadry/ubezpiec...ez-kodu-B.html

Rozmawiałam kiedyś o takim przypadku, tylko nie pamiętam z kim (kalafior ciążowy ) i pamętam, że było wyrównanie, nawet jeśli nie było kodu B, ani wcześniejszej informacji o ciąży - bo ciąża była bardzo wczesna ale od początku zagrożona.
Tylko w tym wypadku na pewno było donoszone zwolnienie raz jeszcze z dopiskiem kodu B.

Edytowane przez kogielmogiel
Czas edycji: 2015-08-10 o 14:20
kogielmogiel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 14:50   #3499
uaoo
Zakorzenienie

Widzę nie tylko ja mam problem z wypłaceniem pieniędzy.
Ja też dostałam bardzo mało, ale to dlatego, że ZUS wypłacił mi tylko za 15 dni. Ciekawe czy dostane wyrównanie za te kolejne 15 dni w następnym miesiącu..

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 14:53   #3500
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Ja olej kokosowy kupiłam w sklepie spożywczym na dziale eko.
http://allegro.pl/olej-kokosowy-kosm...476546286.html

A ja na allegro znalazłam, czyli nie tylko u nich można kupić
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 15:06   #3501
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Jesli kogos to pocieszy to ja nie czuje ani smyrania,ani kopniakow,nic, a jestem w 15t4d,pamietam ze niektore z was juz w 14tyg czuly za to wczoraj nareszcie moim dopplerem angelsounds usłyszałam serce a nie tylko lozysko i mój puls :-P
fajne to urządzenie i rzeczywiscie słychać serducho dzieciaka, musialo być miło
Na kopniaki pewnie u każdej przychodzi czas we właściwym momencie. Ja jestem 15t1d i nie wiem czy to moje zwidy czy nadzieje, ale wczoraj wydawało mi się, że poczułam dwa ruchy po lewej, poniżej pępka. trudno to nazwać, ale nie nakręcam się bo mi co chwilę coś "jeździ" w żołądku i jelitach także można łatwo się pomylić

Cytat:

rzeczywiście ciuszki wygladają ładnie i są zadbane, cena też ok! te paczki na all bardzo się oplaca kupować, ale dla mnie jeszcze za wcześnie żeby naraz mi się cała ciuszkowa wyprawka do dom uzwaliła

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 15:28   #3502
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Pójdę jutro do płac, bo doszły mnie słuchy że kadrowa nie wiedziała że to ciążowe L4 i niech w takim razie komisyjnie przy mnie zobaczą czy jest kod B czy nie ma. Bo jak jest (a z tego co pamiętam jest) , to będą musieli mi to wyrównanie za miesiąc dać... tylko nie wiem czy zwalić to na gapiostwo, bo w końcu szpital zatrudnia kilkaset osób i trochę tych L4 się przewija czy próbę okantowania pt "może nie zauważy"
Pracuję w kadrach i wierz mi, że wątpię żeby ktoś Cię próbował okantować, bo nie zauważysz, może zwykły błąd ludzki, zdarza się każdemu
Stary 2015-08-10, 15:29   #3503
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
A ja się regularnie smaruje od początku ciąży i już mam rozstępy! No cóż, taka moja uroda widocznie. A co do cellulitu to nie mam tego problemu, ale za to wyszły mi pajączki na nogach i to w duużych ilościach

U mnie też się kilka pajączków pojawiło

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52363399]Witajcie dziewczyny, wpadam wraz z 20 tygodniem do Was Miałam weekend pakowania i żegnania Tż , więc nawet tutaj nie zaglądnęłam. Dzisiaj przebieram ubranka, które dostałam i dzielę na większe i mnieksze. Wydaje mi się, że prócz spodenek ala rajtuzek nie będę do "łażenia" po domu nic kupować, jedynie na wyjście. Kupiłam ostatnio za 60zl biały, polarowy z misia kombinezon na zimę i myślę że to wystarczy + kocyk, śliczny z uszkami na kapturku. Aa i rożek udało mi się dorwać w niskiej cenie

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52364222]Właśnie zastanawiałam się nad tym. Wiecie jak to jest rozmar rozmiarowi czasami jest nie równy i w tym przypadku tak jest. Oficjalnie to rozmiar 50/56 ale wielkością i długością wyhlada1 jal 62. Więc bez obaw zdecydowałam się na taki. Jak któraś będzie zamawiać to mogę zmierzyć i podrzucić Wam wymiary. Bardziej się bałam tego, że kupię za duży i dziecko zanim "dorośnie" do niego to już będzie dawno po zimie i out.
Mam trochę spraw na głowie, chciałam wymalować łazienkę, coś pozmieniać. Nie mma czasu i nawet nie chce myśleć o tż. Ogólnie jestem pozytywnie nastawiona.[/QUOTE]

Joanna super, że masz to za sobą i przede wszystkim, że tak na spokojnie do tego podchodzisz

Cytat:
Napisane przez bigcoffee Pokaż wiadomość
Wreszcie nadrobiłam w przerwach od pracowania. Dobrze, że dzisiaj nie ma za dużo do roboty bo jakiś totalny leń mnie złapał. Kombinuje jak tu zrobić, żeby się nie narobić

Zazdroszczę wszystkim tym, którzy już czują maluszka. U mnie jak na razie cisza. Na wizycie piątkowej lekarz przykładał mi jakieś urządzenie i sobie posłuchałam serduszka i kopniaczki małego. Roi się bardzo, aż dziwne, że jeszcze go nie czuje. Kolejna wizyta dopiero 04.09 - wtedy też USG połówkowe i muszę zrobić morfologię i mocz. Nie wiem jak wytrzymam tyle czasu.

W weekend zaczęłam 17 tydzień i nawet brzucholek zaczął mi się powiększać. Aczkolwiek nie wiem, czy to przypadkiem nie zasługa weekendu u teściów Waga na razie pokazuje -1kg.

Dziewczyny co powiecie na taki kombinezon - śpiworek: http://allegro.pl/kombinezon-spiwore...133982565.html
Może widziałyście coś takiego stacjonarnie? bo ja to sobie jednak lubię pomacać przed zakupem.

Patrzyłam ostatnio na takie same śpiworki

Cytat:

Ja tam bym nic nie wysyłała...

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-10, 15:36   #3504
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Dotka, też myślę że to błąd i nie mam zamiaru być nieprzyjemna (nie lubię). Pomimo tego że było już kilka złośliwych sytuacji, gdzie wprowadzano w błąd celowo, czasem mnie zastanawia, czemu ludzie tak sobie dokuczają. Ok, małe miasto, szpital to jedna wielka plotka, są sympatie i nienawiści, ale jednak...

Fajne paczki jednak mam podejście jak Karen-jeszcze nie jestem gotowa (a raczej mieszkanie) na taki zwał wyprawki

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-08-10, 15:41   #3505
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
joannarol13 miło Cie widzieć

Zazdroszczę kopniaczków, kurcze coraz mniej nas zostaje które nie czuja.

Ale fajnie, że praktycznie nic nie musisz kupować dla maleństwa. Gdzie kupiłaś kombinezon stacjonarnie czy online?

Czyli tż jednak się wyprowadził, jak się czujesz?

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Dziewczyny, ale macie fajnie z tymi urlopami, my w przyszłym tygodniu mamy rocznicę ślubu, chcieliśmy gdzieś pojechać, ale nie wiem gdzie , wiem że na początku było nas 3 z tą datą ślubu ale nie pamiętam już kto

My mamy rocznice. Piątek wolny bierzemy i jedziemy na 3 dni do poznania. Dziecko z babcia zostaje.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 16:01   #3506
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
My mamy rocznice. Piątek wolny bierzemy i jedziemy na 3 dni do poznania. Dziecko z babcia zostaje.
I co tam będziecie robić? Jakieś plany macie?

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 16:03   #3507
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
No jak to co? Ciąże będą poprawiać

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-08-10, 16:07   #3508
baby montana
Zakorzenienie

Przejrzalam kilka blogow parentingowych i dochodze do wniosku ze mam kupowe zycie w porownaniu z wiekszoscia matek. Wydaje sie zd zeby miec dziecko trzeba miec wielki dom i mnostwo kasy,prace w korpo i bogatego meza. Istnieja jaiies blogi o normalnych matkach,przecietnych finansowo?

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 16:09   #3509
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Baby, też takie odnosiłam wrażenie i można się zdołować. .. a przeciętni nie mają się czym chwalić, jakie zdjęcia zamieszczać, to chyba nie piszą. ..

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-08-10, 16:31   #3510
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
No jak to co? Ciąże będą poprawiać

Miałam napisać, że do kolejnego dzidziusia bedą ćwiczyć

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości