Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-10, 16:18   #3481
mujer
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

A tutaj ponoć bardzo przydatny trik do karmienia
https://www.youtube.com/watch?v=yCWGNJDZNDk (krótki filmik)
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 16:20   #3482
rudaska
Zakorzenienie

Katarzyna dla mnie szafa mało praktyczna bo ma bardzo szerokie i wysokie półki w środku, ja bym miała od razu bałagan.

A co do tego wczesnego wysadzania: Sąsiadka mojej teściowej swoją wnuczkę wysadzała odkąd zaczęła wysadzać i szybko pozbyli się pieluch. Ale ro trzeba mieć czas i cierpliwość
Stary 2015-08-10, 16:25   #3483
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
A tutaj ponoć bardzo przydatny trik do karmienia
https://www.youtube.com/watch?v=yCWGNJDZNDk (krótki filmik)
Ale super! Mam nadzieję, że nie zapomnę!

Ale ja mam dzisiaj jedzeniowe wyrzuty sumienia... na śniadanie zjadłam dwa duże kawałki tarty z budyniem, porzeczkami i bezą (chyba z pół szklanki cukru), na drugie śniadanie dużą paczkę chipsów i dwie nektarynki, a teraz idę robić pizzę na obiad... od jutra słodycze tylko w weekendy!
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 16:25   #3484
mujer
Zadomowienie

Może wiecie czy istnieje jakieś super efektywne żelazko?
Mam alergię na prasowanie. Znacz, nie planuję nawet pieluch prasować, aczkolwiek przewidując brak czasu zastanawiam się nad jakimś nowatorskim rozwiązaniem.
Stary 2015-08-10, 16:42   #3485
mervie
Rozeznanie

za wizyty!!

ciągle was podczytuje a nie umiem się zabrać w odpisanie czy w ogóle napisanie czegokolwiek... i widzę, że nie tylko ja mam takie myśli, że nie nadążam za wami to może zrezygnuję- ale fakt, ten wątek to już straszne przyzwyczajenie

to chyba ta pogoda mnie dobija, nie ma czym oddychać a ja się czuję jak słoń, taka ociężała... nogi mi puchną i od czwartkowej wizyty na wadze skończyło mi prawie 2kg! a mało co jem... nic nie kumam może woda mi zaczęła zalegać? jest mi ŹLE.

ciągle dorzucacie pięknych ciuszków, ja dziś w pepco też kupiłam dwie bluzeczki i spodnie bo były w przecenie za śmieszne 5zł/sztuka, wszystko 100% bawełna

w ogóle firmy remontowe i specjaliści mnie dobijają, jeden facet za samą instalację elektryczną w mieszkaniu krzyknął 5 tysięcy... nosz kur*a sama chyba te stare wyrwę
Stary 2015-08-10, 16:47   #3486
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
A organiczne z Rossmanna wkładki facelle?
Ja osobiście uważam za naprawdę dobre. Podpaski też ich kupuję oraz płyn do higieny intymnej (o ile sama sobie nie robię), którym także zdarza mi się myć włosy.
Płynu Facelle też używam czasem do włosów, a do intymnych miejsc chyba też najlepiej się sprawdza, no i jest tani bardzo
A te wkładki tez kupie, zobaczymy.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 16:50   #3487
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
za wizyty!!

to chyba ta pogoda mnie dobija, nie ma czym oddychać a ja się czuję jak słoń, taka ociężała... nogi mi puchną i od czwartkowej wizyty na wadze skończyło mi prawie 2kg! a mało co jem... nic nie kumam może woda mi zaczęła zalegać? jest mi ŹLE.

ciągle dorzucacie pięknych ciuszków, ja dziś w pepco też kupiłam dwie bluzeczki i spodnie bo były w przecenie za śmieszne 5zł/sztuka, wszystko 100% bawełna
Zapewne woda, przy upałach niestety często na wadze więcej.

Mnie upały wykańczają naprawdę. Dziś nie żyję.

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

TŻ mnie zabije, bo miałam pracować, ale dosłownie ledwo chodzę i pół dnia przespałam, po czym wstałam jak po zwalcowaniu (w kolei w nocy nie spałam, bo mi za gorąco było :/)
Stary 2015-08-10, 17:05   #3488
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Zapewne woda, przy upałach niestety często na wadze więcej.

Mnie upały wykańczają naprawdę. Dziś nie żyję.

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

TŻ mnie zabije, bo miałam pracować, ale dosłownie ledwo chodzę i pół dnia przespałam, po czym wstałam jak po zwalcowaniu (w kolei w nocy nie spałam, bo mi za gorąco było :/)
Ja dzis podzielam wasz los.. jest tak duszo ze nie wiem czym mam oddychac, tragedia....

Dodaje filmiki do podpisu ;*

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 17:09   #3489
kalusia87
Zakorzenienie

Mam skierowanie do szpitala. Szyjka jest krótka i się rozszerzyła. Prawdopodobnie mi szew założą
Stary 2015-08-10, 17:11   #3490
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Mam skierowanie do szpitala. Szyjka jest krótka i się rozszerzyła. Prawdopodobnie mi szew założą
Trzymaj sie Malutka !!!!! bedzie dobrze, trzymam mocno

Stary 2015-08-10, 17:13   #3491
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Hej
Właśnie dzisiaj tez myślałam nad laktatorem i dobry pomysł żeby kupić go po porodzie
Piękne ciuszki

Katarzyna gratuluję udanej wizyty

Gryzelda zostały Ci jeszcze te racuchy bo ssanie mi się włączyło
Ostatnio pisałam ze pralka nam padla .. tz pogrzebal i ruszyła .. dzisiaj znów klapa wiec jutro dzwonie po fachowca + jeszcze o 19 idę do dentysty .. mam już dosyć tych wydatków

Przesirdizalam prawie cały dzień w basenie . . Coś pięknego ale teraz znów zdycham ..

Kurcze pisałysmy kiedyś dawno temu o bujaczkach lezaczkach i chyba Gryzelda wklejała linka do takiego fajnego 3 w 1 .. masz gdzieś to zapisane ??

Ja zwyprawka się ucieszyłam bo okazało się dzisiaj ze łóżeczko
Kupują teściówie .. bujaczek i krzesełko mama a wózek i fotelik babcia wiec najgorsze wydatki nam odpadna - światełko w tunelu

Ale to super wiadomość, największe wydatki Wam odpadna a babcia to chyba najwięcej kasy musi szykować

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Raaaaany, jakie tempo.
Co prawda, "chwilę" mnie nie było, ale serio.. zauwacie konkretnie.
Trochę poczytałam co u Was, ale wybaczcie, wszystkiego nie nadrobię.

Póki co nie kupuję. Rozeznam się co i jak, żeby mieć pojecie, ale zobaczę jak będzie szło KP i najwyżej wtedy kupię.

Naprawdę, aż tak do przodu kupujesz?
Ja wręcz przeciwnie. Póki co kupuję na 56 i 62, dostałam też kilka ciuszków na 68/74 i tyle. Na bieżąco / jak będzie jakaś okaza będę kupować dalej.

U mnie podobnie.
Pierwsze smyrniecia / przepłynięcie rybki na początku 19 tygodnia. Później bąbelki, a od 20 tygodnia kopniaki. Teraz w upały mniej się rusza, albo ruchy są delikatniejsze, nie ma kopniaków.
Trochę się martwiłam, ale wszyscy powtarzają, że skoro cokolwiek czuć to na pewno wszystko gra, a na takiego mega regularne jest jeszcze za wcześnie.

Śliczne

Powodzenia z remontem. My planowaliśmy na połowę września, ale z pewnych względów go przyśpieszyliśmy i właśnie.. jestem pozbawiona wanny, a tron mamy na środku łazienki.

To tak jak ja! Chociaż nie do końca blokowym, bo wychowałam się w starym budownictwie i nadal w nim mieszkam.
Do posiadania domu absolutnie mnie nie ciągnie, ale działeczkę planujemy z TŻ za kilka lat nabyć.

Jak już wspomniałam chwilę mnie nie było, ale.. mam nadzieję, że wracam na dobre.
Najpierw byliśmy na małym urlopie, później TŻ miał jeszcze sporo wolnego więc chcieliśmy ten czas wspólnie wykorzystać. Później miałam lekkie załamanie w samopoczuciu - tak na prawdę dobrze czuję się gdzieś od dwóch tygodni, ostatni tydzień przed remontowy był szalony, a teraz łazienka, a co za tym idzie chata rozgrzebana i wiecznie coś do ogarniecia.
Do tego te upały - masakra!

A co nowego ciążowego?

Od jakiś dwóch tygodni czuję się bardzo dobrze - wreszcie, po 5 miesiącach ustąpiły paskudne migerny. Czasem jeszcze mam zawroty głowy, ale to raczej przez temperaturę. Nareszcie mogę się cieszyć moim błogosławionym stanem.
Od ponad 2 tygodni czuję też ruchy Gluciora - coś cudownego.
Niedawno byliśmy na połówkowych - wszystko gra, Syn eksponował swoje wdzięki aż miło.
Zaczęłam kompletować wyprawkę - póki co ciuszki. Te najmniejsze są takie słodkie i takie przerażające - że dzieciaczek będzie taki mały.
Jak uporamy się remontem łazienki i odświeżymy małą sypialnię - pewnie we wrześniu, to zabiorę się za większe gabarytowo rzeczy i zacznę polować na wózek - pierwszy chcemy kupić używany, a później zainwestować w lżejszą i lepszą spacerówkę.
Brzuchol mi rośnie, chociaż nie jakoś wyjątkowo mocno, a wagowo nadal jestem na minusie - do wagi sprzed ciąży brakuje mi jeszcze niecałe 0,5 kg.
Boję się, że jak w końcu wystartuję z przybieraniem to się zatrzymać nie będę mogła.
Tak w ogóle to czesc, bo sie chyba jeszcze nie znamy

Trzymam kciuki za Wasz remont, zeby udało się Wam ze wszystkim tak jak planujecie.
Gratuluję synka

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Dziękuję

Współczuję Wam tego remontu! Bliżej chociaż niż dalej?

Fakt, trochę Cię nie było! Fajnie, że już teraz czujesz się całkiem dobrze Oby tak do końca ciąży
Super, że synek rośnie zdrowo! Zazdroszczę, że dalej na minusie! Ja z każdym tygodniem kolejne plusy... Jutro znów dzień ważenia

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Półśpiochy w rozmiarze 62 kupiłam w ogóle dużo z tych małych ubranek kupiliśmy właśnie tam Te body brązowe w kropki kupiliśmy za 7 zł dzisiaj Dużo tanich ubranek tam jest

Cieszę się, że nic złego się nie dzieje! Może to zwykłe bóle/ciągnięcie przez rozciągającą się macicę

My jechaliśmy 60 km żeby wózki obejrzeć bo u nas w okolicy nie ma wyboru w sklepach
Dzisiaj też,byłam u siebie w Textilu, ale trochę było już przebrane, a szczególnie w tych małych rozmiarach i kupiłam 3 pary spodenek na 56, 62 i 68 Ale faktycznie są ładne i niedrogie.

Dzisiaj czuje się już lepiej, okazało się ze wczoraj poniekąd moje bóle były spowodowane zbyt ciężkim jedzeniem z soboty i przez gazy mnie tez brzuch tam na dole,nawet bolał, ale po nocy już jest dużo lepiej

My też chyba się wybierzemy gdzieś dalej pooglądać wózki
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52358345]A mnie mąż (znowu) wkurzył. I nie o imprezę poszło, ale o rzeczy dla małego... Bo jego zdaniem mamy mnóstwo czasu na wyprawkę i że moja mama ma nic dla nas nie brać od znajomych. Przywiozła nam dzisiaj kołyskę, bardzo brudną i o nią tak naprawdę się wkurzył. Bo po co, on dziecka w tym nie położy itp. Nie planowaliśmy kołyski wcale i pewnie ją oddam do domu samotnej matki, a mama mogła zapytać, czy ma nam targać coś takiego, ale to nie powód. Oprócz tego parę ubranek, które wyglądają jak nowe, paczkę proszku lovela i 2 butelki po pół płynu lovela do białego i do koloru i dużą paczkę pampersów na 3-5 kg - tą kartonową 148szt. I on na to wszystko, że ma więcej nie przynosić nic, że jak już chce to niech kupi nowe a nie załatwia nie wiadomo skąd i takie tam... On kompletnie nie ma pojęcia ile czego trzeba mieć dla dziecka i ile co kosztuje a jak dostajemy, to jeszcze psioczy

Sylwuska tak, jestem pewna, że hero to to samo co halo - chodzi o tą fioletową co się do pieluszki przypina

Enedue no jeszcze kilka jest, zapraszam też jutro mam dentystę :/
Leżaczek bujaczek Tiny love link http://www.tinylove.com.pl/index.php...tiny-love-18kg

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
Dzięki, w,takim razie nowa można kupić tą Hero,jakby co

Ehh jak to ciężko takiemu facetowi wytlumaczyc. Opowiadalam dzisiaj swojemu o Twojej sytuacji, nawet jemu Ciebie szkoda:/
Tak jak,dziewczyny piszą, nAjlepszym rozwiązaniem będzie jak, wszystko wypiszesz ile czego trzeba i jakie pieniądze trzeba na to przeznaczyć, chyba chłop nie,zdaje sobie sprawy z ilości wydatków!

Cienwiatru, rozumiem, jeśli zobaczę gdzieś te modele to na pewno je,obejrzę.

Super, ze znalazłaś posciel,w takim razie zamawiaj

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Hej to o wózku to pisałam wcześniej dużo hah ale mi net padl i dodalo się dopiero po powrocie do domu.

Halwaya ja tez wpadam rzadko ale to wiadomo ze każda z nas prowadzi inny tryb życia. ja pytałam np o twoj wózek. Powiedz mi : warto? Mogę idealna używke cadeta za 400zl. Da rade mi zima???

Co do leku hmm.. a musisz? Mojej znajomej tez kategorycznie kazali odłożyć...

Co do snuzy bo pisałyscie.na all tez mozna kupić baterie sa takie dziwne białe duże i samemu się je wymienia. Ma długo starcza ja mialsm moja 2.5 roku ale wole nowa po prostu kupic jak snuza używana. Hm moze zmienili nazwę ma być fioletowa jak dla mnie ja ta końcówkę zdexynfrkuje Skinsept

Gryzelda ehh faceci... pokaż mu kwoty. Sam zwątpi. ja w ogóle uważam ze nie ma prawa wymagać czegokolwiek od twojej mamy.
Halwaya nie opuszczaj nas! Każda z nas wie, ze jeśli,któraś pracuje to ma duzo mnie czasu a jak,jeszcze ma dziecko to,już w ogóle. Pisz do nA chociaż co u Was, co podania cię czy jak,się czujecie tym bardziej że,jesteś od początku

Ja nawet jeśli od,początku,laktator będzie potrzebny to,można zamówić przez Internet i,w ciągu 2 dni,będę miałA w domu,

Skinsept, zapisałam, czyli Ty kupujesz używana a baterie wymieniSz na nowa?
Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Śniło mi się że Voldemort wpadł mi na chatę..lepiej już jeśli wstane
You made my Day!! Prawie oplulam telefon,jak to przeczytałam! Hahaha

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Aniqa ja nawet nie lubiłam dzieci .w sensie nie roztkliwialy mnie niemowlaki a np dojadanie po dziecku czegoś wyplutego to odruch wymiotny... fuuu... ,)

A jak mały się urodził to w szpitalu zostałam z nim sama przecież pomimo obaw musisz ubrać nakarmić utulic przewijac itd i... to po prostu przyszło samo z siebie. Ja byłam i do dziś jestem zdziwiona tym ze patrze i wiem zr mlody np będzie chory itd zanim nawet coś zacznie się dziać. Jakos wiedziałam kiedy płakał bo jesc a kiedy bo np szuka bliskości itd. to samo przychodzi naprawdę.

Ja się śmieje że jak ja dalam rade to każdy serio. Bo musi istnieć instynkt skoro to wszystko po prostu nagle wiesz. Bo ja nawet do szkoły rodzenia nie chodziłam.
Mam podobnie jeśli chodzi o dzieci, tzn lubię je bardzo a takie małe są takie,słodkie, ale,nie,mam jakoś takiego zapału jak np moja szwagierka, ona do,wszystkich dzieci leci, na ręce i zabawia i w ogóle wszyscy mówią jak ja dzieci lubią itd. A ja nie mam takiego parcia, Ja swoje bede,miała i do swojego taka,na pewno będę ale czyjeś to czyjeś.

Mam nadzieje, Ze jak urodze to też jakoś wszystko,samo mi przyjdzie i będę wiedziała co jak robić, dlaczego płacze itd, z reguły jestem dobrym obserwatorem, wiec mysle, Ze z własnym dzieckiem nie będę,miała problemu, ale wszystko wyjdzie w,praniu.

Swoje to swoje. Kochasz ja jak jeszcze ich nie widzisz, a,podejście jest całkiem inne jak do dzieci znajomych czy z rodziny

Ehh zacytowałem to,z samego,rana i dopiero miałam czas dopisać, znając życie,jak wyślę, to będę miała dodatkowo 20 nowych stron do czytania

Wczoraj przywiezlismy szwagierke z lotniska i dzisiaj pokazała mi ubranka jakie,kupiła! Piękne są! Oczywiście ściereczki itd, sama raczej takich małych bym nie,kupiła, tzn sukienek, bo bardziej zależy mi,na wygodzie, ale,skoro dostaliśmy za darmo to i Małą i ja się cieszymy kupiła mi też,kilka rzeczy o które ja prosiłam, to za to jej zwrócę,pieniążki i ubranek to chyba na prawdę,juz mam sporo, muszę dzisiaj jak wrócę,do,domu policzyć,i zapisać .z najważniejszych to został mi kombinezon na wyjście i czapka, a tak to co,mam już powinno wystarczyć, ale zobaczę wieczorem.

Upały mają być prawie cały sierpień, jak ja to wytrzymam???

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 17:15   #3492
sylwoha
Zakorzenienie

Kalusia87 bedzie dobrze
Pisz nam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 17:17   #3493
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze Mam nadzieję, że szew pomoże.

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 17:28   #3494
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Powodzenia! Trzymam kciuki żeby wszystko poszło gładko!
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 17:40   #3495
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymaj się kochana współczuję przy okazji...

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Dzisiaj też,byłam u siebie w Textilu, ale trochę było już przebrane, a szczególnie w tych małych rozmiarach i kupiłam 3 pary spodenek na 56, 62 i 68 Ale faktycznie są ładne i niedrogie.

My też chyba się wybierzemy gdzieś dalej pooglądać wózki

Dzięki, w,takim razie nowa można kupić tą Hero,jakby co
Wczoraj przywiezlismy szwagierke z lotniska i dzisiaj pokazała mi ubranka jakie,kupiła! Piękne są! Oczywiście ściereczki itd, sama raczej takich małych bym nie,kupiła, tzn sukienek, bo bardziej zależy mi,na wygodzie, ale,skoro dostaliśmy za darmo to i Małą i ja się cieszymy kupiła mi też,kilka rzeczy o które ja prosiłam, to za to jej zwrócę,pieniążki i ubranek to chyba na prawdę,juz mam sporo, muszę dzisiaj jak wrócę,do,domu policzyć,i zapisać .z najważniejszych to został mi kombinezon na wyjście i czapka, a tak to co,mam już powinno wystarczyć, ale zobaczę wieczorem.
Pochwal się ubrankami!

Ja sobie ucięłam 2-godzinną drzemkę... Trochę rozbita teraz jestem, ale musiałam się położyć...
Stary 2015-08-10, 17:41   #3496
kalusia87
Zakorzenienie

Tylko że ja nawet nie wiem, o co chodzi z tą szyjką. Co to znaczy że się rozszerza i czym to grozi. Powiedziała mi tylko że i pierwiastek rzadko to się zdzarza
Stary 2015-08-10, 17:41   #3497
Madziejka*
Raczkowanie

Dziękuję za gratki Co do kopania, dopóki jestem aktywna, nic czuję, ale wystarczy, że się położę, od razu wita mnie kopanie, fikołki i tańce na całego raz z jednej strony, raz z drugiej ale zawsze pod pępkiem. Starsza siostra śpiewa Halince, całuje brzuch i pyta, że ona oddaje te całusy

Upał strasznie daje w kość. Nie wiem już co robić. Mieszkam na ostatnim piętrze, na południowo- wschodnią stronę. W mieszkaniu ciemno bo wszystko pozamykane i pozasuwane, teraz zaczynam wietrzenie...

A jutro jadę na wakacje na razie jeszcze niespakowana ale liczę, że w końcu wstanę i dokończę domykanie walizek.
Madziejka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 17:43   #3498
Fionka_31
Zakorzenienie

Kalusia kciuki. Badz z nami na bieżąco, bedzie dobrze

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 17:43   #3499
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość

Mini pisuar, wybaczcie ale moj mozg tego nie ogarnal
a moze dla doswiadczonych mamusiek to normalne ?
Możecie się śmiać ale dla mnie to nie takie głupie z racji że mam chłopca i jesteśmy na tym etapie on uwielbia być na dworze i bym mu takie coś na polko zamątowała
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 17:47   #3500
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko że ja nawet nie wiem, o co chodzi z tą szyjką. Co to znaczy że się rozszerza i czym to grozi. Powiedziała mi tylko że i pierwiastek rzadko to się zdzarza

w sensie ze masz rozwarcie jak do porodu powoli?

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Sylwoha jak usunelas zdjęcia z klubu?

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 17:47   #3501
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Hmmm, bo jak widze dzieci 3 letnie w pieluchach to dla mnie to dziwne.. i sie zastanawialam.

jajajajaja. czasem boli jak diabli. musimy sie pilnowac ;*

oo ciekawe....
Mój właśnie skończył 2 latka i nie chce sikać na nocnik, strasznie oporny jest chyba wie że tam trzeba bo nawet usiadzie i mówi si sis ale nie zrobi przeważnie gdzieś na trawę naskia czasem udaje mi sie podbiec z nocnikiem a kupki to już wogóle nie chce robić i od miesąca lata tak bez pampersa i nadal nie załapał na noc zakładam
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 17:47   #3502
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez k_asienka Pokaż wiadomość
W Łebie są ponoć jakieś ruchome wydmy i dużo zieleni (słowiański park). A chyba sobie jakąś objazdówkę zrobimy
W Jastrzębiej Górze byłam, bardzo miło wspominam a o Władysławowie słyszałam właśnie dobre opinie
wydmy obok Łeby super są pamięta jako dziecko byłam z rodzicami tam. Łeba i Władysławowo to takie już większe miasteczka i tam chyba jest większy tłum, przynajmniej teraz, my jak byliśmy w Jastrzębiej to o której się nie poszło na plażę to miejsce można było bez problemu znaleźć A jeszcze fajne jest Chłapowo (to już chyba praktycznie łączy się z Władysławowem) albo Jastarnia.

Jeśli chodzi o SR to ja mimo wszystko polecam bo akurat mi pomogła bardzo przygotować się do porodu i też wiele ciekawych rzeczy o opiece nad dzieckiem czy kp się dowiedziałam. Ale wiadomo że bez tego też każda z nas sobie poradzi w opiece nad dzieckiem, w końcu kiedyś nie było ani SR ani forum i jakoś nasze mamy i babcie dawały radę W sumie to może nie chodzi o to że z czymś można sobie nie poradzić tylko czasem ktoś może podpowiedzieć jak to zrobić prościej żeby sobie ułatwić życie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Druga moja bolaczka to dziecko brata tz. Ich córka (w tym samym wieku) jest złośliwa, z fochami, marudna i zmanierowana. Z moją córką głównie zamiast się bawić to ja draznila - np pokazując jakas zabawkę i zabierając od razu.. bratowa byla zadowolona, że "dziecko jest na tyle inteligentne, że potrafi byc złośliwe" - mi ręce opadły.
to faktycznie rodzinka od tżta porażka żeby sie cieszyć że dziecko jest złośliwe??? ja bym się wstydziła ze nie potrafi się z kuzynką ładnie bawić
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 17:52   #3503
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Kalusia tutaj jest trochę na ten temat: https://portal.abczdrowie.pl/niewydolnosc-szyjki-macicy
Nie wiem jak u Ciebie dokładnie sytuacja wygląda z tym rozszerzaniem macicy...

Cytat:
Napisane przez Madziejka* Pokaż wiadomość
A jutro jadę na wakacje na razie jeszcze niespakowana ale liczę, że w końcu wstanę i dokończę domykanie walizek.
Szerokiej drogi i udanego wypoczynku
Stary 2015-08-10, 17:53   #3504
benita84
Zadomowienie

Cytat:

Mini pisuar, wybaczcie ale moj mozg tego nie ogarnal
a moze dla doswiadczonych mamusiek to normalne ?
wiesz ja się z tego strasznie śmiałam jak to pierwszy raz zobaczyłam... a później byłam tak zdesperowana że kupiłabym wszystko żeby tylko zachęcić młodego do rezygnacji z pieluchy bo już dwa lata skończone a idzie nam strasznie opornie :/
Stary 2015-08-10, 17:55   #3505
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymaj się kochana współczuję przy okazji...

Pochwal się ubrankami!

Ja sobie ucięłam 2-godzinną drzemkę... Trochę rozbita teraz jestem, ale musiałam się położyć...
Ja potrzebuje baaaardzo. ale mam plan ogarne co musze bo potem mi sie nie bedzie chcialo musze troche rzeczy wystawic na sprzedaz bo leza i sie kurza a miejsce potrzebne a potem zalegne przed tv

Cytat:
Napisane przez katarzynaxxx89 Pokaż wiadomość
Możecie się śmiać ale dla mnie to nie takie głupie z racji że mam chłopca i jesteśmy na tym etapie on uwielbia być na dworze i bym mu takie coś na polko zamątowała
ja sie smieje na zasadzie - czego oni nie wymysla W zyciu takiego czegos nie widzialam i nie wpadlabym na to, A pomysl sam w sobie ciekawy

jeszcze godzina w rpacy chce do domu.. padac xzaczelo cisnienie mi zgniata czaszke.

Stary 2015-08-10, 17:58   #3506
halwaya
Zakorzenienie

Benita - ja razem z nocnikiem kupiłam książeczkę "nocnik nad nocnikami" - moja córka uwielbia ta książeczkę i codziennie kilka razy musiałam czytać. Za kazdym razem dziki taniec radości jak zrobila coś na nocnik. Na początku bała się kupkę tam zrobić, bo myślała, że będziemy krzyczeć.. i jak jej się zdarzyło to prawie, że płacz byl. Nasza reakcja to ja utwierdzila, że dobrze robi. Teraz juz sama lata na kibelek (i nakładkę sama zakłada)

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 17:59   #3507
Ani_qa
Zakorzenienie

A my jeszcze dziś do teściów... nie chce mi się ich oglądać...
Stary 2015-08-10, 18:05   #3508
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Evcia czy tesciowa się cieszy? Nie mam pojecia. Nic nie mówi na ten temat. Ma już 3 wnuków więc mam wrażenie że jej to obojętne. Z tego jedna mała dwa latka dopiero skończyła. Więc jak wczoraj byłam to cały czas słuchałam tylko opowieści o niej a do mnie nawet słowa o ciąży :-( na szczęście nie będę miała z nią zbyt częstego kontaktu więc chyba będę to miała w nosie...

Dziewczyny, może głupie pytanie. Ale powiedzcie. Jak się odciąga mleko Laktatorem to potem się je jakoś przechowuje, tak? Jak gdzie w czym ile czasu można? No i jak je potem podać dziecku, podgrzać tak jak np mm w butli? Matko, jaka ja jestem tępa... Nic nie wiem :-(
wredna teściowa Ci się trafiła żeby nawet z grzeczności nie zapytać jak się czujesz i czy maluszek daje jakieś znaki... przykre bardzo

pokarm po odciągnięciu można przetrzymywać w lodówce ale można też zamrozić. Niestety już nie pamiętam ile dokładnie czasu można je przechowywać :/ są specjalne pojemniczki do przechowywania i woreczki do mrożenia. No i podgrzewa się albo w podgrzewaczu albo w ciepłej kąpieli wodnej. Natomiast mleka mm z tego co wiem się nie podgrzewa już po przygotowaniu- robisz świeże i jak dziecko nie zje wszystkiego to do wylania i już.
Stary 2015-08-10, 18:05   #3509
Madziejka*
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Płynu Facelle też używam czasem do włosów, a do intymnych miejsc chyba też najlepiej się sprawdza, no i jest tani bardzo
A te wkładki tez kupie, zobaczymy.
też używam płynu, myję nim nawet twarz, jest świetny tak samo jak seria babydream dla dzieci

Kalusia, trzymam mocno kciuki za Was
Madziejka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 18:06   #3510
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Syylwuska te wózki są chyba najlżejsze ze wszystkich modeli Tako. My się bardziej przychylamy do Tako City Move Sportime, bo ma bardzo dobre opinie i eksperci go oceniają pozytywnie, poza tym mieliśmy już jeden wózek Tako (młody jeździł w Tako Jumper X chyba jakoś tak i był ekstra ale ważył chyba z tonę...). Sportime sama podnosiłam, tzn. gondolę wypięłam i podniosłam, więc była najlżejsza ze wszystkich Tako, które oglądałam w hurtowni, ale i tak waży około 14-15 kg ze stelażem. Tyle, że te nowe Tako mają taki myk, że jak złożysz stelaż, to blokujesz go, żeby się nie rozkładał i masz normalnie rączkę do wzięcia go, więc to znacznie ułatwia noszenie, bo do jednej ręki gondola, a do drugiej stelaż...

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Karmazynova, my mieliśmy Tako Jumper X (tylko pewnie starszy model) jak się urodził mały i byliśmy z niego bardzo zadowoleni, zarówno z gondoli, jak i ze spacerówki. Mocny, solidny, mega dobre amortyzatory, pojemny, generalnie same plusy i jeden minus - waga, bo ten nasz model ważył około 17 kg (wtedy na wagę wcale żeśmy nie patrzyli, więc było ostro, jak pierwszy raz znosiłam ten wózek z trzeciego piętra z młodym w środku...). Teraz wiem, że jest nowa wersja Tako Jumper X light czy coś takiego, ale też waga jest spora.
Dzięki za info Ten wózek mamy dostać po moim bratanku za przysłowiowe grosze. Ale martwi mnie waga tego wózka Mieszkamy na 1 piętrze bez windy i nie wiem czy dam sobie z nim radę. A pamiętasz czy gondola łatwo się wpinała i wypinała? Myślałam, że będę najpierw zanosić młodego w gondoli, a później będę wracać po stelaż. Ogólnie opinie ma dobre ten wózek tylko największa wada to waga

Cytat:
Napisane przez jente1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy są jeszcze teraz gdzieś wyprzedaże ciuszków dziecięcych? H&M, Smyk?
Dziś zerkałam jeszcze na tą stronę: http://txm24.pl/kaftaniki,721,pl-PL.#null jakieś resztki ubrań pozostały w dobrej cenie.

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, też tak macie, że podczas chodzenia boli Was podbrzusze i musicie na chwile usiąść albo ukucnac? Ja mam jakąś masakrę... zaszłam do h&m i po przejściu sklepu musiałam posiedziec trochę w przymierzalni.. Masakra.. muszę zapytać gina czy wszystko w porządku, bo nie podoba mi się to... przecież nie pokonałam maratonu..
Też tak mam...

Gryzelda
i acapella śliczne ciuszki

Cytat:
I tak powinno być zawsze
W przychodni mnie zawsze bada na fotelu normalnie. A prywatnie już przez USG wszystko sprawdza, bo w przychodni USG nie mają.

Dziewczyny spodziewające się chłopców- mega koszule
http://allegro.pl/body-koszula-koszu...455445741.html
Śliczne

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moje pytanie zginelo w gaszczu

Jak wstaje szybko, zerwe sie bo ciagnie mnie brzuch.
Tak samo jak przewracsm sie z boku na bok.
Ktoras tak ma?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Też tak mam. Musze w tym czasie stanąć, bo nie da się od razu poruszyć z takim bólem.
Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Druga moja bolaczka to dziecko brata tz. Ich córka (w tym samym wieku) jest złośliwa, z fochami, marudna i zmanierowana. Z moją córką głównie zamiast się bawić to ja draznila - np pokazując jakas zabawkę i zabierając od razu.. bratowa byla zadowolona, że "dziecko jest na tyle inteligentne, że potrafi byc złośliwe" - mi ręce opadły.
Odnośnie Twojego poprzedniego postu, to widzę, że teściowa bardzo towarzyska...
Inteligentne dziecko? chyba samolubne i z czasem może być coraz to gorzej

Cytat:
Życzę szybkiej poprawy Informuj nas na bieżąco w miarę możliwości. Musi być dobrze.

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

Edytowane przez _karmazynova_
Czas edycji: 2015-08-10 o 18:09
_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości