Mamusie styczniowe 2016, cz. II - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-10, 19:54   #3541
Kasirek
Przyczajenie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II

mam 27 lat i tak jak zaważyłam parę z Was pochodzę z południa Polski, teraz już czuję się o niebo lepiej pierwsze 3 miesiące to mdłości 24h na dobę po powrocie z pracy pozycja horyzontalna była jedyną przeze mnie akceptowaną teraz już troszkę lepiej aczkolwiek upały dają się we znaki a nalezę do tych ciepłolubnych a mam już dość
Kasirek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 19:57   #3542
kinga1701
Zakorzenienie

tygrysek83 to wy też macie 14 rocznicę tak ?
joannarol13 kupiłam ten sam kombinezon tylko na 62 bo nie było na 56. Na 56 były tylko takie z złączonymi nóżkami a do fotelika takiego nie założę. Mam nadzieje, że nie masz nic przeciwko?

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Przejrzalam kilka blogow parentingowych i dochodze do wniosku ze mam kupowe zycie w porownaniu z wiekszoscia matek. Wydaje sie zd zeby miec dziecko trzeba miec wielki dom i mnostwo kasy,prace w korpo i bogatego meza. Istnieja jaiies blogi o normalnych matkach,przecietnych finansowo?
Mam takie samo odczucie, ale pamiętajmy, że większość tych blogerek dostaje paczki od producentów.

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Wróciłam

Przyjmijcie do grona kolejną córeczkę Mała waży 250 g i ma wszystko na swoim miejscu
Gratulacje, kolejna dziewczynka. teraz to już chyba mamy przewagę dziewczynek jak na ten moment.

Cytat:
Napisane przez Kasirek Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny chyba czas się ujawnić bo muszę się przyznać że podczytuje Was od paru ładnych tygodni, ale jestem z tych niezapeszających i jakoś bałam się ogłosić całemu światu ze jestem szczęśliwą styczniową Mamusią
Po krótce moja historia, jestem w 16tc termin mam typowany na 21,26 o1 choć to ciężko określić ze względu na moje nieregularne cykle które potrafiły trwać nawet i 44 dni :/ także widok dwóch kresek na teście po usłyszeniu diagnozy cykle bezowulacyjne był dla mnie niesamowitym szokiem a wręcz tak sobie myślę cudem pozdrawiam wszystkie dziewczyny i mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona
Witaj czemu się bałaś ujawnić, przecież takie złe chyba nie jesteśmy

Cytat:
apropo blogów ja niedawno przez znajomą trafiłam na ten http://makeonewish.pl/ i polecam gorąco, dziewczyna pisze tak pięknie o macierzyństwie że wylewam morza łez na klawiaturę mojego laptopa
Zaraz zajrzę do niej.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 20:03   #3543
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
tygrysek83 to wy też macie 14 rocznicę tak ?

.

Tak
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 20:05   #3544
czarnulax
Zakorzenienie

candy gratulacje! moja też miała ostatnio około 250 g

kogiel

Witam nową koleżankę
Stary 2015-08-10, 20:09   #3545
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
polecam ten wpis http://makeonewish.pl/2015/07/13/wsp...tesmy-w-ciazy/ jak czytałam to na przemian płakałam i się śmiałam
Mnie nie ruszylo jakos,nie wiem,chyba mam hormony poza norma :-D

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 20:24   #3546
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Przejrzalam kilka blogow parentingowych i dochodze do wniosku ze mam kupowe zycie w porownaniu z wiekszoscia matek. Wydaje sie zd zeby miec dziecko trzeba miec wielki dom i mnostwo kasy,prace w korpo i bogatego meza. Istnieja jaiies blogi o normalnych matkach,przecietnych finansowo?
Fajny jest ten blog, a co do utrzymana dzieci to właśnie ten konkretnie podlinkowany przeze mnie artykuł
Magdusiaaa może nawet nie tyle że na pokaz, tylko chcą się cieszyć dobrymi momentami, to je uwieczniać - bo piszą też dla siebie, z resztą która z nas chciałaby się podpisać imieniem i nazwiskiem pod litanią smutków, wiedząc że przeczyta to kilkaset albo i kilka tysięcy osób? Ja bez bicia się przyznaję, że gdybym pisała bloga to może nie podawałabym tam cen każdego zakupu (bo nie uważam tego za interesujące), ale na pewno chciałabym, by był on dla mnie pamiątką do której wracałabym z radością. Z resztą to bogatsi zazwyczaj mają czas na prowadzenie blogów przyjemnych do czytania i oglądania.

Candyfloss wielkie brawa! 250 g toć to już waga szamponu z Rossmana, a takowy w walizce wyjazdowej traktuję jako "ciężki"
Kasirek witaj
Eleo765 mój tż też niby najchętniej by nie znał płci, ale cóż... Będzie wiedzieć (o ile sama się dowiem ).

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 20:29   #3547
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

rzeczywiście ciuszki wygladają ładnie i są zadbane, cena też ok! te paczki na all bardzo się oplaca kupować, ale dla mnie jeszcze za wcześnie żeby naraz mi się cała ciuszkowa wyprawka do dom uzwaliła
Też nie mam jeszcze gdzie trzymać wyprawku, ale paczki sobie oglądam czasem mam nadzieję że jak będę juz kupować to też będą jakieś ładne dostępne
Cytat:
Wróciłam

Przyjmijcie do grona kolejną córeczkę Mała waży 250 g i ma wszystko na swoim miejscu
Super gratuluję córeczki
Cytat:
Cześć dziewczyny chyba czas się ujawnić bo muszę się przyznać że podczytuje Was od paru ładnych tygodni, ale jestem z tych niezapeszających i jakoś bałam się ogłosić całemu światu ze jestem szczęśliwą styczniową Mamusią
Po krótce moja historia, jestem w 16tc termin mam typowany na 21,26 o1 choć to ciężko określić ze względu na moje nieregularne cykle które potrafiły trwać nawet i 44 dni :/ także widok dwóch kresek na teście po usłyszeniu diagnozy cykle bezowulacyjne był dla mnie niesamowitym szokiem a wręcz tak sobie myślę cudem pozdrawiam wszystkie dziewczyny i mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona
Witaj
Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
W planach głownie wyspaniem się bo młoda 5-6 się budzi prawie codziennie. Potem śniadanie i basen w hotelu. Potem zwiedzanie, zakupy, kino, romantyczne kolacje. Słowem pełen relaks i to na co ciezko znaleźć czas mając dziecko.
Dzieci wiecej juz nie. W planach było 2 i na wiecej nie dam sie namówić.
W Poznaniu mnie jeszcze nigdy nie było wiec jakby ktoś miał cos do polecenia to poproszę.
Super plan

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 21:00   #3548
Casaa
Zakorzenienie

Candy, gratuluje cory

Kasirek, witaj

Ciekawe czy u mnie jutro sie potwierdzi facet juz sie doczekac nie moge

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 22:13   #3549
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

To rzeczywiście lipa :/ ja dwa razy zmieniałam dane i nie było problemu, jakoś w odstępie paru miesięcy.
Może zaczekaj jeszcze chwile na odpowiedź.
Odpisali dwa razy to samo, że wezmą moją opinię pod uwagę i będą się starać ulepszać facebook'a. Żałosne. Widać, że wysłane z automatu i nic z tym nie zrobią.

[QUOTE=lune1992;52365756]
Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
a ten olej kokosowy to z jakiej firmy? i czy można go kupić w Rossmannie?

http://www.deesis.com.pl/index.php

Ja kupuje od nich większość kosmetyków bo mają naturalne. Niedługo wychodzi seria dla dzieci. Tyle że ja nie przez internet tylko sklep jest w Warszawie, na stronie widzę tego oleju nie ma, ale można maila napisac albo zadzwonić oni prześlą.
Olej ma 500ml jest 100% naturalny koszt chyba 9 zł i pięknie pachnie kokosami i na rozstępy sie sprawdza
W drogeriach go nie ma tylko u nich
O Ja na razie kupiłam oliwkę Hipp. To może znowu za jakiś czas kupię olej bo brzmi ciekawie

Cytat:
Wróciłam

Super Gratki

Cytat:
Witaj
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 22:57   #3550
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Kurcze dziewczyny przysnelam na chwile budze sie a na koszulce mam dwie zoltawe plamy... cos mi wycieklo z jednej piersi. Powinnam sie obawiac czy to juz normalne ze juz tak szybko mi sie saczy??? Przeciez to dopiero 17tc

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 23:32   #3551
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny przysnelam na chwile budze sie a na koszulce mam dwie zoltawe plamy... cos mi wycieklo z jednej piersi. Powinnam sie obawiac czy to juz normalne ze juz tak szybko mi sie saczy??? Przeciez to dopiero 17tc
Wlasnie skonczylam czytac na jednym z blogow ze normalne :-D

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-10, 23:36   #3552
kinga1701
Zakorzenienie

Magdusiaaa ja też czytałam, że normalne może to być tylko jednorazowe , a może już sie powoli zaczynać stałe.
Stary 2015-08-10, 23:41   #3553
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Kurcze wczesnie. Chyba musze sie zaopatrzyc we wkladki do stanika ale dzieki troche mnie uspokoilyscie. A tak w ogole to dlaczego lobuziary jeszcze nie spicie? Rozkrecamy impreze?:-D

Serduszko malutkie

Stary 2015-08-10, 23:44   #3554
kinga1701
Zakorzenienie

Może to tylko jednorazowo, ale faktycznie wcześnie. Ja z chęcią , może bym się z męczył i usunęła a tak to jeszcze z godzinę, dwie będę się męczyć.
Stary 2015-08-10, 23:49   #3555
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dobrze by bylo zeby to tylko jednorazowo. Do porodu duzo czasu a to byloby dosc uciazliwe...

Co Ty mowisz powaznie masz takie problemy z zasypianiem? I tak codziennie???

Serduszko malutkie

Stary 2015-08-10, 23:52   #3556
kinga1701
Zakorzenienie

Dzień w dzień a raczej noc w noc. Usypiam kolo 3 a czasami i koło 5. Wstaje po 8 do 9. Strasznie to denerwujące ale nie wiem juz co robić nawet jak śpię z 3 godziny to i tak druga noc to samo.
Stary 2015-08-11, 00:00   #3557
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Biedna przeciez tak sie nie da. Malutko snu- pewnie pozniej padasz w ciagu dnia... a gin nie moze Ci polecic jakichs naturalnych ziolowych tabletek ulatwiajacych zasypianie?

Serduszko malutkie

Stary 2015-08-11, 00:04   #3558
kinga1701
Zakorzenienie

Właśnie nie, żebym jeszcze w dzień spala to rozumiem. Mam nadzieje że nie długo to sie zmieni, niby mówią, że kobieta w ciąży dużo śpi, czekam na ten okres. Ale u mnie to normalne ale Ty ?
Stary 2015-08-11, 05:44   #3559
czarnulax
Zakorzenienie

kinga ja wstaje co dzień koło 4, jak mi się uda do 5 to jest sukces i koniec spania w dzień też nie śpię, a chodzę spać 23-24.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-11, 06:49   #3560
candyyfloss
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny

Mąż stwierdził, że fajniej byłoby kupować korki, ale może i kupować baletki

Moja rodzina wniebowzięta, bo to pierwsza wnuczka. Na ten moment jest 4 chłopaków

Aaaa łożysko mam nadal z przodu, więc chyba już tak zostanie. Na szczęście jest wysoko

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ----------

Kciuki za dzisiejsze wizyty
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 06:55   #3561
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie nie, żebym jeszcze w dzień spala to rozumiem. Mam nadzieje że nie długo to sie zmieni, niby mówią, że kobieta w ciąży dużo śpi, czekam na ten okres. Ale u mnie to normalne ale Ty ?
No lepiej niech sie rozpocznie bo inaczej sie zameczysz. A u mnie roznie to bywa. Czasami padam na ryjek a czasami sie mecze pol nocy zeby chociaz na chwile sie zdrzemnac... No a wczoraj tzn w sumie juz dzisiaj zasnelam z tel w reku i nie zdazylam Ci odpisac

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Oczywiscie kciuki za wizytujace mamusie

Serduszko malutkie

Stary 2015-08-11, 07:19   #3562
mojakaren
Zakorzenienie

Dziewuszki powodzenia dzisiaj wszystkim!

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 07:24   #3563
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Mam to samo a jestem w 19 tygodniu ;/
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 07:26   #3564
niepozorna
Zakorzenienie

Ja jak na razie (odpukać) nie mam problemów ze spaniem. Czasem mi się zdarzy, ale to takie jednorazowe wybryki.
I oczywiście również trzymam kciuki za wizyty
Już nie mogę się mojej doczekać, a tu jeszcze tyle czasu zostało...

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 07:29   #3565
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Dzień w dzień a raczej noc w noc. Usypiam kolo 3 a czasami i koło 5. Wstaje po 8 do 9. Strasznie to denerwujące ale nie wiem juz co robić nawet jak śpię z 3 godziny to i tak druga noc to samo.
A ja z kolei od początku ciąży w dzień muszę sie wyspać z godzinke, nawet mąż mnie kładzie o 15 do łóżka, bo mówi że jak nie śpię w dzień to jestem dziwna poprostu marudze i nie mam siły na nic. Potem zasypiamy o 23 i śpie do 8-9 całą noc Super mi się śpi nawet na tym niewygodnym łóżku na którym wcześniej nie mogłam wcale spać

Nie moge się doczekać wizyty u gin i przeprowadzki już za 2 tygodnie )
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 07:34   #3566
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
A ja z kolei od początku ciąży w dzień muszę sie wyspać z godzinke, nawet mąż mnie kładzie o 15 do łóżka, bo mówi że jak nie śpię w dzień to jestem dziwna poprostu marudze i nie mam siły na nic. Potem zasypiamy o 23 i śpie do 8-9 całą noc Super mi się śpi nawet na tym niewygodnym łóżku na którym wcześniej nie mogłam wcale spać
Mam dokładnie tak samo Jeśli jestem w domu po południu to muszę się położyć na trochę,a później normalnie zasypiam około 23-24 i śpię z reguły do 8.

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-08-11, 07:52   #3567
Casaa
Zakorzenienie

Ja tez potrzebuje popoludniowej drzemki nawet upaly mi zbytnio nie przeszkadzaja.

Zbieram sie, 3majcie sie dziewczyny. W drodze lookne jak profamilia sie konczy budowac

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 07:53   #3568
czarnulax
Zakorzenienie

Kciuki za wizyty!
Stary 2015-08-11, 08:14   #3569
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Ja tez potrzebuje popoludniowej drzemki nawet upaly mi zbytnio nie przeszkadzaja.

Zbieram sie, 3majcie sie dziewczyny. W drodze lookne jak profamilia sie konczy budowac

Wyslane z Lumia920.

Daj znać jak ProFamilia i kciuki za wizytę

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-08-11, 08:35   #3570
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Hej ja już po wakacjach teraz u mamy na wsi szczerze polecam jezioro roznowskie! Super czysta woda, tanie jedzenie, piasek a nie glina. Mega mi się podobało z dzieciaczkiem super miejsce na wypoczynek

Siedziałam wczoraj po szyję w wodzie i było mi mega super :-D A dzisiaj to wysyłam tz po wiatrak do teściow hah :-D

Co do wagi - wg tej w pracy przytyłam 2 kg. Zobaczymy w piątek ile będzie na wizycie.
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości