Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-11, 09:31   #3631
sylwoha
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Rudaska w czwartek mam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 09:31   #3632
rudaska
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52373241]Rudaska e tam, po co miesiąc? Nie męcz się

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

To ☠☠☠☠owo zabrzmi, ale jakoś mi głupio iść na L4 tylko dlatego że mnie się nie chce. Ja myślałam że będę pracować jak najdłużej ale położna na ostatniej wizycie mi powiedziała że za to nikt mi medalu nie da.

SYLWOHA to mam nadzieję że będziesz juz po niej spokojniejsza
Stary 2015-08-11, 09:32   #3633
sylwoha
Zakorzenienie

W sumie to bniewiele nas zostalo z niewiadoma kto mieszka w brzuszku

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 09:33   #3634
mervie
Rozeznanie

Sweet i jente gratuluję synków!

Kalusia mam nadzieję, że ci pomogą i już wszystko będzie szło gładko

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość

Mujer - specjalnie dla Ciebie wrzucam filmik z naszymi początkami BLW Emocje jak na grzybobraniu ale chciałam pokazać Ci, że moja w miarę ładnie jadła - tzn trafiała raczej do buzi no przyznam, że na podłodze rozkładalam ceratke bo te jedzenie się wymykalo czasami

http://youtu.be/jmzmLLoc3s4
przecudowną masz córę jak się miło patrzy! muszę o tym BLW poczytać więcej bo podoba mi się to co widzę

a tak w ogóle to dzień dobry!
u mnie się zapowiada kolejny marny dzień, ciągle nie ma czym oddychać a od wentylatorka dostałam kataru
nie mam co ze sobą począć, mam jakiś dół i spadek formy, w ogóle nie umiem się ogarnąć i mam wrażenie, że jestem nieprzydatna i do niczego...
Stary 2015-08-11, 09:39   #3635
SweetViolet
Zadomowienie

Pochwalę się moim brzucholem. Jest tak ogromny, że jak ostatnio chciałam podejść do dużego lustra, bo coś mi do oka wpadło, to zatrzymałam się daleko przed nim i się dziwę o co chodzi. A to brzuch mnie zahamował
Ciekawe co to będzie w grudniu...

Fionka bo to tak zawsze jest, że każdy woli zwalić robotę na kogoś innego, ale żeby na kobietę w ciąży zwalać, to już czyste chamstwo.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 21t3d.jpg (91,2 KB, 24 załadowań)

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 09:41   #3636
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Rudaska ja poszłam na l4, bo moja głowa świrowała - ciągłe schizy czy wszystko ok, itp. Miałam być 2-3 tygodnie i wrócić. Ale w domu było mi tak dobrze, że ani myślałam o wracaniu do pracy i powiem Ci, że ta położna ma rację. W pierwszej ciąży pracowałam, jak poroniłam to poszłam na 2 tygodnie l4. A jak wróciłam po l4 i miałam ocenę kwartalną za miesiąc to moja ówczesna szefowa powiedziała mi, że szantażowałam ją zwolnieniem, bo w dzień, w który się dowiedziałam, że mi bije serduszko rozmawiałam z nią i powiedziałam, że nie wiem, czy nie pójdę na zwolnienie, bo byłam zwyczajnie chora... I że zrobiłam ze swojej ciąży wielkie wydarzenie, bo poprosiłam ją raz, żebym w dniu, w którym będzie nasze spotkanie zespołu mogła przyjść do pracy później...
Drugą ciążę moja kierowniczka (już nowa) przeżyła ze mną bardzo mocno i było jej autentycznie przykro. Mogłam się przy niej popłakać, załatwić wolne na badania jak potrzebowałam i wszystko było zupełnie inaczej. I teraz nikt mi się nie dziwił, że idę na zwolnienie, że będę w domu itp. Jestem pod telefonem, jak jestem potrzebna, to dzwoni i idę na chwilę pomóc. Ale jak powiem, że nie dam rady, to nikt na mnie psów wieszać nie będzie.

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 09:46   #3637
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki miałam radoche obserwować ja. Przy avocado krzywila się jak przy cytrynie

Tutaj miala ukończone pół roku.
BLW z ang Baby Led Weening. Filozofia karmienia dziecka dając mu wybór. Czyli ominiecie etapu papek i karmienia łyżeczka. Polecam fanpejdz na FB na ten temat. Ja korzystałam też z książki.

Nie no.. do spaghetti córkę rozbieralam do pieluszki ) takie rzeczy to wyższa szkoła jazdy
Książkę już zamówiłam Mój TŻ na widok borówkowej masakry zaczął rozmyślać nad stworzeniem jakiejś kapsuły, w której można by zamknąć dziecko na czas jedzenia

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Pochwalę się moim brzucholem. Jest tak ogromny, że jak ostatnio chciałam podejść do dużego lustra, bo coś mi do oka wpadło, to zatrzymałam się daleko przed nim i się dziwę o co chodzi. A to brzuch mnie zahamował

Fionka bo to tak zawsze jest, że każdy woli zwalić robotę na kogoś innego, ale żeby na kobietę w ciąży zwalać, to już czyste chamstwo.
O, jak ładnie
Mój w sumie też spory, na pewno przerósł mi cyc
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 09:51   #3638
Fionka_31
Zakorzenienie

sweet no masz już ten brzuch

rudaska gdzie getry kupiłaś?

Halwaya agrrrr jak słodko mała na filmiku wygląda

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 09:52   #3639
mujer
Zadomowienie

Nigdy mnie upały nie męczyły jak w tym roku. Dosłownie ledwo żyję, ech :/ A myślałam, że przywyknę. Teraz ciężkie 3 tygodnie przede mną, jak się nie schłodzi, to ja nie wiem, jak dam radę :/ Jeszcze w sumie chyba TŻ nie do końca rozumie, że naprawdę czuję się beznadziejnie.
I się obawiam, czy po tym czasie dość sporego rozleniwienia jednak będę miała pałera tak działać...
Też Was męczą bardziej, czy jestem znów jakaś lewizna?

A właśnie - też tak macie, że budzicie się z wielkim głodem? Ja mam takie ssanie, że dosłownie natychmiast muszę coś połknąć. Nawet jeśli wieczorem coś zjem (unikam, bo źle mi się śpi, co najwyżej coś małego, ale trawienie mam bardzo wolne :/), to rano i tak mam napad głodu.

Na dodatek wzrosła mi chęć na węglowodany, na słodkie szczególnie. Męczy mnie póki nie zjem coś słodkiego, wtedy robi się ok i zapominam o jedzeniu.

O, dziś pierwszy raz zaobserwowałam jak młody boksuje brzuch Martwię się teraz, że ma adhd W jedno miejsce władował całą serię, heh, śmiesznie to wyglądało
Stary 2015-08-11, 09:53   #3640
Fionka_31
Zakorzenienie

moja mała wczoraj na noc się rozbujała, tż się cieszył bo kilka razy go stuknęła
a wiecie co, mam wrażenie, że dziewczynki w naszym wątku są delikatniejsze w kopaniu

Stary 2015-08-11, 10:05   #3641
mervie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Nigdy mnie upały nie męczyły jak w tym roku. Dosłownie ledwo żyję, ech :/ A myślałam, że przywyknę. Teraz ciężkie 3 tygodnie przede mną, jak się nie schłodzi, to ja nie wiem, jak dam radę :/ Jeszcze w sumie chyba TŻ nie do końca rozumie, że naprawdę czuję się beznadziejnie.
I się obawiam, czy po tym czasie dość sporego rozleniwienia jednak będę miała pałera tak działać...

A właśnie - też tak macie, że budzicie się z wielkim głodem? Ja mam takie ssanie, że dosłownie natychmiast muszę coś połknąć. Nawet jeśli wieczorem coś zjem (unikam, bo źle mi się śpi, co najwyżej coś małego, ale trawienie mam bardzo wolne :/), to rano i tak mam napad głodu.

Na dodatek wzrosła mi chęć na węglowodany, na słodkie szczególnie. Męczy mnie póki nie zjem coś słodkiego, wtedy robi się ok i zapominam o jedzeniu.

O, dziś pierwszy raz zaobserwowałam jak młody boksuje brzuch Martwię się teraz, że ma adhd W jedno miejsce władował całą serię, heh, śmiesznie to wyglądało
nic się nie martw, ja mam dokładnie to samo ze wszystkim co wymieniłaś
upały- nigdy nie przepadałam ale teraz po krótkim spacerze do sklepu jest mi po prostu słabo. W niedzielę po krótkiej trasie przejechanej samochodem (!) siedziałam w łazience i polewałam się zimną wodą, i już myślałam że zemdleję
jak się budzę to u mnie chwilkę przed myślą o jedzeniu jest- MUSZĘ SIKU! a z łazienki kierunek lodówka, bo tak ssie...
jak nie lubię hmm nie lubiłam słodkiego to teraz mogłabym jeść ciastka, ciasta, batoniki, czekoladę z czekoladą- pozwalałam sobie ostatnio ze słodyczami ale od zeszłego tygodnia zrobiłam sobie szlaban bo psychika mi siadała

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
moja mała wczoraj na noc się rozbujała, tż się cieszył bo kilka razy go stuknęła
a wiecie co, mam wrażenie, że dziewczynki w naszym wątku są delikatniejsze w kopaniu
chyba coś w tym jest, że dziewczynki jak to dziewczynki - delikatność,
bo mamy z chłopcami częściej piszą, że jest boks
mój Iwo ostatnio tak potrafi mi przywalić w nocy, że się budzę
Stary 2015-08-11, 10:10   #3642
benita84
Zadomowienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52372552]Benita - blw - bobas lubi wybór. Podaje się dziecku po kilka warzyw, z ogólnego schematu rozszerzania diety, w całości a nie w postaci papki i dziecko samo wybiera co chce zjeść

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE] aha ciekawe to ja tego nie stosowałam chociaż mój w sumie szybko wyrażał swoje gusta i pokazywał co chce, czasem może aż za bardzo
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 10:10   #3643
0enedue
Zadomowienie

dzien dobry )

uwielbiam czekac na kurierów ;/ 9-10 ma być.. zobaczymy jakie bedzie miał spóźnienie i czy sie mnie nie wystraszy bo siedze z olejem na włosach

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
a mnie na rower!
tak mi smutno, że mamy ten sezon nie rowerowy.

Wszystkie się chwalicie zakupami to i ja pokaże trochę - w zeszłym tygodniu buszowałam po sklepach:

Niedługo północ, a ja znów oczy jak 5zł! Chyba zaczynają mi się problemy ze snem. Rano super mi się śpi, ale wieczorem z dwie godziny się przewalam.
mnie najbardziej boli ze ominie mnie sezon snowboardowy

piękne ciuszki

też zasnęłam wczoraj po 1 ;/ kręciłąm sie w łózku i nie umiałam zasnąć moja mama mi opowiadała ze jej około 25 tygodnia włączył sie tryb nocny i o 1 w nocy brała sie za porządki

Cytat:
Plecy mnie dalej bolą - więc napisałam notkę do mojej managerki z informacją o moim stanie i prośba o przydzielenie lżejszych prac. Ciekawe czy się ucieszy :P

[/COLOR]Mujer - specjalnie dla Ciebie wrzucam filmik z naszymi początkami BLW Emocje jak na grzybobraniu ale chciałam pokazać Ci, że moja w miarę ładnie jadła - tzn trafiała raczej do buzi no przyznam, że na podłodze rozkładalam ceratke bo te jedzenie się wymykalo czasami

daj znać jak zareaguje

cudowną masz córkę

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Wczoraj kupiłam dwie paczki pieluch flanelowych w biedronce. Milutkie są

[/COLOR]Wczoraj wieczorem miałam przez kilka sekund w brzuchu takie łubudubu,czy to był maluch?

---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ----------

I pojedyncze łubudub
też chciałam sie po nie wybrac ..

to był na pewno maluch !!

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52372552]
Nie zaglądałam już wczoraj, a zapomniałam napisać, że u dentysty wszystko ok. Mam mały stan zapalny dziąsła, bo wyrzyna mi się 8 (swoją drogą już przeszło rok nie może wyjść, chyba nie jestem jeszcze taka mądra ) i stąd mogę mieć podwyższone leukocyty. Zaraz jadę zrobić tsh, to i morfologię przy okazji za 1 wkłuciem to się sprawdzi.

[/COLOR]Benita - blw - bobas lubi wybór. Podaje się dziecku po kilka warzyw, z ogólnego schematu rozszerzania diety, w całości a nie w postaci papki i dziecko samo wybiera co chce zjeść

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

super,że z ząbkami wszystko okej !

nie słyszałam nic o BLW ale brzmi ciekawie muszę po czytać

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość

Mi w pracy najpierw zabrali wiatrak a teraz podnóżek. Coraz bardziej mnie to w☠☠☠☠ia, daję sobie jeszcze miesiąc w pracy.

GRYZELDA przyszły mi getry. Zamówilłam dwie pary M, bardzo fajne. Nie spodziewałam się takiej fajnej jakości za taką cenę
nie można mieć sentymentów .. położna ma racje nikt Ci za to nie podziękuje a przyjdzie co do czego to nawet nikt o tym pamiętać nie będzie ..

przypomnisz skąd zamawiałas leginsy ??
Cytat:
cześć

mi się zaczął dzień samymi przykrymi informacjami...

a jeszcze w pracy się okazało, że nic nie zostało zrobione i wszystko dla mnie zostawił, no masakra, żeby przez 3 tygodnie nie zdążyć tego ogarnąć
to ciekawe jak ja mam to zrobić w tydzień
najgorsze są takie powroty do pracy .. zeby reszta dnia była pozytywna !

Cytat:

o ja Cie !!! )

kurdeeee przez tego kuriera nic nie moge zrobic ;/ chciałam juz isc pod prysznic;(bo pływam we własnym sosie

mała bryka od pół godziny

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 10:14   #3644
Konto usunięte

Rudaska cieszę się, że jesteś zadowolona z legginsów ja też byłam zdziwiona
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 10:22   #3645
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Tutaj miala ukończone pół roku.
BLW z ang Baby Led Weening. Filozofia karmienia dziecka dając mu wybór. Czyli ominiecie etapu papek i karmienia łyżeczka. Polecam fanpejdz na FB na ten temat. Ja korzystałam też z książki
pół roku? Wow to tym bardziej jestem pod wrażeniem jak super jej szło! Muszę o tym poczytać. Chociaż ja to pewnie zaraz bym panikowała że urwie za duży kawałek i będzie sie dławić, bo mój jak dorwał jakieś jedzenie do ręki to odrazu w całości pchał do buzi
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 10:26   #3646
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
To ☠☠☠☠owo zabrzmi, ale jakoś mi głupio iść na L4 tylko dlatego że mnie się nie chce. Ja myślałam że będę pracować jak najdłużej ale położna na ostatniej wizycie mi powiedziała że za to nikt mi medalu nie da.

SYLWOHA to mam nadzieję że będziesz juz po niej spokojniejsza
Faktycznie masz jakieś korzyści z tego, że zasuwasz w pracy? Ktokolwiek to doceni? Przed ciążą miałam wizję zasuwania ile wlezie, ale olałam, bo jak wróciłam, to okazało się, że tylko czekają mnie nerwy i nikogo nie obchodzi, że mnie to kosztuje sporo wysiłku. Ba, mimo wszystko przyszłam będąc już na L4, żeby doszkolić zastępcę, a też to przeminęło bez echa, jakby to było mym obowiązkiem (szefowi milion razy mówiłam, jeszcze milion lat świetlnych przed ciążą, że nie ma mnie kto porządnie zastąpić i w razie wypadku będzie problem, ale on to olewał, więc w sumie nie moja wina).

Zresztą, masz prawo czuć się zmęczona, nie ma co się katować, ważniejszy Twój komfort

Tak się wymądrzyłam, a zaraz zacznę ekstremalne studia i już mnie martwią głupoty typu: "jak ja w ciągu długiego dnia zajęć od 8 do 18, zdążę w 15 minutowych przerwach, które starczają na przejście z budynku do budynku, coś zjeść, żeby mnie nie zemdliło" Świetnie to wymyśliłam naprawdę :/

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
pół roku? Wow to tym bardziej jestem pod wrażeniem jak super jej szło! Muszę o tym poczytać. Chociaż ja to pewnie zaraz bym panikowała że urwie za duży kawałek i będzie sie dławić, bo mój jak dorwał jakieś jedzenie do ręki to odrazu w całości pchał do buzi
Nom, bardzo dobrze jej szło, młody znajomych już miał 9 miesięcy i jadł całym ciałem
Ponoć dziecko ma odruchy i instynkty, więc nie powinno sobie niczego wpakować, prędzej można zadławić pakując łyżeczkę. Tak słyszałam Nie karmiłam żadnego dziecka do tej pory, natomiast widziałam drastyczne sceny karmienia łyżeczką i to mnie przekonuje do BLW ;D
Stary 2015-08-11, 10:26   #3647
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
W książce jest fajnie omówiony temat dlawienia i krztuszenia.
Nie polecam do BLW dawać małemu dziecku surowych jabłek (jak i surowej marchewki) - lepiej, by potrawy byly raczej miękkie (warzywa na parze). Po surowym jablku u nas byl zwrot. Tesciowa prawie na zawał zeszła jak to zobaczyła.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 10:33   #3648
mujer
Zadomowienie

I jeszcze pytanie, w sumie do tych, które już posiadają dzieciaki:

Znacie jeszcze jakieś ciekawe triki, czy ksiązki, czy cokolwiek, co warto zgłębić? Chyba czas się porządnie zaznajomić. Robienie wyprawki idzie mi fatalnie, to chociaż poczytam coś mądrego

Mój TŻ swoją drogą upiera się przy spaniu z dzieckiem, a ja wymyśliłam, że spróbuję to zrobić tak pół na pół, żeby spał trochę z nami, trochę w koszu. Tzn. tak za miesiąc.

I też się z pieluchami już obmyśliłam, chyba przez pierwszy miesiąc będę jednak jednorazówki stosować, dopóki się nie oswoimy wszyscy. Zobaczę, jak będzie szło, to nie jest sztywny termin, jeśli uznam, że czas to przejdę na wielorazówki. Wymyśliłam juz nawet, że kupię kilka otulaczy, tetrówki grubsze i kilka wypasionych wielorazówek np. z wkładką czy formowane.

Teraz tylko się zastanawiam, które jednorazówki byłyby najsensowniejsze. Pampersy odpadają, mam na oku babydream i dada z pierdonki.
Stary 2015-08-11, 10:34   #3649
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
A z tym szwem jest szansa na sn czy raczej nie?
Jest Jak już ciąża jest bezpieczna to ściągają szew i niech się dzieje co chce. Zdarza się rodzić po terminie nawet

Cytat:
Napisane przez jente1984 Pokaż wiadomość
Jestem po badaniach prenatalnych, wszystko jest super i wreszcie się dowiedziałam, że czekamy na CHŁOPCA
Gratuluję

Cytat:
No u mnie potwierdzony chłopak Na pierwszym ujęciu widać było jak mu się sprzęt dynda Mój mały mężczyzna wszystkie narządy ma w porządku i w sumie to nie jest taki mały, bo waży 444g Aż się boję do ilu urośnie do terminu porodu Na dodatek w czasie badania się wiercił i dosyć mocno mnie skopał, a na 3d widzieliśmy jak otwiera buzię, wkłada do niej palec i ssie Ale oczywiście był połową twarzy przytulony do macicy i pępowiny, więc rysów twarzy idealnie nie widzieliśmy
Więc można mnie zaznaczyć na niebiesko na pierwszej stronie
Fajnie, że synek potwierdzony i chciał współpracować!

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Też wczoraj miałam wzdęcia, może zjadlas coś ciezkiego??
Wczoraj mało co zjadłam...
W ogóle w te upały czuję się naprawdę źle... Zdarzają się mdłości, bóle brzucha...
Może i antybiotyk źle mi działa na żołądek...
Muszę wytrzymać Nie tylko ja źle znoszę upały

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
a mnie na rower!
tak mi smutno, że mamy ten sezon nie rowerowy.

Wszystkie się chwalicie zakupami to i ja pokaże trochę - w zeszłym tygodniu buszowałam po sklepach:

Właśnie: ile macie przewidzianych np. bodziaków, śpiochów, spodenek na rozmiar 56 i 62?
Ja też tęsknię za rowerem

Śliczne ciuszki!

Ja na 56 minimum po 5 sztuk wszystkiego, na 62 minimum po 10

Cytat:

Mujer - specjalnie dla Ciebie wrzucam filmik z naszymi początkami BLW Emocje jak na grzybobraniu ale chciałam pokazać Ci, że moja w miarę ładnie jadła - tzn trafiała raczej do buzi no przyznam, że na podłodze rozkładalam ceratke bo te jedzenie się wymykalo czasami

Ale słodka ta Wasza córeczka! I jak ładnie je!

Cytat:
Ee no przeciez je luksusowo, super ) Młody moich znajomych jadł ostatnio pierogi z borówkami... Nie wyobrażasz sobie jaka to była rzeź Jak TŻ wróci, to pokażę Ci efekt końcowy (borówki w uszach ;D)

Cytat:
Ale duży!

Cytat:

Mujer ja też taka jestem leniwa w te upały i źle się czuję... :/

Co do napadów głodu... mi się ostatnio zdarzało kilka razy w nocy prosto z wc do lodówki wędrować taka głodna byłam a na wieczór się najadłam i myślałam, że wystarczy
Stary 2015-08-11, 10:39   #3650
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość

Co do napadów głodu... mi się ostatnio zdarzało kilka razy w nocy prosto z wc do lodówki wędrować taka głodna byłam a na wieczór się najadłam i myślałam, że wystarczy

ja się już budzę zmęczona więc wiem o czym mówicie .. mdłosci czsami tez mnie dopadają ;/

uf mnie jeszcze nocne wycieczki do lodówki omijają
wogole nie zmieniły mi sie smaki - a z kazdej strony tylko słysze ze jedna nie potrafi jesc kwasnego a uwiebiała .. druga ostrego .. itp

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 10:40   #3651
syylwuska
Zakorzenienie

BENITA, ZANETA, EVCIA, GRYZELDA i nie wiem czy ktoś jeszcze, dziękuje, fajnie, że Wam też się podobają, te malutkie rzeczy to wszystkie są takie urocze

HALWAYA proszę bardzo, napisałam to, co zaobserwowałam, sama prawda
Co do ubrań, mam nadzieję, że u mnie nie będzie przebojów, że Lila okaże się chłopcem, bo nie wiem co z tymi wszystkimi ubrankami zrobie
A Twoja córeczka słodka, jaka skupiona była i bardzo dobrze sobie radziła jak na półroczne dziecko

ILJA Twoje ubranka też super

GRYZELDA już rozumiem A to jako krzesełko do karmienia to szkoda, bo trochę niskie jest i trzeba jakoś obok dziecka usiąść i karmić łyżeczką bo przy stole chyba nie da rady. Tak właśnie myślałam, że chodzi o to, żeby móc coś robić i dziecko mieć blisko siebie w zasięgu wzroku, to samo, że dziecko nas widziało.
Dobrze, że ząbki ok
Nowy kosztuje masakrycznie dużo, za to fotelik samochodowy Maxi Cosi już można kupić ;/ Ciekawe ile czasu dziecko ten leżaczek będzie używało i czy w ogóle będzie chciało. Wy kupujecie przed narodzinami jeszcze? Ja weszłam na olx i tak myślę, że jeśli kupię to na bank używany, bo ceny są o połowe tańsze, a widzę, że nie zniszczone, no i można ten materiał chyba zdjąc i wyprać?

MUJER nie jesteś sama, jeśli chodzi o upały to mnie męczą strasznie, aż sama się sobie dziwie, że jestem taka słaba i zaczynam sie martwić, że to może przez ciąże tylko a nie upały, ale chyba jednak nie, liczę na to, że jak się ochlodzi to będzie trochę lepiej, chociaż już z tygodnia na tydzień stajemy się większe, więc różnie to może być
Po przebudzeniu też jestem glodna i szybko szukam czegoś w lodówce.
Fajnie, że zauważyłaś już ruchy Małego

EVCIA też chciałam kupić te pieluszki co TY, ale już ten kolor jest niedostępny, więc poczekam może będzie dostawa, swoja drogą na tej stronie są najtańsze, w internecie wszystkie są już droższe, nawet tej samej firmy. A ten koszyk na pampersy to jest jakiś specjalny? Czym różni się od zwykłego?

Witam się z Wami w kolejnym dniu

Pobudke miałam o 8 jak wrócił Tż z pracy, ale spokojnie zasnęłam dalej i zbudziłam się o 10, bo mój pęcherz i zolądek nie chciały już spać, no i byłam cała mokra, bo w domu już znowu gorąco, ale spało mi się dzisiaj dobrze. chyba musze wyjśc do sklepu po pieczywo, ale aż się boje gorąca, chociaż wydaje mi się, że przez tyle dni już jakoś i tak się trochę uodporniłam na te temperatury, ale może mi sie tylko wydaje
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 10:46   #3652
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj mało co zjadłam...
W ogóle w te upały czuję się naprawdę źle... Zdarzają się mdłości, bóle brzucha...
Może i antybiotyk źle mi działa na żołądek...
Muszę wytrzymać Nie tylko ja źle znoszę upały

Ja też tęsknię za rowerem

Antybiotyk może jak najbardziej szkodzić. Probiotyki masz? Albo pijesz siemię (byle w odstępie od antybiotyku).

Ja na razie tylko raz w nocy pożarłam gruszkę. Ale wtedy wieczorem niewiele zjadłam i obudziło mnie przerażające ssanie. Głupio mi było potem przed TŻ, że się po nocach obżeram
Stary 2015-08-11, 10:48   #3653
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:

Upały teraz męczą bardziej, bo już długo trwają i do ich końca jeszcze daleko. Co do sikania, to ja się budzę w nocy średnio 3-4 razy xD Czasami też mnie ssie i MUSZĘ coś zjeść, bo nie zasnę. Ale rzadko na szczęście. Ale śniadanie rano to robię biegiem, bo czasami aż mi niedobrze z głodu

Ja byłam w biedronce, dotachałam całą reklamówę zakupów, a teraz się obżeram. Pokroiłam sobie jabłko, pomarańczę, banana i duuużą garść winogron białych, posypałam sezamem i wyszła mi taka wielka micha, w jakiej robię sałatkę do obiadu Czytając forum zjadłam połowę, zaraz dokończę drugą

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 10:48   #3654
Konto usunięte

Sylwuska ja planuję kupić przed urodzeniem a co do używania to chyba do 9 kg jest jako leżaczek i fotelik a do 18 kg jako krzesełko do karmienia. I myślę, że tu spokojnie można na stole postawić
Stary 2015-08-11, 10:51   #3655
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
[
Co do ubrań, mam nadzieję, że u mnie nie będzie przebojów, że Lila okaże się chłopcem, bo nie wiem co z tymi wszystkimi ubrankami zrobie
a w ogóle bierzecie taką opcję pod uwagę??
bo jak czytałam to zdarzają się takie pomyłki i to w wysokiej ciąży

nawet wczoraj mi koleżanka mówiła, że miała mieć Karola, a w 7 mcu zrobiła się Karolinka
mojej innej miesiąc przed terminem "zmieniała" płeć na dziewczynkę to byli w niezłym szoku, ale urodził się chłopak tak jak za pierwszym razem
wiadomo, na zdjęciach gdzie ewidentnie widać jajka (np. 3d) nie ma szans na pomyłkę ale jednak się zarzają

Stary 2015-08-11, 10:52   #3656
Konto usunięte

Ja dzisiaj rano znowu
Stary 2015-08-11, 10:56   #3657
Ani_qa
Zakorzenienie

Dziewczyny wiem, że o materacach już było, ale zapytam jeszcze raz. Na jakie się decydujecie? Bo ja już sama nie wiem...
Stary 2015-08-11, 10:56   #3658
mujer
Zadomowienie

Cytat:
a w ogóle bierzecie taką opcję pod uwagę??
bo jak czytałam to zdarzają się takie pomyłki i to w wysokiej ciąży

nawet wczoraj mi koleżanka mówiła, że miała mieć Karola, a w 7 mcu zrobiła się Karolinka
mojej innej miesiąc przed terminem "zmieniała" płeć na dziewczynkę to byli w niezłym szoku, ale urodził się chłopak tak jak za pierwszym razem
wiadomo, na zdjęciach gdzie ewidentnie widać jajka (np. 3d) nie ma szans na pomyłkę ale jednak się zarzają
Eee raczej wątpię w taką niespodziankę. To jednak rzadkie I chyba częściej się zdarza, że dziewczynka okazuje się chłopcem, więc nie w moim wypadku Choć prawdę mówiąc pani, która robiła mi ostatnie usg była mało przekonywująca, ale pewnie się czepiam.
Natomiast nawet jeśli, to i tak większość rzeczy zbieram w spokojnych neutralnych kolorach, czesto w beżach. Mam ciuszki dla chłopca, ale bez jakiegoś szału i parcia w tę stronę
Stary 2015-08-11, 11:00   #3659
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem miałam przez kilka sekund w brzuchu takie łubudubu,czy to był maluch?

I pojedyncze łubudub
Jak ubudubu to na pewno maluch.

Cytat:
U mnie to 22 tydzień (21t2d).
Super ciuszki My byliśmy wczoraj w tesco, ale zero promocji niestety
Co do ilości ubrań, to planuję minimum 5 kompletów na 56 i minimum 5 na 62
To mnie się jeszcze udało - wszystko kupiłam na promocjach.

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Śliczne ubranka
Ja mam 5 szt body 56 i tyle samo 62, spodenek 4 szt 56 i tyle samo 62, pajaców łącznie 7, bo 3 z 56 mam wrażenie są takiej wielkości jak 62
Właśnie, też myślałam o 5 kompletach z rozmiaru, to.. Teściowa mnie
prawie śmiechem zabiła i mi tylko w głowie namieszała.
Że 5 razy to ja będę w ciągu dnia przebierać bo NA PEWNO będzie ulewać.

No nic, nie mam zamiaru mocniej szaleć, jak coś to się dokupi na biegu.

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Bardzo fajny qrcze ja nie bralam w ogole pod uwage kupowania takiego lezaczka zajmie nam to duzo przestrzeni w mieszkaniu a nie ma zadnej gwarancji ze mala bedzie chciala w tym siedziec niestety
Ja w sumie też nie, ale teraz zaczęłam się zastanawiać.

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Jak czytam i waszym kopaniu to zaczynam sie martwic
Moja albo jest leniwa albo przez moja tusze nie czuje albo cos jest nie tak :/
Jak masz troszkę oponki to duże prawdopodobieństwo, że słabiej czujesz. Umiejscowienie łożyska też podobno ma znaczenie.

Cytat:
Nigdy mnie upały nie męczyły jak w tym roku. Dosłownie ledwo żyję, ech :/ A myślałam, że przywyknę.

U mnie to samo z upałami, chodzę nieprzytomna. Najlepiej to bym spała cały dzień, ale wtedy nie mogę później spać w nocy kiedy też jest gorąco, więc błędne koło.
Sama się za bardzo nigdzie nie ruszam, bo mam zawroty głowy.

Na prawdę czekam ogromnie na ochłodzenie.

Też mnie cięgnie do słodkiego dość mocno. Na początku sobie nie żałowałam, ale.. bez przesady, nie można przeginać.
Staram się trochę rozum oszukiwać, robię słodkie koktajle, podjadam rodzynki na rzecz ciastek i czekolady.

Cytat:
bo to damy są! nie przytoją im rozruby w tak młodym wieku.

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
też zasnęłam wczoraj po 1 ;/ kręciłąm sie w łózku i nie umiałam zasnąć moja mama mi opowiadała ze jej około 25 tygodnia włączył sie tryb nocny i o 1 w nocy brała sie za porządki
Haha, dobre. W sumie to i u mnie się to przyda - po tym cholernym remoncie będzie potrzebna grubsza akcja sprzątająca (a nie wyobrażam sobie robić tego w ten upał).

Jednego mi nie zacytowało - halwaya super filmik, muszę poczytać o tym sposobie zywienia, bo mi się podoba.

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Dziewczyny wiem, że o materacach już było, ale zapytam jeszcze raz. Na jakie się decydujecie? Bo ja już sama nie wiem...
Podłączam się do pytania, bo mnie ominęła ta dyskusja.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 11:00   #3660
halwaya
Zakorzenienie

Fionka. Uwierzę w płeć jak zobaczę na własne oczy )

Mujer - ja mysle, że instynkt lepiej dziala niż poradniki. Ja tam w przypadku wprowadzania czegos czy nauki czytałam głównie doświadczenia innych mam i wybieralam z tego, co mi pasowało.. czasami modyfikacja, czasami własne eksperymenty. Nigdy podtecznikowa nie byłam i tak

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości