![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 9 :)
Dziewczyny ale miazga... Dostałam takiego ataku wątroby ze sie z łóżka podnieść nie potrafię, ból taki ze sie oddychac nie da a do tego poszłam siku i tylko zdarzylam głowę odwrócić do wanny... Zwracanie po cc - nie polecam
![]() ![]() Najgorsze jest to, ze ból jest dalej nie do zniesienia... ![]() Miała któraś kiedyś coś takiego? Nie wiem jak sobie z tym poradzić... Co wziąć ... ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia ![]() Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-08-11 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 9 :)
Hej Dziewczyny ja dalej kwitne na izbie przyjęć jest tyle ludzi i chyba z 50 stopni:-(
Roxana Majka bylyscie całkowicie na czczo jak się przyjmowalyscie do szpitala bo ja rano podjęłam i nie wiem czy się przyznać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Kurcze 2razy napisałam posta i coś mi nie dodaje nic albo ja nie widzę...
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Trzeci raz.nie mam sił pisać wiec w skrócie : Ogromne kciuki za dzisiejsze cc oby wszystko poszło dobrze 👍
![]() |
#95 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#96 | |||||
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ja to panikara jestem i codziennie coś sobie wkręcam. Cytat:
ach a mnie nawał nawiedził w nocy, mały zjadł a ja jeszcze odciągać musiałam. Myślalam, że mi cycki rozsadzi ale już jest ok ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a w Polsce każdemu dziecku robią usg bioderek? czy dopiero jak po badaniu fizykalnym coś zaniepokoi? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [rQUOTE=roxana_lu;52374301]Dziewczyny ale miazga... Dostałam takiego ataku wątroby ze sie z łóżka podnieść nie potrafię, ból taki ze sie oddychac nie da a do tego poszłam siku i tylko zdarzylam głowę odwrócić do wanny... Zwracanie po cc - nie polecam ![]() ![]() Najgorsze jest to, ze ból jest dalej nie do zniesienia... ![]() Miała któraś kiedyś coś takiego? Nie wiem jak sobie z tym poradzić... Co wziąć ... ![]() Ty to sie bidulko nameczysz ![]()
![]() |
![]() |
#98 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzwon do lekarza. Albo jedz. Nie bafatelizuj po cc zadnych takich boli. I do tego wymioty.... Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Mirabelka u nas zaczął śmierdziec kikut i zaraz po tym odpadł, pępek juz nie śmierdzial tylko właśnie ten odpadniety kikut. Ja akurat miałam to pokazywać położnej na drugi dzień ale już nie było co
![]() A co do badania słuchu to tez miał w szpitalu ale jeszcze miał wody plodowe w uszach stąd dodatkowa wizyta ![]()
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
Tak siedze i normalnie jestem przeszczesliwa ze w poniedzialek zobacze moja ksiezniczke, cudownie znac termin cc, juz nawet lezenie na patologii mi nie straszne bo za chwile ja utule
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a mam prośbę.Któraś z Was wrzucała listę produktów zalecanych i niewskazanych przy karmieniu piersią. nie mogę tego znaleźć. macie może? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Niespodziewajka, super ze juz Was wypisuja, a Zuzanka przesliczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Mam od mms, wrzucalam... Jak siade na kompa to ci wrzuce.
![]() |
#106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Napoje: pij bez obaw: - woda min niegaz. - słaba herbata lub bawarka (ona nie pobudza laktacji, ale jesli ktos lubi to moze pic) - herbatki owocowe i ziołowe - kawa bezkofeinowa lub normalna ale słaba i rzadko - kompoty - soki owocowo-warzywne (ale te kupione w sklepie powinny być rozcieńczone z wodą) unikaj:☠ - napojów gazowanych Przetwory mleczne: jedz ostrożnie jogurty naturalne, kefiry, maślanki, mleko, sery białe (mogą wywołać reakcje alergiczne) owoce: jedz bez obaw: - banany - brzoskwinie - jabłka - maliny - jeżyny - porzeczki - agrest - soki, dżemy, jogurty, galaretki z tych owoców uważaj na: - truskawki, poziomki, cytrusy (mogą uczulać) - gruszki i pestkowce (śliwki morele, czereśnie, wiśnie- mogą powodowa.ć bóle brzucha) - owoce suszone (konserwowane chemicznie) - soki, dżemy, jogurty, galaretki z tych owoców warzywa: jedz bez obaw: - ogórki - buraki - marchewkę - ziemniaki - kapustę pekińską - kukurydzę - pietruszkę - koperek - soję - szpinak - młodą fasolę szparagową - dynię - kabaczek - cukinię - wszystkie rodzaje sałat uważaj na: - cebulę i czosnek (mogą zmienić smak mleka) - kapustę, kalafior, groch, fasola, bób (mogą, choć nie muszą powodować kolki) - pomidory i seler (silne alergeny) - paprykę, chrzan, pory, grzyby pieczywo: jedz zwłaszcza ciemne i pełnoziarniste uważaj na pieczywo z konserwantami Kasza, ryż, makaron jedz kilka razy w tyg zwłaszcza pełnoziarniste Jajka jedz☠2-3☠x w tygodniu (ugotowane na miękko lub twardo) ryby jedz najlepiej morskie - ugotowane lub pieczone - najlepiej 2x w tygodniu unikaj surowych ryb, konserw rybnych i ryb marynowanych mięso jedz bez obaw: - mięso białe - chudą wieprzowinę, jagnięcinę - mięso grillowane lub duszone unikaj - tłustych wędlin - cielęciny i wołowiny (przy skazie białkowej) sery jedz ostrożnie są ciężkostrawne uważaj na sery pleśniowe, pikantne sery i twarożki tłuszcze używaj bez obaw - masła (nie używaj substytutów) - oliwy z oliwek oraz oleju rzepakowego unikaj☠ smalcu i oleju arachidowego Słodycze ![]() możesz jeść w ograniczonych ilościach uważaj na czekoladę, miód, kakao i mak orzechy uważaj na orzeszki ziemne i pistacjowe (zawierają silne alergeny) alkohol - wódka i inne wysokoprocentowe alkohole są ZABRONIONE - możesz sobie pozwolić na kieliszek wina lub pół szklanki piwa OD CZASU DO CZASU, ale zawsze co najmniej 2 h przed kp przyprawy i dodatki przyprawiaj bez obaw: - świeżymi ziołami - koperkiem, natką pietruszki, szczypiorkiem - majerankiem - kminkiem - innymi łagodnymi przyprawami ziołowymi uważaj na: - barwniki, konserwanty, słodziki - paprykę, pieprz, chilli, ocet, musztardę - majonez - ketchup - sól i cukier (w dużych ilościach) przechowywanie pokarmu: w pomieszczeniu: 16 stopni - do 24 h 21 stopni - do 10 h 27 stopni -☠6-8☠h w lodówce od 3 do 5 stopni -☠3-5☠dni w zamrażalniku lodówki od -10 do - 15 stopni - 2 tygodnie w zamrażalce☠ -18 stopni -☠3-6☠miesięcy -20 stopni - 1 rok Pamiętaj Najlepiej przechowywać pokarm nie dłużej niż 2 tygodnie, gdyż skład pokarmu kobiecego zmienia się w zależności od potrzeb rozwojowych dziecka i wieku malucha (ponoć takie mamy "mądre" cyce ![]() Czas przechowywania pokarmu różni się w przypadku dzieci donoszonych i zdrowych, a wcześniaków i dzieci chorych. ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Mirabelka, mam jeszcze liste od kolezanki, ona ja dostala w szpitalu w Niemczech CHLEB I WYPIEKI wolno: Przyprawione pieczywo, pieczywo mieszane, chrupkie, suchary, tostowe Nie wolno: gruboziarnistego pieczywa razowego, świeżego chleba i pieczywa. PRZYPRAWY, ZIOŁA wolno: np. gałka muszkatołowa, goździki, liście laurowe, jagody jałowca, curry, kminek, anyż, koper, cynamon oraz inne oczywiście nie wolno: szczypiorek, czosnek, cebula PICIE: 3 litry dziennie! to bardzo ważne, mało picia powoduje małą produkcję mleka. wolno: np. herbatę ziołową, kawę prawdziwą ale z umiarem, koktajle mleczne, sok warzywny owocowy, wodę mineralną bez dodatku węglanu ( to są te chyba niskozmineralizowane- trzeba spr), herbatę z malwy, miętowa, rumiankowa. ☠nie wolno: soków owocowych z cytrusami!, alkoholu, wody z dodatkiem węglanu WARZYWA: wolno: bakłażan, avocado, seler, pędy bambusa, kalafior, brokuły, pieczarki, cykoria, kapusta pekińska ( bez łodyg), sałata lodowa, roszpunka, sałatę, kalarepę, koper, salsefia, marchew, szparagi, cukinia, szpinak, pomidory. nie wolno: kapusty czerwonej i białej, cebuli, papryki, pora, ogórka, rzodkiewka, rabarbar, kiszona kapusta, rośliny strączkowe, suszony groch, fasola. OWOCE: wolno: jabłka, gruszki (obrane ze skórki), maliny, melon, kiwi, jagody, brzoskwinie, morele, czereśnie-wiśnie (gotowane), banany, jeżyny ☠nie wolno: świeże owoce cytrusowe, śliwki, jabłka, gruszki (powtarzają się bo po prostu trzeba z umiarem), mirabelki, winogrona, agrest PRODUKTY MLECZNE wszystkie! z wyjątkiem: ser (twarożek) z cebulą, ziołami, dodatkiem papryki KIEŁBASA, WĘDLINY wszystkie! z wyjątkiem: kiełbasa ( mięso) z cebulą, ziołami, papryką. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Miedzy listami jest roznica nie wiem od czego zalezna, ja jadlam agrest, porzeczki, sliwki-renglody, nektarynke i ogorka kiszonego, chleb i wszystko jest ok... I wcinam dzem malinowy codziennie z serkiem kanapkowym smietankowym ;-) wiec do jedzenia wszystko ale wprowadzac po troszeczke i obserwowac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
O no... To to od mms wlasnie
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Mirabelko, na szybko czytam, że łatwo nie było, tym większe brawa
![]() ![]() Minie Ci, spokojnie ![]() ![]() Kitsi, kciuki, żeby się rozkręciło ![]() Mogą wystawić wsteczne ![]() natalia, chciałaby dusz do raju ![]() Na razie cisza... aż jestem ciekawa co tam jutro mi gin powie ![]() Jess ![]() ![]() ![]() sandeo, kciuki naszykowane ![]() dd1dd, nie lękaj się ![]() Jesteśmy z Tobą i Maluchem, będzie dobrze... o ile o nas nie zapomnisz i dasz znać ![]() magdowe ![]() majka, super, że TŻ pomaga - ma się chłop okazję wykazać przy Dziedzicu ![]() Współczuje położnej - ja taką przy Żuku miałam, ale szybko się połapałam, że jest niehalo i w sumie była mi potrzebna tylko żeby Żuka zważyć. Zawsze możesz zadzwonić do przychodni i powiedzieć, że więcej wizyt sobie nie życzysz ![]() Z glukozą przegięła ![]() Nicole, i jak? Już w domku? roxana, co do dopajania, to i laktacyjna i pediatra mi mówili, że przy upałach (szczególnie jeśli są problemy z kp i dziecko jest na mm), to można, a nawet trzeba dopajać, ale tylko wodą i najlepiej z łyżeczki (coby od cyca nie odzwyczajać). Oliwkę mówili do kąpieli raczej niż na skórę, a octenisept, jeśli się coś ślimaczy i to też rzadko - chyba, ze jest gorąco, to wtedy czujnie - w takiej temp. bakterie mnożą się szybciej i łatwiej niestety może się coś tam nadkazić. kasperka, moja poprzednia też próbowała takiego numeru - ale jak mi wpadła bez zapowiedzi o 730 w sobotę, to została grzecznie za drzwi wystawiona - miała być poprzedniego dnia o 1730 ![]() Niespodziewajka, super, że już do domu ![]() Panna Zuzanna prześliczna ![]() ![]() ![]() Umieram... mam w mieszkaniu 29,5 stopnia.... mimo wiatraka na full ![]() A w ogóle czasu już rodzić - wczoraj w aquaparku podsłuchana rozmowa dwóch 6 latków na mój temat: " Ty paaatrz, ale ta pani jest gruuuuba!" " No co Ty!? Ona nie jest gruba, ona jest (pomyślałam, że dziecko mądre powie, że w ciąży)... ogroooomna" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja dalej czekam tyoko tyle że już w sali. Ale nie miałam jeszcze usg, ani pobranych badań. Jestem zła i wykończona. Pewnie z cesarki jutro nici.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie też gorąco, zebrało się na burzę, zrobiło się ciemno wiatr i grzmoty i rozeszło się ![]() Czuję że przenoszę, i będę musiała potem co chwilę latać na kontrole ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 9 :)
Cytat:
Moja stwierdziła, że byłyśmy umówione... I owszem! Umówione byłyśmy na niedzielę, ale miała zadzwonić albo napisać o której godz... nie napisała i nie zadzwoniła ![]() Mój Tż stwierdził, że przecież nic takiego się nie stało i że troszkę przesadzam ![]() A Ty postąpiłaś jak najbardziej prawidłowo ![]() O 7.30 bez zapowiedzi?! Chcialabym widziec minę tej położnej, gdy ją wystawiłaś za drzwi ![]() Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-08-11 o 13:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#114 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam pełną świadomość tego jak wyglądam, a brzuch mam duuuuży ![]() ![]() Normalnie ten sam kształt, ta sama wielkość, nawet taką ciemniejszą linię miał... to się dopiero nazywa wsparcie ![]() Cytat:
![]() ![]() Generalnie ja też bym chciała, ale drzwi otworzył Bartek - ja w błogiej nieświadomości słodko spałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak wy sobie radzicie z opuchlizna bo ja już pomysłu nie mam, jeszcze w życiu nie byłam tak spuchnieta jak teraz i nic nie pomaga ani moczenie ani krem na spuchniete nogi teraz właśnie testuje okład z liści kapusty może coś pomoże bo stopy to chyba mu zaraz eksploduja :/
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
A dlaczego aż tak chcesz przyspieszać do terminu masz jeszcze 16 dni, wyszły ci takie słabe wyniki ze nie chcesz poczekać jeszcze kilka dni?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
Przeplywy pepowinowe i mozgowe sa poza granicami normy, mala jest mala i lepiej jej na zewnatrz bedzue niz w brzuchu. Ja sie ciesze, sterydy mam podane i nie bede musiala tu kisnac kolejny tydzien
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam to samo i nic nie pomaga ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.