|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Mój Mały dzisiaj wyjątkowo leniwy. Sam z siebie nie bardzo się chce ruszać. Dopiero jak pomaltretuję brzuch, to kopnie parę razy i w kimę. Ale nie dziwię się, bo sama dzisiaj ledwo żyję. Spałam 5 godzin, a na zewnątrz 34 stopnie. Wykańcza mnie ten upał.
|
#3842 |
|
Wtajemniczenie
|
Współczuję wam dziewczyny tych upałów. U nas mimo że chłodno ja dziś jeste lm ledwo żywa. Idę komara przyciąć
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra jak gorąco. Zmywalam chyba z 20 min ja nie wiem skąd tyle garów sie wzielo. Teraz zrobiłam sobie przerwę bo się spocilam jak swinka.
Moja sie niedawno ruszala, tz położył rękę i nic nie czuł a puknęła go kilka razy. Poszedł zawiedziony na trening. Odsapnę jeszcze chwile, dokończ zmywanie i jadę działkę podlewac
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwoha czujesz ruchy to dobrze
ja też malutko,zazwyczaj wieczorem jak już się położe i odpoczywam,wtedy bardziej mogę się wyciszyć i czuje łubudubu
|
|
|
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas była burza ale teraz wszystko paruje i jest jeszcze gorzej
|
|
|
#3846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- ja chcę trochę deszczu. A obiad jak gotowałam to choć przy wiatraku to cała mokra |
|
|
|
|
#3847 |
|
Rozeznanie
|
Halo, halo Śląsk! Dziewczyny z Dolnego Śląska, Kielc jak tam u was pogoda? Bo słyszałam że jakieś burze masakryczne były u was... Troche zazdroszczę i nie zazdroszczę jednocześnie
|
|
|
|
#3848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak pisałam, w Kielcach po burzy ale chyba jeszcze bardziej duszno
|
|
#3850 |
|
Zadomowienie
|
U nas burzy jak nie było tak nie ma. Dalej się rozpływam.
Dziś nie dojechałam do pracy. Jadąc w autobusie prawie zwymiotowałam tak mi się słabo zrobiło... Musiałam wysiąść na najbliższym przystanku i zadzwoniłam od razu do TŻ, bo myślałam że zemdleje zaraz po wyjściu z autobusu. TŻ mnie odwiózł z przystanku do domu, na szczęście był jeszcze w domu ... Co dziwne w autobusie było parę osób, zero tłoku, miałam miejsce siedzące zaraz przy otwartym oknie, więc nie było mi gorąco... Boje się wsiadać już do autobusu Jutro TŻ zawozi mnie do pracy..
|
#3851 |
|
Rozeznanie
|
Karmazynowa współczuję :-( nic fajnego jechać autobusem w ten upał... Dobrze że jeszcze tż był.
U mnie się teraz dopiero zrobiło tak w miarę na zewnątrz, wyszłam sobie na balkon posiedzieć trochę. W domu jest masakra. Ostatnie piętro w bloku to koszmar. |
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
Mam chwilke to sie odzywam
![]() Urlop cudowny, mamy super pogode. Do 18 tak max 30 stopni a pozniej deszczyk wiec w nocy jest czym oddychac ![]() Mlody dzis tak wywijal ze nagralam wierciocha caly brzuch falowal. Chyba ba wadze sporo podbil ![]() Dzis wlacze lapka to posprawdzam wiadomosc
|
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska stukam tak dość intensywnie w brzuch, tak palcami
![]() Tak jakbyś z nudów sobie palcami po stole stukała Jutro chyba zdecyduję pojechać się kompletować dalszą garderobę dla malucha, a teraz rozglądam się na alle za pierdołami typu termometr itd. Chciałam rozłożyć wydatki na miesiące, ale wiecie co? Totalnie mi nie wychodzi
|
|
|
|
#3854 |
|
Rozeznanie
|
witam się po badaniach
![]() z dzidzią wszystko ok, ale ja złapałam jakieś zapalenie i dostałam Urosept do tego niedobór żelaza i jakieś kolejne tabletki ![]() Widzę, że temat materacy powrócił, ja na razie nie rozglądałam się za niczym, aż się boje jak wszystko na mnie zleci ![]() czubasek20 super, że pogoda i wyjazd udany miłego dalszego urlopowania Ktoś pisał o nocy spadających gwiazd, a to nie dzisiaj?
|
#3855 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to super że z dzidzią wszystko dobrze. U mnie żelazo też muszę łykać i urosept |
|
|
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam spadające chmury
Jak zwykle... Dziewczyny, a jak na all wyszukać konkretnego sprzedawcę, u którego chcę zobaczyć jakie ma aukcje? |
|
|
|
#3857 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane, witam się spod wiatraka
cały dzień dzisiaj się źle czułam, teraz trochę odżyłam, ale dalej rewelacji nie ma, dlatego się nie odzywałam. Poczytałam mniej więcej, o czym pisałyście, widziałam, że był między innymi temat materacy do łóżeczka...my mieliśmy chyba kokos-gryka, wtedy o żadnych robakach nikt nic nie mówił, u nas nic się nie działo, więc całkiem prawdopodobne, że zamówimy podobne zestawienie...U nas też dzisiaj niesamowity upał, ja mało co nie zemdlałam w sklepie, dzięki bogu, że jak tylko powiedziałam, że mi słabo, to mąż się o nic nie pytał, tylko od razu mnie zgarnął za fraki i biegiem prawie zaniósł do samochodu nastawił klimę na maksa i jeszcze był gotów wachlować...mój rycerz w peugeocie![]() Mój maluszek dzisiaj mało aktywny, może teraz, kiedy jest odrobinę chłodniej, zechce mamusię pozdrowić jakimś małym kopniaczkiem ![]() Idę ponadrabiać was kochane i może coś mądrego odpisać
|
#3858 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pierwszej stronie wątku podany jako sprzedawca jest niejaki rp77, sprawdziłam, nic nie sprzedaje. czemu polecany? ? a jeszcze jedno ważne pytanie, jaki rozmiar czapeczek sie kupuje? Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2015-08-11 o 21:12 |
|
|
|
|
#3860 |
|
Rozeznanie
|
K_asienka gratuluję wizyty. A żelazo i urosept ja też biorę, już drugi miesiąc :-D także chyba to dość częste jest ;-)
Czubasek wypoczywaj sobie.. Możesz się trochę pourlopować za mnie, bo ja chyba nigdzie nie jadę w tym roku. Albo wakacje, albo wyprawka albo zrobienie czegoś na budowie. Wszystkiego się niestety nie da :-( A z tego co pamiętam tam powinien być _przed cyframi chyba u tego sprzedawcy na allegro ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cienwiatru fajnie ze masz takiego troskliwego męża :-D |
|
|
|
#3861 |
|
Rozeznanie
|
Nawet nie wiedziałam, że urosept taki popularny. Czyli chyba nie ma się czym przejmować
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
Zaneta to tak jak my,też nigdzie nie jedziemy bo wyprawka :-(
|
|
|
|
#3863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ogólnie na moich pisze 62 cm. Mam 3 cienkie, ale zimową kupię większą
|
|
#3864 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasienka super ze wszystko w porządku
* Ogólnie musisz wejść w zaawansowane wyszukiwanie Cienwiatru - super mieć takiego faceta !!!
|
#3865 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3866 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny skonam... naprawdę... u mnie dziś 34'C; mam mieszkanie od słonecznej strony i chyba się ugotuję. Dziś z młodym popołudniu schowałam się w łazience
on w wannie i ja w stroju kąpielowym a młody w kąpielówkach taki hardcore ![]() Byłam dziś w sklepie z wózkami na chwilę i masakra wpychają ci sprzedawcy wszytsko jak leci a ja to tylko oglądacz bo i tak kupie używkę i czaję się na używkę bebetto silvia lub flavio, x lander pulse lub cite i tyle Poza tym już zapomniałam jakie rzeczy dla dzieci mają kosmiczne ceny a jako że ja wszystko oddałam bo nie planowałam większej rodziny niż 2 + 1 to wszystko musze kupować i... np mata edukacyjna ponad 100zł horror, a na olx za 40 już można kupić, to sorry..wogóle dziś moje cycki moje dziecko w brzuchu fika i fika niemal co 2-3h... ![]() na pierwszej stronie miało być r_p77 dużo sprzedaje i bardzo tanio. Butelki z tommee chyba koło 8-9zł są i dużo taniej tetra itd... ja u niego przy pierwszym dziecku zamawiałam i wszystko super i świetnej jakości. Plus ma wszystko co potrzebne mamie do szpitala więc.. ja robie u niego hurtowe zakupy w listopadzie na poczatku listopada.nie nadrobię was dziś przepraszam - ale naprawdę mi aż słabo od ciepła |
|
|
|
#3867 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam remonty. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tak się przyzwyczaiłam, że później będzie ciężko się przestawić. Cytat:
Jeśli prowadzi monitoring cyklu to koniecznie mierzenie w ustach (ja tak robiłam) lub dofcipnie i termometrem z dwoma miejscami po przecinku. Niestety zapisy różnie moga wychodzić, więc lepszym rozwiązaniem byłby monitoring u gina. Warto też przebadać Męża skoro to już trochę trwa. U nas było tak, że po pół roku zrobiliśmy zrobiliśmy kompleksowe badania - gin podpowiedział co zrobić. Ponieważ nie było się do czego przyczepić - ja płodna ja nastolatka, hormony w porządku, u TŻ wszystko w normach lub powyżej to zaproponował monitoring i duphastop - stwierdził, że może przyczyną jest zbyt krótka faza lutealna, do zapłodnienia dochodzi, ale zarodek nie ma czasu się zagnieździć, bo następuje krwawienie. Jeśli to by nie pomogło to powiedział, że kolejnym krokiem byłoby badanie na drożność jajowodów, ale chciał dać jeszcze kilka szans. Pół roku moniitorowałam cykl sama, a w 7 cyklu postanowiłam że chrzanię to w cholerę i termometr odstawiam. U gina na monitoringu byłam w 12 i 15 dc, owulacja potwierdzona, zaczęłam przyjmować duphaston i.. udało się! Co do samego duphastonu, to lekarz mi mówił, że właśnie może pomóc w zagnieżdżeniu zrodka, ale tylko wtedy gdy jest wzięty w odpowiednim momencie - już po uwolnieniu jajeczka. Jak weźmie się wcześniej to moze działać antykoncepcyjnie - do owulacji nie dojdzie. Warto byłoby może by koleżanka sprawdziła jak u niej z owu, bo po samych temperaturach (tym bardziej spod pachy) to może po prostu nie trafiać. oooo matko, ale zazdroszczę! Deeeeeeeeeeeszczu! Ja dopiero niedawno odważyłam się na chwile wyjść z domu do sklepu - po wodę i loda. Nadal nie jest rewelacyjnie, no ale lepiej niż za dnia. Zaczęłam trochę wózki przeglądać i normalnie wysyp jest w moim województwie. Muszę im się mocniej poprzygladać, a do jednego ogłoszenia wysłałam wiadomość z kilkoma pytaniami.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2015-08-11 o 22:00 |
|||||
|
|
|
#3868 |
|
Wtajemniczenie
|
Ijaa dziękuję ona ma z góry nakazy zien w którym am zacząć brać tylko teraz nie pamiętam który. . :/
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
Ifcia a kiedy poznasz plec?
Kalusia wie czy synek czy cora? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3870 |
|
Rozeznanie
|
ja też uwielbiam
siedzę na necie i wybieram dosłownie WSZYSTKO bo mieszkanie jest do zrobienia od podstawpierwsze będą kafelki i sprzęty do łazienki, potem leci kuchnia i przedpokój a na końcu pokoje- tylko, że pewnie czasu i kasy nie starczy na wszystkie więc na razie zrobimy sobie sypialnię z kątem dla bobo i tak na początku będę chciała mieć Iwa pod ręką dziś sobie marzę o meblach jest tyle pięknych! a i tak chcę żeby np ławę mi zrobił mój TŻ, fotel do biurka będę sobie sama obszywaćz naszego wynajmu mamy tylko biurko z szafką, stolik rtv, małą ławę i jedną pufę plus masa moich książek i półka pokażę wam, jestem taka z niego dumna- najpiękniejszy prezent jaki dostałam EVER WP_20150811_003.jpg
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

liz:

jest tyle pięknych! a i tak chcę żeby np ławę mi zrobił mój TŻ, fotel do biurka będę sobie sama obszywać