Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-12, 09:37   #3901
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
U nas same muszą ja pomieszac. I cytryny nie wolno wg nich.
U mnie też sama rozpuszczała.
Jeśli chcecie aby wynik był prawidłowy to nie wolno nic dolewać - wbrew temu co krązy o tym, że wolno cytrynę. Te badanie ma wykazać w jaki sposób nasz organizm sobie poradzi z taka ilością cukru, a cytryną automatycznie zakwaszacie organizm i wynik nie jest miarodajny

Soul89 jest to naprawde do przezycia, najlepiej postarac sie wypic to nie robiac przerwy i bedzie dobrze Grunt to sie nie nastawiac z gory ze bedzie dramat - bo nie bedzie

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 09:37   #3902
poznanianka1990
Zakorzenienie

Witam się w 26 tygodniu

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Witam się mamuśki, kurcze przed chwilą bylam przerazona, jak mala zawsze szalała rano po moim przebudzeniu, tak dzisiaj cisza, mowie do niej, juz zaczęłam trzesc brzuchem nawet, raz kopnela i to wszystko, zaraz zjem śniadanie i zobaczę jak będzie dalej, martwię się co ona taka ospala
Spokojnie, nie martw się, na pewno się rozbudzi

Moja za to nie dała mi zasnąć wieczorem. To była też pierwsza noc w sypialni, nowe wielkie łóżko Nie dość, że nie mogłam zasnąć, bo twarde mi się wydawało to łóżko, to chyba jeszcze z wrażenia też, a w dodatku mała kopala jak szalona Rano też dała popis, teraz jest spokojniejsza

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 09:37   #3903
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
No i nie poszłam na tą glukozę dzisiaj, ale głównie dlatego, że zapomniałam nasiusiać do pojemniczka, a mam na zleceniu też badanie moczu każda wymówka dobra, żeby to jeszcze odsunąć w czasie
Ja też nie mogę się zebrać na ta glukoze chce ją zalatwic w tym tygodniu, ale ciagle coś- wczoraj za dużo pojadlam późno w nocy jutro idę!

Cytat:
Napisane przez maartucha Pokaż wiadomość
Zaraz się zabieram za czytanie Was do kawki

Wczoraj mieliśmy wizytę a rano glukozę.
Całe szczescie mam b. dobre wyniki glukozy wiec kamień z serca.

Z synkiem jest wszystko super, serudszko cudownie bije a ja nie slyszalam nic co do mnie lekarz mówil bo sie wpatrywałam w nasego maluszka. Cale szczescie mąż był ze mną i sluchał co doktorek mowil

Niestety z gorszych wieści mam caly czas krotka szyjke, mam jeszcze bardziej odpoczywac niz odpoczywalam do tej pory ( nie wiem czy sie da bardziej ). Mam zagrożenie przedwczesnego porodu dlatego byle dociagnac do 35, do tej pory lezenie lezenie i jeszcze raz lezenie + luteina dopochwowa. Być może jest to "taka moja natura" albo efekt łyżeczkowania
Dobrze że z malenstwem w porządku, a Ty lez i odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
mnie chyba zaczyna rozsadzać wszędzie
przynajmniej tak mi wczoraj teściowa powiedziała jak się pytala babka tz czy mi brzuch rosnie i zebym wstała, a tesciowa " niee, jej to chyba idzie ogólnie w ciało"

mierze sobie glukometrem cukier od dwoch dni i tak - na czczo 82, a wczoraj 72 .. godz po obiedzie 112, wczoraj 1,5h po obiedzie 102, po kolacji 89. jakim cudem ja moge miec cukrzyce, jesli glikemie poposilkowa mam calkowicie w normie ? ( bez diety, bo poki co to jem normalnie, dzis mam konsultacje z diabetologiem ) . ja nie widze sensownego wytlumaczenia, skad niby mialabym ja miec.. moze jedynie typowe cukry mi zle spala, slodycze itp, ale normalne posilki są ok...
Niektóre tesciowe to zawsze znajdą pretekst żeby wbić szpileczke

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-12, 09:49   #3904
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
mnie chyba zaczyna rozsadzać wszędzie
przynajmniej tak mi wczoraj teściowa powiedziała jak się pytala babka tz czy mi brzuch rosnie i zebym wstała, a tesciowa " niee, jej to chyba idzie ogólnie w ciało"

zazdroszcze dobrych wynikow glukozy
i ciesze sie ze masz w porzadku.

mierze sobie glukometrem cukier od dwoch dni i tak - na czczo 82, a wczoraj 72 .. godz po obiedzie 112, wczoraj 1,5h po obiedzie 102, po kolacji 89. jakim cudem ja moge miec cukrzyce, jesli glikemie poposilkowa mam calkowicie w normie ? ( bez diety, bo poki co to jem normalnie, dzis mam konsultacje z diabetologiem ) . ja nie widze sensownego wytlumaczenia, skad niby mialabym ja miec.. moze jedynie typowe cukry mi zle spala, slodycze itp, ale normalne posilki są ok...
No u mnie jest to samo. Ale jak już kiedyś tak na próbę pokusiłam się o białą bułkę z dżemem, to już nie było tak fajnie...

Cytat:
Napisane przez maartucha;52385912[B
]U mnie też sama rozpuszczała.
Jeśli chcecie aby wynik był prawidłowy to nie wolno nic dolewać - wbrew temu co krązy o tym, że wolno cytrynę. Te badanie ma wykazać w jaki sposób nasz organizm sobie poradzi z taka ilością cukru, a cytryną automatycznie zakwaszacie organizm i wynik nie jest miarodajny [/B]

Soul89 jest to naprawde do przezycia, najlepiej postarac sie wypic to nie robiac przerwy i bedzie dobrze Grunt to sie nie nastawiac z gory ze bedzie dramat - bo nie bedzie
Dokładnie tak, słusznie prawisz Nawet ruch jest niewskazany.
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 09:54   #3905
cynamon_
Zakorzenienie

Czekolada, ale masz tesciowke, juz mogła sobie darować taki teskt:/ mała się rusza uff delikatnie bo delikatnie ale najważniejsze ze się "odezwala"

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Maartucha, to się oszczędzaj oblukam fotke jak włączę lapka później
Stary 2015-08-12, 09:57   #3906
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez monik46 Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie, dużo już przytylyscie? Jestem 25 tc i mam 7. 5 kg na plusie. Dużo nie dużo tylko ze przez ostatnie 2 tyg przykryłam 2 kg. Wcześniej waga pomału rosła avteraz taki skok😕 wydaje mi się ze to dużo kilo na tydzień A wcale więcej nie jem jak wcześniej. :/
Ja mam 6 kg na plusie, obawiam się bardzo że największy przyrost dopiero przede mną

Cytat:
TylkoKasia, fajne ubranka, elmo najlepszy kurcze, ja już nie mam co kupować, chyba że takie duże pow. 74, jak tylko dowiedziałam się jaka płeć od razu wpadłam w szał zaupowy
Dziękuję Ja muszę w końcu ogarnąć rozmiarami co mam bo na razie wszystko do szafy wrzucam i w sumie nie wiem jakie rozmiary

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość

Mam pytanie - czy wierzycie w przesądy / gusła, wiecie w stylu, że łóżeczko czy wózek dopiero po porodzie itd.?
Ja nie wierzę i reaguje alergicznie jak ktoś mnie ze zdziwieniem pyta- już kupujecie łóżeczko? Uważam, że jak coś się będzie miało stać to się stanie i żadne przedmioty czy ubranka na to wpływu nie mają.
Nie wierzę. Pisałam tu już o tym kiedyś. W pierwszej ciąży teściowa tak naciskała i kładła nam do głowy jakieś tragiczne historie że potem jak wyszłam ze szpitala to łóżeczko było niegotowe (rozłożone ale bez pościeli itp.) W drugiej ciąży nic nie miałam ani pół rzeczy a poroniłam.
Teraz powoli wszystko kupuję bo to nie ma związku. Jedynie co gdyby coś się stało to potem ten ból po stracie pewnie jest jeszcze rozdrapywany gdy trzeba patrzeć na te przygotowane dla dzidziusia rzeczy...

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Hejka kobietki. Ja zaraz wyjeżdżam na prom do Dani. Tak na szybko z wizyty, mała rośnie zdrowo, wszystko ładnie się rozwija i ma długie nogi, lekarka mówi ;-) waży ponad 900gr.
Siedzi pupa na dol i ginka zalecila mi takie skłony na jej obrót. Tez robicie coś takiego?
Oprócz tego ból spojenia tez mnie męczy.

Nie straszcie mnie ta cebuszka, ja moja uwielbiam.
Napiszesz jakie dokładnie te skłony? bo u mnie też położenie pośladkowe.

Cytat:

Z synkiem jest wszystko super, serudszko cudownie bije a ja nie slyszalam nic co do mnie lekarz mówil bo sie wpatrywałam w nasego maluszka. Cale szczescie mąż był ze mną i sluchał co doktorek mowil

Niestety z gorszych wieści mam caly czas krotka szyjke, mam jeszcze bardziej odpoczywac niz odpoczywalam do tej pory ( nie wiem czy sie da bardziej ). Mam zagrożenie przedwczesnego porodu dlatego byle dociagnac do 35, do tej pory lezenie lezenie i jeszcze raz lezenie + luteina dopochwowa. Być może jest to "taka moja natura" albo efekt łyżeczkowania

No i przedstawiam Wam nasze serduszko, na którego punkcie już zwariowalam

Załącznik 6033623

Trzymaj się i dbaj o siebie. Ja też miałam łyżeczkowanie - w październiku. Też miałam się oszczędzać (niby profilaktycznie) ale potem nie byłam już u lekarza - właśnie mija miesiąc więc nie wiem jak teraz sprawa wygląda.

A teraz kawka i zabieram się za czytanie

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez monik46 Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie, dużo już przytylyscie? Jestem 25 tc i mam 7. 5 kg na plusie. Dużo nie dużo tylko ze przez ostatnie 2 tyg przykryłam 2 kg. Wcześniej waga pomału rosła avteraz taki skok😕 wydaje mi się ze to dużo kilo na tydzień A wcale więcej nie jem jak wcześniej. :/
Ja mam 6 kg na plusie, obawiam się bardzo że największy przyrost dopiero przede mną

Cytat:
TylkoKasia, fajne ubranka, elmo najlepszy kurcze, ja już nie mam co kupować, chyba że takie duże pow. 74, jak tylko dowiedziałam się jaka płeć od razu wpadłam w szał zaupowy
Dziękuję Ja muszę w końcu ogarnąć rozmiarami co mam bo na razie wszystko do szafy wrzucam i w sumie nie wiem jakie rozmiary

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość

Mam pytanie - czy wierzycie w przesądy / gusła, wiecie w stylu, że łóżeczko czy wózek dopiero po porodzie itd.?
Ja nie wierzę i reaguje alergicznie jak ktoś mnie ze zdziwieniem pyta- już kupujecie łóżeczko? Uważam, że jak coś się będzie miało stać to się stanie i żadne przedmioty czy ubranka na to wpływu nie mają.
Nie wierzę. Pisałam tu już o tym kiedyś. W pierwszej ciąży teściowa tak naciskała i kładła nam do głowy jakieś tragiczne historie że potem jak wyszłam ze szpitala to łóżeczko było niegotowe (rozłożone ale bez pościeli itp.) W drugiej ciąży nic nie miałam ani pół rzeczy a poroniłam.
Teraz powoli wszystko kupuję bo to nie ma związku. Jedynie co gdyby coś się stało to potem ten ból po stracie pewnie jest jeszcze rozdrapywany gdy trzeba patrzeć na te przygotowane dla dzidziusia rzeczy...

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Hejka kobietki. Ja zaraz wyjeżdżam na prom do Dani. Tak na szybko z wizyty, mała rośnie zdrowo, wszystko ładnie się rozwija i ma długie nogi, lekarka mówi ;-) waży ponad 900gr.
Siedzi pupa na dol i ginka zalecila mi takie skłony na jej obrót. Tez robicie coś takiego?
Oprócz tego ból spojenia tez mnie męczy.

Nie straszcie mnie ta cebuszka, ja moja uwielbiam.
Napiszesz jakie dokładnie te skłony? bo u mnie też położenie pośladkowe.

Cytat:

Załącznik 6033623

Trzymaj się i dbaj o siebie. Ja też miałam łyżeczkowanie - w październiku. Też miałam się oszczędzać (niby profilaktycznie) ale potem nie byłam już u lekarza - właśnie mija miesiąc więc nie wiem jak teraz sprawa wygląda.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 10:00   #3907
lexie42
Zakorzenienie

Hej u nas dzisiaj w nocy na wsi pies w domu zaczął tak okropnie szczekac że mi Julke wystraszył i zaczęła mnie kopać. Później wstalam się załatwić o 3 i zrobiłam się okropnie glodna ale nawet nie wiedziałam co zjeść tak w nocy i jakoś przespalam do rana. Wy jecie w nocy?
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 10:04   #3908
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Hej u nas dzisiaj w nocy na wsi pies w domu zaczął tak okropnie szczekac że mi Julke wystraszył i zaczęła mnie kopać. Później wstalam się załatwić o 3 i zrobiłam się okropnie glodna ale nawet nie wiedziałam co zjeść tak w nocy i jakoś przespalam do rana. Wy jecie w nocy?
Niee jakbym jeszcze w nocy jadła to bym miała chyba ze 20 kg na plusie, póki co mam 10 ale startowalam z niska wagą bo 53, to pewnie dlatego
Stary 2015-08-12, 10:06   #3909
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Nie ja w nocy nie jem ale jem późno - koło 22. Ale zasypiam dopiero koło 1 więc chyba tarka przerwa przed snem a jedzeniem jest ok

Stary 2015-08-12, 10:10   #3910
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
U mnie też sama rozpuszczała.
Jeśli chcecie aby wynik był prawidłowy to nie wolno nic dolewać - wbrew temu co krązy o tym, że wolno cytrynę. Te badanie ma wykazać w jaki sposób nasz organizm sobie poradzi z taka ilością cukru, a cytryną automatycznie zakwaszacie organizm i wynik nie jest miarodajny

Wiem że do przeżycia 😊 ale wkurza mnie takie właśnie nakręcanie min przez teściową, że to jest okropne itp itd. Nie wiem mam wrażenie, że ona chce mnie w każdej kwestii nastraszyć 😕 moja mama z kolei mówi, że to wcale nie jest takie złe, że wypicie kontrastu do badania np kręgosłupa to dopiero fuj 😛

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 10:12   #3911
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Wiem że do przeżycia 😊 ale wkurza mnie takie właśnie nakręcanie min przez teściową, że to jest okropne itp itd. Nie wiem mam wrażenie, że ona chce mnie w każdej kwestii nastraszyć 😕 moja mama z kolei mówi, że to wcale nie jest takie złe, że wypicie kontrastu do badania np kręgosłupa to dopiero fuj 😛

Mnie w tym badaniu glukozy tylko lekko martwi to, że ogólnie jest tak gorąco, będę musiała jechać na czczo i siedzieć 2 h bez jedzenia - boję się ze zemdleje

Stary 2015-08-12, 10:27   #3912
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

tylkokasia u mnie też był zabieg był w pazdzierniku. No nic odpoczywanko i niech sobie ten nasz synek mieszka w brzuszku - no chyba aż tak żle to mu tam nie jest :P

Cytat:
Wiem że do przeżycia �� ale wkurza mnie takie właśnie nakręcanie min przez teściową, że to jest okropne itp itd. Nie wiem mam wrażenie, że ona chce mnie w każdej kwestii nastraszyć �� moja mama z kolei mówi, że to wcale nie jest takie złe, że wypicie kontrastu do badania np kręgosłupa to dopiero fuj ��

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Mnie w tym badaniu glukozy tylko lekko martwi to, że ogólnie jest tak gorąco, będę musiała jechać na czczo i siedzieć 2 h bez jedzenia - boję się ze zemdleje

Samo wypicie napradę uwierzcie, że jest to zniesienia. Mnie jedynie co drażnił taki zapach ale po prostu podczas picia nie wąchałam i poszło a ja jestem z tych co kazdą tabletke na dwie czescie dziele bo inaczej nie pojdzie :P wiec jak ja to przeżyłam to i Wy dacie rade idzcie kobitki i bedziecie miały z głowy

Co do odmleń to jesli jak kolwiek zle sie poczujecie to musicie to po prosty zaalarmowac i NIKT was samych nie zostawi. Mnie jedynie brała na maksa sennosc, wrocilam do domku, zdrzemnelam sie i cacy

DO BOJU ! Trzymamy kciuki za Was

zainspirowałyście mnie tymi szkołami rodzenia i też nas napsiałam
31 sierpnia startujemy, dwa razy w tygodniu i przez 6 tygodni

" . . D
(19.05.2006)

Edytowane przez maartucha
Czas edycji: 2015-08-12 o 10:32
Stary 2015-08-12, 10:35   #3913
cynamon_
Zakorzenienie

Maartucha, zgadzam się ta glukoza tak dziwnie pachnie, nawet niewiem do czego to porównać, ale duża odpowiedzialność za smak ma nasz węch, takze najlepiej zatkac nos albo poprostu nie wachac tego dziadostwa
Stary 2015-08-12, 10:38   #3914
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

Cytat:
Maartucha, zgadzam się ta glukoza tak dziwnie pachnie, nawet niewiem do czego to porównać, ale duża odpowiedzialność za smak ma nasz węch, takze najlepiej zatkac nos albo poprostu nie wachac tego dziadostwa

" . . D
(19.05.2006)

Stary 2015-08-12, 10:39   #3915
cynamon_
Zakorzenienie

Moja Klaudia, w końcu się rozbudzila na dobre, az miło) jeju taka kruszynka a tyle stresu mamę kosztuje, co za ulga
Stary 2015-08-12, 10:42   #3916
poznanianka1990
Zakorzenienie

Właśnie się zważyłam. Od wagi początkowej mam 0,5kg na plusie, czyli tak jak myślałam przybieram 0,5kg na tydzień

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość

Ja z tego samego powodu odkładam to badanie z dnia na dzień. Raczej w przyszłym tygodniu je zrobię.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 10:50   #3917
tylkokasia
Moderator

Mój Antoś ostatnio w dzień jest bardzo mało aktywny. Za to w nocy nadrabia.

Stary 2015-08-12, 10:51   #3918
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Samo wypicie napradę uwierzcie, że jest to zniesienia. Mnie jedynie co drażnił taki zapach ale po prostu podczas picia nie wąchałam i poszło a ja jestem z tych co kazdą tabletke na dwie czescie dziele bo inaczej nie pojdzie :P wiec jak ja to przeżyłam to i Wy dacie rade idzcie kobitki i bedziecie miały z głowy

Co do odmleń to jesli jak kolwiek zle sie poczujecie to musicie to po prosty zaalarmowac i NIKT was samych nie zostawi. Mnie jedynie brała na maksa sennosc, wrocilam do domku, zdrzemnelam sie i cacy

DO BOJU ! Trzymamy kciuki za Was

zainspirowałyście mnie tymi szkołami rodzenia i też nas napsiałam
31 sierpnia startujemy, dwa razy w tygodniu i przez 6 tygodni
dziękuję za wsparcie idę juto!

co do smaku/zapachu to codziennie na czczo piję roztwór żelaza, który jest paskudny więc chyba z tą glukozą też dam radę

Cytat:
Moja Klaudia, w końcu się rozbudzila na dobre, az miło) jeju taka kruszynka a tyle stresu mamę kosztuje, co za ulga
zaspało się maleństwu dzisiaj
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Właśnie się zważyłam. Od wagi początkowej mam 0,5kg na plusie, czyli tak jak myślałam przybieram 0,5kg na tydzień

Ja z tego samego powodu odkładam to badanie z dnia na dzień. Raczej w przyszłym tygodniu je zrobię.
Ty chudzinko, nie powiem też bym tak chciała

też miałam iść w przyszłym tygodniu w poniedziałek, ale skoro teraz mam L4 to skorzystam i pójdę, przynajmniej nie zmarnuję urlopu na to badanie

Chciałam się pochwalić, że mąż dzisiaj zdał prawko (praktyczny za pierwszym podejściem). Ale jestem dumna i szczęśliwa
Stary 2015-08-12, 10:51   #3919
Amelie04
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Faktycznie, nie słyszałam jeszcze o takim ubieraniu, ale co szpital to inne wytyczne

Kierowałam się tym, że Leoś Poziomkowej jesienny, ale chętnie poczytam o przemyśleniach innych mam No właśnie, bo na tych oddziałach to strasznie gorąco zawsze, jeszcze dziecko w beciku... Ten drugi zestaw jest blisko mojego pomysłu, tylko jeszcze chciałam narzucić kaftanik na to, ale chyba faktycznie to już by było za dużo

To już będziesz wiedziała na czym stoisz i czego się spodziewać lada chwila ta wizyta chyba wypadnie?
Niestety ze względu na tą mało plastyczną bliznę jest ryzyko rozerwania szwów i lekarz nastawia mnie na cięcie, dodatkowo mała ciągle pośladkowo... Starszak będzie miał ponad 4,5roku, córka 1,5 roku
u nas tez ciepło na oddziale a dzieci grubo ubrane w becikach i czapeczkach. teraz jak bylam u znajomej w szpitalu (rodzila w te upaly) to miala dziecko zawinięte w ciepły rożek a temperatura tam 30st jak nie wiecej

w nastepny piątek wizytuje
Cytat:
Hej dziewczyny

Ale dziś pospałam dawno nie pamiętam, żebym obudziła się po 9 😛 a już zwłaszcza w tw upały, ale to pewnie zasługa męża, wstał o 7 i włączył wiatrak 😁
Mnie czeka jutro starcie z glukozą 😕 teściowa (pielęgniarka) od razu mi mówiła, żebym w domu rozpuściła tą glukozę i potraktowała cytryną. Nie wiem, czy babki z analityki nie będą się pluć o to.. 😕

ja za kazdym razem rozpuszczalam sama w lab i dodawalam cytryne, inaczej nie wypiłabym. a musialam robic dwa razy ze względu na cukrzyce mamy.
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 11:33   #3920
fasterka90
Zadomowienie

Martucha piękne zdjęcie z usg
iclosemyeyes gratulacje dla męża
Lexie ja czasami podjadam w nocy, jakiś jogurt,plaster żółtego sera,co mi w ręce wpadnie co zagłuszy głód. A przed ciążą po 19 nigdy nic nie jadłam...

A co z limonka ,pojechała na jakieś wakacje? srebrna_smuga Tez juz dawno nie pisała,kiedy wraca?

Przeszłam się kawałek po osiedlu -byłam donieść deklaracje wyboru położnej, kupić teczkę bo siostrzenica potargała tą moją na dokumenty dotyczące ciąży i wróciłam wykończona, zimny prysznic i wiatrak odrazu... Wczoraj zapowiadało się na burze ale jednak nic z tego :/
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 11:41   #3921
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Fasterko dziękujemy

też ostatnio myślałam sobie o dziewczynach, ale chyba wakacjują się?

Maartucha teraz dojrzałam fotkę Twojego synusia, przystojniaczek
Stary 2015-08-12, 11:45   #3922
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

Iclosemyeyes fasterka90 Dziekujemy

Co do podjadania w nocy to ja zawsze uwielbiałam cos tam skubnac w nocy po polnocy hehe a teraz daleko szukac nie musze bo dzis sie znowu wybudzilam w nocy o 3 spac mi sie nie chcialo to chwycilam za nektarynke :P

" . . D
(19.05.2006)

Edytowane przez maartucha
Czas edycji: 2015-08-12 o 11:52
Stary 2015-08-12, 11:57   #3923
lexie42
Zakorzenienie

W nocy to wiadomo nie jakieś duże posiłki ale coś małego czasami chyba będę musiała przekasic na taki głód.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 12:08   #3924
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:

Załącznik 6033623

Piękne zdjęcie też bym chciała moją Alusię zobaczyć

U mnie 26 tydzień i 7 kg na plusie, od poprzedniego tygodnia nic w obwodzie brzucha się nie zmieniło i w wadze. Na wysokości pępka mam dalej 93 cm pewnie kosztem tłuszczu na brzuchu. A wyglądamy tak:
DSC_0396.jpg
Stary 2015-08-12, 12:10   #3925
cynamon_
Zakorzenienie

Iclosemyeyes, gratki dla męża!
Mój syncio przeziebiony kurcze w lato chorować:/ niemoge sie doczekać przyszłego wtorku, będę podglądac na usg małą, po 6 czy 7 tygodniowej przerwie, masakra, juz tak się stesknilam za tym widokiem
Stary 2015-08-12, 12:20   #3926
Soul89
Zadomowienie

A ja się właśnie obraziłam na męża 😛 znalazlam fajna okazje na allegro funkiel nówka leżaczek z fisher price, to mi zaczął krecić nosem, że będziemy już zagracać mieszkanie.. :/ i kupimy kiedy indziej.. Przecież moglibyśmy to wynieść na strych i nikomu by to nie przeszkadzało 😕 Nie mam do niego siły czasem.

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 12:24   #3927
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się właśnie obraziłam na męża 😛 znalazlam fajna okazje na allegro funkiel nówka leżaczek z fisher price, to mi zaczął krecić nosem, że będziemy już zagracać mieszkanie.. :/ i kupimy kiedy indziej.. Przecież moglibyśmy to wynieść na strych i nikomu by to nie przeszkadzało 😕 Nie mam do niego siły czasem.

Eh, ja bym i tak i tak kupiła, ale ja taka jestem no i mój Tz nie wtrąca się zbytnio w zakupy. Jesli uwazasz ze oferta jest super to spróbuj go przekonać, ze zaoszczedzicie
Stary 2015-08-12, 12:30   #3928
201604151126
Konto usunięte

Soul kupuj bo pewnie to i tak ty się zajmuje sz wyprawka, mój maz nic nie kupił sam powiedział ze się nie wtrąca mam kupować co chce on tylko kasę daje i ma z głowy a sam to i tak by nic nie kupił bo pojęcia o tym nie ma, pewnie twój tez, jak nie to mu powiedz żeby on się zajol wyprawka i ogarnol to wszystko co potrzebne, to pewno powie żebyś jednak ty kupowała.
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 12:31   #3929
fasterka90
Zadomowienie

Soul faceci tak chyba wszyscy,jeszcze mają czaaaas. Mój tak samo "a po co to,a potrzebne,a trzeba już teraz kupić?" wczoraj mnie zdziwił bo sam z siebie wziął skarpeteczki dla małej w Tesco
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 12:41   #3930
dzikasliwka
Rozeznanie

A ja chyba się właśnie wiatrakiem załatwiłam Kłuje mnie ucho, akurat to, w które nawiewal mi wiatrak Jak nie przejdzie, to chyba się do rodzinnego zarejestruje. Dziś już wiatrak aut
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości