Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-11, 14:46   #3841
201604151126
Konto usunięte

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Ciekawe te filmiki na you tube to z kapiela bardzo wzruszsjace , muszę się zabrać za edukację bo nic nie wiem o dzieciach, jakieś filmy i książki. W tym upale to mi się nawet czytać nie chce ale wrzesień muszę poświęcić na edukacje bo nie wybierany się do szkoły rodzenia bo sama chodzić nie będę a może nie ma czasu.
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 14:47   #3842
Gaabbi
Wtajemniczenie

cynamon, bo to też kwestia techniczna. Nie każdy szpital może sobie pozwolić na zatrudnienie dodatkowych anestezjologów, którzy mogliby być przy zzo. I znowu, to się wiąże z dodatkowymi kosztami dla szpitala.
Ale kobieta, która bierze pod uwagę zzo podczas porodu, może wybrać taki szpital, gdzie jej go zapewnią. Rodzić można przecież wszędzie.

No dobra, ale dosyć już tego gadania o zzo
Ja rozumiem kogoś strach. Naprawdę. Sama się boję wielu rzeczy. Nawet staram się walczyć z tymi moimi słabościami Z mniejszym, lub większym skutkiem
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 14:57   #3843
cynamon_
Zakorzenienie

Zgadzam się z Tobą, ze można wybrać taki szpital który zapewnia zoo nawet za dopłatą i ja też moglam, ale pierworodka nie jest w stanie przewidzieć jaki to będzie ból i jak ona go będzie odczuwać, takze ja szlam w ciemno, jak pijane dziecko we mgle

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Teraz jestem bardziej świadoma i będę miała w szpitalu wybór nie mowie ze będę od razu na wejściu krzyczeć ze chce zoo, super by było gdybym urodziła znów naturalnie, ale chcę mieć prawo wyboru w ogóle wydaje mi się ze sama świadomość o tym ze mam koło ratunkowe sporo mi da
Stary 2015-08-11, 15:01   #3844
lexie42
Zakorzenienie

Hej. My z mężem na kolejnym urlopowym wyjeździe w górach na wsi posiedzimy tu do czwartku. Jak będziemy wracać to wstapimy do dwóch sklepów z drewnianymi mebelkami dla dzieci, duży wybór tu mają, jedno lozeczko bardzo mi się spodobało więc może uda nam się zamowic

Amelia diphergan to jest lek bardziej na skurcze macicy, ale na razie go nie kupowalam. Zobaczymy czy espumisan pomoże
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 15:24   #3845
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Poznanianka, Fasterka gratuluję rozpoczęcia szkoły mam nadzieję, że będziecie zadowolone i wyniesiecie mnóstwo cennych wskazówek

O-mat-ko... No to współczuję szczerze, ja na 8 cm miałam słynny kryzys, że nie dam rady i nie urodzę... Jakby to miało trwać parę godzin, to... no sama nie wiem jakby to było A co na te komplikacje Twój lekarz? Mówił już coś o kolejnym porodzie, że może być łatwiej/tak samo?
ja przy 3-4 cm rozwarcia skakałam z radosci ze rodze i dzwonilam po kolezankach ze to juz pozniej niestety bylo gorzej...
tak lekarz powiedział, ze przy drugim porodzie moze byc łatwiej. ale jeśli dziecko bedzie duze to robimy CC bo moja miednica nie da rady z tym , ze ja mialam po porodzie wypalanke, niby to nie ma takiego wpływu na porod ale kto wie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
A czytałaś o wertykalnych pozycjach porodowych? One też mogą pomóc - na pewno nie są cudownym przyspieszaczem porodu, ale często leżenie plackiem mocno spowalnia akcję porodową. W wielu szpitalach zzo nie oznacza, że musisz leżeć podczas porodu.
Z drugim porodem może być też łatwiej - tego się trzymajmy
u mnie w szpitalu rodzi sie tylko na leżąco ;/ przy pierwszym porodzie caly czas chodzilam albo na piłce siedzialam, lezec jakos nie moglam.
miejmy nadzieje, ze drugi porod pojdzie szybko i zanim zacznie boleć, maluch bedzie na swiecie

Cytat:
Napisane przez maartucha Pokaż wiadomość
I po glukozie Nie jest tak strasznie - teraz tylko czekać z nadzieją na dobry wynik

Ah no i dziś wizyta i zobacze nasze maleństwo
kciuki

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy było już to wklejane tu, ale zaryzykuję Piękna relacja, aż się popłakałam uhh

http://islandofflove.blogspot.com/20...-narodzin.html
świetne

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Tak, zdecydowanie ja mialam takie samo podejście przed pierwszym porodem miemoglam się doczekać
ja juz pod koniec ciązy świrowalam i chcialam jak najszybciej, tak mi sie dluzyło.. mialam nadzieje, ze urodze 2 tyg przed terminem, bo tak mi lekarz mowil. koniec końców urodziłam 2 dni przed terminem

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Hej. My z mężem na kolejnym urlopowym wyjeździe w górach na wsi posiedzimy tu do czwartku. Jak będziemy wracać to wstapimy do dwóch sklepów z drewnianymi mebelkami dla dzieci, duży wybór tu mają, jedno lozeczko bardzo mi się spodobało więc może uda nam się zamowic

Amelia diphergan to jest lek bardziej na skurcze macicy, ale na razie go nie kupowalam. Zobaczymy czy espumisan pomoże
udanego urlopu

ja sie zastanawiam czy nie kupić sobie piłki i od 38 tc sobie skakac. chyba to nie zaszkodzi dzidzi juz wtedy
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 15:47   #3846
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Ciągle jestem w tyle choć codziennie was czytam od półtora tygodnia nie umiem wyjść na prostą zeby byc na bierzaco. A tak odpowiadać na stare posty tez kijowo

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 16:16   #3847
201802011557
Konto usunięte

A ja mam takie pytanie, dużo już przytylyscie? Jestem 25 tc i mam 7. 5 kg na plusie. Dużo nie dużo tylko ze przez ostatnie 2 tyg przykryłam 2 kg. Wcześniej waga pomału rosła avteraz taki skok😕 wydaje mi się ze to dużo kilo na tydzień A wcale więcej nie jem jak wcześniej. :/
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 16:25   #3848
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Ciągle jestem w tyle choć codziennie was czytam od półtora tygodnia nie umiem wyjść na prostą zeby byc na bierzaco. A tak odpowiadać na stare posty tez kijowo
właśnie sobie ostatnio myślałam, gdzie się podziewasz
Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
tak lekarz powiedział, ze przy drugim porodzie moze byc łatwiej. ale jeśli dziecko bedzie duze to robimy CC bo moja miednica nie da rady z tym , ze ja mialam po porodzie wypalanke, niby to nie ma takiego wpływu na porod ale kto wie
masz wąską miednicę? Miałaś to jakoś zbadane? Kurczę nie wiem czy już była o tym dyskusja na wątku, bo coś mi świta
Cytat:
Napisane przez monik46 Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie, dużo już przytylyscie? Jestem 25 tc i mam 7. 5 kg na plusie. Dużo nie dużo tylko ze przez ostatnie 2 tyg przykryłam 2 kg. Wcześniej waga pomału rosła avteraz taki skok�� wydaje mi się ze to dużo kilo na tydzień A wcale więcej nie jem jak wcześniej. :/
Ja bardzo podobnie jak Ty, 25 tydzień zaczęłam z +7 kg, a właśnie w ostatnie 2 tygodnie przytyłam 1,5 kg ale sprawdzałam sobie na kalkulatorze wagi w ciąży i wygląda na to, że idę według norm, więc się tak nie spinam
Stary 2015-08-11, 16:32   #3849
lexie42
Zakorzenienie

Ja jestem 6,6 kg na plusie. Przez dwa i pół tygodnia przytylam 1,8kg.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 16:39   #3850
201802011557
Konto usunięte

No i ja jak patrzyłam na kalkulator ze to niby waga prawidłowa, tylko się wystraszylam ze ostatnio tak szybko mi przybyło, ale widzę że nie jestem sama.Może tak ma być. Ciekawe jak następny tydzień będzie. Bo do końca jeszcze trochę czasu jest. Coś czuję ze znowu 20 ķg przytyje ah.
Stary 2015-08-11, 16:44   #3851
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
No i ja jak patrzyłam na kalkulator ze to niby waga prawidłowa, tylko się wystraszylam ze ostatnio tak szybko mi przybyło, ale widzę że nie jestem sama.Może tak ma być. Ciekawe jak następny tydzień będzie. Bo do końca jeszcze trochę czasu jest. Coś czuję ze znowu 20 ķg przytyje ah.
trzymam się myśli, że teraz przechodzimy fazę najintensywniejszego przybierania na wadze i później się unormuje i mam nadzieję, że w 15 kg się wyrobię (wcześniej myślałam o 10 ale mi przeszło )
Stary 2015-08-11, 16:49   #3852
201802011557
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
trzymam się myśli, że teraz przechodzimy fazę najintensywniejszego przybierania na wadze i później się unormuje i mam nadzieję, że w 15 kg się wyrobię (wcześniej myślałam o 10 ale mi przeszło )
Pewnie tak jest. Powiem że w pierwszej ciąży nie zwracalam tak na to uwagi i w ogóle wielu rzeczy nie świadoma byłam. Teraz jest inaczej i troszkę się pilnuje i obserwuje bardziej. No i zaczynam się czuć juz jak kuleczka 😀
Stary 2015-08-11, 16:54   #3853
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Ja chyba mam 2kg na plusie, a przynajmniej żyje taka nadzieja do piątku

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
właśnie sobie ostatnio myślałam, gdzie się podziewasz

masz wąską miednicę? Miałaś to jakoś zbadane? Kurczę nie wiem czy już była o tym dyskusja na wątku, bo coś mi świta

Ja bardzo podobnie jak Ty, 25 tydzień zaczęłam z +7 kg, a właśnie w ostatnie 2 tygodnie przytyłam 1,5 kg ale sprawdzałam sobie na kalkulatorze wagi w ciąży i wygląda na to, że idę według norm, więc się tak nie spinam
Jestem, jestem tylko daleko w tyle

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-08-11, 16:58   #3854
201604151126
Konto usunięte

Ja jestem w 28 tyg. i właśnie się zwazylam i mam 9 kg na plusie i przez ostatnie parę dni spuchlam zwłaszcza stopy i nie wiem czy to przez upały czy to normalne bo wczesniej mi nie puchly i wygladam nie za ciekawie, jak przegladalam wasze zdjęcia to takie laski z was ja wazę juz 68 kg jak dla mnie to dużo.

Edytowane przez 201604151126
Czas edycji: 2015-08-11 o 16:59
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 17:00   #3855
Poziomkowa89
Zakorzenienie

W zeszłym tygodniu kupiłam w tesco sześciopak chusteczek jonsona w tesco za 12,50 w fajnym kartonie. Wiec polecam bo cena 2zl za paczkę jest super

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Pisałyście tez o proszkach ja kupię balsam dzidziusia.
Co do komentarzy d imieniu my jak juz wybierzemy to nie powiemy nikomu tylko jak juz bedzie dzieć to beda musieli zaakceptować bo bedzie za późno na trucie

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-08-11, 17:54   #3856
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja jutro zaczynam 26 tydzień. W zeszła środę się wazylam i wyszło, że osiagnelam wagę sprzed ciąży. Zobaczymy ile jutro wskaże waga, ale myślę, że max 0.5kg więcej.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 18:39   #3857
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Amelia Danusia to super imię! Spełnia wszystkie moje kryteria prócz jednego do płci nie pasuje

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy macie zgagę? A jeśli tak to błagam napiszcie co stosujecie bo ją już mam jej dość

ja rano i wieczorem pije herbatę z cytryna a w dzień dodaje ja do wody. W pierwszej ciąży szło rennie hurtowo a teraz jest super choć czuje ze mi sie odzywa ale zaraz lecę po cos z cytryna i pomaga. Mi tez działa kefir, w poprzedniemu ciąży jadłam migdały.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Już nie
Pomaga zakwaszenie żołądka (wbrew powszechnie panującej opinii) Rozcieńczenie dwóch łyżeczek octu jabłkowego w szklance wody wystarczyło, by uporać się ze zgagą. Wypiłam to dwa tygodnie temu i do dzisiaj mam spokój Rennie i wszystkie inne metody zasadotwórcze pomagają doraźnie, bo neutralizują kwas, który i tak wypływa do przełyku, tylko już w nie takim stężeniu. Szybko jednak dolegliwość powraca.
W pierwszej ciąży nie wiedziałam o zakwaszaniu i też stosowałam Rennie i migdały. Pomagały na bardzo krótko.

potwierdzam!

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Dokładnie, dobrze by było wyczuć po czym jest gorzej - u mnie po soku pomarańczowym i po Coli zgaga murowana.

Znajomi pytali czy na basen pójdziemy, wczoraj mieli miejsce w cieniu i tak zachęcali... Sama nie wiem,już byłam na tak a potem tz przypomniał o moim częstym sikaniu i że tam WC takie brzydkie, syfiaste,bleee... wy chodzicie w takie miejsca? Ja ogólnie nienawidzę publicznych toalet,przed ciążą raczej nie korzystałam bo potrafiłam długo wytrzymać. A ostatnio coś czytałam że w tak zaawansowanej ciąży wstrzymanie moczu może doprowadzić nawet do wcześniejszego porodu
Ja nie moge sobie pozwolić na powstrzymywanie sie bo mam kłopoty z nerkami i pęcherzem. Ale ja bym szła na twoim miejscu no i korzystała z tych wc albo najlepiej znaleźć taka miejscowe z woda zeby wc były ok.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-08-11, 18:49   #3858
peachella
Rozeznanie

Jak żyjecie w tym upale? ja ledwo.....
mała wczoraj i dzisiaj rusza się baaardzo dużo no i wczoraj zaczęłam 28 tc

dostałam też dzisiaj paczkę
dużo ciuszków ale większość już na 3-6 msc, z 6 okryć kąpielowych, 2 śpiworki do spania więc nam odpada kupno, sterylizator mikrofalowy z Tommee Tippee, trochę zabawek.
Nosidło takie na pasach, matę edukacyjną, 2 leżaczki Jeden z Bright starts dokłądnie taki jak na 1 zdjęciu i drugi podobny do tego z drugiego zdjęcia.
Jeszcze znalazłam inne naklejki na ścianę i chyba te kupimy, bo kolorystycznie najbardziej się będą zgrywać z błękitem i szarością
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6926_3.jpg (122,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fisher-price-uspokajajacy-lezaczek-z-zabawkami-m-iext6108168.jpg (29,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tree_BlueWhite.jpg (37,9 KB, 13 załadowań)
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 19:07   #3859
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Ja sobie nie radzę z upałami o 10 idziemy na dwór tak do 12, wracam zmarnowana. Potem leo mi brynczy 3 godziny ze chce na dwór aż w końcu zasypia a ja idę stać przy garach jak sie wyrobie to mam nawet godzinę odpoczynku :p no i reszta dnia na dworze nawet i do 9. Jemy, Potem go kapie, potem siebie o ile ma go kto przypilnować na ten czas, i usypiam go kolo godziny. Masakra.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Lexie fajny ten przewijak! Te kolka to dla nas byłby plus bo codziennie do kąpieli przestawialiśmy ten nasz bliżej komody na której stawialismy wannę. Ja mam ten z ikea normalnie za 80 ale kupiłam używany za 25 i go malowalismy na czarno. Teraz sobie kupiłam te pojemniki do zawieszenia na niego. Myślę ze mi sie one przydadza. Jest tam śmietnik i 3pojemniczki. Jeden na pewno bedzie na wodę do przemywania pupy bo poprzednio mialam to niewygodnie urządzone.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-08-11, 19:08   #3860
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Ja sobie nie radzę z upałami o 10 idziemy na dwór tak do 12, wracam zmarnowana. Potem leo mi brynczy 3 godziny ze chce na dwór aż w końcu zasypia a ja idę stać przy garach jak sie wyrobie to mam nawet godzinę odpoczynku :p no i reszta dnia na dworze nawet i do 9. Jemy, Potem go kapie, potem siebie o ile ma go kto przypilnować na ten czas, i usypiam go kolo godziny. Masakra.
kurcze to już wyższa szkoła jazdy mam nadzieję, ze niedługo się te upały skończą, szczerze to wolałabym już wrzesień i max 20 stopni
Stary 2015-08-11, 19:10   #3861
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Ja kocham jesień! I dzis sobie pomyślałam ze super ze oba bobasy mam jesienne bo teraz w ten upał jakbym miala cały dzień kp albo co gorsza nosić dziecko z kolka co nieraz i 3h go tak nosiliśmy no to chyba bym zwariowała.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-08-11, 19:16   #3862
india_love
Raczkowanie

Cytat:
A ja mam takie pytanie, dużo już przytylyscie? Jestem 25 tc i mam 7. 5 kg na plusie. Dużo nie dużo tylko ze przez ostatnie 2 tyg przykryłam 2 kg. Wcześniej waga pomału rosła avteraz taki skok�� wydaje mi się ze to dużo kilo na tydzień A wcale więcej nie jem jak wcześniej. :/
10 kg a potem waga się zepsuła Naprawdę i jakoś nie chcę nowych baterii kupować Jutro mam jednak wizytę u gin i przy kolejnym ważeniu rozwieją się moje wątpliwości...
Stary 2015-08-11, 19:27   #3863
201802011557
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
10 kg a potem waga się zepsuła Naprawdę i jakoś nie chcę nowych baterii kupować Jutro mam jednak wizytę u gin i przy kolejnym ważeniu rozwieją się moje wątpliwości...
I ja w mojej muszę baterie wymienić bo ledwo zalapuje ☺baterie mam na zapas na szczęście.☺ja raz na tydzień muszę się ważyć hehe zawsze miałam na tym punkcie '"fioła "ze tak powiem ☺
Stary 2015-08-11, 19:28   #3864
cynamon_
Zakorzenienie

Poziomkowa, podziwiam Cię, mój brzdąc do przedszkola chodzi więc do 16 mam luzy, teraz nie chodzę na kurs językowy to w ogóle mam wolne, ale zamierzam jeszcze iść na jeden moduł (6 tyg) to będzie wyzwanie wysiedzieć 4 godziny na tyłku/3 razy w tygodniu
Stary 2015-08-11, 19:29   #3865
201802011557
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja jutro zaczynam 26 tydzień. W zeszła środę się wazylam i wyszło, że osiagnelam wagę sprzed ciąży. Zobaczymy ile jutro wskaże waga, ale myślę, że max 0.5kg więcej.
Jak ty to robisz ☺ moja koleżanka przytyla w ciąży 9 kg i nie mogłam wyjść z podziwu. A ty nie wiem czy do 5 kg dojdziesz☺ szok
Stary 2015-08-11, 19:36   #3866
cynamon_
Zakorzenienie

TylkoKasia, fajne ubranka, elmo najlepszy kurcze, ja już nie mam co kupować, chyba że takie duże pow. 74, jak tylko dowiedziałam się jaka płeć od razu wpadłam w szał zaupowy
Stary 2015-08-11, 20:49   #3867
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dziewczyny czy wasze cebuszki tez tak sflaczały?? No ta moja mnie dobija. Ubylo jakby tych kulek i nie jest juz taka wygodna. Myślę czy by jej nie zareklamować! Tylko nie mam paragonu.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-08-11, 21:02   #3868
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny czy wasze cebuszki tez tak sflaczały?? No ta moja mnie dobija. Ubylo jakby tych kulek i nie jest juz taka wygodna. Myślę czy by jej nie zareklamować! Tylko nie mam paragonu.
One sie wyrabiaja przy uzytkowaniu. Mam to samo. Raczej to normalne.
Stary 2015-08-11, 21:10   #3869
Gaabbi
Wtajemniczenie

Kojec z motherhood jest jak nowy.

Ja już przytyłam 13kg

Cytat:
Ja sobie nie radzę z upałami o 10 idziemy na dwór tak
do 12, wracam zmarnowana. Potem leo mi brynczy 3 godziny ze chce na dwór aż w końcu zasypia a ja idę stać przy garach jak sie wyrobie to mam nawet godzinę odpoczynku :p no i reszta dnia na dworze nawet i do 9. Jemy, Potem go kapie, potem siebie o ile ma go kto przypilnować na ten czas, i usypiam go kolo godziny. Masakra.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Lexie fajny ten przewijak! Te kolka to dla nas byłby plus bo codziennie do kąpieli przestawialiśmy ten nasz bliżej komody na której stawialismy wannę. Ja mam ten z ikea normalnie za 80 ale kupiłam używany za 25 i go malowalismy na czarno. Teraz sobie kupiłam te pojemniki do zawieszenia na niego. Myślę ze mi sie one przydadza. Jest tam śmietnik i 3pojemniczki. Jeden na pewno bedzie na wodę do przemywania pupy bo poprzednio mialam to niewygodnie urządzone.
Ja z Hanią na dwór nie wychodzę w te upały Kręci mi się w głowie i boję się, żebym nie zemdlała. Ledwo w domu daję radę. Hania jest na szczęście wyrozumiała i chętnie bawi się w domu.

Te pojemniki z IKEA, to super sprawa. Mnie się świetnie sprawdziły przy Hani i teraz kupię nowe. Tamte już zaszły kamieniem od wody.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 21:12   #3870
Amelia16
Zadomowienie

Może wybiorę się jutro na glukozę, doznałam natchnienia bądź co bądź muszę to zrobić w najbliższych dniach bo za jakiś tydzień wizyta....

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
U mnie zajęcia dopiero we wrześniu się rozpoczynają Tzn. teraz 19ego też, gdyby to nie były środy (w środy mam wizyty u gin, teraz będą częstsze) to bym już teraz poszła. Ale może to i lepiej, że później, bo będę raczej więcej pamiętać
O właśnie o tym miałam pisać, że są plusy

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
ja przy 3-4 cm rozwarcia skakałam z radosci ze rodze i dzwonilam po kolezankach ze to juz pozniej niestety bylo gorzej...
Ja jak zajechałam na porodówkę to miałam 3 cm, od badania 4 godziny i po sprawie... W miarę szło, napędzana byłam oksy
To ciekawe jaką wagę osiągnie synek, wszystko wyjaśni się na końcówce ciąży

Cytat:
A ja mam takie pytanie, dużo już przytylyscie? Jestem 25 tc i mam 7. 5 kg na plusie. Dużo nie dużo tylko ze przez ostatnie 2 tyg przykryłam 2 kg. Wcześniej waga pomału rosła avteraz taki skok😕 wydaje mi się ze to dużo kilo na tydzień A wcale więcej nie jem jak wcześniej. :/
Ja też jestem w końcówce 25 tc i 4 kg na plusie. Od wagi startowej, bo sama już nie wiem jak liczyć, bo najpierw zjechałam z wagi, a potem nabierałam...

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Jak żyjecie w tym upale? ja ledwo.....
mała wczoraj i dzisiaj rusza się baaardzo dużo no i wczoraj zaczęłam 28 tc

dostałam też dzisiaj paczkę
dużo ciuszków ale większość już na 3-6 msc, z 6 okryć kąpielowych, 2 śpiworki do spania więc nam odpada kupno, sterylizator mikrofalowy z Tommee Tippee, trochę zabawek.
Nosidło takie na pasach, matę edukacyjną, 2 leżaczki Jeden z Bright starts dokłądnie taki jak na 1 zdjęciu i drugi podobny do tego z drugiego zdjęcia.
Jeszcze znalazłam inne naklejki na ścianę i chyba te kupimy, bo kolorystycznie najbardziej się będą zgrywać z błękitem i szarością
Właśnie taki wzór sobie wydrukowałam i będę drukować Małej na ścianie, tylko, że drzewo białe a listki i zwierzęta w odcieniach fioletu super wygląda

Cytat:
Nie nadrabiaj, pisz po prostu co u Was wiadomo przecież, że przy dziecku już czasu mniej, tym bardziej w takie upały, gdzie najchętniej by się przeleżało cały dzień w świętym spokoju a tu trzeba ganiać za pociechą i jeszcze wolny czas poświęcić na domowe obowiązki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości