|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Cytat:
|
|
|
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to się mówi nie ma tego złego ![]() Rozpadalo się akurat dzisiaj kiedy mieliśmy spędzić cale popołudnie i wieczór na dzialce ![]() Mam nadzieje ze chociaż troche temperatura spadnie bo póki co zero orzeźwienia
|
|
#4173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4174 |
|
Zadomowienie
|
Nie myślę że nie będzie tak źle. Pierwsze miesiące faktycznie mogą byc hardcorowe ale później wszystko zaczyna siee układać. Ważne żeby nie oczekiwać że wszystko odrazu będzie perfekcyjnie tylko dać sobie czas.
|
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nic nie wiem. A chcę iść na wesele, wiadomo że tańczyć nie będę ale nie wyobrażam sobie, żeby nie było mnie na weselu siostry
|
|
#4176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Mujer, Ogólnie z tym wyborem szpitala to raczej jest tak żeby pojechać i zobaczyć porodówkę, poznać położne, ustalić plan porodu, popytać co zabrać bo każdy szpital na inaczej. To raczej dla nas ma znaczenie, nie dla szpitala.A jak złapią bóle to się będzie do najbliższego jechać
|
#4178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4179 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla teściowejCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bosze, nadrobiłam Was ![]() U lekarza wszystko w porządku, przytyłam kolejne 0,5kg, czyli od początku całe 1,7kg Dostałam skierowanie na glukozę. Komoda jest gotowa, zrobię zdjęcie później przy sztucznym świetle, bo w słońcu nic nie widać
|
|
#4180 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4181 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
widzę masz dzisiaj ciekawy dzień ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52389210]U mnie będzie cyrk na święta i przez następne 3 miesiące, bo 2 szwagrów przyjeżdża na urlop... I są od 20 grudnia do końca lutego albo połowy marca nie widzę tego kompletnie...Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]już ci współczuję... |
|
|
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Czasem siostra z siostrą gorzej walczy ![]() Cytat:
Fajnie, że wszystko ok ![]() Czekamy na zdjęcia ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Położyłam się na chwilę i przepadłam na 1,5 godziny Czuję się jeszcze bardziej bez sił. Chyba idę wziąć prysznic, żeby się obudzić...
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
W pracy to takie czytanie po lebkach wiec w końcu was nadrobilam!
Tyle tego ze nawet nie wiem do czego sie odnieść ![]() Po pierwsze super ze wizyty udane i są postępy. Śliczne ciuszki kupujecie ja wciąż nic ![]() Halwaya widzę ze mózg dzis ci zwolnil tak jak mi haha. Tylko ze mi w pracy. Takie głupie umowy podrukowalam, ale cale szczescie mnie cos tknęło żeby sprawdzić haha w domu ser zamiast do lodówki to do śmieci chciałam, kilka razy chodziłam do łazienki bo zapominałam po co i takie tam ![]() Adka wspolczuje, u nas tez przeboje z ex wariatka, z tym ze ja nawet nie znam córki tz
|
#4184 |
|
Bookworm ;)
|
Wpadłam tylko się przywitać, bo oczywiście nadrobić Was nie ma szans.
Melduję więc tylko że żyję, mam się dobrze, Mały kopie jak szalony i tylko upał nas wykańcza. Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze
|
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do upałów- chyba Wszystkie nas wykańczają
|
|
#4186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wpadaj jak najczęściej---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Popadało u nas... całe 5 minut, ale schłodziło się przynajmniej trochę szkoda tylko, że mnie głowa boli i Apap poszedł w ruch...
|
|
#4187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4188 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4189 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję Ci pięknie za wyczerpujący opis a powiedz mi jak chcę się ten fotelik Maxi to przy kupowaniu, zamawianiu trzeba powiedzieć i oni wtedy właściwe adaptery sprzedadza? Czy samemu trzeba ich jakoś szukac?Cytat:
a jak jakosciowo? Bo wychodzą mniej niż 10 zl za sztuke, więc może i ja podkładem, będą na później, a na pewno się przydadzą ![]() A z tym szarym to widocznie coś z tym kolorem jest, bo w Pepco szare rzeczy tez dodatek poliestru ma. No co Ty?? A ile już postow? Bo w sumie nawet nie wiem, na Tapatalku pokazuje? Właśnie Ani_qa używasz Tapatalka czy masz stolik juz i na kompie piszesz? Cytat:
![]() A jak może być inaczej? Na pewno gra i hula! ![]() Cytat:
A Mała zdrowa, wszystko ok? Czekamy na fotki ![]() Cytat:
każda z nas codziennie na upały narzeka, a,nie widać, zeby się,kończyły, wiec pewnie jeszcze w następnej części będziemy narzekać ;/Wczoraj nie wychodziłam z domu, bo miałam zakupy i gorąco, dzisiaj też bardzo nie,miałam potrzeby, ale myślę sobie ze muszę wyjść, co będę dwa dni siedzieć. Koło 16.30 wyszłam, 5 min od bloku mam sklep i już o tej godzinie to może chłodniej... wyszłam na klatkę i myślał czy się,nie wracać, bo gorąco i duszno, a na klatce zawsze chłodniej, wyszłam na,dwór i mało nie wpadłam, ledwo wróciłam do domu, ale ochlodzilam sie lodem i zimnym arbuzem z,lodowki ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||||
|
|
|
#4190 |
|
Raczkowanie
|
co do wagi to nie ma sie co przejmować, zależy jaka waga początkowa ja staruję z nadwagą powinam max 12kg przytyć i w pierwszej ciaży też a przytyłam 14 i co świat się nie zawalił
|
|
|
|
#4191 |
|
Wtajemniczenie
|
Syylwuska, do Tako też można dokupić fotelik Maxi Cosi, nawet nie wiem, czy adaptery są potrzebne, bo niektóre modele są już dostosowane do różnych modeli fotelików. A co co tego Expandera Mondo czy Riko Nano, to kupujesz fotelik (zamieniasz po prostu ten, który jest oryginalnie w zestawie) i od razu do tego adaptery - pani mi powiedziała, że adaptery to jest koszt 50 zł
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja,nie ogarniam tych wózków ;/ na jakiej podstawie Wy upatrywalyscie sobie konkretne modele??
CIENWIATRU te modele co napisalas czytałam trochę opinie, na pierwszej lepszej stronie, Ceneo chyba, no i o każdym napisane ze dość ciezki, no kurczę to który lekki? To dopiero początek wyborów, a już kompletnie noe wiem na co zwracać uwage? Na jakich stronach czytacie opinie o wozkach? Może na jakichś forach? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
A załóżmy jakbym zamawiala przez Internet to po prostu trzeba dogadać się ze sprzedawcą, ze chcę adaptery do takiego i takiego fotelika? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4193 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jem normalnieMała zdrowa jak ryba, dodatkowo na prenatalnych wagowo była o tydzień do przodu ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
![]() Możesz kupić od razu zestaw z fotelikiem np Maxi Cosi, nie musisz brać tego "wózkowego" a adaptery albo kupujesz osobno albo masz już w zestawie
|
|
#4194 |
|
Rozeznanie
|
Tyle się napisałam i cos mi się dzieje z wizażem na laptopie... Wywala mnie cały czas... Teraz już w skrócie bez cytowania bo nie dam rady
![]() Benita ciuszki. Miałam problem z rozmiarem przy ciuszkach od siostry. Np rozmiar 62 na jednych był większy niż 68 na drugich. I bez przymierzania po prostu na dziecku tego to chyba sie nie ogarnę. Tylko nie wiem jak to w szufladach ułożyć ale chyba na oko po prostu muszę... Sylwuśka nie dziwię ci się że nie chce ci się nigdzie jechać, jednak kawałek drogi byś miała, a z takim małym dzieckiem to tak nie bardzo... Mam nadzieję że się dogadasz jakoś z TŻ i zrozumie twój punkt widzenia. Byle tylko wlasnie cała rodzinka ci sie nie zjechała na głowę, bo tak tez nie za fajnie. Dlatego właśnie gratuluję rodziców Rudasce, na prawdę niewiele jest teraz osób, ktore na prawdę potrafią uszanować czyjąś prywatność... Kalusia, trzymaj sie tam w tym szpitalu. NIe martw się za dużo, wszytsko bedzie ok ![]() Rudaska dobrze z tym zwolnieniem, nie ma co się męczyć, nikt ci medalu za to nie da. Odpoczywaj sobie teraz ![]() Ogólnie fajna ta twoja historia z zajściem w ciąże widocznie było to wam pisane i tyle a przypadek z polipem endometrialnym - jestes po prostu wyjątkiem, który potwierdza regułę z czymkolwiek endometrialnym ciężko jest zajść w ciąże, nie jest to jednak zupełnie niemożliwe...
|
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi opiniami wózków to jest dziwnie. Szczególnie jak ludzie zawiedzeni ze ciezki i w ogóle. Toć widza ze stelaż wazy tyle a gondola tyle to co sie spodziewali? Ze te 10kg będzie lżejsze czy jak?
Tak samo ze gondola za duza/mala. No przeciez są wymiary podane. Jedyne komentarze jakie przyjmuje to o latwosci skladania i montażu
|
#4196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to nie wiedziałam, że dopiero od tego rozmiaru były. Myślałam, że ludzie się tak rzucili. Materiał jest bardzo delikatny w dotyku, wygląda że dobry jakościowo. Będzie widać pewnie po pierwszym praniu Ale nawet do chodzenia w domu warto za taką cenę ![]() Piszę raczej z laptopa, czasem Tapatalka. Stolik przyszedł wczoraj ![]() Cytat:
Pomyśl co Twoim zdaniem będzie dobre dla Ciebie i dziecka ![]() Ja chciałam żeby dziecko miało dużo miejsca na nóżki, dużą gondolę z głębokim daszkiem. Torba na zakupy z dobrym dostępem. Pompowane dość duże koła- bo do lepszej drogi mamy kawałek. To tak z grubsza ![]() Ja opinię czytałam na stronach i forach Tam gdzie ktoś pisał o konkretnym wózku
|
|
#4197 |
|
Wtajemniczenie
|
Syylwuska, one wszystkie są ciężkie, musisz liczyć się z tym, że w opcji 2w1 czy 3w1 gondola waży około 4-5 kg a stelaż 9-10 kg (jeżeli oczywiście zakładasz, że chcesz wózki z pompowanymi kołami a nie piankowymi - bo te są lżejsze). Ja mówię, że są całkiem lekkie, bo jak weźmiesz oddzielnie gondolę - nawet z dzieckiem i oddzielnie stelaż to można to podnieść, tzn. przynajmniej ja dawałam radę...Co do fotelików, to my chcemy zamiast zwykłego fotelika, tego, co jest w zestawie, kupić właśnie Maxi Cosi. Można zamienić po prostu i tyle, zwłaszcza, że czasem są jakieś tam promocje i od razu masz w pakiecie 3w1 właśnie fotelik dobrej firmy, jak Maxi Cosi, Cybex, itp. od razu z adapterami (na alle... są takie zestawy).
A co do wyboru wózków, to pewnie każda z nas ma swój typ i to, na co najbardziej patrzy. Ja mam doświadczenie tylko takie, że miałam już jeden wielki i ciężki wózek i wiem, że takiego nie chcę Zwracam uwagę na łatwość składania stelaża, system wypinania i wpinania gondoli i stelaża do spacerówki, materiał z jakiego wózek jest zrobiony, spód gondoli (plastikowa na zimę podobno lepsza), wygląd też - akurat ja choruję na kubełkowy kształt gondoli, ale już kubełkowe spacerówki u mnie odpadają, bo moje znajome mające takie wózki strasznie na to narzekały. To trochę takie szukanie w ciemno, przeglądasz masę różnych modeli i określasz, co absolutnie ci nie pasuje, a co może być i tak wybór się zawęża
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sklepie gołym okiem wszystko widać. Składanie też. My np. jak zobaczyliśmy jak się składa Camarelo, a Tako, to Camarelo słabo wypadł... Jakiś taki niedopracowany ten wózek jak dla mnie
|
|
#4199 |
|
Wtajemniczenie
|
Ani_qa ja miałam dokładnie tak samo jak obejrzałam Camarelo. Wcześniej byłam gotowa kupić go w ciemno, widziałam go parę razy na żywo i wydawał mi się idealny, a w sklepie posprawdzałam (mąż miał ubaw i pytał, czy wzięłam śrubokręt i lupę
) i ani się super łatwo nie rozkładał, ani nie był starannie wykonany, no i chyba producent oszukuje z wagą podaną na stronie, bo niby całość (stelaż+gondola) ważą 12 kg, ale to niemożliwe, bo obok stał Tako (waga około 15 kg) i był lżejszy, gondola po wypięciu spokojnie do trzymania w jednej ręce, a ta od Camarelo już nie tak łatwo...---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Jakie ja dzisiaj długie posty piszę...matko i córko...spamuję aż miło. Jakbym w kilku słowach nie mogła się streścić
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty jak masz wenę to pisz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

Na pewno przypomnę maluchowi
Więc chyba gdzieś się wybierzemy nad morze, ale we wrześniu, pogoda ma być piękna, a ja się tak nie umęczę w upale 

). Oglądam się, a tam stoi chłopczyk, mniej więcej 2 latka i wyje w niebogłosy, ale ludzie chodzą i nie zwracają uwagi. Rozejrzałam się, matki ani widu ani słychu, więc wzięłam go za rękę i zaczęłam szukać ochroniarza. On też chyba się skapnął, że coś jest nie tak (ochroniarz), bo szedł w moją stronę, jak nagle z działu z ciuchami wyłoniła się mamuśka i do mnie z ryjem, czemu jej dziecko prowadzę. To jak się wk... (a ja spokojny człowiek jestem - na ogół) i jak jej dałam popalić, to aż się czerwona zrobiła. I powiedziałam, że jak tylko usłyszę, że krzyczy na małego (bo już się szykowała), to drugi raz do niej podejdę. I jak już poszła, to ochroniarz był ze mnie taki dumny, jakby sam jej nagadał

dla teściowej

nie widzę tego kompletnie...