|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Mujer te ruchy u ciebie to rewelacja, nie musisz się martwić że nie czujesz dzieciaczka
także chyba lepiej w tą stronę... no i super z tym wzrokiem gratuluję ![]() Kalusia widzę że u ciebie też każdy mądrzejszy od lekarza teorie naszych rodzin sa po prostu rewelacyjne, czemu nikt z nich nie jest lekarzem? ![]() Simka masz ślicznego synka! Hope, cudownie że z tą szyjką wszystko ok przynajmniej z tym masz spokój. Zobaczysz że u malucha tez będzie wszystko dobrze! Ja będę jednak jeszcze te kciuki trzymać cały czas ![]() Ogólnie super że szykują się wam wakacje my mieliśmy nigdzie nie jechać ale może jednak też wrzesień, chociaz kilka dni... zobaczymy to teraz planuj gdzie pojedziecie wypocząć ![]() A takie matki roku jak napisałaś to mnie rozwalaja normalnie! Rozumiem się zagadać, czasem uda się zgubić dziecko przypadkiem (mojej siostrze tak mała zginęła na rynku - poszla za jakimś facetem ubranym podobnie to tatusia - siostra myślała że jest z mężem, mąż że z nią...) ale krzyczeć na dziecko? a co ono winne??? wkurzają mnie takie teksty jak ktos mowi że coś się stało i że to dziecka wina. Serio??? |
|
|
|
#4202 |
|
Raczkowanie
|
wybór wózka zależy od wielu czyników ile chcemy wydać, potem trzeba pomyśleć gdzie będziemy jeździć nim jaki jest teren wokół domu czy bloku czy mamy zamiar usypiać dziecko w wózku itp. U nas to wyglądało tak trudny teren ciągle są górki itp dlatego zwracałam dużą uwagę na wagę, a że myślałam że dziecko będę w razie potrzeby usypiać w tym to chciałam żeby był na jakiś amortyzatorach albo paskach bo takto jest mała możliwość tzw bujania . Żeby można było regulacja wysokości rączki (siedząc sobie można chusiać czy cos)
|
|
|
|
#4203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Od jutra zaczynam się lenić. Czemu jest mi głupio? Chociaż po wykładzie od lekarza trochę mi lepiej, przypomniał mi parę rzeczy z prawa pracy. Żebym ja po bhp tego nie pamiętała...
|
|
#4204 |
|
Wtajemniczenie
|
zaneta_b matki krzyczące na swoje dzieci, jak się np. dziecko przewróci, to niestety spotykany widok. I niektóre krzyczą ze złości, że się dziecko nie posłuchało, a niektóre ze strachu...tak czy siak, przesrane...
---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Rudaska, leń się ile wlezie. Mój gin za każdym razem mi proponuje L4, kochany facet, ale jakoś nie chcę, zwłaszcza, że teraz mały nie chodzi do przedszkola, tylko siedzi z nianią, a nie wyobrażam sobie, że ja tu nogi do góry, TV i co tam jeszcze, a on z nianią się bawi...no, jakoś bym nie mogła. Jeżeli będę się dobrze czuła, to chcę iść na zwolnienie około listopada...mam nadzieję, że tak mi się uda
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co mi się nie podoba w tych wózkach 2w1 ze praktycznie w każdym w spacerowce przodem nie ma dostępu do torby.
Mi caly czas chodzi po glowie ten merc baby. Te amortyzatory jednym palcem nacisnęłam na rączkę i wózek sie podniósł. Jak sie ochlodzi to pójdę jeszcze raz ogladac
|
#4206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rudaska miałam tak samo z wózkami, byłam nastawiona na bebetto, a chyba zostanie ten xlander. Tako chyba jednak za ciężki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zjem jeszcze kawałek arbuza to chyba pęknę
|
#4208 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do wózków, zamawianie przez internet jest ok, ale jak już się wózek obejrzało, takie mam zdanie. Bo inaczej, to trochę loteria. Moja psiapsiółka niestety się w tamtym roku załatwiła i do tej pory narzeka. Zamówiła wózek jakiejś nieznanej firmy przez neta, opinii o nim żadnych, a jedynym jej kryterium był wygląd
wszyscy wkoło mówili, że może jednak popatrzy najpierw, co jest w sklepach, przymierzy się i dopiero zdecyduje, ale ona się uparła. I jak przyszedł ten wózek to się dziewczyna centralnie rozpłakała, takie był paskudny na żywo, a nie mogła go wymienić na inny model, bo ten sprzedawca miał tylko te wózki, mogła wymienić kolor, ale to nic by nie dało. No i jeździ tym szkaradztwem, wszystko skrzypi, wózek jest wielgaśny, ciężki i jak dla mnie ma 2/10 (bo kolor jednak ładny wybrała ).---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Zjedz za mnie, bo mi się chce, a nie mam w chałupie, męża nie ma, a z dzieciakiem mi się nie chce do sklepu ciągnąć ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Fionka, fajne są te wózki, ale nigdzie nie mogę na nie trafić w sklepie...
|
#4209 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak właśnie myślałam, że,od razu chcę zaznaczyc, Bo chcę Maxi Cisi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale,najpierw znajdowalas model,który Ci interesuje a potem,szukalas,opinii? A do wózków kupuje się tez przescieradlo? Bo dziś jak oglądałam różne rzeczy na allegro to widziałam coś takiego. Cytat:
bede,męczyć Tz zebysmy jeździli tam,,gdzie będę,mogła,zobaczyć wózki, które,mi się,podobajĄ![]() A a jeśli chodzi o wagę jeszcze, to jak,na razie a,przejrzałam z,7 modeli wózków, to każdego stelaż ważny 9 kg a gondola 5 kg? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska tak. Najpierw w sklepie oglądałam a później czytałam opinie.
Wiadomo ze w sklepie to ladna nawierzchnia i wózek pusty wiec inaczej jest z ciężarem ale wypinanie i wpinanie, dostęp do torby można sobie zobaczyć. Co mi sie jeszcze podoba ze w gondoli można praktycznie na maxa zadaszkowac gondole wiec na zimę jak znalazł. Są przescieradla do gondoli. Moja siostra uzywala ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- A no i z ta waga stelaża to tez zalezy czy jest za co go zlapac po złożeniu, bo wiadomo ze jak raczka jest to zupełnie inaczej sie go podnosi. Dla mnie kg nie zrobi różnicy. W sklepie to takie leciutkie sie wydawalo, a gondola to juz w ogóle
|
#4211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No jedynym wyjściem jest wyjazd gdzieś dalej i tak zrobię na,pewno, ale też nie mam gwarancji czy znajdę załóżmy wózki z firmy Tako, Xlander czy Riko. Więc dla kogoś kto nie,ma,możliwości obejrzenia na żywo, myślę że sklepy internetowe są w pewnym sensie wybawieniem. Mam,nadzieję, że,jednak,uda mi się coś,obejrzeć ![]() Np podoba mi się też ten Quinny, ten drogi i ktoś pisał, że on mały jest, chyba o gondole chodziło a jak patrzę teraz wymiary to podobne są do tych Tako, więc nie wiem czy tylko zgrabnie,wygląda czy coś,na,aukcjach jest nie teges, to samo dotyczy wagi, tak,jak wcześniej już napisałam, ja wszędzie widzę podobną i bądź tu mądry ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4212 |
|
Rozeznanie
|
z tymi 3 dniami w szpitalu to tak jest na pewno. jak miałam mieć operację to lekarz kazał mi przyjśc na konkretny dzień do szpitala. powiedziałam że moge miec okres, twierdził że na pewno nie dostanę. i pierwsza noc, a tu masz! i to tak obfity jak nigdy
no to mnie puścili do domu ale wypis dostalam po jakimś czasie a tam wpisane że bylam trzy dni, jak ja nawet dwóch nie byłam pelnych ![]() Dolinka a nie można u ciebie zwrócić sukienki? Rudaska śliczne ciuszki, musze chyba złozyc zamówienie w smyku, bo mi wszystko wykupicie ![]() Mujer to ja do twojego pytania o szpital dołożę jeszcze jedno od siebie: jak się to robi, że np rodzę w szpitalu w innym mieście a żeby położna przychodziła po porodzie do mnie do domu? kiedy i gdzie się zglasza coś takiego? i takie wizyty to chyba bezplatne są, nie? Evcia gratuluje wizyty
|
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
Tako City move jest bardzo zgrabny moim zdaniem. To byl mój pierwszy typ, ale tak sobie pomyślałam ze jednak za nisko gondola jest jak dla mnie.
Właśnie a tako jakie maja nosidelka w zestawie?
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a rozważa któraś Jedo Fyn? Bo wcześniej chyba o nim pisałyście a ostatnio jakoś nie
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi wieczorem stopy puchną...jak parówki
![]() zrobiłam zamówienie na rzeczy do pielęgnacji na all u sprzedawcy swiatdzieckawroc, jak przyjdzie paczka to ocenię jakość produktów i jak coś to podam sprzedawce jako polecanego ![]() a zamówiłam tak: 15 pieluch tetrowych 60x80 gramatura 110gxm2, szczotka+grzebyk,łańcusze k do smoczka, termometr bezrtęciowy do wody, 3 pieluchy flanelowe, aspirator/gruszka do noska, patyczki do uszu bella z ogranicznikiem dla niemowląt i wodne gryzaczki na później
|
|
|
|
#4216 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głupotą byłoby męczyć się w pracy, bo Ci niezręcznie itd... Dobrze zrobiłaś, tym bardziej, że kiepsko się czułaś... Cytat:
Bo wtedy tego nie da się uniknąć. A jak przodem do świata to zależy od modelu... W tym który wybraliśmy jest dobry dostęp do torby A te wózki Merc fajnie wyglądają i jak widziałaś na żywo i Ci się tak spodobał to może to właśnie ten? Ja ich na żywo nie spotkałam Cytat:
Cytat:
Chociaż i tak warto pojechać gdzieś dalej bo wybór jest na pewno większy My na Tako trafiliśmy tylko w jednym sklepie ![]() Ja szukałam na forach nazwy wózków które często się pojawiają, bądź w grafice w google oglądałam i jak któryś mi się podobał to wtedy szukałam opinii ![]() Cytat:
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te tez mi sie podobają haha ten 4ds czy jakos tak ale nie widzialam na żywo
|
|
#4218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja go nie słuchałam o tym, bo od razu mu powiedziałam, że ja chcę Maxi Cosi, więc nie dyskutował ![]() Ogólnie to wymienił masę firm, które pasują do Tako ![]() Cytat:
|
|
#4219 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Przodem do mamy. Acha czyli w każdym wózku tak jest.
A wiecie kiedy juz dzidzie można sądząc przodem do świata? Merc fajne ale nie wiem co z nosidełkiem bo jest jakies z atestami ale nie wiem jakie to
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko Tako City Move Marine No i ten Moonlight i Extreme
|
|
#4222 |
|
Wtajemniczenie
|
Ani_qa nie wiem czemu nie zwróciła, nawet nie pytałam. Wiem, że o ten wózek miała spore przejścia z mężem, a że on jest z typu - chciałaś, to masz, to mogę tylko podejrzewać, że nie chciał już szukać innego wózka. Powiem tak, wizualnie ten wózek nie prezentuje się najgorzej, ale ma dużo wad, które pewnie by zauważyła, gdyby go obejrzała na żywo. Dziecko jeździ i chyba mu pasuje, tyle, że ona co się spotkamy, to narzeka, bo już dwa razy był w naprawie, coś tam się zacina, coś się nie rozkłada...takie pierdoły, ale jak samej z dzieckiem trzeba się wybrać na spacer, to już się z tego może zrobić spory problem.
|
#4223 |
|
Zadomowienie
|
Ja o tych wózkach nie wiem nic
I podobają mi się ten babydesign husky i jakieś różne modele Mutsy, a żadna z was o tych wózkach kompletnie nic nie wspomina więc hmm... Powiedzmy, że mam jeszcze czas :POgolnie, ja też miałam problemy hormonalne, hiperprolaktynemię przez długi długi czas, mówili mi, że ciąża po paru latach leczenia dopiero możliwa, cykle bezowulacyjne itp. Także też cud ![]() Dzisiaj zrobiłam z siostrą maraton po lumpeksach, ale się obkupiłam! |
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo wszystko. Albo kupiła drugi i ten sprzedała... Nie umiałabym się tak męczyć
|
|
#4225 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie pamiętam dokładnie, ale miał pewnie około 10 miesięcy? (bo już sam stał wtedy to pamiętam na pewno)---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
heheehe a tak serio, to one naprawdę wydają się dobrym wyborem i wizualnie i technicznie. Byłoby to moje cudo, gdyby jeszcze wagę zmienili :P: ale i tak czuję, że albo będzie Tako, albo Expander---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
dla siebie kupiłaś czy dla dziecka?
|
|
#4226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już nie pamiętam dlaczego go odrzuciłam. Dodam, że w sklepie nie widziałam ![]() Dla dzidziusia coś kupiłaś? Pokazuj ![]() Cytat:
Nie wiem ile się tak wozi dziecko przodem do siebie, ale myślę, że każda z nas będzie wiedziała kiedy już można dziecko odwrócić
|
|
#4227 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do położnej: składasz deklarację tam gdzie ta położna pracuje. Położną możesz zmienić dwa razy do roku. Dlatego ja składam jedną deklarację przed porodem do położnej ze szkoły rodzenia, żeby mieć darmową. A potem do tej do której chodzę cały czas, żeby przychodziła do domu. Cytat:
Tż zachwycił się zakupami, pochwalił, że ładne ciuszki kupiłam kochany
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi właśnie waga nie przeszkadzała dlatego wybór był łatwy
|
|
#4229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba ma wystarczającą nauczkę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

także chyba lepiej w tą stronę... no i super z tym wzrokiem
teorie naszych rodzin sa po prostu rewelacyjne, czemu nikt z nich nie jest lekarzem? 

) i ani się super łatwo nie rozkładał, ani nie był starannie wykonany, no i chyba producent oszukuje z wagą podaną na stronie, bo niby całość (stelaż+gondola) ważą 12 kg, ale to niemożliwe, bo obok stał Tako (waga około 15 kg) i był lżejszy, gondola po wypięciu spokojnie do trzymania w jednej ręce, a ta od Camarelo już nie tak łatwo...

wszyscy wkoło mówili, że może jednak popatrzy najpierw, co jest w sklepach, przymierzy się i dopiero zdecyduje, ale ona się uparła. I jak przyszedł ten wózek to się dziewczyna centralnie rozpłakała, takie był paskudny na żywo, a nie mogła go wymienić na inny model, bo ten sprzedawca miał tylko te wózki, mogła wymienić kolor, ale to nic by nie dało. No i jeździ tym szkaradztwem, wszystko skrzypi, wózek jest wielgaśny, ciężki i jak dla mnie ma 2/10 (bo kolor jednak ładny wybrała
No tak właśnie myślałam, że,od razu chcę zaznaczyc, Bo chcę Maxi Cisi 

Ale ja go nie słuchałam o tym, bo od razu mu powiedziałam, że ja chcę Maxi Cosi, więc nie dyskutował 

heheehe