|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
PeeMa
|
Dot.: Wężowe spodnie to nasz znak, za rok powiemy TŻtom tak! - PM 2016 cz.33
Sophie zrozumiałam wcześniej, że tak naprawdę oboje nie chcecie wesela
![]() Musicie koniecznie porozmawiać, bo to Was niszczy psychicznie, każdego z osobna i jako parę. I założę się, że jeśli podejmiecie decyzję to jaka by ona nie była, nabierzecie pewności i spokoju ![]() Najlepiej spisać wszystkie opcje na kartce i wypisać za i przeciw, a później porównać i wybrać najlepszą opcję. Nawet jeśli żadna nie będzie idealna to na pewno zdecydujecie się na tę najdogodniejszą ![]() Po tej półdniowej głodówce zjadam teraz wszystko, co napotkam na drodze ![]() CrayOn najlepiej wyglądasz w trzeciej sukni, ale żadna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Sophie musi poprostu pogadać i wyjaśnić wszystko na spokojnie. Innej rady nie ma.
![]() |
#4324 |
nibyżona
|
ja bylam w stanie z wielu rzeczy zrezygnowac, ale mi nigdy nie zalezalo na weselu
![]() ![]() i dostawalam palpitacji serca za kazdym razem jak liczylam koszta, a to i tak z tych mniejszych kosztow na watku ![]()
#4325 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Razem z TŻ i ile sama? Ja właśnie policzyłam, że sala i wódka to koszt łączny 40 tysięcy. A gdzie liczyć fotografa, zespół, barmanów, kościół, samochód, stroje, wiejski stół, słodki stół, fotanne, wygląd, dekoracje, zaproszenia i inne drobiazgi??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4326 |
nibyżona
|
na nasze duze wesele (ok. 60 osob) wychodzilo jakies 32-35 tysiecy.
male (32 osoby) wyszlo nas troche ponad 15tys, w tym noclegi na 3 dni dla rodziny Tzta ![]() ale ja mam tez o tyle dobrze, ze obraczki za darmo i kwiaty w sumie rowniez. ![]()
#4327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja nawet nie liczyłam ile nas to wyjdzie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4328 |
polaczek cebulaczek
|
ja bym nie chciala dluzej czekac wiec jesli ograniczalyby nas finanse to zrobilibysmy cos po taniosci
![]() ![]()
![]() |
#4329 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My robimy wesele na 150 osób - koszt ogólny ok 35 tys. Porównując wesele duże a małe to są koszty stałe, od których nie uciekniesz: -ubiór i wygląd Pmki -ubiór i wygląd Pmka -kościół -foto -Dj/orkiestra Przy większym weselu rośnie Ci tylko koszt zakupu wódki i talerzyków na sali ![]() Liczyliśmy i wesele na 50 osób przy kosztach stałych wyszło nas identycznie jak przy weselu na 150 osób. Została różnica kosztów sali i alkoholu - no ale to idzie z kopert. Wychodzi na to samo przy obu weselach. Oczywiście jeśli chcesz szaleć to inaczej ale moim zdaniem to nie piękna sala czy droga sukienka robi fajną imprezę a fajni ludzie którzy chcą świętować ten dzień z wami ![]() ![]() ![]() I nic nie dostajemy od rodziców - niby mówią o pomocy ale chcemy wszystko sami. Będą chcieli to nam tą gotówkę rzucą do koperty i tyle. Odłożone ok 10000 będziemy mieli. Teoretycznie powinno nam braknąć jakieś ok 6000 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez magda1706 Czas edycji: 2015-08-12 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4330 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam cierpliwości więcej niż myślałam:P Cytat:
![]() Przy małych mogę mieć jedno i drugie. Są ludzie najważniejsi, może nie wszyscy ale Ci, którzy być powinni - będą. Współczuję. Ostatnio wyczytałam, że jak podczas okresu bolą również plecy to jest duża szansa, że podczas porodu będą bóle krzyżowe a te są gorsze niż parte. To już wiem co mnie kiedyś czeka:P Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Powiedzmy, że pogadaliśmy. Ale nie tak jak chciałam. M. jest poirytowany całym tematem i od razu mnie atakuje. Ogólnie ze złością stwierdził, że robimy małe wesele tak jak ustaliliśmy. I, że rodzicom nic nie mówimy bo tak ustaliliśmy. Jakby za karę. Wcześniej chciałam abyśmy przeanalizowali duże wesele, może jest jakieś rozwiązanie. Ale nie. Z kopert nie chce wykładać a to w sumie jedyna opcja. Średniego wesela (bez kuzynostwa) nie chce. On chciałby mieć ciastko i zjeść ciastko. Jak powiedziałam, że tak się nie da i nie zawsze jest jak się chce to jakby usłyszał nowość i stwierdził, że zawsze się da. Ale ja mam wrażenie, że on jednak nie chce. Gdyby mi zależało na dużym weselu to rozwiązania by się znalazły. Nie wiem, mam wrażenie, że rozmawiałam z 7latkiem a nie 27latkiem. W sumie nie wiem i tak co dalej. Nie będę organizować takiej imprezy gdzie M. czuję się zmuszony do przyjścia. Ale w sumie się tym nawet nie przejęłam ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4331 |
PeeMa
|
Sophie to USG jamy brzusznej, nie mogłam jeść sześć godzin i pić cztery. Odezwał się we mnie wstrętny narzekacz, bo są gorsze badania i dłużej nie można jeść i ludzie to muszą przeżyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4332 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4333 |
PeeMa
|
No w sumie ani lepiej ani gorzej, bo to kontrolne
![]() Właśnie obejrzeliśmy Wesele, uwielbiam ten film ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4334 | |
nibyżona
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4335 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzisiaj noc spadających gwiazd
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4336 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę, bo u nas masakra ![]() Cytat:
![]() o tak, foto z avatarów ![]() ![]() podlałam trochę warzywa w ogródku, bo wszystko schnie na wiór, objadłam się znowu lodami, poplotkowałam z koleżanką kupiłam kieckę na świadkowanie, granatowa, trapezowa, ale można przewiązać paskiem z takimi "prześwitami" na dole. Jak mi się uda, to postaram się wrzucić foto, jeśli chcecie. Gapię się w niebo już chwilę, ale nic nie spada, żaden meteor!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4337 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dziś widziałam jak karmią kobiety po porodzie w naszych szpitalach. Jest taka akcja "dałam życie, umrę z głodu" - przerażające jak karmią. ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
![]() edit. No a nie mówiłam - zachmurzone całe niebo. Norma gdy są jakieś ciekawe zjawiska nocą. Edytowane przez Sophie24 Czas edycji: 2015-08-12 o 21:21 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
Konto usunięte
|
Wężowe spodnie to nasz znak, za rok powiemy TŻtom tak! - PM 2016 cz.33
Ja jak miałabym do wyboru miec wymarzony ślub i czekać lub miec go prędzej ale po prostu trochę zejść z kosztów to bym wybrała opcje druga.
Oczywiście nie znaczy to dla mnie automatycznie ze chciałabym wesele w remizie z lat 80tych byle było tanio itd. Ale z wielu rzeczy mogłabym zrezygnować bez większego żalu np nie miec baru czy innych takich albo po prostu nie zapraszać jakiejś najdalszej rodziny (choć w naszym wypadku okrojone juz jest sporo bo rodziny duże). Jedno jest pewne lokal musiałby spełniać moje warunki i suknia musiała by być "ta" jedyna ![]() ![]() Z innych rzeczy moglabym iść na kompromis tj dj zamiast zespołu czy sama sesja bez video lub odwrotnie |
![]() ![]() |
![]() |
#4339 |
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;52396044]Ja jak miałabym do wyboru miec wymarzony ślub i czekać lub miec go prędzej ale po prostu trochę zejść z kosztów to bym wybrała opcje druga.
Oczywiście nie znaczy to dla mnie automatycznie ze chciałabym wesele w remizie z lat 80tych byle było tanio itd. Ale z wielu rzeczy mogłabym zrezygnować bez większego żalu np nie miec baru czy innych takich albo po prostu nie zapraszać jakiejś najdalszej rodziny (choć w naszym wypadku okrojone juz jest sporo bo rodziny duże). Jedno jest pewne lokal musiałby spełniać moje warunki i suknia musiała by być "ta" jedyna ![]() ![]() Z innych rzeczy moglabym iść na kompromis tj dj zamiast zespołu czy sama sesja bez video lub odwrotnie[/QUOTE] Mój 3tysięczny post ![]() Dla nas najważniejsza była sala (choć i tak nie była wymarzona ale znośna choć mogę nie być obiektywna bo ta na małe wesele przebija wszystkie ![]() Resztą jest zawsze do przełknięcia. Nawet suknia mnie jakoś nie martwi. Momentami martwiła ale w sumie to tylko suknia - i tak powale wyglądem we wszystkim ![]() ![]() Ja bardzo chciałabym wziąć już ślub, oboje chcemy i tego jesteśmy pewni. Wizje wesel nam się rozjechały ale też uważam, że nie mogę się tym przejmować. Nie zależy mi na tym na tyle żebym sobie teraz nerwy psuła. Jestem spokojna bo każda wersja mnie zadowoli tyle, na ile powinna. Nie będę sobie sama problemów stwarzać. Wiem, że M. się z tym prześpi i sam wróci do tematu - znam go na tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4340 |
Zakorzenienie
|
To że się nie zgadzacie to jest normalne. My z Tż nie zgadzamy się w 90% spraw a dochodzimy do porozumienia Haha :-D grunt ze wiecie że chcecie wziąć ślub. Reszta się jakoś ułoży.. A pieniądze serio czasem spadają prosto z nieba
![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- BTW mój tz też jak coś chce zrobić i ja mu przedstawiam koszty itp To się złości że nie po to pracuje żeby nie mieć ze musi być itd a w końcu rzuca wszystkim i mówi że w takim razie nic nie będzie. A wystarczy mu godzina i przyjdzie jednak szukać że mną rozwiązania hahah :-D |
![]() ![]() |
![]() |
#4341 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Analise (16) - całkiem fajnie wyglądałam April (3) - okropnie Monique (30) - bardzo fajna, druga na liście najlepszych póki co ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie odnoszę wrażenia jakoby twój M. był mamisynkiem. Liczy się ze zdaniem mamy, ale przecież pamiętam, że trzymał twoje zdanie wielokrotnie, więc nie przesadzajmy. Zresztą to jest jego marzenie o dużym weselu więc może dlatego ma takie humory ![]() Nie ma w sumie co się szarpać na nie wiadomo co skoro brak środków. Jedźcie na wakacje, weźcie ślub na jakiejś wyspie, sami i będzie po kłopocie ![]() A my wczoraj wystawiliśmy nasze mieszkanie na sprzedaż i mamy już umówione 3 osoby na oglądanie ![]()
![]() |
#4342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() O, fajnie, że z tym mieszkaniem tak dobrze się zapowiada ![]() ![]() ![]() Spadam spać, nie muszę niby jutro wcześnie wstawać ale nie ma co za długo siedzieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Zalatwilismy autokar dla gości ![]() Postaram się już być tu regularnie, ale w piątek jedziemy na wesele przez pół polski więc pewnie dopiero po weekendzie się uda :p
#4344 |
Zakorzenienie
|
Ja wróciłam ze spotkania z koleżanką i idę spać bo mam na 8 do pracy. Mam wrażenie, że na dworze trochę się ochłodziło i wiaterek się robi. Muszę sprawdzić pogodę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez 3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 Czas edycji: 2015-08-12 o 23:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
Zakorzenienie
|
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;52396751]Ja widziałam 3 i A. poprosił, żey wrócić
![]() Bo na początku w linkach jest niepotrzebne http://www.http.com//, po usunięciu tego działa ![]() Na starym kompie smigalo, tu jakoś inaczej mi się linki wstawiaja. Pewnie to wina przegladarki ![]() ![]()
#4347 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mogę spac bo się roztapiam. Dosłownie.
#4348 |
Rozeznanie
|
Ja sie obudzialam i od 50minut.spac nie moge
![]() ALE postanowilam przez telefon sprawdzic ---------- Dopisano o 05:00 ---------- Poprzedni post napisano o 04:59 ---------- Co na.forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
luckygirl
|
Witam sie z rana i lece do roboty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4350 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Dzisiaj wolne ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.