Wężowe spodnie to nasz znak, za rok powiemy TŻtom tak! - PM 2016 cz.33 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-12, 17:53   #4321
sunny0
PeeMa

Dot.: Wężowe spodnie to nasz znak, za rok powiemy TŻtom tak! - PM 2016 cz.33

Sophie zrozumiałam wcześniej, że tak naprawdę oboje nie chcecie wesela

Musicie koniecznie porozmawiać, bo to Was niszczy psychicznie, każdego z osobna i jako parę. I założę się, że jeśli podejmiecie decyzję to jaka by ona nie była, nabierzecie pewności i spokoju

Najlepiej spisać wszystkie opcje na kartce i wypisać za i przeciw, a później porównać i wybrać najlepszą opcję. Nawet jeśli żadna nie będzie idealna to na pewno zdecydujecie się na tę najdogodniejszą

Po tej półdniowej głodówce zjadam teraz wszystko, co napotkam na drodze

CrayOn najlepiej wyglądasz w trzeciej sukni, ale żadna nie urywa
sunny0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 17:56   #4322
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny0 Pokaż wiadomość

Musicie koniecznie porozmawiać, bo to Was niszczy psychicznie, każdego z osobna i jako parę. I założę się, że jeśli podejmiecie decyzję to jaka by ona nie była, nabierzecie pewności i spokoju

Najlepiej spisać wszystkie opcje na kartce i wypisać za i przeciw, a później porównać i wybrać najlepszą opcję. Nawet jeśli żadna nie będzie idealna to na pewno zdecydujecie się na tę najdogodniejszą

Ja tez zrozumiałam wpisy sprzed kilku godzin tak, że w zasadzie nie chcą wesela. A raczej, że Sophie sama nie do końca wie co chce.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 18:18   #4323
klakla91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ann2016 Pokaż wiadomość
Sophie ja akurat rozumiem, że chcesz taką salę a nie inną itd. i uważam, że lepiej zrobić małe wesele ale na wymarzonej sali w wymarzonej sukni itd. niż duże wesele w pierwszej lepszej tańszej sali z byle jakim fotografem tylko po to żeby jakieś foty mieć itd.itd. ... jednak wesele jest raz w życiu (myślę, że każda podchodzi do tego z takim założeniem ) i warto zrobić to tak, żeby być zadowolonym i mieć co wspominać, może z naszej perspektywy jak czytamy historię sophie wygląda to tak, że można z tego czy tamtego zrezygnować i będzie na większe wesele, no ale ja osobiście nie zamieniłabym sali na inną żeby zaoszczędzić, za fotografa i kamerzystę płacimy dużo ale nam się spodobali i wiem, że zdjęcia i film będzie super, chcemy żeby nasze wesele było wspaniałe i niezapomniane i każda ma inne wytyczne co do tego żeby to wesele takie było, my mamy to szczęście, że możemy nasze marzenia co do wesela zrealizować ale gdybym była na miejscu sophie to też wybrałabym małe to tyle w tym temacie chyba pierwszy raz się tak rozpisałam ([/COLOR][/COLOR]
To ja znowu odwrotnie, byłam w stanie zrezygnować z wymarzonego zespołu i fotografa, na rzecz trochę gorszych, ale dalej mi odpowiadających po to aby zrobić wesele teraz a nie później. Ważniejsze dla mnie jest to, w końcu poślubię P., w końcu będziemy spędzać wigilie, że w końcu będziemy rodziną.Ważniejsze jest dla mnie to z kim spędzimy ten dzień niż gdzie go spędzimy. Ale wiadomo, każdy ma inne spojrzenie.

A Sophie musi poprostu pogadać i wyjaśnić wszystko na spokojnie. Innej rady nie ma.

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 18:22   #4324
Cherry_Muffin
nibyżona

ja bylam w stanie z wielu rzeczy zrezygnowac, ale mi nigdy nie zalezalo na weselu mialo byc ladnie i dobrze na miare mozliwosci
i dostawalam palpitacji serca za kazdym razem jak liczylam koszta, a to i tak z tych mniejszych kosztow na watku
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 18:34   #4325
kotori0212
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
ja bylam w stanie z wielu rzeczy zrezygnowac, ale mi nigdy nie zalezalo na weselu mialo byc ladnie i dobrze na miare mozliwosci
i dostawalam palpitacji serca za kazdym razem jak liczylam koszta, a to i tak z tych mniejszych kosztow na watku
A ile twoje koszta oszacowałaś ?
Razem z TŻ i ile sama?

Ja właśnie policzyłam, że sala i wódka to koszt łączny 40 tysięcy.
A gdzie liczyć fotografa, zespół, barmanów, kościół, samochód, stroje, wiejski stół, słodki stół, fotanne, wygląd, dekoracje, zaproszenia i inne drobiazgi??? aż poprostu się odechciewa
kotori0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 18:40   #4326
Cherry_Muffin
nibyżona

na nasze duze wesele (ok. 60 osob) wychodzilo jakies 32-35 tysiecy.
male (32 osoby) wyszlo nas troche ponad 15tys, w tym noclegi na 3 dni dla rodziny Tzta wiec jednak znaczna roznica. i dzieki temu moglismy pobrac sie juz w tym, a nie nastepnym roku.
ale ja mam tez o tyle dobrze, ze obraczki za darmo i kwiaty w sumie rowniez.
16.10.2017r. T ♥

Stary 2015-08-12, 18:46   #4327
ann2016
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klakla91 Pokaż wiadomość
To ja znowu odwrotnie, byłam w stanie zrezygnować z wymarzonego zespołu i fotografa, na rzecz trochę gorszych, ale dalej mi odpowiadających po to aby zrobić wesele teraz a nie później. Ważniejsze dla mnie jest to, w końcu poślubię P., w końcu będziemy spędzać wigilie, że w końcu będziemy rodziną.Ważniejsze jest dla mnie to z kim spędzimy ten dzień niż gdzie go spędzimy. Ale wiadomo, każdy ma inne spojrzenie
jasne gdybym miała wybierać teraz tańsze wesele albo za 2 lata droższe to wybrałabym teraz tańsze ale to troszkę inna sytuacja, bo Sophie chce teraz i odnosiłam się do jej sytuacji

ja nawet nie liczyłam ile nas to wyjdzie wiem, że dużo i jak kiedyś liczyłam tak mniej więcej i doszłam to pewnej kwoty to przestałam ale w sumie może czas najwyższy to policzyć
ann2016 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-12, 20:38   #4328
zambeza
polaczek cebulaczek

ja bym nie chciala dluzej czekac wiec jesli ograniczalyby nas finanse to zrobilibysmy cos po taniosci nie chcialabym przekladac, chce juz byc zona!!
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 20:44   #4329
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Hej

My robimy wesele na 150 osób - koszt ogólny ok 35 tys.
Porównując wesele duże a małe to są koszty stałe, od których nie uciekniesz:
-ubiór i wygląd Pmki
-ubiór i wygląd Pmka
-kościół
-foto
-Dj/orkiestra
Przy większym weselu rośnie Ci tylko koszt zakupu wódki i talerzyków na sali Przy czym im więcej gości tym więcej dostajesz kopert więc automatycznie wraca Ci się za ten kolejny talerzyk. Ewentualnie musisz ty zapłacić za wódkę dodatkowo.

Liczyliśmy i wesele na 50 osób przy kosztach stałych wyszło nas identycznie jak przy weselu na 150 osób. Została różnica kosztów sali i alkoholu - no ale to idzie z kopert. Wychodzi na to samo przy obu weselach.

Oczywiście jeśli chcesz szaleć to inaczej ale moim zdaniem to nie piękna sala czy droga sukienka robi fajną imprezę a fajni ludzie którzy chcą świętować ten dzień z wami Dlatego my się zdecydowaliśmy na najtańszą salę w okolicy, najtańsze zaproszenia, znaleźliśmy kościół z normalnymi cenami a to tylko parafia dalej, alko liczymy kupić do 20 zł nawet jak będzie nieznanej firmy Chciałabym żeby wszystko było pięknie i kolorowo no ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma i tylo
I nic nie dostajemy od rodziców - niby mówią o pomocy ale chcemy wszystko sami. Będą chcieli to nam tą gotówkę rzucą do koperty i tyle. Odłożone ok 10000 będziemy mieli. Teoretycznie powinno nam braknąć jakieś ok 6000 Ale kasa zawsze się jakoś sama zorganizuje więc nie martwimy się tym wcale A jak nie to pójdzie się, kredyt się weźmie i po sprawie

Edytowane przez magda1706
Czas edycji: 2015-08-12 o 20:45
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 20:46   #4330
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Sophie, jak tak Ciebie czytam to uważam, że M.powinien się nieco odciąć od mamy. Nie da się całego życia układać tak aby zdobywać na każdym kroku akceptację rodziców. Na Twoim miejscu nie miałabym tyle cierpliwości, złota kobieta z Ciebie
Ale ja wiem, że on o dużym weselu myśli od zawsze, to jest jego marzenie. Niby mówi, że nie patrzy na mamę ale w myślach na pewno wie, że awantura będzie tragiczna i cała rodzina się obrazi (ta, która stoi za teściową).
Mam cierpliwości więcej niż myślałam:P

Cytat:
Sophie ja akurat rozumiem, że chcesz taką salę a nie inną itd. i uważam, że lepiej zrobić małe wesele ale na wymarzonej sali w wymarzonej sukni itd. niż duże wesele w pierwszej lepszej tańszej sali z byle jakim fotografem tylko po to żeby jakieś foty mieć itd.itd. ... jednak wesele jest raz w życiu (myślę, że każda podchodzi do tego z takim założeniem ) i warto zrobić to tak, żeby być zadowolonym i mieć co wspominać, może z naszej perspektywy jak czytamy historię sophie wygląda to tak, że można z tego czy tamtego zrezygnować i będzie na większe wesele, no ale ja osobiście nie zamieniłabym sali na inną żeby zaoszczędzić, za fotografa i kamerzystę płacimy dużo ale nam się spodobali i wiem, że zdjęcia i film będzie super, chcemy żeby nasze wesele było wspaniałe i niezapomniane i każda ma inne wytyczne co do tego żeby to wesele takie było, my mamy to szczęście, że możemy nasze marzenia co do wesela zrealizować ale gdybym była na miejscu sophie to też wybrałabym małe to tyle w tym temacie chyba pierwszy raz się tak rozpisałam

dostałam okres i boli mnie brzuch
Dobrze, że nie jestem sama Wiem, że nie chodzi o kwiatki na stołach czy rodzaj wódki a o ludzi. Przy dużym weselu bardzo na to patrzyliśmy, jechaliśmy po kosztach (co mi się nie podobało) bo chodziło o to, by ograniczyć wszystko do minimum.
Przy małych mogę mieć jedno i drugie. Są ludzie najważniejsi, może nie wszyscy ale Ci, którzy być powinni - będą.

Współczuję. Ostatnio wyczytałam, że jak podczas okresu bolą również plecy to jest duża szansa, że podczas porodu będą bóle krzyżowe a te są gorsze niż parte. To już wiem co mnie kiedyś czeka:P

Cytat:

A co to za badania? Jeśli możesz/chcesz zdradzić Takie głódówkowe są najgorsze:P

Cytat:
jasne gdybym miała wybierać teraz tańsze wesele albo za 2 lata droższe to wybrałabym teraz tańsze ale to troszkę inna sytuacja, bo Sophie chce teraz i odnosiłam się do jej sytuacji

ja nawet nie liczyłam ile nas to wyjdzie wiem, że dużo i jak kiedyś liczyłam tak mniej więcej i doszłam to pewnej kwoty to przestałam ale w sumie może czas najwyższy to policzyć
Radzę policzyć Chociaż tak orientacyjnie No chyba, że możecie sobie nie liczyć bo budżet macie spory

Powiedzmy, że pogadaliśmy. Ale nie tak jak chciałam. M. jest poirytowany całym tematem i od razu mnie atakuje. Ogólnie ze złością stwierdził, że robimy małe wesele tak jak ustaliliśmy. I, że rodzicom nic nie mówimy bo tak ustaliliśmy. Jakby za karę. Wcześniej chciałam abyśmy przeanalizowali duże wesele, może jest jakieś rozwiązanie. Ale nie. Z kopert nie chce wykładać a to w sumie jedyna opcja. Średniego wesela (bez kuzynostwa) nie chce. On chciałby mieć ciastko i zjeść ciastko. Jak powiedziałam, że tak się nie da i nie zawsze jest jak się chce to jakby usłyszał nowość i stwierdził, że zawsze się da. Ale ja mam wrażenie, że on jednak nie chce. Gdyby mi zależało na dużym weselu to rozwiązania by się znalazły.
Nie wiem, mam wrażenie, że rozmawiałam z 7latkiem a nie 27latkiem. W sumie nie wiem i tak co dalej. Nie będę organizować takiej imprezy gdzie M. czuję się zmuszony do przyjścia.
Ale w sumie się tym nawet nie przejęłam Naprawdę mam to chyba w głębokim poważaniu
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 21:00   #4331
sunny0
PeeMa

Sophie to USG jamy brzusznej, nie mogłam jeść sześć godzin i pić cztery. Odezwał się we mnie wstrętny narzekacz, bo są gorsze badania i dłużej nie można jeść i ludzie to muszą przeżyć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-12, 21:03   #4332
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Sophie to USG jamy brzusznej, nie mogłam jeść sześć godzin i pić cztery. Odezwał się we mnie wstrętny narzekacz, bo są gorsze badania i dłużej nie można jeść i ludzie to muszą przeżyć
To oby wszystko w porządku wyszło
A no są gorsze i oby nie było trzeba ich robić
Stary 2015-08-12, 21:05   #4333
sunny0
PeeMa

No w sumie ani lepiej ani gorzej, bo to kontrolne

Właśnie obejrzeliśmy Wesele, uwielbiam ten film
Stary 2015-08-12, 21:05   #4334
Cherry_Muffin
nibyżona

Cytat:
damn. pamietam jak lezalam 4 dni w szpitalu jak rozbijali mi kamienie w nerkach. nie dali mi jesc i pic przez ten czas. jak wrocilam do domu i napilam sie babciowego soku porzeczkowego to sie prawie poplakalam
16.10.2017r. T ♥

Stary 2015-08-12, 21:11   #4335
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dziewczyny dzisiaj noc spadających gwiazd widziałam jedną-cudowny widok
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-12, 21:11   #4336
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrayOn Pokaż wiadomość
Mam znalazłam

W ŻADNEJ nie czułam się dobrze choć ta pierwsza z trenem nie była najgorsza
z tych najbardziej mnie się podoba pierwsza, ale mówisz, że to nie to, więc luz

Cytat:
jaaaaki cudowny deszcz wlasnie pada jest czym oddychac
zazdroszczę, bo u nas masakra

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
Ja też szukam wódki do 20 zł

A w ogóle zapomniałam Wam napisać - śniłyście mi się plotkowałyśmy na żywo nt.ślubów iyp. Oczywiście Was sobie zwizualizowałam i zwracałyśmy się do siebie nickami
Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
I pewnie kazda z nas wygladala tak jak na avatarze
haha fajny sen
o tak, foto z avatarów lisek

podlałam trochę warzywa w ogródku, bo wszystko schnie na wiór,
objadłam się znowu lodami, poplotkowałam z koleżanką

kupiłam kieckę na świadkowanie, granatowa, trapezowa, ale można przewiązać paskiem z takimi "prześwitami" na dole.
Jak mi się uda, to postaram się wrzucić foto, jeśli chcecie.

Gapię się w niebo już chwilę, ale nic nie spada, żaden meteor!!
grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 21:14   #4337
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
No w sumie ani lepiej ani gorzej, bo to kontrolne

Właśnie obejrzeliśmy Wesele, uwielbiam ten film
Nie widziałam tego filmu nigdy, nie w całości. Zawsze gdzieś mi urywki przemykały. Muszę to nadrobić

Cytat:
damn. pamietam jak lezalam 4 dni w szpitalu jak rozbijali mi kamienie w nerkach. nie dali mi jesc i pic przez ten czas. jak wrocilam do domu i napilam sie babciowego soku porzeczkowego to sie prawie poplakalam
Śmiechłam Wiem, że to nie było ogólnie śmieszne no ale brzmi jak brzmi

Ja dziś widziałam jak karmią kobiety po porodzie w naszych szpitalach. Jest taka akcja "dałam życie, umrę z głodu" - przerażające jak karmią.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Idę patrzeć ale u nas to chyba zachmurzone niebo - wcale mnie to nie zdziwi
edit. No a nie mówiłam - zachmurzone całe niebo. Norma gdy są jakieś ciekawe zjawiska nocą.

Edytowane przez Sophie24
Czas edycji: 2015-08-12 o 21:21
Stary 2015-08-12, 21:22   #4338
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Wężowe spodnie to nasz znak, za rok powiemy TŻtom tak! - PM 2016 cz.33

Ja jak miałabym do wyboru miec wymarzony ślub i czekać lub miec go prędzej ale po prostu trochę zejść z kosztów to bym wybrała opcje druga.

Oczywiście nie znaczy to dla mnie automatycznie ze chciałabym wesele w remizie z lat 80tych byle było tanio itd. Ale z wielu rzeczy mogłabym zrezygnować bez większego żalu np nie miec baru czy innych takich albo po prostu nie zapraszać jakiejś najdalszej rodziny (choć w naszym wypadku okrojone juz jest sporo bo rodziny duże).
Jedno jest pewne lokal musiałby spełniać moje warunki i suknia musiała by być "ta" jedyna moze jestem dziwna ale dla mnie to ważne bym sie czuła w niej pięknie i och ach
Z innych rzeczy moglabym iść na kompromis tj dj zamiast zespołu czy sama sesja bez video lub odwrotnie
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 21:30   #4339
Sophie24
Zakorzenienie

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;52396044]Ja jak miałabym do wyboru miec wymarzony ślub i czekać lub miec go prędzej ale po prostu trochę zejść z kosztów to bym wybrała opcje druga.

Oczywiście nie znaczy to dla mnie automatycznie ze chciałabym wesele w remizie z lat 80tych byle było tanio itd. Ale z wielu rzeczy mogłabym zrezygnować bez większego żalu np nie miec baru czy innych takich albo po prostu nie zapraszać jakiejś najdalszej rodziny (choć w naszym wypadku okrojone juz jest sporo bo rodziny duże).
Jedno jest pewne lokal musiałby spełniać moje warunki i suknia musiała by być "ta" jedyna moze jestem dziwna ale dla mnie to ważne bym sie czuła w niej pięknie i och ach
Z innych rzeczy moglabym iść na kompromis tj dj zamiast zespołu czy sama sesja bez video lub odwrotnie[/QUOTE]
Mój 3tysięczny post

Dla nas najważniejsza była sala (choć i tak nie była wymarzona ale znośna choć mogę nie być obiektywna bo ta na małe wesele przebija wszystkie) bo jednak jedzenie i ogólne warunki - podstawa. Sam wygląd też. Nie da się ukryć, że nic ciekawszego z takimi warunkami byśmy nie znaleźli. Potem DJ bo zabawa najważniejsza. No i warunek ołtarza zewnętrznego w pobliżu - to akurat wszędzie bez problemu udawało się znaleźć.
Resztą jest zawsze do przełknięcia. Nawet suknia mnie jakoś nie martwi. Momentami martwiła ale w sumie to tylko suknia - i tak powale wyglądem we wszystkim Ależ skromnie

Ja bardzo chciałabym wziąć już ślub, oboje chcemy i tego jesteśmy pewni. Wizje wesel nam się rozjechały ale też uważam, że nie mogę się tym przejmować. Nie zależy mi na tym na tyle żebym sobie teraz nerwy psuła. Jestem spokojna bo każda wersja mnie zadowoli tyle, na ile powinna. Nie będę sobie sama problemów stwarzać.
Wiem, że M. się z tym prześpi i sam wróci do tematu - znam go na tyle
Stary 2015-08-12, 22:03   #4340
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

To że się nie zgadzacie to jest normalne. My z Tż nie zgadzamy się w 90% spraw a dochodzimy do porozumienia Haha :-D grunt ze wiecie że chcecie wziąć ślub. Reszta się jakoś ułoży.. A pieniądze serio czasem spadają prosto z nieba

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

BTW mój tz też jak coś chce zrobić i ja mu przedstawiam koszty itp To się złości że nie po to pracuje żeby nie mieć ze musi być itd a w końcu rzuca wszystkim i mówi że w takim razie nic nie będzie. A wystarczy mu godzina i przyjdzie jednak szukać że mną rozwiązania hahah :-D
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 22:03   #4341
tetrikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
hej!
nadrobiłam Was wczoraj, ale nie miałam siły cytować.

tetrikk, fajna relacja, ale nie wiem czemu nie otwierają mi się niektóre linki, (1-3 na pewno nie) ani w domu, ani w pracy

Don't fajnie, że masz już suknię, kupiłaś na olx? w Lbn, czy gdzieś dalej?

Matko, ale jest gorąco a w zeszłym tygodniu wysiadł mi nawiew w aucie. W ogóle nie robi nic. Nie mam klimy, ale też ciepłego nawiewu.
Masakra jeździć z otwartymi szybami w taki skwar
Lubię, jak jest ciepło, ale nie aż tak. Jem tylko lody...
Rzeczywiście, mi też się nie otwierają Najlepiej będzie wejść przez salon: http://www.carmen-slubne.pl/kolekcje...kolekcja-nabla i tam zobaczyć Przymierzałam:
Analise (16) - całkiem fajnie wyglądałam
April (3) - okropnie
Monique (30) - bardzo fajna, druga na liście najlepszych póki co

Cytat:
Napisane przez CrayOn Pokaż wiadomość
Mam znalazłam

W ŻADNEJ nie czułam się dobrze choć ta pierwsza z trenem nie była najgorsza
Widzę, że pierwsze (chyba, że czegoś nie pamiętam) przymiarki wypadły tak samo jak u mnie Też nic mnie nie porwało absolutnie. A tą z listkami też przymierzałam za pierwszym razem i było źle

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
Ja też szukam wódki do 20 zł

A w ogóle zapomniałam Wam napisać - śniłyście mi się plotkowałyśmy na żywo nt.ślubów iyp. Oczywiście Was sobie zwizualizowałam i zwracałyśmy się do siebie nickami
Super sen! Fajnie byłoby zorganizować takie spotkanie

Cytat:
Ojej, jeść to jeszcze, ale tyle godzin bez picia w taką pogodę?

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Mój 3tysięczny post

Dla nas najważniejsza była sala (choć i tak nie była wymarzona ale znośna choć mogę nie być obiektywna bo ta na małe wesele przebija wszystkie) bo jednak jedzenie i ogólne warunki - podstawa. Sam wygląd też. Nie da się ukryć, że nic ciekawszego z takimi warunkami byśmy nie znaleźli. Potem DJ bo zabawa najważniejsza. No i warunek ołtarza zewnętrznego w pobliżu - to akurat wszędzie bez problemu udawało się znaleźć.
Resztą jest zawsze do przełknięcia. Nawet suknia mnie jakoś nie martwi. Momentami martwiła ale w sumie to tylko suknia - i tak powale wyglądem we wszystkim Ależ skromnie

Ja bardzo chciałabym wziąć już ślub, oboje chcemy i tego jesteśmy pewni. Wizje wesel nam się rozjechały ale też uważam, że nie mogę się tym przejmować. Nie zależy mi na tym na tyle żebym sobie teraz nerwy psuła. Jestem spokojna bo każda wersja mnie zadowoli tyle, na ile powinna. Nie będę sobie sama problemów stwarzać.
Wiem, że M. się z tym prześpi i sam wróci do tematu - znam go na tyle
Prześledziłam trochę i w sumie to nie wiem co mam Ci powiedzieć. Ja gdybym miała sama opłacić wesele to na pewno bym się na duże nie zdecydowała. Wolałabym włożyć w mieszkanie niż w jeden dzień imprezy.
Nie odnoszę wrażenia jakoby twój M. był mamisynkiem. Liczy się ze zdaniem mamy, ale przecież pamiętam, że trzymał twoje zdanie wielokrotnie, więc nie przesadzajmy. Zresztą to jest jego marzenie o dużym weselu więc może dlatego ma takie humory
Nie ma w sumie co się szarpać na nie wiadomo co skoro brak środków. Jedźcie na wakacje, weźcie ślub na jakiejś wyspie, sami i będzie po kłopocie

A my wczoraj wystawiliśmy nasze mieszkanie na sprzedaż i mamy już umówione 3 osoby na oglądanie
Stary 2015-08-12, 22:25   #4342
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tetrikk Pokaż wiadomość
Rzeczywiście, mi też się nie otwierają Najlepiej będzie wejść przez salon: http://www.carmen-slubne.pl/kolekcje...kolekcja-nabla i tam zobaczyć Przymierzałam:
April (3) - okropnie

Widzę, że pierwsze (chyba, że czegoś nie pamiętam) przymiarki wypadły tak samo jak u mnie Też nic mnie nie porwało absolutnie. A tą z listkami też przymierzałam za pierwszym razem i było źle

Super sen! Fajnie byłoby zorganizować takie spotkanie

Ojej, jeść to jeszcze, ale tyle godzin bez picia w taką pogodę?

Prześledziłam trochę i w sumie to nie wiem co mam Ci powiedzieć. Ja gdybym miała sama opłacić wesele to na pewno bym się na duże nie zdecydowała. Wolałabym włożyć w mieszkanie niż w jeden dzień imprezy.
Nie odnoszę wrażenia jakoby twój M. był mamisynkiem. Liczy się ze zdaniem mamy, ale przecież pamiętam, że trzymał twoje zdanie wielokrotnie, więc nie przesadzajmy. Zresztą to jest jego marzenie o dużym weselu więc może dlatego ma takie humory
Nie ma w sumie co się szarpać na nie wiadomo co skoro brak środków. Jedźcie na wakacje, weźcie ślub na jakiejś wyspie, sami i będzie po kłopocie

A my wczoraj wystawiliśmy nasze mieszkanie na sprzedaż i mamy już umówione 3 osoby na oglądanie
Może mi się okres skończył a jemu się zaczął? Ogarnie się jutro. I tak normalnie rozmawiamy. Nie wiem czemu ale mnie właśnie bardziej uspokoiła ta rozmowa. Ale czasem mam takie fazy, że nie wiem co by musiało się stać abym się zdenerwowała i czymś przejęła. Albo może kwestia tego, że już się przyzwyczaiłam, że tak wyglądają nasze przygotowania

O, fajnie, że z tym mieszkaniem tak dobrze się zapowiada Może akurat szybko uda się sprzedać

Spadam spać, nie muszę niby jutro wcześnie wstawać ale nie ma co za długo siedzieć
Stary 2015-08-12, 22:31   #4343
deksterowa
Zakorzenienie

Hej stluklam tablet boje się że wymiana szybki może kosztować tyle co nowy...
Zalatwilismy autokar dla gości
Postaram się już być tu regularnie, ale w piątek jedziemy na wesele przez pół polski więc pewnie dopiero po weekendzie się uda :p

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 22:48   #4344
candy111
Zakorzenienie

Ja wróciłam ze spotkania z koleżanką i idę spać bo mam na 8 do pracy. Mam wrażenie, że na dworze trochę się ochłodziło i wiaterek się robi. Muszę sprawdzić pogodę
candy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 22:48   #4345
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ja widziałam 3 i A. poprosił, żeby wrócić

Cytat:
Napisane przez tetrikk Pokaż wiadomość
April (3) - okropnie
Bo na początku w linkach jest niepotrzebne http://www.http.com//, po usunięciu tego działa

Edytowane przez 3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Czas edycji: 2015-08-12 o 23:15
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 22:59   #4346
tetrikk
Zakorzenienie

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;52396751]Ja widziałam 3 i A. poprosił, żey wrócić

Bo na początku w linkach jest niepotrzebne http://www.http.com//, po usunięciu tego działa [/QUOTE]

Na starym kompie smigalo, tu jakoś inaczej mi się linki wstawiaja. Pewnie to wina przegladarki ale od piątku będę miała swój komputer, więc nie dociekam
Stary 2015-08-13, 00:11   #4347
deksterowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candy111 Pokaż wiadomość
Ja wróciłam ze spotkania z koleżanką i idę spać bo mam na 8 do pracy. Mam wrażenie, że na dworze trochę się ochłodziło i wiaterek się robi. Muszę sprawdzić pogodę
Ja nie mogę spac bo się roztapiam. Dosłownie.

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 04:00   #4348
kotori0212
Rozeznanie

Ja sie obudzialam i od 50minut.spac nie moge
ALE postanowilam przez telefon sprawdzic

---------- Dopisano o 05:00 ---------- Poprzedni post napisano o 04:59 ----------

Co na.forum
kotori0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 04:42   #4349
Petit_Papillon
luckygirl

Witam sie z rana i lece do roboty

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 06:31   #4350
fioleciasto
Zakorzenienie

dzień dobry

Dzisiaj wolne

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości